سال نو را پیک جدید آغاز نکنیم / فراز و فرودهای معنادار آماری / واکسینه نشدهها پاشنه آشیل مدیریت بحران + نقشه و نمودار
نگاه دقیق به جداول و نمودارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت در زمینه همهگیری کرونا نشان دهنده فراز و فرودهای معناداری روی جداول است.
به گزارش مشرق، در شرایطی که همه شواهد نشان میدهد روند نزولی پیک ششم در ایران آغاز شده و در مجموع این شرایط ادامه دارد اما برخی کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند فراز و فرودهای روزانه آماری روی جداول نشاندهنده این است که درصورت عادی انگاری میتواند نهایتاً در دورهای دو هفتهای به پیکی جدید میرسیم که باعث نگرانی کارشناسان خصوصاً با تردد و جابهجایی واکسینهنشدهها در سراسر کشور است.
کارشناسان در این زمینه با اشاره به سطح افرادی که تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکردهاند بهخصوص در کلانشهرها و شهرهای صنعتی معتقدند این افراد میتوانند در سراسر ایران خوشههای بیماری جدید ایجاد خواهند کرد و شاهد مثال این گفته هم 3 میلیون واکسینه نشده در کلانشهر تهران به عنوان یکی از کانونهای نگران کننده افزایش نرخ ابتلا در سراسر کشور بهخصوص در ایام پایانی سال است.
در این زمینه برخی خبرها حکایت از تزریق دوز اول واکسن کرونا به حدود 11میلیون جمعیت استان تهران دارد. بر اساس اعلام فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران به همشهری تاکنون 24میلیونو900هزار دوز واکسن در این استان تزریق شده که سهم دوز اول، 10میلیونو800هزار، دوز دوم 9میلیونو700هزار و دوز سوم 4میلیونو900هزار بوده است. به گفته علیرضا زالی با این وضعیت بخش قابل توجهی از تهرانیها واکسینه شدهاند و پیشبینی میشود تا نوروز نزدیک به 94درصد از جمعیت تهران دوز اول واکسن، بیش از 80درصد دوز دوم و 60درصد افراد دارای شرایط هم دوز سوم را تزریق کنند. بر این اساس با در نظر گرفتن جمعیت استان تهران که بنا بر اطلاعات سامانه آماری استان تهران سازمان برنامه و بودجه کشور، کمی بیش از 14میلیون نفر است، سه میلیون نفر در این استان هنوز هیچ واکسنی علیه کرونا نزدهاند!
در این زمینه کارشناسان براین باورند که حتی اعمال دقیق و سختگیرانه عدم جابهجایی افراد واکسینه نشده از منطقه محل سکونت خود، بازهم میتواند مشکل آفرین باشد. چون با آغاز تعطیلات نوروز سایر افراد از کلانشهرهای محل کار و زندگی خود برای دید و بازدید یا حتی سفر به شهرستانهای دیگر وارد میشوند و علیرغم اینکه واکسینه شده هم هستند باز در معرض ابتلای بیماری خواهند بود و این روند میتواند چرخه انتقال را سرعت بخشید و مشکلات را دو چندان کند.
این درحالی است که نباید موضوع خریدهای شب عید و افزایش تردد افراد در کوچه و خیابان برای تامین مایحتاج شب عیدشان را هم فراموش کرد چون این موضوع نیز میتواند زمینه گسترش بیماری را حتی قبل از آغاز تعطیلات نوروزی مهیا کند.
کارشناسان دراین باره با اشاره به نمودارهای رسمی منتشر شده از نرخ ابتلای روزانه و فراز و فرودهای معنادار روی این نمودارها تاکید میکنند: واقعیت احتمال شکلگیری پیک تازه در نوروز 1401 یا حتی بعد از پایان تعطیلات دور از انتظار نیست و درصورتی که سطوح رعایت پروتکلها در همین مقاطع قرار داشته باشد باید بپذیریم که علیرغم تمام سیاستها و مدیریتهای مسئولان بهداشت احتمال شکلگیری پیک تازه وجود دارد.
عضو کمیته علمی کرونا گفت: طی روزهای آینده موارد ابتلاء و مرگومیر کمتر خواهد شد. ممکن است شرایط پس از نوروز متفاوت شود اما توصیه اکید به مردم همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
مسعود مردانی با اشاره به اینکه آمارها در زمینه مبتلایان امیکرون شدیداً رو به افول است، اظهار کرد: به امید خدا این سویه به آرامی در حال جمع شدن و تختهای بیمارستانی درحال خالی شدن است.
وی با اشاره به کاهش مراجعهها به مراکز درمانی، افزود: حجم بیماران سرپایی کاهش یافته است. تختهای بستری ویژه در اشغال بیماران بدحال است و مرگومیرهای فعلی نیز به علت حضور این بیماران در بخشهای مراقبت ویژه است.
عضو کمیته علمی کرونا با مطلوب خواندن شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور، تصریح کرد: طی روزهای آینده موارد ابتلاء و مرگومیر کمتر خواهد شد.
وی با اشاره به در پیش بودن نوروز و تغییر رفتارهای اجتماعی در این ایام، خاطرنشان کرد: ممکن است شرایط پس از نوروز متفاوت شود، اما توصیه اکید به مردم رعایت پروتکلهای بهداشتی است. نمیتوان گفت مردم به سفر نروند اما در سفرها اولویت را موضوع سلامت خود قرار دهند.
نمودارهای روزانه چه پیامی دارند؟
از سوی دیگر کارشناسان همچنین در بررسی دقیق آمارهای منتشر شده معتقدند شاید در نگاه اول اعداد و ارقام همه روزانه تغییراتی داشته باشند اما واقعیت از میان همین اعداد و ارقام و خطوط نقش بسته روی نمودارهای مربوطه نمایان میشود که بد نیست برای تصمیمگیری و سیاستگذاری در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
در این زمینه مقایسه آمارهای دو روز گذشته که از سوی وزارت بهداشت بهصورت رسمی منتشر شده نشان میدهد در بخش افزایش نرخ ابتلای روزانه شاهد رشدی معادل 15 درصد بودهایم و مشخصاً 6424 نفر به دلیل آلوده شدن به ویروس منحوس جزو گروه مبتلایان کرونایی شناخته شدهاند و در همین حال تعداد موارد بستری در مراکز درمانی هم 1103 نفر تعیین شده که رشد 8.77 درصدی را نشان میدهد.
از سوی دیگر همانطور که رفتار ویروس از گذشته نشان داده فاصله زمانی مشخصی میان تغییر معنادار درصدهای دو شاخص اولیه یعنی نرخ ابتلا و بستری در مراکز درمانی با موارد بعدی یعنی ورود بیماران بستری در بخش عادی به بخش مراقبتهای ویژه و موارد فوتی وجود دارد که معمولاً بین 3 تا 5 روز بوده است به همین دلیل دقیقاً در دوره یاد شده که روند افزایش نرخ ابتلا و موارد بستری را تجربه میکنیم میبینیم دو شاخص بعدی سیر نزولی به خود گرفته درحالی که باید منتظر افزایشی شدن آنها با یک فاصله حداکثر 5 روزه باشیم و شاهد مثال آن هم نزدیک شدن نرخ ابتلا به موارد بهبودی روی نمودارهای منتشر شده است.
اما در همین حال یکی از مواردی که باعث نگرانی برخی کارشناسان بهداشت و درمان در زمینه مدیریت کم هزینه پیک ششم و احتمال شکلگیری پیک بعدی در تعطیلات نوروز آینده شده است موضوع عدم تناسب تستهای انجام شده و موارد تکمیل مراحل واکسیناسیون یا همان دریافت دز سوم است که براساس همان نمودارها در فاصله زمانی نیمه اسفند 1400 تا شانزدهمین روز از همین ماه تنها 81526 مورد تست کرونا انجام شده که رشدی معادل 0.17 درصد را نشان میدهد. این درحالی است که در همین مدل تعداد موارد تزریق شده دز سوم واکسن کرونا 206903 مورد بارشدی معادل 0.86 درصد روبرو شده است.
کارشناسان در این زمینه تاکید میکنند در شرایط فعلی تکمیل واکسیناسیون با سومین دز واکسن و همچنین غربالگری دقیق میتواند سیاستهای وزارت بهداشت برای مدیریت کم هزینه پیک را بیفایده کرده و دوباره مشکلات را به سیستم بهداشت و درمان کشورمان تحمیل کند، آنهم در آغاز سال جدید که میتوانیم با رعایت پروتکلها و همراهی با سیاستهای رسمی مسئولان وزارت بهداشت رفته رفته ویروس منحوس را در کشورمان زمینگیر کنیم تا بحران روبه اتمام باشد.
استان ایلام / یک فوتی و 86 ابتلای جدید
جاسم محمدی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار داشت: تاکنون تعداد 77هزار و 926نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 86مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه درحالحاضر 73بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24ساعت اخیر 21بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبودیافتهها 75هزار و 691نفر بوده است.
محمدی گفت: در 24ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش شده و مجموع فوتشدگان ناشی از کرونا تا کنون یک هزار و 216نفر بوده است.
استان اصفهان / 433 مورد ابتلای جدید ثبت شد
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 433 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 1653 تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 433 مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر790 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته 127 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 127 بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: 166 نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: 13 مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 12 مورد آن قطعی و یک مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 200 هزار و 160 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 134 هزار و 855 نفر بهبود و 6 هزار و 529 نفر فوت کردند.
استان بوشهر / 143 بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
حسن ملکیزاده با بیان اینکه اجرا برنامه واکسیناسیون کرونا و ارائه خدمات بهداشتی در تعطیلات نوروز ادامه دارد اظهار داشت: تزریق واکسن و تکمیل همه مراحل نقش مهمی در مصون ماندن از ابتلا به بیماری کرونا دارد که لازم است همراه با رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به تزریق واکسن اقدام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته مراکز واکسیناسیون و پایگاههای بهداشتی استان بوشهر همه شهرستانها برنامه واکسیناسیون و خدمات بهداشتی خود را در تعطیلات نوروز ادامه میدهند.
وی تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر را 143 نفر دانست و گفت: این تعداد بیمار کرونایی نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است.
ملکیزاده با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 40 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند خاطر نشان کرد: حدود 20 درصد این بیماران ابتلای آنها به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 21 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند افزود: متأسفانه از مجموع موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه کرونایی، 15 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
ملکیزاده از ثبت 3 مورد فوتی دیگر ناشی از بیماری کرونا شامل 2 آقا با 85 و 73 سال و خانم 88 ساله خبر داد و بیان کرد: تاکنون 2 هزار و 122 بیماری کرونایی در استان بوشهر جان باختهاند.
وی افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 35 بیمار کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای 9 مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون 102 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
خراسان جنوبی / شناسایی 47 مورد مثبت کرونایی جدید در استان
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: روز گذشته 98 آزمایش جدید کرونا در استان انجام شد که 47 مورد مثبت جدید شناسایی شد.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان خراسان جنوبی بیان کرد: از این تعداد 23 مورد از بیرجند، 6 مورد از فردوس، 5 مورد از بشرویه، 4 مورد از نهبندان، 3 مورد از قاین و سربیشه و سرایان هر کدام 2 مورد و طبس و خوسف هر کدام یک مورد شناسایی شد.
به گفته وی در حال حاضر 70 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که 63 نفر کرونا مثبتند و از این تعداد 16 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 3 نفر نامساعد است.
دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: در شبانه روز گذشته فوتی جدید کرونا در استان نداشتهایم و مجموع موارد فوت همان یک هزار و 395 نفر است.
کاشان / روز بدون فوت کرونایی ثبت شد
خوشبختانه با بهبود شرایط کاشان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد اما این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و تا حدودی از پیک ششم کرونا عبور کردیم.
مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته شش بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد چهار بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و دو بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء بستری شده و بیماری نیز در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 57 و حداکثر 87 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار با حداقل 82 و حداکثر 87 سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 80 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 65 بیمار در شهرستان کاشان و 15 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران شش بیمار به صورت موقت بستری شدند.
وی از بستری 20 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته خوشلختانه هیچ بیماری در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 15 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 229 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار 949 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
استان گیلان / 418 بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
طبق آخرین اعلام رنگبندی شهرها در حال حاضر 5 شهرستان استان گیلان شامل شهرستانهای رودبار، رضوانشهر، فومن، شفت و ماسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و مابقی 12 شهرستان استان نارنجی است.
براساس آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر 418 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی در استان گیلان از هفتههای گذشته نزولی شده است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان 88 بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند و حال 93 نفر از بیماران وخیم بوده و در وضعیت مساعدی نیستند.
استان گیلان همچنان در سطح کشور استان برتر در زمینه انجام واکسیناسیون کرونا است و بیش از 42 درصد از جمعیت بالای 12 سال استان گیلان نسبت به تزریق هر 3 نوبت واکسن کرونا اقدام کردهاند.
علاوه بر واکسیناسیون افراد 12 سال به بالا پس از ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر واکسیناسیون کودکان 5 تا 8 سال نیز در سطح کشور و به تبع استان گیلان در حال انجام است.
استان همدان / مجموع فوتیها 3254 نفر
علیرضا توقیری، با بیان اینکه در روز گذشته یک بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داده است، اظهار داشت: تاکنون آمار فوتیهای ناشی از این بیماری به 3 هزار و 254 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه روند مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی کاهشی شده است، تصریح کرد: در روز گذشته 2 هزار و 558 بیمار به اورژانس مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در حال حاضر 16 بیمار بدحال کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند.
توقیری افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون 142 هزار و 771 بیمار مبتلا به کرونا در بخش سرپایی و بستری شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای رزن، فامنین و درگزین در وضعیت قرمز کرونایی به سر میبرند، تصریح کرد: وضعیت مابقی شهرستانها هم نارنجی است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از تسریع روند واکسیناسیون در استان خبر داد و گفت: تاکنون سه میلیون و 90 هزار و 587 دز واکسن کرونا برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.
توقیری با بیان اینکه در حال عبور از پیک ششم کرونا هستیم، اظهار داشت: مردم باید ضمن تزریق واکسن نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی تر عمل کنند.
استان مرکزی / 4 فوتی و 98 مورد ابتلای جدید
سیدمحمد جمالیان، با اشاره به وضعیت کرونایی استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کرونا ویروس، 98 مورد جدید مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته شناسایی شدهاند که به این ترتیب تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 122 هزار و 370 نفر رسیده است.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته 13 مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: 85 مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند نیز به صورت سرپایی بوده که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
جمالیان بیان کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 4 مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به 3 هزار و 161 نفر میرسد.
استان قزوین / نرخ ابتلای کرونایی در قزوین 48 درصد کاهش یافت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، از کاهش 48 درصدی موارد روزانه ابتلای قطعی به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر فقط 26 بیمار کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید استان قزوین شناسایی شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 24 نفر کاهش یافته است.
جلال رحمانی با اشاره به افزایش 4.4 درصدی نرخ روزانه بستریهای کرونایی اضافه کرد: در شبانهروز گذشته 48 بیمار کرونایی به دلیل علایم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش 2 نفر افزایش داشته است.
وی از کاهش 35 درصدی جمعیت بیماران بدحال هم خبر داد و گفت: در حال حاضر 11 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین زیر دستگاه کمکتنفسی بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 6 نفر کمتر شده است.
رحمانی با اشاره به کاهش 25 درصدی موارد مرگومیر روزانه کرونایی در استان ادامه داد: در 24 ساعت اخیر 3 بیمار کرونایی بدحال به علت علایم شدید بیماری و شدت بالای ضعف جسمانی جان خود را از دست دادند که این آمار یک نفر از روز قبل کمتر است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه از افزایش 11.6 درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه خبر داد و گفت: در شبانهروز اخیر 58 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار نسبت به روز گذشته 6 نفر کاهش داشته است.
رحمانی افزود: در نهایت آمار مجموع بستریهای کرونایی استان قزوین با 7.3 درصد کاهش به 214 نفر رسید که این آمار در قیاس با روز قبل 17 نفر کاهش پیدا کرده است و امیدواریم این آمار به زودی به زیر 200 نفر هم برسد.
وی ادامه داد: تا امروز 13.1 درصد کودکان و نوجوانان 5 تا 12 ساله استان قزوین دوز نخست و 1.11 درصد هم دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده و همچنین حدود 39 درصد جمعیت بالای 18 سال و بزرگسال استان قزوین هم دوز سوم یا خاطره را دریافت کردند.
استان کردستان / شناسایی 94 بیمار جدید
فریدون عبدالملکی در گفتوگو با خبرنگاران از شناسایی 94 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و 3 مورد فوتی تا 24 ساعت گذشته در استان کردستان خبر داد.
وی افزود: در حال حاضر 181 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کردستان بستری بوده که 40 نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) تحت مداوا هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آمار بستریشدگان به تفکیک شهرستانهای استان گفت: در حال حاضر در سنندج: 118 نفر، سقز: 11 نفر، مریوان: 9 نفر، قروه: 6 نفر، بیجار: 8 نفر، کامیاران: 14 نفر، دیواندره: 1 نفر، بانه: 12 نفر و سروآباد: 2 نفر به این بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته تا کنون 3 بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت شده است، گفت: آمار فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به 1995 نفر رسیده است. عبدالملکی خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 871 نفر در سنندج، 317 نفر در سقز، 153 نفر در قروه، 106 نفر در کامیاران، 160 نفر در بانه، 92 نفر در دیواندره، 76 نفر در بیجار، 191 نفر در مریوان، 24نفر در دهگلان و 5نفر در سروآباد جان باختهاند.