از آخرین وضعیت کرونا، واکسیناسیون، غربالگری ژنتیک تا بازگشایی مدارس
تهران - ایرنا - گروه جامعه ایرنا در ایام تعطیلات نوروز 1401 در حوزههای خبری، گزارشها و گفت و گوهای اختصاصی و متنوعی منتشر کرد که گزیده مطالب در این گزارش برای دسترسی آسان مخاطبان به صورت جمع بندی ارائه شده است.
گروه جامعه خبرگزاری ایرنا - واکسن زدن مهاجران قانونی و غیرقانونی، پوشش 100درصدی واکسیناسیون کرونا با تزریق 150 میلیون دُز، پیشگیری از تولد 8400 نوزاد معلول با غربالگری ژنتیک، جدی گرفتن فرصت طلایی واکسیناسیون کرونا، از بین رفتن 70 درصد از گونههای جانوری ایران، گزارش مسمومیتها با استناد به آمارهای پزشکی قانونی در سال گذشته، درآمدهای پایدار در شهرداری تهران، وضعیت ایمنی بازار بزرگ پایتخت، حمایت از معلولان زیر خطر فقر، آموزش مجازی و رهاوردهای منفی آن، حمایت از کسب وکارهای زنان سرپرست خانوار و وضعیت انبارهای سازمان امداد و نجات بخشی از گزارشهای گروه اجتماعی ایرنا در تعطیلات نوروز امسال بود که در ادامه به آن اشاره شده است.
همه مهاجران قانونی و غیرقانونی در کشور واکسن زدند / هلالاحمر ایران درگیر تحریمهای ظالمانه است
پیر حسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در گفت و گو با ایرنا گفت: ایران سال هاست که پذیرای مهاجران افغانستانی در کشور بوده و هم اکنون پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران زندگی میکنند و در دوره همهگیری کرونا، همه مهاجران حتی آنهایی که غیر قانونی وارد ایران شدند واکسن زدند.
وی اظهارداشت: در دوره همهگیری کرونا، همه مهاجران شامل آنهایی که دارای مجوز کار در ایران هستند و حتی مهاجرانی که غیر قانونی وارد ایران شدند، واکسن زدند و از همه خدمات درمانی، آموزشی و رفاهی مانند دیگر شهروندان ایرانی بهره میبرند. مهاجران در ایران امکان سرمایهگذاری در طرح عمرانی و رفاهی ایران را پیدا کردهاند؛ در کدام کشور با مهاجران چنین رفتاری میشود؟ اینها اقدامات موفقی است که ایران انجام داده و الگویی برای دیگر کشورها شده است.
کولیوند درباره تحریمهای ایران که هلال احمر را نیز دربرگرفته است، گفت: هلال احمر ایران با وجود داشتن وظایف و تعهدهای بشردوستانه درگیر تحریمهای ظالمانه شده و بارها این موضوع را به روسای فدراسیون بین المللی صلیب سرخ اعلام کرده است.
پوشش 100 درصدی واکسیناسیون کرونا با تزریق 150 میلیون دُز
اولین اقدام بهرام عین اللهی با روی کار آمد بر مستند مقام عالی وزارت بهداشت، تسریع در واردات واکسن و برخورداری گروههای سنی متعدد برای واکسینه شدن در برابر کرونا بود به طوری که واکسیناسیون علیه کرونا در فاز اول از 21 بهمن سال 99 کلید خورد و کارکنان مستقیم تغسیل متوفیان کووید 19، پرسنل آزمایشگاههای کووید و نمونه بردارها و کارکنان خط اول حوزه بهداشت واکسینه شدند در فاز دوم واکسیناسیون گروه سنی بالای 80 سال و فاز سوم 65 تا 79 سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای انجام شد.
در فاز چهارم ساکنان در زندانها، پرسنل پلیس، نظامیان و سربازان در پادگان ها، گرمخانه ها، کمپهای معتادان و مهاجران، پرسنل بانک ها، حمل و نقل عمومی و آموزش واکسیناسیون انجام شده و با واردات فراوان واکسن به کشور معلمان، اساتید دانشگاه و دانش آموزان بالای 18 سال و کودکان 9 تا 12 سال نیز در فهرست تزریق واکسن قرار گرفتند.
جمع کل واکسن های وارده به کشور از ابتدای بهمن سال 99 تا پایان اسفند 1400، 158 میلیون و 56 هزار و 808 دز بوده که از این تعداد 150 میلیون دز به همت دولت سیزدهم تامین شده است.
فرصت طلایی واکسیناسیون کرونا را از دست ندهیم
علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به روند نزولی شیوع کرونا و سویه امیکرون، اکنون بهترین فرصت است که مردم برای واکسیناسیون به ویژه دز یادآور اقدام کنند و نباید این فرصت طلایی واکسیناسیون را از دست بدهیم
ناجی معتقد است: دز سوم برای عموم مردم و دز چهارم برای افراد خاص دارای بیماریهای خاص، یک دوره طلایی است و مشخص نیست در آینده چه وضعیتی داشته باشیم چون امکان شیوع واریانتهای جدید در جهان و اپیدمی شدن آن در ایران هم وجود دارد پس کسانی که هنوز واکسن نزدهاند برای جلوگیری از بیماری شدید حتما از این دوران طلایی استفاده کنند.
حدود 70 درصد جمعیت گونههای جانوری ایران در نیم قرن گذشته از بین رفتند
حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در مدت نیم قرن گذشته حدود 70 درصد از گونه های برجسته کشور مانند کل، بز، قوچ، میش، آهو، جبیر و گورخر از بین رفته اند.
اکبری افزود: پیامد از دست دادن گونه های شاخص جانوری حیات گوشتخوارانی مانند پلنگ و یوزپلنگ که از این زنجیره غذایی تغذیه می کنند را تحت تاثیر قرار می دهد و گاهی عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت...
وی تاکید کرد: اکنون نمی توانیم هیچ گونه مطالبه گری از دستگاه ها یا اشخاص حقیقی و حقوقی که طبیعت را خارج از مناطق حفاظت شده تخریب می کنند و موجب آسیب به حیات وحش و تنوع زیستی می شوند داشته باشیم و هیچ پاسخی هم نمی توانیم از آنها طلب کنیم.
اکبری اظهارداشت: از این رو به سمت تنظیم قانون حفاظت و بهره برداری پایدار از حیات وحش رفتیم در این قانون سعی کردیم موارد متعدد را ببینیم، مجازات ها را تقویت کنیم همچنین به مساله تخریب در خارج از مناطق چهارگانه بپردازیم، هم مسائلی را در خصوص تخلفات درباره تمام گونه های جانوری روشن و شفاف کنیم.
پیشگیری از تولد 8400 نوزاد معلول با غربالگری ژنتیک
افروز صفایی فرد معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور گفت: از سال 92 توانستیم با انجام آزمایشات از تولد 8400 کودک دارای معلولیت پیشگیری کنیم.
وی افزود: برای پیشگیری از معلولیت کودکان، از سال 92، 2 میلیون مورد مشاوره ژنتیک انجام دادیدم که این مشاوره ها قبل از ازدواج، بعد از ازدواج، قبل بارداری و حین بارداری انجام شده است.
صفایی فرد اظهارداشت: همچنین قرار است در آینده سامانه ای داشته باشیم تا از آن برای پیشگیری از معلولیت ها استفاده کنیم به این ترتیب که پرسشنامهای در آن قرار میدهیم تا با پر کردن آن، کسانی که ازدواج پرخطر داشتهاند شناسایی شده و بعد به سمت مراکز مشاوره ژنتیک هدایت شوند و از این طریق از فرزندآوری و ازدواج پرخطر جلوگیری شود.
پروانه وکالت مجوز کسب و کار محسوب نمیشود
جلیل مالکی رییس کانون وکلای دادگستری با تاکید بر اینکه پروانه وکالت مجوز کسب و کار محسوب نمیشود گفت: کانون وکلا در راستای قانون اصلاح مواد 1 و 7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی با تکلیفی مواجه نیست بنابراین ملزم به بارگذاری پروانه وکالت در درگاه مجوزهای کسب و کار وزارت اقتصاد نیست.
وی افزود: پروانه وکالت مجوز کسب و کار نیست و ماهیت حقوقی آن با ماهیت مجوزهای کسب و کار مذکور در قانون اجرای سیاست های اصل 44 تفاوت بنیادین دارد.
مالکی اظهارداشت: به موجب رأی اخیر الصدور هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه چهل و هشتم هیات مقررات زدایی ابطال شده است.
پذیرش 1100 نفر از زنان خشونت دیده در خانههای امن
محمود عیلگو سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از پذیرش 1100 نفر از زنان خشونت دیده در خانههای امن در 6 ماهه نخست سال 1400 خبر داد و گفت: از این تعداد اکنون زیر 10 درصد هنوز در مرکز ماندگار هستند.
علیگو افزود: برای اکثر آنها دوباره طرح بازگشت به خانواده رقم خورده یا اینکه مساله آنها در قالب گروهی حل شده است و به مسیر عادی زندگی خود بازگشتهاند و در مراکز ما دیگر حضور ندارند.
وی اظهار داشت: بعد از اینکه مددکار ما به قطعیت میرسد که در حال حاضر امکان رفتن به خانه برای فرد خشونت دیده وجود ندارد، این فرد به خانه امن منتقل میشود.
ختم زندگی از روی جهل و بیتوجهی
همه ساله در کشور تعدادی از افراد به دلیل مسمومیت جان خود را از دست می دهند، مسمومیت هایی که گاه از سر بی اطلاعی و یا بی توجهی به هشدارهای ارائه شده در خصوص مصرف برخی داروها و مواد و یا استفاده نادرست از وسایل گرمایشی اتفاق می افتد.
بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور، تلفات مسمومیت که شامل مواردی همچون مسمومیت با گاز منوکسیدکربن، مسمومیت دارویی و یا مسمومیت با سم (قرص برنج، سیانور، سرب و...) است، در پنج ماهه سال گذشته (1400) منجر به مرگ 972 نفر شده که بیشترین آن با 569 فوتی مربوط به مسمومیت با سم بوده است.
در این گزارش با ارائه آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور از موارد مسمومیت در پنج ماهه امسال و سال گذشته، نگاهی نیز به برخی پرونده های ارجاعی به آزمایشگاه سم شناسی قانونی خواهیم داشت که نشان می دهد چگونه در برخی موارد کوچک ترین سهل انگاری و غفلت موجب مرگ افراد بر اثر مسمومیت شده است.
مطابق آمارهای گردآوری شده در پنج ماهه سال گذشته، 972 نفر (شامل 616 مرد و 356 زن) بر اثر مسمومیت در کشور جان خود را از دست دادند، این تعداد در مدت مشابه سال قبل از آن 927 نفر بود که نشانگر افزایش 4.9 درصدی در پنج ماهه ابتدایی امسال است.
شعلههای آتش در کمین بازار تاریخی پایتخت
حدود چهار دهه از ثبت بازار تاریخی تهران در فهرست میراث ملی کشور می گذرد اما این اثر اکنون به دلیل ناایمن بودن در معرض حوادث آتش سوزی است.
گفته می شود بازار تهران همچون سایر بافت های تجاری فرسوده است و سازمان آتش نشانی شهر تهران چندین بار با تذکرات شفاهی و کتبی به کاسبان این بازار هشدار داده اند که فکری به حال این بافت های تجاری خود کنند تا جلوی حوادثی شبیه ساختمان پلاسکو گرفته شود.
28 درصد از درآمدهای شهرداری تهران پایدار است
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: 28 درصد از درآمدهای سال 1401 شهرداری تهران، درآمد پایدار است.
وی درباره سهم درآمدهای پایدار در بودجه سال 1401 شهرداری تهران اظهارداشت: درآمد پایدار در بودجه سال 1401 با افزایش سه درصدی به 28 درصد رسیده است. درآمدهای پایدار شهرداری تهران از حوزه های مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض نوسازی و پسماند تامین می شود.
مظفر، سهم درآمد شهرداری تهران از حوزه شهرسازی را نیز 44 درصد عنوان کرد و گفت: سهم بودجه از حوزه شهرسازی نسبت به سال گذشته تنها یک درصد افزایش داشته است.
تعیین حدود مجاز " بو " و " صدا" در کشور
داریوش گل علیزاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان بر اساس تکلیفی که قانون هوا برای این نهاد مشخص کرده اقدام به تعیین حدود مجاز " بو " و " صدا " کرده و به زودی نهایی وابلاغ می شود و با اجرای آن آلودگی ناشی از بو و صدا کاهش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: حدود مجاز بو باید منطبق بر فناوری و واقعیت های جامعه باشد و قابلیت دستیابی داشته باشد، در واقع هر کشوری بر اساس شرایط خود این حدود مجاز را تدوین می کند ما هم آمدیم از طریق دانشگاه ها این مطالعات را انجام دادیم، اولویت را بیشتر بر روی واحدهای بالقوه بو زا مانند فاضلاب ها، کشتارگاه ها، واحدهای نفت، گاز و پتروشیمی، مرغداری ها و دامداری ها گذاشتیم و حدود مجاز آنها را تعیین کردیم.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره تعیین حدود مجاز صدا افزود: بر این اساس حدود مجاز صدا در سواری های سبک تعیین و ابلاغ شده است همچنین حدود مجاز صدا برای موتورسیکلت ها و کامیونها تعیین شده و سال آینده ابلاغ میشود، در مرحله بعدی تعیین حدود خودروهای سنگین و نیمه سنگین تعیین خواهد شد.
اقبال کمرنگ بانوان برای اهدای خون
اهدای خون در ایران توسط بانوان کم رنگ است در حالیکه بانوان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند، ولی اهدای خون توسط آنها فقط حدود پنج درصد است که در حد انتظار نیمی از جمعیت جامعه نیست.
عباس صداقت سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: خانم ها هر چهار ماه یک بار و درسال در مجموع 3بار می توانند خون اهدا کنند، حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون 18 سال تمام و حداکثر سن 60 سال تمام است.
صداقت افزود: اگر چه شاخص اهدای خون توسط بانوان در کشور پایین است، اما بانوان در ترویج فرهنگ اهدای خون می توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند و به عنوان مروجان و سفیران این فرهنگ خانواده و جامعه را برای اهدای خون و نجات جان بیماران تشویق کنند.
حمایت از معلولان زیرخط فقر جامانده در سال 1401
محسن ایروانی سرپرست دفتر امور توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال 1401 تمام افراد دارای معلولیت جامانده یا شناسایی نشده که زیر خط فقر مطلق باشند و تحت پوشش سازمان بهزیستی نباشند، از طریق طرح رفع فقر مطلق مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
ایروانی افزود: افراد دارای معلولیت از طریق مراکز مددکاری و تسهیلگری محله محور به صورت خانه به خانه شناسایی میشوند. شناسایی ها توسط مراکز مثبت زندگی که کار مددکاری را انجام می دهند و همچنین توسط مراکز توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در روستاها و محلات آسیب خیز شهری و مراکز تسهیل گری تشکیل شده توسط وزارت کشور و همچنین همه مراکزی که به نوعی سازمان های دیگر از جمله هلال احمر، کمیته امداد و سازمان های مرتبط دارند یا از طریق مساجد اهالی محله به اطلاع سازمان مربوطه می رساند.
وی اضافه کرد: به طور مثال افراد دارای معلولیت را به بهزیستی و نیازمندان را به کمیته اطلاع میدهند و به این ترتیب محله به محله و خانه به خانه از طریق این مراکز مددکاری و تسهیل گری که دو مرکز اصلی آن متعلق به بهزیستی بود و بقیه متعلق به نهادهای دیگر است، شناسایی صورت می گیرد.
قارچ ذغالی در کمین درختان بلوط بلند مازو در جنگلهای شمال
قارچ ذغالی آفتی که درختان بلوط زاگرس را درگیر کرده، مدتی است درختان بلوط بلند مازو در جنگل های شمال را نیز گرفتار خود کرده است، اما امسال شیوع آن بیشتر بوده و موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است.
قارچ ذغالی درختان را کامل خشک می کند بنابراین اگر مدیریت نشود بعد از آلوده شدن نمی توان با آن مبارزه کرد.
قارچ ذغالی حدود 2 میلیون هکتار از جنگل های زاگرس را آلوده کرده است و حالا که خود را به جنگل های شمال رسانده باید مراقب باشیم تا شیوع پیدا نکند تا درختان بلند مازو که یکی از گونه های ارزشمند درختان جنگلی ما است حفظ شود.
خصوصیات رفتاری متولدین کرونا چیست؟
مهدی عسکریپور رواندرمانگر و مدرس دانشگاه گفت: نوزادان متولد شده در دوران کرونا (کودکان زیر سه سال) درک کاملی از محیط پیرامون و وقایع و رویدادهای اطراف نداشته و متاثر از رفتار والدین خواهند بود.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین نیازها و احتیاجات کودکان، تخلیه هیجانی، انجام بازیهای کودکانه، احساس شادی و نشاط است. با شیوع این بیماری و ضرورت قرنطینه، این تخلیه هیجانی محدود به محیط آپارتمان شده و در برخی موارد به صفر رسید.
عسکریپور با اشاره به برخی مطالعات انجام شده در این زمینه ادامه داد: با تداوم بیماری برخی واکنشها همچون احساس ترس، کمبود امنیت، انفعال، کاهش سرزندگی و نشاط و ناکارآمدی نیز در این جمعیت بروز کرد.
وی افزود: این واکنشها در گروههای سنی متفاوت یکسان نیست و باتوجه به تفاوتهای فردی، ساختارهای زیستی، آسیبپذیری شناختی و سبک تربیتی والدین تغییر میکند.
رهاورد آموزش آنلاین؛ محرومیت دانشآموزان و افت کیفیت تحصیلی
مجید حسینی کارشناس نظام آموزشی معتقد است که آموزش آنلاین با مشکلات جدی مواجه شده که محرومیت دانشآموزان از تحصیل و افت کیفیت تحصیلی آنها به ویژه در مدارس دولتی از مهمترین آنها بوده است.
وی درباره مشکلات آموزش آنلاین، خطرات، آسیبها و راهکارهای آن اینگونه توضیح داد و گفت: مساله آموزش آنلاین و غیرحضوری در واقع به نوعی ایجاد نابرابری و ناعدالتی در نظام آموزشی است به طوری که سه میلیون و 500 هزار دانش آموز در شبکه شاد حضور ندارند و بخش اصلی این موضوعات به دلیل نداشتن اینترنت، گوشی تلفن همراه و تبلت بود که متاسفانه این افراد از آموزش محروم شدند.
حسینی خاطرنشان کرد: در صورتی که اگر در این مدت آموزش حضوری بود بسیاری از این دانشآموزان از درس محروم نمیشدند. این دانش آموزان فقط در مدارس مناطق محروم و دورافتاده نیستند و در برخی شهرهای بزرگ نیز دانشآموزانی به خاطر نداشتن این امکانات از درس محروم شدهاند.
عزم مدیریت شهری پایتخت بر عرضه املاک در بورس کالا
در سنوات گذشته بخشی از داراییهای شهرداری تهران، به صورت غیراقتصادی روی هم تلنبار شده و از سوی دیگر بدهیهای بیش از 85 هزار میلیارد تومانی رقم خورده که در عمل، خانه تکانی مالی و جلوگیری از استمرار وضع موجود را میطلبد.
کارشناسان معتقدند، مولدسازی داراییها به جهت تأمین منابع بودجه و درآمدزایی، بدون بروز و ظهور تبعات و اثرات تورمی، حائز اهمیت است. سیاستی که علاوه بر افزایش بهرهوری و گشایش مالی برای دستگاه و نهاد مجری، بازار هدف مولدسازی را نیز به تحرک وا میدارد.
در همین زمینه، شهردار تهران با انتقاد از کاهش شدید تعداد پروانههای ساختمانی از حدود 32 هزار به کمتر از چهار هزار و 200 پروانه در تهران، تعبیر «قفل شدن شهر» را به ویژه به واسطه سیاستهای اعمالی از سال 98 به کار برده و سه سیاست «عرضه املاک شهرداری در بورس کالا»، «برنامهریزی ساخت 180 هزار واحد مسکونی» و «افزایش صدور پروانههای ساختمانی» را گواه ادعای نقشآفرینی در بازار مسکن قلمداد میکند.
وضعیت انبارهای امدادی مطلوب نیست
مهدی ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه وضعیت انبارهای امدادی هلال احمر مطلوب نیست، گفت: برای کمکرسانی در حوادث امدادی نوپدید، نیازمند تجهیزات جدید و نیروی انسانی با مهارتهای به روز هستیم.
وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی متعدد در سال گذشته افزود: رئیس جمعیت هلال احمر پس وقوع حوادث، نامهای به رییسجمهوری به منظور درخواست جایگزین کردن اقلام مصرف شده در این مدت ارائه کرد البته که هنوز اعتبارات اختصاص نیافته و در حال طی مراحل اداری است.
ولی پور با بیان اینکه برای تجهیز کامل همه انبارهای امدادی جمعیت هلال احمر حدود چهار هزار میلیارد تومان اعتبارات نیاز است گفت: در نامه ارسالی به رییس جمهوری مبلغ یک هزار میلیارد تومان را درخواست کردهایم، که به نظر میرسد مبلغ حدود 700 میلیارد تومان تایید شده است و امیدواریم در فرودین ماه این مبلغ در اختیار سازمان امداد و نجات قرار گیرد.
بیش از 50 هزار نفر از معلولان در مراکز شبانهروزی بهزیستی ساکن هستند
اصغر کاظمی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: 53 هزار و 766 نفر از افراد دارای معلولیت در 955 مرکز شبانه روزی این سازمان خدمت میگیرند.
کاظمی افزود: سازمان بهزیستی کشور خدمات متعددی به افراد دارای معلولیت ارائه می کند، از جمله آنکه 500 مرکز حرفه آموزی در سطوح مختلف دارد که یارانه زیادی هم برای آنها پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه فعالیتهای توانبخشی مبتنی بر جامعه بخش دیگری از اقدامات بهزیستی برای افراد دارای معلولیت به شمار می رود، ادامه داد: در زمینه اشتغال افراد دارای معلولیت نیز در اردیبهشت ماه به زیرساختی خواهیم رسید که محصولات تولیدی این گروه از جمله محصولات صنایع دستی نفیس آنها را چگونه به فروش برسانیم چراکه اکنون این محصولات برای خود معلولان است.
بودجه و مهارت جدید لازمه مقابله با حوادث نوپدید
تغییرات اقلیمی بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران را درگیر کرده است؛ کارشناسان امداد معتقدند عبور از بحران ناشی از این تغییرات، با تجهیزات و همچنین مهارت های جدید محقق می شود.
طبق آمار موجود، سه درصد از مجموع شهرهای ایران در نواحی کم خطر قرار دارند؛ از 43 مورد حوادث غیر مترقبه ممکن در کل جهان حدوداً 32 مورد آن در کشورمان ایران تجربه شده است که شایعترین این حوادث عبارتاند از زلزله، سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، آفات محصولات کشاورزی - دامی و آتشسوزی جنگلها. ایران که جز 10 کشور بلاخیز، ششمین کشور زلزلهخیز و چهارمین کشور سیلخیز در جهان است، در حالی 6 درصد تلفات بلایای طبیعی جهان را به خود اختصاص داده که فقط یک درصد جمعیت جهان را دارد.
تغییرات اقلیمی در قالب یک دوره خشکسالی، کمبود آب یا بیآبی متوالی، افزایش سالانه دمای هوا، افزایش آلودگی هوای شهرهای بزرگ، وقوع سیلها و طوفانهای شدید و گسترده ظهور کرده و اثرات بیسابقهای دارند. این تغییرات اقلیمی بهخصوص تغییرات آب و هوایی که محیط زیست انسان را به محیطی سختتر و نابسامان تبدیل کرده است.
کمبود نیروی انسانی با جذب 868 آموزگار استثنایی در آزمون استخدامی حل نمیشود
مجید هداوند معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: قرار است که امسال در آزمون استخدامی 868 آموزگار استثنایی جذب شوند اما این میزان جذب به طور قطعی نمیتواند مشکلات کمبود نیروی انسانی سازمان را حل کند.
هداوند گفت: جذب نیروی انسانی برای سازمان آموزش و پرورش استثنایی در آزمون استخدامی چند سال گذشته مدنظر گرفته شد اما این جذب به تعداد محدود برای آموزگاران استثنایی است.
وی افزود: نیاز به استخدام همکاران توانبخشی در رشته های گفتار درمانی، کاردرمانی و شنوایی شناسی داریم اما با توجه به اینکه این رشته ها در طرح طبقه بندی مشاغل قرار نگرفتند، در حال پیگیری برای مصوب شدن این رشته ها در طبقه بندی مشاغل سازمان اداری و استخدامی کشور هستیم.
هداوند خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه فرهنگیان نیروی توانبخشی جذب نمی کند، در این حوزه با مشکلات عمده مواجه هستیم.
محتوای زیست محیطی در12 کتاب درسی گنجانده میشود
صادق ستاری فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: تولید محتوای زیست محیطی در 12 کتاب درسی برای آموزش دانش آموزان پیش بینی و تولید شده است.
وی افزود: دانش آموزان با تولید محتوا در کتاب های درسی حداقل هایی در جهت حفظ منابع طبیعی و محیط زیستی را آموزش می بینند.
ستاری فرد ادامه داد: همیاران محیط زیست بواسطه این آموزش ها، می توانند در اوقات خارج از مدرسه آموخته های خود را عملیاتی کنند.
هزار و 430 لاکپشت دریایی خلیجفارس در مدت 7 سال علامتگذاری شدند
خلیج فارس زیستگاه 5 گونه لاک پشت دریایی است که سازمان حفاظت محیط زیست در راستای وظیفه ذاتی خود در زمینه حفاظت از حیات وحش از سال 1393 تا 1400 حدود هزار و 430 لاک پشت را در آبهای نیلگون خلیج فارس تگ گذاری (علامت گذاری) کرده است.
محمد طالبی متین سرپرست دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیطزیست درباره اقدامات سازمان در فصل تخم گذاری لاک پشت ها گفت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در دفتر حفاظت از سواحل و زیست بوم های دریایی، کار پایش زیستگاه های تخم گذاری لاک پشت های دریایی به صورت مداوم انجام می شود، این امر در حال حاضر در استان بوشهر با حمایت بخش صنعت و معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها از سال 1391 آغاز و هر ساله اجرا می شود.
وی درباره آمار جمعیتی لاک پشت ها گفت: بر اساس پایش های صورت گرفته از سال 1398 تا 1400 در استان هرمزگان حدود 200 لاک پشت منقار عقابی تگ گذاری (علامت گذاری) شده است این در حالی است که سایر گونه های لاک پشت دریایی در این استان تخم گذاری نمی کنند.
راهاندازی پلتفرم بازار برای معرفی کسب وکارهای زنان سرپرست خانوار
روحالله اسدی مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از راهاندازی پلتفرم بازار (وندا) جهت معرفی کسب و کارهای نوین جوانان و زنان سرپرست خانواده به عنوان یکی از مهمترین اقدامات این معاونت در دولت مردمی سیزدهم خبر داد.
وی افزود: برگزاری بیش از 12 هزار کارگاه و رویداد اشتغالزایی، کارآفرینی و استارتآپ ویکندها در مراکز نوآوری و شتابدهی جوانان در 15 استان کشور، برگزاری دروههای مهارت آموزی اشتغال، کارآفرینی و مهارتهای زندگی ویژه سربازان با حضور بیش از 80 هزار نفر نیز از اقدامات ارزشمند جامعه جوانان طی یک سال اخیر به شمار میرود.
برچسبها
- برچسبها:
- آتش سوزی
- آتش نشانی
- آموزش و پرورش
- استان بوشهر
- استان هرمزگان
- تهران
- جمهوری اسلامی
- حیات وحش
- خلیج فارس
- دانشگاه علوم پزشکی
- سازمان بهزیستی
- شهرداری تهران
- صنایع دستی
- مجید حسینی
- محیط زیست
- واکسیناسیون
- ورزش و جوانان
- وزارت اقتصاد
- وزارت بهداشت
- وزارت ورزش
- وزارت ورزش و جوانان
- بازار مسکن
- سیل
- وزارت کشور
- ویروس کرونا