دوشنبه 5 آذر 1403

افزایش مشارکت در انتخابات؛ نه به کارزار فشار حداکثری بدخواهان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش مشارکت در انتخابات؛ نه به کارزار فشار حداکثری بدخواهان

تهران - ایرنا - انتخابات مجلس در دوم اسفند 1398 آزمونی دیگر برای همراهی مردم با نظام جمهوری اسلامی به شمار می آید. ملت با بصیرت و هوشمند ایران همواره نشان داده است که در بزنگاه‌های سیاسی تا چه اندازه حامی و پشتیبان نظام و رهبری هستند.

مشکلات اقتصادی و معیشتی، نارضایتی از عملکرد مجلس دهم، محدودشدن اختیارات مجلس و نحوه بررسی تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات موجب شده است تا برخی شهروندان احساس کنند که حضورشان در انتخابات مطالبات آن‌ها را برآورده نمی‌کند. رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور مانند چهل سال گذشته مشغول انجام وظیفه خود برای تشویق مردم به «رای ندادن» هستند که البته در کنار آن‌ها، جریان‌هایی در داخل کشور هم از چندین ماه پیش در حال فعالیت و تبلیغات گسترده هستند که مردم را از حضور در انتخابات منصرف کنند، زیرا آن‌ها کاملا آگاه هستند که مشارکت بالا در انتخابات موجب شکست‌شان خواهد شد. در داخل نیز افرادی به مخالفت با مجلس دهم پرداختند. مجلسی که تمام جناح های سیاسی در آن وجو داشتند.

یک بار دیگر اظهارات اخیر رئیس‌جمهور در نشست خبری اخیر خود درباره لزوم حضور در انتخابات را مرور کنیم:

بینید مردم در برابر این 3 گزینه هستند؛ انتخاب مطلوب، انتخاب محدود و بدون انتخاب؛ این 3 گزینه بیشتر نداریم؛ انتخاب مطلوب ممکن است نباشد، یعنی از نظر بعضی‌ها ممکن است این انتخابات مطلوب باشد و از نظر بعضی‌ها ممکن است مطلوب نباشد؛ اگر مطلوب نبود، انتخاب محدود را هم کنار بگذاریم؟ یعنی بنا بود بین 100 نفر 2 نفر را انتخاب کنم حالا بین 50 نفر ناچارم 2 نفر انتخاب کنم، رها کنم؟ انتخاب من محدود شده از 100 آمده به 50 ولی انتخاب من از بین نرفته، انتخاب محدود شده است؛ حالا به جای انتخاب محدود، انتخابات را کنار بگذارم و قهر کنم و بگویم در انتخابات شرکت نمی‌کنم؟ اینکه ضرر کردم؛ این مثال ممکن است مثال خیلی قشنگی نباشد؛ شما یک پولی دادید بناست کارخانه به شما یک ماشینی بدهد، بعد بگوییم این کارخانه بنا بوده 30 رنگ عرضه کند حالا 22 رنگ عرضه کرده است و من نمی‌روم انتخاب کنم؛ او یکی می‌فرستد با رنگی که خودش می‌خواهد؛ آن خوب است؟ شما در خانه باشید و او یک ماشین با رنگی که کارخانه می‌خواهد و آنکه روی دستش مانده را برای شما می‌فرستد.

بیاییم لااقل بین آن 20 رنگ آنکه را می‌خواهیم انتخاب کنیم؛ این انتخابات ممکن است مطلوب و صد در صد ما نباشد؛ ممکن است در فرآیندها نظری داشته باشیم؛ ولی باید برویم پای صندوق و میان اینها انتخاب کنیم. به نظر من امروز بهترین راه این است که ما برویم پای صندوق انتخابات و رأی‌مان را به صندوق بیندازیم.

اردوگاه اصلاح‌طلبان

آسیب شناسی، موانع، توصیه ها و راهبردهای انتخاباتی

اگر با انتخابات قهر کنیم چه می‌شود؟

به گزارش ایسنا؛ چرا باید با وجود ردصلاحیت‌ها در انتخابات شرکت کرد؟ نظام انتخابات در ایران اشکالاتی دارد و قانون انتخابات و نظارت استصوابی مانع ایجاد فضایی برابر برای همه جریان‌های سیاسی در انتخابات شده و قدرت انتخاب مردم را کاهش داده است اما با این حال هنوز رای مردم اثرگذار است. روایتی وجود دارد که در سال 76، پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، تیم ناطق‌نوری حتی دکوراسیون پاستور را به شکل دلخواه خود تغییر داده بود چون از پیروزی خود مطمئن بود اما با رای بیست میلیونی مردم، محمدخاتمی رئیس‌جمهور شد. در سال 84، در بین آن همه کاندیدای سرشناس، احمدی‌نژاد رای آورد. در انتخابات مجلس دهم که اصلاح طلبان اصلی ردصلاحیت شده بودند، لیست گمنام امید سی بر صفر بر رقیب خود پیروز شد بنابراین این واقعیت که قدرت انتخابات مردم محدود شده است و در برخی حوزه‌های انتخابیه رقابت وجود ندارد نباید اهمیت تاثیرگذاری رای مردم را تحت شعاع قرار دهد.

ایسنا: اگر برخی شهروندان در انتخابات رای ندهد، به هر حال انتخابات برگزار شده و نماینده‌ای هم برای آن‌ها انتخاب می شود. اگر شهروندی از حق رای دادن خود بگذرد، دیگران برای او نماینده انتخاب می کنند.

اگر جریان‌هایی دنبال تضعیف نهاد انتخابات هستند، جمهور به کمک این جریان‌ها نیاید و با حضور خود در پای صندوق رای و میدان ندادن به تندروهای مخالف جمهوریت، از نهاد انتخابات دفاع کرده، اعتراض خود به شیوه برگزاری انتخابات اعلام کند و مطالبه اصلاح شیوه برگزاری انتخابات را با رای خود فریاد بزند. چرا که حضور در انتخابات به معنای تایید همه امور کشور نیست و می‌تواند به معنای اعتراض به روند موجود هم باشد.

مشارکت در انتخابات حدود 40 درصد خواهد بود

به گزارش روز نو: علی‌تاجرنیا، درباره این‌که چرا شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی مانند انتخابات لیستی نداد و آیا بهتر نبود احزاب اصلاح‌طلبی که امروز برای شرکت در یازدهمین دوره انتخابات مجلس لیست دادند، یک لیست را ارائه می‌دادند، گفت: هنگامی که کاندیداهای مطرح و در عیار یک مجلس مطلوب به تعداد کافی تائید صلاحیت نمی‌شوند یک جبهه سیاسی مانند جبهه سیاسی اصلاح‌طلبان با این بحث جدی رو به رو است که به چه منظوری باید در انتخابات شرکت کند؟ جریان‌های سیاسی و احزاب در انتخابات شرکت می‌کنند تا به وسیله بدست آوردن کرسی‌های پارلمان اثرگذاری خودشان را در اداره کشور نشان دهند، هنگامی که چنین امری با رویکرد کنونی شورای نگهبان اتفاق نمی‌افتد، جبهه اصلاحات طبیعتا نمی‌تواند در انتخابات امید داشته باشد و از همین رو مشاهده کردید شورای عالی اصلاح‌طلبان اعلام کرد که کاندیدایی نداریم. از سوی دیگر شورای عالی اصلاح‌طلبان یک تجربه از انتخابات گذشته دارد به نام «لیست امید»، در دوره گذشته با این‌که رد صلاحیت‌ها به این گستردگی نبود لیست ارائه شد اما فراکسیون امید آن‌طور که باید و شاید خواست اصلاح‌طلبان را نتوانست برآورده کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به این‌که احزاب معذوریت‌هایی دارند که شرکت در انتخابات بخشی از آن است، عنوان کرد: بخشی از ورود افراد به انتخابات از روی ناچاری است؛ اگر به لیست‌های منتشر شده از سوی اصلاح‌طلبان نگاهی کنید مشاهده خواهید کرد که چهره‌های غالب و بیش از چهار پنجم لیست اصلا آدم‌های شناخته شده‌ای نیستند.

تاجرنیا با بیان این‌که مخالف بودم که یک لیست واحد بدهیم، گفت: پیش‌بینی من این است که چه در اصلاح‌طلبان و چه در اصولگرایان نزد افکار عمومی یک لیست‌هایی طرح خواهد شد و از این جهت که مردم رأی‌شان پراکنده شود نباید نگران بود البته بهتر بود در تهران با همین رد صلاحیت‌ها احزاب لیستی را ارائه نمی‌کردند.

وی درباره این‌که گفته می‌شود نظرسنجی‌ها بیانگر این است که درصد مشارکت نسبت به انتخابات قبل پایین‌تر خواهد بود، گفت: معتقدم مشارکتی که امروز برای انتخابات نشان داده می‌شود؛ مشارکت 20 درصدی است البته گفته می‌شود تا زمان انتخابات حضور مردم در انتخابات و مشارکت‌شان بالاتر می‌رود اما به عقیده من حدود 40 درصد خواهد بود.

تقویت انسجام ملی با برگزاری انتخاباتی عادلانه و پرشور

در بخشی از گزارش ایسنا می‌خوانیم: «رضا زارع زاده» رئیس ستاد انتخابیه حوزه مرکزی مهریز ضمن بازدید از ستاد انتخابات شهرستان ابرکوه، گفت: با تعامل نیروهای امنیتی، انتظامی و ناحیه مقاومت بسیج برای تامین امنیت انتخابات آمادگی کامل داریم و طرح‌های امنیتی لازم برای افزایش امنیت برگزاری انتخابات به تصویب رسیده که در زمان لازم به اجرا در می‌آید. خوشبختانه شهروندان به مسئولان برگزاری انتخابات اعتماد دارند و خود نیز در برگزاری سالم انتخابات، مسئولان را یاری می‌دهند.

رئیس ستاد انتخابیه حوزه مرکزی مهریز با اشاره به شعار انتخابات نمایندگی مجلس شورای اسلامی سال جاری مبنی بر «انتخابات 98، گام دوم انقلاب، قانونمداری و بی‌طرفی، انسجام ملی»، گفت: تمام تلاش ستادهای انتخابات حوزه بر این قرار گرفته است تا با فصل الخطاب قرار دادن قانون و برگزاری انتخاباتی عادلانه و بی طرفانه و پرشور، زمینه تقویت انسجام ملی را فراهم آورد.

«محمد کاظمی نسب» فرماندار و رئیس هیئت اجرایی ستاد انتخابات شهرستان ابرکوه نیز در جریان این بازدید به داوطلبان انتخابات توصیه کرد که از انجام اموری که موجب تفرقه و تحریک احساسات قومی می‌شود، به شدت پرهیز کنند. فضای عمومی ابرکوه نشان می‌دهد که مشکل خاصی برای برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در این شهرستان وجود ندارد و در همین راستا نیز 47 شعبه اخذ رأی پیش بینی شده که 34 شعبه ثابت و 13 شعبه به صورت سیار فعالیت خواهند کرد.

کاظمی‌نسب همچنین در جریان بازدید از بخش بهمن با تاکید بر لزوم فصل‌الخطاب قرار دادن قانون در فرایند برگزاری انتخابات از سوی مجریان، گفت: خوشبختانه همه تدابیر لازم جهت برگزاری انتخاباتی سالم، عادلانه و پرشور از سوی ستاد انتخابات بخش بهمن اتخاذ شده است.

«محمد علی اکرمی» بخشدار بهمن نیز با بیان این که تمامی تدابیر لازم جهت برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور اتخاذ شده است، ابراز امیدواری کرد: با همکاری و هم افزایی همه دست اندرکاران انتخابات اعم از هیئت اجرایی، هیئت بازرسی، هیئت نظارت و عوامل امنیتی انتظامی، شاهد برگزاری انتخاباتی به دور از حاشیه و با مشارکت حداکثری باشیم.

پیش‌بینی مشارکت بالای 70 درصدی مردم ایلام در انتخابات

به گزارش ایسنا؛ محمد نوذری در نشست اعضای ستاد انتخابات استان، اظهار کرد: طبق نظر سنجی‌های به عمل آمده در حوزه لتاخابیه دهلران، مشارکت مردم در انتخابات حدود 75 درصد و درحوزه ایلام قریب 67 درصد است و در کل استان بیش از 70 درصد مشارکت مردم استان درانتخابات را خواهیم داشت.

وی بحث ایلات و قومیت ها را در استان ایلام اصلی ترین مولفه‌های انتخابات در استان دانست و تصریح کرد: انسجام ایلی در استان ایلام بسیا خوب است و باعث تقویت خرده فرهنگ ها خواهد شد ولی در مباحث کلان سیاسی باعث ایجاد مشکل خواهد کرد.

رئیس ستاد انتخابات استان شاکله ی اصلی انتخابات در حوزه ی ایلام را ایلی و در حوزه‌ی دهلران را قومی دانست و تصریح کرد: فردی که در ساختار ایلی و قومی رأی می‌آورد بیشتر به دنبال خواسته‌های قومی و قبیله‌ای خواهد رفت.

نوذری با تأکید بر مرور کارها و وظایف توسط اعضای ستاد انتخابات خاطر نشان کرد: وظیفه ما در انتخابات اجرای قانون، سلامت و امنیت انتخابات و مشارکت حداکثری مردم است.

معاون سیاسی استاندار ایلام تأکید کرد: اعضای ستاد انتخابات حتما دوباره فرآیندها و وظایف را بررسی کنند و اشکالات و نواقص احتمالی را گزارش دهند و در خصوص شفافیت مالی کاندیداها نیز باید نظارت لازم صورت گیرد. در روزهای پایانی تبلیغات ممکن است برخی از کاندیداها با برخی پرداخت‌ها به دنبال جمع آوری رأی باشند و عدم اعلام شماره حساب کاندیدا به عنوان تخلف در انتخابات است.

مشارکت مردم در انتخابات، قدرت چانه‌زنی کشور در سطح بین‌المللی را افزایش خواهد داد

دکتر عباس تقی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، انتخابات را یکی از مظاهر و نمادهای مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی دانست و گفت: انتخابات نشان‌دهنده توسعه سیاسی جوامع خواهد بود که به دنبال آن به توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... کمک خواهد کرد.

وی شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را از وظایف مردم برشمرد و عنوان کرد: باتوجه به شرایط کنونی کشور، حضور مردم در انتخابات پیش از گذشته حائز اهمیت است زیرا این حضور باعث انسجام جامعه و تقویت اجتماعی و بازسازی آن خواهد شد.

مشاور استاندار کرمان در امور رسانه و روابط عمومی با تاکید بر اینکه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات منجر به افزایش امنیت کشور خواهد شد افزود: حضور مردم در انتخابات کشور را در برابر قدرت‌های بزرگ، مقاومت‌تر و قوی می‌کند بنابراین هرچه سطح حضور مردم در انتخابات گسترده‌تر باشد قدرت چانه‌زنی کشور در سطح بین‌المللی برای احقاق حقوق ملت افزایش پیدا می‌کند.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان کرمان مشارکت مردم در انتخابات را نشان‌دهنده پشتیبانی مردم از حاکمیت دانست و اظهار کرد: تک تک افراد جامعه، مسئولیت حضور فعال در این انتخابات دارند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود، تعداد واجدین شرایط شرکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سخن به میان آورد و بیان کرد: در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان کرمان 2 میلیون و 165 هزار و 991 نفر واجدین شرایط رای دادن هستند که از این تعداد یک میلیون و 96 هزار و 130 نفر مرد و یک میلیون و 69 هزار و 861 نفر زن خواهند بود.

تقی‌زاده به رای اولی های استان کرمان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز اشاره و ادامه داد: در استان کرمان 69 هزار و 52 نفر رای اولی داریم که 35 هزار و 578 پسران و 33 هزار و 474 نفر دختران تشکیل می‌دهند.

چالش‌های انتخاباتی

روزنامه اعتماد در گزارشی به قلم محمدحسین شیخ‌محمدی نوشت: طی روزهای آینده و در دوم اسفند ماه 1398 شاهد برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهیم بود؛ مجلسی که طی چند دوره اخیر با جایگاه واقعی خود فاصله بسیار داشته است. مجلسی که قرار بود مطابق قانون اساسی نهاد نمایندگی مردم و بازوی آنها در تصویب و تدوین قوانین و...

نظارت بر مسوولان باشد ولی در عمل شاهد این خروجی نبودیم. مصوبات مجلس شورای اسلامی نقش اساسی در روند سیاستگذاری‌های کشور و شکل‌گیری یا مدیریت ابرچالش‌ها دارند. مجلسی که می‌تواند با مصوبات خود بر کلیت ساختار حکمرانی کشور، اثرات مثبت یا منفی بگذارد و همه نهادها را تحت تاثیر قرار دهد. حال این سوال مطرح می‌شود که مجلس به عنوان نهادی قانونگذار و ناظر تا چه اندازه در شکل‌گیری ابرچالش‌های ایران سهم داشته است؟ ایران طی سال‌های اخیر درگیر بحران‌های متنوعی بود، «بحران ساختار اقتصادی»، «بحران منابع آب کشور»، «بیکاری»، «فساد سیستمی»، «صندوق بازنشستگی»، «ناامیدی درباره آینده»، «سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی»، «نظام بانکی» و «بحران ریزگردها» از جمله ابرچالش‌هایی هستند که اقتصاد و معیشت مردم ایران را تهدید می‌کنند. چالش‌هایی که مجلس شورای اسلامی در به وجود آمدن آنها بی‌تاثیر نبوده است. امروز ما نیاز به مجلسی کارآمد و تخصصی داریم که در دو بعد تقنینی و نظارت توانمندتر از مجالس پیشین باشد. مجلسی که برای جلب رضایت کوتاه‌مدت مردم از اصلاح بنیادی در ساختارهای اقتصادی و... کشور جلوگیری نکند، اتفاقی که حاصلش بحران‌های بلندمدت فراوان برای آینده کشور است. اگر مجلس یازدهم و نمایندگان آن بتوانند در کنار حمایت به جای تقابل با تقویت وجه نظارتی مجلس و تصویب قوانین حمایتی مسیر درستی برای دولت ایجاد کنند و مانع انحراف آن شوند و فساد و ناکارآمدی آن را تقلیل دهند، کمک بزرگی به حل مشکلات اساسی کشور کرده‌اند.

مجلس یازدهم باید گام‌های مهمی برای مبارزه با فساد و تحقق شفافیت، بهبود وضعیت محیط‌زیست و بهبود اقتصاد و معیشت بردارد. تلاش به منظور «تدوین طرح جامع آب»، «تدوین سیاست‌های جدید کشت و برنامه جامع سازگاری با تغییر اقلیم در بخش کشاورزی»، «اعمال ممنوعیت جدی برای کاشت محصولات آب‌بر در استان‌های بی‌آب کشور»، «گنجاندن ملاحظات و رویکرد زیست‌محیطی در نظامات برنامه‌های توسعه و بودجه‌ریزی‌های سالیانه»، «حمایت از برنامه‌های حفاظتی و احیای اکوسیستم‌های تخریب شده»، «پیگیری تدوین و تصویب لایحه خاک»، «تعیین و تصویب سیاست‌های کلی نظام در خصوص تغییر اقلیم» به منظور حفاظت از محیط‌زیست، تصویب «لایحه تعارض منافع»، «لایحه شفافیت» «طرح حمایت و صیانت از کاشفان و گزارشگران فساد» و «طرح شفافیت رأی نمایندگان مجلس» به منظور کاهش فساد، پیگیری «اصلاح قوانین حوزه تولید در تمامی بخش‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی» و «اصلاح قوانین مالیاتی به عنوان مهم‌ترین حامی رونق تولید» در راستای رونق تولید از مهم‌ترین گام‌هایی است که مجلس یازدهم باید بردارد. اگر بخواهیم حقوق زنان و کودکان را احقاق کنیم، جرم سیاسی را تعیین تکلیف کنیم، قانون انتخابات را اصلاح کنیم، ساختار اقتصاد را اصلاح کنیم، مطالبات و حقوق گروه‌های آسیب‌پذیر را اصلاح کنیم باید مجلسی کارآمد و تخصصی بسازیم. بر همین اساس نباید فرصت تاریخی اصلاح نهاد قانونگذاری کشور را از دست بدهیم. مجلس ما نیاز به عقلانیت در برنامه‌ریزی و حاکمیت قانون در اجرا دارد. راهکار مناسب برای تشکیل مجلس کارآمد و تخصصی، ارتقای توان تخصصی و سلامت نمایندگان مجلس است. تشکیل مجلس کارآمد با حضور افراد ناکارآمد و فاسد ممکن نخواهد بود.

نقش تعیین کننده زنان در انتخابات پیش رو

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم اشرف بروجردی می نویسد: اهمیت نقش زنان در عرصه انتخابات بر هیچ کس پوشیده نیست و اخیرا برخی از مقامات بر این موضوع تأکید و توجه داشته‌اند. طی روزهای گذشته رئیس‌جمهور نیز با اشاره به موضوع حضور زنان در انتخابات تصریح کرد که زنان قادر هستند افرادی که نیات و افکار و اذهانشان برای پیشرفت کشور مفیدتر است برگزینند و انتخاب کنند و انتخاب آنها می‌تواند تأثیر ویژه‌ای بر آینده کشور داشته باشد. البته این اولین بار نیست که رئیس‌جمهور از اهمیت حضور زنان در عرصه سیاسی کشور سخن می‌گویند و نگاهی به موضع‌گیری‌های آقای روحانی در 6 سالی که از زمان آغاز ریاست جمهوری ایشان می‌گذرد، نشان می‌دهد که دولت‌های یازدهم و دوازدهم به اهمیت این موضوع واقف بوده‌اند، اما در عمل وعده‌هایی که آقای رئیس‌جمهور پیرامون افزایش نقش زنان در مدیریت کشور دادند، آن طور که باید و شاید محقق نشد. سرد بودن فضای انتخابات به رغم تمامی تلاش‌هایی که صورت گرفته سبب شده تا رئیس‌جمهور از طریق تأکید بر نقش نیمی از جامعه و توانایی زنان برای تأثیرگذاری در نتایج انتخابات از آنان بخواهد تا پای صندوق‌های رأی بیایند و از حقوق خود به عنوان «شهروند» و «زن» دفاع کنند.

زنان طی سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی داشته‌اند تا برخی از حقوق بر زمین مانده خود را احیا کرده و مطالبات خود را محقق کنند. این نگرانی اما به طور جدی وجود دارد که ورود جریان‌های تند به مجلس شورای اسلامی، زمینه ساز هدر رفتن تلاش‌های اخیر بانوان در راستای به دست آوردن برخی مطالباتشان باشد. یکی از موانع جدی بر سر راه ورود زنان به عرصه مدیریت کلان کشور، نگاه و اندیشه برخی افراد و جریان‌ها به نقش زنان در اجتماع است. به همین دلیل بسیار مهم است که زنان نیز برای جلوگیری از حاکم شدن این نگاه‌ها و اندیشه‌ها در کشور، پای صندوق‌های رأی بیایند و با نقش آفرینی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، افرادی را به پارلمان بفرستند که به حقوق زنان و تلاش آنان برای دستیابی به مطالبات، احترام بگذارند. طرح این درخواست‌ها در شرایط کنونی به آن دلیل نیست که دولت بخواهد از زنان استفاده ابزاری کرده و زنان را به صورت مقطعی پای صندوق‌های رأی بکشاند. به نظر می‌آید دولت مایل است دغدغه عمومی جامعه را به نوعی مطرح کرده و در راستای به وجود آوردن شرایط بهتر برای تحقق این مطالبات اقدام کند. زنان باید برای تحقق مطالبات خود در عرصه سیاسی و به دست آوردن نقش بیشتر در مدیریت کشور به صحنه آمده و در این راستا تلاش کنند.

روزنامه آرمان ملی در یادداشت دیگری با تیتر چرا انتخاب آرامش، چرا اولویت فرهنگ! به قلم علی احمدی روان‌شناس اجتماعی نوشته است: در طول 40 سال پس از انقلاب و در کابینه دولت‌ها و مجالسی که بر ما آمد و رفت داشته‌اند، تاکنون کم نبوده و نیستند خیل شازده‌ها و شاه‌دامادهای نماینده و مدیر و بالانشین‌زاده تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، که عناوینی چون دکتر و اقتصاددان و صاحب‌نظر و کارشناس اقتصادی را یدک می‌کشند. همچنان‌که کم نبوده و نیستند از دانشکده‌ها و اساتید محترم اقتصاد که در دالان مجالس و اتاق دولت‌ها، مشاورت موثر نداشته باشند و تئوری‌ها و نظرات‌شان دخیل در طرح‌های ریز و درشت و فراگیر اقتصادی و اجرایی نبوده باشد. عیب از اقتصاد و اقتصاددان‌های مظلوم و دل‌سوخته نیست، اگر نظریات اقتصادی و دانش ایشان به تنهایی می‌توانست دوای درمان باشد، این قضایای معلومی که در بالا اشاره شد، خود حجت و دلیل مکفی بود تا اقتصاد ایران در آستانه 1400 که باید جشن بلوغ دوباره‌ای می‌داشت؛ در بستری از غم و رنج بیماری‌های مزمن و کهنه، از تب و تاب تامین آب و نان ایرانیان نسوزد و بر خود نپیچد و چون پدران و مادران من و شما، خسته و شرمگین فرزندانش نباشد. کسب علم و مطالعه دانش بشری در مدیریت جامع‌نگر جامعه یا توجه به آن و تجارب موفق بشر، به کنار و هیچ؛ ایشان که وصف‌شان در بالا رفت، هم‌اکنون حتی به تجارب شخصی آزمون و خطاهای فردی در سال‌های طولانی جلوس بر کرسی‌های مدیریتی و تقنینی خود نیز، بی‌توجه‌اند و جالب آنکه، از آن جوانکان دیروز و پیران‌دیر امروز، در اوراق تبلیغاتی و انتخاباتی خود، ژکوندوار، در حالی که به افق خیره شده‌اند، فیگور لبخند می‌گیرند و همچنان اولویت اقتصاد و تامین معیشت روزمره مردم را بر بالای لبخند تلخ‌شان، تیتر می‌زنند. ایشان مقصر در حال و روز بد من و شمای کارمند و معلم و کارگر و آزادکار و پیر و جوان و زن و مرد هستند، کسانی که با ناشایستگی و بی‌عدالتی هر کدام حتی چند ده سال است وزیر دولت و وکیل مجلس بالانشین انقلاب پابرهنگان هستند و حالا همچنان برای ارضای دنیاپرستی خود، حتی در کهنسالی و به رسم این دنیای بی‌وفا، دوباره کودک بازیگوش هوس‌ها و بازیچه و سرگرم اسباب‌بازی شیاطین شده‌اند. برخی از میان چپ‌های متنبه‌شده به ناراستی و راست‌های متنبه نشده چپ کرده و ایشانی که امروز با پوسترهای پروپاگاندای وقیحانه خود، شعار اولویت بهبود سیاست و اقتصاد یا مدیریت در رفع مشکلات آنی و معضلات عادی شهروندان را فریبکارانه فریاد می‌زنند و در جنگ قدرت با رفیقان رقیب‌شان، چون گرزی یکدیگر می‌کوبند، خود معماران ویرانی‌های این شهر و دیار و تا الان و چندی پیش والیان و حاکمان پرزر و زور و پرخرج و برج این بلاد بوده و هستند.

رصد جریان رقیب

عدم شرکت در انتخابات دشمن را خوشحال می‌کند

عباسعلی پوربافرانی نماینده اصولگرای مجلس در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش روی مجلس گفت: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی بوده و همه موظف هستند در آن شرکت کنند. قطعا مردم با شرکت در انتخابات در سرنوشت خود تاثیرگزار خواهند بود، عدم شرکت در انتخابات نیز موجب خوشحالی دشمنان خواهد بود و همچنین ممکن است آن انتخابی که مردم در نظر دارند رخ ندهد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: به همین دلیل همگی باید با شرکت در انتخابات پیش رو به این وظیفه شرعی عمل کنند و همه به امید خدا پای صندوق‌های رای حاضر شوند.

اردوگاه اصولگرایان

توصیه ها، برنامه ها و عدههای انتخاباتی

همه عوامل برگزاری انتخابات با تمام توان پای کار باشند

به گزارش خبرگزاری مهر احمدعلی موهبتی در نشست اعضای ستاد انتخابات استان سیستان و بلوچستان که با هدف بررسی آخرین وضعیت آمادگی و تمهیدات برگزاری انتخابات، در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: همه متولیان انتخابات بایستی تمام تمهیدات لازم را برای برگزاری انتخابات در دوم اسفندماه اعم از زیر ساخت‌های ارتباطی، آموزش اعضای شعب و برگزار کنندگان انتخابات و پیش بینی‌های لازم در حوزه پشتیبانی و حفاظت از شعب ثبت نام و اخذ رأی به عمل آورند.

وی با بیان اینکه همه معادلات و رفتارهای دشمنان انقلاب و سایر کشورها با جمهوری اسلامی ایران بر اساس میزان حضور مردم در انتخابات شکل می‌گیرد، از فرمانداران و دیگر برگزار کنندگان انتخابات خواست همه‌ی تلاش خود را برای حضور گسترده مردم و حفظ و صیانت از آرای مردم به کار ببندند.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این دوره از انتخابات فرایندهای انتخابات توسط دستگاه هوشمند احراز هویت انجام می‌شود، بر تأمین پایداری ارتباط و پیشگیری از قطع جریان برق در روز اخذ رأی تأکید کرد.

موهبتی با اشاره به اینکه دستگاه احراز هویت به صورت آنلاین اصالت اسناد هویتی رأی دهندگان، پیشگیری از تکرار رأی دهی و آغاز و تجمیع آرا را علاوه بر دیگر ویژگی‌های خود، به صورت آنلاین انجام می‌دهد؛ گفت: خط سیر شعب سیار باید به گونه‌ای تنظیم شود که ارتباط مخابراتی دستگاه احراز هویت در نقطه شروع و پایان با سیستم جامع انتخابات برقرار باشد چون در صورت عدم وجود ارتباط، شعبه اخذ رأی مذکور در سامانه جامع انتخابات غیرفعال نشان داده می‌شود.

دغدغه‌ای برای تامین امنیت انتخابات در خراسان رضوی وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حسن جعفری» عصر (29 بهمن) در جلسه ستاد انتخابات استان گفت: طبق ماده 11 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، ادارات، نهادهای قانونی، مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداری‌ها و مؤسسات عمومی موظفند حسب درخواست وزارت کشور، استانداران، فرمانداران، بخشداران، کارکنان و سایر امکانات خود را تا پایان انتخابات در اختیار آنان قرار دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: کلیه دستگاه‌ها در راستای ترویج مشارکت مردم در امر انتخابات امکانات خود را در این 2 روز باقی مانده به کار گیرند. بسیاری از نمایندگان رسانه‌های استان در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند تا در یک فضای عمومی، بیوگرافی نمایندگان داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی را در رسانه‌های خود برای مردم منتشر کنند.

جعفری در ادامه به مزایای دستگاه الکترونیکی احراز هویت برخط پرداخت و تبیین کرد: یک فیلم آموزشی در خصوص نحوه ورود به شعب اخذ رای و فرآیندهای انتخابات با همکاری صدا و سیما تهیه شده است که در آن کارکرد استفاده از این دستگاه به صورت فنی و فیزیکی به تصویر کشیده شده و تا روز اخذ رای به شکل متداول پخش خواهد شد.

12 هزار نفر برای برگزاری انتخابات در استان سمنان فعالیت می‌کنند

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، حبیب الله خجسته پور رئیس ستاد انتخابات استان سمنان با بیان اینکه در انتخابات موضوع اصلی امانت‌داری است، گفت: آرای مردمی امانتی در دست اعضای ستاد انتخابات است که همگی وظیفه دارند در عین بی‌طرفی در حفظ آن کوشا باشند.

او با بیان اینکه 12 هزار نفر برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات در سطح استان سمنان می‌کوشند، بیان کرد: بازرسان، ناظران و اعضای شعب، مأموران نیروی انتظامی و غیره همگی با هم تلاش دارند تا به بهترین نحو انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شود.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان با بیان اینکه تمهیدات لازم برای انتخابات اندیشیده شده است، گفت: تمام سر ناظران، ناظران، مسئولان شعب و غیره معرفی و آموزش داده شده‌اند تا مشکل خاصی پدید نیاید. مردمی که با هزاران امید پای صندوق‌های رأی حاضر می‌شوند به مجریان اعتماد کرده و رأی خود را می‌دهند لذا لازم است تا مجریان انتخابات از کارهای سلیقه‌ای پرهیز کرده و طبق قانون عمل کنند.

همه دستگاه‌های اجرایی در راستای ترویج مشارکت مردم در انتخابات تلاش کنند

به گزارش قدس آنلاین، حسن جعفری در جلسه ستاد انتخابات خراسان رضوی که در دفتر معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: طبق ماده 11 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، ادارات، نهادهای قانونی، مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداری‌ها و مؤسسات عمومی موظفند حسب درخواست وزارت کشور، استانداران، فرمانداران، بخشداران، کارکنان و سایر امکانات خود را تا پایان انتخابات در اختیار آنان قرار دهند. کلیه دستگاه‌ها در راستای ترویج مشارکت مردم در امر انتخابات امکانات خود را در این 2 روز باقی مانده به کار گیرند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: بسیاری از نمایندگان رسانه‌های استان در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند تا در یک فضای عمومی، بیوگرافی نمایندگان داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی را در رسانه‌های خود برای مردم منتشر کنند.

جعفری در ادامه به مزایای دستگاه الکترونیکی احراز هویت برخط پرداخت و تبیین کرد: یک فیلم آموزشی در خصوص نحوه ورود به شعب اخذ رای و فرآیندهای انتخابات با همکاری صدا و سیما تهیه شده است که در آن کارکرد استفاده از این دستگاه به صورت فنی و فیزیکی به تصویر کشیده شده و تا روز اخذ رای به شکل متداول پخش خواهد شد.

انصراف 29 کاندیدای همدانی از حضور در انتخابات

مصطفی آزادبخت رئیس ستاد انتخابات استان همدان، در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، با اشاره به انصراف برخی از نامزدهای انتخابات تا روز گذشته، افزود: در جمع بندی نهایی بعدازظهر روز گذشته سه شنبه 29 بهمن، از 183 کاندیدای تایید صلاحیت شده، 154 نفر در رقابت‌های انتخابات مجلس باقی مانده اند.

او با بیان اینکه در استان همدان 1287 شعبه اخذ رای وجود دارد، ادامه داد: 569 شعبه شهری و 718 شعبه روستایی در روز انتخابات رای مردم را اخذ خواهند کرد. از 1287 شعبه اخذ رای 952 شعبه ثابت و 335 شعبه سیار است. در استان همدان یک میلیون و 404 هزار و 730 نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد 702 هزار و 887 نفر مرد و 701 هزار و 843 نفر زن است.

آزادبخت با اشاره به وجود 63 هزار و 591 رای اولی در استان همدان، افزود: 32هزار و 510 رای اولی مرد و 31 هزار و 81 رای اولی زن در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت خواهند کرد.

او درباره برگزاری انتخابات الکترونیک، اظهار داشت: در حال حاضر از 25‌مرحله انتخابات در کشور 23 مرحله به صورت الکترونیک بوده و دو مرحله اخذ رای و شمارش به صورت دستی انجام می‌گیرد. استان همدان دارای 10 شهرستان و 9 کرسی در مجلس شورای اسلامی و 26 حوزه انتخابیه شامل 7 حوزه اصلی و 19 حوزه فرعی است.

رصد جریان مقابل

حضور پرشور در انتخابات کید دشمن را خنثی می‌کند

محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری فارس، با تأکید بر حضور پرشور مردم در انتخابات گفت: حضور پرشور مردم در صحنه‌های مختلف و از جمله انتخابات همواره راهبرد جمهوری اسلامی ایران بوده، چرا که یک نظام مردمی در فرایند انتخابات میزان وفاداری مردم را به نمایش می‌گذارد. با توجه به اینکه امروز کشور در تنگنای تحریم‌ها و فشارهای مختلف قرار دارد، در این شرایط انتخابات پرشور می‌تواند خنثی‌کننده کید دشمنان باشد.

عضو فراکسیون امید مجلس اظهار داشت: محمد علی وکیلی در گفت و گو با فارس: در واقع یک انتخابات کم‌فروغ می‌تواند زمینه‌ساز تشدید تحریم‌ها و دیگر اقدامات خصمانه دشمنان شود و دشمن را برای فشار بیشتر، تحریک و تهییج کند. به نظر من مردم فارغ از میزان گلایه و انتقادی که دارند، باید برای تشکیل یک مجلس کارآمد و همچنین احترام به حق رأی وحق سرنوشت خودشان پرشورتر از همیشه در انتخابات شرکت کنند. اگر انتخابات کم‌فروغ باشد، نتیجه هر چه باشد، یک انتخاب ضعیف و بد است. انتخاب بد یعنی انتخابات کم‌فروغ و انتخابات کم‌فروغ، تضمین‌کننده منافع ملی کشور نیست.

عضو فراکسیون امید مجلس اظهار داشت: انتخابات پرفروغ نتیجه‌اش هر چه باشد فرع است، چرا که انتخابات پرفروغ، خود ابزار اقتدار نظام به حساب می‌آید و برهمین اساس مردم ما براساس هوشمندی‌شان قدر این فرصت کوتاه در روز جمعه را خواهند دانست و از این فرصت به نفع آینده کشور استفاده خواهند کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*