واکنش معاون دفتر رئیسی به توییت جیک سالیوان / نظر اژهای درباره دهه هشتادیها / سعید محمد برکنار شد
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 19 مهرماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 408 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 84 نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 8 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 144 هزار و 498 نفر رسید.
در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونایی نیست و 18 شهرستان در وضعیت نارنجی، 192 شهرستان در وضعیت زرد و 238 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 65 میلیون و 99 هزار و 885 نفر دُز اول، 58 میلیون و 502 هزار و 327 نفر دُز دوم و 31 میلیون و 269 هزار و 552 نفر، دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 154 میلیون و 871 هزار و 764 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 6 هزار و 801 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. ***
سعید محمد برکنار شد
پس از موافقت رئیسجمهور با درخواست وزیر اقتصاد مبنی بر تغییر دبیر شورای عالی مناطق، امروز سید احسان خاندوزی طی حکمی نصراله ابراهیمی را به سمت سرپرست دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب کرد.
سعید محمد پیش از این عهده دار مسؤولیت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی بود.
***
موضع دولت درباره تجمعات اعتراضی
به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری در رابطه با آخرین وضعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: سرپرستی آقای زاهدیوفا بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به اِذن رهبر انقلاب، تا زمان انتخاب وزیر جدید ادامه دارد، گزینه ها در حال بررسی است و در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه سازوکارهای لازم برای راهاندازی «خانه ملی گفتگوی آزاد» در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است ادامه داد: در خانه گفتگوی آزاد فضایی آزاد برای مردم خصوصا جوانان به دور از هرگونه محذوریت علمی و گفتگویی فراهم میشود.
وی همچنین با اشاره به تاکید رئیسجمهور برای در نظر گرفتن مکانهایی برای طرح اعتراض یا انتقادات، یادآورشد: این کار در همین روزهای اخیر به مرحله اجرایی رسید، در دانشگاه تهران خانه گفتگو تاسیس شد و نخستین نشست آن با حضور 90 نفر از اساتید این دانشگاه و ارائه دیدگاههای 20 استاد برگزار شد.
سخنگوی دولت افزود: این موضوع در دستور کار دولت بوده و از هر گونه مشارکت نخبگانی در این زمینه استقبال میکند و همچنین برای اینکه خللی در امور کشور پیش نیاید وزیر کشور مکلف شد تا برای ساماندهی، پیشنهادهایی ارایه کند.
بهادری جهرمی ادامه داد: دولت با برگزاری تجمعات قانونی موافق است و قانون هم قواعد مربوط به فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را در آییننامه مشخص کرده و رئیسجمهور پیشنهادی را برای به روزرسانی سازوکارها مطرح و به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول کرده است.
بهادری جهرمی درباره کندی اینترنت و فیلتر بودن برخی شبکههای اجتماعی که در روزهای اخیر بسیاری از کسب و کارها دچار زیان شده اند، یادآور شد: که مسئولان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی رصد موضوع را بر عهده دارد و متولی این حوزه است و با توجه به رصد به روزی که از شرایط دارد، تصمیم میگیرد.
***
گزارش سخنگوی قوه قضائیه درباره وضعیت بازداشتیها
به گزارش ایسنا، مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با رسانهها با اشاره به بازداشتیهای وقایع اخیر گفت: در یک مرحله در تهران حدود 400 نفر از دستگیر شدگان تعیین تکلیف و آزاد شدند و طرح تفکیک و طبقه بندی بازداشتی ها پیگیری می شود و مراتب ادامه می یابد.
وی ضمن تشکر از دادسرای امنیت گفت: اینکه وضعیت فرد متهم سریعا تعیین تکلیف شود جای تقدیر دارد. گزارش داشتیم تا سه روز پیش 1700 نفر بلاقید در مرحله تحقیقات آزاد شدند و تعدادی هم هستند که تعیین تکلیف می شوند و مفتخریم بگوییم بازداشتی های ما حداقلی است.
ستایشی تاکید کرد: کسانی که محرک اصلی بودند، با آنها با قاطعیت برخورد میشود و تصمیمات دستگاه قضائی در این زمینه بازدارنده است.
وی ادامه داد: در همینجا اعلام میکنم هرکدام از شهروندان عزیز فکر این را دارند و این برداشت را دارند که در قبال حوادث اخیر مورد ظلم واقع شدند میتوانند مراجع قضایی را پناهگاه خود بدانند.
ستایشی درباره گزارش پزشکی قانونی درباره مرگ مرحوم مهسا امینی گفت: الان صحنه شفاف و روشن است و جایی برای ابهام نیست و گزارشهای علمی از سوی مراجع رسمی (سازمان پزشکی قانونی) نسبت به موضوع خانم مهسا امینی منتشر شده است.
وی ادامه داد: نسبت به اعلام نظریه پزشکی قانونی بعضی ها تقاضایی مطرح کرده بودند که زودتر مطرح شود اما دیدید که قوه قضاییه با دقت و براساس وعده ای که داده بود دقت را فدای سرعت نکرد و با تمسک به خرد جمعی و تشکیل یکی از بی نظیرترین و قوی ترین سطح کمیسیون های تخصصی با حضور 19 از صاحب نظران رشته های مختلف در این عرصه و با اختصاص وقت موسع و با مداقه موضوع را بررسی کردند و هیچ گزارشی نبود که مطرح نشده باشد و چیزی که مغفول باشد در این قصه دیده نشد.
***
روایت وزیر کشور از پشت صحنه اعتراضات در سنندج
به گزارش فارس، احمد وحیدی وزیر کشور در حاشیه بازدید از تصفیهخانه آب سنندج در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: شاهد برخی اغتشاشات در سطح شهر بودیم که هرچند اندک بود اما موجب مزاحمت برای مردم میشد.
وی گفت: اینها حمایت شده و برنامهریزی شده توسط گروهکهای تروریستی تجزیهطلب کومله، دموکرات و پژاک بودند که تاریخ بسیار بد و زشتی از مزدوری صدام گرفته تا کشورهای غربی و همکاری با صهیونیست دارند.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: تاریخ گواه کارهای تروریستی و جنایتباری که این گروهکها در این خطه انجام دادهاند است اینها تلاش کردند که در رابطه با اغتشاشات اینجا نقش آفرینی کنند.
وحیدی افزود: آنها این موضوع را که مردم شریف کُرد که حقا جایگاه برجستهای در کشور و نظام دارند به دنبال آرامش و توسعه هستند را بر نمیتابند.
احمدی تصریح کرد: این مدعیان دفاع از حقوق کرد با مردم کرد دشمنی دارند وقتی در این منطقه کارها در حال انجام است میخواهند مانع ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه توسعه و سرمایهگذاری با وجود امنیت تحقق پیدا میکند، گفت: الان سرمایهگذارانی آماده سرمایهگذاری در این استان هستند اما دشمنان در تلاش برای ایجاد ناامنی و جلوگیری از توسعه و پیشرفت در کردستان هستند.
وزیر کشور افزود: دشمنان ملت کرد و انقلاب میخواهند با اغتشاشات جوی را ایجاد کنند که سرمایهگذار نتواند در این استان سرمایهگذاری کند که این به نفع دشمن و به ضرر مردم است.
وحیدی گفت: دشمن توسعه مردم کُرد و ایران را بر نمیتابد و این رفتارهای خشن و آشوبگرانه به خوبی نشان میدهد که علیه مردم هستند.
وزیر کشور اضافه کرد: مردم شریف کردستان که به خوبی اینها را میشناسند و میدانند که پشتوانه این گروهکها دشمنان این نظام هستند باید خودشان همینجور که همیشه در میدان بوده و هستند آنها را برانند.
***
بخشنامه احیای کرسیهای آزاداندیشی به دانشگاهها ابلاغ شد
مدیرکل دفتر سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با توجه به اهمیت کرسیهای آزاداندیشی در مبحث گفتگو و تضارب اندیشهها با یکدیگر، بخشنامه احیای کرسیهای آزاداندیشی به دانشگاهها ابلاغ شد و این وزارت برگزاری عملی آن را پیگری خواهد کرد.
محمدمهدی ذوالفقارزاده مدیرکل دفتر سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای سطح یک کشور که در سالن شهید سلیمانی این وزارت به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، گفت: هدف گذاری ما این است که در سه ماهه پاییز سال جاری، حداقل 3 کرسی آزاد اندیشی در هر دانشگاه برگزار شود.
وی افزود: پس از پایان فصل جاری، نسبت به اشکالات شکل کنونی کرسی های آزاد اندیشی بررسی کارشناسی صورت خواهد گرفت و با استفاده از نظرات معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها برای برگزاری طولانی مدت آن تصمیم گیری خواهد شد.
***
بسترهای بهرهبرداری دشمنان باید از بین برود
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در صحن علنی مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: حادثه شرارتهای اخیر اولین و آخرین حادثه در این کشور نخواهد بود چرا که دشمن بر دشمنی خود با مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد و آن را ادامه خواهد داد. ریشه، علل و بسترهایی که دشمن میتواند از آنها بهره برداری کند، باید از بین برود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه مردم ما دم خروس اشرار را دیدند. چرا که ارتباط با بیگانگان و سرویسهای جاسوسی و کشف و جاسازی بیش از 400 قبضه سلاح گرم و بسیاری از موارد دیگر محرز شد.
ذوالنوری تصریح کرد: اگر کسانی کمترین عرق ملی را داشتند پرچم کشور را آتش نمیزدند. اگر کمترین عرق دینی را داشتند، مسجد، حسینیه و قرآن را آتش نمیزدند.
وی خاطرنشان کرد: مردم راه خود را از آشوب گران جدا کردند و نیروهای امنیتی و انتظامی نیز با آشوبها برخورد لازم را داشتند.
***
واکنش معاون دفتر رئیسی به توییت جیک سالیوان
معاون سیاسی دفتر رییس جمهور به توییت مشاور امنیت ملی کاخ سفید نسبت به اتفاات اخیر در ایران پاسخ داد و نوشت: اگر در آستانه انتخابات نیاز دارید که خود را قوی نشان دهید سی و چند بار تقاضای ملاقات مستقیم با ایران را سری نگه دارید.
به گزارش ایسنا، محمد جمشیدی در توییتر نوشت: دکتر رییسی با بیان یک بیت شعر، دولت های خارجی که از اغتشاشگران حمایت میکنند را مگس خطاب کرد. مشاورین مغرض که به شما اخبار جعلی میدهند شما را غیر قابل اتکا میکنند. اگر در آستانه انتخابات نیاز دارید که خود را قوی نشان دهید سی و چند بار تقاضای ملاقات مستقیم با ایران را سری نگه دارید.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی یادداشتی در توییتر نسبت به اتفاقات اخیر ایران با اظهار نظری مغرضانه مدعی شده بود که رئیس جمهور ایران معترضان را با «مگس» مقایسه کرده است.
***
حمایت قالیباف از موتورسواران
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1401 پس از تصویب کلیات این لایحه طی اظهاراتی گفت: بند 2 این لایحه شامل موضوع شمارهگذاری خودروهای سواری است، درحالی که بر اساس بند 8 این موضوع باید شامل کامیون، کامیونت و همه موارد باشد و ابهامی در این زمینه وجود دارد که در اصلاحیه مورد بحث فقط موضوع خودروهای سواری مطرح است.
وی اظهار کرد: در جریان رسیدگی به این لایحه حتما 3 موضوع مهم باید با هم مورد توجه قرار بگیرد؛ اول اینکه واقعاً چرخه تولید نباید متوقف شود و امروز عدم اسقاط معضلی در خط تولید برای ما ایجاد کرده است. همچنین بر اساس ماده 8 قانون هوای پاک یک موتور سیکلت 20 ساله باید اسقاط شود اما امروز مردم توان اسقاط و قدرت خرید یک موتور سیکلت 40 میلیون تومانی را ندارند. موضوع سوم نیز این است که امروز برای هر لیتر گازوئیل مقدار زیادی یارانه تخصیص می یابد؛ این در شرایطی است که یک کامیون با 30 الی 40 سال عمر، مصرف سوخت بالایی دارد.
***
15 دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی آزاد شدند
به گزارش تسنیم، روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد: تاکنون 15 دانشجوی بازداشتی دانشگاه علامه طباطبائی آزاد شده اند و از آنها تنها 2 دانشجو باقی مانده است، که پیگیر آزادی آنها هم هستیم.
به دانشجویان تاکید کرده ایم که اگر انتقادی دارند در داخل دانشگاه و با رعایت قوانین باشد و توصیه نمی کنیم که دانشجویان در بیرون از دانشگاه و سطح شهر دنبال مطالبات خود باشند.
دانشجویان می توانند نسبت به موضوعات مختلف نقد داشته باشند، اما باید خواسته های خود را از طریق ساختار قانونی مطالبه کنند.
***
با دو گروه از سلبریتی ها برخورد نکنید
جهان نیوز نوشت: «یکی از نکات قابل توجه فتنه اخیر، فعالیت ها و رفتارهای برخی از سلبریتی ها در آن بود. این فعالیت ها را حداقل می توان در سه گروه، دسته بندی کرد:
گروه اول، کسانی بودند که در همان اوایل فتنه و با فوت مرحومه امینی، هم راستا با بسیاری از مردم و مسئولین، صرفاً نسبت به فوت آن مرحومه، ابراز احساسات کرده و به نوعی از اتفاق ناگهانی که پیش آمد، متأثر شدند.
گروه دوم، کسانی بودند که فقط ابراز احساسات و همدردی نکردند، بلکه به نوعی با چیزی شبیه نیش و کنایه یا بیان برخی کلمات، کمی غلیظ تر وارد میدان شدند. هرچند جملات و کلماتی که به کار بردند، از نظر مبنایی یا ظاهری مورد اشکال بود و محصول خواندن یا دیدن محتوای تحریف شده و... بود، مستقیم یا غیر مسقیم خطاب به نیروی انتظامی و پلیس امنیت اخلاقی یا قانون حجاب و یا کلیت جمهوری اسلامی بود، اما در هر صورت، سخت می توان عناوین مجرمانه یا برچسب فتنه گر به آنها زد...
در مورد گروه اول که تکلیف از ابتدا مشخص است و آنها مانند بقیه مردم هستند. در میان گروه دوم نیز اگر افرادی هستند که نیاز به توجیه دارند و یا گرفتن تعهد از آنها لازم است، باید این کار صورت گیرد و از اظهارات بقیه نیز می توان با اغماض گذشت و نباید به رفتارهای آنها ضریب داد و بزرگشان کرد.»
***
نظر اژهای درباره دهه هشتادیها
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در دیدار با علمای اهل سنت، با بیان اینکه جوانان و نوجوانان موسوم به دهه هشتادی، امروز بعضاً بیشتر از جوانان و نوجوانان نسل اول انقلاب، معتقد به آرمانها و ارزشها هستند، گفت: نباید این تصور را داشت که جوانان و نوجوانان ما بواسطه شیطنتهای دشمن، نفوذ فضای مجازی و برخی کم کاریهای ما مسئولین، از دست رفتهاند؛ بلکه نسل جوان ما امروز بهتر و مجهزتر از نسل اول انقلاب در مسیر ارزشها و آرمانها قرار دارند؛ البته در این زمینه با توجه به عمق و شدت تلاش دشمنان، همه صاحبان تریبون، افراد دارای نفوذ کلام و مسئولین بخشهای ذیربط در نقاط مختلف کشور، باید تلاش بیشتری به خرج دهند.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به موضوع "دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر" نیز بیان داشت: افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر، در زمره عناصر کمگناه گنجانده میشوند شامل سه مرحله ارفاق میگردند؛ در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها، این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد میگردند؛ در مرحله دوم، چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه، از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال و کردار این را ثابت کنند، در مرحله صدور رأی مشمول ارفاق میگردند؛ در مرحله سوم نیز پس از صدور رأی و محکومیت، چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آنها اطمینان حاصل شود، با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه میشوند.