عملیات ترکیبی سپاه پاسداران علیه اسرائیل / دیروز «طوفان الاقصی»، امروز طوفان «الوعدالصادق»
حملات سپاه پاسداران به پایگاه های نظامی اسرائیل همچنان سرخط مهمترین اخبار رسانه های جهان است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «حمله ایران به اسرائیل آغاز شد»؛ این خبر شوک بزرگی برای آمریکاییها و اسرائیلیها در آخرین ساعت 25 فروردین ماه بود. خبری که به سرعت به سرخط رسانههای خبری دنیا تبدیل شد و نگاهها را بار دیگر به ایران خیره کرد.
هر چند که بعد از حملات موشکی اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، بارها مقامات ارشد ایران وعده «انتقام» داده بودند، اما شاید اسرائیلیها تصورش را هم نمیکردند که تهران به این صورت و به این شکل قاطعانه پاسخ جنایات آنان را بدهد.
عملیات با رمز یا رسول الله
عملیات «وعده صادق» سپاه شب گذشته با رمز مقدس «یا رسول الله» آغاز شد و دهها پهپاد و دهها موشک با عبور از آسمانهای عراق و سوریه، در خاک اسرائیل فرود آمدند.
در همین راستا، سپاه پاسداران، در اطلاعیهای اعلام کرد: «در پاسخ به جنایتهای متعدد رژیم خبیث صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت فرماندهان و مستشاران نظامی ایران، بامداد امروز یکشنبه 26 فروردین، دلاورمردان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بخشی از تنبیه آن رژیم نامشروع و جنایتکار طی عملیات «وعده صادق» با رمز مقدس «یا رسول الله» با موفقیت اهدافی را در داخل سرزمین های اشغلی با ده ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار دادند.»
همچنین در بخش دیگری از اطلاعیه شماره 1 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آمده است: «این عملیات با مصوبه شورایعالی امنیت ملی و زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح و با حمایت و همراهی غیورمردان ارتش جمهوری اسلامی و پشتیبانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام پذیرفت.»
شورای عالی امنیت ملی نیز در اطلاعیهای به تشریح دلیل ایران برای حمله به سرزمینهای اشغالی پرداخته و تاکید کرد؛ «علت حمله گسترده موشکی و پهپادی سپاه به سرزمینهای اشغالی عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز و بر پایه ماده 2 منشور ملل متحد بود. نیروهای مسلح ایران عملیات «وعده صادق» را بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل متحد انجام داده و ایران برای تامین منافع ملی و امنیت ملی خود حداقل اقدام تنبیهی لازم را علیه رژیم متجاوز صهیونیستی انجام داده است.»
در این بیانیه آمده بود که در این عملیات صرفاً پایگاه هوایی اطلاعاتی و نظامی این رژیم هدف قرار گرفته و از حمله به تاسیسات اقتصادی و زیرساختی رژیم اجتناب شده و فعلاً اقدام نظامی دیگری در دستور کار ایران نیست. شورای عالی امنیت ملی هشدار داده که «چنانچه رژیم صهیونیستی بخواهد به اقدامات شرارتبار خود علیه ایران با هر ابزار روش و در هر سطحی ادامه دهد، پاسخ حداقل 10 برابر از همان نوع دریافت خواهد کرد.»
هشدار قاطع مقامات ارشد نظامی به اسرائیل
پس از حمله پهپادی و موشکی شب گذشته سپاه پاسداران که حدود 5 ساعت به طول انجامید، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، در اظهاراتی مهم درباره عملیات وعده صادق گفت: «عملیات به نحوی طرح ریزی شد که هم مرکز اطلاعاتی بزرگی که اطلاعات لازم برای این عملیات را برای صهیونیست ها تامین می کرد در ارتفاعات جبل الشیخ در مرز فلسطین اشغالی با سوریه مورد هدف قرار بگیرد و هم پایگاه هوایی نواتیم که هواپیماهای اف 35 برای هدف قرار دادن کنسولگری ما در دمشق از آنجا حرکت کرده بودند مورد هدف قرار بگیرد.»
وی گفت: «هر دوی این مراکز در حد قابل توجهی مورد انهدام قرار گرفتند و از کار افتادند. در این عملیات تعداد قابل توجهی پهپاد،موشکهای کروز و موشکهای بالستیک مورد استفاده قرار گرفت و از تاکتیکهای اندیشیده شده و کاملا مناسب استفاده شد که نه گنبد آهنین و نه سپر دفاع موشکی نتواستند اقدام قابل توجهی داشته باشند و عملیات به اهدافش نائل شد.»
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه ما این عملیات را منتج به نتیجه کامل می بینیم و از نظر ما این عملیات خاتمه یافته است و قصدی بر ادامه این عملیات وجود ندارد، گفت: «اما چنانچه اسرائیل اقدامی را علیه جمهوری اسلامی چه در خاک ما چه در مراکز متعلق به ما در کشور سوریه و یا جای دیگری انجام دهد عملیات بعدی ما بسیار بزرگتر از این انجام خواهد شد.»
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، امروز (یکشنبه، 26 فروردین)، با بیان اینکه این نبرد تا حدودی برای ما ناشناخته و مبهم بود و یک فصل جدیدی از تقابل را به روی ما گشود، اظهار کرد: «به دلیل آنکه سامانههای پدافند هوایی و موشکی دشمن یعنی پدافندهای ضد موشکهای بالستیک و کروز و ضد پرندههای بدون سرنشین یا با سرنشین در سرزمین کم مساحت رژیم صهیونیستی به وفور روی زمین کاشته شده و گسترش پیدا کردند. از سامانه های گنبد آهنین گرفته که با پرتابه های کوتاه برد مقابله می کنند و تا فلاخون داود، سیستم های آرو و حتی کمک هایی که ایالت متحده آمریکا در روزهای اخیر از حیث پدافند هوایی کاملا با رژیم صهیونیستی هماهنگ بود و این کمک ها را به عمل آورد.»
سردار سلامی ادامه داد: «یک دفاع عمیق و چند لایهای را رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از حریم هوایی عراق گرفته تا اردن و حتی بخش هایی از سوریه و فلسطین اشغالی ایجاد کرده بودند یعنی هواپیماهای متنوعی از جمله اف 15 ها، اف 16 ها و اف 35 ها که فوق العاده پیشرفت هستند، هواپیماهای گلف استرین و حتی سوخت رسانها که در فضای هوایی، مداومت پروازی به پرندههای جنگی دشمن میدادند، همه آنها در فضا یک سطح بهم پیوسته و یکپارچهای از یک دفاع هوایی متراکم و چند لایه را از لحظه ورود پرندهها به فضای هوایی کشور عراق تا میانه اردن به عهده گرفته بودند و از غرب کشور اردن تا اهداف عمیق در رژیم صهیونیستی را خود رژیم صهیونیستی پدافند هوایی آن را انجام میداد.»
همچنین، سردار جوانی نیز در یادداشتی نوشت: «این عملیات که دارای ماهیت کاملا دفاعی و پاسخی به جنایتهای رژیم صهیونیستی است، نشان داد سیاستهای جمهوری اسلامی و دوراندیشیهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا طی چند دهه گذشته مبنی بر تقویت بنیه دفاعی و قدرت موشکی کشور، سیاستهای درست، عالمانه و واقع بینانه بوده است.»
امیر سرلشکر سیدعبدالکریم موسوی، فرمانده کل ارتش هم گفت: «به سردمداران آمریکا نیز هشدار میدهیم که اگر در حمایت از رژیم صهیونیستی بخواهند ورود و یا مداخله کنند، تمام پایگاهها و منافع آنها بهخصوص پایگاههایی که از آن به عنوان مبدا علیه جمهوری اسلامی ایران اقدامی صورت بگیرد، اهداف عملیاتی ما محسوب میشوند.»
جزئیات مهم و جدید درباره حمله پهپادی سپاه به اسرائیل
از سوی دیگر، بعد از حمله موشکی_پهپادی سپاه پاسداران به اسرائیل، جزئیات جدیدی درباره ابعاد این حمله منتشر شده است. ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجف آباد در مجلس شورای اسلامی، گفت: «رئیس مجلس در نشست غیر علنی امروز مجلس شورای اسلامی عنوان کرد که جنگ ترکیبی سپاه علیه رژیم صهیونیستی بینظیر است. در این جلسه رئیس مجلس عنوان کرد که حمله ترکیبی سپاه اعم از موشک پهپاد و حمله الکترونیکی به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی عملیات پیشرفته و در نوع خود بینظیر است.»
علیرضا سلیمی، عضو هیأت رئیسه مجلس نیز گفت: «در جریان این حمله 280 موشک و پهپاد با مدیریت جنگ الکترونیک به مراکز نظامی رژیم صهیونیستی شلیک شده است که اکثر آن ها به هدف اصابت کرده است. اگر رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند مطمئن باشد که سیلی بعدی محکمتر خواهد بود.»
همچنین بنابر آنچه که خبرگزاریها اعلام کردند، 2 پایگاه هوایی نواتیم و رامون توسط موشکهای سپاه پاسداران منهدم شدند. از سوی دیگر، آنگونه که ایرنا روایت کرده، بهمنماه سال گذشته نیروی هوافضای سپاه، طی رزمایشی تهاجم موشکی به نمونه شبیهسازی شده آشیانههای این پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی را تمرین کرده بود. این پایگاه از مرزهای غربی ایران، حدود 1100 کیلومتر فاصله دارد.
درخشش پهپادهای سپاه در آسمان
حمله پهپادی و موشکی سپاه به اسرائیل به واکنشها و تقدیر سیاسیون مواجه شد. ابتدا، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، در پیامی نوشت: «شب گذشته فرزندان غیور و دلاور شما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری و هماهنگی همه بخشهای دفاعی و سیاسی کشور، صفحه جدیدی از تاریخ اقتدار ایران را رقم زدند و درس عبرتآموزی به دشمن صهیونیستی دادند. تنبیه متجاوز که وعده صادق رهبر مقتدر و حکیم انقلاب اسلامی بود، محقق شد. نیروهای مسلح سرافراز جمهوری اسلامی ایران در اقتدام نظام قاطع، اهداف نظامی و متعلق به رژیم اشغالگر صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را آماج عملیات ترکیبی خود قرار دادند. این تدبیر دفاعی که در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع از ایران عزیز بود در پاسخ به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه اهداف و منافع جمهوری اسلامی ایران خصوصاً حمله نظامی مورخ 13 فروردین 1403 آن رژیم علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق - که منجر به شهادت جمعی از دلاوران نامدار کشورمان گردید - تمهید و عملیاتی شد. پیام عملیاتی ترکیبی شب گذشته، برای امت اسلامی، اقتدار و بازدارندگی و برای دشمنان بشریت، ترس و خواری بود.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در پی حمله سپاه پاسداران، به اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اِعمال حق دفاع مشروع، نشان دهنده رویکرد مسئولانه ایران نسبت به صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است. جمهوری اسلامی ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، اما در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود در برابر هرگونه تجاوز جدید، تردید به خود راه نخواهد داد.»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم، نیز در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، با اشاره به حمله سپاه پاسداران به اسرائیل گفت: «اِنَا مِنَ المُجرِمِینَ مُنتَقِمُونَ»؛ رحمت خدا به قهرمانان شهید تاریخساز ایران اسلامی و درود خدا بر ارواح طیبه سیدالشهدای انقلاب اسلامی شهید سلیمانی و چشم و چراغ ما شهید طهرانی مقدم و یاران شهید ایشان.»
وی گفت: «پاسخ بازدارنده و پشیمان کننده مدافعان حریم کشور عزیزمان ایران، دل هر ایرانی که دل در گروی عزت و امنیت کشور پرافتخارمان دارد را شاد کرد. اقدام نظامی ایران در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان براساس منشور سازمان ملل متحد بود.»
نمایندگان مجلس هم با صدور بیانیهای در حمایت از سپاه پاسداران تاکید کردند: «عملیات پیچیده ترکیبی هوا فضای سپاه در کنار عملیاتهای دقیق جنگ الکترونیک با وجود مشخص بودن زمان و مکان عملیات آنچنان دشمن رو حیرت زده کرد که تمامی طراحیهای دفاع بازدارنده گنبد آهنین را پوشالی ساخت و اهداف پیش بینی شده با غرش موشکهای نقطه زن مورد اصابت قرار گرفت و طراحیهای نظامی در جهان را در برابر این طراحی تحقیر کرد و یک پاسخ تنبیهی و دفاع مشروع تاریخی موشکی و پهپادی را در جهان بنام ملت ایران و جبهه مقاومت ثبت کرد.»
حسن روحانی نیز در دیدارهایی که امروز با سیاسیون داشت به این حمله واکنش نشان داد و گفت؛«همه ما میدانیم که اسرائیل یک دولت غاصب است، اسرائیل دولتی است که همه اصول انسانی را نه امروز بلکه در طول 76 سال گذشته زیر پا گذاشته است. اسرائیل یک رژیم آدمکش است که به اصول بینالمللی نیز توجه نمیکند. اسرائیل یک خطای بزرگ انجام داد و به ساختمان کنسولی ایران در دمشق حمله کرد که موجب شهادت فرماندهان شجاع سپاه پاسداران شد. این کار، احمقانه بود. البته اسرائیلیها میخواهند به خاطر گرفتاریشان در غزه، معضلات را در کل منطقه توسعه دهند و از طریق توسعه ناامنی در منطقه، خودشان را خلاص کنند و شرایط جدیدی را به وجود بیاورند. همه دنیا شاهد است که جمهوری اسلامی ایران آغازگر اقدام نظامی نبوده است. اسرائیل حمله را شروع کرد و ایران فقط پاسخ داد. امیدوارم صهیونیستها درس گرفته باشند و تنبیه شوند و دست از تجاوز بردارند و اگر بخواهند به تجاوز ادامه دهند به طور طبیعی پاسخ آن را خواهند دید، گرچه ما امیدواریم حماقتشان را بار دیگر تکرار نکنند. جمهوری اسلامی ایران یک منطقه امن میخواهد، با ظلم و تجاوز مخالف و حامی مظلومین در طول تاریخ است. امروز هم امیدواریم انشاءالله با خیر و برکتی که ماه مبارک رمضان برای مردم ما به ارمغان آورد، بتوانیم به راحتی از همه توطئهها عبور کنیم و مردم ما شاهد حل معضلات کشور باشند.»
سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: «حمله ایران به اسرائیل اقدام بسیار مناسبی بود چراکه برابر اقدامی که اسرائیل علیه کنسولگری ایران در دمشق انجام داده بود، آنهم مکانی دیپلماتیک بود، اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک و قوانین بینالمللی بود بنابراین باید پاسخ مناسبی داده میشد که این اقدام صورت گرفت.»
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پیامی به مناسبت اجرای عملیات وعده صادق علیه اسرائیل نوشت: «آذرخشی که دیشب در پی طوفان الاقصی درخشید، برق از چشم سلطهگران و سلطهپذیران پراند. این تنها بارقهای از نیروی ایمان و همتی بلند بود که در طول سالها با ایستادگی در مسیر پیشرفت، موازنه قوای سخت را گام به گام وارونه کرد و قدرت نرم خود را به پشتوانهای سخت برای تحول در مناسبات ناعادلانه جهان مبدل ساخت.»
2 نگاه متفاوت درباره پاسخ اسرائیل به حملات پهپادی_موشکی سپاه
همچنین بعد از پاسخ قاطعانه سپاه پاسداران به اقدامات جنایتکارانه اسرائیل، 2 نگاه درباره واکنش رژیم صهیونیستی وجود دارد. برخی از سیاسیون و منابع رسانهای، با توجه به هشدار قاطعانه ایران، معتقدند اسرائیل واکنشی نشان نخواهد داد. مانند، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی، که در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در ارزیابی حمله بامدادی ایران به اسرائیل، گفت: «فکر میکنم رژیم صهیونیستی هر اقدامی را محاسبه خواهد کرد چراکه هم وزیر دفاع و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صراحت اعلام کردند که اگر آمریکاییها از هر پایگاه خود در منطقه بخواهند استفاده کنند ما مستقماً به همان کشور پاسخ خواهیم داد.»
منتخب مردم لارستان در مجلس دوازدهم گفت: «بعد از اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر هدف قرار دادن پایگاه آمریکا در عراق، شهادت سردار سلیمانی و همچنین زدن پهپاد آمریکاییها همه دنیا متوجه شدند جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که جرأت برخورد با آمریکا را دارد و رژیم صهیونیستی هم بدون آمریکا نمیتواند به حیات خود ادامه دهد. بنابراین آنها حتماً این واقعیتها را در محاسبات خود در نظر خواهند گرفت و فکر نمیکنم علاقمند به گسترش بازی باشند چراکه به شدت منافع آمریکا در منطقه و موجودیت رژیم صهیونیستی به خطر خواهد افتاد.»
نورنیوز، رسانه منتسب به شورایعالی امنیت ملی، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عملیات موفق ایران بر علیه اسرائیل بخشی از پاسخ قانونی به شرارت رژیم بحران زیست صهیونیستی بود. اگر تل آویو و حامیانش قصد آزمودن مجدد اراده ایران در دفاع از منافع خود را داشته باشند به ورطه خطای محاسباتی بسیار بزرگتر از خطای اول خواهند افتاد.»
نیویورک تایمز نیز به نقل از دو مقام اسرائیلی نوشت: «کابینه جنگی اسرائیل امروز بعدازظهر تشکیل جلسه خواهد داد تا در مورد چگونگی واکنش به حمله ایران گفتگو کند. آنها گفتند که گزینه پاسخ احتمالی - حمله تلافی جویانه ای که برخی از اعضای کابینه پیشنهاد کرده بودند - پس از گفتگوی تلفنی نخست وزیر بنیامین نتانیاهو با بایدن در روز شنبه کنار گذاشته شد.»
برخی دیگر اما بر این اعتقادند که احتمال اینکه اسرائیل طی روزهای آینده وارد فاز پاسخگویی به ایران شود وجود دارد.
طوفان بزرگ در راه است؟
همچنین، حمله موشکی_پهپادی سپاه به اسرائیل، با واکنشهایی از سوی کشورهای جهان، دیپلماتها و رسانههای آنان مواجه شد. عادل عبدالمهدی، نخستوزیر پیشین عراق، در واکنش به حمله شب گذشته ایران به رژیم صهیونیستی در صفحه کابری خود در شبکه ایکس نوشت: دیروز طوفان الاقصی بود و امروز طوفان الوعد الصادق و به یاری خداوند طوفان بزرگتر بهزودی خواهد بود.
عطوان، تحلیلگر جهان عرب، هم در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «منطقه وارد مرحله جدیدی شده است. دیگر «تل آویو» تصمیم گیر نخواهد بود و آمریکا با ارعاب سایرین نمیتواند حامی مزدورانش باشد.»
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای درپی حمله تلافیجویانه ایران از اسرائیل اعلام کرد: «ما نسبت به بروز یک نقطه تنش خطرناک دیگر در منطقه ابراز نگرانی میکنیم و خواستار خویشتنداری هستیم.»
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی دولت ترامپ، با بیان اینکه مهمترین رخداد، اقدام امشب ایران و پرتاب موشک های کروز و بالستیک از قلمرو خود به اسرائیل بود، ادعا کرد: «گرچه موشک هایی که امشب پرتاب شدند دارای کلاهک هسته ای نبودند، ولی معلوم نیست که چه زمانی این موشک ها دارای کلاهک هسته ای باشند، بنابراین اکنون فرصتی برای نابودی برنامه هسته ای ایران است و امیدوارم که رئیس جمهوری آمریکا، بنیامین نتانیاهو را از این اقدام منصرف نکند.»
پادشاهی عمان در بیانیه خود اعلام کرد: «ما با اهتمام ویژه تحولات مربوط به تشدید تنشهای نظامی در منطقه را دنبال میکنیم. ما خواستار خویشتنداری هستیم و بر اهمیت آن تاکید میکنیم.»
گفتنی است که، در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به سلسله اقدامات رژیم صهیونیستی علیه اتباع و منافع کشورمان که آخرین مورد آن حمله به سفارت کشورمان در دمشق بود، سایمون شرکلیف، نیکلا رش و هانس اودو موتسل سفرای انگلیس، فرانسه و آلمان در تهران بامداد امروز به صورت جداگانه از سوی مدیر کل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شدند.
27215
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895043- برچسبها:
- آلمان
- آمریکا
- انگلیس
- بنجامین نتانیاهو
- تهران
- جان بولتون
- جمهوری اسلامی
- رژیم صهیونیستی
- روسیه
- سازمان ملل متحد
- سرلشکر محمد باقری
- سوریه
- سیاست خارجی
- شبکه اجتماعی
- عراق
- فرانسه
- فلسطین
- ماه رمضان
- امنیت ملی و سیاست خارجی
- سپاه پاسداران
- ستاد کل نیروهای مسلح
- شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
- قاسم سلیمانی
- وزارت دفاع
- حسن روحانی
- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
- مجلس شورای اسلامی