از مسمومیتها تا آرزوی مرگ میرحسین و حمله میرسلیم به اینستاگرام
با ادامه ماجرای مسمومیتها از یک سو، فرضیات مطرح شده پیرامون چرایی آنها و از سوی دیگر، ورود مسئولان به ماجرا، ابعاد جدیتری به خود گرفت. در مهمترین سطح این سخنرانی رهبر انقلاب و موضعگیری شفاف ایشان پیرامون ماجرای مسمومیتها بود که در محافل رسانهای و در سطوح ارشد تصمیمگیری اثرگذار بود
فرارو - همانند چند هفته گذشته، ماجرای مسمومیتهای سریالی، همچنان در صدر اخبار 7 روز گذشته قرار داشت. در هفته جاری، موضوع مسمومیتها با ورود رهبر انقلاب به ماجرا، ابعاد جدیتری به خود گرفت و تا کنون گزارشهایی از پیگیری عاملان این اتفاقات منتشر شده است.
به گزارش فرارو، علاوه بر ماجرای مسمومیتهای سریالی، طی هفته جاری حضور رافائل گروسی در تهران و واکنشهای گسترده به این سفر در سطح داخلی و خارجی، غیبت علی باقری کنی در دیدارهای گروسی، تعیین تکلیف شکایت قالیباف از مصطفی میرسلیم، بیماری آنفولانزای میرحسین موسوی و اظهارات جنجالی معصومه ابتکار در برنامه حضور، دیگر رخدادهای خبرساز بودند که در ادامه گزارش حاضر به شرح آنها پرداخته میشود.
مسمومیتهای سریالی و ورود جدی نهادهای رسمی به ماجرا
در ادامه مسومیتهای سریالی هفتههای گذشته، طی 7 روز جاری نیز همچنان این موضوع در صدر اخبار باقی ماند. از ابتدای هفته جاری مجددا شاهد ابعادی جدیدتر از تکرار این گونه مسمومیتها در مدارس شهرهای مختلف بودیم. مسمومیت سریالی برای نخستین بار از هنرستان دخترانه نور شهر قم در 9 آذرماه آغاز شده بود و با گذشت حدود 100 روز همچنان ابعاد این موضوع ادامه پیدا کرد.
با ادامه ماجرای مسمومیتها از یک سو، فرضیات مطرح شده پیرامون چرایی آنها و از سوی دیگر، ورود مسئولان به ماجرا، ابعاد جدیتری به خود گرفت. در مهمترین سطح سخنرانی رهبر انقلاب و موضعگیری ایشان پیرامون ماجرای مسمومیتها بود که در محافل رسانهای و در سطوح ارشد تصمیمگیری اثرگذار بود.
رهبر انقلاب در حاشیه مراسم روز درختکاری در دوشنبه (15 اسفند) گفتند: مسئولین باید موضوع مسمومیت دانشآموزان را با جدیت دنبال کنند؛ این یک جنایت بزرگ و غیر قابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند.
رهبری این موضوع را جنایت درحقِ معصومترین عناصر جامعه یعنی کودکان و همچنین موجب ناامنی روانی جامعه و نگرانی خانوادهها دانستند و خاطرنشان کردند: همه بدانند اگر کسانی به عنوان عوامل این جنایت شناسایی و محکوم شوند، هیچ عفوی درمورد آنها نخواهد بود، زیرا باید به اشد مجازات برسند تا مایه عبرت دیگران شود.
بعد از اظهارات رهبر انقلاب، محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه نیز در دوشنبه (15 اسفند) با تأکید بر اینکه ماجرای مسمومیتها از مصداقهای اصلی افساد فیالارض است، گفت: چنانچه عوامل این جریان شناخته شود بدون تردید طبق تعریف قانون جزو مفسد فیالارض هستند و اگر این عوامل شناسایی و دستگیر شوند قوه قضائیه بهصورت کاملاً ویژه و خارج از وقت به آن رسیدگی میکند و عناصری که دخیل هستند به اشد مجازات خواهند رسید.
همچنین، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جمع خبرنگاران در خصوص مسمومیتهای سریالی دانش آموزان اظهار داشت: همه دستگاهها و در راس همه مقام معظم رهبری در این زمینه ورود کرده و مشغول بررسی موضوع هستند.
در سطح بینالمللی نیز همچنان واکنشهای خارجی به ماجرای مسمومیتها ادامه پیدا کرد. در ادامه خبرسازیهای مسمومیتهای سریالی، سهشنبه (16 اسفند) دادستان تهران از تشکیل دو شعبه ویژه در دادسرای تهران برای برخورد با دروغپراکنیها و ترویج شایعات بی اساس در مسئله مسمومیتهای اخیر خبر داد. وی افزود: در یک هفته گذشته علیه مدیران مسئول رسانههای هممیهن، رویداد 24 و شرق و همچنین اشخاصی از جمله آذر منصوری، صادق زیبا کلام و رضا کیانیان اعلام جرم صورت گرفته و پرونده قضایی در این رابطه تشکیل شده است.
وزارت کشور نیز سهشنبه (16 اسفند) با صدور سومین بیانیه درباره مسایل پیش آمده در مدارس، اعلام کرد تعدادی از افراد دخیل در این حوادث در 6 استان شناسایی و دستگیر شدند.
همزمان سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور از بازداشت برخی عوامل مسمومیت دانش آموزان در برخی مدارس سراسر کشور خبر داد. رئیسکل دادگستری استان کردستان نیز از شناسایی و دستگیری 5 نفر از افرادی که اقدام به شایعهسازی و دروغ پراکنی در خصوص مسمومیت دانش آموزان در مدارس میکنند، خبر داد.
در ادامه روز چهارشنبه (17 اسفند) وزارت اطلاعات بیانیهای رسمی را در ارتباط با ماجرای مسمومیتها صادر کرد. در بیانیه وزارت اطلاعات درباره مسمومیت دانش آموزان آمده است: اگر چه از خلال مجموعه بررسیها و پیگیریهای به عمل آمده، علل برخی حوادث قبلی کشف شده اند، اما عدم امکان تعمیم علمی موارد مکشوفه به کل موارد گزارش شده، موجب تأمل در اطلاع رسانی تا وصول نتایج متقن و قابل تعمیم به سایر موارد شد.
در یکی از آخرین اظهارنظرها پیرامون همین موضوع نیز علی اکبر رائفیپور میگوید: این مسمومیتها چه خیر و سودی برای جمهوری اسلامی دارد؟ شک نکنید امضای کار اسراییل و انگلیس است با عاملیت مجاهدین.
آنفولانزای میرحسین و آرزوی مرگ پسر پناهیان
روز جمعه هفته گذشته (12 اسفند) یک منبع آگاه درمانی از انتقال میرحسین موسوی به یکی از مراکز درمانی تهران از بعدازظهر روز جمعه 12 اسفندماه خبر داد. این منبع آگاه افزود: میرحسین موسوی به دلیل بروز برخی علائم از جمله بیحالی و تب، بعد از ظهر امروز به یکی از مراکز درمانی منتقل شده و تشخیص اولیه ما نیز ابتلای وی به ویروس فصلی آنفولانزا است.
انتقال میر حسین موسوی به بیمارستان، شائبههایی را در رابطه با احتمالی مبتلا شدن او همسرش به کرونا ایجاد کرد. خبر انتقال میرحسین موسوی خبرساز بود، اما این واکنش پسر علیرضا پناهیان (روحانی اصولگرا) به این موضوع بود که بیشتر رسانهای شد.
مرتضی پناهیان، پسر علیرضا پناهیان نوشت: «میر حسین موسوی آنفلونزا گرفته با آرزوی موفقیت برای ویروس عزیز!» او همچنین در پاسخ به یک منتقد موضع خود نوشت: «میر حسین موسوی حسابش با همه جداست.12 ساله مرگش به تاخیر افتاده. تازه اگرم با ویروس فوت کنه اجحاف شده که اعدامش نکردند.»
این نوشته در میان کاربران فضای مجازی و مخاطبان رسانهها، با واکنشهای گستردهای همراه شد. بسیاری از کاربران از این توئیت به عنوان توئیتی غیراخلاقی یاد کردند.
خبرسازی سفر گروسی به تهران و جنجالهای آن
سفر دو روزه رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالملیی انرژی اتمی به تهران و دیدار او با مقامهای ارشد ایران واکنشهی گستردهای را به همراه داشت. بخشی از واکنشها جهانی و فنی، اما بخشی دیگر در ارتباط با تاثیرات آن بر بازار ارز در داخل ایران بود. سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به تهران انعکاس گستردهای در پایتختهای غربی پیدا کرد و برخلاف جو مثبتی که در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی حاکم بود، به سرعت تبدیل به بازی رسانهای و گمانهزنیها از محتوای توافقات شد.
گروسی در بازگشت به وین در جریان یک کنفرانس خبری با بیان اینکه معتقدم پیشرفت قابلتوجهی در گفتگو با ایران حاصل شد، گفت: سایت فردو به بازرسی بیشتری نیاز دارد و ما شدت بازرسی در آنجا را افزایش خواهیم داد. بازرسیها از سایت فردو 50درصد افزایش خواهد داشت که پیشرفت بسیار مهمی از نظر شفافیت به شمار میآید و تجهیزات نظارتی فعالیتهای هستهای در تعدادی از اماکن دوباره نصب میشود. مدیرکل اضافه کرد: «چیزی که مهم بوده این است که ما روی بازرسی ها، دسترسی به افراد و دسترسی به مواد به خصوص توافق کردیم که این یک تغییر است.» گروسی همچنین درباره پیدا شدن ذرات اورانیوم 84درصد غنی شده گفت: «توجه به این نکته مهم است که هیچ تولید یا انباشتن اورانیوم غنی شده در این سطح وجود نداشته است. این بسیار مهم است و مردم نباید گمراه شوند.»
در مقابل اظهارات گروسی، سایت نورنیوز و سخنگوی سازمان انرژی اتمی خبر دسترسی به افراد و اماکن سهگانه مورد ادعای آژانس یا نصب دوربینهای جدید را کذب دانستند. با این وجود واکنشهای به این سفر همچنان در سطحی گسترده ادامه پیدا کرد.
حتی ابعاد این سفر به تنش میان اسرائیل و گروسی نیز کشیده شد. گروسی هر گونه حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران را غیر قابل قبول و غیرقانونی اعلام کرده بود. در مقابل این اظهارات، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل از اظهارات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هستهای ایران انتقاد کرد و آن را «ناشایست» تلقی کرد.
دولت آمریکا نیز به این سفر واکنش نشان داد. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه گفت: ما مهمتر از همه از ایران انتطار داریم اقداماتی سریع و ملموس در راستای بیانیه انجام دهد. ما قبلا بارها شاهد وعدههای مبهمی از سوی ایران بودهایم. ما و شورای حکام به وضوح گفتهایم که ایران باید به طور کامل و بدون تاخیر با آژانس همکاری کند و منتظر گزارشهای بعدی آژانس درباره اقدامات انجام شده از سوی آژانس هستیم.
مهمتر از این ابعاد، تاثیرات سفر گروسی به تهران و بیانیه مشترک آژانس با ایران، در بازار ارز و به تبع آن بازار طلا، سکه و خودرو، تاثیرات قابل توجهی بر جای گذاشت. بعد از سفر گروسی، نرخ دلار چند هزار تومان کاهش پیدا کرد. نرخ سکه چند میلیون و نرخ خودروها چند ده میلیون کاهش داشت.
سوالبرانگیز شدن غیبت باقری؟
در جریان سفر رافائل گروسی به تهران و عکسهای منتشر شده از او در دیدار با مسئولان ایرانی، عدم حضور علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به مسالهای جدی برای رسانهها و حتی ناظران تبدیل شد. بعد از این عکسها، این گمانه مطرح شد که باقری از مذاکرات کنار گذاشته شده است. حتی در روزهای قبل نیز شایعاتی مبنی بر دعوت وزارت خارجه از سید عباس عراقچی به مذاکرات رفع تحریمهای منتشر شده بود که همین موضوع غیبت باقری کنی را سوالبرانگیزتر کرده بود.
متعاقب طرح این مساله و رسانهای شدن آن، وزارت خارجه پیرامون این موضوع شفافسازی کرد و نوشت: این ادعاها در حالی مطرح میشود که در آن زمان باقری در چارچوب وظایف خود در سفر به سر میبرده و علت عدم حضور وی در این نشست انجام این سفر که بر اساس اعلام منابع آگاه، سفری مهم و در چارچوب موضوع مذاکرات بوده، است؛ بنابراین بر خلاف اخبار منتشر شده علی باقری همچنان مسئولیت تیم مذاکره کننده ایران در جریان مذاکرات رفع تحریمها را برعهده دارد و از تیم مذاکره کننده کنار گذاشته نشده است.
خبرسازی جدید میرسلیم؛ از محکوم شدن در دادگاه تا اظهارات جنجالی جدید
سهشنبه (16 اسفند) علی اصغر قهرمانی، وکیل محمد باقر قالیباف رئیس مجلس، در خبری اعلام کرد: «در پی شکایت «محمد باقر قالیباف» دادگاه «مصطفی میرسلیم» را بابت ادعای رشوه 65 میلیارد تومانی به نمایندگان مجلس برای رأی ندادن به تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در مجلس دهم، مجرم شناخت و او را محکوم کرد.» وی افزود: با روشن شدن کذب بودن این اتهام، آقای قالیباف نسبت به آقای میرسلیم که به نظر میرسید بر اساس اطلاعات نادرست اظهار نظر کرده بود، اعلام رضایت کرد.
میرسلیم نماینده تهران گفت که نسبت به حکم صادره برای خود درباره شکایت قالیباف درخواست اعاده دادرسی میکند. تعیین تکلیف شدن شکایت قالیباف از میرسلیم، در سطح رسانهها، بار دیگر نام این نماینده جنجالی مجلس را به صدر اخبار آورد، اما مهمتر از این موضوع، اظهارات میرسلیم در گفتوگوی با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران بود که کانون توجهات را به سوی خود جلب کرد.
میرسلیم در بخشی از گفتههای خود میگوید: «من 100 درصد فیلترینگ اینستاگرام را تایید میکنم. باید قطع بشود؛ اینستاگرام فاجعه است. بدترین شبکه در دنیاست. من کاری به نظر مردم ندارم. الان چیزی را نمیشود بست. قبلا میشد موج رادیو را بست، یک فکری کرد، میشد داخلش اختلال ایجاد کرد که مردم گوش نکنند. الان که این طوری نیست.» همین اظهارات واکنش گسترده کاربران فضای مجازی را به همراه داشته است.
اظهارات خاص معصومه ابتکار در برنامه حضور
دیگر شخصیت خبرساز هفته جاری، معصومه ابتکار، معاون سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در برنامه «حضور» بود. ابتکار در خصوص دیدگاه امام خمینی (ره) به نقش بانوان در انقلاب و حکمرانی اظهار داشت: امام هرگز انقلاب اسلامی را غیر از یک انقلاب و تحول عظیم فرهنگی نمیدید. در واقع ایشان به دنبال تحول فرهنگی بودند. تحول فرهنگی که زنان نقش بسیار مهم و محوری در آن داشتند. چون امام (ره) از ابتدا برای زن شخصیت قائل بود.
ابتکار با بیان اینکه امام (ره) صادق بود، گفت: امام همانی که از اسلام میدانست را میگفت و بیرودربایستی میگفت ما برای زنان این نقش را قائلیم. ما قائل به این نیستیم که زنان در تظاهرات شرکت نکنند. چون من یادم است که یک عدهای میگفتند خانمها به تظاهرات نیایند، چون صدای خانمها را نامحرم میشنود و امام گفته بودند که اصلاً چنین چیزی نیست و زنان هم حق دارند برای آینده خود تلاش کنند.
معاون سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه امام (ره) فرزند زمانه خود بود، تأکید کرد: ایشان زمانه خود را خیلی خوب درک میکرد و برای این بود که امام تأثیر گذاشت. اگر امروز هم ما نسل جدید را درک نکنیم، نمیتوانیم تأثیر بگذاریم و ارتباط برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه اصلا در ابتدای انقلاب بحث اجباری شدن حجاب مطرح نبود، گفت: حجاب انتخابی بود و جالب اینجا بود که اکثریت هم به این سمت آمدند و حجاب را انتخاب کرده بودند. بدون اینکه کسی به آنها امر کند. امام از ابتدا با این نگاههای سختگیرانه و افرادی که موضع صرفاً فقهی داشتند و حتی ابعاد اجتماعی و روانشناختی موضوع را نمیدیدند، درگیر بودند؛ و بالاخره فضایی ایجاد شد که به این سمت رفت که روی حجاب سختگیری شود و اجبار آن شروع شود.
ابتکار گفت: من جزو کسانی بودم که در دوره آقای هاشمی، در مورد برخوردهای امر به معروف و نهی از منکر مورد برخورد قرار گرفتم. ما در پارک چیتگر درگیری داشتیم سر موضوع دوچرخهسواریها و همسرم، آقای هاشمی از آمرین تندروی گشت ارشاد کتک خورد به خاطر اینکه از یک دختر 14 15 سالهای که داشت دوچرخهسواری میکرد و به زعم این آقایان، حجابش درست نبود، دفاع کرد. این رفتارها را از اول انقلاب هم داشتیم.
ویدئو جنجالی لب زدن انسیه خزعلی
در اواخر هفته جاری فیلمی از انسیه خزعلی معاونت زنان ریاست جمهوری منتشر شد که فرد دیگری به جای او در حال انگلیسی صحبت کردن است و او ادای حرف زدن را در میآورد. این اقدام خزعلی بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشت.
در نتیجه واکنش گسترده رسانهها و کاربران فضای مجازی به این ویدئو، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: فیلم ارسال شده ما به سازمان ملل به زبان فارسی بود، اما از سازمان ملل ایمیل فرستادند که نمیتوانیم این ویدئو را با دو صدا پخش کنیم و باید صدای فارسی حذف شود و ما مجبور شدیم صدای فارسی را حذف کنیم.
خزعلی با بیان اینکه نمیخواهند بگذارند صدای پیشرفت زنان ایران به گوش جهانیان برسد، افزود: البته بسیاری از موارد در خصوص پیشرفت زنان سال قبل در سازمان ملل مطرح شد. بالاخره ما باید در مجامع بین المللی باشیم و حقیقت را به گوش جهانیان برسانیم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در خصوص شائبههای مطرح شده پیرامون ویدئو مذکور، یادآور شد: پارسال هم همین کار را کردند. پارسال ملاقات چند جانبهای داشتیم که پرچم مالدیو پشت سر من بود. گفتند "وطن به خطر افتاد" و "غیرت وطنی کجا رفته"، اما نهایتا مشخص شد هر کسی آنجا صحبت میکند پرچم مالدیو پشت سر او قرار دارد و درواقع این یک قاعده است. امسال نیز پس از پخش این ویدئو تلاش کردند نگذارند خبر ما پخش شود و دروغهایی را منتشر کردند، اما خیلی زود دروغ رو میشود. خزعلی ادامه داد: یک عده کارشان همین است و چه داخلیها و چه خارجیها تلاش میکنند اقدامات ما را خاموش کنند.
از میان اخبارجزییات شلیک به پیشانی کودک 5 ساله
چرا باید پرتقال را زیر دوش گرفت؟!
- برچسبها:
- آمریکا
- استان کردستان
- انگلیس
- اورانیوم غنی شده
- اینستاگرام
- بنجامین نتانیاهو
- تهران
- جمهوری اسلامی
- دانشگاه تهران
- رژیم صهیونیستی
- رضا کیانیان
- سازمان بازرسی
- سازمان ملل متحد
- شهرداری تهران
- قم
- قوه قضائیه
- محمد باقر قالیباف
- معاون سیاسی وزیر خارجه ایران
- معصومه ابتکار
- آژانس بینالمللی انرژی اتمی
- سید روح الله خمینی
- فیلترینگ
- مقام معظم رهبری
- وزارت خارجه آمریکا
- وزارت کشور
- بازار ارز
- بازار طلا
- میرحسین موسوی
- ویروس کرونا