سه‌شنبه 6 آذر 1403

انتقاد تند روزنامه کیهان از دیوارنگاره میدان ولیعصر / راه‌حل زیباکلام برای اعتراضات اخیر / توصیه مهاجرانی به سران قوا / از سنندج توییتر تا سنندج ایران چقدر فاصله است؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
انتقاد تند روزنامه کیهان از دیوارنگاره میدان ولیعصر / راه‌حل زیباکلام برای اعتراضات اخیر / توصیه مهاجرانی به سران قوا / از سنندج توییتر تا سنندج ایران چقدر فاصله است؟

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 23 مهرماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 397 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی و 123 نفر از آنها بستری شدند.

متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 6 بیمار مبتلا به کووید 19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 144 هزار و 516 نفر رسید.

113 نفر از بیماران مبتلا به کووید 19 در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز قرار ندارند. 19 شهرستان در وضعیت نارنجی، 203 شهرستان در وضعیت زرد و 226 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

***

 صولت مرتضوی به عنوان وزیر پیشنهادی کار به مجلس معرفی شد  سید محمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور از معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: آیت الله رئیسی در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی سید صولت مرتضوی را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کرد.

حسینی بیان کرد: نامه معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی فردا یکشنبه در صحن علنی مجلس مجلس شورای اسلامی اعلام وصول خواهد شد و مرتضوی بلافاصله با حضور در کمیسیون ها مربوطه به تشریح برنامه ها و پاسخ به سوالات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خواهد پرداخت.

***

پیشنهادی برای تغییر رویکرد پلیس در موضوع حجاب

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد رئیس جمهوری درباره اصلاح روندهایی نظیر گشت ارشاد در جامعه گفت: این موضوع محل بحث است؛ یکی از شیوه‌ها، اجرای گشت ارشاد است، اما ممکن است شیوه‌های دیگری نیز وجود داشته باشد؛ مثلاً برای کسانی‌که در ملأ عام کارهایی انجام می‌دهند و هنجارشکنی می‌کنند باید رویکردمان از اقدام فیزیکی به سمت چهره نگاری تغییر کند؛ در این صورت به فرد خاطی اعلام و او نیز از برخی از حقوق اجتماعی محروم می‌شود.

غضنفرآبادی ادامه داد: اگر این امکانات و ظرفیت را در اختیار نیروی انتظامی قرار دهیم دیگر نیازی به حضور فیزیکی پلیس نیست؛ مثل دوربین‌های پلاک خوان ثبت تخلفات رانندگی، دوربین‌های چهره نگاری تخلفات مربوط به حجاب افراد را ثبت می‌کنند و کسانی که مرتکب تخلفاتی شده‌اند از حقوق اجتماعی در جاهای دیگر محروم می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این شیوه موجب ایجاد نارضایتی نمی‌شود؟ تاکید کرد: خیر بلکه باعث می‌شود که این موضوع جمع شود.

***

مردم صف خود را از تعداد محدود و اندک اغتشاشگران جدا کردند

اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: باید گفت اغتشاشگران ناآگاه هستند و می‌خواهند یک مسئله‌ای را با زور و خشونت به مردم تحمیل کنند و با خشن‌ترین راه و روش به پیروزی برسند، در صورتی که مردم نسبت به این مسائل آگاه هستند و نه تنها به آن توجهی نمی‌کنند بلکه این تفکر را کاملاً رد می‌کنند به ویژه مردم ما که کاملاً نسبت به مسائل آگاهند. در واقع، اگر کسی آگاه و بصیر باشد با این اغتشاشگران همراهی نخواهد کرد.

کوثری با بیان اینکه مردم صف خود را از تعداد محدود و اندک اغتشاشگران جدا کردند، اظهار کرد: اغتشاشگران را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد؛ یک گروه افرادی خودفروخته و وابسته هستند و دستگاه امنیتی باید آن‌ها که به عنوان لیدرها شناخته می‌شوند را شناسایی و دستگیر و با شدت با آن‌ها برخورد کنند. گروه دوم، جوانان هستند که به صورت احساسی از فضای مجازی توجیه شده و با فریب لیدرها وارد صحنه شده‌اند. این‌گونه می‌شود که شعار زن، زندگی و آزادی سر می‌دهند در صورتی که سطح آزادی بیان موجود در کشور ما به گونه‌ای است که در کشورهای اروپایی و آمریکا وجود ندارد و سردمداران این کشورها به دروغ ادعای وجود آزادی بیان می‌کنند.

عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با بیان اینکه آگاهی و بصیرت ملت ما باعث شد که نه تنها با اغتشاشگران همراهی نکنند بلکه آن‌ها را تنها بگذارند و آنها شکست بخورند، تصریح کرد: مشاهده می‌کنیم وقتی که این افراد دستگیر شده و آگاه می‌شوند از کار خود پشیمان هستند. البته آن دسته که عاملان اصلی فریب جوانان هستند باید به اشد مجازات برسند که بحث آن‌ها از سایرین جدا است.

کوثری افزود: به لطف خدا مشاهده می‌کنیم که مردم آگاه ما با اندک اغتشاشگران همراهی نکردند و بدانند که قطعاً راه به جایی نخواهند برد. ما در درجه اول همیشه از طریق اینکه مردم باید آگاه شوند، حکومت و نظام جمهوری اسلامی را به پیش بردیم و اگر این چنین نبود این نظام هیچ‌موقع نمی‌توانست به راه خود ادامه داد.

***

گزارش ابعاد فوت «مهسا امینی» در صحن مجلس قرائت می شود

محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در گفت وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت بررسی ابعاد فوت مهسا امینی در کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، بیان کرد: کمیته تشکیل شده ابعاد پرونده فوت خانم مهسا امینی را با حضور مسئولان دستگاه های ذی ربط با دقت بررسی کرد. گزارش پزشکی قانونی نیز در این زمینه ارائه شد. جمع بندی نهایی نیز در کمیته تشکل شده صورت گرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: اکنون جمع بندی نهایی جهت قرائت در صحن مجلس به هیات رئیسه تحویل داده شده است. پیش بینی پیش شود در جلسات علنی هفته جاری مجلس این گزارش در صحن قرائت شده و ابعاد آن به استماع نمایندگان و مردم برسد.

***

850 بسیجی در اغتشاشات پایتخت مجروح شدند

سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ امروز (شنبه) در جمع تعدادی از بازنشستگان این سپاه، اظهار داشت: طی سالیان گذشته در تمام عرصه‌های نبرد با آمریکا و رژیم صهیونیستی پیروز بودیم و این باعث شده تا دشمنان جرأت اقدام نظامی علیه کشورمان را نداشته باشند و حتی در جنگ فرهنگی هم که دنبال جدایی نسل جوان از انقلاب هستند، دیدیم که جوانانی همچون شهید حججی و سایر شهدای مدافع حرم در همین دورانِ شبیخون فرهنگی رشد یافتند؛ البته در هر نبردی که به پیروزی هم منتهی می‌شود، بالاخره طرف پیروز میدان نیز خسارت و آسیب می‌بیند که در این فتنه تاکنون 850 مجروح و سه شهید داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در شنودهای جبهه مخالف نظام، می‌شنویم که عنوان می‌کنند تصورشان در رابطه با متزلزل بودن ساختار نظام اشتباه بوده است، تصریح کرد: برخی از سلبریتی‌ها هیچ جایگاهی در نظام ندارند؛ چون آن‌ها هرچه به دست آوردند به واسطه فعالیت در این نظام اسلامی بوده و البته این را هم نمی‌دانند که اگر مردم اراده کنند در کوتاه‌ترین زمان، آن‌ها را از جایگاه‌شان به پایین می‌کشند.

وی گفت: بر اساس اطلاعاتی که همه دستگاه‌های انتظامی و اطلاعاتی ارائه کردند، تعداد کسانی که در اغتشاشات درگیر می‌شوند، حداکثر 25 نفر هستند؛ البته باید بین کسانی که به اصطلاح جَوگیر می‌شوند با عوامل اصلی اغتشاش تفاوت قائل شد؛ ما در این فتنه اخیر هم پیروز شدیم و بر این فتنه جهانی غلبه کردیم، اما تثبیت آن زمان می‌برَد.

***

گفت‌وگو؛ امکان یا امتناع؟

عبدالله گنجی، تحلیل‌گر مسائل سیاسی در روزنامه همشهری نوشت: بعد از اغتشاشات اخیر برخی از نخبگان کشور، یکی از راه‌های کاهش تنش را گفت‌وگو دانستند و رئیس قوه‌قضاییه نیز آمادگی خود را اعلام کرد. به‌صورت طبیعی بلافاصله این سؤال طرح می‌شود که گفت‌وگوی کی با کی؟ یا گفت‌وگو بر سر چی؟ آنچه حتمی و قطعی است، اینکه در منازعات فرهنگی - سیاسی درون کشور اختلاف ملی نداریم؛ یعنی اصول مربوط به ایران به‌عنوان یک کشور - ملت محل منازعه و مناقشه نیست. نخبگان متنوع کشور بر سر وحدت ملی و تمامیت ارضی اختلاف ندارند، پس اختلاف بر سر چیست؟ اختلاف 3 منشأ دارد؛ عده‌ای اختلاف‌شان بر سر «روش» اجرای سیاست‌هاست، برخی اختلافات بر سر اصل چرایی اصرار حکومت بر اجرای شریعت است و دسته سومی هستند که خواستار حذف جمهوری اسلامی هستند. پس در چینش انسانی موضوع، معاند، مخالف و منتقد صف کشیده‌اند که باید مشخص کرد گفت‌وگو با کدام دسته نتیجه‌بخش و مفید است. آیا با معاند می‌شود گفت‌وگو کرد؟ آنکه با اصل و ماهیت نظام مسئله دارد، بر سر چه موضوعی می‌تواند گفت‌وگو کند؟ طبیعی است که آنکه نفی نظام می‌کند و پرونده و گذشته مشخصی دارد، محل مذاکره و گفت‌وگو نیست. بنابراین باید گفت‌وگو بین کسانی باشد که اختلافشان منحصر به روش هاست و راه‌های دیگری را برای اجرا در نظر دارند.

***

 لزوم برخورد اقناعی با جامعه

صادق زیباکلام نیز در روزنامه آرمان ملی نوشت: این روزها همه با کنجکاوی، تردید، امید، اضطراب و نگرانی می‌پرسند که به کدام سمت‌و‌سو می‌رویم؟ یک سناریو محتمل این است که به تدریج اوضاع آرام‌تر شود و جامعه مجددا به شرایط قبل از مهر 1401 بازگردد. پرسشی که مطرح می‌شود این است که حال برخورد چگونه خواهد بود؟ تجربه مشابه نشان می‌دهد که بعضا از اینگونه رویداها برای حل مشکلات، مطالبات و صدای اعتراض معترضین استفاده درست و صحیح نشده است... شاید هنوز برای قضاوت زود باشد اما این امید می‌رود که مثل سابق این اندیشه به وجود نیاید که با جمع کردن اعتراضات همه دیگر مشکلی وجود ندارد و مردم نسبت به امورات جامعه در حوزه‌های مختلف اعتراضی ندارند. اگر به اعتراضات مردم در آن سال پرداخته می‌شد و پاسخی قانع‌کننده برای آن می‌یافتند شاید امروز شاهد اعتراضاتی در سطح شهرها نمی‌بودیم. به هر صورت برای ایجاد آرامش در جامعه باید به سمت گفت‌و‌گو رفت، طرف مقابل را به رسمیت شناخت و در شرایطی برابر به گفت‌و‌گو پرداخت. آنچه مسلم است گفت‌و‌گو بهترین راه برای حل مشکلات و ایجاد آرامش در جامعه است؛ گفت‌و گویی که می‌تواند در سطوح مختلف رقم بخورد.

***

اولین و تنها راه‌حل عبور از بحران فعلی «گفت‌وگو» است

احمد زیدآبادی، تحلیل‌گر اصلاح‌طلب گفت‌وگویی با روزنامه شرق داشته که در ادامه بخش‌هایی از آن آمده است:

- گفت‌وگو در اصل فن تبادل نظر و راهی برای تفاهم است که اتفاقا باید از همان ابتدا برای بچه‌ها در مقاطع دبستان آموزش داده شود؛ یعنی درسی به نام گفت‌وگو و مناظره تدریس شود تا کودکان از همان آغاز یاد بگیرند چگونه استدلال کنند و این استدلال خود را چگونه بیان کنند و نهایتا به راه‌حل دسته‌جمعی برای چالش‌ها و مشکلات دست پیدا کنند. این مستلزم آن است که یک طرف خود را «حق مطلق» یا «حقیقت مطلق» نداند و تصورش این باشد که حقایق از طریق گفت‌وگو، بحث و مناظره محقق شده و امکان انتشار پیدا خواهند کرد. فرد جزم‌گرایی که پیشاپیش همه چیز برایش روشن است و برای همه مسائل یک خط‌کشی قطعی دارد، اساسا اهل گفت‌وگو و مباحثه نیست.

- در سال 88 اعتراضات حول یک خواست و مطالبه سیاسی مشخص بود و مرجعیت‌هایی هم به‌طور نسبی و نه کامل به وجود آمد؛ یعنی حداقل نمادهای آن اعتراضات مشخص بود... اما از سال 98 ماهیت اعتراضات کاملا اقتصادی شده است و همین مسئله باعث شد اعتراضات به بدنه حاشیه‌نشین‌ها، آن‌هم حاشیه‌نشین‌های کل کشور سرایت پیدا کند؛ یعنی «حاشیه حاشیه‌ها» وارد اعتراضات شده‌اند. پس نمی‌توان اسم این تحولات را اعتراض گذاشت، بلکه یک طغیان و عصیان شکل گرفت و قاعدتا طغیان و عصیان هم به قول شما «لیدرپذیر»، «رهبرپذیر» و «مرجعیت‌پذیر» نیست. بااین‌حال در دور جدید اعتراضات جوانان و نوجوانان مطالبه جدی سیاسی ندارند، بلکه این نیروهای سیاسی داخلی و دستگاه تبلیغاتی و رسانه‌های خارج‌نشین هستند که سعی می‌کنند مطالبات سیاسی را به این اعتراضات بچسبانند و برنامه‌ای مانند سرنگونی و تغییر نظام را به این اعتراضات تحمیل کنند. در‌حالی‌که به باور من شاید بسیاری از این جوانان و نوجوانان با خیلی از چهره‌های اصلاح‌طلب و سیاسی داخلی و خارجی آشنا نباشند ولی در این بین نیروهای حاشیه‌ای که نگاه براندازانه دارند، سعی کرده‌اند نمایندگی این اعتراضات را در اختیار بگیرند و اصطلاحا با عبور از نگاه حزبی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی، تنها راه را سرنگونی بدانند. در‌حالی‌که واقعا این جوانان و نوجوانان چنین باوری ندارند و فقط به دنبال تعریف حوزه امنی برای زندگی خصوصی خود و شکل‌گیری چشم‌انداز مثبتی برای اشتغال، رفاه و زندگی بدون دغدغه هستند.

***

روایت میدانی از اتفاقات اخیر در کردستان؛ از سنندج توییتر تا سنندج ایران

خبرنگار روزنامه فرهیختگان در بخشی از روایت میدانی خود از شهر سنندج نوشت: فرقی ندارد، تهران باشد، ماهشهر باشد یا سنندج. بین روایت‌های توییتری از این شهرها با واقعیت میدانی، فاصله‌ای به‌اندازه دنیای مجازی با دنیای واقعی وجود دارد. در سنندج به هریک از نقاطی که در توییتر درباره آن هزاران توییت زده‌اند، سری زده‌ای و نتوانسته‌ای حتی بخشی از آنچه را که نوشته‌اند بیابی. می‌دانی اعتراضات به‌حاشیه که کشیده شود، تندتر می‌شود. اتفاقا رسانه‌های فارسی‌زبان ضد ایران نیز همین را می‌خواهند. اما در دو روزی که در سنندج بوده‌ای اعتراضی ندیده‌ای. منتظر امروز شنبه می‌مانی. نمی‌توانی شنیده‌هایت به نقل از منابع امنیتی را رد یا تایید کنی ولی آنها می‌گویند برخی از افرادی که در این اتفاقات کشته شده‌اند، بیرون از اعتراضات بوده‌اند. یکی از این افراد گویا سه‌شنبه یا چهارشنبه‌شب کشته شده است. برخلاف اطلاعات توییتری منابع امنیتی می‌گویند در طول یک‌ماه گذشته، به جز 2 یا 3 روز که کمی آرامش شهر بهم‌ریخته، اتفاق خاصی رخ نداده است.

***

دیوارنگاره یا اهانت به زنان فرهیخته ایران؟!

روزنامه کیهان نوشت: دیوار‌نگاره میدان ولی‌عصر‌(عج) را چه کسانی سفارش داده‌اند و چه کسانی تصویر برخی از هنرپیشه‌های بی‌سواد... را در آن جای داده‌اند؟! ملت چه گناهی کرده‌اند که باید تاوان اشتباهات فاحش سفارش‌دهندگان این دیوار‌نگاره را بدهند؟!! چند تن از خانم‌هایی که به حضور تصویرشان در این دیوار‌نگاره اعتراض کرده و خواستار حذف آن شده‌اند، پیش از این هم در برخی از بزنگاه‌ها با دشمنان مردم همراهی و همسویی داشته‌اند ضمن آن که از هیچ ویژگی قابل اشاره‌ای نیز برخوردار نیستند و تعجب‌آور است که سفارش‌دهندگان دیوارنگاره از این نقاط سیاه در کارنامه این عده (و نه همه آنها‌) بی‌خبر بوده‌اند! در کشور ما هزاران زن فرهیخته و عفیف با تحصیلات عالی و فعالیت‌های گسترده و سودمند اجتماعی حضور دارند که از سوابق درخشانی در عرصه‌های علمی و خدمات برجسته به مردم نیز برخوردارند و انتظار می‌رفت از تصاویر آنها در دیوارنگاره استفاده شود. که نشده است!... در کجای دنیا چند هنرپیشه دم‌دستی را به عنوان مفاخر زنان کشور خود معرفی می‌کنند؟! کجای مواضع و عملکرد آنها با یک زن ایرانی اصیل همخوانی دارد؟! داشتن شناسنامه ایرانی که نشانه ایرانی بودن نیست! هست؟!

***

توصیه مهاجرانی به سران قوا 

عطاءالله مهاجرانی در یادداشتی با عنوان «خدمت، خیانت یا حماقت؟!» در روزنامه اعتماد نوشت: برخی موضع‌گیری‌ها، در شرایط فعلی کشور، که همگی ما با دقت و حساسیت مسائل را نگاه می‌کنیم و می‌کوشیم برای آرامش و تعادل سیاسی و اجتماعی نقدی، نظری و اندیشه‌ای داشته باشیم، ناگاه می‌بینیم از گوشه و کنار، اشخاصی که مسوولیت دارند یا تریبون‌های زنده صدا و سیما دراختیارشان است، سخنانی می‌گویند که شما به عنوان شنونده علاقه‌مند به ملک و ملت و انقلاب و نظام، انگشت حیرت به دندان می‌گیرید و می‌گزید که یعنی چه؟ چرا چنین حرفی را می‌زنند؟ نفوذی‌اند؟! از روی نادانی و جهالت و بلاهت چنین می‌گویند؟ متوجه هزینه چنین سخنانی نیستند؟ این افراد معمولا جامه تمام‌نمای انقلابی بودن بر دوش دارند. شما هم مراقبت می‌کنید که در نقد آنان متهم به عضویت سازمان اطلاعات بیگانه نشوید یا برچسب ضدانقلاب به شما نچسبانند!... در جلسه سران قوا، نمی‌خواهند فکری برای این فضای اظهارنظرهای بی‌مهار و مساله‌ساز و گاه بحران‌آفرین بکنند؟... البته اینان لابد گمان می‌کنند که دارند خدمت می‌کنند، اگر واقعا چنین بینگارند، باید در سلامتی عقل‌شان تردید کرد. اگر هم موضوع لایه پنهانی داشته باشد، سخن دیگری است. وقتی ناحیه‌ای از جنگل آتش می‌گیرد، آتش‌نشانان می‌کوشند محدوده آتش را کنترل کنند، به قطع درختان در اطراف ناحیه آتش گرفته می‌پردازند تا کمربند ایمنی ایجاد کنند و از تسری‌آتش جلوگیری کنند. حال اگر افرادی در نواحی دیگر آتش بیفروزند؟ و بر التهاب جامعه بیفزایند و ناامنی اجتماعی را دامن بزنند، نباید با آنان با تعارف و مسامحه و ان‌شاءالله گربه است، رفتار کرد، مسوولیت‌ها و نیز تریبون را از آنها بگیرید.

***

اهرم فشار برای امتیازگیری در مذاکرات

روزنامه صبح نو در گزارشی با عنوان «آشوب؛ ابزار جریان ضدانقلاب برای صید تحریم‌های جدید» نوشت: کشورهای اروپایی هم این روزها نه تنها اقدام به صدور بیانیه‌های مداخله جویانه درباره اغتشاشات اخیر به نام مردم ایران و در حمایت از اغتشاشگران کرده‌اند، بلکه قطعنامه هم صادر کرده و به دنبال اعمال تحریم نیز هستند.

امریکا در حالی مدعی است که مذاکره فعلا از دستور کار این کشور خارج شده است که دولت بایدن پیش از این اراده ای برای بازگشت به برجام نداشت و برخی از سیاسیون این کشور نسخه ترامپ (یعنی ادامه تحریم‌ها و عدم بازگشت به برجام) را برای کاخ سفید می‌پیچیدند و بایدن نیز تحت فشار لابی صهیونیست‌ها و برخی از سیاستمداران تندرو توان تصمیم‌گیری برای بازگشت به برجام را نداشت. همچنانکه برخی رسانه‌های این کشور از تعویق در مذاکرات هسته‌ای تا بعد از انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا خبر داده بودند.

از سوی دیگر، آمریکا و کشورهای اروپایی در شرایطی که در برابر دست برتر ایران در مذاکرات رفع تحریم‌های وین چاره‌ای پیش رو نمی‌بینند قصد دارند از طریق تحریک افکار عمومی و دعوت به آشوب در ایران یک اهرم فشار برای خودشان دست و پا کنند تا بتوانند امتیازهای بیشتری از ایران در این مذاکرات کسب کنند.

بدیهی است در چنین شرایطی کشورهای غربی و امپراطوری‌های رسانه‌ای وابسته به آن‌ها به «آشوب» در داخل کشور نیاز دارند تا بتوانند در مذاکرات آن را به عنوان شاخصی از اثرگذاری تحریم‌ها معرفی کرده و سپس از آن به عنوان یک برگ چانه‌زنی برای تداوم جنگ اقتصادی علیه ملت ایران استفاده کنند. آشوب‌، در واقع ابزار دست جریان‌های ضد انقلاب برای گل‌آلود کردن جریان مذاکرات و صید تحریم از آن است. توجه به این نکته در کنار قرائن دیگری که نشان می‌دهد دولت جو بایدن با توجه به کند شدن تیغ تحریم‌ها و اهرم‌های فشار آمریکا قصد دارد راهبرد آشوب‌سازی دونالد ترامپ را برای پیش بردن مطامعش علیه ایران در پیش بگیرد، حائز اهمیت است.

***

تاکتیک‌های یگان ویژه در مقابل اغتشاشات برق‌آسا

سردار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه انتظامی کشور گفت‌وگویی با فارس داشته که در ادامه بخش‌هایی از آن آمده است:

- بنده فروکش کردن ناآرامی‌ها را دوم مهرماه اعلام کردم؛ چرا که پلیس ویژه این توانمندی را دارد که اینگونه حوادث را در بعد پلیسی و امنیتی در کم‌تر از 6_5 روز جمع کند؛ اگرچه حواشی و تبعات آن شاید مدتی طول بکشد اما آنچه مربوط به یگان ویژه در ناآرامی‌های اخیر است، باید گفت که قضیه جمع شده و پایان یافته است.

- افرادی که هم اکنون در مقابل جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند آدم‌های احساسی و بدون پشتوانه فکری و اعتقادی هستند؛ افرادی که تحریک شده‌اند؛ یا پول گرفته یا دنبال منافع دنیوی هستند و چون پشتوانه اعتقادی ندارند احساسی عمل می‌کنند.

- تعداد آشوبگران در سخت‌ترین وضعیتی که در تهران وجود داشت به 2 هزار نفر هم نمی‌رسید؛ اگرچه عمده آن‌ها هم افرادی سابقه‌دار بودند.

- بین اعتراض و اغتشاش تفاوت وجود دارد؛ ما مدافع شهروندانی هستیم که می‌خواهند اعتراض خود را بیان کنند و بیایند و حرف خود را بزنند؛ مثل اعتراض کشاورزان در اصفهان در سال گذشته که 30 تا 35 هزار نفر آمدند و اعتراض‌شان را بیان کردند و ما هم امنیت آن‌ها را برقرار کردیم اما وضعیت این روزها دیگر اعتراض نیست این اغتشاش است.

- بر اساس آنچه ما در کف خیابان دیدیم نسبت به فتنه‌های گذشته ما در این ناآرامی‌ها ریزش‌های معناداری را مشاهده کردیم از سال 96 تاکنون. برخلاف آنچه رسانه‌های معاند می‌گویند خیزش، ما ریزش سراسری دیدیم و آنچه در کف خیابان است با آنچه که تبلیغات می‌شود کاملاً متفاوت و غلط است و همین برداشت‌های غلط باعث شده که 100 تا 200 اراذل سابقه‌دار این همه سال‌ها چندین میلیارد دلار از اجانب بگیرند. در حالی که در کف خیابان فقط 30 تا 50 نفر اوباش شناسنامه‌دار حضور دارند.

- ما اسلحه جنگی نداریم؛ اسلحه‌ای که در کف خیابان و ناآرامی‌ها به دست گرفته‌ایم پینت‌بال است و اسلحه ساچمه‌زن که پلاستیکی است تا کم‌ترین صدمه را به افراد برساند.

- در برخی شهرها کشته‌سازی رخ داد در جایی که حتی خبری نبود حمله کرده و مردم را کشتند و گفتند نیروهای دولتی این کار را کرده‌اند و در شبکه‌ها و تلویزیون‌های خارجی نمایش دادند. باور نمی‌کنید حتی افرادی را دستگیر کردیم که متخصص از کار انداختن دوربین‌ها بودند؛ یعنی آموزش دیده بودند که دکل‌ها را چطور از کار بیندازند.

- تمرکز در این دوره از آشوب‌ها در هسته‌های 50 نفره تا حداکثر 100 نفره بود اما در نقاط پراکنده بود و با توجه به اینکه افراد حاضر در این آشوب‌ها آدم‌های شرور و سابقه‌داری بودند و بعضاً مواد مصرف می‌کردند و با چاقو و سلاح و خشونت رفتار می‌کردند تعداد زیادی عملیات برق‌آسا اجرا شد تا بتوان غائله را ختم کرد.