جمعه 5 بهمن 1403

شایعات مربوط به آذری جهرمی به روایت روزنامه اصلاح‌طلب / مانور تجمل در خاطرات آیت‌الله هاشمی / احمدی‌نژاد، مهره سوخته عرصه سیاست / وزارت اطلاعات: فساد بشدت امنیت ملی را تهدید می‌کند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
شایعات مربوط به آذری جهرمی به روایت روزنامه اصلاح‌طلب / مانور تجمل در خاطرات آیت‌الله هاشمی / احمدی‌نژاد، مهره سوخته عرصه سیاست / وزارت اطلاعات: فساد بشدت امنیت ملی را تهدید می‌کند

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در ایران

دکتر سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 14 مرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 751 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 560 نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران کووید19 در کشور به 314 هزار و 786 نفر رسید.

وی افزود: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 212 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 17 هزار و 617 نفر رسید.

لاری همچنین گفت: استان های مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز درباره برگزاری کنکور گفت: کارشناسان و همکاران بهداشتی و درمانی ما پیش بینی می کنند در ماه های آتی نه تنها از میزان شیوع بیماری کرونا کاسته نخواهد شد بلکه این وضعیت در پائیز و زمستان بدتر نیز می شود. لذا تعویق و یا برگزاری کنکور در ماههای سرد سال را هیچ کارشناسی پیشنهاد نکرد؛ چرا که مخاطرات آن بسیار بیشتر از شرایط فعلی است.

وی ادامه داد: تصمیم به برگزاری کنکور با در نظر گرفتن شرایط امروز، پیش بینی از شرایط ماههای آتی و همچنین شرایط آموزشی در سال آینده و بسیاری از متغییرهای دیگر بوده است و در این خصوص هیچ اختلافی میان دستگاههای ذیربط مطرح نبوده است.

بیشتر بخوانید:

آمار کرونا در ایران: فوت 212 نفر و شناسایی 2751 بیمار جدید / 14 استان در وضعیت قرمز

دستورالعمل وزارت بهداشت برای محرم: جلسات به فضای باز می‌رود / افراد مسن در مجالس عمومی شرکت نکنند

***

انستیتوپاستور ایران تاثیر نیش زنبور در درمان کرونا را تایید نمی‌کند

دفتر روابط عمومی و امور بین‌الملل انستیتو پاستور ایران با ارایه توضیحاتی در مورد فیلم منتشر شده از تاثیر نیش زنبور عسل بر درمان ویروس کرونا در فضای مجازی اعلام کرد: ادعاهای مطرح شده، در این انستیتو مورد بررسی و تایید قرار نگرفته است. در بخشی از این اطلاعیه آمده است:

اخیرا کلیپی در شبکه های مجازی در خصوص تاثیر نیش زنبور عسل بر درمان بیماری های مختلف از جمله کرونا ویروس توسط دکتر عظیم اکبرزاده خیاوی منتشر شده که وی وابستگی علمی خود را انستیتو پاستور ایران اعلام کرده است.

در این اطلاعیه تاکید شده است: نامبرده عضو هیات علمی بازنشسته این انستیتو بوده و ادعاهای صورت گرفته در این ارتباط، در انستیتو پاستور ایران مورد بررسی و تایید قرار نگرفته است.

***

مساله فساد بشدت امنیت ملی را تهدید می کند

معاون مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی وزارت اطلاعات در جلسه امضای سند مشارکت با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید بپذیریم رابطه معناداری بین امنیت ملی و مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود دارد و مساله فساد به شدت امنیت ملی را تهدید میکند و برای ما مهمترین عامل درون سرزمینی که امنیت اقتصادی را تهدید میکند؛ فساد اقتصادی است. مساله تحریم اقتصادی عامل بیرونی است که آن هم تهدیدی برای امنیت اقتصادی به شمار می رود.

وی اعلام کرد: به همین دلیل حضور، برنامه ریزی، سازماندهی و اقدامات موثر توسط دستگاه اطلاعاتی معنا و مفهوم می یابد و سالیان سال است که کشور و اجزای حاکمیت ازجمله وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی تلاشهای زیادی کرده و اراده حاکمیت و اراده رهبری نظام بر کاهش جرایم اقتصادی است.

بیشتر بخوانید:

معاون وزارت اطلاعات: مهمترین عامل درون سرزمینی که امنیت اقتصادی را تهدید میکند؛ فساد اقتصادی است

***

احمدی‌نژاد، مهره سوخته است

سیدرضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز به روزنامه اعتماد گفت: آقای احمدی‌نژاد مخصوصا به خاطر کارنامه دولت دومش، مهره‌ای سوخته است و دیگر اعتباری در شورای نگهبان یا جمع نخبگان ندارد. متاسفانه گاهی با مصاحبه‌ها و اظهاراتش بیشتر بر این بی‌اعتمادی و بی‌اعتقادی دیگران نسبت به خودش می‌افزاید.

اکرمی گفت: به نظر من یکی از کارهایی که محمود احمدی‌نژاد انجام داد، ایجاد اختلاف میان قشرهای مختلف است، به تعبیری اختلاف‌افکنی میان طبقات و اقشار مختلف از فرهنگی، روحانی، بازاری، سیاسی و... دامن زد و دامن می‌زند. برای نمونه در حالی که مقام معظم رهبری مساله مذاکره با امریکا را نفی می‌کنند و صحیح هم هست - چون چهره امریکا فریبکارانه است - اما احمدی‌نژاد می‌گوید که «حاضرم با اوباما مذاکره کنم. حاضرم با آنها حرف بزنم.» البته نه آنها باور می‌کردند و نه خودش تجدیدنظر می‌کرد. هر چند پرداختن به اظهارات و کنش‌های محمود احمدی‌نژاد چندان جایز نیست، چراکه در کشور آن‌قدر مسائل مختلف از قبیل بیکاری، تحریم، مشکلات معیشتی و... داریم که دیگر فرصت به این بحث‌ها نمی‌رسد و باید همه وقت و امکانات و نیروی خودمان را صرف حل این مشکلات کنیم.

***

تمام جامعه از نابرابری آموزشی ضربه شدید می‌خورد

عباس عبدی نابرابری آموزشی را بسیار مخرب می‌خواند و معتقد است تا وقتی نیاز آموزشی فرزندان بسیاری از مسئولان از طریق مدارس غیرانتفاعی تأمین می‌شود امیدی به ارتقا وضعیت مدارس دولتی نیست.

عبدی به تسنیم گفت: مدارس غیر انتفاعی هزینه‌های کلان دریافت می‌کنند و چون بودجه دولت کم شده، بیش از همه این کاهش بودجه متوجه آموزش و پرورش شده است در نتیجه مدارس دولتی ضعیف گردیده‌اند. حاضرم شرط ببندم که بالای 95 یا شاید تا 100 درصد مسئولین کشور در رده وزیر و معاون وزیر و مدیرکل و نیز مسئولین هم‌ردیف قضایی و قانون‌گذاری و نیز نهادهای مشابه دیگر، فرزندان خود را در مدارس غیرانتفاعی می‌گذارند، و به طور ویژه مسئولین آموزش و پرورش نیز چنین می‌کنند. باید گفت هر کس می‌خواهد در دولت پست بگیرد شرطش این باشد که فرزندش در مدرسه دولتی عادی درس بخواند.

عباس عبدی گفت: بنابراین با وضعیت موجود مسأله تعارض منافع شکل می‌گیرد و مدارس غیرانتفاعی تبدیل به یک محلی برای انباشت ثروت و قدرت و حتی پرستیژ شده‌اند. بسیاری از دست‌اندرکاران در این مدارس سهم دارند. حتی اگر بظاهر هدف غیرانتفاعی داشته باشند. از وزارتخانه‌ها امکانات می‌گیرند. مسأله نیز فراتر از دو جریان سیاسی است. هنگامی که شرایط برای پرسشگری مردم فراهم نباشد هر مسئولی دنبال کارهای خودش می‌رود.

***

 رئیس جمهور آینده اصولگرا یا اصلاح طلب نباشد

مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با خبرآنلاین درباره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهور نباید یک چهره سیاسی یا اقتصادی باشد اما هم سیاست و هم اقتصاد را بفهمد. زیرا رئیس جمهور نمی تواند تئوریسین اقتصاد باشد اما باید توانایی جمع بندی نظریه هایی را که به می گویند را داشته باشد.

وی همچنین افزود: همچنین یاران سیاسی که جهت گیری خاصی دارند نباید داشته باشد. بلکه بینش سیاسی داشته باشد اما وابسته به حریان خاصی نباشد. اگر رئیس جمهور بعدی فارغ از 2 جریان اصلاح طلب و اصولگرا باشد، بهتر است. البته ما کاندیدایی با این ویژگی ها را در شرایط فعلی نداریم و افرادی هم که هستند کمتر این مشخصات را دارند.

ناصر ایمانی، تحلیل گر اصولگرا نیز به تابناک گفت: الزاما رئیس جمهور نباید یک چهره سیاسی مبرز باشد، بلکه باید چهره‌ای باشد که بتواند با مدیریت خودش نظرات سیاسی مختلف را جمع کند و الزاما نباید یک چهره فرهنگی مسلط باشد. البته اگر فردی باشد که مدیریت خوبی داشته باشد، اما یک صاحب نظر اقتصادی هم باشد، خیلی خوب است چرا که مهم‌ترین مشکلات امروز کشور الان اقتصادی است، ولی این به این معنا نیست که الزاما یک اقتصادان رئیس‌جمهور شود.

ایمانی گفت: رئیس‌جمهور باید یک مدیر قوی باشد که بتواند در عرصه‌های مختلف خوب نظرات را جمع کرده و از آن‌ها استفاده کند. از این روی، رئیس جمهور باید یک مدیر باشد.

***

معرفی مدرس خیابانی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور طبق اصل 133 قانون اساسی در نامه‌ای به رئیس مجلس آقای مدرس خیابانی را به عنوان وزیر پیشنهادی صمت معرفی کرد. معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: قاعدتا این موضوع فردا در صحن علنی مجلس اعلام وصول می‌شود.

محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس نیز با اشاره به معرفی مدرس خیابانی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت از سوی رئیس جمهور به مجلس، گفت: جلسه رأی اعتماد به حسین مدرس خیابانی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت چهارشنبه هفته آینده (22 مرداد 99) برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

وزیر پیشنهادی صمت به مجلس معرفی شد

***

 جزئیات تازه‌ای از تجمع اتباع افغانی با پرچم طالبان

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی پایتخت درباره تجمع تعدادی از حامیان طالبان در پارک ملت اظهار داشت: همه ساله در روز عید قربان اتباع افغانستانی که بعضا به صورت غیرقانونی نیز وارد کشور شدند با حضور در میدان آزادی این روز را به یکدیگر تبریک می‌گفتند که در عید قربان امسال به علت پوشش انتظامی میدان آزادی برخی از این افراد در پارک ملت تجمع کردند که پلیس به سرعت در محل حضور یافت و 19 نفر از این افراد را بازداشت کرد.

فرمانده انتظامی پایتخت تصریح کرد: 5 نفر از این دستگیر شدگان از عوامل اصلی، تهیه‌کنندگان پرچم، تهیه تصاویر و انتقال تصاویر به شبکه‌های معاند بودند که به زندان رفتند و مابقی آنها نیز در حال طرد از کشور هستند.

بیشتر بخوانید:

جزئیات دستگیری تجمع حامیان طالبان در تهران / بازداشت تمام اوباش درگیری در سعادت‌آباد

***

مجلس می خواهد اعلام نماید که ما به فکر مرد م هستیم

صاد ق زیباکلام، تحلیل گر اصلاح طلب در روزنامه آرمان ملی نوشت: همانطور که می‌د انیم ظاهرا اساس و بنیان مجلس یازد هم روی مخالفت با د ولت روحانی بنا نهاد ه شد ه است. مجلس یازد هم و به‌خصوص چهره‌های شاخص آن همچون ریاست مجلس و روسای کمیسیون‌ها می‌خواهند اینگونه به مرد م القا نمایند که برخلاف د ولت روحانی که چند ان به فکر خواسته‌های اصلی حامیان، مطالبات آنان، وضع معیشت مرد م و حتی مساله کرونا د ر حد مطلوب و پذیرش همگان نیست؛ مجلس از این بابت می‌خواهد اقد اماتی را د ر این زمینه انجام د هد . از جمله موضع‌گیری رئیس مجلس د ر قبال مساله کنکور...

مساله آن است که مجلس یازد هم می‌خواهد از هر فرصت، نکته و مساله‌ای به زعم خود حسن استفاد ه سیاسی را کرد ه و اعلام نماید که ما به فکر مرد م هستیم ولی د ولت و شخص رئیس‌جمهور اصلا به فکر مرد م نیست. مراد ما به هیچ روی آن نیست که آقای روحانی کارنامه کاملا موفقی د اشته است. چرا که راقم این سطور بارها و بارها انتقاد ات جد ی و اساسی به عملکرد د ولت د وم آقای روحانی د اشته است. ولی انتقاد به عملکرد د ولت یک مساله است و اینکه یک جریان سیاسی بخواهد پشت مطالبات بخشی از مرد م سنگر گرفته و خود را طرفد ار مرد م نشان د هد مساله د یگری است.

***

منشور مانور تجمل

فرهیختگان نوشت: روایت پرآب‌وتاب از تعریف و تمجید‌ها و تقدیر و تشکرهای بعضا مبالغه‌آمیز مسئولان مختلف داخلی و خارجی از شخصیت و جایگاه و نقش آیت‌الله و ابراز ارادت‌های متعدد به وی ذیل عناوینی چون پدر صنایع موشکی ایران، مایه عزت روحانیت، پایان افتخارآمیز ریاست‌جمهوری، شخصیت بزرگ و... را می‌توان یکی از برجسته‌ترین محورهای قیدشده در خاطرات منتشرشده از او دانست. موضوعی که البته بیش از همه در کتاب کارنامه و خاطرات آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در سال 1376 با عنوان «انتقال قدرت» به آن پرداخته شده و به هرحال بی‌ارتباط با اتمام مسئولیت او در قوه مجریه نیست. اگرچه خاطرات دیگر سال‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیست...

مرحوم هاشمی در توصیف این تعاریف و تقدیرها حتی از ذکر تعابیری چون تلاش برخی برای دستبوسی خود و حتی نذر و نیاز آنها برای این موضوع هم خودداری نکرده است. اقدامی که شاید اگر افراد مورد اشاره می‌دانستند روزی قرار است خبر آن از جلسه دونفره به بیرون درز کند و اینچنین در بوق و کرنا شود به این راحتی‌ها لب به آن باز نمی‌کردند و از آن سخن نمی‌گفتند...

در این میان مرحوم هاشمی که ترجیح داده عمدتا از بیان انتقادات و اعتراضات مطرح‌شده از سوی گروه‌های مختلف نسبت به عملکردش در طول این سال‌ها و نارضایتی‌ها از سیاست‌های دولتش و تبعات منفی این سیاست‌ها چشم‌پوشی کند، با دقت و ظرافتی مثال‌زدنی کوچک‌ترین تعریف و تمجیدی را از قلم نیانداخته و از ذکر آن در خاطراتش فروگذار نکرده است.

***

اخبار خیالی قهر وزیر به روایت روزنامه اصلاح طلب

اعتماد نوشت: «احضار» وزیر ارتباطات و پرهیز «دادستانی» از «بازداشت» آذری‌جهرمی اما تنها ادعای مطرح شده توسط کانال‌های تلگرامی... نیست. این کانال‌ها در ادامه مطالب خود آورده‌اند که «آذری‌جهرمی بعد از این قضیه (احضار به دادستانی) به‌جای اصلاح رفتار خود، همانند بچه‌ها قهر می‌کند و دیگر به وزارت ارتباطات نمی‌رود و خانه‌نشین می‌شود!»

نکته قابل تامل آنکه همان‌طور که گفته شد این بخش از خبر منتشر شده توسط این رسانه‌ها نیز واقعیتی است، تحریف شده؛ چنان‌که سیدجمال هادیان، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان گفت‌وگوی خود با روزنامه اعتماد ماجرای عدم حضور آذری‌جهرمی در این وزارتخانه را تایید کرده ولی با رد صریح دلایل ذکر شده توسط کانال‌های تلگرامی می‌گوید: «وزیر ارتباطات در 2 هفته گذشته به‌دلیل کسالتی که داشتند و به منظور رعایت حال سایر همکاران خود، نتوانستند در محل کار خود حاضر شوند ولی از طریق ویدیو‌کنفرانس، جلسات کاری‌شان را برگزار کردند.»

او همچنین تاکید کرده است: «وزیر ارتباطات نه قهر کرده و نه سایر موارد؛ بلکه با قدرت به کار خود ادامه داده و بعد از برطرف شدن کسالت نیز مجددا در جلسات خود حاضر خواهند شد.»