چهارشنبه 3 بهمن 1403

باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم

حضور کودکان و نوجوانان سرودخوان در میادین اصلی نشاط آفرین است؛ با تصاویر مختلف و جذابی که از حاج قاسم و سرداران ایران زمین در دست داشتند. حضور کودکان حتی در داخل خودرو‌ها هم امیدبخش است و لبخند‌های آن‌ها سرمایه فردای ایران؛ از فعال‌ترین غرفه‌های راهپیمایی...

چهل و سومین جشن ملی ایرانیان در سراسر ایران و به‌رغم تمام محدودیت‌ها آغاز شد و باز هم حیرانی برای جهانی ماند که برای ناامیدی مردم هرچه در توان داشتند در استودیوهای رنگارنگ و میزهای تحریم قرار دادند اما استواری مردم و ایستادگی آنان، نقشه‌های بدخواهان را باطل و رؤیاهایشان را کابوس کرد.

به گزارش «تابناک»، چهل و سومین جشن پیروزی انقلاب اسلامی، با تمهیدات کرونایی از ساعت 9:30 دقیقه صبح امروز (22 بهمن) در 1500 شهر و بیش از 3000 روستای ایران آغاز و رنگ‌بندی قرمز و کرونایی تهران سبب شد که راهپیمایی به‌صورت خودرویی و خانوادگی باشد و در دیگر شهرها نیز با حفظ تمام دستورالعمل‌های بهداشتی و محدود.

تلاش 7 هزار فعال رسانه‌ای برای ثبت جشن انقلاب

مراسم راهپیمایی چهل و سومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در تهران به‌صورت خودرویی و موتوری برگزار می‌شود و بر همین اساس مسیرهایی برای حرکت موتورسیکلت‌ها و مسیرهایی نیز برای خودروها در نظر گرفته شده و در نهایت جشن میدانی انقلاب در میدان آزادی نیز با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجیدتوسط یکی از قاریان ممتاز بین‌المللی و اجرای سرود رسمی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد و تمامی رسانه‌های خارجی مقیم ایران با حدود 200 خبرنگار و تصویربردار و بیش از 6 هزار و 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار رسانه‌های داخلی (در مجموع بیش از 6 هزار و 500 فعال رسانه‌ای) مراسم گرامیداشت یوم الله 22 بهمن در سطح کشور را پوشش خبری می‌دهند. حضور پُر شور وشکوه مردم ایران در گوشه‌گوشه این سرزمین در آیین‌های ملی و مذهبی همیشه در رسانه‌های خارجی بازتاب گسترده داشته و فعالان رسانه‌ای خارجی را غافلگیر کرده است. امسال هم علاوه بر پخش مستقیم راهپیمایی 22 بهمن از شبکه‌های تلویزیونی داخل کشور، از شبکه‌هایی همچون الجزیره، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در حال پخش است، روزنامه تایمز هند هم در گزارشی ویژه به جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداخت.

پرواز بادکنک‌ها و کاغذهای رنگی از برج آزادی و اجرای جلوه‌های ویژه، سقوط چتربازان نیروهای مسلح و انجام عملیات نمایش هوایی، اجرای سرود توسط رزم‌نوازان دژبان ارتش جمهوری اسلامی ایران، قرائت قطعنامه سراسری یوم الله 22 بهمن 1400 و همچنین مراسم گلباران مردم توسط بالگردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌های راهپیمایی امروز تهران است.

روایت دلتنگی برای سردار دل‌ها

مداحی و سرودخوانی حاج میثم مطیعی در میدان آزادی از دیگر برنامه‌های جشن پیروزی انقلاب است؛ اشعاری از محمدمهدی سیار، میلاد عرفان پور و علی‌محمد مؤدب در بزرگداشت انقلاب اسلامی مردم ایران در سال 57 و روایت دلتنگی‌های یک ملت برای حاج قاسم سلیمانی:

باز جاری‌ست خیابان به خیابان این شور / هم‌قدم باز رسیدیم به میدان حضور

زنده‌تر می‌شود این شور و نوا نسل به نسل / تازه‌تر می‌شود آزادی ما نسل به نسل

زندگان نفس قدسی روح‌اللهیم / آیه فتح بخوانید که ما در راهیم

سربه‌سر ملت عشقیم که تا جان داریم / سر و سودای رسیدن به شهیدان داریم

راهیانیم در این جاده پر رؤیا ما / هرکه در بیعت عشق است بیاید با ما

بهمن است و دل یک سال به این ماه خوش است / پرچم است و به دلش جلوه «الله» خوش است

پرچم عشق که خورشید همه آفاق است / تار و پودش همه از خون رگ عشاق است

شده هنگام علمداری ما بسم الله / بگذر از خویش و به این بزم بیا بسم الله

شده در بزم وفا جام بلا دست به دست / پرچم دوست رسیده‌ست به ما دست به دست

بر زمین هر طرفی دست علمداری... آه / سر هر دار خدایا سر سرداری... آه

بیرق مستی این تاک نخواهد افتاد / به اباالفضل که بر خاک نخواهد افتاد

حاج قاسم که صدایش، نفس صبحدم است / گفت جمهوری اسلامی ایران، حرم است

باز دلتنگ تو هستیم کجایی ای مرد! / دل به لبخند تو بستیم کجایی ای مرد!

صف اول که به لبخند تو زیبا می‌شد / شعر هم مثل همه محو تماشا می‌شد

انتقام تو که کابوس شب آمریکاست / ای یل معرکه! والله که بر ذمه ماست

این نه عهدی‌ست که یک آن هم از آن برگردیم / جان سالم ببرد قاتل تو، نامردیم

شیرمردا! ز تو این روبهکان می‌ترسند / آری از اسم تو هم مثل اذان، می‌ترسند

تو در این ظلمت شب سرخ‌ترین فریادی / بردن نام تو ممنوع شد ای آزادی!

مرد باید، که به هنگام خطر یل باشد / روز میدان و شب واقعه اول باشد

ای نشسته صف اول! به عدالت برخیز / مالک راه علی شو، به شجاعت برخیز

چشم‌ها را بنگر، تشنه عدل است وطن / همقدم با صف مردم، به صف ظلم بزن

با زر و زور، علی‌وار و دمادم بستیز / صف‌شکن باش و در این خط مقدم بستیز

هان مبادا که چنان دولت قبلی، فردا / گردن دولت قبلی فکنی مشکل را!

گوش این مردم از این وعده و آن وعده پر است / وقت تنگ است نبایست که لحظه نشست

درد دل‌هاست خوشا گوش کنی مردم را / نه که خاموش و فراموش کنی مردم را

کاش مردان تو آیینه پاکی باشند / یعنی از جنس همین مردم خاکی باشند

موسم بت شکنی آمد و بت هم کم نیست / همچنان چاره ما شور خلیل‌الهی‌ست

بت تزویر و تکبر، بت فرزند و تبار / هان، خلیلی شو و آن تیشه ی غیرت بردار

«تازه آغاز جهاد است» بر این طبل بکوب / «وقت اعدام فساد است» بر این طبل بکوب

علم قسط برافراز چو فرصت باقی‌ست / حق مردم به‌خدا زندگی قسطی نیست

حق مردم نه زمین‌بازی و دست‌اندازی‌ست / حق مردم نه چنین صنعت خودروسازی‌ست

مردم ما که نکردند دریغی از جان / صد دریغ است که مانند کنون در غم نان

حاصل سازش و امید به دشمن دیدیم / ده برابر شدن قیمت مسکن دیدیم

ما از این جام چشیدیم و همه خیر و شرش / ضرر اندر ضرر اندر ضرر اندر ضررش

استخوانی به گلو مانده و خاری در چشم / صبر کردیم و ندادیم عنان در کف خشم

صبر کردیم و کنون موسم پیروزی ماست / شک نکن بر اثر صبر، ظفر روزی ماست

دارد اقرار کنون دشمن دیرین به شکست / مفتضح گشته و خود نیز به این معترف است

رفت آن هیبت پوشالی دشمن بر باد / نرود حیله دجالی‌اش اما از یاد

چون که در معرکه جنگ سرش خورده به سنگ / فکر نیرنگ کند باز و شود رنگ به رنگ

گر ز «تحریم» و ز «تهدید» ندیده‌ست اثر / دارد امید که «تطمیع» دهد باز ثمر

چیست تحریم؟ همین خام‌فروشی‌هامان / غفلت از گنج نهفته به دل دریامان

اقتصادی که به زنجیر دلار است هنوز / این تجارت که زمین‌گیر دلار است هنوز

اصل تحریم همین چرخه خودتحریمی‌ست / آن که همت کند و طرح نو اندازد کیست؟

گره کار وطن غیرت ما می‌طلبد / عقل و عشق و جگری چون شهدا می‌طلبد

خندق است آی ببینید که احزاب آمد / از صف ما برود، هرکه پی خواب آمد

عشق می بارد و سرها به تماشا مستند / دل بریدند ز خود تا به خدا پیوستند

عطر عشق است که در شام و یمن پیچیده‌ست / نور یارست به روی شهدا تابیده است

ره چراغان شده، جامانده مبادا باشیم / می‌رود قافله وامانده مبادا باشیم

قدس ای قبله اول! خط پایانی تو / مقصد قافله هند و خراسانی تو!

هر که دارد سر همراهی سر بسم الله / هر که دارد جگر خوف و خطر بسم الله!

قرار است این مداح اهل بیت، تا ساعتی دیگر در مصلای بزرگ تهران هم به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حماسه‌سرایی کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس‌جمهور کشورمان نیز امروز به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) سخنرانی خواهد کرد.

لحظه‌هایی از جشن پیروزی در پایتخت

جشن پیروزی در پایتخت با رعایت آنچه از شرا یط کرونایی در کشور وجود دارد، از اولین ساعات صبح آغاز شد. 12 مسیر مشخص در بخش‌های مختلف تهران مهمان خودروها و خانواده‌ها و دوستانی بود که امروز با انگیزه‌ای بسیار متفاوت از خانه خارج شده بودند. نشاط حضور موتورسواران به ویژه جوانانی که نسل سوم و انقلاب هستند، نویدبخش آینده‌ای است که به دست آنان و در تداوم آرمان‌های همین انقلاب ساخته خواهد شد.

حضور پررنگ مادران و زنان ایران در جشن ملی از دیگر حواشی جالب چهل و سومین فجر پیروزی بود که همچون دیگر عرصه‌ها از دیرباز حضور اثرگذار داشته‌اند و می‌توان گفت «مدال پیام رسانی انقلاب اسلامی بر گردن زنان ایرانی بوده است».

جمعی از رزمندگان دوران دفاع مقدس و آزادگان جنگ تحمیلی هم از ساعاتی پیشتر از شروع راهپیمایی خودرویی و موتوری در مبادی ورودی به مسیرهای دوازده‌گانه راهپیمایی گردهم آمدند. خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران هم با حضور پُر شور خود در مراسم و تجدید بیعت‌شان با آرمان‌های انقلاب، به راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب رنگ دیگری دادند.

دوسال حضور کرونا در کشور مردم را آشنا به پروتکل‌های بهداشتی کرده اما اهتمام برگزارکنندگان به واکسیناسیون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تأکیدات رهبر معظم انقلاب و حضور تیم‌های بهداشتی در میادین مختلف شهر برای تزریق دُز سوم واکسن هم قابل توجه است؛ اقدامی برای تأمین و حفظ سلامتی مردم که با استقبال شرکت‌کنندگان در راهپیمایی مواجه شد.

بلندگوها و باندهای صدا در میادین اصلی شهر و پخش سرودهای انقلاب و پیروزی، نوستالژی همه جوانان آن روز و پیران و میان‌سالان امروز است و لبخند روی لب آنها حتی با وجود تمام مشکلات کشور، جهانی را به تعجب وادار ساخته است. در سوی دیگر هم امکانات مجازی به کمک مردم آمده و بیش از نیم میلیون نفر، ساعاتی پیش از آغاز مراسم رسمی، در راهپیمایی مجازی و سایتی که برای این منظور تدارک دیده شده، حضور دارند.

شبکه‌های مجازی هم به‌رغم محدودیت‌هایی که از خارج مرزها بر هشتگ‌ها و پُست‌ها اعمال می‌شود، صحنه حضور مردم در جشن پیروزی انقلاب اسلامی است. سخنران ویژه مراسم آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رییس‌جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و بسیاری مسئولان کشور و لشکری هم پابه‌پای مردم در این حضور آگاهانه و پُرشکوه شرکت خواهند کرد.

لبخندهای آینده‌سازان در پرتو جشن انقلاب

حضور کودکان و نوجوانان سرودخوان در میادین اصلی نشاط آفرین است؛ با تصاویر مختلف و جذابی که از حاج قاسم و سرداران ایران زمین در دست داشتند. حضور کودکان حتی در داخل خودروها هم امید آفرین است و لبخندهای آنها سرمایه فردای ایران. از فعال‌ترین غرفه‌های راهپیمایی هم غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود که دیدن آدمک‌های عروسکی و مسابقات متنوع آن برای کودکان حاضر هیجان انگیز بود.

لباس‌های اقوام و رنگ‌های آن از جلوه‌های چشم‌گیر جشن ایرانیان در میادین شهر است؛ و موسیقی نواحی هم گوش‌نوازترین آوازی که در فضا طنین انداز شده. ایستگاه‌های فرهنگی و هنری با محصولات متنوع همچون کتاب، عکس و فیلم در مسیرهای مختلف راهپیمایی پذیرای مردم است. مردم در این ایستگاه‌ها دلنوشته‌هایی برای حاج قاسم ثبت، و بر ایستادگی در پیمان با انقلاب و تداوم راه شهیدان تأکید کردند. البته دلنوشته‌ها محدود به شهدا نبود و مردم قدرشناس ایران اسلامی برای کادر درمان به ویژه به یاد شهدای مدافع سلامت هم متن های زیبایی نوشتند.

جمعی از موتورسواران هم با پرچم‌های زرد رنگ «تا آخر ایستاده‌ایم» در مسیر چهارراه ولی‌عصر (عج) تا انقلاب تهران حضور یافتند. تلویزیون قدیمی و بزرگ نصب شده در میدان انقلاب و پخش تصاویری از روزهای ایستادگی و انقلاب مردم هم قابل توجه است.

پیرمردی در جشن 43 سالگی انقلاب اسلامی با دوچرخه گُل‌آذین شده در مسیر راهپیمایی حاضر است و نوجوانان و دهه نودی‌ها که از آن روزها تنها روایت‌هایی شنیده‌اند هم حاضر و این حضور توأمان نیاز امروز ایران است. برائت از رژیم صهیونیستی با شعار و آتش زدن پرچم غاصبان قدس شریف هم به سیاق هر ساله در میادین نشانه دشمنی ابدی ملت ایران است با نماد ظلم و ستم در دنیا.

به رسم سال‌های گذشته، مسئولان لشکری و کشوری هم همپای مردم به صحنه آمدند تا در چهل و سومین بهار انقلاب در زمستان 1400 یاد و خاطره امام و شهدا را گرامی بدارند و با آنها برای پایمردی در این راه تجدید پیمان کنند که «محمد مخبر» معاون اول رییس جمهور، حجت الاسلام «مصطفی رستمی «رییس نهاد نمایندگی رهبری، سردار «حسین اشتری»، فرمانده نیروی انتظامی، «اسماعیل نجار» رییس سازمان مدیریت بحران کشور «احمد وحیدی» وزیر کشور، «حمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان و «سردار امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله آنها بودند.

در میان حاضران در این جشن ورزشکاران، مسوولان ورزشی و پیشکسوتان ورزش نیز دیده می شوند. اقشاری که در سایه انقلاب و با تکیه بر ارزش‌های آن افتخارات زیادی را در آوردگاه های بزرگ جهانی و المپیک به ثبت رساندند.

حضور موتوری معاون اول رئیس جمهور در راهپیمایی

برپایه این گزارش سجادی وزیر ورزش و جوانان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا ضمن گرامی داشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی بویژه 5 هزار شهید والامقام گفت: همه آمده اند تا بار دیگر با شهدا امام و رهبری بیعت مجدد داشته باشند.

ابتکار جدید راهپیمایی امسال

کرونا و اُمیکرون به کار گرفتن ابتکارات جدید و استفاده از فضای اینترنت را ضروری ساخته و امسال سایت bahman1400.ir به همین خاطر طراحی شده است؛ سایتی که آمار حاضران در راهپمایی مجازی را به تفکیک هر استان نشان می‌دهد که به‌صورت صعودی در حال افزایش است و امکان انتخاب شعار در این سایت نیز از ابتکارات قابل توجه این سامانه است. «الله اکبر» به‌عنوان مهم‌ترین شعار طنین انداز در 22 بهمن 1357، «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به‌عنوان مهم ترین هدف قیام مردم ایران و اعلام آمادگی برای اطاعت از فرمان رهبر آزاده در کنار شعارهایی برای اعلان برائت از آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان دشمنان دیرینه ملت ایران، از مهم ترین شعارهای ثبت شده در این پایگاه است.

قطعنامه پایانی مراسم 22 بهمن 1400 ضمن محکوم کردن مواضع مقامات ارشد غربی درباره مبانی دفاعی ایران، با قدردانی از تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده، خواهان تبعیت از منویات ولی امر مسلمین و توجه به قوانین مجلس شورای اسلامی با تکیه بر عزم خلل‌ناپذیر جوانان مؤمن انقلابی کشور در فتح قله‌های پیشرفت و توسعه کشور شد.

رییس جمهور: نه از استقلال‌مان دست برمی‌داریم و نه حاضریم به کسی ظلم کنیم

آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور سخنران جشن ملی ایرانیان در مصلای تهران بود و در مرور ارزش‌هایی که مردم برای آن قیام کردند؛ تاکید و تصریح کرد که دولت بر پایه آرمان نه شرقی، نه غربی انقلاب ایستاده است. رییس جمهور شعارهای انقلاب را جهان شمول‌ترین خواسته‌های انسان‌ها دانست و دلیل استقبال و ارادت آزادگان جهان به انقلاب را فطری بودن آن ها دانست. تاکید بر تببین 22 بهمن هم از سوی رییس جمهور به دلیل اهمیت تجلی این شعارها در آن برهه بود.

«دین»، «مردمی بودن»، «استقلال جویانه بودن»، «آزادی‌خواهانه بودن»، «عدالت‌طلبانه بودن» از مهمترین عناصر هویت ساز انقلاب ایران و پس از آن هم نظام جمهوری اسلامی از دیدگاه رییس جمهور بود.

آیت الله رییسی در فجر چهل و سوم امید دولت را مردم دانست و گفت که در سیاست خارجی نگاه ما به همه کشورها متوازن و امید ما به تمام مناطق کشور است و نه به وین و نیویورک. نه سلطه‌ای را می‌پذیریم و نه از استقلال‌مان دست برمی‌داریم و نه حاضریم به کسی ظلم کنیم.

جملاتی که با تکبیر و الله اکبرهای مردم برای اعلام حمایت و همراهی با دیدگاه‌های رییس‌جمهور و برنامه‌های دولت او همراه شد.

باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم 2
باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم 3
باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم 4
باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم 5
باز هم همه آمدند / حاشیه‌نگاری جشن پرشکوه انقلاب؛ از موتورسواری معاون اول تا شعرخوانی برای رفع مشکلات مردم / رئیس جمهور: مستقل‌ترین کشور دنیا هستیم 6