واکنش چمران به ساخت تندیس شهید مصطفی چمران در پایتخت
رئیس شورای شهر تهران نسبت به ساخت تندیس شهید مصطفی چمران در پایتخت واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی چمران؛ رئیس بنیاد شهید چمران امروز در نشست خبری خود با عنوان تشریح برنامههای سالگشت عارف مجاهد فرمانده ستاد جنگهای نامنظم شهید مصطفی چمران اظهار کرد: در همین ارتباط برنامههای ویژهای برای چهل و سومین سالگشت شهید مصطفی چمران در استانهای مختلف پیشبینی شده است.
وی افزود: شهید مصطفی چمران در 31 خردادماه سال 1360 و در ظهر خونین در دهلاویه در 9 کیلومتری به سمت غرب سوسنگرد به شهادت رسید و هماکنون نیز بنای یادبودی از شهید مصطفی چمران در این منطقه احداث شده است که یکی از زیارتگاههای راهیان نور محسوب میشود.
چمران با تاکید بر اینکه هیچ یک از شهدا نیازی به برپایی مراسمهای سالگشت، سالگرد و چنین مراسمهایی را ندارند، گفت: در واقع این وظیفه به دوش همه ماست که برای این عزیزان مراسمهای بزرگداشت برگزار کنیم و در واقع یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست و همانطور که گفته شد شهدا به هیچ وجه نیازی به چنین برنامههایی ندارند چرا که آنها به اوج ملکوت اعلی پیوستهاند.
رئیس بنیاد شهید چمران اظهار امیدواری کرد که مردم نیز بتوانند در مسیر و راه شهدا گام بردارند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی خودش در مسیر شهدا بوده است به طوری که در 15 خردادماه سال 1342 دو روز پس از آن، در عاشورای حسینی قیام 15 خرداد شکل گرفت و در واقع باید به این مسئله توجه داشته باشیم که انقلاب از تاسوعا و عاشورا آغاز شده است.
چمران با اشاره به جنایات اسرائیل و همدستانش در غزه تصریح کرد: خون پاک شهدای غزه به گونهای است که اسرائیل، آمریکا و حامیان این کشورها به ستوه آمدهاند و در شرایط بحرانی قرار گرفتهاند و به همین جهت است که موضوع آتشبس را مطرح کردهاند و فلسطین نیز در صورتی که این آتشبس پایدار باشد آن را خواهد پذیرفت و همه این موارد به خاطر استمرار راه و نام شهدا است.
رئیس بنیاد شهید چمران ادامه داد: شهادت یک راه میانبر پیروزی است و ما در سنوات گذشته دیدهایم که حزبالله لبنان، فلسطین و... بر دشمنان پیروز شدهاند و انشاءالله ما نیز بتوانیم راه و مسیر شهدا را دنبال کنیم.
وی گفت: شهید چمران در آن زمان از آمریکا به سمت مصر حرکت و به لبنان آمد و 8 سال در لبنان مقابل اسرائیل جنگید و در آن زمان و مقطع شهید چمران برای اولین بار به صورت مسلح مقابل اسرائیلیها ایستاد.
چمران همچنین به حادثه پاوه اشاره کرد و افزود: در آن زمان نیز این منطقه محاصره شده بود و شهید چمران از طریق هلیکوپتر وسط این محاصره رفت و با تعدادی محدود از مردم و پاسداران با دشمن جنگید و پاوه به یمن فرمان حضرت امام (ره) پس از چند ساعت آزاد شد و در دوران دفاع مقدس نیز شهید چمران و مقام معظم رهبری به عنوان دو نفر از نمایندگان حضرت امام به اهواز رفتند، البته هر دوی اینها نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بودند.
وی با اشاره به اینکه در 31 خرداد سال 1360 و در ظهر خونین زندگی ظاهری شهید چمران غروب کرد گفت: یاد و خاطره همه شهدا به خصوص شهدای خدمت (شهیدان آیتالله رئیسی، حجتالاسلام آلهاشم، امیرعبداللهیان، رحمتی و سایر شهدای پرواز و سرتیم حفاظتی رئیس جمهور) را گرامی میداریم.
رئیس بنیاد شهید چمران با تشریح ویژه برنامههای چهل و سومین سالگشت شهید چمران تصریح کرد: امروز نشست خبری برنامهها برگزار میشود و انشاءالله 29 خردادماه (سهشنبه شب) در خانه موزه شهید چمران برنامهها را دنبال خواهیم کرد که در این برنامه همرزمان شهید چمران حضور پیدا خواهند کرد.
وی افزود: در 30 خرداد نیز برنامهای از سوی بسیج اساتید در دانشگاه کشاورزی کرج و همچنین در سایر دانشگاههای سطح کشور از جمله تهران برگزار خواهد شد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در تقویم جمهوری اسلامی روز 31 خرداماه روز شهادت شهید چمران به نام روز بسیج اساتید نامگذاری شده است.
چمران گفت: در شب شهادت شهید چمران (31 خرداد) در تالار اندیشه حوزه هنری در خیابان سمیه نیز برنامهها پیگیری و دنبال خواهد شد و طبق روال هرساله در 31 خردادماه نیز در دهلاویه ویژه برنامههایی اجرا میشود.
وی گفت: طبق برنامهریزی در 31 خردادماه برنامهای در دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار می شود که در غروب آن روز نیز ویژه برنامهها در جوار حرم امام رضا (ره) ادامه پیدا خواهد کرد.
رئیس بنیاد شهید چمران ادامه داد: در اول تیرماه جمعه قبل از خطبههای نماز جمعه تهران برنامهها ادامه پیدا خواهد کرد. همچنین در صبح جمعه نیز دعای ندبه قرائت شد. 31 خرداد برنامهای در شهر ساوه با حضور وزیر کشور و استاندار مرکزی برگزار میشود. همانطور که گفته شد در سایر شهرها نیز برنامه های متنوعی برگزار خواهد شد در دانشگاه آزاد بیرجند و ساوجبلاغ البرز، تبریز و آذرشهر ویژه برنامههای توسعه بسیج اساتید اجرا میشود.
وی در خصوص ساخت سریال ویژه شهید چمران گفت: قرار بود که سریال 45 قسمتی توسط یک کارگردان ساخته شود به طوریکه جلساتی نیز به صورت مستمر برگزار شد اما صدا و سیما عنوان کرد با توجه به شرایط ساخت سریال 45 قسمتی فراهم نیست و میتوانند 15 قسمتی بسازند و به همین جهت بجز ساخت فیلم "چ" فیلم و سریالی در این باره ساخته نشده است. البته برخی فیلمهای کوتاه ساخته شده اما همانطور که گفته شد فیلمهایی تاکنون ساخته نشده است.
چمران در پاسخ به این پرسش که در ویژه برنامههای طراحی شده خانواده شهید چمران، همسر و فرزندان وی حضور پیدا خواهند کرد، گفت: در برنامههایی که تدارک دیده شده بنده و دو برادر دیگر و اقوام معمولی حضور خواهیم داشت اما همسر و فرزند شهید چمران در ایران نیستند البته در سنوات گذشته ویژهبرنامههایی در لبنان برگزار میشد و آنها حضور پیدا میکردند. همچنین در این برنامهها نخست وزیر لبنان و رئیس مجلس لبنان نیز حضور داشتهاند. اما امسال با توجه به شرایطی که وجود دارد پیشبینی می شود برنامهای در لبنان برگزار نشود.
رئیس بنیاد شهید چمران، در پاسخ به این پرسش که آیا شورای شهر و شهرداری بنا ندارند که تندیسی در ابعاد بزرگ برای شهید مصطفی چمران بسازد، گفت: تا زمانی که بنده در شورای شهر تهران باشم به هیچ عنوان این موضوع را پیشنهاد نخواهم داد البته دوستان خودشان میدانند اما بنده پیشنهادی در این حوزه نخواهم داد ضمن اینکه در سایر شهرها از جمله اهواز و شیراز تندیسهایی ساخته شده است.