جمعه 25 آبان 1403

واکنش سخنگوی دولت به معرفی بدهکاران بانک ملی / پیش‌بینی یک مقام مسئول از آینده بازار ارز / افزایش قیمت میلگرد در بازار بر خلاف وعده وزیر صمت / کدام سرمایه‌گذار خارجی با 90 هزار یورو به ایران می‌آید؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

این پیمانه تیتر‌هایی همچون رشد شاخص کل بورس در معاملات امروز، شرط حضور سهامداران حقیقی در مجامع عمومی شرکت‌ها، نحوه تعامل با رمزارز‌ها در مراحل نهایی و تصویب است، 3.5 میلیون تن گندم تا پایان سال وارد می‌شود و رشد ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتالی را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون رشد شاخص کل بورس در معاملات امروز، شرط حضور سهامداران حقیقی در مجامع عمومی شرکت‌ها، نحوه تعامل با رمزارز‌ها در مراحل نهایی و تصویب است، 3.5 میلیون تن گندم تا پایان سال وارد می‌شود و رشد ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتالی را در بر دارد.

واکنش سخنگوی دولت به معرفی بدهکاران بانک ملی

علی بهادری جهرمی شنبه شب در توئیتی با اشاره به اعلام اسامی بدهکاران کلان بانک ملی نوشت: «یکی دیگر از وعده‌های رئیس جمهور اجرایی شد؛ بانک ملی به عنوان بزرگ‌ترین بانک کشور، اسامی بدهکاران کلان خود را اعلام کرد.#شفافیت»

رشد شاخص کل بورس در معاملات امروز

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با کاهش 5095 واحدی معادل 0.35 درصد، به یک میلیون و 458 هزار و 684 واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل بورس با رشد حدود 8 هزار واحدی همراه شده است. /جزئیات بیشتر از قیمت سهام در بازار امروز

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 11 میلیون و 614 هزار و 794 تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 0.7 درصد معادل 88 هزار و 464 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 6 میلیون و 968 هزار و 876 تومان رسیده است.

شرط حضور سهامداران حقیقی در مجامع عمومی شرکت‌ها

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس طی ابلاغیه‌ای خطاب به همه شرکت‌های سهامی‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به استثنای نهادهای مالی و پولی و نیز همه حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار از اصلاح ماده 19 اساسنامه شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان به استثنای نهادهای مالی و پولی خبر داد.

در این ابلاغیه آمده است: «سهامداران حقیقی می‌توانند در همه مجامع عمومی، شخصا یا از طریق وکیل با ارائه وکالت نامه رسمی یا قائم مقام قانونی شخص حقیقی صاحب سهم و در خصوص سهامداران حقوقی نیز نماینده یا نمایندگان شخصی حقوقی صاحب سهم به شرط ارائه مدرک وکالت یا نمایندگی با امضای صاحبان امضای مجاز شخص حقوقی، حضور به هم رسانند، هر سهامدار برای هر یک سهم فقط یک رای خواهد داشت.»

نحوه تعامل با رمزارزها در مراحل نهایی و تصویب است

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: موضوع رمز ارزها روز سه شنبه 16 فروردین در جلسه کارگروه اقتصاد دیجیتال تقریباً جمع بندی شده و آماده ارائه به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای تصویب است. مهران محرمیان در ارتباط تصویری با برنامه میز اقتصاد خبر 14 شبکه یک رسانه ملی درخصوص آخرین تصمیمات بانک مرکزی در برخورد با موضوع رمز ارزها افزود: در خصوص دو موضوع رمز ارزها یعنی تبادل و نگهداری همزمان در کارگروه اقتصاد دیجیتال پیگیری می‌شود که این وظیفه به معاونت اقتصادی دولت سپرده شده و بانک مرکزی مانند برخی وزارتخانه‌های عضوی از این کارگروه است و پیشنهادهای خود را ارائه کرده است. ما در بانک مرکزی معتقدیم این قضیه (رمزارزها) اولاً نباید خیلی به آن دامن زده شود به خاطر این که دامن زدن کامل به این مسئله می‌تواند حاکمیت پولی کشور را دچار مشکل کند در عین حال برای بهره‌مند شدن کشور از بحث تکنولوژی بلاکچین هم نمی‌شود همه این فضا را بست و گفت هیچ‌کس در این حوزه فعالیت نکند. در کل الان این موضوع نهایی شده که با وزارت صمت و با محوریت سامانه جامع تجارت از رمز ارز استخراج شده در کشور برای واردات انجام شود. معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در خصوص تصویب قانون ثبت ملی داده‌ها در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع تبادل اطلاعات و داده‌ها چالش خیلی بزرگی است که بیشترین وقت این معاونت صرف آن می‌شود، اما مصوبه روز چهارشنبه 17 فروردین مجلس شورای اسلامی یک اتفاق مثبت و قدم رو به جلویی است.

پیش‌بینی یک مقام مسئول از آینده بازار ارز

دبیرکل کانون صرافان درباره وضعیت قیمت‌ها در بازار ارز طی روزهای آتی گفت: با توجه به افزایش فروش و قیمت نفت که در ارزآوری تاثیر مثبتی دارد و تکانه جدی نیز در بازار دیده نمی‌شود، نمی‌توان برای آینده نزدیک بازار ارز نوسانات قابل توجهی را متصور شد. سعید مجتهدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت فعلی بازار ارز اظهار کرد: ملاک بررسی وضعیت بازار ارز و پیش‌بینی آینده آن، بازار متشکل ارزی و تغییرات نرخ‌ها در این بازار است که نرخ‌ها در بازار متشکل ارزی با نرخ پارسال تفاوتی نداشته است. با افزایش قیمت نفت که در اواخر سال گذشته شاهد آن بودیم و کنترل سیستم بانک مرکزی روی حساب‌های ریالی که توان انجام حوالجات بالای 200 میلیون تومان را ندارد، نمی‌توان برای آینده نزدیک بازار ارز نوسانات قابل توجهی را متصور شد. وی در ادامه بیان کرد که با پیشرفت روند برجام، می‌توان انتظار کاهش قیمت‌ها در بازار ارز را داشت. دبیر کل کانون صرافان ادامه داد: با توجه به افزایش فروش و قیمت نفت که در ارزآوری تاثیر مثبتی دارد و تکانه جدی نیز در بازار دیده نمی‌شود، نرخ دلار در بازار متشکل ارزی در کانال 24 تا 25 هزار تومان قیمت‌ها باقی خواهد ماند. مجتهدی در پایان از بانک مرکزی درخواست کرد که مجوز فروش ارزهای متفرقه با شرط معافیت از نگهداری سه روزه ارز به صرافی‌ها داده شود و تاکید کرد: این اطمینان خاطر را می‌دهم که با این اقدام تکانه‌ای به بازار تحمیل نشود و صرفا خدمت‌رسانی صورت بگیرد.

افزایش قیمت میلگرد در بازار بر خلاف وعده وزیر صمت

فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: در روزهای اخیر قیمت دو قلم اصلی مصالح ساختمانی شامل سیمان و میلگرد افزایش داشته است. وی افزود: در حال حاضر حداقل قیمت میلگرد در سایزهای بالا 18 تا 32 حداقل کیلویی 18 هزار تومان است. در سایزهای کوچک‌تر (8 تا 16) نیز بین هزار و تا 1,500 تومان به این رقم در هر کیلو افزوده می‌شود. وی تأکید کرد: این افزایش قیمت میلگرد از سوی تولیدکنندگان اتفاق افتاده و آنها محصولات را با قیمت‌های بالا در بورس کالا عرضه می‌کنند. این در حالی است که میلگرد در اسفند ماه سال گذشته کیلویی 14 تا 15 هزار تومان بود. دبیر کانون سراسری انبوه سازان اظهار کرد: سیمان در بورس کالا کیسه‌ای 47 و در بازار مصرفی 60 هزار تومان فروخته می‌شود؛ کرایه حمل، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، هزینه تخلیه و بارگیری، هزینه بنکداری و... نیز به آن افزوده می‌شود. وی با اشاره به اظهارات سید رضا فاطمی امین وزیر صمت در سفری که اواخر اسفند گذشته به خوزستان داشت و در بازدید از فولاد خوزستان، وعده کاهش قیمت آهن و میلگرد داد، گفت: سیمان و میلگرد ظرف 3 سال اخیر رشد عجیبی داشته‌اند و به یک بحران در بازار مسکن نوساز تبدیل شده‌اند. به نقل از مهر؛ گفتنی است فاطمی امین وزیر صمت در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه 20 اسفند اظهار کرده بود: در روزهای اخیر به لحاظ درگیری‌های روسیه با اوکراین، قیمت مواد اولیه افزایش یافته که سبب افزایش نرخ میلگرد شده، اما راه‌حل کنترل قیمت مواد اولیه میلگرد، اعمال عوارض بر صادرات است؛ مراحل آن در ستاد تنظیم بازار به پایان رسیده و هفته آینده ابلاغ خواهد شد که به مرور به رفع التهاب بازار میلگرد منجر می‌شود.

کدام سرمایه‌گذار خارجی با 90 هزار یورو به ایران می‌آید؟

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران در رابطه با مصوبه جدید هیئت دولت مبنی بر اینکه سرمایه گذاران خارجی با 90 هزار یورو می توانند اقامت پنج ساله کشورمان را بگیرند، می‌گوید جذب سرمایه‌گذاری خارجی با مشوق اقامت موقت نیاز به مقدماتی دارد که فعلا در اقتصاد ایران موجود نیست. مهدی علیپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ما برای سنجش شرایط کشور در این حوزه باید در ابتدا شرایط را به شکل دقیق مشخص کنیم. برای مثال دولت ترکیه اعلام کرده که اگر افراد خارجی 250 هزار دلار در بازار مسکن این کشور سرمایه‌گذاری کنند، امکان دریافت اقامت را پیدا می‌کنند. این دولت شرایط سرمایه‌گذاری، نحوه خرید و فروش و حوزه مدنظر برای جذب سرمایه را مشخص کرده و به همین ترتیب جذب سرمایه گذار می‌کند.

وی با بیان اینکه در طرح ایران هیچ جزئیاتی از برنامه مدنظر ارائه نشده، توضیح داد: در چنین شرایطی این سوال به وجود می‌آید که این پول را باید در چه حوزه‌ای سرمایه‌گذاری کند؟ آیا هیچ یک از بخش‌های اقتصاد ایران برای ما اولویت ندارد؟ در کنار آن با توجه به تحریم‌های بانکی، سوال بعدی این است که خارجی‌ها این پول را به چه شکل باید وارد ایران کنند؟ آیا انتقال چمدانی مدنظر است یا شیوه دیگری برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد؟ این فعال اقتصادی ادامه داد: با پاسخ دادن به این سوال‌ها، می‌توان انتظار داشت که مقدمات ابتدایی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی فراهم شود. در غیر این صورت جز تعداد محدودی از صاحبان سرمایه در برخی کشورهای همسایه مانند افغانستان، بعید به نظر می‌رسد که کسی از این امتیاز استفاده کند.

رشد ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر 1.99 تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل 1.27 درصد بیشتر شده است. در حال حاضر 40.95 درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت‌کوین است. بیت کوین 12 سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال 2009 معاملات اولیه آن شکل گرفت. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در 24 ساعت گذشته 55.89 میلیارد دلار است که 37.38 درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر 80.07 میلیارد دلار است که 14.44 درصد از کل حجم 24 ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون 45.15 میلیارد دلار است که 80.78 درصد از کل حجم 24 ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.

3.5 میلیون تن گندم تا پایان سال وارد می شود

علیقلی ایمانی مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: از اوایل فروردین برداشت گندم در استان‌های سیستان و بلوچستان، بوشهر و جنوب کرمان آغاز شد. به گفته او، بنابر بررسی‌های به عمل آمده در اکثر مزارع تولید از نظر عملکرد 30 تا 35 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بالاتر است. طبق اذعان بنیاد ملی گندمکاران تاکنون آمار دقیقی از میزان خرید تضمینی گندم نداریم و در هفته آتی می‌توان میزان پرداخت و خرید را اعلام کرد. ایمانی می‌گوید: علی رغم آنکه در اوایل پاییز خشکی نامناسبی در برخی استان‌ها داشتیم، اما بارش مناسب در برخی نقاط منجر به وضعیت سبز مزارع شد به طوری که بنابر گزارش‌های اعلامی، تولید نسبت به سال قبل مناسب تر است. مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: اگر در فرآیند تولید تا برداشت اتفاق خاصی از نظیر سرما، خشکسالی، آفات، بیماری و سیل رخ ندهد، پیش بینی می شود که تولید به بیش از 10 میلیون تن گندم برسد. او گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که بازرگانی دولتی 3.5 میلیون تن ثبت سفارش انجام داده چرا که سالانه 11.5 میلیون تن گندم مورد نیاز کشور است.

افزایش قیمت محصولات کشاورزی در سراسر جهان

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد: قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس جهش قابل توجهی داشت و به بالاترین سطح خود رسید، این سازمان دلیل این افزایش قیمت را جنگ اوکراین دانسته و گفته این جنگ شوک‌هایی زیادی را در بازارهای غلات و روغن ایجاد کرده است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه مارس به طور متوسط 159.3 واحد بود که 12.6 درصد نسبت به بالاترین سطح قیمتی (ماه فوریه سال 1990) افزایش داشت، این در حالی است که آخرین سطح این شاخص 33.6 درصد بیشتر از مارس 2021 بود. شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس 17.1 درصد بیشتر از ماه فوریه بود که این امر ناشی از افزایش شدید قیمت گندم و تمام غلات متأثر از نتیجه جنگ در اوکراین بود. روسیه و اوکراین در مجموع به ترتیب حدود 30 درصد و 20 درصد از صادرات جهانی گندم و ذرت را در سه سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند. قیمت جهانی گندم در طول این ماه 19.7 درصد افزایش یافت و به نظر می‌رسد به دلیل نگرانی‌ها بوجود آمده برای برداشت محصول از مزارع آمریکا این امر تشدید شود.

در همین حال، قیمت ذرت نسبت به ماه قبل 19.1 درصد افزایش یافت و در کنار آن جو و ذرت خوشه‌ای (سورگوم) نیز افزایش قیمت زیادی را تجربه کردند؛ با این حال قیمت برنج در بیشتر کشورها تغییر خاصی نداشته و است و امسال نیز 10 درصد پایین‌تر از قیمت‌های سال قبل به فروش می‌رسد. شاخص قیمت روغن نباتی نیز 23.2 درصد افزایش یافت که این امر ناشی از افزایش قیمت روغن آفتابگردان است که اوکراین صادرکننده اصلی آن در جهان است. قیمت روغن نخل، سویا و کلزا نیز در نتیجه افزایش قیمت روغن آفتابگردان و افزایش قیمت نفت خام و افزایش قیمت روغن سویا به دلیل نگرانی از کاهش صادرات آمریکای جنوبی، به طور قابل توجهی افزایش یافت. شاخص قیمت شکر نسبت به فوریه 6.7 درصد افزایش یافت و کاهش‌های اخیر قیمتی خود را جبران کرد و بیش از 20 درصد از قیمت ماه مارس 2021 خود رسید. قیمت‌های بالای نفت خام عامل محرک، همراه با افزایش ارزش پول برزیل (رئال) و چشم انداز تولید مطلوب بود.

40 هزار میلیارد تومان، خسارت سرمازدگی به باغداران

برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ارزیابی‌های اولیه سرمازدگی یک ماه اخیر در سطح 14 استان کشور از خسارت 40 هزار میلیارد تومانی به باغداران حکایت دارد.