چهارشنبه 3 بهمن 1403

روایت حجاریان از انشعاب اصلاح‌طلبان / مصباحی مقدم: دولت از انتصاب‌های حاشیه دار بپرهیزد / ماجرای جدال لفظی دو نماینده چه بود؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
روایت حجاریان از انشعاب اصلاح‌طلبان / مصباحی مقدم: دولت از انتصاب‌های حاشیه دار بپرهیزد / ماجرای جدال لفظی دو نماینده چه بود؟

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آخرین آمار کرونا در ایران

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از دیروز تا امروز 11 آبان 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 10 هزار و 104 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که یک هزار و 344 نفر از آنها بستری شدند.

متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 160 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 126 هزار و 616 نفر رسید.

تا کنون 35 میلیون و 726 هزار و 294 آزمایش تشخیص کووید 19 در کشور انجام شده است.

در حال حاضر 22 شهر کشور در وضعیت قرمز، 114 شهر در وضعیت نارنجی، 201 شهر در وضعیت زرد و 111 شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

اولویت‌بندی واکسیناسیون ایرانی‌ها چگونه تعیین شد؟ 

***

محدودیت‌های کرونایی تا پایان پیک ششم باقی است 

احمد وحیدی، وزیر کشور امروز در حاشیه جلسه قرارگاه ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: موضوع جلسه قرارگاه بیشتر راجع پیک ششم کرونا بود و نگرانی هایی راجع به این موضوع وجود دارد؛ متاسفانه هم اکنون 22 شهر قرمز داریم و احتمال قرمز شدن شهرهای دیگر هم وجود دارد و باید نسبت به پیک ششم مراقب باشیم.

وزیر کشور افزود: یکی از مباحث امروز تقویت طرح شهید سلیمانی و غربالگری ها و تست های سریع بود. از سوی دیگر بحث شد تا برای کنترل پیک کرونا در شهرهای قرمز گروه‌های خاصی فرستاده شود که برای شهرهای نارنجی هم همین طور است. وحیدی گفت: با توجه به نگرانی‌های موجود، در محدودیت‌های کرونایی تغییراتی حاصل نشده و این محدودیت‌ها تا رفع پیک ششم به قوت خود باقی است.

وی درباره لغو محدودیت‌های تردد شبانه گفت: لغو محدودیت‌های شبانه باید در ستاد ملی کرونا بررسی شود و بعد مصوبات اطلاع رسانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

احتمال اضافه شدن به شهرهای قرمز وجود دارد***

مصباحی مقدم: دولت از انتصاب‌های حاشیه دار بپرهیزد

غلامرضا مصباحی مقدم از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا با انتصاب نزدیکان مقامات سیاسی در پست‌های مختلف موافقید یا خیر؟ نقاط قوت و ضعف این انتصابات را چه می‌دانید؟ به خبرآنلاین گفت: حقیقت این است که در انتصابات فامیلی به فرض اینکه رعایت شایسته سالاری صورت گیرد شبهه ناک است. شبهه آن این است که همین شایسته سالاری و همین شایستگی‌ها را ممکن است فرد دیگری هم داشته باشد.

مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که توصیه شما به دولت آقای رئیسی در این خصوص چیست؟ آیا از خویشاوندان شخص شما هم در دولت جدید پست گرفته‌اند؟ عنوان کرد: به آقای رییسی توصیه می کنم از چنین انتصاب‌های حاشیه داری در دولت پرهیز کنند. نکته دیگر اینکه، هیچ یک از فامیل‌های بنده در این تغییر و تحولات مسئولیتی پیدا نکرده‌اند و بنده برای هیچ یک از بستگانم واسطه نشدم. اگر مواردی هم در فضای مجازی منتشر شده است مبنی بر اینکه فلانی خویشاوند مصباحی مقدم است، دروغ محض است. آنها چنان به طور قاطع، این گونه دروغ‌ها را مطرح می‌کنند که مثلا فرد خودش هم باورش می شود ولی حقیقت ندارد و کذب محض است. من از خویشاوندانم کسی را به مسؤلیت نرسانده‌ام.

این عضو جامعه روحانیت مبارز در پایان خاطرنشان کرد: حقیقت این است که VOA و ظاهرا BBC و منافقین به صورت بسیار گسترده‌ای انتشار داده اند که داماد مصباحی مقدم مسئولیت فلان پست مهم را بر عهده گرفته است. بنده چهار داماد دارم و هیچ کدام چنین مسئولیتی ندارند.

***

انتقاد تند یک روزنامه از سفیر کره جنوبی در ایران

روزنامه جوان نوشت: انتشار تصاویر خباثت‌آلود اهدای یک کارتن ماسک از طرف سفیر وقیح کره‌جنوبی به بیمارستان خصوصی آتیه، موج اعتراض فعالان فضای مجازی نسبت به مدیریت این بیمارستان را برانگیخت.

آن سفیر حقیرکره به درک! چرا وزارت‌خارجه تنها به این بسنده کرد که «به این ماجرا در حد طنز نگاه می‌کنیم!» این اتفاقا بسیار گریه‌آور است! طنزی نبود که کسی به آن بخندد. اگر سفارت کره‌جنوبی دغدغه کمک به مردم ایران را داشت، در این دوران تحریم و کرونا که معیشت زندگی مردم را به‌هم ریخته، پول مردم ایران را بازمی‌گرداند و بلوکه نمی‌کرد. وگرنه اهدای تعدادی ماسک در حالی که 7 میلیارد دلار پول مردم ایران - چیزی حدود 200 هزار میلیارد تومان - از شهریور سال 97 دست دولت کره است، چه معنایی جز تحقیر ملت ایران دارد؟ هر ماسک را با مردم ایران چند میلیون دلار حساب کرده اید؟!

ماجرای این ماسک‌های اهدایی به نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه هم کشیده شد و سعید خطیب‌زاده در این باره گفت: «این را فعلا در حد طنز نگه می‌داریم. فکر می‌کنم هیچ ملتی برنتابد که دست ملت دیگری در جیبش باشد. پول‌های جمهوری اسلامی ایران باید برگردد و این‌ها پول‌های قطعی جمهوری اسلامی ایران است. تلاش‌هایی صورت گرفته، ولی به اندازه کافی نبوده است.» هرچند این اظهارات کافی نبود و نیست و وزارت‌خارجه دولت انقلابی باید نشان دهد فرق انقلابی و دیپلمات چیست.

مردم سفیر کره را ر‌ها نخواهند کرد و این توهین آشکار را در آینده روابط اقتصادی و عاطفی و فرهنگی با دولت برده امریکا در نظر خواهند گرفت.

***

ارجاع گزارش کمیسیون بهداشت به قوه قضائیه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص عملکرد رئیس وقت ستاد ملی مقابله با کرونا (رئیس جمهور سابق) در راستای اجرای ماده 234 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده و در نهایت با ارجاع این گزارش به قوه قضاییه موافقت کردند.

***

جدال لفظی دو نماینده درباره واکسن «کرونا»/ حرف خلاف واقع نزنید

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد حسن روحانی در ستاد ملی مقابله با کرونا، دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یکدیگر درگیر شدند. قضیه از این قرار بود که محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی تأکید کرد که باید در تزریق واکسن کرونا، اقناع صورت گیرد و نباید واکسیناسیون کرونا به صورت اجباری انجام شود.

این تذکر نقدعلی باعث شد تا جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس به طرف نقدعلی برود و بر سر وی فریاد بزند.

کریمی قدوسی خطاب به نقدعلی گفت: تزریق واکسن کرونا موضوعی است که به تأیید رهبر معظم انقلاب رسیده است و همه مردم باید واکسن بزنند و شما نباید از تریبون مجلس حرفی خلاف این مسئله مطرح کنید.

این پایان کار نبود و جدال لفظی بین این دو در مورد واکسن کرونا ادامه داشت و تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جای خود بلند شدند و به سمت این دو نماینده آمدند تا آنان را آرام کنند.

درگیری لفظی بین این دو نماینده تا دقایقی نظم صحن مجلس را به هم زد و در نهایت وساطت چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی باعث شد درگیری بین نقدعلی و کریمی قدوسی به پایان برسد.

***

شروط غرب را نمیپذیریم

حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی در گفتگو با مهر در واکنش به اظهارات برخی از افراد مبنی بر اینکه دولت چاره‌ای جز پذیرش شروط غربی‌ها در برجام ندارد چرا که وضعیت اقتصاد در گرو برجام است، اظهار داشت: مدافعان ارتباط با غرب هشت سال همین مطالب را مطرح کردند اما با وجود برجام، هیچ گشایشی در وضعیت اقتصادی کشورمان به‌وجود نیامد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کسانی که می‌گویند ما باید تمام شروط غربی‌ها را برای ادامه برجام بپذیریم، حرف باطلی می‌زنند و ما به هیچ‌وجه زیر بار این مسئله نمی‌رویم.

***

اجتماع میدانی یوم‌الله 13 آبان در همه شهرهای کشور

حجت‌الاسلام مجتبی اشجری، قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در نشست اعلام برنامه‌های یوم‌الله 13 آبان گفت: اجتماع مردمی و ضد استکباری مراسم 13 آبان، با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در بیش از 800 شهر کشور و به صورت همزمان در ساعت 10 صبح روز پنجشنبه 13 آبان در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در تشریح جزئیات برگزاری مراسم در تهران گفت: مراسم ویژه تهران در روز ملی مبارزه با استکبار جهانی مقابل لانه جاسوسی سابق آمریکا از ساعت 10 صبح روز پنجشنبه آغاز می‌شود و سخنران ویژه این مراسم نیز سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهند بود.

وی با بیان اینکه این مراسم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و با فاصله گذاری اجتماعی به صورت چینش صندلی ها برگزار خواهد شد، گفت: همچنین مراسم به صورت زنده از طریق برنامه شبکه اجتماعی شاد برای دانش آموزان پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نشست خبری برگزاری روز ملی 13 آبان 

***

انشعاب در اصلاحات؟

صبح نو نوشت: از انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آنقدری نگذشته که فراموش کنیم، کدام چهره‌های اصلاح‌طلب دعوت به تحریم انتخابات کردند، کدام‌ها فرمان مشارکت داده و کدام‌ها رسما نامزد معرفی کردند. این موضوع درباره رویکرد احزاب اصلاح‌طلب و آن تشکل انتخاباتی‌شان نیز صدق می‌کند؛ طیف محافظه‌کارتر تکلیف خود را معلوم کرده و خواهان فعالیت در چارچوب نظام و مشارکت در انتخابات است ولو اینکه شکست بخورد، چنانچه خورد اما طیف رادیکال این جریان به خاطر اینکه زیربار شکست نرود و وجهه اپوزیسیونی‌اش زیر سوال نرود، به‌سوی تحریم انتخابات که هم رویکرد دشمنان و براندازان است، رفت.

اختلاف میان طیف محافظه‌کار و رادیکال اصلاحات، پس از انتخابات هم به قوت خود باقی ماند؛ البته در این میان محافظه‌کارها مشخصا در حزب کارگزاران سازندگی، تحت‌فشار تحریم‌کنندگان عرصه رسمی سیاست [و به قول خودشان اصلاح‌طلبان جامعه‌محور] قرار گرفتند و نشانه‌هایی دال بر کنار رفتن کرباسچی از دبیرکلی این حزب طی هفته‌های گذشته دیده شده است. با وجود افتراق میان دو حزب اصلی جبهه اصلاحات یعنی حزب کارگزاران‌سازندگی و حزب اتحادملت و اقمار پیرامونی هر یک از این دو، اصلاح‌طلبان پس از انتخابات به‌طور مستمر از بازیابی اصلاحات و اصلاح‌طلبی سخن گفتند...

سعید حجاریان، روز گذشته در اظهاراتی، تبدیل اصلاحات به دو جریان مجزا را کاملا محتمل ارزیابی کرد. حجاریان در گفت‌وگو با سایت «انصاف‌نیوز» با اشاره به وجود اختلاف میان دو طیف لیبرال‌دموکرات و سوسیال‌دموکرات در جبهه اصلاحات تصریح کرد: «در همین انتخابات اخیر دعوا بین کارگزاران و اتحاد [ملت] بود. بقیه یا این‌طرفی بودند یا آن‌طرفی». حجاریان در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که «در دو انتخابات اخیر که با هم توافق نداشتند، فکر می‌کنید در انتخابات‌های بعدی ممکن است به اجماع برسند» اظهار کرد: «اگر نشود، می‌شوند دو جریان». درواقع حجاریان تصریح داشته که در صورت عدم اجماع حزب کارگزاران سازندگی و حزب اتحاد ملت بر سر یک راهبرد و تاکتیک مشخص در انتخابات آینده (مجلس دوازدهم)، این دو حزب تبدیل به جریان مجزا خواهند شد و ذیل دو گفتمان مختلف سیاست‌ورزی خواهند کرد.

***

اطلاعات سپاه، معاون سابق وزارت صمت را بازداشت کرد معاون سابق وزیر صمت و شبکه دلالان مرتبط با وی که نقش زیادی در التهابات بازار روغن و کمبود این کالای اساسی در سال 99 داشتند، توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدند. این مسئول وقت دولتی، متهم است که با دریافت رشوه، ارز 4200 تومانی مربوط به واردات روغن را به شرکتی خصوصی تخصیص داده، که نه تنها از این ارز برای واردات روغن استفاده نکرده، بلکه بخشی از ذخایر راهبردی روغن کشور را نیز به صورت غیرقانونی به فروش رسانده است.

بیشتر بخوانید:

دستگیری معاون سابق وزارت صمت و شبکه دلالان مرتبط

***

اسفندقه دستیار زاکانی شد

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در حکمی مرتضی امیری اسفندقه را به عنوان دستیار ویژه در حوزه شهر و ادبیات فارسی منصوب کرد.

حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران در واکنش به انتصاب اخیر شهردار تهران گفت: روز گذشته آقای زاکانی در حکمی مرتضی امیری اسفندقه را به عنوان دستیار ویژه در حوزه شهر و ادبیات فارسی منصوب کرد که ایشان شاعر آئینی هستند و بنده ارادت ویژه‌ای به ایشان دارم اما سوال من اینجاست که چارتی در ارتباط با انتصاب مشاورین و دستیاران شهردار وجود دارد که می‌طلبد این موضوع مشخص شود.

بیشتر بخوانید:

انتصاب دستیار ویژه شعر و ادبیات در شهرداری تهران

***

اتصال همه پمپ‌بنزین‌های کشور به سامانه هوشمند سوخت

فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کشور در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا گفت: اکنون همه پمپ‌بنزین‌های کشور به سامانه هوشمند سوخت متصل شده اند. فقط برخی جایگاه‌ها در نقاط دورافتاده باقی مانده که در تلاشیم تا سیستم ارتباطی آنها را تغییر دهیم و از همین رو اتصال آنها زمان‌بر شده است.

کاهی ادامه‌داد: اکنون همه جایگاه‌های سوخت کشور امکان عرضه بنزین یارانه‌ای را دارند و مردم می‌توانند با کارت سوخت خود بنزین یک‌هزار و 500 تومانی دریافت کنند.

***

واکنش لاله افتخاری به حواشی انتصاب پسرش در دولت: نه توصیه کرده‌ام و نه می‌کنم لاله افتخاری نماینده اسبق مجلس در گفتگو با نود اقتصادی اظهار داشت: انتصاب آقای عامریان بعنوان سرپرست صندوق بازنشستگی فولاد با حمایت من نبود و این مسئله صحت ندارد. وی بیان کرد: من نه برای خودم، و نه برای فرزندانم نه توصیه کرده‌ام و نه توصیه می‌کنم. انتصاب آقای عامریان به دلیل شناختی است که وزیر کار از او داشته انجام شده و ارتباطی به من ندارد.

افتخاری افزود: من گفتم سفرهای استانی رئیس جمهور جز سیره اهل بیت است و این مسئله را براساس تخصصم که رشته علوم قرآنی است، بیان کردم.