استیضاح خاندوزی تکذیب شد / واکنش متفاوت برخی اصولگرایان به دلایل ردصلاحیت لاریجانی / جزئیات ورود امیکرون به ایران
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 28 آذر 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و 968 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 304 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 170 هزار و 979 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 50 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 131 هزار و 83 نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 59 میلیون و 126 هزار و 764 نفر دز اول، 50 میلیون و 340 هزار و 978 نفر دز دوم و سه میلیون و 772 هزار و 199 نفر نیز دز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 113 میلیون و 239 هزار و 941 دز رسید.
در شبانه روز گذشته 420 هزار و 14 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
امیکرون به ایران رسید
به گزارش ایسنا، دکتر کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پس از سه هفته که سازمان بهداشت جهانی نسبت به سویه امیکرون که از آفریقای جنوبی شروع شد و سپس به اروپا رسید ابراز نگرانی کرد، امروز بعد از 85 کشور، ما هم شناسایی سویه مثبت امیکرون را از آزمایشگاه مرجع خود تایید کردیم.
محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در تشریح ورود سویه جدید کرونا با عنوان امیکرون به کشور گفت: تاکنون نخستین موردی که در کشور تشخیص داده شده، اقایی هستند که به یکی از کشورهای همسایه مسافرت داشتند و در آن کشور علائم بیماری آغاز شده، بعد وارد کشور شدند.
وی گفت: بلافاصله آزمایشها برای این فرد انجام شده و نیمه شب گذشته، آزمایشگاه تشخیص قطعی داده است.
گویا گفت: این مورد را در تهران شناسایی کردیم. حال عمومی وی نیز خوب است و مراقبتهای لازم از وی به عمل آمده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک مورد تشخیص در کشور داشتهایم و یک یا دو مورد هم مشکوک داریم که در حال بررسی است. به محض اینکه جواب آزمایشهای قطعی مشخص شود، اعلام خواهیم کرد و همه این افراد تحت مراقبت دقیق قرار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید:
درباره امیکرون امید واهی ندهیم / مدارس تعطیل شوند
برای مقابله با «امیکرون» فقط 17 روز وقت داریم
***
واکنش متفاوت برخی اصولگرایان به دلایل ردصلاحیت لاریجانی
روز گذشته نامه شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیت علی لاریجانی و متعاقب آن پاسخ لاریجانی منتشر شد. برخی از رسانهها و فعالان سیاسی اصولگرا با نگاهی انتقادی به نامه شورای نگهبان نگریستند.
عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا به خبرنگار جماران گفت: ادله ای که توسط شورای نگهبان برای ردصلاحیت آقای لاریجانی ارائه شده، بسیار سست و غیر قابل پذیرش است.
او افزود: شورای نگهبان یک صفحه نامه برای ایشان نوشته است و این یک صفحه سست و غیر قابل پذیرش است. از نظر بنده باید یک زمانی این ادله شورای نگهبان اصلاح شود و شورای نگهبان در این زمینه به خطای خودش معترف باشد یا همانطور که رهبری گفتند ظلمی صورت گرفته است، این ظلم باید جبران شود.
او در مورد پاسخگویی شورای نگهبان نسبت به علل ردصلاحیت ها گفت: امروز می توانم بگویم شورای نگهبان در این زمینه (ردصلاحیت لاریجانی) دقیق عمل نکرده است و حتما این قضیه جای اصلاح دارد.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا به فرهیختگان گفت: «باید این را بپذیریم که ردصلاحیت لاریجانی، برای بسیاری نخبگان دوستدار انقلاب نیز قابلپذیرش نبود. حتی کسانی که با دیدگاه و خطمشی سیاسی لاریجانی زاویه داشتند، این ردصلاحیت برایشان قابلپذیرش نبود. زمانی که محتوای نامه شورای نگهبان خطاب به لاریجانی توسط افرادی که دسترسی دارند انتشار یافت، میزان ابهامات در ردصلاحیت لاریجانی بیشتر شد.
بخشی از دلایلی که برای ردصلاحیت لاریجانی نوشته شد، ازجانب او با پاسخهای صحیح مواجه شد. این پاسخها نشان داد اطلاعاتی که به شورای نگهبان ارائه شده، اطلاعات غلطی بوده و شورای نگهبان نیز با سازوکاری اشتباه دچار چنین تصمیمی شده و این نقطه ابهامی است در پرونده شورای نگهبان؛ چراکه بخش زیادی از مردم از ردصلاحیت لاریجانی به این برداشت میرسند که این روند در پرونده بسیاری از افراد دیگر نیز ممکن است رخ داده باشد، که البته این برداشت خیلی صحیح نیست...
سازوکار ورود اطلاعات به شورای محترم نگهبان و سازوکار تصمیمگیری درمورد این اطلاعات در داخل شورای نگهبان، باید بازنگری جدی شود. این موضوع را درباره تایید صلاحیتها هم داریم و فقط بحث ردصلاحیتها نیست. چون زمانی که فردی تایید صلاحیت میشود، توجهها خیلی جلب نمیشود. بهنظر من اشتباهاتی که در تایید صلاحیتها میشود، آثار بدش برای کشور و شورای نگهبان بسیار بیشتر از ردصلاحیتها است، چون کسانی که ردصلاحیت میشوند، مسئولیتی بهعهده نمیگیرند، ولی تایید صلاحیتشدهها وارد مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی، ریاستجمهوری و... میشوند.»
فرهیختگان نوشت: «استدلالهای آوردهشده توسط شورای نگهبان برای ردصلاحیت لاریجانی از ابعاد مختلفی قابلتحلیل است، فارغ از مسائلی که درباره زندگی شخصی رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، درمورد باقی استدلالهای مطرحشده در عدم احراز صلاحیت لاریجانی اولین نکتهای که به ذهن میرسد، کلی بودن و قابل تفسیر بودن استدلالهای طرح شده است که براساس آن حتی برخی تایید صلاحیتشدگان توسط شورای نگهبان را در انتخابات اخیر میتوان رد کرد.
بهعنوان مثال یکی از دلایل عدم احراز صلاحیت لاریجانی «تلقی سهیمبودن وی در بخشهایی از نابسامانی و وضع نامطلوب موجود در دولت روحانی» است. شورای نگهبان توضیح بیشتری در این رابطه ارائه نمیدهد که لاریجانی بهدلیل چه رفتاری و تا چه میزان در مشکلات کنونی سهیم است.
با همین استدلال کلی شورای نگهبان ما نیز باید شاهد عدم احراز صلاحیت عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در دولت روحانی نیز میبودیم؛ زیرا در دوران ریاست وی بر بانک مرکزی شاهد نابسامانی در نرخ ارز و سقوط بیسابقه ارزش پول ملی بودهایم.»
عبدالله گنجی، مدیرمسئول همشهری در توییتی نوشت: «حقوق دان نیستم. اما اگر نامه شورای نگهبان به لاریجانی اصالت داشته باشد: اکثر بندها شامل حال رییس جمهور قبلی هم میشود. برخی بندها مورد اعتراض رهبر معظم انقلاب هم بود. در باره بند هفتم نقش شورای محترم نگهبان در تایید عناصر محوری وضع موصوف (در دور دوم) کمتر از لاریجانی نیست»
اما روزنامه کیهان واکنش متفاوتی داشت و در انتهای گزارش نسبتا کوتاهی درباره این موضوع نوشت: «انتشار نامه لاریجانی خطاب به شورای نگهبان از سوی برخی رسانههای مدعی اصلاحات بهانهای شد تا بار دیگر رسانههای معاند و ضدانقلاب حمله و تخریب شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار دهند.
از سوی دیگر رسانههای طیف مدعی اصلاحات که کارنامه سیاهی در هجمه و حمله به این نهاد مهم و انقلابی در طول سالیان گذشته دارند نیز به همصدایی با رسانهها معاند پرداخته و قصد دارند ماهی سیاسی خود را صید کنند و با موجسواری روی این ماجرا، به لجنپراکنی و عقدهگشایی علیه شورای نگهبان مشغول شوند تا به خیال خود جایگاه این نهاد انقلابی را مخدوش نمایند.»
بیشتر بخوانید:ناصر ایمانی: لاریجانی از عرصه سیاست کنار نمیرود
***
استیضاح خاندوزی تکذیب شد
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، امروز اخباری در فضای مجازی مبنی بر کلید خوردن استیضاح خاندوزی وزیر اقتصاد مطرح شد که گفته می شد این خبر را سیدکاظم موسوی نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده است.
اما موسوی در واکنش به اخبار منتشر شده در مورد استیضاح خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته استیضاح وزیر اقتصاد مطرح نیست و خبر منتشر شده از بنده درباره استیضاح خاندوزی صحت ندارد، بلکه منظور بنده طرحسوال از وی بوده است.
سؤال معمولا در قبال ابهاماتی که برای نمایندگان مجلس ایجاد شده، مطرح میشود که آنان با دعوت از وزرا یا رئیس جمهور با طرح سؤال ابهامات را از بین میبرند؛ به دنبال آن، موضوع فیصله پیدا میکند. ولی استیضاح در قبال خطاها و تخطیهای قانونی است که به دنبال آن ممکن است موجبات عزل آنها از مقام خودشان فراهم شود.
موسوی نماینده مردم اردبیل، نمین، سرعین در مجلس شورای اسلامی درباره دلیل طرح سوال از وزیر اقتصاد گفته با توجه به وضعیت بازار بورس در ماههای اخیر بنده به اتفاق چند نفر از همکاران خود قصد داریم تا از وزیر امور اقتصاد و دارایی دعوت کنیم تا با حضور در کمیسیون اقتصادی پاسخگوی سوال نمایندگان درباره آینده بازار بورس باشد.
***
هشدار روزنامه جمهوری اسلامی درباره فاصله طبقاتی
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: براساس گزارشهای منتشر شده، حقوق ماهانه 284 میلیون تومانی در یکی از دستگاهها و 184 میلیون تومانی در دستگاه دیگر در برابر حقوق 3 میلیون تومانی بعضی کارمندان قرار دارند. همین گزارشها نشان میدهند میانگین حقوق در بعضی نهادها به دهها میلیون تومان میرسد که اینهم نشاندهنده تبعیض در وضعیت حقوقبگیران جامعه مثلا اسلامی ما است.
با این وضعیت نمیتوان نام حقوقهای حداکثری را «نجومی» گذاشت و عنوانی کمتر از «فوق نجومی» برای این حقوقها نمیتواند گویای واقعیت باشد. از نام و عنوان که بگذریم، وجود این فاصله درآمد برای هر جامعهای یک فاجعه است و برای جامعه ما که تحت عنوان «نظام جمهوری اسلامی» قرار دارد فاجعهای بزرگتر است.
وجود خانههای لاکچری، ویلاهای ییلاقی، امکانات فوق تشریفاتی و سفرهای پرهزینه قشر فوق نجومیبگیر در جامعه در کنار کارتنخوابها و آلونکنشینها به روشنی عامل اصلی پدید آمدن فاصله طبقاتی خطرناکی است که در جامعه امروز ما وجود دارد. این فاصله طبقاتی هر روز در حال بیشتر شدن است و متأسفانه هیچ اقدامی برای متوقف ساختن آن به عمل نمیآید. جامعه ما بظاهر آرام به نظر میرسد ولی زیر پوست این جامعه خبرهائی وجود دارند که بشدت هشداردهنده هستند. صبر مردم، اندازهای دارد که اگر به انتها برسد، فاجعه ایجاد میکند. به سخنان امام خمینی در همین زمینه مراجعه کنید که از بروز انفجاری خبر میدهد که همه چیز و همه کس را با خود میبرد و چیزی باقی نمیگذارد. این، یعنی اگر انقلابی در راه باشد، انقلاب پابرهنهها علیه طبقه اشراف و فوق نجومیبگیران خواهد بود، واقعهای که اگر وضعیت کنونی ادامه پیدا کند، بروز آن حتمی خواهد بود.
***
توضیحات یک نماینده مجلس درباره افزایش حقوقها در بودجه 1401
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی درباره میانگین ده درصدی افزایش حقوق در بودجه سال آینده اظهار کرد: اینکه میگویید میانگین 10 درصد تعبیر درستی نیست. شما نباید میانگین را در نظر بگیرید. چرا که در بودجه افزایش حقوق به صورت پلکانی در نظر گرفته شده است و چون متوسط حقوق کارمندان پایین است لذا درصد افزایش آنها بالاتر است، یعنی بین 6،7 درصد تا 29 درصد خواهد بود.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه افزایش حقوق اغلب کارمندان در سال آینده بالای 20 درصد خواهد بود، افزود: در سال آینده افرادی که حقوق کمتری می گیرند تا 29 درصد افزایش شامل حالشان میشود و کسانی که حقوق متوسط به بالا دریافت می کنند بیش از 20 درصد افزایش حقوق خواهند داشت و آنهایی که حقوق بالایی دارند نیز درصد افزایش شان زیر 10 درصد است. همین باعث شده میانگین 10 درصد باشد.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: ما این رویکرد بودجه را قبول داریم که افزایش به صورت پلکانی معکوس باشد به این معنا که هرچه کمتر حقوق می گیرند افزایش بیشتری خواهند داشت و حقوق های بالا افزایش کمتری دارند. ما این موضوع را در جریان رسیدگی به بودجه مورد بررسی قرار می دهیم که احیانا اگر این شیوه برای اکثریت کارمندان تاثیر کمتری داشته باشد آن را به نفع اکثر کارمندان تغییر میدهیم.
***
مسئولان قبل از تجمعات به مشکلات رسیدگی کنند
جهان نیوز درباره تجمعات اعتراضی در چند ماه اخیر نوشت: «با اینکه مدت بسیار کمی از روی کارآمدن دولت سیزدهم می گذرد، اما با این حال، چند بار شاهد تجمعات و اعتراضات در زمینه های گوناگون بوده ایم. این موضوع را از این زاویه هم می توان نگریست که مردم چندین سال بود که از غربگرایان ناامید شدند و منتظر روی کارآمدن دولت مردمی و پرتلاش بودند. به همین دلیل وقتی تکاپو و تلاش رئیس جمهور جدید را مشاهده می کنند، هر صنف و گروهی انتظار دارند که مشکلات آنها در اولویت قرار گیرد و دولت جدید سریعتر مشکل آنها را حل کند.
مسئولین بنا به توان و ظرفیت خود، باید آنقدر به بخش های مربوط به خود اشراف داشته باشند که قبل از بلند شدن داد مردم و گسیل شدن انتقادات، خود وارد عمل شوند و نیازی به اعتراضات و تجمعات نباشد. اگر مشکلی قابل حل است، سریع آن را حل کنند، اگر در کوتاه مدت قابل حل نیست، سریع آن را به اطلاع مردم برسانند و برایشان روشنگری کنند تا آنها توجیه و مطلع شوند. در این زمینه از ظرفیت صدا و سیما و سایر رسانه ها به اندازه کافی استفاده کنند.»