سه‌شنبه 6 آذر 1403

انتقاد آیت‌الله جنتی از نمایندگان / اختلاف شدید تیم احمدی نژاد درباره مجلس یازدهم / آمار کرونا دوباره صعودی شد / شانس قالیباف برای ریاست مجلس بیشتر است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
انتقاد آیت‌الله جنتی از نمایندگان / اختلاف شدید تیم احمدی نژاد درباره مجلس یازدهم / آمار کرونا دوباره صعودی شد / شانس قالیباف برای ریاست مجلس بیشتر است

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آمار کرونا دوباره صعودی شد

کیانوش جهانپور، بعد از ظهر چهارشنبه در ارتباط تصویری، به آمار مبتلایان، بهبود یافتگان، فوتی‌ها و... اشاره کرد.

وی با اشاره به 1680 مورد جدید کرونا در کشور، گفت: تاکنون 101 هزار و 650 نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: روند صعودی آمار مبتلایان در کشور قابل توجه است.

جهانپور، آمار بهبود یافتگان را بیش از 81 هزار و 587 نفر اعلام کرد و افزود: تعداد فوتی‌ها با 78 مورد جدید، به 6 هزار و 418 نفر رسید.

بیشتر بخوانید:

آخرین آمار کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان از 100 هزار نفر عبور کرد

***

تغییری به وجود نیامده، تهران همچنان آلوده است

علیرضا زالی، فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: گروه‌های پرخطر از حضور در سطح شهر اجتناب کنند؛ چرا که تغییری در شرایط بوجود نیامده و شهر تهران به عنوان شهری آلوده تلقی می‌شود و بسیاری از سطوح به ویروس کووید 19 آلوده است.

زالی افزود: در مناطقی که ترددها و تراکم جمعیت بیشتر است، افراد مستعد که در گروه‌های پرخطر ابتلا به این ویروس قرار دارند، در معرض خطر بیشتری هستند و باید بیشتر از سایرین توصیه‌ها را جدی بگیرند.

بیشتر بخوانید:

زالی: تهران به عنوان شهر آلوده به ویروس کرونا تلقی می‌شود

***

سردرگمی در وضعیت سفید و قرمز 

روزنامه آرمان ملی نوشت: امروزه در میان تناقض‌گویی برخی از مسئولان، مردم در شهر و محل زندگی‌شان نمی‌دانند شرایط عادی است یا قرمز. یکی از مسئولان اعلام می‌کند 132 شهرستان در وضعیت سفید قرار دارد و چند ساعت بعد یک مسئول دیگر می‌گوید که 15 استان در آستانه وضعیت قرمز و موج دوم کرونا قرار دارند و این تناقض‌گویی در ارائه اخبار، آن‌هم در مدت چند ساعت، موجب بی‌اعتمادی می‌شود. شما ببینید که در مدت 45 روز گذشته چند نوع دستورالعمل برای مردم در نظر گرفته شد، در ابتدا رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، بعد فاصله گذاری هوشمند و حالا نیز وضعیت سفید و قرمز شهرهای کشور مردم را تا حدی سردرگم نموده است. حتی برخی از مسئولان معتقدند که وضعیت سفید شهرها، نشانه شرایط عادی نیست!

کاش یک نفر در بدنه دولت و وزارت بهداشت، برای میلیون‌ها نفر به‌طور شفاف اعلام کند که وضعیت شهرهای ما چگونه است. بی‌تردید هر موضوعی یک تعریف مشخص دارد و وقتی می‌گوییم وضعیت فلان شهر سفید است، باید تعریف مشخصی از وضعیت سفید یا قرمز داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:

روند صعودی کرونا در نیمی از استان‌ها

***

«سینا کمالخانی» از راه یافتن به مجلس یازدهم باز ماند

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران با اشاره به عدم تأیید مدرک تحصیلی برخی منتخبان گفت: بعد از بررسی‌های مفصل شورای نگهبان از وزارت آموزش عالی و دستگاه‌های دیگر مشخص شد موسسه‌ای که مدرک تحصیلی نماینده منتخب را صادر کرده، مجوز رسمی از وزارت علوم ندارد و طبعا مدرکی هم که صادر شده قابل اعتبار نیست.

او افزود: نهایتا رأی شورای نگهبان این بود که منتخب تفرش و آشتیان از راه یافتن به مجلس یازدهم بازخواهد ماند، مراتب این موضوع به صورت مکتوب به وزارت کشور ابلاغ خواهد شد و دستگاه‌های دیگر می‌توانند موضوع را از طریق دستگاه‌های قضایی پیگیری کنند که آیا جعلی صورت گرفته یا خیر.

بیشتر بخوانید:

مدرک تحصیلی «سیناکمالخانی» فاقد اعتبار رسمی است

***

 برخی به دنبال بی‌خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان هستند

آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان صبح امروز گفت: در حالی که ما مدت‌ها و پیش از برگزاری انتخابات اخیر، درباره اصلاح قانون انتخابات فریاد زدیم و مطالبه کردیم، اما مجلس محترم هیچ توجهی به این امر نکرد و حالا و در روز‌های پایانی خود تازه به فکر اصلاح قانون انتخابات آنهم با این کیفیت افتاده است... متاسفانه طرح اخیر نه تنها هیچ نسبتی با سیاست‌های کلی انتخابات ندارد بلکه با هدف بی خاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است.

آیت‌الله جنتی: اصلاح قانون انتخابات باید ناظر به سیاست‌های کلی انتخابات باشد

***

تحلیل رسانه ها درباره کرسی ریاست مجلس

ایسنا نوشت:... در این مدت علاوه بر قالیباف نام های دیگری هم برای ریاست مجلس آینده مطرح شده است. از مرتضی آقاتهرانی که حمایت اعضای جبهه پایداری را پشت سر خود می بیند گرفته تا مصطفی میرسلیم که به گفته اسدالله بادامچیان دبیر کل حزب موتلفه اسلامی، "پیشنهاد حزب موتلفه اسلامی برای ریاست مجلس یازدهم است". از علی نیکزاد که مدعی است دست کم 50 مدیر دولت احمدی نژاد در مجلس یازدهم حامی او هستند تا محمد مهدی زاهدی که به دلیل سوابق و مدارج علمی اش خود را یکی از کاندیداهای اصلی ریاست می داند. شمس الدین حسینی که در دولت دوم احمدی نژاد وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده هم در این مدت رسما اعلام کرده است که نامزد انتخابات ریاست مجلس می شود.

آرمان ملی نوشت: کمتر از 22 روز تا شروع به کار نمایندگان در مجلس یازدهم باقی مانده است وهرچه به این تاریخ نزدیک‌تر می‌شویم تب و تاب برای تصمیم‌گیری درخصوص انتخاب رئیس مجلس و به تبع آن بیشتر خواهد شد در پی آن هم بازار لابی‌ها گرم می‌شود.

جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است: جریان اصلاحات در جریان ریاست مجلس مهم شمرده نمی‌شود و موثر نیستند. اندک اصلاح‌طلبان مجلس جایگاهی در این نهاد ندارند. من فکر می‌کنم رقابت نهایتا بین قالیباف و حاجی‌بابایی شکل بگیرد هرچند نیکزاد هم تلاش خواهد کرد اما در نهایت حاجی‌بابایی پیشگام خواهد شد. امثال فریدون عباسی بیشتر سروصدا می‌کنند اما فکر نمی‌کنم در رقابت‌ها نقش پررنگی داشته باشند.

او با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان نقشی در رقابت بر سر کرسی ریاست در مجلس نخواهند داشت، افزود: فراکسیون اصلاح‌طلبان امروز تکلیف مشخصی ندارد و تاثیرگذاری قابل دفاعی هم ندارد مگر اینکه آرای آنها روی مرز باشد، اما در مجموع بیش از اصلاح‌طلبان در مجلس یازدهم مستقلین می‌توانند تاثیرگذار باشند. جبهه پایداری و قالیباف در وزن‌کشی و رقابت قرار دارند مگر آنکه آرای قومیتی موثر واقع شود که بعید است.

اما احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح طلب به آفتاب یزد می گوید: اگر فکر می‌کنید مجلس یازدهم از لحاظ طیف فکری یک دست و دارای اکثریت‌هایی تاثیرگذار است باید تجدید نظر کنید زیرا تکثیر و تعدد سلایق در این مجلس به قدری زیاد است که مشکل بتوان یک اکثریت همه کاره در مجلس پیدا کرد. این را می‌توان از اختلافات دامنه دار قبلی متوجه شد جایی که برای تهیه ی یک لیست 20 نفره نیز به مشکل بر می‌خوردند و تازه آن دعواها متعلق به بیرون از بهارستان بود پس از حالا می‌توان حدس زد زیر سقف بهارستان چه دعواهای درونی و چه اختلافات پنهانی که برملا نشود و این یعنی همچنان می‌توان به برخی از اقلیت‌های کم تعداد اما با تاثیری قابل تامل امیدوار بود حتی اقلیت‌هایی از اصلاح‌طلبان و مستقل‌ها اگرچه بازهم نمی‌توان از کسانی نگفت و ننوشت که هر حرفی را با صدای بلند خواهند زد.

ایرنا نوشت: در میدان رقابت اما رقبای دیگر هم در تلاش هستند... زاکانی کنار رفته اما «مرتضی آقا تهرانی» همچنان گزینه مطرح است شاید با شانس کمتر، از بهاریون و نزدیکان دولت سابق «علی نیکزاد» وزیر راه و شهرسازی، «شمس‌الدین حسینی» وزیر امور اقتصادی و دارایی و «فریدون عباسی» هر سه بر کاندیداتوری خود با وجود تمام رایزنی‌های صورت گرفته تاکید دارند. سنتی‌های اصولگرا مانند موتلفه اسلامی هم جز به ریاست «مصطفی میرسلیم» راضی نیستند.

با این همه اما به نظر می‌رسد شانس قالیباف برای نشستن به روی صندلی شماره یک بهارستان از دیگر رقبا بیشتر است «حسن غفوری‌فرد»، فعال سیاسی اصولگرا گفته است: «توافق نهایی نیست اما ظاهرا بر روی ریاست قالیباف توافق شده و در مورد هیئت رئیسه، مباحثی وجود دارد.»

شرق نوشت: بین سه مدیر احمدی‌نژادی هم بر سر اینکه کدام‌یک بیایند، اختلاف شدید وجود دارد. شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد، در‌حالی‌که می‌گوید از بین ما احمدی‌نژادی‌ها قطعا یک نفر می‌آید؛ ولی درباره خودش می‌گوید که آمدن من قطعی خواهد بود!

بیشتر بخوانید:

بهترین گزینه برای ریاست مجلس یازدهم کیست؟

***

در بیرون مجلس برای انتخاب رئیس تلاش‌هایی می‌شود

مهدی چمران، عضو شاخص شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و رئیس اسبق شورای شهر تهران به خبرآنلاین گفت: در فضای رقابتی که برای کسب کرسی ریاست شکل گرفته است، گروهی به دنبال برچسب زنی‌هایی هستند تا از هم اکنون تحلیل و تئوری ببافند و مجلس یازدهم را بکوبند... آنها می خواهند به اختلافات دامن بزنند و سعی دارند القا کنند که بین این افراد اختلاف وجود دارد. البته طبیعی است، جایگاهی وجود دارد و یک «آقا بالاسر» هم نیست که بگوید این کار را انجام دهید و فلان کار را انجام ندهید. فلانی باشد و فلانی نباشد. این خود نمایندگان هستند که کاملا دموکراتیک و آزادمنشانه درباره این کرسی ها تصمیم می گیرند و نظرشان را در نهایت اعلام می کنند. ما هم صبر می کنیم که چه تصمیمی می گیرند... نمی توانم گزینه ریاست مجلس را پیش‌بینی کنم. برای ما فرقی ندارد و نظر و تصمیم نهایی با نمایندگان است و به زودی نتیجه نظر آنها را خواهیم دید.

چمران گفت: رقابت بین همه نامزدهای ریاست مجلس جدی است و هرکدام استدلال‌هایی دارند...

محمد جواد ابطحی، نماینده خمینی شهر و عضو جبهه پایداری نیز می گوید: اگر آقای قالیباف رییس مجلس شود، بحث نواب رییس زیاد مهم نیست... قالیباف مدیریت می کند و معاونت های قوانین و نظارت و دیوان محاسبات و مرکز پژوهش را هم با نظر خودش تعیین خواهد کرد و ما شاهد وعده ای که در انتخابات برای خیزش اقتصادی و اینکه مجلس را به رای امور برگرداند و پرسشگری و مطالبه گری را نهادینه کند، ان شالله محقق می شود. اگر چه در راه رسیدن به ریاست مجلس شورای اسلامی شمس الدین حسینی جلساتی داشتند و آقای حاجی بابایی هم رایزنی جدی انجام می دهد. اما به نظر بنده با انصراف زاکانی شانس قالیباف برای ریاست مجلس بیشتر شد.

ابطحی ادامه داد: من معتقدم اگر آقای شمس الدین حسینی به نفع آقای نیکزاد کنار برود، شانس نیکزاد برای ریاست مجلس بیشتر خواهد شد. آقای نیکزاد آذری زبان است و نمایندگان مناطق آذر نشین نشان دادند که متحد هستند تا به کسی که آذری زبان است رای بدهند.

***

از آقای قالیباف نشنیده‌ام که گفته باشد شانس بالایی دارم

مصطفی آقامیرسلیم، رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و منتخب مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال اعتمادآنلاین که «محمدباقر قالیباف، خود و اطرافیانش، شانس ریاستش را بالا می‌دانند. شاید دلیل اصلی شرکت در انتخابات مجلس یازدهم هم برای او این بود که رئیس مجلس شود. شما شانس او را برای ریاست چقدر می‌دانید؟» گفت: تا آنجا که من خودم از زبان ایشان شنیدم چنین ادعایی مطرح نشده و ایشان هم مانند بقیه تابع رأی اکثریت است و جز این نمی‌تواند باشد. به نظرم نمی‌رسد که در این شرایط، کسی به دنبال شانس باشد بلکه همه ما نامزدها باید برای خدمت در هر جایگاهی که باشیم ابراز شیفتگی کنیم.

میرسلیم گفت: تمام چهره‌هایی که برای این خدمت عنوان شده‌اند با تمام قدرت و شهامت و تجربه و دانشی که دارند اگر یکدل شوند و از همه نمایندگان هم کمک بگیرند، از پس مشکلاتی که در سال‌های اخیر بر اثر فرصت‌سوزی و ناکارآمدی برای کشور پیش آمده برنمی‌آیند، مگر به لطف خدا. بنابراین جایی برای کنار رفتن و کنار گذاشتن نیست بلکه نمایندگان محترم باید بهترین چینش عقلایی را برای سازماندهی مجلس به منظور فائق آمدن بر مشکلات کشور و گره‌گشایی از مردم بیابند.

***

افطاری سری زاگرس نشینان

غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری جلسه فراکسیون زاگرس‌نشینان با حضور منتخبان مجلس یازدهم گفت: منتخبانی از استانهای هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، کردستان، همدان، منطقه کرد نشین آذربایجان غربی و قسمتی از اصفهان در این جلسه حضور داشتند.

به گفته تاجگردون، فراکسیون زاگرس‌نشینان با حضور اکثریت قاطع نمایندگان زاگرسی با هر خط فکری و با حضور جمعی از مدیران عالی زاگرسی تشکیل شد تا در راستای وظایف وکالت، مطالبات منطقه‌ای نیز به شکل همگرا به انجام رسد.

خبرنگار صبح نو در این روزنامه نوشت: روز قبلش، خبر برگزاری نشست افطاری تعدادی از منتخبان منطقه زاگرس [برای مجلس یازدهم] به میزبانی غلامرضا تاجگردون، نماینده اصلاح‌طلب مجلس به دستم رسیده بود. برای همین، ساعت‌17:30 عصر روز سه‌شنبه یعنی دیروز خودم را به جلوی ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دو قدم آن‌ور‌تر از لانه جاسوسی، واقع در خیابان طالقانی تهران رساندم. البته جای اول قرار افطاری، هتل اسپیناس بود که پس از اعمال فشار از سوی افکار عمومی، لغو شد...{خبرنگار در ادامه می نویسد که وی را به جلسه راه نداده اند}.... در مسیر بازگشت، این سؤال مدام در مغزم بالا و پایین می‌شد که مگر قرار بوده چه حرف یا حرف‌های مگویی میان مدعوین بچرخد که اولا جلسه را عمومی نگذاشته‌اند و ثانیا نشست را در اتاق بازرگانی که قبل از هر چیز، بده بستان پول را برای آدم تداعی می‌کند، برگزار کرده‌اند.

***

کارگزاران به هر قیمتی به دنبال حضور در قدرت است عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به اظهارات اخیر کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران در رابطه با عبور از سید محمد خاتمی به فرارو گفت: مدت‌هاست که دبیر کل کارگزاران از این حرف‌ها می‌زند و بعد از آن نیز سخنگوی این حزب می‌آید آن را تفسیر و توجیه می‌کند، اما چیزی که مشخص است، کارگزاران راه خود را از اطلاح‌طلبان جدا کرده و قصد دارد به هر ترتیبی که شده در قدرت بماند، دادن لیست جداگانه نیز دقیقا در همین راستا بود، کارگزارانی‌ها از الان نگران فضای بعد از دولت روحانی هستند و به آینده حیات سیاسی خود می‌اندیشند، بنابراین چنین حزبی به هیچ عنوان دغدغه جامعه مدنی را ندارند و برایش هیچ اهمیتی ندارند که در تهران با چنین عدم اقبالی روبرو شود، در حالیکه خودشان نیز می‌دانستند هیچگونه شانسی برای یک درصد موفقیت را هم نداشتند.

***

دوباره پراید می‌سازیم! 

حسین کاظمی، معاون بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا با اشاره به افزایش قیمت پراید در بازار گفت: متاسفانه اتفاقی که پس از توقف تولید محصولاتی مانند پیکان و زانتیا افتاد، درخصوص خودرو پراید نیز رخ داده و با انتشار خبر توقف تولید، قیمت آن در بازار آزاد به شکل غیرمنطقی افزایش پیدا کرده است.

معاون فروش سایپا ادامه داد: تولید مجدد خودرو پراید مستلزم دریافت مجوزهای لازم از نهادهای ذیربط از جمله سازمان استاندارد، سازمان محیط‌زیست و پلیس راهور است که در صورت صدور این مجوزها و اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تنظیم بازار، سایپا آمادگی عرضه دوباره پراید را دارد.

بیشتر بخوانید:

آیا کسی هست ترمز افزایش قیمت خودرو را بکشد؟!

***

نمایندگان بازمانده از مجلس، فکر رفتن به وزارت نفت و تامین اجتماعی را از سرشان بیرون کنند 

تابناک نوشت: دریافت حقوق‌های آنچنانی در مجموعه‌هایی نظیر وزارت نفت، هولدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی است که جذابیت اشتغال در چنین جا‌هایی را برای نمایندگان مجلس جذاب می‌کند. به خصوص در شرایط فعلی که بیش از 75 درصد ترکیب مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم تغییر پیدا کرده است و بسیاری از نمایندگان از چند هفته دیگر باید با پارلمان خداحافظی کنند.

حتما اکنون بسیاری از نمایندگانی که نتوانسته اند برای دوره یازدهم راهی مجلس بشوند، وضعیت کاری خود را برای بعد از هشتم خرداد ماه 99 مشخص کرده اند؛ اما حتما باید نظارت جدی صورت بگیرد که مبادا نمایندگان به واسطه جایگاهی که دارند و همچنین شرایط مناسب مجموعه‌هایی نظیر وزارت نفت، تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی، برای رهسپار شدن به این بخش‌ها تلاش کنند.

دستگاه‌های نظارتی باید در این روز‌های واپسین مجلس دهم نظارت جدی داشته باشند تا لابی‌های موثر برخی منجر به راهی شدن آن‌ها به مجموعه‌های پولدار و پولساز نشود، چراکه طبیعتا نمایندگان باید به سراغ شغلی بروند که پیش از نمایندگی به آن اشتغال داشته اند. حتما نماینده شدن شأنی از این بابت که آن‌ها باید بتوانند در جای جدید و بهتری مشغول به کار شوند، در حالی که شاید استحقاق آن را ندارند، ایجاد نمی‌کند.