یک‌شنبه 30 دی 1403

نامزدهای نیابتی احمدی نژاد / احتمال شرکت سید حسن خمینی در انتخابات / آیا ظریف 14 بار استعفا داده است؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نامزدهای نیابتی احمدی نژاد / احتمال شرکت سید حسن خمینی در انتخابات / آیا ظریف 14 بار استعفا داده است؟

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در ایران

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 25 خرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 472 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 864 مورد بستری شدند.

وی گفت: مجموع بیماران کووید19 در کشور به 187 هزار و 427 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 107 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 8 هزار و 837 نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: استانهای آذربایجان غربی، هرمزگان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: در روز 19 اسفند سال گذشته بیشترین مراجعه به مراکز درمانی در تهران صورت گرفت و بیشترین موارد بستری ناشی از کرونا در تاریخ 22 اسفندماه اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: همچنین تاکنون بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در تهران در تاریخ 26 اسفند رخ داده است. در روزهای چهارم، دهم و بیست و چهارم فروردین نیز امواجی در زمینه افزایش ابتلا به بیماری را مشاهده کردیم اما همچنان دامنه آن کمتر از تاریخ‌هایی بود که در اسفندماه ذکر کردم.

زالی افزود: همچنین در بیست دوم و بیست سوم اردیبهشت هم نیز موج‌هایی از بیماری دیده شد که دامنه آن از اسفندماه کمتر بود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکید بر اینکه شرایط مطلوب در تهران می‌تواند شکننده باشد، اظهار کرد: در روز جمعه گذشته در تهران 193 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بخش‌های عادی بستری شدند و همچنین 53 بیمار در بخش‌های ویژه تحت درمان قرار گرفتند و خوشبختانه امروز 195 بیمار نیز از بیمارستان‌ها مرخص شدند.

بیشتر بخوانید:

کرونا در ایران: فوتی‌ها سه رقمی شد / 2472 ابتلای جدید

بازگشایی تالار‌های پذیرایی در مناطق قرمز ممنوع است

فوت بیش از 100 بیمار مبتلا به کرونا در طی 24 ساعت گذشته

***

محسن هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی شود

آرمان ملی نوشت: محسن هاشمی د رد مرد م را به‌خوبی می‌شناسد ... مد یریت د ر خون محسن هاشمی است که بر اساس صلاحیتش به او اعطا می‌شود... پس پربی‌راه نیست اگر اد عا شود او می‌تواند گزینه جد ی برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 باشد . عملکرد او د ر شورای شهر سبب تصمیمات کلید ی و مهمی برای پیشرفت پایتخت شد اما آنچه او انجام د اد تنها بخش کوچکی از توانایی‌های مد یریتی‌اش بود چرا‌که د ر روزهای بحران د ر کنار مرد سازند گی از تجربه ایشان آموخته و می‌د اند جز مسیر اعتد ال به مسیر د یگری نباید هد ایت شود . محسن هاشمی کارکرد گراست و میانه‌ای با شعار و وعد ه بی‌حساب و کتاب ند ارد ... به نظر می‌رسد محسن هاشمی که هیچ‌گاه خود را محصور اراد ه‌های سیاسی برای مد یریت کشور نکرد ه گزینه مطلوب جریان اصلاحات و اعتد ال برای انتخابات 1400 است اما د ر این میان نباید فراموش کرد که محسن هاشمی تابع نظر خانواد ه و به‌ویژه ماد رش خانم عفت مرعشی است.

اما امروز بلافاصله محسن هاشمی در پستی اینستاگرامی نوشت: با توجه به گمانه زنی ها و شایعات مطرح شده در فضای مجازی و مطبوعات در رابطه با کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، به اطلاع می رساند همانگونه که رییس شورای شهر تهران در مصاحبه های متعدد تصریح کرده اند، ایشان برنامه یا بنایی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارند.

طرح اینگونه احتمالات اثر مثبتی بر شرایط امروز جامعه که سخت درگیر مشکلاتی نظیر بیماری کرونا، مسائل اقتصادی - اجتماعی و تحریمهای ظالمانه است، ندارد و مناسب تر است که توجه وتمرکز مسئولان ورسانه ها بجای پرداختن به گمانه زنی ها وشایعات بی اساس به بهبود خدمت رسانی و انجام وظایف خویش معطوف شود.

***

سه تکذیب انتخاباتی در یک روز

فرارو نوشت: از شب گذشته تاکنون احتمال نامزدی سه تن از مقامات کشور در انتخابات ریاست جمهوری تکذیب شده است. ابراهیم رئیسی، جواد ظریف و محسن هاشمی می‌گویند نمی‌خواهند وارد این میدان شوند. پس از انتشار شایعات گسترده پیرامون احتمال نامزدی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده او شب گذشته در گفت‌وگویی اینستاگرامی این اخبار را رد کرد و گفت که در خود صلاحیت چنین مسئولیتی را نمی‌بیند...

نام احمدی‌نژاد بر انتخابات 1400 نیز مانند انتخابات 96 سایه افکنده است. برخی اصولگرایان نگران نامزدی او هستند و برخی حمایت هم می‌کنند. چیزی که مشخص است احتمال حضور او قوی است، بزرگترین نگرانی او ردصلاحیت از سوی شورای نگهبان است. صلاحیت احمدی‌نژاد چهار سال پیش رد شد، البته حالا کمی اوضاع برای او فرق کرده است...

با این حال بسیاری از تحلیلگران معتقدند که شورای نگهبان بعید است نظرش درباره رییس جمهوری پیشین را تغییر دهد، اما زمزمه‌های حضور او بخشی از جریان اصولگرا را نگران کرده است...

در این بین گزینه‌های دیگری هم در رسانه‌ها مطرح است از علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف گرفته تا پرویز فتاح، سعید جلیلی و محمدرضا عارف. حتی نام‌هایی همچون رستم قاسمی وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد، سورنا ستاری معاون رییس جمهور، همتی رییس کل بانک مرکزی و... برای نامزدی ریاست جمهوری به میان آمده است. از همه جالب‌تر طرح نام سیدحسن خمینی است. البته هیچکدام از این حرف و حدیث‌ها تاکنون تائید نشده‌اند.

روزنامه اعتماد نوشت: هنوز 24 ساعت از آغاز به کار مجلس یازدهم نگذشته بود که از احتمال بازگشت احمدی‌نژاد و بهاری‌ها به عرصه سیاسی و مشخصا انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نوشتیم... اینکه پایداری‌ها همچون مجلس 98، برای 1400 نیز پشت قالیباف بایستند یا چنانکه از اردیبهشت 96 به یاد داریم، رییس فعلی قوه قضاییه را به رییس کنونی قوه مقننه ترجیح دهند، هنوز مشخص نیست اما آنچه دیروز صراحتا از سوی قائم‌مقام سیدابراهیم رییسی، آن هم با لحن و ادبیاتی نامتعارف مطرح شد، از رد گمانه‌زنی‌ها در مورد استعفای احتمالی ریاست قوه قضاییه به امید تصاحب کرسی ریاست قوه مجریه حکایت داشت.

آنجا که غلامحسین محسنی‌اژه‌ای که 14، 15 ماهی که از صدارت رییسی در راس دستگاه قضا می‌گذرد، به مراتب کمتر از دوران صدارت آملی‌لاریجانی، در افواه حاضر شده، پس از مدت‌ها در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به پرسش ایلنا در مورد «زمزمه‌های احتمال حضور رییسی در انتخابات 1400» گفت: «چنین چیزی مطرح نیست و این زمزمه، زمزمه بی‌خودی است!»... احمدی‌نژاد هم اگرچه حالا سال‌هاست حمایت اصولگرایان را از دست داده اما اگر هم کاندیدا شود، به احتمال قوی ردصلاحیت خواهد شد و در این صورت احتمالا باید کسی را به نیابت از خود به میدان بفرستد. گزینه‌ای که باتوجه به گمانه‌زنی‌های موجود بعید نیست غلامحسین الهام، رستم قاسمی و محمد سرافراز باشد. جالب آنکه بعضی گزینه‌های اصولگرا همچون پرویز فتاح، مهرداد بذرپاش و سعید جلیلی هم چندان از «بهاری‌ها» دور نیستند و با این حساب، هیچ بعید نیست افق 1400 بهاری شود.

***

واکنش مصطفی معین به خبر حضورش در انتخابات 1400  کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به گمانه زنی های در خصوص حضورش در انتخابات 1400 واکنش نشان داد.

مصطفی معین وزیر علوم در دولت سید محمد خاتمی و آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره‌ی احتمال کاندیدا شدنش در انتخابات 1400 به انصاف نیوز می‌گوید: برای انتخابات 1400 برنامه‌ای ندارم و کاندیدا نخواهم شد.

مصطفی معین پزشک و استاد دانشگاه در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران است، او در دوره‌ی نهم انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شد. او در دور اول با حدود 4 میلیون رأی در آرای شمارش شده از میان هفت نامزد در رتبه پنجم قرار گرفت. او در دوره‌ای که وزیر علوم سید محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران بود، دو بار از مقام خود استعفا داد. جمعا در دولت سازندگی و اصلاحات به مدت 10 سال وزیر علوم بود. او در دهمین دوره‌ی انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه شیراز، ثبت نام کرد، اما شورای نگهبان صلاحیت او را برای حضور در انتخابات تأیید نکرد.

***

آیا ظریف 14 بار استعفا داده است؟

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی تفصیلی با شبکه الفرات در پاسخ به سوالی در این خصوص که با توجه به نزدیکی وی به جریان اصلاح طلبی در ایران آیا نامزد این جریان سیاسی در انتخابات آتی ریاست جمهوری است، گفت: عضو هیچ گروه یا جریان سیاسی نیست و در هیچ انتخاباتی نامزد نخواهد شد.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه درخصوص اینکه شنیده شده تاکنون 14 بار استعفا داده اید، گفت: نه این تعداد نبوده است. من از ابتدا علاقه ای به مسئولیت وزارت امور خارجه نداشتم و در مراحل مختلف احساس کردم که ممکن است اشخاص دیگری بهتر از من کار را انجام دهند، در آن مراحل با گفتگو موضوع حل شد این بار هم با اقدامات عملی موضوع حل شد.

***

جزئیات جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات طبری

سومین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه و متهمان دیگر این پرونده، صبح امروز به ریاست قاضی بابایی در شعبه 5 دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

جزئیات سومین جلسه محاکمه طبری / قاضی خطاب به متهم: مدام به مدارکی که اصلا وجود ندارد می‌پردازید

لحظاتی از جلسه سوم دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری

نقش فیلتر کننده تلگرام در پرونده اکبر طبری چه بود؟

***

آخرین اخبار از بررسی اعتبارنامه تاجگردون در کمیسیون تحقیق مجلس حجت الله فیروزی، سخنگوی کمیسیون تحقیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به جلسه عصر امروز این کمیسیون درباره بررسی پرونده اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب گچساران در مجلس یازدهم، گفت: در جلسه امروز کمیسیون تحقیق مجلس که با حضور تمامی اعضای کمیسیون برگزار شد، عده‌ای از اعضای کمیسیون معتقد بودند که کمیسیون تحقیق به دلیل اینکه اعتبارنامه آقای تاجگردون از شعبه به کمیسیون ارجاع نشده و از این پرونده از صحن مجلس به کمیسیون ارجاع شده، لذا این کمیسیون، صلاحیت ورود به بررسی آن را ندارد.

وی افزود: البته تعداد دیگری از اعضای کمیسیون نیز معتقد بودند که کمیسیون تحقیق صلاحیت بررسی پرونده اعتبارنامه آقای تاجگردون را دارد، بنابراین به دلیل اختلاف‌سلیقه‌ای که بین اعضای کمیسیون ایجاد شد، در نهایت رأی‌گیری به عمل آمد و اعضا بر این موضوع رأی مثبت دادند که کمیسیون تحقیق صلاحیت ورود به بررسی پرونده اعتبارنامه منتخب گچساران را دارد.

فیروزی در پایان خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین مقرر شد که اعضای کمیسیون تحقیق مجلس طرف مدت زمان 15 روز تقویمی از زمانی که پرونده اعتبارنامه آقای تاجگردون به این کمیسیون ارجاع شده، موضوع را بررسی و نتیجه را به هیئت‌رئیسه اعلام کند، البته در بخش دیگری نیز مقرر شد که اعضای این کمیسیون نفیا و اثباتا نسبت به اعتبارنامه آقای تاجگردون اظهارنظری نداشته باشند تا پرونده تعیین تکلیف شود.

***

اصلاح‌طلبان از عرصه سیاسی کنار می‌روند؟

ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال معرفی محمدباقر نوبخت از سوی جبهه اصلاحات به عنوان نامزد نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:‌... مطمئن باشید که اگر اصلاح‌طلبان وارد انتخابات شوند، آقای نوبخت را به عنوان نامزد خود معرفی نمی‌کنند زیرا او در جریان اصلاحات دارای محبوبیت نیست و خود او هم این موضوع را می‌داند

ایمانی اظهار کرد: آقای جهانگیری یک مهره سوخته است و بعید است وارد انتخابات شود؛ علاوه بر این او منتسب به حزب کارگزاران سازندگی است و می‌دانیم که رابطه کارگزاران با دیگر احزاب و طیف‌های اصلاح‌طلبی چندان خوب نیست

ایمانی در پایان درخصوص اینکه آیا اصلاح‌طلبان می‌توانند به بازسازی سرمایه اجتماعی نایل شوند، گفت: «خیر، در مدت‌زمان باقی‌مانده نمی‌توانند سرمایه اجتماعی خود را ترمیم کنند و اساسا به مصلحتشان نیست که وارد انتخابات شوند. به نظرم اصلاح‌طلبان باید مدتی از عرصه سیاسی کنار باشند و به خودشان بپردازند زیرا در مقطع کنونی و با وضعیتی که دارند نمی‌توانند توفیقی به دست بیاورند».

صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز به فردا گفت: عملکرد آقای روحانی و دولتش مردم را از انتخابات دلسرد کرد و این واقعیتی است که نمی‌شود انکار کرد. واقعا دولت به خصوص از سال96 تا کنون چه حرفی برای گفتن داشته است؟ کدام سیاست داخلی و سیاست خارجی در جریان بوده است؟ چه زمانی به خواسته‌های مردم گوش داده شده است؟.

زیباکلام گفت: اصلاح‌طلبان باخته‌اند و همه‌جوره هم باخته‌اند زیرا نتوانستند به درستی عمل کنند و مردم را از خود ناامید کرده‌اند. در چنین شرایطی دیگر فرقی نمی‌کند که اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی، محمدرضا عارف یا حتی شخص محمد خاتمی نامزد آنها در ریاست‌جمهوری باشد و در هر صورت مردم به اصلاح‌طلبان اقبالی نشان نمی‌دهند؛ یعنی فرض کنیم که خود آقای خاتمی نامزد شود و تأیید صلاحیت هم شود بازهم اصلاح‌طلبان پیروز انتخابات نخواهند شد.

***

غروب اصلاحات در عصر روحانی صبح نو نوشت: هفتمین سالگرد به قدرت رسیدن حسن روحانی در قامت ریاست جمهوری اسلامی ایران است. اصلاح‌طلبان که در برهه انتخابات 92، حامی تمام و کمال «شیخ دیپلمات» بودند، قصد داشتند با این کار، زمین و زمینه‌ای برای بازگشت مجددشان به عرصه سیاسی ایران فراهم کنند. امروز و پس از سال‌ها از آن خوش‌خیالی‌ها اما جبهه اصلاحات در وضعیت ناامیدی و سرخوردگی قرار دارد...

اصلاح طلبانی که روزگاری با امید رسوخ در ارکان قدرت و بازگشت شکوهمندانه به عرصه سیاست ایران، از روحانی حمایت کردند، امروز و پس از هفت سال از آن حمایت، سرخورده‌تر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسند؛ آنقدر که بعد از کناره‌گیری از انتخابات مجلس یازدهم، معلوم نیست آیا قرار است در انتخابات 1400 نامزدی داشته باشند یا خیر. این ناامیدی به شکل اتم آن در اظهارات اخیر صادق زیباکلام، قابل رویت است. زیباکلام اخیرا درباره برنامه برخی اصلاح‌طلبان برای حمایت از جهانگیری در انتخابات بعدی، گفت: «مردم در انتخابات 1400 حتی به خود خاتمی هم رای نمی‌دهند، چه برسد به جهانگیری. چرا که، بدنه اجتماعی، اعتقادی به اصلاح طلبان ندارد.»

***

آرمان‌های چپ در خدمت رادیکالیسم و تند‌روی در سیاست

فرهیختگان نوشت: شیفت پارادایمی چپ‌های خط امامی از موضع استکبارستیزی و عدالتخواهی دهه 60 به ادبیات آزادی در دهه 70 و 80 را عده‌ای حاصل یک دگردیسی فکری و نظری می‌دانند، اما واقعیت این است که پشت صحنه سیاسی ماجرا قوت بیشتری از پشتوانه نظری کار دارد. از آمریکا‌ستیزی تا آمریکا‌ستایی، از مستضعف‌نوازی تا توجیه‌گری تبعیض به‌نفع لیبرالیسم، از سانسورچی و کمربند به‌دست بودن در ارشاد تا منتفی دانستن هر نوع سیاستگذاری فرهنگی، از تخریب بیت منتظری با لودر تا قدیس‌سازی از او، از ستیز با نهضت آزادی تا ائتلاف با جبهه ملی و... همه‌و‌همه بیش از آنکه به تغییر فکری مربوط باشد به کنش سیاسی و بی‌آرمان چپ‌ها مربوط بود... تاریخ سیاست‌ورزی آقایان گواهی می‌دهد، نه عدالتخواهی و استکبارستیزی دهه 60، نه آزادی‌خواهی دهه 70 و 80 و نه توسعه‌گرایی نیم‌بند دهه 90، هیچ‌کدام آرمان نیستند، آرمان‌ها متغیرند و قابل تغییر و همه در خدمت یک روش و یک تاکتیک، رادیکالیسم و تند‌روی در سیاست. در خدمت همیشه بر مسند بودن؟

***

محمدعلی کشاورز درگذشت  محمدعلی کشاورز امروز (یکشنبه، 9 خرداد) و بعد از مدتی بیماری بر اثر کهولت سن درگذشت. محمدعلی کشاورز از بازیگران تئاتر، سینما و تلویزیون ایران در 26 فروردین 1309 در اصفهان متولد شد.

این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌ها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است.

بیشتر بخوانید:

بازیگر پیشکسوت درگذشت