فعالیت بیش از 4 هزار گروه سرود در مساجد / محدودیتی در حمایت از موسیقی سنتی وجود ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راهاندازی مرکز سرود و آهنگهای انقلابی در این نهاد گفت: بیش از 4هزار گروه سرود در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد فعالیت میکنند.
به گزارش مشرق، محمدمهدی اسماعیلی عصر چهارشنبه (22تیرماه) در حاشیه اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر در تالار وحدت در جمع خبرنگاران اظهارداشت: امسال نخستین دوره برگزاری این جشنواره در راستای اهداف انقلاب اسلامی است و امیدواریم همه جانبه به آن پرداخته و سال به سال پرشکوهتر و پررونقتر برگزار شود.
وی گفت: در این راستا مرکز سرود و آهنگهای انقلابی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شده است و در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد بیش از 4هزار گروه سرود فعالیت میکنند و ظرفیتهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد و امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرود باشیم.
اسماعیلی با اشاره به بخش بینالملل در جشنواره سرود فجر بیان کرد: سرود هنر انحصاری انقلاب اسلامی است، اگر بخشهای دیگر وارداتی یا سنتی است، این هنر برآمده از سنت امام خمینی (ره) است و جزو مزیتهای مطلق ما در حوزه فرهنگ و هنر است و همه باید به آن توجه کنیم و جشنواره سرود فجر طلیعه این کار بود.
وی افزود: در این راستا، امسال سرود سلام فرمانده، مرزهای جغرافیایی را درنوردید و در همه جا مورد استقبال قرار گرفت و به واسطه آن اجتماعات چند ده هزار نفری و چند صد هزار نفری شکل گرفت و این موضوع ظرفیت بالای این هنر را نشان میدهد، همه بخشها در نظام و بخشهای فرهنگی هنری کنار هم هستند تا این مسیر را با قدرت ادامه بدهند.
محدودیتی در حمایت از موسیقی سنتی وجود ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد و برنامه این نهاد نسبت به موسیقی سنتی گفت: این حوزه جزو حوزههایی است که در تلاش برای تقویت آن هستیم و اکنون عمدهترین برنامههای موسیقایی که در کشور در حال اجراست، از این دست است و هیچ محدودیتی در حمایت از موسیقی سنتی نداریم.
آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر با حضور برخی از مسئولان و هنرمندان و معرفی برگزیدگان عصر چهارشنبه (22 تیرماه) در تالار وحدت برگزار شد.
مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج با مشارکت نهادهایی از جمله معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرکت همراه اول، بنیاد رودکی، شهرداری تهران و برج میلاد نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر را در قالب تولید سرود، آکاپلا (همخوانی بدون موسیقی)، بازخوانی سرود و ایده (نماهنگ و اجرای پاتوقی) را برگزار کرد.
امید به آینده، ائمه اطهار (ع)، شخصیتهای ملی و مذهبی (امام و شهدا، مفاخر استانی، خانوادههای شهدا و جانبازان و...)، نوجوان ایرانی، آیندهساز ایران، سبک زندگی (ایرانی - اسلامی)، کالای ایرانی، اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، مقاومت و تمدن نوین اسلامی، مقابله با استکبار جهانی و صهیونیسم، ایران در مسیر پیشرفت و اقتدار، مقابله با کرونا، شهدا و مدافعان سلامت، خانواده و جمعیت و بیانیه گام دوم، ظرفیتها، عدالتپروری از اهداف و محورهای موضوعی برگزاری این رویداد موسیقایی بود.
پرداختن به شخصیت و مکتب سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس بخش ویژه این جشنواره است.
این جشنواره در دو مرحله استانی و کشوری و راهیابی به مسابقه بزرگ تلویزیونی با 31 دبیرخانه استانی شکل گرفت، در جریان این جشنواره 2هزار و 670 گروه سرود با حضور 25 هزار نفر، در سامانه متمرکز جشنواره شرکت و بیش از 3 هزار و 682 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
همچنین در بخش بینالملل 6 کشور منطقه شامل فلسطین، لبنان، سوریه، عراق، یمن و افغانستان با تعداد 50 اثر در این جشنواره شرکت کردند و قرار است حدود 70 گروه منتخب و برگزیده این جشنواره در یک مسابقه بزرگ تلویزیونی با یکدیگر به رقابت بپردازند.
منبع: ایرنا