واکنش سردار افشار به طرح موضوع انتقام از اسراییل در فضای مجازی / هدف اصلی اسرائیل از حمله به کنسولگری چه بود؟
رئیس اندیشکده امام علی (ع) دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: هدف دشمن از حمله به کنسولگری ایران برای ضربه زدن به عقبه مستشاری جمهوری اسلامی ایران در جبهه مقاومت است که علاوه بر کمک فکری، آن را هدایت و پشتیبانی میکند. البته جهان اسلام باید چنین وظیفهای را برای خود قائل باشد تا از کشورهای اسلامی در برابر جنایتی که علیه آنها انجام میشود حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گفتگوی سردار علیرضا افشار رئیس اندیشکده امام علی (ع) دانشگاه عالی دفاع ملی با باشگاه خبرنگاران جوان را در ادامه می خوانید؛
در ابتدا از دوستی خود با سردار شهید زاهدی برای ما صحبت کنید؟
شهادت جمعی از عزیزان سپاه و مستشاران جمهوری اسلامی ایران در سوریه را عرض تسلیت و تبریک دارم. کشورهای غربی حمایت بیدریغی از جنایات رژیم صهیونیستی دارند. رژیم صهیونسیتی در پیش چشم دنیا یک منطقه دیپلماتیک را هدف قرار میدهد و غربیها حتی حاضر نیستند در موضع گیریهای خود از قوانین بینالمللی و موازین انسانی حمایت کنند.
شهید زاهدی در دوران دفاع مقدس در جلساتی که در قرارگاه تشکیل میشد در خدمتشان بودیم و من بهعنوان مسئول ستاد مرکزی سپاه مسئولیت پشتیبانی یگانهای رزم در مناطق عملیاتی را برعهده داشتم و شهید زاهدی بهعنوان فرمانده تیپ قمر بنی هاشم (ع) فعالیت میکرد که از تیپهای بسیار موفق در عملیاتها در کنار لشکر امام حسین (ع) و لشکر نجف از یگانهای رزم منطقه اصفهان بود و در عملیاتهای متعدد موفق بودند و خاطرات خوبی از مبارزات این شهید بزرگوار وجود دارد البته من در کنارشان نبودم، اما همرزمان شهید زاهدی بهتر میتوانند ویژگیهای شخصی و مدیریتی او را بیان کنند.
همواره در جلسات شاهد تواضع و هوشمندی سردار زاهدی در تجزیه و تحلیل منطقه عملیاتی و برنامههای موردنظرشان بودیم و یکی از فرماندهای موفق دوران دفاع مقدس بود و بعد هم که فرمانده نیروی زمینی سپاه شد همان روحیات را داشت و آخرین باری که سردار زاهدی را دیدم در جلسهای در سوریه بود که گزارش وضعیت منطقه را میداد.
شهید زاهدی نقش بسیار ارزندهای در حمایت از جبهه مقاومت در کنار سردار حاج قاسم سلیمانی داشت و از مسئولان و افراد صاحبنظر بود و پیروزیهایی که جبهه مقاومت بهدست آورد قطعبهیقین بخش عمدهای از آن مرهون تلاش و زحمات این شهید بزرگوار است. شهادت آرزوی کسانی است که شهید میشوند و با شهادت به هدف معنوی خود میرسند.
به نظرتان هدف اسرائیل از حمله به کنسولگری ایران در سوریه چه بود؟
هدف دشمن از حمله به کنسولگری ایران برای ضربه زدن به عقبه مستشاری جمهوری اسلامی ایران در جبهه مقاومت است که علاوه بر کمک فکری، آن را هدایت و پشتیبانی میکند. البته جهان اسلام باید چنین وظیفهای را برای خود قائل باشد تا از کشورهای اسلامی در برابر جنایتی که علیه آنها انجام میشود حمایت کند و اگر کشوری این کار را انجام ندهد زیر سوال است، چون یک کشور اسلامی دارای منابع نفتی سرشار نهتنها به جبهه مقاومت کمک نمیکند بلکه برعکس تجهیزات مورد نیاز رژیم صهیونیستی را تامین میکند لذا اینها باید زیر سوال باشند نه کاری که جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جبهه مقاومت انجام میدهد.
حمله به کنسولگری ایران در دمشق توسط اسرائیل در این مقطع در شرایطی رخ داده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد آتشبس در غزه را به تصویب رسانده و همه ملزم به انجام آن هستند لذا برای اینکه جهت افکار عمومی در سطح جهان و جریان سیاسی و دیپلماسی را عوض و به یک موضوع جدیدی معطوف کند این حمله را انجام داده است.
قطعا باز کردن دایره میدان و عملیات جنگی برای رژیم صهیونیستی میتواند یک کمک برای عوض کردن جهتگیری کشورها باشد، اما صبر و هوشمندی جمهوری اسلامی ایران در حدی است که اسرائیل را در این حمله ناکام میگذارد، البته ما مجازات این جنایات را قطعا در دستورکار داریم و به موقع انجام میشود.
یک نکته که ملت ما باید بداند این است که باید ضربههایی را که به رژیم صهیونیستی وارد میشود را نباید آنطور علنی کنیم که دشمن به هدفش برسد و جبهه و جهتگیریها را تغییر دهد و رسانهها و افکار عمومی جهان را به مسیری که میخواهد ببرد.
هیچیک از ملت ما طالب این نیستند که وارد جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی شویم و جهت میدان عوض شود، چون الان میبینیم فشاری که از ناحیه جبهه مقاومت بر روی رژیم صهیونیستی وجود دارد باعث شده تا این رژیم رو به افول باشد لذا صهیونیستها میخواهند از این فضا خارج شوند.
اینکه در فضای مجازی از انتقام صحبت میشود و حرف از شلیک موشک مستقیم از ایران به رژیم صهیونیستی میشود تدابیر درستی نیست و بخش عمده این حرفها از سمت جریان نفاق و فضای مجازی است که دشمن آن را کنترل میکند و تبلیغات میکنند تا افکار عمومی ملت ایران را تحریک کنند، اما مسئولان نظام با هوشمندی بر منطقه نظارت دارند و کمکهایی که لازم باشد را انجام و انتقام و مجازاتها را به موقع انجام میدهند و رژیم صهیونیستی قبل از همه میفهمد چگونه این انتقامها و مجازاتها صورت میگیرد.
رژیم صهیونیستی در خیلی از جنایات در کشور ما دست دارد، اما تا به حال پاسخ محکمی از ایران نگرفته است. الان یک سوالی که برای مردم وجود دارد این است که چه زمانی باید جواب جنایات اسرائیل را داد؟
اگر بخواهیم شهروندان و متخصصان این رژیم را بزنیم این امر میشود تایید جنایاتی که رژیم صهیونیستی میکند بنابراین آن ضربهای که باید به این رژیم زده شود باید به نیروهای نظامی و سیاسیون آنها زده شود و این کار دارد در آنجا اتفاق میافتد چراکه الان صدها نظامی رژیم صهیونیستی و فرماندهانشان به اعتراف خود صهیونیستها کشته شدهاند.
اگر جمهوری اسلامی ایران در کنار جبهه مقاومت را یکی ببینید چه فرقی میکند که ما یک موشک به صورت مستقیم به یک مرکز دیپلماسی رژیم صهیونیستی در یک گوشه دنیا بزنیم یا اینکه این اتفاق توسط عزیزانی رقم بخورد که ما از آنها حمایت میکنیم. این امر چه فرقی میکند از نظر انتقام گرفتن و ضربه زدن به یک رژیم سفاک تا آن را به نقطه سقوط نزدیک کنیم.
زدن یک موشک به یک نقطه از رژیم صهیونیستی در پاسخ به جنایاتی که کرده دردی را دوا نمیکند و فقط نقشه دنیا را عوض میکند و کشورهای دیگر پشت رژیم صهیونیستی میروند و شروع به برنامهریزی و تبلیغات میکنند لذا این امر از هوشمندی به دور است و ملت ما این موضوع را متوجه شدند و طرح این موارد در فضای رسانهای جنگ نرم و عملیات روانی است که ساخته و پرداخته دشمن است.
با توجه به اینکه اسرائیل به یک مرکز دیپلماتیک ایران حمله کرده آیا قصد جنگ رو در رو با ایران را دارد؟
اسرائیل میداند که ما از جنگ رو در رو پرهیز میکنیم و غیر از اینکه هدفش زدن فرماندهان موثر و مستشاران ما در منطقه برای تضعیف کشورمان است هدف اصلیاش تغییر صحنه نبرد غزه است که موفق نخواهد شد.
شاهد هستیم اسرائیل خیلی بیمحابا حمله میکند یعنی از یک طرف دست به پاکسازی مردم غزه در سرزمین خودشان زده و از این طرف به مرکز دیپلماتیک ایران حمله میکند. باید از چه سازوکاری استفاده شود تا جلوی جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر قدس گرفته شود؟
هرقدر رژیم صهیونیستی به نقاط پایانی خود نزدیک شود وحشیگریهایش بیشتر میشود. در غزه و رفح میبینید که چه جنایاتی را مرتکب میشوند.
در رسانههای جهان اسلام و کشورمان همیشه این جنایات را تجزیه و تحلیل میکنیم، اما در رسانههای بینالمللی اصلا به این ترتیب عمل نمیشود و رژیم صهیونیستی را محق جلوه میدهند و میگویند حملات اسرائیل یک حرکت دفاعی است، چون موجودیتش توسط فلسطینیها و جبهه مقاومت تهدید میشود و باید چنین اقداماتی را انجام دهد و در افکار عمومی دنیا طوری طراحی میکنند که اسرائیل در جای حق نشسته البته این جنایات نشان میدهد که اسرائیل دیگر قادر به کنترل و مدیریت مسیری که در رسانهها در حال تغییر است، نیست و این حوادث مثل زدن کنسولگری ایران برای اسرائیل خیلی هزینه دارد.
ما دو جهت داریم یکی ضربه زدن به خود رژیم به شکلهای مختلف و یکی هم فضای دیپلماسی و افکار عمومی دنیاست.
در شورای امنیت سازمان ملل برای اولین بار مصوبهای علیه اسرائیل برای آتشبس تصویب میشود و آمریکا زیر آن میزند، اما افکار عمومی متوجه میشوند که مجامع بینالمللی بازیچه دست برخی از کشورهاست.
هزینه عملیات روانی در جنگها بیشتر از تجهیزات نظامی و پشتیبانیهای لجستیکی است، چون نقشههای دشمنان در فضای رسانهای نقش بر آب میشود یک موفقیت و پیروزی است و نباید آن را دستکم گرفت که این امر بهواسطه هوشمندی و استفاده دقیق از شرایط برای افشای ماهیت رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
در جلسه شورای امنیت که برای حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان در سوریه برگزار شد شاهد بودیم که آمریکا و انگلیس اقدام اسرائیل را توجیه کردند، اما روسیه و چین و برخی از کشورهای دیگر آن را محکوم کردند. آیا رژیم صهیونیستی با حملات وحشیانه خود بین متحدانش در حال اختلافافکنی است؟
هرچه جلوتر میرویم رژیم صهیونیستی همپیمانان خود را از دست میدهد، چون اقداماتی را انجام میدهد که آنها امکان پوشش و تبلیغات آن را در رسانهها ندارند.
آمریکا و کشورهای غربی با اینکه جنایات اسرائیل را محکوم نمیکنند، اما نمیتوانند تایید هم کنند لذا شرایطی در حال بهوجود آمدن است که رژیم صهیونیستی در حال نزدیک شدن به نقطههای پایانی خود است و مجبور است آتشبس در غزه را بپذیرد.
همیشه به این صورت بوده است که رژیم صهیونیستی در جنگهای فرسایشی خیلی آسیبپذیر بوده است. این رژیم جمع زیادی از اتباع خود را از دست داده چراکه اتباعش از سرزمینهای اشغالی رفتند و دیگر نمیخواهند برگردند، چون اینها مخالف سیاستهای اسرائیل هستند.
رژیم صهیونیستی یک به یک سنگرها از دستش خارج میشود و بر اثر ضرباتی که به این رژیم وارد میشود مجبور است این اقدامات وحشیانه را انجام دهد تا این فضا را مدیریت کند، اما در سطح افکار عمومی دنیا محرز شده که این جنایات قابل دفاع نیست.
دولتها هم به تدریج مجبورند از رژیم اشغالگر قدس فاصله بگیرند و این امر برای ما مهم است، چون فقط میدان نبرد نیست که نتیجه جنگ را نهایی میکند و فضای سیاسی، دیپلماسی و مجامع بینالمللی مهم است که مدیریت شود.
با توجه به جنایات اسرائیل اهمیت روز قدس امسال به چه صورت است و چه تفاوتی با سالهای گذشته دارد؟
روز قدس امسال با روز قدس در سالهای گذشته کاملا متفاوت است و در شرایطی اتفاق میافتد که روزهای بسیار سخت و سنگینی بابت جنایات رژیم صهیونیستی را پشت سر گذاشتیم و بحث فلسطین از مسئله اول جهان اسلام به مسئله اول جهان تبدیل شده است.
ملتهای دنیا چه بهعنوانکشورهای اسلامی و چه بهعنوان غیراسلامی، فلسطین را بهعنوان اولین مسئله قرار دادند و این کشور در راس رسانههای دنیا قرار دارد.
روز قدس میتواند یک همبستگی جهانی علیه اشغالگری تاریخی صهیونیستها باشد و مواضع جهانی درباره حقوق بشر را به چالش میکشد و اگر بازتاب خوبی در رسانهها داشته باشد میتواند حرکتهای پراکندهای که در دنیا مثل راهپیمایی در داخل آمریکا و یا حتی در داخل رژیم صهیونیستی انجام شد در روز قدس این حرکتها یکپارچه شود و به پرچمداری جمهوری اسلامی ایران نمایش داده شود، چون مبتکر روز قدس امام خمینی (ره) است.
پرچمداری جبهه مقاومت، ملتهای آزاده و آزادیخواهیها که در دنیا مطرح است به دست ملت ایران رقم خورده است. ما باید همچنان بتوانیم این مسیر را با قوت ادامه دهیم هرچند فشار و خسارتهایی را هم تحمل کردیم مثل تحریم، اما لذت و شیرینیهایی که در پیروزیهایی که بهدست میآید تحمل آن را سادهتر میکند. انشالله ملت ما با هوشمندی و بصیرت بالایی که دارند در صحنه حضور مییابند و روز قدس تاریخی را رقم میزنند.
27218
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1891189