دوشنبه 5 آذر 1403

آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری

ورود اولین گروه از گردشگران خارجی به ایران، نصب داربست در طاق کسری، انتخاب شهر خلاق غذا، پیشنهاد لغو ویزای گردشگران سلامت کشورهای اسلامی خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

ورود اولین گروه از گردشگران خارجی به ایران، نصب داربست در طاق کسری، انتخاب شهر خلاق غذا، پیشنهاد لغو ویزای گردشگران سلامت کشورهای اسلامی خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته خبر رسید که محله امامزاده یحیی می‌تواند نماد تاریخی تهران شود. این خبر را عضو شورای شهر گفت: با توجه به ظرفیت بالای محله امامزاده یحیی می‌توان از آن به عنوان نماد تاریخی شهر تهران استفاده کرد و پیشنهاد من این است تا جای ممکن بناهای تاریخی خصوصی اداره و حفظ بشوند.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران به همراه مدیران شهری و جمعی از اهالی محله، از اماکن تاریخی، مذهبی و بافت فرسوده سطح محله امامزاده یحیی بازدید کردند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ضمن بازدید به هویت تاریخی و قدمت این محله اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود محله امامزاده یحیی باید با همراهی شهروندان و ارگان‌های مربوطه در جهت حفظ و نگهداری بناهای قدیمی شهر گام برداریم.

عباسی ضمن زیارت امامزاده یحیی از خانه فرهنگ محله، خانه‌ی تاریخی مهربان، موزه تهران قدیم و... دیدن کرد و با تاکید بر حفظ اصالت بناهای قدیمی شهر تهران افزود: باید خانه‌های قدیمی که از پتانسیل‌های بالای تاریخی و فرهنگی برخوردارند محافظت شود چرا که ما باید در جهت صیانت از بناهای تاریخی و قدیمی همچون امامزاده یحیی گام‌های جدی تری برداریم.

نصب داربست تخصصی برای جلوگیری از ریزش طاق کسری

بنیاد بین المللی حفاظت از میراث در مناطق درگیر برای جلوگیری از فروپاشی بیشتر، در یک اقدام اضطراری طاق کسری را به داربست‌های تخصصی مجهز خواهد کرد.

این بنای تاریخی در حال فروپاشی مورد توجه جهانی قرار دارد اما اقدامات حفاظتی مناسبی از آن نمی‌شود ولی به تازگی بنیاد بین المللی حفاظت از میراث در مناطق درگیر (الیف) در سوئیس اعلام کرده که طاق کسری یک چالش حفاظتی بسیار مهم است و مجموعه‌ای از ریزش‌های جزئی طاق آجری در سال‌های 2019 و 2020 ضرورت اقدامات تثبیت آن را نشان می‌دهد. پس از ارزیابی حفاظتی ALIPH که به درخواست وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق در نوامبر 2020 تأمین مالی شد، این پروژه اقدامات اضطراری فوری توصیه شده را اجرا خواهد کرد.

برای جلوگیری از فروپاشی بیشتر، این پروژه دارای داربست‌های تخصصی خواهد بود که طاق را پشتیبانی می‌کند و حسگرهایی را برای نظارت بر شکاف‌های بنا نصب می‌کند. این کار توسط یک اسکن سه بعدی با وضوح بالا پشتیبانی می‌شود که توسط ALIPH تأمین می‌شود و توسط ICONEM (یک استارت آپ نوآورانه که در دیجیتالی کردن سایت‌های میراث فرهنگی در معرض خطر به صورت سه بعدی تخصص دارد) در ژانویه 2021 تهیه شده است. پس از تثبیت طاق، تیم‌های مختلفی طرح حفاظت کامل از این بنا را توسعه خواهند داد.

کرمانشاه شهر خلاق غذا شد

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه با اعلام اینکه یونسکو کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق غذا معرفی کرده است، از برنامه این اداره‌کل برای ثبت ملی 100 غذای کرمانشاهی خبر داد.

جبار گوهری بیان کرد: با اعلام یونسکو لیست شهرهای خلاق سال 2021 معرفی و کرمانشاه تنها نماینده ایران به عنوان شهر خلاق غذا معرفی شده است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه ضمن تقدیر از پیگیری‌های شهرداری کرمانشاه در این زمینه، افزود: از سال گذشته اتفاقات مهمی در شهر کرمانشاه برای ثبت شدن این اتفاق به نام کرمانشاه رخ داده است که امروز شاهد به ثمر نشستن آن هستیم.

او تصریح کرد: در سال‌های گذشته 37 شهر در جهان در لیست شهرهای خلاق معرفی شده‌اند که کرمانشاه به نمایندگی از ایران به این لیست اضافه شده است.

اعلام آمادگی ایران و ونزوئلا برای توسعه گردشگری دو کشور

در این هفته علی‌اصغر شالبافیان معاون گردشگری ایران در دیدار با «آلی پادرون» وزیر گردشگری کشور ونزوئلا ضمن تشریح گزارش اقدامات حوزه گردشگری در ایام بحرانکرونا، برنامه‌های پساکرونا و نیز پیشرفت روند واکسیناسیون در کشور، برنامه همکاری مشترک گردشگری ایران و ونزوئلا را در دستور کار قرار داد.

شالبافیان با بیان اینکه جلب اعتماد، ایمنی‌سازی و سلامت گردشگران ورودی در اولویت میزبانی ایران است؛ حمایت تمامی ظرفیت‌های بخش دولتی و به کار بستن همه توان بخش خصوصی علیرغم ضربه‌های سهمگین از بحرانکرونا را پیش زمینه آمادگی همکاری‌های گردشگری دو کشور خواند.

هر دو مقام مسئول رویکرد مشترک خود را توسعه روابط گردشگری دو کشور و نیز تقویت تعامل به منظور ارائه راهکارهای مدیریت بحران کرونا در صنعت گردشگری عنوان کردند.

اولین گروه گردشگران روس وارد ایران شدند

این هفته خبر رسید که نخستین گروه گردشگران روس پس از همه‌گیری کرونا شب گذشته وارد تهران شدند.

این گروه که شامل تورگردانان روس است از خرداد ماه در پی تفاهم وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با آژانس فدرال گردشگری روسیه آماده سفر به کشورمان بودند، با لغو ممنوعیت صدور روادید پنجشنبه 13 آبان 1400 از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد تهران شدند.

قرار بود پس از فروردین 99 که تور آشنایی در ایران برگزار شده بود، رویدادهای گردشگری بین ایران و روسیه توسعه پیدا کند که گسترش ویروس کرونا مانع این اتفاق شده بود.

فرانسوی‌ها به ایران آمدند

نخستین تور گردشگران فرانسوی پس از لغو ممنوعیت صدور روادید در این هفته وارد کشور شدند.

با لغو ممنوعیت صدور روادید و باز شدن مرزهای کشور به روی گردشگران خارجی، پس از ورود فم‌توری از کشور روسیه، گردشگرانی از کشور فرانسه و در قالب گروهی 9 نفره از فرودگاه امام خمینی وارد خاک ایران شدند.

با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته از طرف یک شرکت مسافرتی، این تور فرانسوی طی 15 روز اقامت خود در ایران از مراکز و جاذبه‌های توریستی تهران، همدان، کرمانشاه، اهواز، شیراز، یزد و اصفهان بازدید می‌کنند.

پیشنهاد لغو ویزای گردشگران سلامت کشورهای اسلامی

پنجمین کنگره بین المللی سلامت کشورهای اسلامی از روز 16 آبان در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما به مدت سه روز برگزار شد. در این کنگره محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس گفت: ایران مقصد ارزان و جذاب برای جذب گردشگر سلامت است. اگر خدمات مناسب داده شود گردشگری که از ایران به کشورش برمی‌گردد بهترین سفیر و مبلغ برای جذب گردشگر است. شاید مهمترین ضعف برای سیاستگذاری‌های گردشگری سلامت نبود هرم تصمیم‌گیری است. باید شورای استانی در این حوزه تشکیل زیرا با توجه به تفاوت اقلیم هر منطقه و مرزی بودن برخی استان‌ها شرایط گردشگری سلامت در هر منطقه‌ای متفاوت است.

وی با بیان اینکه سازمان همکاری‌های کشورهای عضو اکو با جمعیت 400 میلیون نفری فرصتی مناسب برای جذب گردشگر است اظهار کرد: توسعه گردشگری بهترین راه برای ثبات سیاسی و امنیت اقتصادی ایران و کشورهای منطقه است. کشورهای اسلامی و همسایگان ایران برای ایجاد مودت و دوستی بیشتر، تقویت ثبات سیاسی و امنیت اقتصادی باید گردشگری را در برنامه‌های راهبردی خود و در اولویت قرار دهند چون گردشگری سلامت می‌تواند مهمترین بخش این صنعت باشد.

نماینده اردکان در مجلس با بیان اینکه ایران نتوانسته از ظرفیت کشورهای حوزه اکو در زمینه گردشگری اسلامی بهره ببرد، پیشنهاد کرد با لغو روادید برای گردشگران سلامت کشورهای اسلامی اولین گام برداشته شود تا مسیر رشد سیاسی و اقتصادی ایران در منطقه تضمین شود. با لغو این روادید دست واسطه‌گران کوتاه می‌شود.

آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری 2
آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری 3
آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری 4
آغاز ورود گردشگران خارجی به ایران / نصب داربست زیر طاق کسری 5