جمعه 9 آذر 1403

درخواست یک نماینده از وزیر نفت درباره حقوق‌بگیران نجومی / پاسخ خاندوزی به انتقادات درباره بازار بورس / نطق جالب کریمی قدوسی در دفاع از واکسیناسیون عمومی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
درخواست یک نماینده از وزیر نفت درباره حقوق‌بگیران نجومی / پاسخ خاندوزی به انتقادات درباره بازار بورس / نطق جالب کریمی قدوسی در دفاع از واکسیناسیون عمومی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران

طبق اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 18 آبان 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 8 هزار و 305 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 203 نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 4 هزار و 460 نفر رسید.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 112 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 127 هزار و 551 نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

طبق اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 55 میلیون و 405 هزار و 154 نفر دز اول، 40 میلیون و 193 هزار و 198 نفر دز دوم و 268 هزار و 638 نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 95 میلیون و 866 هزار و 990 دز رسید.

در شبانه روز گذشته، 882 هزار و 603 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

***

پاسخ خاندوزی به انتقادات درباره بازار بورس

به گزارش فارس، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه علنی مجلس و در توضیحات خود در خصوص بازار بورس اظهار داشت: بازار سرمایه با توجه به ماهیت خود باید نقش بی‌بدیلی برای غلبه بر چالش تامین مالی تولید ایفا کند، متأسفانه سوءمدیریت مشهود گذشته در بازار سرمایه که منجر به رشد قیمت بی‌منطق و حبابی شاخص بورس در نیمه اول سال 1399 و در پی آن کاهش 45 درصدی شاخص در نیمه دوم سال 1399 شد، موجب زیان و ناراحتی و خشم بخش مهمی از سهامداران خرد و تازه‌وارد به این بازار که جمعیت بالایی هستند را فراهم آورد.

خاندوزی گفت: بازار سرمایه می‌توانست فرصت توسعه کشور باشد، اما سوءمدیریت‌ها باعث چالش در این بخش شد که همچنان هم ادامه دارد.

وی افزود: با رأی ملت به دولت آیت‌الله رئیسی و بازگشت درجه‌ای از خوش‌بینی به بازارها، شاخص بورس از 28 خرداد سال جاری تاکنون حدود 300 هزار واحد رشد کرده است و در بورس کالا که رکن مهمی از بازار اقتصادی و شفافیت اقتصادی و کاهش رانت‌ها محسوب می‌شود، طی سال جاری 38 میلیون تن انواع محصولات مختلف در آنجا معامله شد که نسبت به 12 ماه کل سال گذشته که 34 میلیون تن بوده است، در 7 ماه سال جاری وضعیت بهتری نسبت به کل سال گذشته داشته است.

وزیر امور اقتصاد تصریح کرد: البته چنان که حرکت قیمت‌ها در بازارهای سرمایه در جهان بنا به ذات خود همراه با نوسان و پستی و بلندی و بیشتر به ریسک‌پذیرها همراه بوده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد بازدهی بازار سرمایه در اقتصاد ایران در بازه بلندمدت 10 ساله بیش از همه بازارهای رقیب مانند بازار طلا، ارز، مسکن و... بوده است و همین موضوع آینده روشنی را برای سرمایه‌گذاران بلندمدت نوید می‌دهد.

خاندوزی تأکید کرد: کسانی که اطلاعات کافی ندارند نباید مستقیما به بازار بورس وارد شوند و باید با سهامداری غیرمستقیم و سپردن کار به دست تأمین سرمایه‌های متخصص به این حوزه وارد شوند. در نظم طبیعی بازار سرمایه، وزارت اقتصاد متولی شفافیت، نظارت، نقدشوندگی، زیرساخت‌های سالم بازار و... است و فراز و فرود هر یک از این زیرشاخص‌های بورس به سیاست‌های دولت و مجلس در بخش‌های صنعتی، بانکی، پالایشی، معدنی، خودرویی و... بستگی دارد.

خاندوزی ادامه داد: متاسفانه مردم شاکی هستند و شکایت آنها بحق است، مانند ضعف های نظارتی که سازوکار نظارت بر بورس در کشور در برخی مواقع مدرن، شفاف، منصفانه و عادلانه نیست. برنامه دولت ساماندهی و نظارت است و از سازمان بورس و اوراق بهادار می خواهم تا پایان امسال پروژه عدالت و نوسازی نظارت در بورس را به پایان برساند و گزارش آن را به مردم ارائه کند.

وی یادآور شد: در این میان البته بدخواهانی هستند که با تغییر منافع یا سمت های آنها، پس از تغییر دولت مردمی، متضرر شدند و مشغول پروژه بدنام کردن و دروغ پراکنی علیه مسئولان اقتصادی هستند که به امید خدا و با هوشیاری نخبگان کشور این حرکت های بدخواهانه به سرانجام نخواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

خاندوزی: برنامه دولت حمایت از بازار بورس و سهامداران خرد است

درخواست قالیباف از دولت و وزارت اقتصاد برای ساماندهی بازار بورس

***

درخواست یک نماینده از وزیر نفت درباره حقوق بگیران نجومی

عباس مقتدایی نماینده اصفهان و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در نامه ای از وزیر نفت خواست که اعلام کند چه تعداد از افراد شاغل در وزارت نفت، بیش از 30 میلیون تومان به صورت ماهیانه دریافت می کنند. در بخش هایی از نامه مقتدایی به جواد اوجی آمده است:

«باتوجه به انتشار فیش حقوقی یکی از کارکنان آن مجموعه از سوی برخی رسانه های کشور، خواهشمند است دستور فرمایید به طور دقیق و با صراحت به اینجانب اعلام شود که چه تعداد از افراد شاغل در وزارت نفت، رقمی بیش از 30 میلیون تومان به صورت ماهیانه دریافت می کنند.

این درخواست در راستای اصل 86 و 88 قانون اساسی از جنابعالی سوال می شود و انتظار می رود که با توجه به ساختار اتوماسیون در آن وزارتخانه در کمتر از 4 روز پاسخ مزبور در اختیار اینجانب قرار گیرد.

بدیهی است قبل از طرح هرگونه سوال نمایندگان از وزرا، شایسته است که سوالات به صورت مکتوب مطرح شود و در صورت عدم پاسخگویی، به صورت سوال در کمیسیون و صحن علنی مطرح گردد.»

***

مخالفت برخی نمایندگان با گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش

به گزارش ایلنا، در جلسه صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی و زمانی که قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تصمیم به قرائت نامه رئیس‌جمهور برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گرفت صحن علنی برای لحظاتی متشنج شد.

نمایندگان همزمان با شروع قرائت نامه معرفی مسعود فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با فریادهای «دو دو» مخالفت و انتقاد خود را نسبت به این معرفی اظهار کردند، فریادهایی که در طول زمان قرائت نامه رئیسی ادامه داد.

فیاضی معاون مرکز پژوهش‌های مجلس است. در سابقه وی 7 سال فعالیت در مدارس دیده می شود.

ذوالنوری: دولت با گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش فرهنگیان را تحقیر کرد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس در تذکری خطاب به رئیس جمهور نیز گفت: گزینه‌ای که برای وزارت آموزش و پرورش انتخاب می‌کنید یا باید شخصیت امتحان پس داده‌ای باشد که بعد از معرفی وی به مجلس، بهجت و خوشحالی در بدنه این وزارتخانه به وجود بیاید و مورد استقبال مجلس قرار بگیرد و یا اینکه گزینه‌ای از درون خود وزارتخانه باشد، زیرا فرهنگیان معرفی شخصی غیر از بدنه این وزارتخانه را توهین و تحقیر نسبت به خود می‌دانند. ما گزینه‌های قوی فراوانی داریم و توقع نبود چنین شخصیتی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی کنید.

حضور مخبر در جلسه رأی اعتماد به فیاضی

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس در گفت وگو با فارس با اشاره به نامه رئیس جمهور برای معرفی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: قرار است سه شنبه هفته آینده صلاحیت وزیر پیشنهادی در صحن علین مجلس بررسی شود.

وی درباره احتمال حضور رئیس جمهور در نشست دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: طبق اخباری که شنیدم قرار است آقای محمد مخبر معاون اول در صحن مجلس به منظور دفاع از صلاحیت وزیر پیشنهادی حاضر شود.

***

نطق جالب کریمی قدوسی در دفاع از واکسیناسیون عمومی

به گزارش خانه ملت، جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در نطق میان دستور خود در نشست علنی مجلس گفت: امام فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به کشورتان آسیب نرسد، ولی امر مسلمین بعد از شنیدن نظرات و رای کارشناسان و مدیران سیاسی و اجرایی در دوران بحران کرونا که جان‌های ملت را تهدید می‌کرد، فرمودند واکسنی که برای کرونا آماده شده است مایه افتخار است، آن را انکار نکنید. این مایه عزت یک کشور است، مایه افتخار است، واکسن چه از راه واردات، چه با تولید داخلی باید با تلاش مضاعف به هر شکل ممکن تامین شود و در اختیار همه مردم قرار گیرد.

وی تصریح کرد: صدها بار در دوران انقلاب اسلامی به ویژه در دوران دفاع مقدس و زمانی که شخصیت‌های انقلابی، جهادی و ولایی مردم و جوانان بسیجی در حال تربیت در پای منابر نورانی شما بود، داستان هارون مکی شیعه تنوری امام صادق (ع) را که مصداقی در اطاعات از پیروی ولی امر مسلمین بود را برای ما تعریف کردید. جریان انقلابی را این مکتب پرورش داده و خواهد داد، ولی سوال ما این است که آیا قرائت جدیدی در اطاعت از ولایت به نام زنده کردن گفتمان امام و رهبری در راه است که به ما می‌گویید کمیسیون امنیت ملی جلوی واکسن زدن رهبری را بگیرد.

کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: ما می‌گوییم ولی امر مسلمین در تزریق واکسن هم تاکید نمودند و هم خود را در انظار عمومی قرار دارند و دو بار واکسن زدند، به ما می‌گویید فهم شما از ولایت درست نیست، چرا بعضی از ما در حال دوقطبی‌سازی طب نوین و طب سنتی هستیم، چرا تدابیر ستاد کرونا را که ولی امر مسلمین، همه ملت را به رعایت مصوبات و تدابیر آن دعوت می‌کنند خلاف شرع مقدس، عقل و منطق می‌دانیم و این موضع غلط را ترویج می‌کنیم.

وی اظهار کرد: در 8 سال دفاع مقدس به امر امام رضوان الله تعالی علیه، مساله اصلی کشور را دفاع معرفی کردند، همه ملت را به دفاع فراخواندند، همه مراجع عظام، علما و حوزه‌های علمیه، خطبا و گویندگان 8 سال دفاع مقدس مردم را دعوت به دفاع کردند.

کریمی قدوسی عنوان کرد: دو قطبی دفاع و ضد دفاع اصلا به وجود نیامد، ملت 300 هزار شهید در دفاع مقدس تقدیم اسلام نمود و پیروز شد و ویروس خطرناکی به نام صدام و حزب بعث را از بین برد، آیا با ویروس کرونا که تاکنون بیش از یکصد هزار نفر از این ملت تلفات گرفته جز با راهکار تجربه دفاع مقدس می‌توان مقابله نمود. باید همه ما از جمله نمایندگان، ملت شریف را اقناع به رعایت تدابیر ولی امر مسلمین و ستاد مقابله با کرونا دعوت کنند. غیر از این عمل کنیم با حکم آنچه شما، خود فرمودید این اقدام خلاف عقل، منطق و شرع مقدس است و لازم است از مجاهدت‌های موثر رسانه ملی در اقناع سازی ملت شریف بر زدن واکسن و رعایت تدابیر ستاد کرونا تشویق و تقدیر کرد.

***

ارسال لایحه ادغامی مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد به دولت تا 2 ماه آینده

به گزارش فارس، سیدمحمدهادی سبحانیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در گفت‌وگوی ویژه خبری به لایحه مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرده و اظهارداشت: دولت گذشته، دولت‌ها و یا مجالس با وجود اینکه در بیان نسبت به اصلاح حوزه مالیاتی پیگیر و مطالبه‌گر هستند در عمل تعلل می‌کنند. در دولت با این مسئله مواجه هستم که صرفا وزارت اقتصاد مطالبه اخذ مالیات دارد. بسایرای از دستگاه‌های بخشی اساسا تمایل به اصلاحات، مدیریت معافیت‌ها و غیره ندارند.

معاون وزیر اقتصاد افزود: در دولت گذشته با وجود پیگیری‌هایی که انجام شد این لایحه با معطلی روبرو بود و بیش از 2 تا 3 سال طول کشید تا به سرانجام رسید اما به مجلس نرفت.

وی ادامه داد: با استقرار دولت جدید و با اهتمام وزیر اقتصاد برای انجام اصلاحات متناسب در حوزه مالیات بر عایدی سرمایه و لایحه مجموع درآمد، مالیات برعایدی سرمایه پس گرفته شد تا این دو لایحه ممزوج شود. در حال حاضر جلسات با تواتر در حال برگزاری است تا اصلاحات لازم در مجلس برای این دو نوع مالیات انجام شود و به سرعت در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی شود.

سبحانیان تاکید کرد: ظرف 2 ماه آینده این لایحه در وزارت اقتصاد نهایی می‌شود و به کمیسیون اقتصادی دولت می‌رود.

***

نمایندگان مجلس به آموزش حکمرانی نیاز دارند

به گزارش مهر، مهدی غضنفری رئیس مدرسه حکمرانی شهید بهشتی در همایش حکمرانی متعالی گفت: وقتی مجلس جدید مستقر شد، ما تلاش زیادی کردیم که مجموعه‌ای از آموزش‌های حکمرانی برای قوه مقننه انجام دهیم، نامه‌نگاری‌های زیادی نیز انجام دادیم، اما با کمال تاسف موفق نشدیم این دوره‌های آموزشی را برگزار کنیم.

غضنفری با اشاره به اینکه وظیفه این مدرسه فراهم‌سازی بستر آموزش است، ادامه داد: نه در صحن به صورت عمومی و نه در کمیسیون‌ها به صورت اختصاصی موفق به برگزاری این دوره نشدیم. با اینکه همچنان فکر می‌کنیم حکمرانی در هر جایی که هست نیاز به این آموزش‌ها دارد.

غضنفری خاطرنشان کرد: البته تکرار می‌کنم ما بستر آموزش‌ها را فراهم می‌کنیم نه اینکه معلم و اساتید آن دوره‌ها باشیم بلکه اساتید ویژه‌ای از حوزه علمیه و دانشگاه انتخاب خواهیم کرد.