روحانی: بودجه سال آتی، بودجه استقامت و مقابله با تحریم خواهد بود / تولید بنزین به 110 میلیون لیتر در روز میرسد
جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شد.
رئیس جمهور برای تقدیم لایحه بودجه سال 1399 در مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
به گزارش تابناک، جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شد.
وزرای آموزش، ارشاد، نفت و رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در این جلسه حضور دارند.
تقدیم لایحه بودجه سال 99 توسط روحانی در دستور کار جلسه علنی قرار گرقت.
بودجه سال آتی، بودجه استقامت و مقابله با تحریم خواهد بود
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه علائم و برآوردها نشان میدهد که امسال رشد اقتصاد منهای نفت کشور مثبت باشد، گفت: طی 9 ماه گذشته و به رغم تشدید تحریمها و فشارها، بودجههای جاری بموقع پرداخت و 34 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی نیز تاکنون پرداخت شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع نمایندگان با بیان اینکه بودجه سال آتی، بودجه استقامت و مقابله با تحریم خواهد بود، گفت: دشمنان در طرح شکست اقتصاد ایران اسلامی ناکام ماندهاند و دولت طبق خواست مردم و مجلس در اقتصاد کلان گامهای قابل ملاحظهای برداشته و کشور در مسیر توسعه و رونق است.
رئیس جمهور با تشکر از هیأت رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: خداوند بزرگ را سپاسگزارم که همانند دو سال گذشته در دولت دوازدهم امسال در سومین بودجهای که تقدیم مجلس میشود، دولت توانست لایحه بودجه را در موعد قانونی مشخص آماده و تقدیم مجلس شورای اسلامی کند.
روحانی همزمانی تقدیم لایحه بودجه سال 99 با ایام شعف ملت و نمایندگان آنان برای حضور در انتخابات یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد با حضور پرشور مردم بهترینها برای مجلس شورای اسلامی توسط ملت شریف انتخاب شوند و مجلس یازدهم همانند مجالس گذشته بتواند مسیر و راه خود را که قرآن مشخص کرده است، اجرا و عملیاتی کند.
رئیس جمهور افزود: همه نمایندگان مجلس میراثدار شخصیتهایی چون شهید مدرس، آیتالله هاشمی رفسنجانی، شهدای عزیز مجلس شورای اسلامی و همه خادمان و مخلصانی خواهند بود که طی این ده دوره در مجلس خدمت کردهاند.
روحانی با بیان اینکه سال گذشته و هنگام تقدیم لایحه بودجه سال 98 در سختترین شرایط تحریم بودیم، خاطرنشان کرد: در محضر شما وعده دادیم که دولت همه توان و امکان خود را بکار خواهد گرفت و در کنار استواری ملت بزرگ ایران و ارکان دیگر نظام از جمله مجلس شورای اسلامی، خواهد توانست بودجه را محقق سازد و تا امروز چنین بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: 9 ماه از سال 98 گذشته و در این 9 ماه، بودجههای جاری بموقع پرداخت شده و تاکنون 34 هزار میلیارد تومان از بودجه عمرانی نیز پرداخت شده است و طرحهای مهم و اساسی که مد نظر دولت بوده، یا افتتاح شده و یا تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
روحانی اظهار کرد: در آن شرایطی که دشمنان ما، آمریکاییها و صهیونیستها فکر میکردند با تحریم شدیدشان، ملت و دولت را از ساخت کشور ناتوان خواهند ساخت، از اجرای قانون بودجه مصوب تا امروز ناامید شدهاند و در آینده هم ناامید خواهند بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: بر مبنای آنچه خواست ملت ایران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بوده است، دولت توانسته طی 9 ماهه گذشته در اقتصاد کلان گامهای قابل ملاحظهای بردارد، علیرغم اینکه شرایط بودجهای و اقتصاد ما در سال گذشته تا اسفند، شرایط بسیار نامساعدی بود.
روحانی افزود: از اسفند سال گذشته تقریبا اقتصاد ما راه درست خود را آغاز کرد و در اردیبهشت امسال آثار آن را در شاخصهای کلان اقتصادی مشاهده کردیم و همانگونه که شما مطلع هستید تورم 52 درصد نقطه به نقطه به 27 درصد و رشد اقتصادی که سال گذشته منفی بود، امروز علائم اینچنین به ما میگوید و برآوردها این است که اقتصاد منهای نفت ما امسال مثبت باشد و امیدوارم امسال به این هدف دست پیدا کنیم و پیشبینیهای ما در سال آینده آن است که با کمک یکدیگر این راه را ادامه دهیم.
روحانی ادامه داد: اینکه میبینیم در بخش صنعت و صنایع بورسی در ماههای گذشته رشد 3.7 در تولید و 14.5 در ارزش و فروش داشته، معنایش این است که مسیر صحیحی در اقتصاد کشور آغاز شده است؛ در تمام بخشهایی که در نطق سال گذشته در محضر شما قول دادم دولت تلاش خواهد کرد شرایط نسبتا مناسب با شرایط فشار و تحریم را داشته باشد، به همان صورت که امروز ملاحظه میکنیم.
رئیس جمهور گفت: آغاز امسال با رحمت بارشهای آسمانی گر چه هم با رحمت توأم بود با مشکلاتی که برای مردم در 21 استان بوجود آمد توام با نقمت نیز بود.
رئیس جمهور با اشاره به بارشها در سال جاری و ایجاد مشکلاتی برای 21 استان کشور افزود: با رحمت بارشهای آسمانی آمار برداشت محصولات کشاورزی در خوزستان بسیار خوشحال کننده است و خوشبختانه در همه محصولات کشاوری نسبت به سال گذشته شاهد رشد قابل ملاحظهای هستیم. تولید شلتوک 900 هزار تن و برنج سفید 550 هزار تن در خوزستان خواهد بود و ذرت، کلزا و تولید همه محصولات بحمدالله نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته است.
روحانی افزود: افزایش تولید محصولات کشاورزی در استان خوزستان از برکت بارندگی و رحمت خداوند و همچنین اجرای طرح کانالکشی آب و زهکشی در خوزستان بوده است و امروز در سایه این طرح عظیم و بزرگ در 300 هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام از این نعمت استفاده میکنیم.
رئیس جمهور با اشاره به سفر چند ماه قبل خود به استان خوزستان افزود: در بازدید از مزارع، مردم خوشحال بودند که اجرای این طرح علاوه بر محصولاتی که در سایه این طرح به دست میآورند، چه مقدار توانسته بر ارزش زمین آنها بیفزاید.
روحانی با تاکید بر اینکه این طرح کشاورزی را در خوزستان و ایلام ادامه خواهیم داد، گفت: در مناطق گرمسیری قدمهای بسیار بزرگی برداشته شده است و همانطور که میدانید سدهای فراوانی در طول ماههای گذشته افتتاح شده و در دولت یازدهم و دوازدهم در مجموع تاکنون 35 سد افتتاح شده که این به معنای حرکت درست اقتصاد کشور است.
رئیس جمهور در ادامه به افتتاح 25 تصفیهخانه آب در دولت یازدهم و دوازدهم اشاره کرد و افزود: اجرای 62 طرح فاضلاب به معنای آن است که در زمینه کشاورزی، آب و برق، حرکت ما حرکت مثبت و درستی بوده است و آنچه دشمنان ما دنبال میکردند و آن شکستن اقتصاد کشور بوده، بحمدالله ناموفق بودند و ملت استوار و بزرگ و فهیم ما توانسته در این شرایط سخت کشور را به پیش ببرد.
روحانی ادامه داد: در ماههای اخیر به هر استانی رفتم بین 10 تا 20 هزار میلیارد تومان طرح افتتاح شد و آغاز به کار کرد و معادل اینها هم کلنگزنی شد، معنایش این است که همه استانهای ما در مسیر رشد اقتصادی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه فقط در بخش آب و برق در شش ماهه دوم امسال 33 هزار میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح خواهد شد، افزود: روند اقتصاد ما هم در کلان و هم در بخشها مثبت بوده است.
روحانی با بیان اینکه در سال گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور تولید گاز ایران در پارس جنوبی از قطر بیشتر بوده، گفت: این در حالی است که در سال 92 تولید ما نسبت به قطر نصف بوده و قطر دو برابر ما گاز تولید میکرده، در زمینه گاز و نفت نیز در بخش میادین نفتی مرزی غرب کارون که 70 هزار بشکه در روز تولید میکردیم امروز 355 هزار تولید میکنیم این به معنای آن است که تولید ما هفت برابر شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اقتصاد ما در بخشهای مختلف رشد و حرکت داشته است، تصریح کرد: حرکت ما در زمینههای مختلف کشاورزی، آب، انرژی، راه و ارتباط و گازکشی به روستاها مثبت بوده و در زمینه کمبود در زمینه ساخت مسکن نیز با طرحی که وزارت راه و شهرسازی تدوین کرده و با آغاز عملیات اجرایی ساخت 180 هزار واحد طی یکی دو هفته گذشته، کمبود جبران خواهد شد و انشاءالله 400 هزار واحدی را که قول داده تا آخردولت اجرایی و عملیاتی خواهد کرد.
رئیس جمهور افزود: همچنین حدود 107 هزار منزل مسکونی در بخش زلزله زده ترمیم یا احداث کردیم و همچنین امسال 147 هزار واحد مسکونی خسارت دیده از سیل ترمیم یا در حال احداث است که امیدواریم تا پایان سال تکمیل شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: برعکس آنچه آمریکاییها فکر میکردند که با فشار تحریم، اقتصاد کشورمان را دچار مشکل میکنند، بحمدالله مسیر و راه درستی را در همه این زمینهها انتخاب کردیم و به پیش میرویم.
روحانی با اشاره به نکاتی که در بودجه سال 99 بااهمیت است، اظهار داشت: مسأله اول اینکه در سال آینده هم مثل سال جاری بودجه ما، بودجه ایستادگی و استقامت در برابر تحریم است. این بودجه به دنیا اعلام میکند که علی رغم تحریم، کشور را مخصوصا از لحاظ نفت اداره خواهیم کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه تقریبا بودجه سال 99 با شرایطی که پیشبینی شده، خیلی به نفت اتکا ندارد، گفت: در جدولهای بودجه خواهید دید، درآمدی که برای نفت خام و گاز در نظر گرفته شده با مقداری که در بودجه عمرانی پیشبینی کردیم، اگر همه پیشبینیها حاصل شود، تقریبا نزدیک هم است و اگر آن پیشبینیها حاصل نشود، بودجه عمرانی جلوتر است.
رئیس جمهور از اختصاص 70 هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی سال آینده، خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای این دولت و در این 6 سال از 11 هزار میلیارد بودجه عمرانی در سال 91 به ترتیب جلو آمده و به 70 هزار میلیارد در سال آینده رسیدیم. یعنی بودجه عمرانی در 6 سال گذشته بیش از شش برابر شده است و انشاء الله طرحهایی که در بخش عمرانی مد نظر است را اجرایی و عملیاتی خواهیم کرد و با این گام نسبت به بودجه عمرانی کشور برای سال آینده، همه طرحهای عمرانی کشور اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
رئیس جمهورگفت: بخش اعظم طرحهایی که برای غرب کشور و مناطق گرمسیری مد نظر داشتیم، اجرایی شده و بخشی باقی مانده را تا پایان دولت دوازدهم اجرایی و عملیاتی خواهیم کرد و این به معنای یک تحول در بخش کشاورزی است.
روحانی اضافه کرد: خودکفایی کشور در انرژی غذایی در آغاز دولت یازدهم 57 درصد بوده است و امروز این خودکفایی بالای 73 تا 74 درصد است و تا پایان سال آینده پیشبینی این است که خودکفایی در بخش انرژی غذایی به 82 درصد خواهد رسید و این به معنای یک تحول بزرگ در بخش کشاروزی و خودکفایی و خوداتکایی در بسیاری از محصولات است که این روند را در سال آینده ادامه میدهیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: قبل از دولت یازدهم کل سامانه نوین آبیاری کشور یک میلیون و 300 هزار هکتار بوده و امروز 2 میلیون 300 هزار هکتار سامانه نوین آبیاری پیاده شده و با آنچه در سال آینده و تا آخر دولت اجرا خواهد شد به دو برابر خواهد رسید. این به معنای آن است که مسیر، مسیر درستی است که در بخش کشاورزی، آب، سدسازی، فاضلاب و در بخشهای زیرساختی انجام میدهیم.
روحانی در ادامه با تاکید دولت نسبت به توسعه خطوط ریلی، اظهار داشت: در زمینه ریل پارسال هم تاکید کردم و امسال هم در بودجه تاکید کردیم، ریل به عنوان مسیر حمل و نقل اساسی در کشور، مد نظر قرار گرفته است. کل خطوط ریل کشور تا اول دولت یازدهم حدود 10 هزار کیلومتر بوده و امروز 11 هزار و 300 کیلومتر است و امروز اگر بخواهیم با خط 2 و 3 مقایسه کنیم رقم حدود 14 هزار کیلومتر میشود بنابراین در ریل یک حرکت بسیار سریع و خوبی داشتیم و انشاء الله سال آینده هم در ریل همین روند را ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور با اشاره به طرحهای اجرا شده در زمینه خط آهن گفت: در طول پارسال و امسال 5 استان کشور به خطوط سراسری ریلی کشور متصل شدند و برای سال آینده امیدواریم بحث راهآهن یزد - اقلید، رشت به بندر انزلی، چابهار به سمت زاهدان اجرایی شود. تلاش مضاعفی داریم این ریل را تا آخر دولت دوازدهم به ثمر برسانیم که برای ما بسیار حائز اهمیت است. همچنین ریل خواف در دست اجرا و فعالیت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سایر موضوعاتی که قبلا روی آن تاکید کردیم این مسیر ادامه پیدا میکند، گفت: در زمینه انرژی امروز به خودکفایی رسیدیم و این مهم است که حتی در زمستان، گاز را به کشورهای مختلف صادر میکنیم.
روحانی با اشاره به اینکه در گذشته در زمستان تقریبا صادرات گاز ما قطع میشد، افزود: امروز صادرات به کشورهای مختلف حتی در شرایط سرمای زمستان ادامه دارد و در زمینه نفت، گاز و بنزین نیز خودکفا هستیم و حتی صادرات داریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه طبق آخرین گزارش وزارت نفت، تولید بنزین تا پایان امسال در روز به 110 میلیون لیتر میرسد، خاطرنشان کرد: در حالی که در آغاز دولت یازدهم تولید بنزین 52 میلیون لیتر بود و این مقدار بیش از دو برابر شده است و بحمدالله با طرحی که اجرا شده تا سالهای آینده خودکفایی بنزین ادامه پیدا کند.
روحانی با اشاره به اینکه این دولت در زمینه مسائل محیط زیست قدمهای مهمی برداشته که این روند را در سال آینده ادامه خواهیم داد، تاکید کرد: به جز مسأله دریاچه ارومیه که شرایط آن بسیار امیدوارکننده است و همچنین تالابها که شرایط آنها بهتر از سالهای گذشته است، امیدوارم این اقدامات ادامه پیدا کند.
رئیس جمهور با تاکید براینکه در زمینه بنزین و گازوئیل بزرگترین طرحها را برای مسأله زیست محیطی اجرا کردیم و 75 درصد بنزینی که امروز عرضه میکنیم، یورو 4 و 5 است و 45 میلیون لیتر گازوئیل ما یورو 4 و 5 است، تصریح کرد: بنابراین دولت در زمینه محیط زیست قدمهای بسیار خوبی برداشته است و این طرح را ادامه میدهیم و به رئیس سازمان برنامه و بودجه برای برخی از طرحهای زیست محیطی مخصوصا در شمال کشور و بحث پسماندها که یک مشکل بزرگ است، تاکید کردم.
روحانی افزود: البته در بقیه کشور مشکلات فراوان است و یک بودجه خاصی برای اینکه بتوانیم این مشکلات را حل کنیم، پیشبینی شود تا مردم بتوانند در سلامت بهتری زندگی کنند.
رئیس جمهور سپس به اجرای طرح تحول سلامت اشاره و تاکید کرد: این طرح مثل گذشته در سال آینده هم ادامه مییابد و طرح تحول سلامت از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم است که تا پایان دولت دوازدهم در کنار این طرح خواهیم بود.
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: در آغاز دولت یازدهم کل تختهای بیمارستانی، تخت اورژانس و موقت، 96 هزار تخت در سراسر کشور بود و امروز به 123 هزار تخت رسیده که تا پایان سال 8 هزار تخت اضافه میشود به 131 هزار تخت بیمارستانی میرسد و تا پایان سال 99 نیز 137 هزار تخت بیمارستانی خواهیم داشت.
روحانی با بیان اینکه در گذشته 37 درصد هزینههای درمانی به گردن مردم بود و امروز در شهرها 10 درصد و در روستاها 7 درصد به عهده مردم است، تصریح کرد: این خدمت بزرگی است که طرح سلامت انجام میدهد و این طرح را ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسأله قدرت خرید و شرایط زندگی مردم برای ما بسیار حائز اهمیت است و این موضوع در سال 98 و در بودجه سال 99 یک مسأله اساسی است، گفت: میدانیم در شرایط تحریم و فشار مردم در سختی هستند و قدرت خرید آنان کاهش یافته و صادرات و واردات و جابجایی پول و ارز با مشکلات زیادی توأم است.
روحانی با تاکید براینکه همه میدانیم در صادرات نفت با مشکلاتی مواجه ایم، اما در عین حال تلاش ما این است سختی معیشت مردم را کاهش دهیم، تصریح کرد: همه تلاش این است این سختیها مقداری کاهش پیدا کند و بیشتر قابل تحمل باشد.
رئیس جمهور تاکید کرد: به همین دلیل در سال جاری برای کالاهای اساسی، ارز 4200 تومانی را اختصاص دادیم و برای بودجه سال 99 نیز برای کالاهای اساسی ارز 4200 تومانی پرداخت خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه با اشاره به اینکه با وجود ارز چند نرخی، جلوگیری از سوءاستفاده و فساد مشکل است، اما در عین حال دولت به خاطر اینکه مردم در فشار نباشند، تحمل میکند، ادامه داد: برای کالاهای اساسی در سال آینده مانند امروز و امسال باز هم ارز به قیمت 4200 تومان خواهد بود و حتی کالاهای غیر اساسی آنها هم با ارز نیمایی خواهد بود که در این بودجه ارز نیمایی را 8500 تومان مد نظر قرار دادیم؛ بنابراین تلاش ما این است که معیشت مردم در سختی نباشد.
روحانی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم، حقوق و مستمری افرادی که در جامعه آسیبپذیرتر هستند را به مقداری که در توان دولت است افزایش دهیم؛ در همین یکی دو هفته گذشته، در اجرای قانون برای حمایت و کمک به معلولین علاوه بر آنچه در سالهای پیش و اوایل سال پرداخت میشده، بیش از هزار میلیارد تومان اختصاص دادیم.
رئیس جمهور افزود: حقوق مستمریبگیرها نسبت به دو سال پیش، بیش از سه برابر افزایش پیدا کرده است و همچنین حقوق ثابت کارمندان را در سال جاری 20 درصد افزایش دادیم و در سال آینده انشاء الله 15 درصد افزایش میدهیم؛ یعنی در این دو سال 35 درصد بر حقوق و مستمریها افزودیم و این بدان معناست که قشرهایی که تحت فشارند، فشار کمتری را تحمل کنند.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در همین طرح اخیر باز هم تلاش بر این بوده بتوانیم به آنهایی که متحمل فشار بیشتری هستند و مشکلات بیشتری دارند در ماههای باقی مانده امسال کمک معیشتی انجام دهیم که در آذرماه انجام دادیم و نسبت به ماههای بقیه هم انشاءالله انجام خواهیم داد که این طرح شامل 60 میلیون تن از اعضای خانواده ایران عزیز ماست.
رئیس جمهور با بیان اینکه ممکن است با درخواستهای ارائه شده از سوی مردم، تعداد کسانی که مدعی اند نیازمند هستند افزوده شود، گفت: به هر حال این را اجرا و عملیاتی میکنیم تا مردم عزیز ما در فشار کمتری قرار بگیرند و این روند در سال آینده هم به حول و قوه الهی ادامه خواهد یافت و اجرا خواهد شد.
روحانی یادآور شد: از لحاظ کمک به بیش از 7 دهک جامعه که قشرضعیف و متوسط هستند دولت حرکت بسیار خوبی را آغاز کرده و این حرکت را باز هم ادامه خواهد داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مبنای بودجه ما همچنان بر مبنای فشار حداکثری و ادامه تحریم آمریکاست، تاکید کرد: این به آن معنا نیست که دولت قدم دیگری برندارد، اما به هر حال بر این مبنا بودجه 99 را طراحی و اجرا کردیم.
روحانی افزود: به عنوان یک خبر خوشحال کننده خدمت نمایندگان و ملت عزیز عرض میکنم که روابط اقتصادی ما با کشورهای همسایه و چند کشور غیرهمسایه در ماههای اخیر روند بهتری را طی میکند و ما امیدواریم شرایط بهتری با این کشورها داشته باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه صادرات ما در آینده رونق بیشتری خواهد یافت، گفت: ورود موقت ما در اتحادیه اوراسیا و ورود ما به این اتحادیه به این معناست که محصولات و تولیدات ما با ارقام بهتر بدون تعرفه یا با تعرفه بسیار کم صادر میشود و صادرات ما را رونق میدهد و همین طرح را با ترکیه و جمهوری آذربایجان و کشورهای دیگر به زودی اجرا میکنیم.
روحانی افزود: آنچه در سرمایه گذاری مدنظر ما بوده، از 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری روسیه در ایران بیش از دو میلیارد آن قبلا نهایی شده و در حال اجرایی شدن است و بقیه هم در سال 2020 اجرایی و عملیاتی خواهد شد و امیدواریم 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری چه طرحهایی که قبلا نهایی شده و چه طرحهایی که سال آینده نهایی خواهد شد، وارد کشور شود. البته مشابه این را با کشورهای دیگر هم داریم.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی بهتر خواهد بود و تلاش میکنیم شرایط مردم هم شرایطی نباشد که در فشار بیشتر باشند، گفت: البته هر چه بدست آورده ایم در سایه حمایت مجلس شورای اسلامی، در سایه حمایتهای مقام معظم رهبری و در سایه حضور مستمر مردم در بخشهای مختلف اجتماعی و اقتصادی بوده و این روند در سال آینده هم ادامه خواهد یافت.
روحانی با اشاره به ارقامی از بودجه و ویژگیهای آن، تقویت حوزههای بهداشت و درمان، محیط زیست، کشاورزی، آب، برق، ارتباطات و پهنای باند را از اصول سیاستهای دولت عنوان کرد و افزود: از آغاز دولت یازدهم قدرت پهنای باند تقریبا بیست برابر شده و این روند را ادامه میدهیم تا بتوانیم شبکه ملی اطلاعات را آنچنان تقویت کنیم که مردم برای رفع نیازمندیهای خود نیازی به خارج نداشته باشند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اخیرا مقام معظم رهبری نیز دستوری در این زمینه دادند که انشاءالله در شورای عالی فضای مجازی آن را دنبال میکنیم و مردم ما شرایط بهتری در این حوزه لمس خواهند کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در بودجه سال آینده حقوق و مزایای مستمر کارکنان، بازنشستگان لشکری و کشوری 15درصد افزایش پیدا میکند، گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز ادامه یافته و اجرا میشود.
روحانی افزود: مبارزه با فقر مطلق را هم به عنوان مساله مهمی که در چند سال گذشته دنبال کرده ایم، امسال هم با اختصاص اعتبار بیشتری دنبال میکنیم و برای تحقق ریشه کنی فقر مطلق در سالهای آینده تلاش خواهیم کرد. اعتبار لازم برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان نیز در بودجه سال آینده پیش بینی شده است.
رئیس جمهور با تاکید براینکه بخش بزرگی از مدیریت طرحهای ملی را به استانها واگذار کردیم که این مهم، مطالبه استانها و نمایندگان مجلس شوای اسلامی بود، گفت: نمایندگان میگفتند اگر این موضوع به استانها واگذار شود هم نمایندگان میتوانند بهتر نظارت کنند و هم اجرای آن بهتر است که 650 طرح ملی برای سال آینده به استانها واگذار شده است.
روحانی با اشاره به اینکه استاندارد کردن سیستم گرمایش مدارس یکی از دغدغههایی برخی از نمایندگان و وزیر آموزش و پرورش بود، گفت: وزیر نفت این امر را به عهده گرفت که همه مدارس کشور از سیستم گرمایش استاندارد برخوردار شوند که این طرح را سال آینده اجرایی میکنیم.
رئیسجمهور اظهار داشت: طرح گازسوز کردن خودروهای حمل و نقل عمومی را که از طرف دولت اعلام شد، در سال آینده اجرا میکنیم و دولت تامین بودجه آن را به عهده میگیرد.
روحانی با بیان اینکه بودجه دستگاههای اجرایی برنامه محور خواهد شد و همچنین دولت برای کوچک سازی و عدم تصدی گری تلاش میکند، تاکید کرد: بنابراین تلاش میشود داراییهای مازاد در سال آینده واگذار شود که یکصد ردیف هزینهای بودجه حذف شده و بودجه شرکتهای دولتی هم امسال یک ماه زودتر خدمت مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده شرکتهای دولتی 200 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهند کرد که 70 هزار میلیارد هم بودجه عمرانی است، افزود: بنابراین دولت یا شرکتهای دولتی 270 هزار میلیارد تومان در سال آینده سرمایه گذاری میکنند که باعث شکوفایی خواهد بود.
روحانی گفت: لایحه بودجه سال 1399 کل کشور از حیث منابع بالغ بر نوزده میلیون و هشتصد و هشتاد و هفت هزار و سیصد وهفتادمیلیارد و نهصد و ده میلیون ریال است که منابع عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری داراییهای سرمایهای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینهها و تملک داراییهای سرمایهای و مالی، بالغ بر پنج میلیون و ششصد و سی و هشت هزار و دویست و نود و سه میلیارد چهل و نه میلیون ریال است.
رئیسجمهور افزود: منابع عمومی بودجه نیز بالغ بر چهار میلیون و هشتصد وچهل و پنج هزار و نهصد و شصت و هشت میلیارد و شصت و شش میلیون ریال است. درآمد اختصاصی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی نیز بالغ بر هفتصد و نود و دو هزار و سیصدو بیست و چهار میلیارد و نهصد هشتاد و سه میلیون ریال است.
روحانی اظهارداشت: بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر چهارده میلیون و هشتصد و سی و نه هزار و چهارصد و پنجاه و هفت میلیارد و ششصد و هشتاد و نه میلیون ریال و از حیث هزینهها و سایر پرداختها بالغ بر چهارده میلیون و هشتصد و سی و نه هزار و چهارصد و پنجاه و هفت میلیارد و ششصد و هشتاد و نه میلیون ریال است که این لایحه بودجه طبق اصل 52 قانون اساسی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
رئیسجمهور گفت: امیدواریم نمایندگان امسال در اواسط بهمن بودجه را تحویل بدهند تا بتوانیم آییننامههای اجرایی آن را قبل از پایان سال نهایی کنیم.
- برچسبها:
- آموزش و پرورش
- ارومیه
- استان خوزستان
- اقتصاد کشور
- اورژانس
- ایلام
- بودجه سال 98
- ترکیه
- جمهوری آذربایجان
- حقوق بازنشستگان
- راه و شهرسازی
- رشت
- روسیه
- زاهدان
- سازمان برنامه و بودجه
- علی لاریجانی
- محمدباقر نوبخت
- محیط زیست
- وزارت راه و شهرسازی
- وزارت نفت
- یزد
- سیل
- مقام معظم رهبری
- هاشمی رفسنجانی
- حسن روحانی
- مجلس شورای اسلامی