دوشنبه 5 آذر 1403

«ایران 2020» | المیادین با محتمل خواندن گام ششم: ایران منتظر عمل اتحادیه اروپاست نه ابراز تأسف

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
«ایران 2020» | المیادین با محتمل خواندن گام ششم: ایران منتظر عمل اتحادیه اروپاست نه ابراز تأسف

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه لبنانی المیادین در ادامه ویژه‌برنامه‌های روزانه خود به مناسبت انتخابات مجلس و سالروز انقلاب اسلامی، چهارشنبه شب به موضوع اتحادیه اروپا و موضع آن در قبال برجام پرداخت. در این برنامه که «ملحم ریا» مدیر دفتر شبکه المیادین در تهران و «محمد علی مهتدی» تحلیلگر سیاسی حضور داشتند، اعلام شد که ایران منتظر عملکرد اروپاست نه ابراز تأسف جوزپ بورل که...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه لبنانی المیادین در ادامه ویژه‌برنامه‌های روزانه خود به مناسبت انتخابات مجلس و سالروز انقلاب اسلامی، چهارشنبه شب به موضوع اتحادیه اروپا و موضع آن در قبال برجام پرداخت.

در این برنامه که «ملحم ریا» مدیر دفتر شبکه المیادین در تهران و «محمد علی مهتدی» تحلیلگر سیاسی حضور داشتند، اعلام شد که ایران منتظر عملکرد اروپاست نه ابراز تأسف جوزپ بورل که اخیرا به تهران آمد.

محمد علی مهتدی با اشاره به سخن رهبر انقلاب که این طرح قبل از مردن ترامپ خواهد مرد، گفت، بله حتی برخی می‌گویند که این معامله قبل از تولد، مرده بوده است. برخی بندهای این طرح اصلا اجرای آن را غیرممکن کرده است. نمی‌توان یک فلسطینی را چه در تشکیلات خودگردان چه در گروه‌های مقاومت پیدا کنید که حاضر باشد از قدس یا حق بازگشت و از آرمان فلسطین صرف نظر کند.

مهتدی افزود: رهبر انقلاب برای همین اعلام کرد که این طرح می‌میرد. ملت‌های عربی هم آن را نمی‌پذیرند. نظام‌های عربی اگر این را تایید کنند، مرگ خود را تایید کرده‌اند. این طرح یک هدفش اصلا تغییر دادن نقشه منطقه است.

مهتدی

مهتدی گفت: مقاومت از مدیترانه تا خلیج فارس، قدرتی بازدارنده است که در فلسطین هم حضور دارد. این مقاومت اسطوره شکست‌ناپذیری ارتش اسرائیلی را نابود کرد. راهبرد بازدارندگی این رژیم در هم شکسته شده است.

ملحم ریا در ادامه سخنان مهتدی گفت: تماس تلفنی که آقای محمد جواد ظریف با سران فلسطینی گرفت، معنایش این است که ایران از وحدت همه فلسطینی‌ها حمایت می‌کند. مایلم اشاره مهمی کنم به اینکه رهبر ایران گفت، حمایت از مقاومت، منحصر به فلسطین نیست. سه مرحله تاریخی را نباید از نظر دو داشت. سال 2003 که صدام سقوط کرد. سال 2011 تحولی که به بهار عربی و اتفاقات سوریه و حضور گروه‌های تروریستی و ایستادگی محور مقاومت مقابل آن و سال 2014 که ناظر به اتفاقی است که در یمن افتاد و تا الان ادامه یافته است. امروز مقاومت منحصر به فلسطین یا لبنان نیست. امروز مقاومت در امتداد منطقه است و حضور آمریکا هم رو به زوال و پایان است. مقاومت امروز دستاوردهای بزرگی در مقابل تروریسم به دست آورده است. امروز متخصصان جنگ می‌دانند که جنگ خیابانی با تروریست‌های انتحاری از سخت‌ترین جنگ‌هاست که مقاومت در این جنگ پیروزی‌های بزرگی از جمله در عراق و سوریه به دست آورده است بعد از آنکه آمریکا گروه‌های تروریستی را برای تجزیه منطقه، به وجود آورد. محور مقاومت بزرگترین تهدید برای آمریکا به شمار می‌رود بنابراین تهدیدی بزرگ برای طرح معامله قرن است.

ملحم ریا

مهتدی درباره سفر جوزپ بورل نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گفت: بعد از خروج آمریکا از توافق، ایران انتظار داشت که اروپایی‌ها تلاش کنند و وعده هم دادند که گام‌هایی بر خواهند داشت و صندوقی ویژه برای (درآمد) فروش نفت ایران تشکیل خواهند داد اما ظاهرا فشارهای زیادی از جانب آمریکا و دونالد ترامپ بر آنها وارد شده است. در مقابل، ایران نیز اقداماتی انجام داده و کاهش مرحله‌ای تعهدات ایران به گام پنجم رسیده است. ایران هنوز می‌خواهد که این توافق را حفظ کند. تهدید اروپا به اجرایی کردن مکانیزم ماشه هم نوعی ترساندن است و روسیه و چین با این مخالفت خواهند کرد. آنها با این تهدید می‌خواهند ایران را تحت فشار بگذارند.

ریا: زمان ابراز تأسف نیست، ایران از اروپا انتظار عمل دارد

ملحم ریا نیز با اشاره به اهمیت برجام گفت: همه تأکید می‌کنند که این توافق برای امنیت منطقه و دنیا مهم است. به چند دلیل از جمله به دلیل تنگه هرمز. صلح در منطقه به این توافق بسته شده است. بخصوص در سایه تنش کنونی میان ایران و آمریکا و در سایه تحریم‌هایی که دولت آمریکا بر ایران وارد کرده است. باید اشاره کنم به سفر بورل به تهران که گفت از رفتار اتحادیه اروپا در قبال توافق، متأسف است و کشورهای اروپایی [فعلا] از مکانیزم ماشه استفاده نمی‌کنند، هر چند که قبلا به اجرای آن تأکید می‌کردند. سوال این است که آیا صرفا ابراز تاسف است یا اینکه در موضع اروپا تغییری حاصل شده است. یک ماه از گام پنجم ایران گذشته و چه بسا که پس از یک ماه دیگر ایران گام ششمی هم بردارد. گام ششم هم به معنای تشدید موضع کنونی است. این موضوع خیلی مهم است. ابراز تاسف خیلی مهم نیست بلکه اروپا باید عملا کاری بکند.

مهتدی در ادامه به شعار استقلال‌طلبی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: زمانیکه در سال 1979 (1357) انقلاب پیروز شد، دو قطب در دنیا قدرت داشتند، یکی شوروی و یکی آمریکا. شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی، برای همین بود که در سطح منطقه و جهان، تابع هیچ یک از این دو نباشد و کاملا مستقل باشد. حال آنکه تصمیمات ایران تا آن زمان در آمریکا یا فرانسه یا انگلیس گرفته می‌شد. از زمان پیروزی انقلاب، توطئه‌ها آغاز شد تا الگویی دموکراسی اسلامی شکل نگیرد. دموکراسی معنایش این بود که همه امور مهم با نظر مردم انجام شود. غربی‌ها تلاش می‌کنند این الگو شناخته و موفق نشود.

«ایران 2020» | المیادین با محتمل خواندن گام ششم: ایران منتظر عمل اتحادیه اروپاست نه ابراز تأسف 2
«ایران 2020» | المیادین با محتمل خواندن گام ششم: ایران منتظر عمل اتحادیه اروپاست نه ابراز تأسف 3
«ایران 2020» | المیادین با محتمل خواندن گام ششم: ایران منتظر عمل اتحادیه اروپاست نه ابراز تأسف 4