ماجرای بازپسگیری کاخ مرمر از مجمع تشخیص مصلحت / درآمد بنیاد مستضعفان کجا خرج میشود؟
رئیس بنیاد مستضعفان ضمن هشدار دوباره به مسئولانی که املاک بنیاد را پس نمیدهند، گفت: کاخ مرمر به موزهای در شأن مردم تبدیل خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سید پرویز فتاح در برنامه شنبه شب "نگاه یک" با اشاره به شهادت سردار سلیمانی و عظمت حضور مردم در تشییع پیکر این شهید بزرگوار، اظهار کرد: عظمت حضور مردم در تشییع پیکر شهید سلیمانی به دلیل نفس ذکیه او بود و خداوند محبت او را در دل مردم انداخت و همه شاهد بودیم حتی آنهایی که بعضا با نظام زاویه داشتند یا خارجنشین بودند هم از شهید سلیمانی به عنوان یک میهن پرست به نیکی یاد کردند.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به سفر مشترکش با سردار سلیمانی به سوریه و احترام خاصی که بشار اسد؛ رئیسجمهور سوریه برای سردار سلیمانی داشت، خاطرهای از سفر به عراق دوران وزارتش را ذکر کرد و گفت: در دورهای که وزیر بودم سفری به عراق داشتم و آن زمان جلال طالبانی رئیس جمهور عراق بود؛ ما خصوصی دیداری داشتیم؛ در حین گفتوگو، آقای طالبانی به من گفت، «مدتی پیش در همین جا میزبان آقای سلیمانی بودم؛ در حین گفتگو با سردار سلیمانی، منشی من پیام داد که رئیس جمهور (سابق) امریکا، پشت خط است؛» آقای طالبانی به من گفتند «وقتی با رئیس جمهور (سابق) آمریکا صحبت کردم به او گفتم که میدانید چه کسی روبروی من است؛ ژنرال قاسم سلیمانی؛» آقای طالبانی گفت، «وقتی من این را گفتم، (رئیس جمهور آمریکا) گفت: جدی میگویی؟! و طوری این جمله را گفت که من احساس کردم که از ابهت سلیمانی، او (رئیس جمهور آمریکا) ایستاد.»
وی با اشاره به دستور ترامپ برای ترور سردار سلیمانی، تصریح کرد: شهید سلیمانی گفته بود که من یقین دارم به دست شقیترین مردم شهید میشوم و همین هم شد.
فتاح با بیان اینکه مردم وفاداری خود را به شهید سلیمانی نشان دادند، افزود: با شهادت سردار سلیمانی وحدت ملی ما قویتر شد و سطح مقاومت منطقه بالاتر رفت و گرچه ما انسان بزرگی از دست دادیم، ولی راه مقاومت جدیتر پیموده خواهد شد.
رئیس بنیاد مستضعفان، حمله سپاه پاسداران به عینالاسد را در تاریخ بینظیر خواند و ادامه داد: این پاسخ، عزت و اقتدار ما را بالا برد و دشمنان عقبنشینی کردند.
وی با اشاره به ماجرای سقوط هواپیما، آن را حادثهای تلخ و یک امتحان الهی بسیار سخت توصیف کرد که همه ایران را متاثر و غمگین کرد.
بعید نیست دست خائن دشمنان در برخی زوایای سقوط هواپیما دخیل بوده باشد
فتاح ادامه داد: ما همه داغدار شدیم و بعید هم نیست دست خائن آنها نیز دربعضی زوایای این قضیه دخیل بوده باشد، چون آن شب ایران از نظر نظامی برای حمله متقابل آمادهباش بود و باید به خانوادههای این عزیزان تسلیت بگوییم.
جزئیات امدادرسانی بنیاد مستضعفان به سیلزدگان سیستان و بلوچستان
این مقام مسئول درباره ماجرای سیل سیستان و بلوچستان و اقدامات این بنیاد نیز گفت: وسعت سیل اخیر تا شرق هرمزگان و جنوب کرمان و جاسک هم رسید اما بیشترین تخریب در استان سیستان و بلوچستان بود؛ من هم در همان روز نخست با استاندار صحبت کردم و با توجه به نزدیکی محل دپوی آب معدنی ما، 300 هزار بطری آب از کرمان و مشهد به این مناطق اعزام و اعلام کردیم با توجه به ضروی بودن دسترسی مردم مناطق سیلزده به آب آشامیدنی سالم، تمام آب مصرفی این مناطق را تأمین میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، پنج هزار بسته مواد غذایی و امدادی و همچنین پنج هزار تخته پتو نیز به مناطق سیلزده اعزام کردیم و بنده نیز اعلام کردم تمام سیمان مورد نیاز برای بازسازی مناطق سیلزده در استان هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان را به صورت رایگان تأمین خواهیم کرد.
فتاح متذکر شد: این سیمان در محل تحویل خواهد شد و در صورتیکه برای ساخت و ساز هم نیاز به کمک ما باشد، امکانات خودمان را بسیج خواهیم کرد و بنیاد مستضعفان با همه توان در خدمت مردم عزیز و وفادار سیستان و بلوچستان است.
تشکیل بنیاد مستضعفان برای حفظ و مدیریت اموال و املاک رها شده رژیم سابق
این مقام مسئول در تشریح وظایف بنیاد مستضعفان گفت: بنیاد مستضعفان همزاد انقلاب اسلامی است و بنیاد مستضعفان یک یا دو هفته بعد از پیروزی انقلاب با دستور شخص حضرت امام متولد شد؛ وقتی نظام شاهنشاهی سرنگون شد، اموال وابستگان دربار که برای بیتالمال بود و به زور به چنگ آورده بودند، باید در یک جایی متمرکز میشد.
وی ادامه داد: برای حفظ، مدیریت و اداره کارخانجات و اموال و املاک رها شده رژیم سابق با حکم دادگاه انقلاب و حکم قضایی در اختیار بنیاد قرار گرفت.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب تا امروز بخش عمدهای از کارخانجات و اموال و املاک، واگذار شده، عنوان کرد: این اموال و املاک یا از طریق مزایده یا از طریق بورس یا به روشهای مختلف به مردم واگذار شده، ولی هنوز بخشی از آن در تملک بنیاد مستضعفان قرار دارد و بنیاد وظیفه نگهداری، بازسازی و تولید در آنها را به عهده دارد و البته ما در نظر داریم که از بخشهایی از این فعالیتها خارج شویم چراکه مردم میتوانند آنها را اداره کنند.
فتاح یادآور شد: بنیاد مستضعفان امروز، نسبت به بنیاد در 30 یا 40 سال پیش بسیار متفاوت است، مثلا ما امروز حدود 5 تا 6 هزار مگاوات نیروگاه داریم درحالیکه هیچ نیروگاهی از رژیم سابق به ارث برده نشده بود و همه اینها ایجادی است، یعنی بخشی از اموال قبلی که فروخته شد، تبدیل به اموال مولد جدید شده یا مثلا بنیاد مستضعفان، کارخانه فولادی را از رژیم قبل به ارث نبرد، ولی امروز 10 درصد فولاد کشور را بنیاد مستضعفان تولید میکند.
سهم بنیاد مستضعفان در اقتصاد کشور کمتر از یک درصد G.D.P است
وی درباره شائبه سهم بالای بنیاد مستضعفان و برخی نهادهای حاکمیتی در اقتصاد کشور، با رد این اظهارات، گفت: آمار و ارقام این را نشان نمیدهد و واقعا در این موارد اغراق میشود چراکه جمع این چند نهاد، روی هم عدد بسیار پایینی از G.D.P را تشکیل میدهد.
رئیس بنیاد مستضعفان با ذکر مثالی به شفافیت در این رابطه پرداخت و گفت: ما امسال اگر با همه توانمان کار کنیم طبق برنامه، رکورد فروش 35 هزار میلیارد تومانی خواهیم داشت و در 10 ماه هم به این برنامه نزدیک هستیم، حالا شما اگر این رقم را با بودجه ارائه شده توسط دولت به مجلس (دو هزار میلیارد تومان) مقایسه کنیم، میشود 1.7 درصد؛ حالا اگر این درآمد 35 هزار میلیاردی را با G.D.P بسنجیم، سهم ما زیر یک درصد خواهد بود.
فتاح تأکید کرد: متاسفانه عمدتا این اظهارات توسط افرادی مطرح میشود که عمدتا از بیاطلاعی گویندگان ناشی میشود.
فتاح: نه معوقه مالیاتی داریم نه معافیت / مالیات 1600 میلیارد تومانی بنیاد در بودجه 98
این مقام مسئول درباره سود بنیاد مستضعفان نیز گفت: اگر برنامهریزی ما برای فروش 35 هزار میلیارد تومانی بنیاد در سال جاری محقق شود برآوردمان این است که 20 درصد این رقم، سود ما و سهم شرکا خواهد بود که حدود هفت هزار میلیارد تومان میشود که البته این رقم، برآورد ما قبل از پرداخت مالیات است.
رئیس بنیاد مستضعفان با تأکید بر پرداخت مالیات توسط این نهاد، بیان کرد: ما در حال حاضر 169 شرکت فعال در بنیاد مستضعفان داریم که ثبت شده هستند و طبق قانون تجارت عمل میکنند و حتما باید مالیات بدهند.
وی افزود: برای سال 97، بنیاد مستضعفان 670 میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده که در صورت تسویه کامل، این رقم احتمالا به هزار میلیارد تومان هم میرسد و آقای نوبخت هم اعلام کردند که بنیاد مستضعفان و نهادها هم مالیات پرداخت میکنند و در بودجه 98 هم برای بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی هزار و 600 میلیارد تومان مالیات درنظر گرفتهاند.
به گفته فتاح، بنیاد مستضعفان به هیچ وجه بدهی و معافیت مالیاتی ندارد و سازمان مالیاتی هم گواه این مدعا است.
درآمد بنیاد کجا خرج میشود؟ / روایت فتاح از چرایی تحمیل فقر به کارمندان
رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به این سؤال که سود هفت هزار میلیاردتومانی بنیاد مستضعفان کجا خرج میشود، تصریح کرد: از این رقم حدود هزار تا هزار و 200 میلیارد تومان برای مالیات پرداخت میشود و 50 درصد نیز برای سرمایه گذاری مجدد شده و صرف نوسازی و بازسازی میشود که اشتغال ایجاد میکند؛ در واقع سه هزار میلیارد تومان میماند که صرف محرومیتزدایی میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه اگر این نهادها نبودند و این خدمات داده نمیشد، صورت مسأله فقر جور دیگری بود، تأکید کرد: آنچه محرومیت ایجاد میکند و فقر را تولید میکند، اقتصاد مریض ما است که یکباره نرخ ارز چند برابر میشود و به یکباره فقر را به قشر کارمند هم تحمیل میکند.
وی ادامه داد: قطعا اقدامات انجام شده برای رفع فقر موثر ولی ناکافی است و نظام برای اینکه حریف دشمن سرسخت فقر شود باید بیشتر به مسأله محرومیتزدایی توجه کند.
به گفته فتاح، وظیفه ذاتی بنیاد مستضعفان رسیدگی به مستضعفان است اما اینکه همه این مسئولیت به گردن این سازمان باشد اینچنین نیست و مجموعه دولت هم مسئولیت و هم ردیف بودجه دارد و البته اگر این اقدامات نبود، وضعیت به مراتب بدتر بود.
تمام خانوادههای دارای 2 معلول و بیشتر تا پایان سال 99 خانهدار میشوند
رئیس بنیاد مستضعفان، این سازمان را دارای دو بال دانست و افزود: بنیاد مستضعفان دارای دو بال است؛ 169 شرکت، بال اقتصادی آن هستند و بنیاد علوی بال محرومیتزدایی آن البته بنیاد علوی نباید کاری مثل کمیته امداد کار کند بلکه باید مثل پروژه قلعه گنج اقدامات محرومیتزدایی و کمک کند تا مردم این مناطق روی پای خودشان بایستند و اشتغالزایی کند.
وی به برخی اقدامات بنیاد علوی مانند ساخت مسکن برای خانوادههای دارای دو معلول و بیشتر اشاره کرد و گفت: ما طبق قرارداد با بهزیستی، 14 هزار مسکن با مشارکت بهزیستی برای خانوادههای دارای دو معلول و بالاتر احداث میکنیم و امیدواریم تا پایان سال بعد این پروژه به اتمام میرسد و مشکل تمام خانوادههای دارای دو معلول و بالاتر حل میشود.
به گفته فتاح، 600 هزار تن سیمان رایگان برای بازسازی مناطق آسیبدیده از سیل و زلزله توسط بنیاد مستضعفان واگذار شده و تمام سود بنیاد مستضعفان برای محرومیتزدایی هزینه خواهد شد.
یک دلار هم ارز 4200 تومانی نگرفتیم / نظارتهای متعدد بر فعالیت بنیاد مستضعفان
این مقام مسئول با اشاره به واگذاری اسناد زمینهای مصادره شده توسط خاندان پهلوی به مالکان اصلی آن گفت: تا امروز بیش از 85 هزار فقره از این اسناد در قالب اسناد علوی به صورت رایگان به روستائیان واگذار شده تا مالکان آنها بتوانند بر روی زمینها کار کرده و از سند آن برای وثائق بانکی استفاده کنند و در دهه فجر هفت هزار سند دیگر را واگذار میکنیم که مجموعا 92 هزار سند میشود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره استفاده از ارز 4200 تومانی توسط بنیاد مستضعفان، خاطرنشان کرد: با اطمینان میگویم مجموعه بنیاد مستضعفان ارز 4200 تومانی نگرفته البته اگر به سه سال قبل برگردیم، ما برای احداث کارخانه فولاد ارز 4200 تومانی گرفتیم و معادل ریالی آن را هم برگرداندیم اما در سال 97 که ارز به بیش از 14 13 هزار تومان رسید و عدهای ارز 4200 تومانی گرفتند و کالایی را که آوردند به نرخ آزاد فروختند، اصلا بنیاد از این روش، حتی یک دلار هم استفاده نکرده است.
فتاح با بیان اینکه ما مراقب هستیم فعالیتمان اخلالی در نظام اقتصادی ایجاد نکند، افزود: بنیاد مستضعفان هم توسط سازمان بازرسی کل کشور (که بر نهادهای دولتی که بودجه دولتی میگیرند ناظر است) مورد نظارت قرار میگیرد و هم شرکت مفید راهبر، حراست و اطلاعات، بر مجامع و صورت حسابهای ما نظارت دارند و ما نیز به هرجایی که در نظام لازم باشد پاسخگو هستیم.
به گفته وی، بنیاد مستضعفان باید بیش از این به مردم پاسخگو باشد و شفافیت داشته باشد.
عرضه بورسی 10 شرکت بنیاد مستضعفان در آینده نزدیک
رئیس بنیاد مستضعفان درباره شرکتهای سود ده و ضررده بنیاد مستضعفان نیز گفت: 33 شرکت از شرکتهای بنیاد مستضعفان در سال گذشته ضررده بودند که این وضعیت به دلیل نوسانات اقتصادی کشور بود اما در مجموع خوشبختانه، بنیاد مستضعفان به دلیل سبد وسیع فعالیتش، حدود پنج هزار و 400 میلیارد تومان سوددهی داشت البته امسال بسیاری از آن شرکتها از ضرردهی خارج شدهاند و امسال درآمد ما نسبت به سال قبل، 30 درصد بالا میرود.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه این بنیاد به هیچوجه رقابتی با بخش خصوصی ندارد، متذکر شد: بنیاد مستضعفان از ابتدای انقلاب تاکنون سیر چابکسازی داشته یعنی زمان آقای "رفیقدوست"، تعداد شرکتهای بنیاد مستضعفان حدود 700 شرکت بود، در دوره آقای "فروزنده" 400 شرکت و در دوره آقای "سعیدیکیا" 250 شرکت شد و حالا این تعداد به 169 شرکت رسیده است، یعنی شرکتهای بنیاد یا ادغام یا منحل شده یا در بورس عرضه میشوند البته باید مراقبت کنیم که واگذاریها، نحوه درستی داشته باشند و نباید اشتباه رخ داده در برخی خصوصیسازیها تکرار شود.
به گفته فتاح، 31 شرکت تا امروز در بورس عرضه شده و 10 شرکت نیز به زودی در بورس عرضه خواهند شد و این یعنی سهیم شدن مردم در سود این شرکتها و شفافسازی فعالیت آنها.
وی ادامه داد: 10 درصد "جنرال مکانیک" را سه ماه پیش واگذار کردیم که 650 هزار نفر از مردم سهام آن را خریداری کردند و ما سهم 20 تا 80 درصدی را در شرکتهای بورسی خودمان داریم و این سهم را مرتب کاهش خواهیم داد و تعداد شرکتهای ما از این به بعد حتما کاهشی خواهد بود.
فتاح خاطرنشان کرد که سازمان بورس و فرابورس کشور کاملا از عملکرد شرکتهای بورسی بنیاد مستضعفان رضایت دارند.
روایت فتاح از چرایی طولانی شدن 23 ساله پروژه آزادراه تهران شمال / فتاح: خوب شد چینیها رفتند
این مقام مسئول با اشاره به مشارکت شرکتهای خصوصی در ساخت پروژه بزرگ آزادراه تهران شمال، گفت: در آزادراه تهران شمال، 17 شرکت کار کردند و تنها دو شرکت، جزو شرکتهای بنیادی و تمام مشاوران این پروژه غیربنیادی بودند یعنی شرکتهای بخش خصوصی بودند و کار در دست آنها بود.
وی اضافه کرد: این پروژه که بزرگترین پروژه عمرانی کشور بود، بنیاد مستضعفان، نقش سرمایهگذار را داشت و 10 هزار میلیارد تومان را از محل سود شرکتهای بنیاد در این پروژه سرمایهگذاری کرد.
رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به چرایی طولانی شدن احداث بزرگراه و 23 سال زمان برای احداث آن، متذکر شد: قرار بود چینیها آنجا بیایند و نیرو هم آوردند اما سر تحریمها رها کردند و رفتند.
فتاح عنوان کرد البته رفتن چینیها اتفاق خوبی بود و این افتخار نظام اسلامی است که چنین بزرگراه بیبدیلی به دست مهندسان ایرانی انجام شد و سودش هم به جیب مشاور و پیمانکار ایرانی رفت.
تحریمها اثری در فعالیت بنیاد مستضعفان نداشته است
این مقام مسئول درباره آثار تحریمها بر فعالیت بنیاد مستضعفان، بیان کرد: تحریمها هیچ اثری در فعالیتهای ما و حتی در بزرگترین مجتمع فولادی ما یعنی فولاد کاوه جنوب کیش نداشته، ما در حال اضافه کردن 1.2 میلیون تن به ظرفیت فولاد این مجموعه هستیم که 100 درصد به دست مهندسان و کارگران ایرانی در حال اجرا است و به لطف خداوند هیچ موضوعی بخاطر تحریمها معطل نمانده و تولیدات ما در بنیاد، امسال جهش قابل توجهی داشته است.
وی با بیان اینکه ما در بنیاد مستضعفان در حد امکان شرکتها را در بورس خواهیم فروخت و با سرمایه حاصل از فروش این شرکتها، در صنایعی وارد میشویم که اساسی و مورد نیاز جدی نظام و کشور است، اظهار کرد: برخی از کارهای ما میتواند به بخش خصوصی واگذار شود اما نباید فراموش کنیم که ما برخی از این اموال را به ارث بردهایم و نباید آن را به گونهای که در برخی خصوصیسازیها واگذار شد و نتیجه بدی داشت، رها کنیم.
به گفته فتاح، بنیاد به سمت چابکسازی و محدود شدن در سبد فعالیتها حرکت خواهد کرد.
آزادراه تهران شمال از دهه فجر آماده عبور موقت است
این مقام مسئول درباره بازگشت سرمایه بنیاد مستضعفان در پروژه آزادراه تهران شمال نیز گفت: 40 درصد سرمایه ما از محل عوارض برمیگردد و 60 درصد از محل واگذاری زمینها توسط دولت خواهد بود که بخشی از آن داده شده و بخشی نیز هنوز به صورت مطالبات باقی است.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: نرخگذاری عوارض بر عهده دولت است اما حتما با توجه به صرفهجویی بنزین و زمان در عبور از آزادراه، عوارض تعیین شده حتما کمتر از این صرفهجوییها خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر به 23 سال قبل و زمان کلنگزنی آزادراه توسط مرحوم هاشمی رفسنجانی برگردیم، شاید سراغ پروژه آزادراه نمیرفتیم اما ما به تدبیر گذشتگان و اصرار دولتها احترام میگذاریم.
فتاح با بیان اینکه کار آزادراه تقریبا تمام شده است، عنوان کرد: در حال حاضر آزادراه تهران شمال درحال تکمیل روشنایی، خطکشی و نصب علائم است و در دهه فجر آماده عبور موقت خواهد بود اما هر زمانیکه مسئولان بخواهند، آزادراه در بهمن ماه آماده بازگشایی است.
این مقام مسئول افزود: با عبور از آزادراه یک ساعت در زمان و 10 لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود و ما با نصب تابلویی در آزادراه، یادآوری میکنیم که تمام عوارض آزادراه خرج محرومیتزدایی در 13 نقطه کشور خواهد شد.
هشدار دوباره فتاح برای مسئولانی که املاک بنیاد را پس نمیدهند / فتاح: دوست نداریم اسامی را اعلام کنیم، ولی اگر لازم شد چارهای نداریم
رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به سؤالی درباره افرادی که مدعی زمین و املاک در اختیار بنیاد مستضعفان هستند، بیان کرد: اگر کسانی که مدعی هستند زمینهایشان جزو دو هزار روستا و میلیونها هکتاری است که رضا شاه و فرزند ناخلفش سندش را به نام خودشان زدهاند، حتما این زمینها را به مالکانشان که عمدتا خرده مالکان هستند واگذار میکنیم اما یک موقع ادعا بر سر عرصههای بالاتر است که یا توافق میکنیم یا باید در مسیر قضائی این مشکل را حل و فصل کنیم.
فتاح درباره املاکی که به برخی افراد خاص رسیده نیز گفت: برخی مواقع بنیاد املاکی را فروخته و ثمن معامله را گرفته اما آنهایی که متصرف املاک بنیاد هستند و در واقع ملک را گرفتهاند و اجاره نمیدهند و تخلیه نمیکنند، حکم قضایی تخلیه را خواهیم گرفت و ما در این چند ماه گفتهایم با کسی شوخی نداریم البته ما علاقمند نیستیم در این وادی برویم و سرو صدا کنیم و مسأله برای کشور درست کنیم، با زبان خوش باید بیایند پس بدهند وگرنه با حکم قضایی و عوامل انتظامی باید تخلیه کنند.
وی ادامه داد: در همین 6 ماه از شخصیتهای سیاسی، گروههای سیاسی و مسئولان بودند که آمدند و توافق کردند و اجاره میدهند و گفتند تا فلان تاریخ تخلیه میکنیم اما آنهایی که با زبان نرم، املاک را تخلیه نمیکنند حتما ما از زبان قضایی باید استفاده کنیم و با مدرک سراغشان برویم و حتما این کار را خواهیم کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: قوه قضائیه بسیار جدی است و شخص آقای رئیسی به من گفتند که شخصا این موارد را به ما بدهید و شعب مخصوصی برای این کار درنظر گرفتند.
رئیس بنیاد مستضعفان درباره اینکه برخی از این مسئولان چطور به این املاک دسترسی پیدا کردند نیز گفت: ما نمیخواهیم اسامی را اعلام کنیم ولی اگر یک موقعی لازم شد در یک شرایطی چارهای جز اعلام نخواهد بود و امیدوارم کار به آنجا نکشد.
با مدیران متخلف شوخی نداریم
فتاح با تأکید بر حساسیت بنیاد مستضعفان نسبت به پرداخت حقوق پرسنل و کارگران، تصریح کرد: بنیاد مستضعفان نسبت به شرکتهای خودش احاطه و کنترل دارد و حتی در این شرایط سخت اقتصادی بغیر از یک یا دو شرکت، حقوق معوق نداریم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره برخورد با فساد نیز گفت: ما شوخی با مدیران متخلف و کارمند متخلف نداریم و حتما با جدیت و همه جانبه به هر موردی رسیدگی خواهد شد و قطعا کار متخلفان با دادگاه خواهد بود.
به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، همه پرداختیها و حقوق مدیران بنیاد در چارچوب ضوابط است.
آخرین جزئیات از احداث پلاسکو / بنیاد مستضعفان از نظر حقوق موظف به ساخت پلاسکو نبود
وی درباره سرانجام بازسازی و احداث پلاسکو نیز، عنوان کرد: ساختمان پلاسکو متشکل از دو ساختمان بود که یکی بر ساختمان جمهوری و یکی ساختمان پنج طبقه که در آن حادثه گرچه فرونریخت اما آسیب دید، کسبه آن ساختمان که حدود 300 نفر بودند، خودشان امضا و قبول کردند مسئولیت بازسازی را متقبل شوند اما 300 کسبه ساختمان 15 طبقه ماندهاند که بنیاد علیرغم آنکه از نظر حقوقی موظف به ساخت پلاسکو نبود، قبول کرد که این ساختمان را احداث کند.
فتاح اضافه کرد: در ساختمان 15 طبقه پلاسکو، بنیاد سرقفلی مغازهها را فروخته و چندین دست فروخته شده بود و یک اجاره حداقلی گرفته میشد و تنها اسم بنیاد به عنوان مالک آنجا بود اما در آن شرایط، آن حادثه تلخ روح مردم را جریحهدار کرده بود و چند آتشنشان در آن حادثه تلخ شهید شدند و چند نفر دیگر از کسبه جان خود را از دست دادند، گفته شد بنیاد آن ساختمان را میسازد البته این به معنای آن نبود که با هزینه بنیاد ساخته شود اما روال طوری جلو رفت که هزینه آن به دوش بنیاد مستضعفان افتاد درحالیکه بنیاد میتوانست خودش مدعی باشد اموالش از بین رفته اما به هرحال بنیاد قبول کرد این ساختمان 15 طبقه را احداث کند.
رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: دستگاههای مختلف نظراتی داشتند و چند بار طراحیهای مختلف انجام شد، یک بار به دلیل اماکن تاریخی آن اطراف پنج طبقه طراحی میشود اما نهایتا همان 15 طبقه به علاوه پنج طبقه زیرزمین نهایی میشود که جمعا 20 طبقه میشود، درحال حاضر اسکلت تا طبقه هشت و 9 احداث شده و امیدواریم تا فروردین نصب اسکلت تکمیل شود و سال آینده این ساختمان تکمیل میشود.
وی خاطرنشان کرد: البته شهرداری طلب عوارض و پروانه را دارند اما معتقدیم نباید این عوارض پرداخت شود چراکه در کمیسیون ماده پنج تصویب شده اما به هرحال با شهرداری توافق خواهیم کرد.
فتاح با بیان اینکه هزینه ساخت پلاکسو هزینه سنگینی است که بر دوش بنیاد افتاده، تصریح کرد: پلاسکو با همان ظاهری که با قدمت آن متناسب باشد با یادمانی از شهدای آتشنشان احداث خواهد شد.
طلب چند هزار میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان از دولت
این مقام مسئول درباره تعاملات اخیر بنیاد مستضعفان با شهرداری تهران، گفت: قبلا باغهایی توسط بنیاد مستضعفان تحویل شهرداری تهران شده و مباحث مفصلی با شهردار تهران داشتیم و تعامل خوبی وجود دارد البته این تعامل ملکی، تعامل سنگینی است و عواید آن باید به نفع مستضعفین هزینه شود اما ما به دنبال آن هستیم که از زمینهایی که در اختیارمان است به گونهای استفاده کنیم که هرچه بیشتر به نفع مردم تهران باشد.
وی درباره رابطه بنیاد با دولت نیز تصریح کرد: رابطه ما با دولت بسیار خوب است یعنی هیچ مزاحمتی برای دولت نداشتهایم و در مقابل دولت در پروژههایی که ما پیمانکار آن هستیم یا در جاهایی که باید برای ما گشایشهای ارزی داشته باشد، کاملا کمکحال ما است.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه ما به عنوان یک نهاد انقلابی کاملا در چارچوبهای مشخص شده فعالیت میکنیم، افزود: متاسفانه بعضا صحبتهای حاشیهای مطرح میشود که نهادها مزاحم هستند درحالیکه ما نه تنها مزاحم نیستیم بلکه دولت از ما طلب میکند که آنها را همراهی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان پیمانکار در پروژههایی بودیم و شما میدانید ما چند هزار میلیارد تومان از دولت طلبکاریم و آنها نتوانستهاند این طلب ما را بدهند، ولی ما تعامل خوبی داریم و تحمل میکنیم تا یا تهاتر کنیم یا از سهم بدهند یا اوراق.
ماجرای بازپسگیری کاخ مرمر از مجمع تشخیص مصلحت
فتاح درباره آخرین وضعیت احداث موزه در کاخ مرمر نیز گفت: مرحوم هاشمی رفسنجانی پس از دوران ریاستجمهوریشان در کاخ مرمر مستقر شدند که گرچه درست نبود و مسئولان نباید در این کاخها مستقر میشدند. پس از فوت ایشان و کش و قوسهای فراوان با مجمع تشخیص مصلحت نظام بالاخره این کاخ تخلیه شد و البته بیت رهبری نیز در این زمینه پیگیریهای بسیاری کردند و میخواهیم کاخ مرمر را به موزهای در شأن مردم تبدیل کنیم تا همه بتوانند از آن بازدید و استفاده کنند.
هیچ موضوع محرمانهای نداریم / مدیران بازنشسته فقط تا آخر سال در بنیاد میمانند
وی با تأکید بر لزوم پاسخگویی به رسانهها و مردم گفت: ما از رسانهها خواهش میکنیم هر ابهامی دارند مطرح کنند و ما موظف به پاسخگویی هستیم و ما هیچ موضوع محرمانهای نداریم و بنیاد مستضعفان متعلق به مردم است.
این مقام مسئول با اشاره به اشتغالزایی در شرکتها و مجموعه بنیاد مستضعفان، بیان کرد: در حال حاضر 45 هزار نفر به طور مستقیم در بنیاد مستضعفان شاغل هستند و 200 هزار نفر به طور غیرمستقیم و به شدت مراقب هستیم که حقوق آنها به موقع پرداخت شود و حتی برای شرکتهایی که واگذار شده این شرط گذاشته میشود که کارمندان و حقوق بگیران با مشکل مواجه نشوند.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان نیز گفت: یک تعداد با مجوز درحال فعالیتند که تا پایان سال حضور خواهند داشت و در سال آینده رویکرد ما این است که از نیروهای جوان، 350 بورسیه خودمان و نیروهای نخبه استفاده کنیم.
تامین رایگان سیمان بازسازی مناطق سیلزده توسط بنیاد مستضعفان تامین رایگان سیمان برای بازسازی مناطق سیلزده سیستانوبلوچستان توسط بنیاد مستضعفان دستور فتاح برای امدادرسانی سریع بنیاد مستضعفان به سیلزدگان سیستان و بلوچستانانتهای پیام /