هیات رئیسه مجلس یازدهم از نمای نزدیک
مجلس یازدهم هفتم خرداد ماه آغاز شد و یک روز بعد هیات رییسه مجلس برای یک سال انتخاب شدند؛ هیات رییسهای با ترکیب ظاهرا یکدست و در اختیار اصولگرایان، اما در واقع از طیفهای مختلف اصولگرایی از سنتیها تا پایداریها.
12 عضو هیات رییسه مجلس یازدهم که در یکسال آینده صدرنشین مجلس هستند، در زیر به صورت کوتاه معرفی شدهاند:
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس: سیاستمدار و نظامی 59 ساله متولد طرقبه. شاید شناسترین چهره حال حاضر پارلمان باشد. او از ابتدای انقلاب سمتهای مختلفی داشته، از فرماندهان سپاه پاسداران در زمان جنگ، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا سپاه و فرمانده نیروی هوایی سپاه، فرمانده نیروی انتظامی، شهردار پایتخت و از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است. او همچنین خلبان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران است.
به گزارش ایسنا، قالیباف در سه دوره انتخابات ریاستجمهوری 84، 92 و 96 نیز کاندیدا شد که در دو انتخابات اول توفیقی نداشت و در انتخابات سال 96 نیز به نفع سیدابراهیم رییسی کنار رفت. او نهایتا پارلمان را به عنوان مقصد بعدی خود انتخاب کرد و در انتخابات مجلس یازدهم به عنوان سرلیست تهران و با کسب یک میلیون و 265 هزار و 287 رأی انتخاب شد.
این سیاستمدار اصولگرا بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 گفت که «اصولگرایی باید با حفظ مبانی و ارزشهای انقلابی جمهوری اسلامی، حرکت در راستای «نواصولگرایی» را هرچه زودتر آغاز کند.» او از ضرورت «تغییر اساسی در نحوه کنش جریان اصولگرایی» نیز سخن گفت.
او خرداد سال گذشته در پیامی از جوانان خواست تا «چهرههای نو» را از میان افراد توانمند و با صلاحیت برای نامزدی در انتخابات مجلس معرفی کنند.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رییس اول: 49 ساله، متولد فریمان و دارای مدرک دکترای تخصصی جراحی سر و گردن است. قاضیزاده هاشمی در ادوار هشتم، نهم و دهم نیز از حوزه انتخابیه مشهد به مجلس راه پیدا کرده بود و حالا چهارمین دوره خود در مجلس را تجربه میکند.
او اصولگرا و عضو جبهه پایداری است و مدتی نیز سخنگوی این جبهه بود.
برادر او احسان قاضیزاده هاشمی نیز در دورههای دهم و یازدهم از حوزه انتخابیه فریمان به مجلس راه پیدا کرده بود. پسرعموی آنها سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت دولت حسن روحانی بود.
علی نیکزاد، نایب رییس دوم: 55 ساله، متولد اردبیل، اصولگرا و از طیف نزدیک به محمود احمدینژاد است. نیکزاد در دولت احمدینژاد استاندار اردبیل و وزیر راه و شهرسازی و پس از آن رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه توسعه ساختمان تدبیر (وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام) بود.
او در انتخابات سال 96 ریاستجمهوری ریاست ستاد انتخاباتی سیدابراهیم رییسی را برعهده داشت.
او در انتخابات مجلس یازدهم به عنوان نماینده مردم اردبیل به مجلس راه یافت.
سید ناصر موسوی لارگانی، دبیر: او 57 ساله متولد لارگان و نماینده چهار دوره مجلس از حوزه انتخابیه فلاورجان است.
موسوی لارگانی تحصیلات حوزوی دارد و مدتی نیز عضو سپاه پاسداران بوده است.
او اصولگرا، عضو جبهه پایداری و از منتقدان برجام و دولت حسن روحانی است.
احمد امیرآبادی فراهانی، دبیر: 47 سال و متولد امیرآباد استان مرکزی است. او از دوره نهم نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی است و پیش از آن عضو شورای شهر قم بوده است.
امیرآبادی اصولگرا و عضو جبهه پایداری است و در دولت حسن روحانی انتقاداتی را به موضوع برجام و رویکرد اقتصادی دولت مطرح کرده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی، دبیر: 58 ساله و متولد اصفهان است. او نیز چهارمین دوره نمایندگی خود در پارلمان را از حوزه انتخابیه شاهینشهر تجربه میکند.
او اصولگرا، عضو جبهه پایداری و از منتقدان دولت حسن روحانی و نخستین نمایندهای بود که در سال 92 و در زمان معرفی کابینه اول حسن روحانی در مخالفت با کلیات برنامه دولت یازدهم صحبت کرد.
در دوره دهم مجلس و در جریان حمله اعضای گروه تروریستی داعش به ساختمان مجلس، دو تن از اعضای دفتر حاجیدلیگانی شهید شدند.
روح الله متفکر آزاد، دبیر: 38 ساله و متولد تبریز است. او استادیار دانشگاه تبریز است و پیشتر مشاور استاندار اسبق آذربایجان شرقی و مشاور رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی کشور بوده است. او در انتخابات مجلس یازدهم و در لیست اصولگرایان از حوزه انتخابیه تبریز به مجلس راه پیدا کرد.
علی کریمی فیروزجایی، دبیر: 48 ساله متولد بابل و نماینده دوره هشتم مجلس از شهر بابل است. او عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور است و دبیر کلی جامعه اسلامی فرهنگیان، ریاست دانشکده زبان و ادبیات خارجی دانشگاه پیام نور، ریاست هیئت سوارکاری استان تهران و عضویت در هیئت رییسه سازمان لیگ کشتی کشور را در کارنامه خود دارد.
او اصولگراست و در مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه بابل و با حمایت اصولگرایان به مجلس راه یافت.
سیدمحسن دهنوی، دبیر: 36 ساله، فارغالتحصیل دانشگاه شریف است و مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف و عضویت در شورای تبیین مواضع سیاسی بسیج دانشجویی استان تهران را در کارنامه خود دارد.
او در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نیز ریاست ستاد دانشجویی سعید جلیلی را برعهده داشت.
او با خبر دیپورت شدنش به عنوان یک پژوهشگر ایرانی از آمریکا معروف شد. دهنوی که قرار بود به عنوان محقق پسادکتری وارد دانشکده پزشکی دانشگاه هارواد شود، در بدو ورود به آمریکا به همراه خانوادهاش به مدت 30 ساعت بازداشت و توسط دولت آمریکا به ایران بازگردانده شد. رسانههای آمریکایی عضویت او در سازمان بسیج دانشجویی را علت دیپورت او عنوان کردند.
جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا نیز در صفحه شخصی خود در توییتر به این اتفاق واکنش نشان داد: «تأسف آور است. یک پزشک برای نجات جان افراد به آمریکا آمده و چنین اتفاقی میافتد.»
بعد از آن تصویری از درگیری فیزیکی دهنوی با یکی از دانشجویان شریف منتشر شد که گفته میشد مربوط به حضور حسن روحانی در این دانشگاه است، اما او در این باره گفته که «مهمان و سخنران آن برنامه از چهرههای نزدیک به دولت فعلی بود و عدهای هرچند معترض بودند، اما بنا داشتند سخنرانی را بر هم بزنند، اما ما با آنها تقابل داشتیم.»
او در انتخابات مجلس یازدهم و در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب از حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه یافت.
محمدحسین فرهنگی، ناظر: 59 ساله، متولد تبریز و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد است. این نماینده اصولگرا در چهار دوره گذشته نیز به عنوان نماینده تبریز در مجلس حضور داشته و حالا در مجلس یازدهم پنجمین دوره نمایندگی خود را تجربه میکند.
او در جنگ تحمیلی رئیس ستاد لشکر عاشورا و در سالهای بعد فرمانده منطقه مقاومت بسیج استان آذربایجان شرقی و جانشین سپاه عاشورا و فرمانده بسیج دانشجویی کل کشور بوده است.
علیرضا سلیمی، ناظر: 56 ساله، متولد محلات و نماینده هشتم، نهم و دهم مجلس است و حالا برای چهارمین دوره متوالی از همین حوزه انتخابیه به مجلس راه یافته است.
او تحصیلات حوزوی و دانشگاهی دارد، اصولگراست و از منتقدین دولت حسن روحانی به شمار میآید.
محسن پیرهادی، ناظر: 40 ساله، متولد تهران و مدیرمسوول روزنامه رسالت است.
او در دوره چهارم و با لیست آبادگران به عضویت شورای شهر تهران درآمد و در حال حاضر دبیرکل حزب پیشرفت و عدالت از احزاب منتسب به محمدباقر قالیباف است.
او در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی با قرار گرفتن در لیست وحدت محمدباقر قالیباف توانست از حوزه انتخابیه تهران به مجلس راه یابد.
- برچسبها:
- آمریکا
- اردبیل
- استان آذربایجان شرقی
- استان تهران
- استان مرکزی
- اصفهان
- اصولگرایان
- تبریز
- تهران
- جمهوری اسلامی
- جنگ تحمیلی
- دانشگاه پیام نور
- دانشگاه تهران
- دانشگاه صنعتی شریف
- راه و شهرسازی
- سوارکاری
- شورای شهر تهران
- علی کریمی
- قم
- مشهد
- نیروی انتظامی
- نیروی هوایی ارتش
- وزیر بهداشت
- برجام
- داعش
- سپاه پاسداران
- انتخابات مجلس
- حسن روحانی
- مجلس شورای اسلامی