جمعه 9 آذر 1403

بازی سازی در داخل، حمله تمام عیار از خارج / دشمنان به دنبال خلأهای روانی ایران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بازی سازی در داخل، حمله تمام عیار از خارج / دشمنان به دنبال خلأهای روانی ایران

از آنجایی که نگاه به FATF در کشور تبدیل به یک نگاه سیاسی شده است موضع گیری های دقیق و اصولی مسئولین در این روزها تاثیر بسیاری بر کنترل شرایط موجود خواهد داشت چرا که در صورت فضاسازی های رسانه ای مجهول، اقتصاد کشور ضربات جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد؛ چرا که FATF بحثی تمام شده است و نمی توان با مانور بر آن، شرایط کشور را برای مردم سخت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF کار خود را با نظارت بر پولشویی در کشورهای جهان آغاز کرد اما پس از اتفاقات 11 سپتامبر 2001 در آمریکا بود که مقابله با تأمین مالی تروریست ها نیز به وظایف این مجموعه اضافه شد و آرام آرام این گروه اقتصادی در ظاهری فنی و علمی به ابزاری سیاسی جهت پیشبرد اهداف برخی از کشورهای معلوم الحال تبدیل گشت؛ نگاهی به نحوه برخورد دوگانه این گروه اقدام مالی با اقدامات کشورهای مختلف در سطح جهان خود اثباتی بر سیاسی بودن این جریان است.

اما آن چه که در خصوص FATF و ماجرای دنباله دار آن در داخل کشور باید مورد توجه قرار گیرد این است که نگاه به FATF در کشور تبدیل به یک نگاه سیاسی شده است. به عبارتی موافقین که در چارچوب سیاست های دولت کنونی فکر می کنند به وجهه داخلی آن نگاهی سیاسی دارند. شاید اگر به اقدامات دولت حسن روحانی از ابتدای سال 92 تا به حال نگاهی بی اندازیم این گزاره دقیق تر مشخص می شود.

FATF تکمله ای بر برجام

سیاست افزایش اعتماد غرب علی الخصوص آمریکا به ایران اصلی ترین مسئله ای بود که دولت حسن روحانی طی شش سال گذشته آن را دنبال می کرد و در این راستا از هر ابزاری برای افزایش این اعتماد استفاده می برد؛ چرا که گشایش اقتصادی را در گرو این دست اقدامات می دانست. به عبارتی باید گفت که FATF و بسیاری از کنوانسیون های دیگر که پذیرششان از سوی دولت یا هنوز علنی نشده است و یا در صورت علنی شدن از کنار آن گذشته ایم نمونه ای از همین رفتار های دولت بوده است.

در نگاهی دقیق تر و البته از دید دولتمردان باید FATF را کامل کننده برجام می دانستیم چرا که برجام تنها یک قطعه از پازلی بود که دولت قصد داشت در طول هشت ساله خود آن را کامل کند که البته به واسطه بدعهدی طرف مقابل با موانعی روبه رو شد. این بیان را می توان در سخنان آخوندی وزیر راه سابق نیز مشاهده کرد که گفته بود: «برجام بلافاصله با FATF تکمیل می‌شد و ایران می‌توانست مبادلات خود را با جهان تنظیم کند. نقد من هم به دولت همین است که چرا بلافاصله آن را امضا نکرد.» این بیان آخوندی خود اثباتی بر این مدعاست که برجام پیوست های علنی و غیر علنی بسیاری داشت که FATF نمونه ای از آن است و طبیعی است که دولت برای گرفتن تاییدیه آن در کشور خود را به هر آب و آتشی بزند.

در راستای سیاسی شدن این موضوع آن چه که در جریان سازی رسانه ای دولت مشهود بوده ایجاد دوگانه ها، ترس و یک فضای سیاسی پر تنش است و رسانه های حامی بدون بیان استدلالی در خور و فقط با وعده های نسیه سعی بر القای نکات منفی به افکار عمومی را دارند و این در حالی است که محمد جواد ظریف که خود سالیان سال طلایه دار دیپلماسی کشور بوده و از جزییات آن بیشتر از هر کارشناس دیگری مطلع است صراحتا در مجلس شورای اسلامی می گوید که هیچ تضمینی برای بهبود شرایط کشور با پیوستن به FATF وجود ندارد اما در تکمله ای عجیب، پیوستن به آن را نیز در راستای جلوگیری از بهانه دادن به آمریکایی ها عنوان می کند.

نگاه سیاسی به FATF در دولت را می توان در آخرین اظهار نظر حسن روحانی نیز یافت که پس از ورود ایران به لیست به اصطلاح سیاه این گروه، سعی کرد دوگانه ای داخلی ایجاد کند و نیز این اتفاق را نوعی بهانه دادن دست آمریکایی ها تعریف کرد.

توجه دشمنان به خلأ های روانی در حوزه اقتصاد!

پر واضح است که هر چه سیاسی تر شدن این موضوع و دوری از فضای واقعی و علمی و فنی زمینه ای را برای جنگ روانی دشمنان ایجاد می کند و آنان نیز با استفاده از شرایط روانی ای که به واسطه سخنان سیاسی و جناحی برخی از دولتمردان ایجاد شده است فضای اقتصادی کشور را از بیرون با حربه های روانی کنترل می کنند. به تعبیری تبدیل شدن FATF در داخل به یک بحث سیاسی، خلأهای روانی ای در حوزه های مختلف جامعه ایجاد می کند که دشمنان وقتی از ابزارهای گوناگون خود ناامید شوند به این دست خلأ های روانی امیدوار خواهند بود. نگاهی به اظهارات پیاپی و مداخله جویانه پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص پذیرش FATF توسط ایران نشان می دهد که آمریکایی ها نیز سعی دارند بر این خلأهای روانی ایجاد شده در جامعه سوار شوند و به اهداف پلید اقتصادی و سیاسی خود دست یابند.

در همین راستا بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قرار دادن ایران در فهرست سیاه توسط گروه ویژه اقدام مالی نه یک حرکت علمی و اقتصادی که یک کنش روانی بوده است تا بتواند از بازارهای ایران واکنش های روانی دریافت کند و با این دست حربه ها شرایط اقتصادی را دگرگون سازد و الا در شرایطی که تمام مبادی رسمی کشور تحت شدیدترین تحریم های ریز و درشت آمریکایی هاست موضوع FATF هیچ گونه اولویتی ندارد. این موضوع را حتی می توان در موضع گیری همتی رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستا گرامش بعد از قرار دهی ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی، نیز یافت. او در صفحه خود نوشته بود: «در شرایط فعلی که اغلب بانکهای خارجی به‌دلیل تشدید تحریمهای آمریکا، همکاری لازم با بانکهای ایران را ندارند و تبادلات ارزی ما از طریق مکانیزم‌های بانکی جایگزین و غیر قابل تحریم، انجام می‌شود، تصمیم آتیFATFاعم از تمدید یا عدم‌تمدید نمی‌تواند تأثیر قابل توجهی بر شرایط ارزی کشورمان داشته باشد و عمده خبرسازیها در این خصوص، با انگیزه سودجویی و نوسان‌گیری در بازار ارز انجام می‌گیرد.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

قرارگرفتن در لیست سیاه «FATF» جنبه عملیات روانی دارد

در همین خصوص محمد ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با دیارآفتاب؛ گفت: قرار گرفتن ایران در لیست به تعبیر خودشان سیاه یک امر سیاسی است که توسط گروه آمریکایی - صهیونیستی اعمال شده و بیشتر جنبه عملیات روانی دارد و در داخل نباید کسی تحت تأثیر این حرکات سیاسی قرار بگیرد.

رضایی با اشاره به اینکه این رفتارهای سیاسی بیشتر جنبه روانی دارد چراکه ایران عملا در حوزه مبادلات بانکی تحریم بوده است و تحریم جدیدی در کار نیست، اظهار کرد: در واقع پیوستن و نپیوستن به اف ای تی اف تأثیری بر اقتصاد کشور نخواهد داشت.

اثرات روانی بیشتر از تاثیرات کاربردی FATF

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه اثرات روانی به مراتب بیشتر از تاثیرات کاربردی آن است، گفت: مسئولین نباید در این خصوص نگرانی داشته باشند چراکه غرب از اینها به عنوان ابزار سیاسی علیه ایران استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه بهترین راهکار در مقابل با عملیات های دشمن و فشارهای آنها مقاومت و تکیه بر توانمندی های داخلی است، افزود: در بحث منابع مالی همین پولی که در دست مردم است اگر به درستی به سمت تولید هدایت شود بسیار راهشگا خواهد بود و اثر بخشی بسیار مناسبی بر اقتصاد خواهد داشت. ما قطعا در کشور همه بسترهای موجود برای شکوفایی اقتصاد را داریم.

رضایی افزود: نتیجه این جلسات فشرده و کارشناسی این شد که ما در این شرایط خاص تنها باید به ظرفیت های داخلی توجه کنیم و نباید به هیچ عنوان مرعوب فشارها و رفتارهای غربی ها شویم.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس:

نگاه به غرب، باعث تاثیر بیشتر تحریم های FATF می شود

محمدحسن آصفری عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس و منتخب حوزه انتخابیه اراک خنداب و کمیجان در مجلس یازدهم در گفتگو با دیار آفتاب، در این خصوص، گفت: اگر مسئولین و دولتمردان کشور تمام نگاهشان به طرح ها و لوایح FATF باشد، قرار گرفتن در لیست سیاه می تواند تاثیرات مخربی در اقتصاد کشور بگذارد ولی اگر در راستای منشور اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری گام برداریم و برنامه ریزی هایی در این راستا انجام دهیم قطعا چنین اقداماتی تاثیر خاصی در اقتصاد کشور نخواهد داشت.

وی افزود: ایران تنها کشوری نیست که تحت تحریم های اقتصادی غرب و آمریکا قرار دارد، بلکه کشورهای دیگری مانند روسیه، اندونزی، ترکیه، عراق، سوریه و... نیز مورد تحریم های مشابهی قرار گرفته اند. لذا اگر تلاش شود تا همین کشورها توافقات اقتصادی با هم داشته باشند، می توان چنین تحریم هایی را دور زد و جایگزین هایی برای آن پیدا کرد.

آصفری ادامه داد: دولت نباید منتظر غرب بماند تا چه زمانی در لیست سیاه قرار می گیریم و چه زمانی از آن خارج می شویم بلکه باید با استفاده از راهکارهای دیگر از جمله ارتباط با کشورهای همسایه و شرق آسیا و... پیشرفت های اقتصادی را حاصل کرد. چرا که نگاه صرف به ارتباط اقتصادی با غرب، باعث تاثیر منفی بیشتر تحریم های FATF می شود.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی هم می تواند قوانین دو یا چند جانبه ای را میان ایران و سایر کشورهای تحریم شده به تصویب برساند تا تاثیرات چنین تحریم هایی کاهش پیدا کند.

تاثیر روانی FATF از تاثیر اقتصادی آن بیشتر است

وی با بیان اینکه اثرات روانی FATF به مراتب بیشتر از تاثیرات کاربردی آن است، خاطرنشان کرد: لذا دولت باید در کنار پیدا کردن راهکارهای جایگزین که به برخی از آن ها اشاره شد، مراقب تاثیرات روانی قرارگرفتن در لیست سیاه FATF بر جامعه و اقتصاد کشور هم باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

قرارگرفتن در لیست سیاه FATF جنبه روانی دارد، نه اقتصادی.

علی اکبر کریمی نماینده منتخب حوزه انتخابیه اراک کمیجان و خنداب در مجلس یازدهم در گفتگو با دیار آفتاب، با اشاره به قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF، گفت: چنین اقداماتی بیش از این که فشارهایی واقعی بر اقتصاد کشور وارد آورد، فشارهایی روانی بر جامعه خواهد داشت.

وی افزود: دشمنان ملت ایران تا کنون از هیچ اقدامی برای بستن منافذ اقتصادی کشور و راه های تداوم حیات اقتصادی ایران اجتناب نکرده اند، لذا چنین کارهایی بیشتر جنبه روانی داشته و دستاوردی برای آنان در پی نخواهد داشت.

بهبود شرایط اقتصادی با اعتماد به ظرفیت داخلی

کریمی رویکرد ایران در اتکا به توانمندی های داخلی را بهترین راهکار مقابله با تحریم های اقتصادی دانست و تصریح کرد: اعتماد کامل به ظرفیت های داخلی، استفاده از دیپلماسی های بین المللی و روابط اقتصادی با دیگر کشور ها باعث بهبود شرایط اقتصادی کشور می شود.

به گزارش دیارآفتاب؛ موضع گیری های دقیق و اصولی مسئولین در این روزها تاثیر بسیاری بر کنترل شرایط موجود خواهد داشت چرا که در صورت فضاسازی های رسانه ای مجهول، اقتصاد کشور ضربات جبران ناپذیری را متحمل خواهد شد؛ چرا که FATF بحثی تمام شده است و نمی توان با مانور بر آن، شرایط کشور را برای مردم سخت کرد. همچنین دشمنان در انتظار فرصت ها هستند تا به هر دلیلی به واسطه قدرت رسانه ای خود جنگ روانی ای به راه بی اندازند. نگاهی به عملکرد آنها در روزهای گذشته نسبت به شیوع ویروس کرونا در ایران شاهدی بر این مدعاست.

انتهای پیام /