استخدام نیرو در یک بانک بزرگ در بحبوحه شیوع کرونا / نظرسنجی: بازار طلا منتظر ازسرگیری افزایش قیمتها / اقدامات اقتصادی چهار کشور برای مقابله با کرونا / این خودروساز هم تجهیزات بیمارستانی تولید میکند
این پیمانه تیترهایی همچون از سال 91 تا 98 سه بار جهش نرخ ارز داشتیم، اقتصاد چین در حال بازگشت به وضعیت نرمال است، کارگروه تحقق شعار سال 99 تشکیل میشود، هزینه خرید تجهیزات درمانی از درآمد مالیاتی کسر میشود، دولت بریتانیا 80 درصد از حقوق کارکنان خانهنشین را میپردازد، سقوط 29 درصدی قیمت نفت آمریکا در یک هفته و مذاکره اوپک با مقام نفتی آمریکا را در بر دارد.
تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون از سال 91 تا 98 سه بار جهش نرخ ارز داشتیم، اقتصاد چین در حال بازگشت به وضعیت نرمال است، کارگروه تحقق شعار سال 99 تشکیل میشود، هزینه خرید تجهیزات درمانی از درآمد مالیاتی کسر میشود، دولت بریتانیا 80 درصد از حقوق کارکنان خانهنشین را میپردازد، سقوط 29 درصدی قیمت نفت آمریکا در یک هفته و مذاکره اوپک با مقام نفتی آمریکا را در بر دارد.
از سال 91 تا 98 سه بار جهش نرخ ارز داشتیم
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: جهش یا رونق تولید زمانی رخ خواهد داد که محیط کسب و کار در کشور، یک محیط آرام و بدون تنش باشد که در همین ارتباط باید به این نکته اشاره کرد که اگر قرار باشد جهشی در تولید ایجاد شود، باید موانع بر سر راه کسب و کار را از پیش رو برداریم. مهمترین موضوعی که میتواند منجر به جهش تولید شود، کاهش بروکراسی حاکم بر اقتصاد ایران است؛ ضمن اینکه باید مقررات و قوانین بیش از اندازه و دست و پاگیری که بر سر راه تولید و کسب و کار وجود دارد، نیز از میان برداشته شود. برای جهش تولید، دستگاههایی که مرتبط با کسب و کار، همچون سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی هستند، باید فشارهایی که بر روی تولیدکنندگان وارد می آورند را کمتر کرده و با آنها همکاری بیشتری داشته باشند. از سال 91 تا 98 دو تا سه بار جهش نرخ ارز را داشتیم که منجر به کاهش ارزش ریال شده است؛ بنابراین اعتباری که باید از طریق بانکها به بنگاهها تزریق شود، بسیار کم بوده و هیچ تناسبی با میزان تورم نداشته است؛ ضمن اینکه افزایش قیمت ارز باعث کاهش نقدینگی بنگاهها شده است. / مهر
اقتصاد چین در حال بازگشت به وضعیت نرمال است
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که در اقتصاد چین با گذشت شوک اصلی ویروس کرونا، ظهور نشانههایی از بازگشت به وضعیت عادی آغاز شده؛ اما ریسکهایی جدی هنوز پابرجا هستند. آیاماف اعلام کرد اکثر شرکتهای بزرگ چینی دوباره باز شدهاند و بسیاری از کارکنان محلی به کار بازگشتهاند؛ اما با آغاز مجدد مسافرتهای ملی و بینالمللی مجددا امکان شیوع بیماری وجود دارد. صندوق بین المللی پول در ادامه این مقاله مینویسد: شیوع ویروس کرونا در کشورها و بازارهای مالی دیگر میتواند علیرغم بازگشت به کار کارخانههای چینی، باعث کاهش تقاضای مصرفکننده خارجی برای کالاهای چینی شود.
استخدام نیرو در یک بانک بزرگ در بحبوحه شیوع کرونا
بنک آو آمریکا همزمان با افزایش تقاضای مصرف کنندگان در بخش صنعت برخاسته از شیوع ویروس کرونا، یک هزار و 700 نیرو استخدام کرد. به گزارش ایبنا از سیانبیسی، دومین بانک بزرگ آمریکا از حیث دارایی علاوه بر این اعلام کرد که برای کارمندانی که در خط مقدم شعبات، مراکز تماس و مراکز عملیاتی فعالیت میکنند، بسته به نوع قرارداد استخدامی 200 دلار اضافه پرداخت خواهد کرد و برای آنان اضافه کار بیشتری در نظر خواهد گرفت. این بانک، در پایان سال 2019 تقریبا 208 هزار کارمند داشت. در حالی که اکثر شرکتهای آمریکایی به دلیل شیوع سریع کرونا مجبور شدهاند تا به شکلی گسترده فعالیتهای خود را محدود کنند اما بانکها به منظور فعال نگه داشتن دستگاههای خودپرداز (ای. تی. ام)، شعبات و کارگزاریها تحت فشار قرار گرفته اند. بنک آو آمریکا، پیشتر از چندین و چند اقدام کمکی برای کسب و کارهای کوچک و مشتریان شامل به تعویق انداختن پرداخت اقساط کارت های اعتباری، وام های خودرو و رهن و همچنین بازگرداندن کارمزد کسرشده از حساب های جاری و.. رونمایی کرد. تمامی 4 هزار و 300 شعبه بنک آو آمریکا از روز گذشته فعالیت خود را از سر گرفتند. پنجشنبه هفته گذشته این بانک برای خدمات امدادی در مواجهه با کرونا، افزایش ظرفیت کادر پزشکی، آموزش در زمان تعطیلی مدارس و... 100 میلیون دلار کمک نقدی اهدا کرد.
کارگروه تحقق شعار سال 99 تشکیل میشود
پس از نامگذاری سال 99 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «جهش تولید»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور تشکیل کارگروه ویژه «جهش تولید» را صادر کرد.
هزینه خرید تجهیزات درمانی از درآمد مالیاتی کسر میشود
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای حمایت از بخش بهداشت و درمان در مقابل کرونا، خرید تجهیزات و لوازم مصرفی مراکز درمانی را جزو هزینههای قابل قبول مالیاتی اعلام کرد و گفت: این هزینهها از درآمد مشمول مالیات آنها کسر میشود. امیدعلی پارسا افزود: به موجب این مصوبه، کمکهای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی در اسفند 98 و سه ماهه اول سال 99 برای تامین لوازم و تجهیزات مصرفی مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی با هدف مبارزه با کرونا که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در سال پرداخت محسوب میشود. وی افزود: همچنین براساس این مصوبه، اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند به صورت هایی که تشخیص میدهند، کمکهای خود در بخش مایحتاج عمومی و اختصاصی از قبیل تجهیزات و لوازم مصرفی مراکز درمانی موصوف را تامین کنند که این کمکها به عنوان هزینه قابل قبول، از درآمد مشمول مالیات آنها کسر خواهد شد.
نظرسنجی: بازار طلا منتظر از سرگیری افزایش قیمتها
نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز نشان داد کارشناسان وال استریت و سرمایهگذاران انتظار دارند طلا در هفته جاری روند افزایشی خود را ازسربگیرد.
در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، 13 نفر شرکت کردند که از میان آنها 9 نفر معادل 69 درصد به افزایش قیمت طلا رای دادند. هیچ کس کاهش قیمت را پیش بینی نکرد و چهار نفر معادل 31 درصد نظری نداشتند. در این بین 1163 نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز شرکت کردند که از میان آنها 589 نفر معادل 51 درصد افزایش و 365 نفر معادل 31 درصد کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیش بینی کردند و در مقابل 209 نفر معادل 18 درصد نظری نداشتند. در نظرسنجی کیتکونیوز برای هفته پیش سرمایهگذاران به افزایش قیمت طلا خوش بین بودند در حالی که کارشناسان وال استریت درباره روند قیمت طلا دچار دو دستگی شده بودند. هر اونس طلا در بازار معاملات آتی نیویورک روز جمعه پنج دلار و 30 سنت معادل 0.4 درصد افزایش یافت و در 1484 دلار و 60 سنت بسته شد اما برای کل هفته 2.1 درصد کاهش داشت. هفته پیش از آن طلا بیش از 9 درصد کاهش قیمت داشت که بزرگترین کاهش قیمت هفتگی از سپتامبر سال 2011 بود.
دولت بریتانیا 80 درصد از حقوق کارکنان خانهنشین را میپردازد
بریتانیا در اقدامی بیسابقه اعلام کرد که به منظور پرداخت دستمزد کارگران و کاهش قابل انتظار نرخ بیکاری به دلیل تعطیلی عمده بخش اقتصاد به دلیل شیوع ویروس کرونا، به شرکتها پول تزریق میکند. به گزارش ایبنا، «ریشی سوناک» وزیر دارایی بریتانیا گفت: امروز اعلام میکنم که برای نخستین بار در تاریخ ما (بریتانیا) دولت وارد عمل شده و حقوق مردم را پرداخت میکند. او گفت که در مورد این برنامه هیچ محدویت مالی وجود ندارد. سوناک علاوه بر این اعلام کرد که کسب و کارها میتوانند تا سقف 30 میلیارد پوند (35 میلیارد دلار) از مالیات بر ارزش افزوده داراییهای خود را پرداخت نکنند؛ مبلغی که آنها به طور معمول ظرف سه ماه به مامورات مالیاتی پرداخت می کردند. سوناک در جریان این نشست مطبوعاتی تاکید کرد: این اقدام تزریق بیش از 30 میلیارد پوند معادل 1.5 درصد از رشد ناخالص داخلی به کسب و کارها است.
پیش از این، «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا دستور تعطیلی رستورانها، باشگاههای ورزشی و کلوپ های شبانه و سایر کسب و کارها را در راستای کند کردن روند شیوع ویروس کرونا صادر کرده بود. سوناک که اوایل هفته جاری از مجموعه ای از اقدامات دیگر در راستای کمک به شرکتها رونمایی کرده بود، گفت که دولت بریتانیا 80 درصد از حقوق کارکنان خانهنشین را تا سقف 2 هزار و 500 پوند (2 هزار و 930 دلار) در ماه پرداخت می کند. سوناک گفته است که این اقدام تا پایان آوریل ادامه خواهد داشت. سایر اقدامات دولت بریتانیا در راستای کمک به اقتصاد این کشور، کمک 7 میلیارد پوندی به نظام رفاهی را در بر میگیرد.
سقوط 29 درصدی قیمت نفت آمریکا در یک هفته
وست تگزاس اینترمدیت روز پنج شنبه که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اظهار کرده بود در حال بررسی مداخله در جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه است، 23.8 درصد رشد کرده بود که بزرگترین رشد قیمت یک روزه را تجربه کرده بود اما با تردید سرمایهگذاران نسبت به موثر بودن اقدامات محرک اقتصادی بانکهای مرکزی در برابر صدمات اقتصادی شیوع ویروس کرونا نتوانست به روند افزایشی خود ادامه دهد. با این حال شاخص قیمت نفت آمریکا روز جمعه دو دلار و 79 سنت معادل 11.1 درصد کاهش پیدا کرد و در 22 دلار و 43 سنت در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته 29.3 درصد کاهش ثبت کرد که بزرگترین کاهش هفتگی از هفته منتهی به 18 ژانویه سال1991 بود. بهای معاملات آتی نفت برنت با یک دلار و 49 سنت معادل 5.2 درصد کاهش، در 26 دلار و 98 سنت در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته 20.3 درصد کاهش ثبت کرد.
مذاکره اوپک با مقام نفتی آمریکا
به نقل از فایننشال تایمز، اوپک مذاکراتی با یکی از مقامات انرژی ایالت تگزاس آمریکا و تولیدکنندگان شیل این کشور در مورد کاهش هماهنگ تولید نفت برگزار کرده است. این اقدامی بی سابقه از طرف برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا برای مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضای سوخت است. دولت ترامپ به دنبال راههای مختلفی برای ثبات بازارهای داخلی نفت است و این اقدام جزئی از سیاست خارجی آن در قبال همتایانش در عربستان سعودی، بزرگترین صادر کننده نفت دنیا صورت گرفته است. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک مذاکراتی با رایان سیتون، یکی از سه کمیسر کمیسیون ناظر بر صنعت نفت و گاز تگزاس برگزار کرده است. سیتون گفت تگزاس پیشنهاد کاهش عرضه نفت را به عنوان یک ابزار چانهزنی در مذاکره بین آمریکا، عربستان و روسیه داده است.
اقدامات اقتصادی 4 کشور برای مقابله با کرونا
** سوییس
دولت سوییس اعلام کرد که برای حمایت از شرکت ها و کارکنان سوییسی در برابر پیامدهای اقتصادی کرونا، یک بسته حمایتی به ارزش 32 میلیارد فرانک (32.56 میلیارد دلار) را در نظر گرفته است. دولت همچنین با عبور شمار قربانیان از 43 نفر، تجمع بیش از پنج نفر را ممنوع اعلام کرد. آلن برست، وزیر بهداشت این کشور با بیان اینکه هنوز در خصوص قرنطینه به جمع بندی نرسیده ایم، گفت: ترجیح این است که تا حد امکان از تعطیلی کامل جلوگیری شود. باید بایستیم و نشان دهیم که از پس از این چالش برخواهیم آمد. برست هم چنین از جریمه 100 فرانکی افرادی خبر داد که ممنوعیت تجمع را رعایت نکنند.
** آلمان
همان طور که پیش بینی می شد، دولت آلمان اعلام کرد با توجه به شرایط اضطراری پیش آمده قصد دارد از محل مازاد بودجه خود حدود 150 میلیارد یورو نقدینگی به اقتصاد این کشور تزریق کند.
** انگلیس
بانک مرکزی انگلیس در نشستی اضطراری تصمیم گرفت تا نرخ بهره را مجددا کاهش دهد و به 0.1 درصد برساند. این نرخ بهره که کمترین نرخ بهره ثبت شده تاریخ پولی مدرن این کشور است باعث خواهد شد حدود 200 میلیارد پوند نقدینگی به بازارها روانه شود. انگلیس اکنون هفتمین کشور از نظر شمار تلفات کووید -19 در جهان محسوب می شود.
** استرالیا
بانک مرکزی استرالیا از برنامهریزی برای خرید پنج میلیارد دلار استرالیا (2.87 میلیارد دلار آمریکا) اوراق قرضه به منظور حمایت از اقتصاد این کشور و کاهش آسیب های ناشی از کرونا خبر داد. این برای نخستین بار از زمان بحران مالی 2009 است که این بانک دست به انجام چنین اقدامی می زند. پیشتر نیز بانک مرکزی استرالیا نرخ بهره را به کمترین سطح خود رسانده بود. کارشناسان انتظار دارند، اقتصاد دو تریلیون دلاری استرالیا امسال تحت تاثیر ویروس کرونا وارد رکود شود.
این خودروساز هم تجهیزات بیمارستانی تولید میکند
چند روز پیش گزارش هایی از سوی رسانههای خبری منتشر شد که نشان می داد شرکت های خودروسازی فورد و جنرال موتورز در ایالات متحده آمریکا اعلام کرده اند که در حال مذاکراتی با دولت فدرال به منظور کسب و صدور مجوز برای تولید امکانات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان ها همچون هواکش و دستگاههای تهویه هستند تا بتوانند در کنترل و مقابله با گسترش و انتشار ویروس کرونا نقش آفرینی کنند.
بر اساس گزارش رویترز، حالا به نظر میرسد که شرکت خودروسازی فولکس واگن در آلمان نیز به تازگی اعلام کرده می خواهد به جمع سایر خودروسازانی بپیوندد که به تولید دستگاه های ونتیلاتور یا تهویه مورد نیاز بیمارستان ها پرداخته اند. این شرکت آلمانی که بدون شک یکی از بزرگترین خودروسازان جهان به شمار می رود و بیشترین سهم فروش خودرو در بازار اروپا را به خود اختصاص داده است، روز جمعه با انتشار بیانیه ای جدید اعلام کرده که قادر خواهد بود با بهره گیری از فناوری چاپ سه بعدی که در خطوط تولید برخی از قطعات مورد نیاز خودرو های خود از آن ها استفاده می کند، تجهیزات و دستگاه های تهویه بیمارستانی تولید کند. طبق سخنان سخنگوی این شرکت بزرگ که شامل زیرمجموعه های متعددی است، فولکس واگن بالغ بر 125 چاپگر سه بعدی صنعتی در اختیار دارد که می تواند به نیازهای بیمارستانهای این کشور و بسیاری دیگر از کشورهای درگیر کرونا پاسخ داده و تجهیزات پزشکی و درمانی بیمارستان ها را تولید و تامین کند.
- برچسبها:
- آلمان
- آمریکا
- انگلیس
- ایالات متحده آمریکا
- تهران
- چین
- روسیه
- رونق تولید
- سازمان امور مالیاتی
- سازمان تامین اجتماعی
- سیاست خارجی
- شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا
- عربستان سعودی
- نخست وزیر بریتانیا
- نرخ ارز
- نقدینگی
- وزارت بهداشت
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
- وزیر بهداشت
- بانک مرکزی
- دونالد ترامپ
- بازار طلا
- ویروس کرونا