احیای چپ رادیکال به روایت قوچانی / سناریوی جدید درباره مرگ قاضی منصوری / محسن رضایی نامزد انتخابات 1400 میشود؟
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
سیر صعودی آمار کرونا در کشور / فوتیهای روزانه به 162 نفر رسید
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز دوشنبه در ارتباط زنده تلویزیونی، به ارائه تازهترین آمار کرونا در کشور پرداخت. وی با اشاره به شناسایی 2536 مورد جدید کرونا در کشور طی شبانه روز گذشته، گفت: تا کنون 225 هزار و 205 نفر از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
لاری تعداد فوتیها در 24 ساعت گذشته را 162 نفر اعلام کرد و افزود: بر همین اساس، تا کنون 10 هزار و 670 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بیشتر بخوانید:
کرونا هنوز تنوره میزند / فکری هم به حال جامعه پزشکی کنید
حل مشکلات حملونقل عمومی تهران با «هل دادن» مدیران شهری!
***
دستور جلب و اعلام وضعیت قرمز برای 36 نفر در پرونده ترور حاجقاسم
علی القاصی مهر، دادستان تهران در جلسه مسؤولان عالی قضایی با اشاره به اقدامات انجام شده برای پیگیری پرونده ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اعلام کرد: 36 نفر از افرادی که در ترور حاج قاسم مباشرت، مبادرت و آمریت داشتند، اعم از مسئولان سیاسی و نظامی آمریکا و دیگر دولتها شناسایی شدند که توسط مقام قضایی برای آنها دستور جلب و اعلام وضعیت قرمز از طریق پلیس بین الملل صادر شده است.
وی عنوان اتهامی این افراد را «قتل» و «اقدام تروریستی» اعلام کرد و افزود: در راس این فهرست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
شناسایی 36 نفر از افرادی که در ترور سردار سلیمانی نقش داشتند
شناسایی 40 آمریکایی دخیل در ترور سپهبد شهید سلیمانی
***
جزییات جدید حادثه هواپیمای اوکراینی
غلامعباس ترکی، دادستان نظامی استان تهران در دیدار با جمعی از خانوادههای شهدای سانحه هواپیمای اوکراینی با بیان اینکه تا این لحظه دلیلی بر هک سایبری و الکترونیکی، اختلال بیرونی در سامانههای پدافندی و موشکی و نفوذ در سامانهها یا شبکهها بدست نیامده گفت: به هیچ شواهد و قرائنی برای احتمال خرابکاری و جاسوسی در هواپیما نرسیدیم و آثاری از قطعات موشک شلیک شده بر روی بدنه هواپیما مشهود است و هواپیما بر اثر برخورد با زمین منفجر شده و قطعات آن تا شعاع وسیعی از محل اصابت پراکنده شده که به لحاظ مسکونی بودن محل با مشکلاتی از نظر جمعآوری قطعات هواپیما و حفظ صحنه مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه دو موشک توسط سامانه پدافندی شلیک شده و بررسی کارشناسان حاکی است که یکی از این موشکها تاثیری بر روی هواپیما نداشته و موشک دیگر در نزدیکی هواپیما منفجر شده گفت: 26 ثانیه فاصله شلیکهای اول و دوم بوده، ولی متاسفانه در این فاصله زمانی هم، کاربر برای شلیک دوم از شبکه کسب مجوز نمیکند.
ترکی خاطر نشان کرد: افرادی که مجموعه این خطاها را مرتکب شدند کسانی هستند که بازداشت شدند.
بیشتر بخوانید:
***
رادیکالیسم تهمت نیست، اصلاحطلبان خود انتخاب کردند
محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی کارگزاران و سردبیر روزنامه سازندگی درباره نامه اخیر موسویخویینیها و دفاع حجاریان و علویتبار از رادیکالیسم در سرمقاله روزنامه سازندگی نوشت: با انتشار عمومی نامه / پیام حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد موسویخوئینیها خیلی زودتر از آنچه گمان میشد زنجیره و حلقهی احیای جناح چپ رادیکال در جبههی اصلاحات تکمیل شد... دفاع از رادیکالیسم به معنای تفکری ریشهمحور از چندی پیش در دستور کار روشنفکران سیاسی جناح چپ رادیکال قرار گرفته است. مشهورترین آنها سعید حجاریان نظریهپرداز سیاسی است که... به صراحت از اصلاحطلبانی چون سیدمحمد خاتمی و بهزاد نبوی و به اشاره از سازمانهای سیاسی مانند کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت، انتقاد کرد و نقد آنان بر رادیکالیسم را نادرست خواند.
انتقاد سعید حجاریان از سیدمحمد خاتمی که چرا تندروی را در جبهه اصلاحات را نقد میکند و تحریک بهزاد نبوی به سبب گرایش به کارگزاران سازندگی (به سبب آنکه از حسن روحانی انتقاد نمیکند و در انتخابات شرکت میکند) بخشی از این تسویهحساب ایدئولوژیک است که در مصاحبه علیرضا علویتبار با روزنامه همشهری به صراحت آمده است: «اصلاحطلبانی که رادیکال نیستند از جبهه اصلاحات بیرون بروند!»...
از دو جناح راست و چپ از میان اصلاحطلبان و اصولگرایان صدای پای رادیکالهایی به گوش میرسد که کشور را دچار یک فضای دوقطبی تازه خواهند ساخت و میکوشند... قدرت را به دست آورند.
فرهیختگان نوشت:... تلاش افرادی چون حجاریان و موسویخوئینیها زیر فشار سنگین اجتماعی ناشی از عملکرد دولت، استفاده از یک الگو و نسخه تکراری است. «آنقدر فضا را تند کنیم تا بدنه ریزش یافته دوباره ما را به عنوان لیدر و البته آلترناتیو وضع موجود بپذیرد.» نکته مهم ماجرا اما این است که این نسخه پیش از این چندبار برای اصلاحطلبان پیچیده شده و هر بار نتیجه ناامیدکنندهتری برای آنها داشته است.
برای مثال یکبار این افراد در پایان دوره هشتساله اصلاحات و زمانی که حتی رئیس دولت وقت هم تلاش میکرد خود را از رادیکالها جدا کند، تداوم حیات و حضور در قدرت را در تند کردن فضا دیدند و با قرار گرفتن پشت سر مصطفی معین، امید داشتند که در انتخابات سال 84 به پیروزی برسند ولیتوفیقی نیافتند. مساله مهم این برهه این است که اساسا معلوم نیست موسویخوئینیها، حجاریان و تاجزاده میتوانند تندتر از آن برهه عمل کنند یا خیر؟ و اگر موفق شدند در چنین نقشی بازی کنند، آنگاه آیندهای برای فعالیت در سپهر سیاسی ایران خواهند داشت یا نه.
بیشتر بخوانید:
محمد قوچانی: نامه موسویخوئینیها تکمیل زنجیره رادیکالیسم در اصلاحات بود
واکنش انصاری به نامه خوئینیها: نظر مجمع روحانیون نیست
***
دفاع جلیلی از روابط اقتصادی ایران و ونزوئلا
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین نشست از سلسله نشست های تخصصی - مشورتی گفت: یادم میآید هر زمان که آقای چاوز به ایران می آمد، برخی از رسانه ها عکس بزرگ می زدند و تیتر می کردند؛ باز چاوز به ایران آمد! در سرمقاله می نوشتند که چاوز از ایران چه می خواهد؟ این ترسیمی است که آنها از واقعیت داشتند. حالا واقع قضیه این بود که در آن زمان ده ها پروژه اقتصادی با ونزوئلا دنبال میشد که همه پول حاصل از پروژهها به ایران میآمد.
***
محسن رضایی قطعا برای 1400 می آید، عارف هم شاید
محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز، معتقد است صحبت درباره انتخابات سال 1400 هنوز کمی زود است، اما تعداد کاندیداهای جریان اصولگرا بسیار زیاد است و از جریان اصلاحات شاید عارف و جهانگیری کاندیدا باشند.
ابطحی به خبرآنلاین گفت: به نظر میرسد آقایان ضرغامی و جلیلی عزم جدی برای ورود به عرصه انتخابات را دارند... در کل محمود احمدی نژاد را خطری برای آینده نمیبینم و اساسا فکر نمیکنم ایشان رئیس جمهور شود. البته همچنان معتقدم که حضور 8 ساله ایشان در قدرت یک خطر بزرگ برای کشور بود... آقایان رئیسی و قالیباف زمانی برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری مطرح بودند، اما شاهد هستیم که هر دو در جایگاه ریاست قوا حضور دارند. درباره آقای رئیسی باید بگویم که ایشان جایگاه بسیار مستحکمی در دستگاه قضا دارد و کار خود را به صورت مطلوب خود به پیش میبرد و به نظر میرسد که از پس کار دستگاه قضا بر میآید.
ابطحی گفت: آقایان قالیباف و محسن رضایی همیشه خود را محق در انتخابات ریاست جمهوری میدانند. به نظر میرسد که آقای رضایی قطعا به عرصه میآیند و احتمال دارد آقای قالیباف نیز نیم نگاهی به صندلی ریاست جمهوری داشته باشند.
شرق نوشت: کنش... سالهای اخیر عزتالله ضرغامی، مدیرعامل اسبق سازمان صداوسیما، همواره شائبه انتخاباتی داشته است. حتی شائبه آمدنش برای انتخابات 96 هم مطرح بود که خودش همان وقت تکذیب میکرد اما برخی اظهارنظرهای متفاوتش که بهدنبال القای چهرهای منصف و درمیانهایستاده و گاه حتی منتقد از خودش دارد یا نقش میانجیای که با میهمانیهای معروف صبحانه برای خودش تعریف کرده و از چهرههای چپ و راست، هنری و سینمایی دعوت میکند، همه تا این لحظه شائبهساز بوده است؛ چهرهای که بههیچعنوان با عملکردش بر صداوسیما همسو و همخوان نیست.
***
ادعای عجیب ذوالنوری درباره مرگ قاضی منصوری
آنا: مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را تمیز کرد، گفت: باید پاکسازی از درون قوا شروع شود، از این رو برای تحقق این مهم نیازمند عزم و شهامتی هستیم که خوشبختانه در قوه قضائیه دوره جدید وجود دارد.
وی با بیان اینکه با اقداماتی که در قوه قضائیه رخ داده امیدواری بیشتری به حل مشکلات داریم تصریح کرد: برخوردهای مناسب با مفاسد این امیدواری را بیشتر کرده است.
ذوالنوری به موضوع قتل قاضی منصوری در رومانی اشاره کرد و گفت: ابعاد پرونده قتل قاضی منصوری هنوز مبهم بوده و گمانههای زیادی در این خصوص مطرح است. یکی از گمانههای مطرح درباره قتل قاضی منصوری، وجود باند مخوف فعال در قوه قضائیه برای حذف فردی که ممکن است حاوی مطالبی باشد.
وی با تاکید بر اینکه گمانهزنیهای مطرح از سوی قوه قضائیه در حال بررسی است تصریح کرد: این احتمال نیز وجود دارد که عناصری بخواهند با این اتفاق قدری فضا را آشفته کرده تا فضای اتهام زنی در داخل کشور فراهم شود.
بیشتر بخوانید:
ذوالنوری: یکی از گمانهها درباره قتل «قاضی منصوری» حذف وی توسط باندی مخوف در کشور است
***
نقد درون جریانی اصلاحات، فراموش نشود
آرمان ملی نوشت: زمانی که عبدالواحد موسوی لاری از نایبرئیسی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان استعفا داد میشد پیشبینی کرد که اوضاع به همین گونه نخواهد ماند و این شورا باز هم دستخوش دگرگونیهایی از قبیل استعفا یا انصراف خواهد شد... استعفای محمدرضا عارف از شورای عالی صرفا عللی معطوف به این شورا ندارد. برخی معتقدند که استعفای وی به دلیل کثرت انتقادات به عملکرد وی در شورای عالی و فراکسیون امید است و عدهای دیگر بر این باورند که وی کنار کشیده تا در فضایی آرام خود را آماده انتخابات 1400 کند. این در حالی است که برخی معتقدند استعفای عارف نوعی فرار از مسئولیت و پاسخگویی است.
احمد حکیمیپور، رئیس دورهای شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب و دبیرکل حزب اراده ملت در این باره می گوید: استعفا به نوعی فرار از مسئولیت است. بالاخره آقای موسوی لاری، آقای عارف و هیاترئیسه شورای عالی باید یک گزارش عملکرد ارائه دهند و به نقدهای وارده پاسخ داده شود و به نحوی ابهام روی ابهام اضافه نگردد. وجود سازوکارهای غیرشفاف و محفلگرایانه که از همان بدو 2 خرداد شکل گرفت و تشدید شد به جریان ما ضربه زده و آنهایی هم که پرچمدار و متولی اصلاحاتند پاسخگویی ندارند... با استعفا دادن و کنار کشیدن چیزی حل نمیشود. همین دوستانی که دودستی لیست دستشان میگرفتند و میگفتند بقیه لیستها فیک هستند با یک استعفا میخواهند بروند و پاسخی به مردم ندهند؟ بالاخره ما انتقادات جدی داریم و ریاست دورهای شورای هماهنگی هم که با حزب اراده ملت ایران است. ما اصرار داریم که نقد درونجریانی را پشت گوش نیندازند.
***
آذری جهرمی پوتین ایران میشود؟
آفتاب یزد، روزنامه اصلاح طلب نوشت:... ولادیمیر پوتین کشف «بوریس یلتسین» رئیس جمهور اسبق روسیه بوده است... اما برویم ایران خودمان. نزدیک به مثالی که از روسیهآوردم در اینجا نیز وجود دارد. به ارتباط محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و محمد آذری جهرمی وزیر ارتباطات بنگرید. وزیر ارتباطات از کانال حزب و فعالیت سیاسی به معنای خاص آن به این موقعیت نرسیده است. او به نوعی کشف واعظی است... بهرحال همچنان واعظی برای وزیر ارتباطات خواب میبیند؛ خواب ریاست جمهوری سال 1400. اگر تعارفات سیاسی را کنار بگذاریم وزیر جوان هم نشان داده بیمیل نیست. بنابراین آذری جهرمی برخلاف آنچه دوست داران توئیتری (!) وی مینویسند امانوئل مکرون ایران نیست بلکه مدارج ترقی را مثل پوتین در حال طی کردن است و دور از ذهن نیست روزگاری نفر اول اجرایی کشور شود. درست مثل پوتین!
***
اکنون وقت انتقام نیست
شرق نوشت: اولین کنش جدی رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس یازدهم، نامهای هشدارآمیز به حسن روحانی است. 12 رئیس کمیسیون در این نامه، بسیاری از مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به رئیسجمهور گوشزد کردهاند و نوشتهاند اینکه رئیس دولت پس از وقوع حوادث و فجایع از آنها باخبر شود و به آنها لبخند بزند در کدامین منطق پذیرفته است؟
علی مطهری، نماینده سابق تهران در مجلس در این باره می گوید: نامه لحن خوبی نداشت و تهدیدآمیز به نظر میرسد. این نامه ناصحانه و مشفقانه نیست و لحن نامه نشان میدهد که از روی دلسوزی نوشته نشده است. ادبیات آن احساسی و هیجانی است. نالهکردن و دردها را گفتن و درمان را نگفتن است... البته من این مانع را قبول دارم که آقای رئیسجمهور به نمایندگان بهسختی وقت میدهند. در دوره دهم مجامع استانی نمایندگان درخواست وقت میکردند و وقت داده نمیشد. من امیدوار هستم که آقای روحانی با مجلس یازدهم تعامل بیشتری داشته باشند و به نمایندگان وقت بدهند تا آنها حرفهای خود را بزنند و موضوع منتهی به اینگونه نامهنوشتنها نشود.
بیشتر بخوانید:
مجلس «مچگیری» نکند، دولت هم «وظیفه» اش را انجام دهد
***
احمدینژاد در صورت تایید صلاحیت با بالای 20 میلیون رای، رئیسجمهور خواهد شد
صادق زیباکلام، تحلیل گر مسائل سیاسی به انتخاب گفت: همانگونه که... مجلس در اختیار... جبهه پایداری و طرفداران احمدینژاد قرار گرفت، اکنون انتظار این است که یک شخص تندرو در 1400 رئیسجمهور شود. البته باید توجه داشت که این انتخاب احتمالا با مشارکت 20 تا 30 درصد مردم محقق خواهد شد اما مساله مهم این است که بعد از این رخداد، آنها ناچار خواهند بود پاسخگوی اقداماشان باشند...
زیباکلام در بخشی دیگر از گفتههای خود پیرامون شانس پیروزی احمدینژاد یا جریان پیرو او در انتخابات ریاست جمهوری 1400 تاکید کرد: مساله این است که در ارتباط با احمدینژاد و آینده حضور او در انتخابات باید برخی نهادها تصمیمگیری کنند و در صورت تایید صلاحت او از سوی شورای نگهبان، احمدینژاد با بالای 20 رای رئیسجمهور آینده خواهند شد.