سوم اردیبهشت ماه و مهمترین اخبار کرونایی استان ها
استان ها - ایرنا - اغلب استان های کشور درگیر موج چهارم شیوع ویروس کرونا شده و هیچ یک از شهرها از این قاعده مستثنی نبوده چرا که تعداد تست ها از بیماران مشکوک به کرونا و میزان مثبت بودن نتیجه آن به شدت رو به افزایش است.
زنگ هشدار موج چهارم کرونا در حالی به صدا در آمده است که به گفته کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان کشور، تلفات اینبار بهدلیل شیوع ویروس نوع جهشیافته آن و درگیر شدن همه گروههای سنی می تواند بسیار سنگین و سهمگینتر از قبل باشد.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت و درمان ویروس جهش یافته کرونا در سراسر کشور پخش شده و شدت شیوع آن نسبت به موج های قبلی بسیار بیشتر است.
به گفته آنان شیب افزایش بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها نسبت به پیک سوم بسیار تند شده و افزایش بیماران مشکلاتی را در زمینه بستری شدن آن ها ایجاد کرده و بطور مداوم در حال افزایش تخت های بخش های دیگر به بخش کرونا هستیم.
به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، مراجعه بیماران به بیمارستان باعث شده ظرفیت در برخی از مراکز درمانی استانها تکمیل شود.
در همین حال بابک دینپرست دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، رتبهبندی آخرین وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استانهای کشور در بازه زمانی 18 تا 25 فروردین ماه 1400 را معادل 58 درصد اعلام کرد.
وی با یادآوری اینکه، سطح مورد انتظار رعایت پروتکل های بهداشتی در سراسر کشور برای مهار بیماری و خروج از موج چهارم، حداقل 90 درصد است، گفت: وضعیت و درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در مراکز ورزشی، تالارهای پذیرایی، رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی، درصد موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومی و رعایت پروتکلهای فاصله گذاری در اماکن عمومی از شاخص های اصلی در ارزیابی میزان رعایت پروتکل های بهداشتی است. وی ایلام و سیستان و بلوچستان را دو استانی بر شمرد که در دوره زمانی 18 تا 25 فروردین ماه 1400، رعایت پروتکلهای بهداشتی درسطح آنها بین 28 تا 32 درصد بوده است. دین پرست گروه استانهایی که در همین بازه زمانی، رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح آنها بین 33 تا 55 درصد بوده است را شامل آذربایجان غربی، البرز، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، گلستان، مرکزی، مازندران و همدان اعلام کرد. دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا،، آذربایجان شرقی، اصفهان، بوشهر، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، قم، فارس، کرمان، لرستان، کرمانشاه، کردستان و هرمزگان را استانهایی دانست که در این مدت، رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح آنها بین 56 تا 65 درصد بوده است. دین پرست همچنین استانهایی که رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح آنها از 18 تا 25 فروردین ماه 1400، بین 66 تا 76 درصد بوده است را شامل زنجان، تهران، سمنان و یزد، معرفی کرد.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران نیز روز گذشته در نامه ای به وزیر بهداشت خواستار تاکید مجدد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بر اجرای جدی طرح تقلیل حضور کارکنان دستگاههای مختلف در وضعیت کرونایی قرمز و نارنجی تهران شد.
خوشبختانه در این میان خبرهای خوشی از واکسن ایرانی کرونا در راه است و به گفته مقام های وزارت بهداشت و درمان، امیدواریم اواخر فصل بهار به مرحله تزریق برسد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در همین حال از آماده شدن واکسن کرونا «اسپوتنیک وی» ساخت ایران تا پایان بهار خبر داد.
اما متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 380 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 68 هزار و 746 نفر رسید.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون دو میلیون و 358 هزار و 809 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 380 نفر از بیماران مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 68 هزار و 746 نفر رسیده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در اطلاعیهای درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید 19 و تعداد واکسنهای تزریق شده اعلام کرد: تا کنون 563 هزار و 810 نفر دوز اول واکسن کرونا و 154 هزار و 700 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 718 هزار و 510 دوز رسید.
از دیروز تا امروز 3 اردیبهشت 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 22 هزار و 904 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که سه هزار و 423 نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 358 هزار و 809 نفر رسید.
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، روند افزایشی ابتلا به کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه داشته و در شبانه روز گذشته 116 نفر در بیمارستان های استان بستری شدند.
بر اساس این گزارش، برای نخستین بار تعداد بستری های کرونا در استان اردبیل از رقم 600 نفر فراتر می رود و این درحالی است که مسئولان علوم پزشکی استان در باره احتمال افزایش این تعداد به 700 تا یک هزار نفر نیز هشدار میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز اعلام کرد: با جانباختن هشت نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، مجموع فوتیهای کووید.19 در این استان نیز به یکهزار و 565 نفر رسید.
دکتر شهرام حبیبزاده، با اشاره به پر شدن ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی و افزایش شمار مراجعان اضافه کرد: بخشهای اتاق عمل و فیزیوتراپی بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل به بخش کرونا تبدیل شده و یک بخش بیمارستان فاطمی و تمام ظرفیت بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل برای بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.
در همین حال معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجانشرقی گفت: تداوم وضع موجود در بستری بیماران کرونایی منجر به کمبود تختهای بیمارستانی برای خدماتدهی به این بیماران میشود.
علیرضا رجایی با اشاره به اینکه در حال حاضر آذربایجانشرقی هیچ مشکلی در ارتباط با تختهای بیمارستانی برای کروناییها ندارد، افزود: روند افزایشی تعداد بیماران شناسایی شده و بستری شده کرونایی در این استان بسیار نگرانکننده است.
وی از شکسته شدن رکورد تعداد بستریهای بیماران کرونایی طی شبانهروز گذشته در آذربایجانشرقی خبر داد و اظهار داشت: طی این مدت یکهزار و 652 نفر در مراکز درمانی و بیمارستانی استان بستری شدهاند؛ هرچند تاکنون برای پذیرش بیماران مشکلی به وجود نیامده است اما ادامه این روند ما را به اتخاذ تصمیمهای جدید برای افزایش تختهای بیمارستانی میکند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چاراویماق در استان آذربایجان شرقی نیز به روند صعودی کرونا اشاره کرد و آن را در سطح شهرستان و به ویژه برخی از روستاها نگرانکننده دانست.
عقیل نوروزی اظهار داشت: تا حدودی موارد مثبت کرونا در موج چهارم این بیماری در کل مناطق شهری قرهآغاج روستاهای شهرستان مشاهده و شناسایی شده است ولی طی یک هفته گذشته کانون موارد مثبت بیشتر در روستاهای دهستان «ورقه» و «چاراویماق شرقی» بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز اعلام کرد که شمار قربانیان کرونا در این استان با فوت 14 بیمار دیگر در شبانهروز گذشته به یکهزار و 596 نفر رسید.
مریم کوشکی گفت: تعداد مبتلایان به کرونا در این استان نیز با شناسایی 823 بیمار جدید طی شبانه روز گذشته به 99 هزار و 499 نفر رسید.
وی اظهار داشت: تاکنون 311 هزار و 922 نمونه تست تشخیص کرونا به آزمایشگاه ارسال شده که از این مجموع، 308 هزار و 618 مورد پاسخ داده شده و 209 هزار و 118 نمونه آن منفی بوده است.
اما در عین حال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: هم اکنون ویروس جهش یافته است چنانچه مردم 2 هفته پروتکل ها را در استان رعایت کنند و انتخاب های هوشمند داشته باشند، موج چهارم کرونا فروکش می کند.
جمیل صادقی فر اظهار داشت: پیک چهارم کرونا به گونه ای است که ابتدا تعداد ابتلا افزایش می یابد سپس بعد از 2 هفته تعداد بستری ها و پس از آن به فاصله 2 یا سه هفته نیز تعداد فوتی ها افزایش پیدا می کند.
وی افزود: مردم باید متقاعد به رعایت پروتکل ها شوند، هم اکنون خودداری از حضور در تجمعات مهمتر از ماسک زدن است منظور از تجمعات تعداد بسیاری از افراد نیست بلکه تجمع 10 نفر نیز خطرناک است.
در حال حاضر 301 شهر کشور در وضعیت قرمز، 95 شهر در وضعیت نارنجی، 45 شهر در وضعیت زرد و 7 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*