چهارشنبه 3 بهمن 1403

روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر

عملیات بیت المقدس یکی از عملیات‌هایی است که با همکاری نیرو‌های ارتش و سپاه در یک قرارگاه مشترک طراحی و انجام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات بیت المقدس در سوم خرداد سال 61 با هدف بازپس گیری مجدد خرمشهر از دست نیروهای عراقی انجام گرفت. این عملیات با همکاری نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک قرارگاه مشترک طراحی و انجام شد و نتایج آن نه تنها باعث تحیر نیروهای عراقی شد بلکه سران نظامی جهان را نیز متعجب کرد.

*س_جمع‌بندی فرمانده کل سپاه برای آغاز مرحله سوم عملیات_س*

فرمانده کل سپاه پاسداران در جلسه بامداد امروز فرماندهان لشکر‌ها و تیپ‌های سپاه، پس از تشریح سه مرحله گذشته عملیات بیت‌المقدس، از آنان خواست، به‌منظور تسریع در اجرای مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس از احتیاط بی‌مورد در طراحی مانور این مرحله از عملیات پرهیز کنند و برای اجرای آن سریع‌تر آماده شوند.

محسن رضایی در ابتدای سخنان خود سرعت‌عمل و استفاده از اصل غافلگیری را ازجمله عوامل اصلی موفقیت مرحله اول عملیات در رسیدن به جاده اهواز خرمشهر دانست و در تشریح وضعیت نیرو‌های خودی پس از دستیابی به این جاده گفت: «روز اولی که ما آمده‌ایم به جاده چسبیدیم بین ما خلأ بود و درضمن سمت چپ و راست همدیگر را خوب نپوشانده بودیم؛ لذا یک‌مقدار تلفاتی که ما دادیم به‌خاطر این ضعف‌های تاکتیکی بود. یعنی فقط ما در طرح مانور بحث می‌کردیم که چطور خط را بشکنیم، اما برای پدافند فکر نکرده بودیم که اگر نیرو‌ها به جاده رسیدند و اگر سمت چپ یا سمت راست یکی از آن‌ها خالی باشد، چه کار باید کرد و یا ازنظر مهندسی چه پیش‌بینی‌هایی بکنیم. به‌دلیل همین ضعف‌های تاکتیکی که داشتیم، یک‌مقدار تلفات مخصوصا تیپ حضرت رسول (ص) داد و برادر‌های خیلی خوبی شهید شدند.»

فرمانده کل سپاه سپس مرحله دوم عملیات را به‌دلیل کمبود نیروی عملیاتی، ناقص دانست و اظهار کرد که نیرو‌ها پس از رسیدن به نوار مرزی از مقابل و سمت چپ با دشمن روبه‌رو بودند و اگرچه ازسمت راست (شمال) نیز احتمال داده می‌شد که لشکر‌های 5 و 6 عراق آن‌ها را تهدید کنند، لیکن دشمن این لشکر‌ها را عقب برد. وی به پاتک‌های شدید دشمن در این مرحله، به‌خصوص در جناح چپ و نیز به‌شهادت‌رسیدن عده‌ای از نیرو‌ها در میادین مین شناسایی‌نشده، اشاره کرد و گفت: «دراین‌رابطه هم باز من اشکالات تاکتیکی را می‌بینم. البته اشکال کلی مانوری هم بود، ولی خوب آن دیگر به‌دلیل کمبود نیرو بود؛ یعنی نیروی ما کم بود و دیگر نمی‌توانستیم درحالی‌که به‌سمت مرز می‌رویم، به‌سمت چپ هم برویم و لااقل پهلوی چپ با دشمن نداشته باشیم.»

محسن رضایی تعجیل در اجرای مرحله سوم عملیات در جناح چپ (جنوبی) را نتیجه پاتک‌های دشمن در این جناح، تلاش برای رسیدن به جاده شلمچه خرمشهر به‌منظور جلوگیری از فرار احتمالی دشمن از خرمشهر و نیز احتمال خطر حمله سنگین عراق از این جناح دانست و در همین حال درخصوص آماده‌نبودن نیرو‌ها برای اجرای این مرحله از عملیات و همچنین عدم‌شناسایی کامل از منطقه هدف گفت: «آن روزی که قرار شد ما عمل کنیم، با برادرمان رحیم [صفوی] نشستیم و به ایشان گفتیم مثل‌اینکه برادر‌ها آمادگی ندارند و ایشان هم گفت بله، آماده نیستند. به آقای [سرهنگ] حسنی‌سعدی هم گفتم که خیلی خوب، حالا که این‌طور است، 24 ساعت وقت به آن‌ها می‌دهیم. 24 ساعتی که وقت داده بودیم، باز گویا وقت کم بوده؛ چون برادر‌ها شناسایی کامل نکرده بودند که البته آن‌هم به‌دلیل این بود که عمدتا تیپ‌ها به‌دلیل اینکه نیرویشان خیلی زیاد بود به مسئله اصلی که اطلاعات و هدایت باشد اصلا نمی‌رسند. یعنی یک تیپ ما عمدتا صبح تا شب یا مشغول درگیری و یا تدارکات و مهندسی است و اصلا به مسئله عملیات و اطلاعات نمی‌رسد.»

*س_ بررسی طرح‌های ارائه‌شده برای اجرای مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس_س*

فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا (محسن رضایی و سرهنگ علی صیاد شیرازی) که در بررسی سه طرح ارائه‌شده برای اجرای مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس و تکمیل محاصره خرمشهر در جلسه دیروز فرماندهان سپاه و ارتش نتوانسته بود به نتیجه مورد نظر برسد، در ساعت 15:00 امروز جلسه‌ای دیگر تشکیل داد تا این سه طرح را به‌همراه یک طرح دیگر با فرماندهان سه قرارگاه عملیاتی فتح، نصر و فجر به بحث گذارد و ضمن بررسی نقاط قوت و ضعف هریک از آنها، به طرح نهایی دست پیداکند.

*س_دومین جلسه بررسی مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس در قرارگاه کربلا_س*

در ساعت 22:00 امروز، دومین جلسه بررسی چهار طرح مانور پیشنهادی برای مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس در قرارگاه کربلا به‌منظور دریافت دیدگاه‌های فرماندهان تیپ‌های سپاه و ارتش تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه که علاوه‌بر فرماندهان حاضر در جلسه قبل، فقط سه فرمانده تیپ سپاه پاسداران (حسین خرازی، احمد کاظمی و عبدالمحمد رئوفی) توانسته بودند در آن حضور پیداکنند، سرهنگ علی صیاد شیرازی که اداره جلسه را برعهده داشت، با بیان اینکه در جلسه ساعت 15 با فرماندهان قرارگاه‌های عملیاتی، در بررسی مانور مرحله بعدی عملیات با مشکل مواجه شدیم و به همین دلیل لازم دیدیم با حضور فرماندهان تیپ‌ها طرح‌های ارائه‌شده را بررسی کنیم، به تشریح این طرح‌ها پرداخت.

*س_شرط ایران برای پایان جنگ_س*

سخنگوی شورای‌عالی دفاع در پایان جلسه امشب این شورا ضمن اعلام اینکه جنگ متوقف نمی‌شود مگر آنکه شرایط به حق ایران پذیرفته شود، بر شروط چهارگانه ایران یعنی پرداخت خسارت، اخراج متجاوز از خاک ایران، برگشت آوارگان جنگ و تعیین تکلیف متجاوز برای پایان‌دادن به جنگ تأکید کرد.

*س_پاکسازی غرب کشور از ضد انقلاب مستقر در بوکان_س*

همزمان با پاک‌سازی یکی از روستا‌های بوکان با تلاش نیرو‌های ارتش و سپاه و نیز بیرون‌راندن اشرار مسلح ضدانقلاب از دو روستای پیرانشهر به‌همت مردم، افراد وابسته به گروه‌های ضدانقلاب در جاده مریوان سنندج دست به تحرکاتی زدند. همچنین، امروز 2 تن از عناصر مسلح وابسته به این گروه‌ها خود را به نیرو‌های دولتی تسلیم کردند.

نیرو‌های ارتش و سپاه در عملیاتی روستای قره‌کند از توابع بوکان را پاک‌سازی کردند. در این عملیات، ضدانقلابیون مسلح با تحمل 10 کشته و تعدادی زخمی متواری شدند.

*س_نابودی خانه تیمی منافقین در شمال تهران _س*

در آخرین ضربات واردشده بر سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، 3 خانه تیمی این سازمان در تهران و بابل متلاشی و یکی از عناصر اصلی آن در اهواز کشته شد.

نیروهای سپاه پاسداران با شناسایی قبلی یک لانه تیمی منافقین در خیابان شهریور در منطقه محمودیه واقع در شمال تهران، صبح امروز طی یک‌سری عملیات هماهنگ، با به‌هلاکت‌رساندن 7 تن از منافقین که در این لانه فساد حضور داشتند، یکی دیگر از پایگاه‌های عوامل مزدور امپریالیسم را به تصرف خود درآوردند. در این عملیات نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با به‌دست‌آوردن مقادیری زیاد اسکناس سالم و نیم‌سوخته، 4 قبضه اسلحه ژ 3، تعدادی نارنجک و کلت کمری و مقدار قابل‌توجهی مهمات، همگی سالم به مرکز عملیاتی خود بازگشتند.

*س_آزادی توابین گروه‌های ضدانقلاب مورد عفو امام خمینی (ره)_س*

آیت‌الله محمدی گیلانی حاکم شرع و رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی مرکز از آزادی زندانیان وابسته به گروه‌های ضدانقلاب انتقاد کرد و ترور‌ها و اقدامات تخریبی اخیر این گروه‌ها را ناشی‌از این عمل دانست. در همین حال امروز تعدادی دیگر از توابین گروه‌های ضدانقلاب و محکومین دادگاه انقلاب اسلامی تبریز که مورد عفو امام خمینی قرار گرفته‌اند، آزاد شدند.

*س_احضار اتباع عراقی برای حضور در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران_س*

حکومت عراق تمامی اتباع خود در داخل و خارج از کشور را که قبلا به خدمت احضار شده بودند، فراخواند.

طبق گزارش‌های اداره کل بسیج و آمار وزارت دفاع عراق بیانیه‌ای منتشر کرده که در آن تمامی افرادی که قبلا به خدمت احضار شده بودند، دوباره به خدمت فراخوانده شده‌اند.

*س_آمادگی کویت برای مقابله با هرگونه تجاوز احتمالی ایران_س*

وزیر دفاع کویت از آمادگی ارتش این کشور برای مقابله با هرگونه تجاوز احتمالی ایران خبر داد و وزیر مشاور دولت این کشور نیز که حامل پیام امیر کویت برای صدام حسین بود به بغداد رفت.

شیخ سالم الصباح وزیر دفاع کویت در اظهاراتی گفت که ارتش کویت برای مقابله با هرگونه تجاوز ایرانی علیه کشور خود آمادگی کامل دارد و رهبری کویت تهدید‌های ایران را با جدیت مورد مطالعه قرار می‌دهد.

او گفته است که وزیران دفاع و رؤسای ستاد کشور‌های شورای همکاری خلیج [فارس] برای مقابله با هرگونه تجاوز احتمالی به سرزمین‌های خود تلاش‌هایشان را هماهنگ می‌سازند.» شیخ سالم در پایان اظهاراتش تأکید کرد که تلاش‌ها برای پایان‌دادن به جنگ عراق و ایران ادامه دارد.

*س_پیشنهاد یک مقام عراقی برای مذاکره با ایران_س*

باوجود ادامه اشغال نقاطی از خاک ایران همچون خرمشهر، قصرشیرین و مهران توسط ارتش بعث عراق، یک مقام عراقی از پیشنهاد کشورش برای مذاکره و عقب‌نشینی سخن گفت.

عزالدین حمادی وزیر آموزش عراق گفته است که عراق بار دیگر پیشنهاد عقب‌نشینی و آمادگی برای مذاکره را اعلام کرده است و آرزو می‌کند که جنگ قبل از برگزاری کنفرانس غیرمتعهد‌ها [که قرار است در شهریورماه و در بغداد تشکیل شود] پایان یابد.

*س_درخواست کمیته صلح سازمان کنفرانس اسلامی از ایران _س*

کمیته صلح سازمان کنفرانس اسلامی ضمن درخواست از ایران و عراق برای برقراری آتش‌بس در ماه رمضان پیشنهاد کرده است که اداره اروندرود تا پایان حل‌وفصل مناقشات مرزی این دو کشور زیر نظر نیرو‌های کشور‌های اسلامی باشد.

*س_بررسی تحولات منطقه خلیج‌فارس و غرب آسیا بر سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا_س*

رادیو بی‌بی‌سی در تفسیر امروز خود با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه دیروز کشور‌های عضو پیمان ناتو که از پیروزی‌های اخیر قوای نظامی ایران و نیز تنش در مرز لبنان و رژیم صهیونیستی به‌عنوان علل نگرانی کشور‌های غربی نام برده بود، به بررسی آثار وضعیت بحرانی حاکم بر منطقه خلیج‌فارس و غرب آسیا بر سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا پرداخت.

*س_تحلیل فعالیت‌های اقتصادی ایران از زبان رسانه‌های خارجی_س*

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد ایران برای نجات اقتصاد جنگ‌زده خود به معاملات تهاتری روی آورده و از این طریق توانسته است با افزایش فروش نفت خود بهای اقلام وارداتی‌اش را بپردازد.

این داستان ادامه دارد...

انتهای پیام /

روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 2
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 3
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 4
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 5
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 6
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 7
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 8
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 9
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 10
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 11
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 12
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 13
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 14
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 15
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 16
روز نوزدهم عملیات بیت‌المقدس؛ شروط ایران برای خاتمه دادن به جنگ + تصاویر 17