CIA و کارنامه سیاه براندازی دولتها از آسیا تا اروپا؛ هر 4 سال یک کودتا
سیا طی100 سال اخیر، به طور میانگین هر چهار سال، یک دولت را در دنیا سرنگون کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از حربههای همیشگی ایالات متحده آمریکا در دنیا انجام کودتا علیه دولتهای قانونی کشورها است که همواره چنین عملیاتهایی را به CIA سپرده تا بتواند از تبعات آن فرار کند. CIA سازمان اصلی اطلاعاتی - ضد اطلاعاتی - جاسوسی - ضد جاسوسی - امنیتی غیر نظامی آمریکاست و به نوعی جانشین سرویس استراتژیک OSS در جنگ جهانی دوم میباشد که به عنوان شاخهای از نیروهای نظامی آمریکا فعالیت میکرد.
این سازمان از بدو تشکیل خود در 26 جولای 1947 فقط به شخص رئیس جمهور و همچنین سنا پاسخگو بوده است و تقریبا فعالیتهای اصلی آن هیچ گاه منتشر نخواهد شد و در خفایی همیشگی صورت میپذیرند. بودجه و تعداد کارمندی سری دارد و تخمینها حاکی از بود جه سالانه 10 میلیارد دلار و حدود 20 هزار کارمند رسمی غیر از آدم فروشان و عوامل نفوذی حکایت دارد. نیروهای غیررسمی و مزدور ان نیز تا 250 هزار نفر برآورد میشود؛ که باید هروز صبح گزارش کلی روزانه اش روی میز کار رئیس جمهور آمریکا باشد. پس از حوادث تاریخی و بی سابقه 11 سپتامبر 2001 و ضعف شدیدسازمان اطلاعاتی و امنیتی آمریکا که قادر به جلوگیری از این حادثه که خود بن لادن نیز چند هفته قبل از وقوعش در پیامی تلویزیونی به آن اشاره کرده بود نبودند.
بازنگری وسیعی در این سازمانها که بالغ بر 36 ارگان موازی و مجزا اعم از سیا - اف بی آی - پلیس مخفی - پلیس فدرال - گارد امنیت ملی - گارد ملی - اطلاعات ارتش - و چندین ارگان دیگر صورت گرفت و وزارت امنیت داخلی آمریکا به وزارت مایکل چرتاف در دوره اول ریاست جمهوری بوش تشکیل گردید. برای رهبری همه سازمانهای اطلاعاتی و هماهنگی آنها نیز شازمان اطلاعات ملی National Intelligence تشکیل شد.
این نهاد تروریست پرور که بیش از 70 سال از عمر آن میگذرد در بسیاری از آشوبهای جهان دست دارد و با ارائه گزارشهای نادرست و غلطی درباره مسائل سیاست خارجی، تقلب در انتخابات و مسائلی از این دست در کشته شدن هزاران نفر از شهروندان کشورهای مختلف، شکنجههای بیشمار زندانیان و جاسوسی از اقصینقاط جهان نقش اصلی را داشته است. از افتخارات CIA بزرگ کردن طفل زاییده شده MI6 به نام داعش است.
*س_آشوبی که با ارتش مخفی امریکا شکل میگیرد_س*سازمان سیا اگرچه به یک نهاد جاسوسی شهرت دارد، اما تحولات سالهای اخیر در روشهای دخالت آمریکا در کشورهای مختلف موجب شده تا این آژانس، علاوه بر جمعآوری اطلاعات، دست به عملیاتهای خرابکارانه و کودتا در کشورهای هدف بزند. سیا طی100 سال اخیر، به طور میانگین هر چهار سال، یک دولت را در دنیا سرنگون کرده است.
آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا یا همان CIA برای اجرای نقشههای خرابکارانه خود از ابزاری موسوم به ارتش مخفی استفاده میکند که در آن از قاتل و متخصص ترور گرفته تا قاچاقچی و مشاور دولتی را حضور دارند، این ارتش برای هر کشوری متناسب با ویژگیهای جغرافیایی، سیاسی، فرهنگی، و اجتماعی بکار گرفته میشوند.
آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا از همان سال 1947 تا امروز به ایجاد کودتاهای غیرقانونی در کشورهایی، چون گواتمالا (1954)، اندونزی (1957)، لائوس (1958-1959 و 1960)، کاستاریکا و عراق (1960) و اکوادور روی آورد که باعث کشتارهای وسیع، شکنجه در زندانها و دههها رکود اقتصادی در دنیا شد، این سازمان حتی در زمینه ترور افراد چنین بار اقدام کرد تا دست نشانده آمریکا را روی کار آورد مانند کاری که در سال 1961 انجام شد که در آن پاتریک لومومبا نخست وزیر محبوب و مشهور کنگو ترور و موبوتو سکو که طرفدار ایالات متحده بود را جایگزین کرد.
یک نمونه دیگر از اقدامات سیا کودتا علیه کوامی نکروما رهبر غنا در سال 1966 بود که در نتیجه سرنگون شد یا سالوادور الوانده رهبر شیلی که در سال 1973 به وسیله انقلاب نظامی البته با حمایت سیا برکنار و به جای آن رژیم آگوسته پینوشه بر سرکار آمد که در طی سالهای بعد سه هزار مخالف خود را کشت و دهها هزار نفر از مردم شیلی را در زندانها شکنجه کرد.
آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا در سال 1967 هم با ایجاد اختلال در انتخابات محلی یونان و راه اندازی کودتا تنها در یک ماه اول بیش از هشت هزار نفر را قربانی کرد.
این سازمان در دستگیری چهرههای مطرح آزادیخواه جهان هم ید طولانی دارد، اطلاعات مهیا شده توسط این سازمان که در اختیار دولت نژادپرست آفریقا قرار گرفته بود منجر به دستگیری نلسون ماندلا رهبر کنگره ملی آفریقا شد.
اقدامات دیگر سیا چون کودتای سال 1964 بولیوی، کودتای بین سالهای 1972-1975 استرالیا، کودتای سال 1962 برزیل و یا حمایت این سازمان از خاندان حاکم در السالوادور در سال 1990 بود منجر به شعلهور شدن جنگ داخلی و کشته شدن بیش از 75 هزار نفر شد، است؛ در آسیا هم آمریکا 20 سال رژیم ظالم فیلیپین را حمایت کرد که مرتکب کشتار و فجایع در حق مردم خود شده بود.
یکی دیگر از رسواییهای سیا زندانهای مخفی آن است که تیم وینر برنده معتبرترین جایزه روزنامهنگاری در آمریکا (پولیتزر) در کتاب خود (تاریخ CIA، میراث خاکستر) اشاره کرده و مینویسد: مراکز بازجویی سری CIA قبل از سال 1950 در آلمان، ژاپن و پاناما دایر شدند و در آنها مخالفان را شکنجه میکردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در یکی از دیداران خود با مسئولان نظام به نکتهای در خصوص زندانهای مخفی آمریکا اشاره کردند که تاکنون کمتر در رسانهها و بین افکار عمومی مطرح شده و آن وجود زندانی در افغانستان است که سبب تحقیر مسئولان افغانستانی و مردم این کشور شده است.
بر اساس قرائن و نکاتی که در این باره در نشریات و رسانههای غربی منتشر شده این زندان در پایگاه هوایی بگرام مستقر است. پایگاه هوایی بگرام را میتوان یکی از مهم فرودگاهها و پایگاههای هوایی افغانستان نام برد. ساختمان این فرودگاه در سالهای دهه 50 و 60 به منظور فراهم آوردن مکانی برای واکنش احتمالی در مقابل حمله اتحاد جماهیر شوروی با کمک دولت آمریکا و زیر پوشش تسهیل حمل و نقل هوایی ساخته شد.
لیست کامل کشورهایی که سیا در آنها دخالت کرده و قصد براندازی نظام آن را داشته است؛
قاره آمریکا: آرژانتین، کلمبیا، پرو، گویان، بولیوی، ونزوئلا، برزیل، هندوراس، گواتمالا، هائیتی، جمهوری دومینیکن، کوبا، السالوادور و مکزیک.
قاره آفریقا: غنا، نیجریه، آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو، مالاوی، آفریقای جنوبی، اریتره، اتیوپی، کنیا، سومالی و سودان.
قاره آسیا و اقیانوسیه: چین، ژاپن، کره شمالی، کره جنوبی، فیلیپین، ایران، ازبکستان، کامبوج، اندونزی، لائوس، سوریه، تبت، ویتنام، سنگاپور، تایلند، استرالیا و برمه.
قاره اروپا و روسیه: بلژیک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، انگلستان، آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، اوکراین، مجارستان و لهستان.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_نقش سیا در آشوبهای منطقه غرب آسیا_س*آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا از سالهای پیش از انقلاب بارها در ایران طرح کودتا را اجرایی کرده است مانند کاری که در سال 1953 در انجام داد که در نتیجه بیش از 40 درصد از عایدات نفت ایران را در اختیار گرفت.
سیا در سالهای نزدیک به پیروزی انقلاب هم برای جلوگیری از چنین اتفاقی دست به کار شد، اما همه شکست خوردند، پس از سال 57 هم آمریکاییها خواستند دست کوتاه شده خود را دوباره به ایران بازگرداند، در نتیجه کودتاهایی چون کودتای پایگاه شهید نوژه را اجرایی کرد که شکست خورد.
این سازمان تروریست پرور آمریکایی وقتی دید نمیتواند در مقابل جمهوری اسلامی با کودتا حرکتی کند برنامهریزی کرد تا ایران را از داخل ناامن کند، مانند اتفاقی که در سال 88 و جریان انتخابات ریاست جمهوری رخ داد که آن هم شکست خورد.
بعد از گذشت چند سال از آغاز بحران در سوریه و فعالیت گسترده گروه تروریستی تکفیری داعش شواهد مختلفی ثابت کرد که دولت آمریکا در ایجاد و حمایت مخفیانه از این گروهک تروریستی نقش ویژهای داشته است و به نوعی میتوان گفت داعش یک ارتش مخفی تحت خدمت سیا است.
با شکست این گروه ترویستی توسط سردار سپهبد سلیمانی و همرزمانش دوباره توجه آمریکا و سیا به داخل ایران و سوء استفاده از شرایط کشور معطوف شد، آنها سعی کردند در دی ماه سال 1396 با سوار شدن بر موج اعتراضات مردمی بخاطر گرانیها طرح براندازی نظام را پیش ببرند و عملیاتهای ایذایی بسیاری را کلید زدند، از جمله این عملیاتها را میتوان ادعای گروهک تروریستی انصارالفرقان مبنی بر «انفجار یک خط لوله بزرگ نفتی در منطقه امیدیه در اهواز در روز شنبه 9 دیماه 96 دانست.
دولت ترامپ بر خلاف دولت اوباما که عموما در پشت پرده به دنبال سیاست تغییر صلحآمیز نظام در ایران بود، شمشیر را از رو بست و علنا از تغییر نظام در ایران سخن میگوید. این تغییر آشکار مواضع واشنگتن تا اندازه زیادی پیامد روی کار آمدن دولت ترامپ و انتخاب افرادی به عنوان مشاوران و اعضای تیم امنیت ملی این دولت است که سیاست تغییر نظام را راهحل چالش ایران میدانند. چنانکه پایگاه ماه آلاباما مینویسد: «اعضای اصلی دولت ترامپ، طرفدار سیاست «تغییر نظام» در ایران هستند. بر خلاف اوباما، ترامپ ترسی از افشای نقشههایش علیه ایران ندارد.
پس از آن هم در آبان سال جاری مردم در اعتراض به گرانی ناگهانی بنزین به خیابانها آمدند و در همین زمان عوامل سازمان سیا با حرکات تنشآفرین سعی کردند اعتراضات به حق مردم را به سمت کودتا سوق دهند و در همین راستا گامهایی را برداشتند، اما همه با شکست روبهرو شد. برایان هوک رئیس گروه اقدام علیه ایران نیز در همین رابطه گفت: ما با در اختیار گذاشتن ابزار ارتباطی توانستیم که حتی با قطع اینترنت در ایران، اغتشاشگران بتوانند با ابزاری که ما در اختیارشان گذاشتیم در ارتباط باشند.
همانطور که گفته شد به دنبال تغییر نظام پرداخت یارانه به بنزین و اصلاح قیمت آن که براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی سران قوا از دقایق اولیه بامداد جمعه 24 آبانماه به اجرا گذاشته شد، اعتراضها و تجمعهایی در برخی شهرها صورت گرفت. برخی با سوءاستفاده از اعتراضهای مردمی، با هدف اغراض سیاسی، اقدامات خشونتآمیز و غیرقانونی را با آسیب رساندن به جان و مال مردم عادی و نیروهای امنیتی و انتظامی مرتکب شدند و مطالبات به حق مردم را به بیراهه کشاندند.
این شکستهای بزرگ باعث شد تا رئیس جمهور دیوانه آمریکا در اقدامی عجیب و با هماهنگی سازمان سیا، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و جمعی از فرماندهان نیروهای مقاومت را به شهادت برساند تا خوی جنایتکارانه خود را بیش از پیش نشان دهند. پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز در همان روزها گزارش داد آمریکاییها منتظر او بودند. عناصر سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا (سیا) با استفاده از اطلاعات مخبرهایی در فرودگاه دمشق، دقیقا میدانستند چه زمانی هواپیمای حامل سردار سلیمانی به سمت بغداد پرواز میکند. اطلاعات دریافتی از اسرائیل نیز، به تایید این جزئیات کمک کرد.
این فقط یک بخش از تحرکات سیا در منطقه است، آمریکا و آژانس مرکزی اطلاعات این کشور حتی به همپیمانهای خود هم رحم نمیکنند مانند کاری که در ترکیه کردند که قصد داشتند با کودتای نظامی به منافع خود دست پیدا کنند؛ این کشور اخیرا در عراق و لبنان هم وارد عمل شده و قصد دارد با نیروهای خود اعتراضات مردم این کشورها را به سمتی سوق دهد تا از آب گل آلود آن ماهی بگیرد.
اندیشکده آمریکایی کاتو می نویسد: زمانی که سازمان سیا دموکراسیهای نوپا در ایران (دولت مصدق) و گواتمالا را ساقط و سرنگون کرد، دولتهای بعدی دیکتاتورهایی بودند که مرتکب موارد گسترده نقض حقوق بشر شدند.
به جرات میتوان گفت که بیشتر اتفاقاتی که در دنیا رخ داده است توسط آمریکاییها رقم خورده و در بیشتر آنها سازمان سیا یا نقش اطلاعاتی و یا نقش عملیاتی داشته است پی میتوان گفت در هر اتفاقی پای آمریکا در میان است.
انتهای پیام /