دلیل سفرهای استانی قالیباف / پاییز سخت با آنفلوآنزا و کرونا / علت انصراف زاکانی از رقابت / وزیر احمدی نژاد: کاندیدای ریاست مجلس هستم
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در کشور
دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در تشریح آخرین وضعیت بروز و مرگ و میر ناشی از کروناویروس جدید در کشور گفت: از دیروز تا امروز 20 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1529 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.
وی افزود: مجموع بیماران کووید19 در کشور به 106220 نفر رسید.
جهانپور همچنین گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 48 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند. به این ترتیب مجموع جان باختگان این بیماری به 6589 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه تا کنون 85064 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
بیشتر بخوانید:
تعداد مبتلایان کرونا به 106220 نفر افزایش یافت
***
پیشبینی پاییز سخت با آنفلوآنزا و کرونا
سعید نمکی، ویز بهداشت در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: عاجلانهترین و کم خردترین نوع برخورد با کرونا، این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم. از طرف دیگر، ویروسهای هم خانواده این ویروس، مانند سارس و مرس به سمت کم خطر شدن هستند... برآورد میشود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا باهم بروز کنند و پیش بینی میشود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم. اگر چنین شد، باید آمادگی کامل داشته باشیم. ***
احتمال ضعیف شدن ویروس کرونا
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هنوز در مورد تهران نگرانیها وجود دارد. پیش بینی ما این است که روند نزولی ابتلا به کرونا در کشور در یک تا دو ماه آینده ادامه خواهد داشت، اما موارد افزایش نسبی در برخی استانهای کشور مشاهده میشود که آمار کل کشور را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. وقتی روند نزولی است و تعداد ابتلا در میلیون نفر به چندین نفر میرسد، نوسان جزیی بخشی از کار است. اگر اتفاق غیرمترقبهای نیفتد در چند هفته آینده انتظار موج شدید بیماری ناشی از ویروس کرونا نداریم.
معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ضعیف شدن ویروس گفت: به تازگی مقالهها و تحقیقهایی از آمریکا و برخی کشورهای دیگر منتشر شده که میگویند رفتار ویروس کرونا به میزان قابل ارزیابی، ضعیف شده است. معمولا این انتظار وجود دارد. ویروسها در شرایط عادی میتوانند جهش یافته و تغییراتی کنند. در برخی مواقع این تغییرات بسیار قابل توجه است.
حریرچی درباره وضعیت ابتلا به کرونا در استان خوزستان گفت: ما همچنان نگران خوزستان هستیم و روند ورودی در این استان صعودی است.
بیشتر بخوانید:
برخی پروتکل های بهداشتی ارائه شده به مشاغل نیاز به بازنگری دارد
***
جنجال جدید صداوسیما!
ایسنا نوشت: این روزها حاشیه در سازمان صداوسیما مقولهی چندان عجیب و غریبی نیست؛ از سریال «پایتخت 6» و حاشیههایی که در فضای عمومی و مجازی ایجاد کرد تا شبهه در پخش سریال ماه رمضانی «زیر خاکی» به دلیل حاشیههای یکی از بازیگرانش تا حاشیههای اخیر یکی از مداحان... در روزهای اخیر برخی از مهمانان سابق برنامههای گفتوگومحور تلویزیون در فضای مجازی مدعی شدهاند، برنامه میزبان از آنها خواستار برداشتن چادرشان شده است. یکی از این زنان دختر طلبهای است که به دلیل تغسیل اموات کرونا پیشتر شهرت پیدا کرده است. او مدعی شده است که عوامل برنامه تلویزیونی در شبکه نسیم از او خواستهاند که بدون چادر مقابل دوربین حاضر شود. دیگری هم زنی بوده که برای برنامهای شعبدهبازی در تلویزیون حاضر شده و او هم مدعی شده که از او خواستهاند چادر از سر بردارد.
امروز روابط عمومیهای شبکههای تلویزیونی در خبرهایی مجزا با اعلام برائت از اتهامهایی که در روز های اخیر برخی از مهمانان به آنها وارد کردند، اعلام کردند این ادعاها را پیگیری قانونی خواهند کرد. همچنین دو شبکه نسیم و پنج چنین ادعاهایی را تکذیب کردند.
***
تخلف هیئت رئیسه مجلس درباره طرح تشکیل وزارت بازرگانی
فارس نوشت: در روزهای پایانی مجلس دهم، هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با همکاری هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس تلاش می کنند تکلیف طرح تشکیل وزارت بازرگانی در همین دوره مجلس مشخص شود و درخواست مهم حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر تشکیل این وزارتخانه محقق گردد... حال باید دید نمایندگان مجلس در مقابل این تخلفات هیئت رئیسه مجلس و هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس سکوت خواهند کرد و اجازه بررسی طرح تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس را خواهند داد یا شاهد تحقق درخواست مهم رئیس جمهور از مجلس دهم و تشکیل این وزارتخانه خواهیم بود؟
بیشتر بخوانید:
لاریجانی کمیسیون اجتماعی را دور زد؟
***
چرا هیچ نهادی مدرک تحصیلی «سینا کمالخانی» را بررسی نکرد؟
باشگاه خبرنگاران نوشت:... داستان از آنجا شروع شد که شنبه ششم اردیبهشت برخی رسانهها خبر از جعلی بودن مدرک تحصیلی «سینا کمالخانی» منتخب مردم تفرش و آشتیان دادند...
احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس میگوید لازم است که با اصلاح قانون انتخابات وزارت علوم جزو مراجع استعلامی قرار گیرد، تا مسائل این چنینی به وجود نیاید... طبق بررسیها مشخص شده که وزارت علوم به وزارت کشور گزارش داده بود که چنین دانشگاهی وجود ندارد و مرکز صادر کننده مدرک برای ما قابل تایید نیست، بنابراین در این امر وزارت کشور کوتاهی کرده است چرا که باید گزارش این مسئله را به شورای نگهبان اعلام میکرد.
امیرآبادی فراهانی تأکید میکند که شنیدهام که مدرک تحصیلی دو نفر دیگر از منتخبان مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، اما هنوز استعلام آن به شورای نگهبان نرسیده است.
بیشتر بخوانید:
زمزمه وجود اشکال در مدارک تحصیلی برخی منتخبان گیلان و اصفهان
***
دلایل زاکانی برای کنارهگیری از رقابت برای ریاست مجلس
علیرضا زاکانی، منتخب مردم قم در مجلس یازدهم مصاحبه ای با فارس داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
* اعتقاد دارم که مجلس موفق و خوب مجلسی است که با تاکید بر مصالح انقلاب اسلامی و منافع ملی توجه خود را معطوف به خدمت به مردم، تبعیت از رهبری فرزانه انقلاب و مجاهدت در پیشرفت ایران اسلامی نماید. این مجلس علیالقاعده باید پنج اصل مهم را پاس دارد. یعنی باید هویتی انقلابی و پاک داشته باشد، با حفظ استقلال از جریانات بیرون مجلس تاثیر نپذیرد، منسجم بوده و در عین داشتن سلایق مختلف در موضوعات اساسی کشور یکپارچه عمل نماید، دارای فکر پیشرو و برنامه مدون بوده تا بتواند در بالاترین سطح خدمتگزاری کند و نهایتا از مدیریتی خلاق و فعال و تقسیم کاری منطقی با تعیین نقش برای همه نمایندگان مجلس سود ببرد.
*علت اصلی کنارهگیری بنده از رقابت توجه به انسجام نیروهای انقلاب در مجلس یازدهم بود؛ که به حمدالله مجلسی بسیار خوب است، که نتایج بسیار مطلوب آن را نیز مشاهده کردم.
* اگر مجلس ناهماهنگ و متشتت باشد اعتقاد امثال بنده برای خدمتگزاری به مردم و داشتن برنامه های تحولی در مجلس به باد خواهد رفت
*مجلس یازدهم بعنوان اولین مجلس گام دوم انقلاب اسلامی باید همت خود را در رفع مشکلات مردم و موانع پیشرفت کشور معطوف دارد و مبارزه با زیاده خواهی های آمریکا و حفظ استقلال کشور را اصل بداند. مجلس یازدهم باید با خودباختگی، خودکامگی، فساد، فقر، تبعیض و ناکارآمدی مواجه شده و ریشه این پلیدی ها را از ساحت ایران عزیز بزداید و این مهم نمی شود الا به همدلی و اتفاق نظر نمایندگان و همکاری با سایر قوا و دستگاه ها بعنوان برادر بزرگتر برای تحقق این امور.
***
تحلیل رسانه ها از مجلس یازدهم
روزنامه ایران نوشت: کمتر از سه هفته تا آغاز به کار مجلس یازدهم، بحثها درباره ریاست این دوره مجلس بیش از هر وقتی مبهم و البته محل چانهزنیگروههای مختلف است. هم بحث درباره اینکه این کرسی نصیب چه کسی از چه گروهی میشود و هم بحث درباره اینکه آیا اختیارات و قدرت رئیس مجلس در سطح فعلی باقی خواهد ماند یا خیر؟ گروههای سیاسی راه یافته به مجلس در حالی بخش عمده تلاشهای خود را معطوف به رایزنیها برای انتخابات هیأت رئیسه و ریاست مجلس کردهاند که همزمان به نظر میرسد عزم طیفهای نزدیک به جبهه پایداری هم برای کاهش اختیارات رئیس مجلس جدیتر شده؛ موضوعی که برخیها آن را ناشی از کاهش امید این طیف برای گرفتن کرسی ریاست میدانند که آنها را به سوی تلاش برای محدود کردن رئیس بعدی مجلس سوق داده است.
شرق نوشت: یک عضو شورای مرکزی مؤتلفه، یک عضو جبهه پایداری و یک حامی احمدینژاد صراحتا از نامزدی قالیباف برای ریاست مجلس حمایت کردهاند. این در حالی است که حزب مؤتلفه رسما پشت نامزدی مصطفی میرسلیم ایستاده است و جمعی از مدیران احمدینژادی در مجلس هم به دنبال نامزدی نیکزاد یا حسینیاند. حسن غفوریفرد، محمدجواد ابطحی و روحالله حسینیان از شانس بالای قالیباف در برابر دیگر رقبا خبر دادهاند. به نظر میرسد ریاست قالیباف بر کرسی ریاست مجلس از حالا دیگر کاملا قطعی است... در حالی به نظر میرسد که اصولگرایان برای نشستن قالیباف بر صندلی ریاست مجلس به اجماع رسیدهاند که احتمال پرش او از سکوی بهارستان به پاستور همچنان محتمل است.
اعتماد هم نوشت: برخی ناظران و تحلیلگران گمان میکردند، مجلسی با ترکیبی چنین یکدست که تقریبا به تمامی در اختیار دستراستیها قرار گرفته، محل رقابتهای پارلمانی نخواهد بود. ناظران و تحلیلگرانی که محمدباقر قالیباف، سرلیست اصولگرایان پایتخت را رییس بیبروبرگرد مجلس یازدهم میخواندند و تصورشان این بود دیگر کرسیهای کلیدی این دوره هم با کمترین تنش و جنجال در آرامشی کمنظیر میان این اصولگرای دانهدرشت و آن دیگری تقسیم میشود و این میان کسی هم نیست در این «توافق بر سر تقسیم مناصب» خللی وارد کند... دستکم علی نیکزاد، مصطفی میرسلیم، شمسالدین حسینی و حتی حمیدرضا حاجیبابایی و فریدون عباسی را نمیتوان نادیده گرفت. اگرچه برخی از گزینهها به واقع شانس چندانی برای تصاحب این کرسی پرمتقاضی ندارند اما دستکم دو نفر از این جمع رسما اعلام کاندیداتوری کرده و گفتهاند که قصد کناره گیری به نفع هیچکدام از رقبای اصلی را هم ندارند.
جبهه پایداریها با انصراف زاکانی عملا تنها گزینه قابل توجهشان برای نیل به کرسی ریاست پارلمان آینده را از دست دادند و امروز باید میان علی نیکزاد و محمدباقر قالیباف از یک نفر حمایت کنند. در این راستا مرتضی آقاتهرانی به عنوان نفر اول پایداریها در مجلس یازدهم بدون اعلام نظر درباره حمایت جریان متبوعش از فرد یا جریانی خاص برای ریاست مجلس، به رقابت درونگروهی احمدینژادیها اشاره و تاکید کرده، اگر شمسالدین حسینی که بارها و بارها خود را کاندیدای ریاست معرفی کرده به سود نیکزاد کنارهگیری کند، شانس وزیر راه رییسجمهوری سابق ایران برای پیروزی بر قالیباف به مراتب افزایش خواهد یافت.
در همین راستا شنیدههای «اعتماد» حاکی از آن است که چهرههای شناخته شده پایداری این روزها مشغول رایزنی با قالیباف هستند و همزمان برخی دیگر به گفتوگو با علی نیکزاد پرداختهاند. پایداریها به خوبی از اهمیت حمایت خود از یکی از دو گزینهها آگاهند و احتمالا این مهم را به بالاترین سهم ممکن خواهند فروخت ولی اگر آنان به سمت قالیباف تمایل پیدا کنند و به نیکزاد پشت کنند، عملا فصل جدیدی درون جریان اصولگرایی رقم خواهد خورد.
***
یک منتخب مجلس تشخیص داده به استانها سفر کند
مهدی چمران، نائب رییس جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در گفتوگو با ایرنا درباره سفرهای استانی محمدباقر قالیباف برای جلب آرای منتخبان برای کسب کرسی ریاست مجلس یازدهم گفت: این کار غیرقانونی نیست و برای تسهیل در شکلگیری مجلس یازدهم است. در گذشته چنین سفرهایی نبوده، ولی حالا انجام میشود و ممکن است در آینده تکرار نشود. یک منتخب مجلس تشخیص داده به استانها سفر کند. ضمن اینکه از کجا معلوم که قالیباف برای ریاست و یا اهداف دیگر به استانها میرود؟
این فعال اصولگرا با بیان اینکه تکلیف رییس و هیات رییسه مجلس یازدهم در صحن مجلس روشن میشود افزود: البته رایزنیها و دید و بازدیدهایی که طی روزهای بعد از انتخابات صورت گرفته و هنوز هم ادامه دارد در جهتگیری و شناخت نمایندگان از هم و همچنین انتخاب گزینه ریاست مجلس مفید است و باعث میشود وقت مجلس برای این امور گرفته نشود.
چمران یادآور شد: نمیدانم قالیباف رییس مجلس میشود یا نه، من پیشگو نیستم بلکه منتظر میمانیم که در مجلس چگونه تصمیمگیری میشود و اکثریت چه کسی را به عنوان رییس مجلس انتخاب میکنند.
***
کاندیدای ریاست مجلس هستم
علی نیکزاد، وزیر مسکن دولت احمدینژاد و نماینده منتخب مردم اردبیل در مجلس یازدهم به برنا گفت: شمسالدین حسینی، حاجی بابایی و سایر عزیزان از بین نیروهای انقلاب برای ریاست مجلس مطرح هستند اما با مکانیزمی به تفاهم خواهیم رسید و یک نفر را معرفی میکنیم. البته رقابتی که انجام خواهیم داد فقط یک رقابت است و هیچ اختلافی با یکدیگر نداریم. این رقابت براساس اخلاق است و قبل از صحن مجلس شورای اسلامی در فراکسیون و قبل از اینکه رأیگیری به صحن مجلس کشیده شود، ما نیروهای کارکرده در دولت نهم و دهم و سایر نیروهای انقلاب به یک نفر واحد خواهیم رسید.
نیکزاد در پاسخ به این که خودتان هم کاندیدای ریاست مجلس هستید؟، خاطرنشان کرد: انشاءالله.
وزیر سابق راه و شهرسازی در واکنش به شرط کاندیدا نشدن رئیس مجلس یازدهم برای انتخابات 1400 ریاست جمهوری، یادآور شد: اگر این موضوع از سمت نیروهای انقلاب مطرح شده باشد قبول دارم و در خدمت نیروهای انقلاب هستم. لذا اگر نیروهای انقلاب صلاح بدانند که این قید هم باشد، تبعیت میکنیم. بنابراین اگر آنها مطرح کردند بله قبول دارم.
***
170 روز بدون آمار
روزنامه اعتماد نوشت: بامداد بیستوچهارم آبانماه بود که تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی بدون هرگونه زمینهسازی و در میان تکذیبهای پی در پی مسوولان دولتی اعلام و در پی آن قیمت بنزین در ایران در شرایطی از لیتری هزار تومان به 3 هزار تومان افزایش یافت که به اذعان مسوولان خرد و کلان جمهوری اسلامی، اوضاع معیشتی عموم مردم در قیاس با سال 97 بهواسطه اعمال شدیدترین تحریمهای اقتصادی تاریخ بشر از سوی ایالات متحده به مراتب بدتر شده بود. نتیجه این افزایش قیمت که نمایندگان مجلس نیز از جزییات آن ابراز بیاطلاعی میکردند، چیزی نبود جز حدود یک هفته اعتراضات سراسری در ایران. اعتراضاتی که بر اساس آخرین آمار منتشر شده صدها شهر و شهرستان ایران را در بر گرفت و موجبات جان باختن تعداد از معترضان و نیروهای امنیتی و همچنین بازداشت چند صد تن را هم فراهم آورد تا جایی که انتقادات به نوع رفتار با معترضان از سوی ناظران فراتر رفت و به مسوولان رسید. هدف عمده انتقادات دولت بود اما وزیر کشور با رد تلویحی این مهم تاکید کرد که «همه مراحل تصمیمسازی و تصمیمگیری» درباره اعتراضات آبان «در حوزه نظام و حاکمیت اتفاق افتاد.»
***
باید شفافتر عمل میکردیم
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب به روزنامه همشهری گفت: بهنظر من اگر اصلاحات و اصلاحطلبان اصلی راهبرد «ایجاب در کنشگری» را اصل میگذاشتند، در درون منسجم و یکدست میبودند و پس از ربع قرن مثل پویایی گفتمان، تشکیلات بسیار پویاتری در اختیار داشتند. اما نمیتوانم از علت دیگری چشم بپوشم. اقلی از اصلاحطلبان بودند که همراه سیاستورزی و کنشگری خود ملکات «اخلاق - تشکیلات» را نهاینه میکردند. اکثر آنها فقط دغدغه کار تشکیلاتی مرسوم را دارند این دسته دوم پس از مدتی همان بدلیهای پر ادعا شدهاند.
ناصری گفت: البته معتقدم اصلاحطلبان حزبی و غیرحزبی باید بهتر عمل کنند. مثلا ما در حوادث کارگری مثل هفت تپه، محیطزیستی، معلمان و... باید شفافتر عمل میکردیم... بدلیها و قدرتمحوران صرف به اصلاحطلبان ضربه زدند. لذا در عصر جدید شاخصها را باید شفاف اعلام کرد و ائتلافهای به قول حجاریان بینالعباسینی دیگر مفید نیست.
***
نامه تند علی مطهری به آیت الله جنتی
علی مطهری، نماینده مردم تهران با انتشار نامهای در کانال اطلاعرسانی خود به سخنان آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان واکنش نشان داد. در بخشی از نامه مطهری آمده است: نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در نامهای به دبیر شورای نگهبان نوشت: این تفکر را که همه مراحل انتخاب را شما باید انجام دهید، از سر خود بیرون کنید، بخشی از انتخاب را هم به عهده مردم بگذارید. فرضا دو نفر فاسد وارد مجلس شوند بهتر از آن است که دهها اصلح از ورود به مجلس باز بمانند؛ امیدوارم در روش خود تجدید نظر کنید.