یک‌شنبه 30 دی 1403

پاسخ علوی به ادعای فعالیت اقتصادی وزارت اطلاعات / توضیح وحیدی درباره علت 30درصد ردصلاحیت‌ها / انتقاد رسانه اصولگرا از علی آقامحمدی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
پاسخ علوی به ادعای فعالیت اقتصادی وزارت اطلاعات / توضیح وحیدی درباره علت 30درصد ردصلاحیت‌ها / انتقاد رسانه اصولگرا از علی آقامحمدی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

گزارش قالیباف از آخرین وضعیت لایحه حجاب

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در آغاز جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در نطق پیش از دستور خود درباره حادثه تروریستی در کرمان گفت: لازم است دستگاه‌های مسئول در پیاده‌سازی فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر سرکوب و مجازات عادلانه عاملان و آمران این فاجعه اقدام کنند؛ همچنین کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بررسی زوایای این فاجعه گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.

رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین هفدهم دی ماه، سالروز اجرای طرح ننگین کشف حجاب به دست رضاخان یادآور شکست طرح‌های استعماری برای تضعیف خانواده‌های ایرانی و از بین بردن فرصت رشد زنان و دختران با گسترش فساد در جامعه است؛ خانواده ایرانی، بستر و منشاء رشد استعدادهای اعضای خانواده است و حیا، ستون نگهدارنده خانواده ایرانی در گذر قرن‌هاست.

قالیباف گفت: مجلس شورای اسلامی جهت قانونمند کردن فعالیت تمامی دستگاه‌ها در جهت تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب، تصویب لایحه حجاب و عفاف را در دستور کار قرار داد؛ این لایحه در مراحل پایانی اصلاحات در کمیسیون مربوطه قرار دارد و به زودی پس از تایید نهایی شورای نگهبان به دولت ابلاغ خواهد شد.

***

انتقاد رسانه اصولگرا از علی آقامحمدی

تسنیم نوشت: روز گذشته در خبرها اعلام شد «علی اقامحمدی» برای آنچه سروسامان دادن به هیئت مدیره استقلال عنوان شده، به جمع مدیران ارشد این باشگاه اضافه شده است...

سریال حاشیه‌سازی و معروف‌شدن آقای محمدی از اتفاقات تلخ بورس در ابتدای سال 99 شروع شد؛ وی با حضور در تلویزیون با رد انتقادات از آینده سرمایه‌گذاری در بورس، گفت: «ذکرمصیبت‌خوان‌ها در بورس باید کنار بروند زیرا ایام شادی مردم است و مردم به اظهارنظرهای منفی درباره آینده بورس توجه نکنند».

این اظهارات در حالی بود که سه ماه بعد، آغاز سقوط بورس ایران از مرداد 99 آغاز شد و بسیاری از مردم عادی که وارد بازار سرمایه شده بودند با ضرر روبه‌رو شدند.

در بحث واردات خودرو نیز اخبار حکایت از مخالفت آقامحمدی در شورای‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با این موضوع داشت و حتی سال گذشته عکسی از وی منتشر شد که در جلسه هیئت مدیره خودروسازان شرکت کرده است و این شائبه را ایجاد می‌کرد که وی نفعی در جلوگیری از واردات خودرو دارد؛ اظهارات آقامحمدی علیه واردات خودرو ابهامات و حاشیه‌هایی را درباره اینکه بخشی از حاکمیت نظرش خلاف خواست دولت و مردم است، ایجاد کرد...

آقای آقامحمدی در بخش‌های مختلفی از سیستم حکمرانی کشور حضور دارد که برخی از این نهادها بسیار مورد اعتماد و احترام‌اند، اما برخی اظهارات و رفتارهای هزینه‌زای ایشان، به آن نهادها نیز آسیب جدی می‌زند.

اگر این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان نماینده مجلس بود و یا مقامی دولتی به‌حساب می‌آمد شاید اظهارات غلط و رفتارهای شائبه‌برانگیز وی مشکل چندانی ایجاد نمی‌کرد اما مسئولیت وی تحت عنوان رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و منصوب بودن از جانب ایشان به عضویت مجمع تشخیص مصلحت، ایجاب می‌کند که شأن این جایگاه را حفظ کند تا هزینه اظهارات وی متوجه حاکمیت و نهادهای ارشد نظام نشود.

آقای آقامحمدی به‌تازگی در یک سخنرانی در ایام شهادت سردار سلیمانی گفته بود: «انگشتری که دست من است شیشه ماشین سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس است، ما با همین شیشه‌های ماشین تا نفس دشمنان را نگیریم از پا نمی‌نشینیم.»، باید به ایشان یادآور شد جامعه بیش از کارهای نمایشی، به منش و اخلاق حاج قاسم سلیمانی احتیاج دارد و این‌گونه می‌توان نفس دشمن را گرفت و الا حاشیه‌سازی و رفتارهای تقابلی با مردم، تنها آب به آسیاب دشمن ریختن است.

***

پاسخ علوی به ادعای فعالیت اقتصادی وزارت اطلاعات

سیدمحمود علوی، وزیر سابق اطلاعات درباره ادعای فعالیت اقتصادی وزارت اطلاعات به ایرنا گفت: «وزارت اطلاعات هیچ‌گونه فعالیت اقتصادی نداشت. البته فعالیت اقتصادی بود اما نه وزارت بلکه صندوق بازنشستگی وزارت. صندوق بازنشستگی وزارت اطلاعات، صندوقی بود که کسورات کارکنان به آنجا می‌رود و وظیفه صندوق این بود که این کسورات را به نوعی در فعالیت‌های اقتصادی به‌کار بگیرد، فردا که کارکنان بازنشسته شدند به مرحله‌ای رسیده باشد که از درآمد آن بازنشستگی آنها پرداخت شود.

ما حدود 20 هزار هکتار زمین در منطقه آزاد ماکو گرفتیم، اکنون در چندین هزار هکتار آن کشت و زرع انجام می‌شود. یک ارگ تجاری نیز قبل از دوره ما در تجریش ساخته شد. از این رو کار صندوق، اقتصادی است اما صندوق که وزارت نیست و صندوق پول کارکنان است و امانتدار آن هیئت امنا است که این صندوق را اداره می‌کند و وزارت به نوعی در تعیین این هیئت امنا اثرگذار است...

در زمان وزارت ما هیچ مدیری از مدیران، کار اقتصادی انجام نداد. شما یک مورد بیاورید که فلان مدیر وزارت اطلاعات کار اقتصادی انجام داده باشد. از آنجایی که رهبر معظم انقلاب، وزارت اطلاعات را از انجام کار اقتصادی نهی کرده بودند، ما هم مدیران وزارت را از انجام فعالیت اقتصادی منع کرده بودیم و هیچگونه فعالیت اقتصادی وجود نداشت. البته ممکن است از پوشش یک شرکت اقتصادی برای اهداف اطلاعاتی استفاده شود که آن فعالیت اطلاعاتی است.»

علوی درباره کارنامه دوره وزارت خود گفت: «ما بسیاری از چالش‌هایی را که نظام با آن مواجه می‌شد را پیش‌بینی و پیشگیری کردیم. مواردی که راننده‌های کامیون می‌خواستند تحصن کنند را پیش‌بینی کردیم و بعد راهکار آن را دادیم و گفتیم تعدادی لاستیک در بندر در کانتینر و این تعداد لاستیک نیز در فلان‌جا موجود است، آنها را بیاورید و میان رانندگان توزیع کنید تا رضایت نسبی حاصل شود.

درباره یکسری قطعات دیگر نیز همین کار را انجام دادیم و به این ترتیب از تحصنی که قطعا قرار بود انجام شود تا معیشت مردم به طور کامل مختل شود و آذوقه مردم جابجا نشود جلوگیری کردیم. موارد فراوانی از مسائل مختلف وجود داشت. حتی اگر در سال 98 به تذکر ما در دولت توجه شده بود، دیگر با آن مشکلات و مسائل مواجه نمی‌شدیم.»

***

توضیح وحیدی درباره علت 30درصد ردصلاحیت‌ها

احمد وحیدی وزیر کشور در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: جلسه اخیر که با حضور رئیس جمهور و دبیران کل احزاب و جریانات سیاسی برگزار شد، مورد استقبال تمامی افراد حاضر در جلسه قرار گرفت

وی افزود: غالب حاضران در جلسه اعتقاد داشتند که این جلسه با توجه به حضور رئیس جمهور و تنوع دیدگاه‌های مختلف، کم نظیر بوده است؛ تمامی افراد حاضر در این جلسه بر مشارکت حداکثری در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کردند.

وحیدی اظهارداشت: عمده‌ترین دلیل رد صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی، کمبود فرصت بررسی بود؛ می‌توان گفت حدود 30 درصد از افرادی که صلاحیت آن‌ها از سوی هیات‌های اجرایی احراز نشده، به دلیل کمبود فرصت بررسی بوده است.

وی ابرازداشت: اتمام بررسی صلاحیت‌ها در هیات نظارت بر انتخابات پایان کار نیست و افرادی که صلاحیت آن‌ها تایید نشده، هنوز فرصت شکایت و اعتراض و رسیدگی به آن‌ها را خواهند داشت.

وزیر کشور تاکید کرد: وزارت کشور علاقه‌مند به حضور تمامی افراد، سلائق و دیدگاه‌ها در انتخابات مجلس است.

***

موافقت مجلس با کلیات تشکیل «سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه» نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب کلیات طرح تاسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح تاسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه را بررسی و با کلیات این طرح موافقت کردند.

همچنین براساس اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، با تصمیم هیئت رئیسه جزئیات این طرح به صورت دو شوری بررسی می‌شود.

***

انتقاد روزنامه اصولگرا از برخی تناقض‌ها در ردصلاحیت‌ها

فرهیختگان نوشت: «تنها احزاب اصلاح‌طلب نبودند که به نتیجه اعلامی از سوی شورای نگهبان اعتراض کردند. برخی افراد با استناد به مواردی که آن را تناقض در تایید صلاحیت نمایندگان فعلی مجلس می‌دانند به مساله احراز صلاحیت‌ها واکنش‌های منفی نشان داده‌اند.

از جمله اینکه برخی تایید نماینده‌ای که سیلی او به سرباز راهور واکنش‌های زیادی به همراه داشت را در کنار عدم تایید نماینده دیگری مثل جلال رشیدی‌کوچی مورد انتقاد قرار می‌دهند.

یکی از موضوعاتی که باعث می‌شود برداشت‌ها درباره اعلام نظر هیات‌های نظارت مورد انتقاد بگیرد این است که دلیل متقن و دقیقی ناظر به علت عدم احراز یا عدم تایید به داوطلب اعلام نمی‌شود و بر همین اساس باب گمانه‌زنی دراین باره باز می‌شود و هرکسی از ظن خود علتی برای رد یا عدم تایید داوطلبان مطرح می‌کند که بیشتر کارکرد سیاسی دارد.

در کنار این عدم تایید برخی نمایندگان مجلس، تایید غلامرضا تاجگردون نیز واکنش‌های منفی از جانب برخی نمایندگان داشته است که برخی از آنها علت این اعتراض را رد اعتبارنامه او در مجلس یازدهم دانسته‌اند...

به‌نظر می‌رسد در نتایج اولیه اعلام مخالفت‌ها و انتقادات از جانب بیشتر احزاب و طیف‌های سیاسی مطرح شده است؛ امری که البته تازگی نداشته اما نکته مهم این است که در سایه عدم اعلام دقیق علت ردصلاحیت‌ها، افراد رد‌شده فضا را برای مطرح کردن ادعاهایی باز می‌بینند.

البته هنوز تا اعلام نظر نهایی شورای نگهبان فرصت باقی مانده است و این امکان وجود دارد که نتایج فعلی با تغییر همراه شود اما موضوعی که هنوز نگرانی‌ها در مورد آن برطرف نشده است، میزان مشارکت و نقش‌آفرینی مردم درصورت عدم تغییر روند بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات مجلس دوازدهم است.»

***

گزارش دادستان کرمان درباره حادثه تروریستی

به گزارش ایلنا، مهدی بخشی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان درباره حادثه تروریستی گفت: برای اولین بار در جامعه اطلاعاتی استان، کمیسیون خاصی ویژه مراسم سالگرد شهید سلیمانی تشکیل شد که 4 جلسه در خصوص این مراسم برگزار کرد و حداقل دو جلسه این کمیسیون با حضور معاونین ویژه وزارت اطلاعات از تهران برگزار و تدابیر لازم از چندین ماه قبل اندیشیده شد.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمان به 16 بمب کشف شده در استان کرمان اشاره و اظهار کرد: قدرت انفجار هر کدام از این بمب‌های کشف شده بسیار بیشتر از جلیقه انفجاری که در حادثه توسط عامل انتحاری منفجر شد بود که الحمدالله با عنایت خدا و تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) کشف و خنثی شدند.

دادستان کرمان تأکید کرد: گروه‌های زخم خورده مختلف از جمله داعش، انصار الفرقان، منافقین و... برنامه‌هایی داشتند و خبر‌هایی نیز مبنی بر تصمیم آنان به صورت منسجم، متحد و با برنامه جهت انجام اقدام تروریستی وجود داشت لذا تمام توان استان پای کار آمد و علاوه بر نیرو‌های وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، حتی نیروی انتظامی و ارتش نیز دستگاه‌های خود را مستقر کردند که تا چندین کیلومتر تمام ریز پرنده‌ها را رصد می‌کرد و دستگاه جمر و سگ‌های مخصوص کشف مواد منفجره نیز در نظر گرفته شده بود.

وی با اشاره به اینکه روز‌های قبل از مراسم و به ویژه شب قبل از سالگرد، تمام منطقه گلزار شهدا با وسایل فنی - الکترونیکی و با سگ‌های ویژه پاکسازی شد اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته دشمن نتوانست مواد منفجره‌ای در هیچ نقطه‌ای از محل برگزاری سالگرد جا سازی کند و هر دو عملیات تروریستی به صورت انتحاری بوده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان حجم تهدیدات در سال جاری را بسیار زیاد قلمداد کرد و گفت: در دو ماه گذشته 23 عنصر داعشی و آماده عملیات انتحاری توسط وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، نیرو‌های انتطامی و ارتش در مرز دستگیر شدند که هر کدام از اقدامات خرابکارانه آن‌ها برای یک استان کافی بود.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمان تأکید کرد: طی بررسی‌های میدانی صورت گرفته و برگزاری جلسات متعدد و اعلام نیرو‌های حفاظت اطلاعات، هیچ گونه قصوری از ناحیه متولیان امنیت برگزاری سالگرد شهید سلیمانی صورت نگرفته است.

***

انتقاد معاون وزیر نفت از مصرف سوخت زیاد خودروهای داخلی

جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره لزوم ایجاد تنوع در سبد سوخت کشور، اظهار کرد: بر کسی پوشیده نیست که باید به سمت تنوع سبد سوختی حرکت کنیم؛ در حال حاضر نزدیک به 35 میلیون لیتر ظرفیت CNG در کشور وجود دارد که باید از آن استفاده کرد.

سالانه 2 میلیون خودرو به تعداد خودروهای کشور اضافه می‌شود که معادل 5 تا 6 میلیون لیتر به مصرف بنزین اضافه می‌کند. این عدد معادل تولید یک روز پالایشگاه تهران است؛ لذا باید به سمت بهینه‌سازی مصرف سوخت، بهسازی و نوسازی ناوگان عمومی و جاده‌ای حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه باید به سمت تولید خودرو مطابق با استانداردهای بین‌المللی حرکت کنیم، بیان کرد: مصرف بنزین در کشور به صورت میانگین برابر با 116 میلیون لیتر در روز است که اگر خودروها با استاندارد بین‌المللی در کشور تولید می‌شد، مصرف بنزین در کشور 60 میلیون لیتر در روز بود و می‌توانستیم 50 میلیون لیتر در روز صادرات داشته باشیم.