سه‌شنبه 3 مهر 1403

4 بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
4 بهمن ماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها - ایرنا - آخرین تغییرات در نقشه رنگ بندی شهرستان‌های کشور براساس روند میزان بستری نشان می دهد که رنگ نارنجی به نقشه بازگشته و افزایش موارد بستری، زنگ خطری برای شکل‌گیری موج ششم است به گونه ای که اکنون 403 شهرستان در وضعیت آبی، 44 شهرستان زرد و یک شهرستان نارنجی است.

در حالی سازمان جهانی بهداشت از آغاز مرحله جدید همه گیری کووید -19 با سویه اُمیکرون در اروپا خبر داده که می‌تواند تئوری نزدیک بودن پایان این همه‌گیری را تایید کند اما در برخی از کشورها از جمله ایران بار دیگر رنگ بندی کرونا نشان بازگشت تدریجی و خاموش این ویروس شاخدار دارد و از سوی دیگر نگرانی دیگری ناشی از شیوع امیکرون بویژه در بین کودکان در بین کادر درمان به گوش می رسد.

این مساله ای است که دکتر مجید مختاری عضو کمیته علمی کشوری کووید19 آن را تایید کرده که سویه اومیکرون به هیچ وجه با سویه‌های قبلی حتی دلتا قابل مقایسه نیست و در حال حاضر شاهد ابتلا و بستری تعداد زیادی از کودکان به این سویه در بسیاری کشورها هستیم. در حال حاضر تعداد بستری کودکان بر اثر ابتلا به سویه جدید اومیکرون در چند کشور بیداد می کند، شیوع اومیکرون در برخی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی تعداد بستری های کودکان را به طور چشمگیری افزایش داده است.

این فوق تخصص ریه و فلوشیپ مراقبت های ویژه اعلام کرده که با توجه به اینکه تعداد تخت های بستری و آی سی یو به ویژه برای کودکان در بیمارستان های ایران محدود است، در صورت بروز پیک اومیکرون در کشور، این موضوع می تواند همه را دچار مشکلات جدی کند.

سویه اومیکرون کووید 19 که از روز 28 آذرماه وارد ایران شد، بیشترین نگرانی را برای خانواده‌هایی ایجاد کرده است که فرزندان کمتر از 12 سال دارند.

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز اعلام کرده است با توجه به روند افزاینده تعداد موارد مثبت مبتلا به اُمیکرون در سراسر کشور بنظر می رسد که نزدیک به پیک اُمیکرون باشیم. باتوجه به مطالعاتی که در مورد اثرات واکسیناسیون انجام شده، توصیه کمیته علمی این است که مردم سریعا نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند چراکه تزریق دُز سوم، می تواند بیش از 80 درصد از بستری شدن در بیمارستانها پیشگیری کند. همچنین واکسیناسیون کارکنان سازمانها و ادارات دولتی، باید الزامی شود.

البته نباید از بازگشت کرونا و شیوع آن در کشور غافل شویم چرا که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت مجدد رنگ نارنجی به نقشه کرونایی کشور خبر داده است. با استناد به اپلیکیشن ماسک که روز یکشنبه چهارم بهمن انتشار یافته، با افزایش موارد بستری، 32 شهرستان از وضعیت آبی کرونا خارج شدند و در وضعیت زرد قرار گرفتند. در حال حاضر یک شهرستان نارنجی، 24 شهرستان زرد و 403 شهرستان آبی است و هیچ شهری قرمزی در نقشه کرونای کشور وجود ندارد.

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت نیز شیوع مجدد کرونا را تایید کرده است، وی اعلام کرده در چند روز اخیر تعداد بیماران سرپایی کرونا در کشور تقریبا 4 برابر افزایش پیدا کرده که نگرانی زیادی برای ما ایجاد کرده این در حالی است که تزریق دز سوم باید به سرعت انجام شود چراکه ما نگران اُمیکرون هستیم. آنطور که ما فکر می کردیم از تزریق دز سوم استقبال نشده و نزدیک به 21 تا 22 درصد واکسیناسیون دز سوم انجام شده است.

وی به موضوع تعویق اعزام پزشکان زن طرحی به مناطق محروم و دورافتاده اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت مسئول سلامت همه مردم کشور اعم از تهران، اصفهان، ایلام، سیستان و بلوچستان و بندرعباس است و ما باید همه مناطق را از نظر سلامت تامین کنیم. افرادی که درس خوانده و متخصص شدند، فقط مربوط به تهران و شهرهای بزرگ نیستند و باید به مردم محروم خدمت کنند. شورای عالی انقلاب فرهنگی 20 درصد از ظرفیت پزشک عمومی را به مناطق محروم و به صورت بومی گزینی اختصاص داد، وزارت بهداشت نیز در ارتباط با مناطق محروم مسئول هستیم به خصوص در شرایط فعلی که باید مراکز درمانی برای درمان مبتلایان به کرونا آماده باشند. برای ما قابل پیش بینی نیست و ممکن است مجددا بیمارانی را در مراکز داشته باشیم و بنابراین باید در سراسر کشور آمادگی لازم ایجاد شود؛ خدمت متخصصان اعم از زنان و مردان در کل کشور و در مناطق محروم باید انجام شود.

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز نسبت به آغاز موج ششم کرونا ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که اگر مراقبت ها کمتر شود باید منتظر موج ششم کرونا در کشور باشیم.

طبق آمار امروز دوشنبه وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته 21 نفر از هموطنان به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند و 7691 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد. در زمینه تزریق واکسن نیز تا کنون 60 میلیون و 513 هزار و 855 نفر دُز اول، 53 میلیون و 651 هزار و 657 نفر دُز دوم و 14 میلیون و 856 هزار و 764 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 129 میلیون و 22 هزار و 276 دُز رسیده است.

براساس آمار و اطلاعات رسیده از استان‌های کشور، کرونا به صورت تدریجی و خاموش در حال بازگشت است در این گزارش به صورت اجمالی به وضعیت کرونا در برخی از استان های کشور اشاره می شود:

قم / به رنگ زرد کرونایی درآمد

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد: طبق اعلام اپلیکیشن ماسک، تمامی شهرستان‌ها و بخش‌های قم از رنگ آبی به رنگ زرد کرونایی تبدیل شده‌است. طی هفته‌های گذشته تعداد تست‌های مثبت شده کرونا در این استان روند صعودی داشته‌است.

در 24 ساعت منتهی به سوم بهمن ماه‌جاری، 39 نفر با علائم کرونا در مراکز درمانی قم پذیرش شدند که از این بین، 27 بیمار بستری و 33 بیمار نیز با بهبودی ترخیص شدند؛ در حال حاضر 124 بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند که 16 بیمار در وضعیت وخیم و بدحال قرار دارند. وضعیت کرونایی قم که از 23 تیرماه امسال به رنگ قرمز، از 20 شهریورماه به رنگ نارنجی، از 30 مهرماه به رنگ زرد و از روز 5 آذرماه به رنگ آبی درآمده بود.

هرمزگان / افزایش آمار فوتی های کرونا 

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در شبانه روز گذشته نیز یک مورد فوتی جدید کرونا در استان ثبت شد و آمار فوتی ها در استان به دو هزار و 463 نفر رسید. فرد فوت شده یک آقای 52 ساله از شهرستان بندرلنگه بود که متاسفانه با وجود تلاش پزشکان، جان خود را از دست داد.

وی خاطرنشان کرد: در شبانه روز گذشته با بستری شدن 45 نفر دیگر، مجموع بستری های کرونا در هرمزگان به 111 نفر رسید که از این شمار 18 نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند و حال 5 نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

نوروزیان مجموع مبتلایان کرونا در هرمزگان را یک هزار و 836 نفر اعلام کرد و گفت: از این شمار یک هزار و 725 نفر در قرنطینه خانگی هستند.

خراسان رضوی / افزایش 30 درصدی مراجعه سرپای

دکتر محمد پهلوان رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز منتخب کرونا در این دانشگاه در نسبت به 10 روز گذشته، 30 درصد افزایش یافته است. روز گذشته هزار و 70 بیمار سرپایی با علائم مشکوک به مراکز 16 ساعته خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده‌اند که این میزان نسبت به روزهای گذشته افزایشی محسوس داشته است. با افزایش تعداد مبتلایان سرپایی هم اکنون سه شهرستان خراسان رضوی از آبی به رنگ زرد کرونایی تغییر رنگ داده اند در حالی که پیش از این تمامی شهرستانهای استان آبی بودند و این وضعیت نشانه ورود به موج ششم و خطر شیوع اومیکرون است. رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر 384 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که 101 نفر از این تعداد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

بوشهر / رنگ زرد کرونایی در 2 شهرستان

دکتر سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: طبق آخرین گزارش سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگ زرد کرونایی پس از سه ماه دیگر به استان بوشهر بازگشت. بر اساس گزارش سامانه ماسک به دنبال افزایش شمار ابتلا و بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا شهرستان‌های بوشهر و دشتستان از حالت آبی کم خطر به زرد با خطر متوسط کرونایی تغییر رنگ دادند که زنگ خطری برای این استان به شمار می رود.

وی افزود: براین اساس هشت شهرستان گناوه، دیلم، تنگستان و دشتی، دیر، جم، کنگان، عسلویه همچنان در وضعیت آبی کم خطر کرونایی قرار دارند. همچنین شمار مبتلایان روزانه به کرونا در استان بوشهر به 30 درصد افزایش یافته این درحالی است که در طی سه ماه گذشته این آمار به کمتر از 10 درصد رسیده بود و این بیانگر گردش ویروس و افزایش نشانه های بیماری در استان است. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان مراجعه بیماران به اورژانس‌های بیمارستانی به خصوص در شهرستان‌های بوشهر و دشتستان افزایش یافته به نحوی که حتی با ازدحام در این مراکز روبرو شده ایم.

مازندران / بازگشت رنگ زرد کرونایی

پس از گذشت 15 روز از آبی شدن رنگ کرونایی سراسر استان مازندران، طبق تازه‌ترین ارزیابی سامانه ماسک بار دیگر رنگ زرد کرونایی به این استان بازگشته است. شهرستان عباس آباد در غرب مازندران لباس زرد کرونایی پوشیده است ولی رنگ 21 شهرستان دیگر استان همچنان آبی است.

نقشه رنگ بندی سامانه ماسک بر اساس میزان بستری است. رنگ زرد به معنای خطر متوسط کرونایی محسوب می شود. مناطقی که با این رنگ مشخص می شوند به این معناست که در آنجا بستری روزانه کرونایی در بیمارستان ها بین چهار تا 6 نفر از میان هر یکصد هزار نفر جمعیت است.

مازندران / روند افزایشی شیوع اومیکرون

دکتر قاسم اویس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به دلیل احتمال و یا ابتلای شهروندان به کرونا خبر داد و گفت: متاسفانه روند شیوع اومیکرون در استان در حال افزایش است که باید با دعوت از مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و همچنین تزریق بموقع واکسن، از شیوع افسارگسیخته اومیکرون در مازندران جلوگیری کرد. یافته‌های علمی نشان می‌دهد که حدود 70 درصد از افرادی که در مازندران به ویروس اومیکرون مبتلا شده اند، نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونای خود اقدام نکرده اند و 30 درصد دیگر از مبتلایان هم تنها دو هفته از تزریق دز سوم واکسن کرونا آنها گذشته بود.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با 75بیمار جدید به 264 نفر رسید که از این تعداد 75بیمار بدحال در بخش مراقبت ویژه نگهداری می‌شوند. در طی شبانه روز گذشته بیمار فوتی کرونایی در بیمارستان‌های استان گزارش نشده است

جنوب فارس / احتمال بروز پیک ششم کرونا

وحید یگانه معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان اعلام کرد: آمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای جنوبی فارس روند صعودی گرفته و آمارهای اعلام شده از تعداد مبتلایان به این ویروس احتمال بروز پیک ششم در این مناطق و شهرسان های لارستان، خنج، اوز و همچنین گراش را قوت بخشیده است. ادامه این روند صعودی و حتی موارد مثبتی که از سویه جدید اُمیکرون در منطقه گزارش شده وضعیت در روزهای آینده را تا حدودی نگران کننده تر کرده است. ظرف 24 ساعت گذشته میزان مبتلایان در دو شهر لار و اوز به شدت بالا رفته و میزان موارد بستری در اِوَز بالای 60 و در شهر لار نیز بالای 40 درصد گزارش شده است.

یگانه اضافه کرد: وضعیت در شهرستان اِوَز به گونه ای بحرانی تر پیش می رود و بیشترین موارد مثبت کرونایی ناشی از ارتباطات و مراودات شهروندان با افراد و مسافران خارجی بوده است. با توجه به تغییر محسوس رنگ بندی به ویژه در روزهای اخیر و خارج شدن 37 شهر کشور از وضعیت آبی به زرد و افزایش نگران کننده آمارهای مبتلایان همچنان یکی از راه های ایمنی در برابر کرونا و سویه جدید آن، پوشش کامل واکسینایون است که هم اینک دولت و وزارت بهداشت با وجود همه مشکلات و کمبود منابع مالی در زمینه تامین واکسن مورد نیاز مردم از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده است.

شیروان / افزایش22درصدی آزمایش های مثبت کرونایی 

سیده معصومه هاشمی سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: نتایج مثبت آزمایش پی سی آر و تست سریع (رپید) بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت در این شهرستان خراسان شمالی طی یک هفته گذشته از 6 درصد به 22 درصد افزایش یافته است. با توجه به آمار دریافتی در هفته اخیر، با وجود اینکه تعداد موارد بستری افزایشی نداشته است اما درصد آزمایش های مثبت سرپایی به سرعت در این شهرستان رو به افزایش است. به طور میانگین روزانه حدود 15 درصد تست های شهرستان مثبت اعلام می شود.

لرستان / ابتلاهای جدید کرونا 

دکتر مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: 97بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی این استان بستری هستند. 88 ابتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان ثبت شد و مجموع مبتلایان به 198 هزار و92 نفر رسید. طی شبانه روز گذشته در استان هیچ مورد مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا در استان ثبت نشده و شمار جانباختگان همچنان 2 هزار و 687 نفر است.

برخی استان ها روند افزایشی نداشته اند

در حالی در برخی استان ها کرونا روند افزایشی گرفته است که در برخی استان ها کرونا افزایش نداشته است به عنوان مثال حسین شیبانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه فوتی کرونایی طی سه هفته گذشته در شرق استان سمنان ثبت نشده است، گفته اکنون 30 بیمار کووید -19 در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود بستری هستند. میانگین تعداد بستری های روزانه پنج بیمار کووید -19 و تعداد بستری شدگان ثابت 30 نفر هستند که از این تعداد هشت نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت مراقبت و درمان قرار دارند و طی هفته گذشته تاکنون افزایشی در تعداد مراجعان سرپایی وجود نداشت.

براساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سامانه ماسک، با وجود افزایش شمار بیماران بستری کووید19 در استان، همچنان شاهد پایداری وضعیت استان و تداوم رنگ‌بندی آبی در سراسر استان هستیم. بیماری کووید 19 بعد از گذر از موج پنجم تقریباً از اوایل شهریور ماه امسال روند نزولی را طی می‌کند و آمار نزدیک به 2 هزار و 100 نفر بعد از پنج ماه به 153 نفر رسیده‌است. روند نزولی آمار مبتلایان بستری به بیماری کووید 19 طی ماه گذشته قابل توجه بود به طوری که سه‌شنبه گذشته با 118 بیمار بستری به کمترین حد خود طی ماه‌های اخیر رسیده‌بود.

از چهارشنبه گذشته تعداد بستری ها از 118 نفر تجاوز کرده و براساس آخرین آمار به 153 نفر رسید، اما کارشناسان بهداشتی استان گیلان معتقد هستند این آمار معنی دار نبوده و مسئله ای موقتی خواهد بود که در دوره‌های مختلف پاندمی طبیعی است.

بستری‌های روزانه و بیماران بدحال نیز طی یک هفته اخیر اگرچه با فراز و نشیب‌هایی همراه بود، اما به گفته کارشناسان بهداشتی گیلان افزایش معنی‌داری نداشته است. بر این اساس آخرین آمار روزانه بستری 35 نفر و آمار بیماران بدحال بستری در بیمارستان های استان گیلان 27 نفر است.

کرونای گیلان نیز که از 18 دی ماه آبی شده‌است همچنان ثابت مانده و بر اساس آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک که امروز "دوشنبه" اعلام شده، تمام 17 شهرستان استان شامل املش، لنگرود، لاهیجان، سیاهکل، رشت، خمام، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، شفت، فومن، صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر، رودسر، رودبار، تالش و آستارا آبی است.

برچسب‌ها