مجلس با اختصاص 100 هزار میلیارد تومان برای حمایت از اشتغال موافقت کرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 15 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 1402 کل کشور، با تبصره 18 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس تبصره 18 ماده واحده لایحه بودجه 1402؛ حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین
بهمنظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی از طریق افزایش سرمایهگذاری، ارتقاء بهرهوری، تکمیل طرحهای تولیدی نیمهتمام و احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود، استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید، منابع مالی موضوع این تبصره با تأکید بر یکپارچه سازی حمایتهای دولت و بسط عدالت سرزمینی در راستای رشد و پیشرفت استانهای کشور با اولویت طرحهای تولید دانش بنیان و پیشران به شرح زیر تأمین و اختصاص مییابد:
ب - مصارف:
1- تا سی درصد (30%) منابع مالی جزء (1) و (2) بند «الف» این تبصره، جهت پرداخت تسهیلات به برنامههای حمایت از تولید و اشتغال در سطح ملی بر اساس برنامه پیشنهادی دستگاههای اجرائی اختصاص مییابد.
2- حداقل هفتاد درصد (70%) منابع مالی اجزاء (1) و (2) بند (الف) این تبصره، جهت پرداخت تسهیلات به برنامههای حمایت از تولید و اشتغال در سطح استانی با تصویب شورای برنامهریزی و توسعه استان اختصاص مییابد. منابع اجزاء (6) و (7) بند (الف) مختص استان ذیربط است.
3- معادل پانصد هزارمیلیارد (500.000.000.000.000) ریال از تسهیلات موضوع جزء (8) در اختیار هیات امنای حساب های استانی پیشرفت و عدالت قرار خواهد گرفت.
4- با هدف حمایت از اشتغال در چهارچوب مصوبات شورای عالی اشتغال، معادل پانصد هزار میلیارد (500.000.000.000.000) ریال تسهیلات جزء (8) منابع بند (الف) براساس قوانین مربوط به کمیته امداد امام خمینی (ره) (معادل سیصد و پنجاه هزار میلیارد (350.000.000.000.000) ریال)، سازمان بهزیستی کشور (معادل پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000.000) ریال)، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)(معادل پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000.000) ریال) و صندوق نوآوری و شکوفایی (معادل پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000.000) ریال) اختصاص مییابد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سهم بانکها از تامین منابع مالی جزء (8) منابع را ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این قانون مشخص نماید. نهادهای ذکر شده در این جزء می توانند در قالب تفاهم نامه با دستگاههای اجرائی استانی نسبت به تلفیق منابع دراختیار خود و در اختیار استانها اقدام نمایند.
5 - مبلغ سیصد و ده هزار میلیارد (310.000.000.000.000) ریال از منابع جزء (1) این تبصره به صورت مساوی به استانها اختصاص مییابد.
6- تا ده درصد (10%) منابع مالی جزء (1) بند (الف) این تبصره میتواند صرف پرداخت کمک و یارانه سود واقدامات نهادی و اجرای سیاستهای فعال بازار کار مشتمل بر بهمرسانی عرضه و تقاضای نیروی کار، حمایت از نهادهای تنظیمگر بازار کار، اجرای دورههای مهارتآموزی و آموزش نیروی کار، تولید و پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی مهارت آموزی و آموزش نیروی کار، اقدامات مرتبط با تسهیلگری در راستای تکمیل حلقههای مفقوده زنجیره ارزش، تقویت سازوکارهای نظارتی، تحقق نتایج برنامههای تولید و اشتغال اختصاص یابد.
7- تا ده درصد (10%) از منابع اجزای (1) تا (7) تا سقف پنجاه هزار میلیارد (50.000.000.000.000) ریال بهصورت کمک فنی و اعتباری و یارانه سود بر اساس چهارچوب تعیین شده توسط هیئت امنای حساب عدالت و پیشرفت قابل هزینهکرد است. استفاده این منابع برای هزینه های جاری و پشتیبانی دستگاه های ذیربط تحت هر عنوان ممنوع است.
8 - توزیع تسهیلات جزء (8) بند (الف) براساس این بند و مقررات مربوط مطابق دستورالعمل اجرائی این تبصره خواهد بود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سهم بانکها در تأمین منابع مالی جزء (8) بند (الف) این تبصره را ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این قانون مشخص نماید.
9 - دو و نیم درصد (5/ 2%) از منابع جزء (8) بند (الف) (معادل بیست و پنج هزار میلیارد (25.000.000.000.000) ریال) به منظور پرداخت تسهیلات جهت احیاء و راه اندازی کارخانه های تعطیل شده و یا در آستانه تعطیلی در اختیار هیأت حمایت از صنایع قرار می گیرد.
10 - بخشی از منابع مالی جزء (1) بند (الف) این تبصره بهمنظور پرداخت تسهیلات حمایت از تولید و اشتغال و پرداخت کمکهای بلاعوض جهت تأمین زیرساختهای تولید و اشتغال در مناطق محروم کشور اختصاص مییابد. توزیع منابع این بند، مطابق دستور العمل اجرائی این تبصره خواهد بود.
11- منابع مالی جزء (5) بند (الف) این تبصره جهت ادامه اجرای پرداخت تسهیلات موضوع قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص مییابد.
12- بخشی از منابع مالی بند (ظ) تبصره (6) این قانون صرف برنامههای پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان درخصوص اشتغال جوانان میشود.
13- توزیع منابع مالی این تبصره که تصریح نشده است مطابق دستور العمل اجرائی انجام میشود.
ج - ساز و کار اجرائی:
1- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است حساب هایی تحت عنوان حساب ملی و حسابهای استانی پیشرفت و عدالت از طریق خزانه داری کل کشور نزد بانک مرکزی جهت واریزی منابع، افتتاح نماید.
2 - مانده حسابهای ملی و استانی پیشرفت و عدالت به سال بعد منتقل میشود.
3 - دستورالعمل اجرائی این تبصره شامل شرایط و نحوه توزیع آن بخش از تسهیلات جزء (8) که در اختیار هیات امنای حسابهای استانی است و همچنین تعیین نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپردهگذاری منابع اجزای (1) تا (7) و (9)، توسط هیئت امنای حساب ملی پیشرفت و عدالت مرکب از رئیس جمهور یا معاون اول وی (رئیس)، وزیر امور اقتصادی و دارایی (دبیر)، وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نفت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و معاون اجرایی رئیس جمهور و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به تصویب خواهد رسید.
شورای برنامه ریزی استان هیئت امنای حساب استانی پیشرفت و عدالت است و استاندار ریاست هیئت امنای حساب پیشرفت و عدالت استان را برعهده دارد.
4 - منابع اجزای (1) تا (7) و (9) از طریق سپردهگذاری در بانکها با اولویت بانکهای توسعهای و تخصصی و صندوق کارآفرینی امید به عنوان عامل به منظور سرمایهگذاری برای تولید و اشتغال و کارآفرینی و تکمیل طرحهای نیمهتمام و ظرفیتهای خالی بنگاهها با اولویت فعالیتهای صادرات محور با سازوکار تسهیلات تلفیقی، تجمیعی و ترکیب با منابع بانکی و منابع در اختیار دستگاه اجرائی مرتبط با نرخ ترجیحی تخصیص خواهد یافت. همچنین استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با رعایت اساسنامه آن مجاز است.
5 - نرخ سود سپردهگذاری منابع مذکور در بانکهای عامل حداقل یک درصد (1%) و نرخ سود تسهیلات اعطایی متناسب با میزان مشارکت منابع نظام بانکی، صندوق کارآفرینی امید و صندوق توسعه ملی تعیین میگردد.
منابع قرض الحسنه استانی موضوع جز (8) این بند با رعایت ملاحظات شرعی قابلیت تجمیع یا هما فزائی با سایر منابع را دارد.
د - ساز و کار نظارت:
1- مسئولیت نظارت میدانی اجرای این تبصره بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نظارت عالی با سازمان برنامه و بودجه کشور میباشد.
2 - وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور گزارش عملکرد این تبصره را هر شش ماه یکبار به کمیسیونهای جهش و رونق تولید و نظارت بر اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی، برنامه و بودجه و محاسبات، اقتصادی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
بند الحاقی 1- بیست هزار میلیارد (20.000.000.000.000) ریال جهت اشتغال سربازانی که خدمت وظیفه را سپری نمودهاند با معرفی ستاد کل نیروهای مسلح پرداخت میشود.
بند الحاقی 2 - 25 درصد از منابع جزء های (6) و (7) بند (الف) این تبصره به طرح های تولید و اشتغال تعاونی ها پس از تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان اختصاص می یابد.
پایان پیام /
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنیدمجلس شورای اسلامی
اشتغال سربازی بودجه 1402 این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است- برچسبها:
- امور اقتصادی و دارایی
- جمهوری اسلامی
- جهاد کشاورزی
- راه و شهرسازی
- رونق تولید
- سازمان برنامه و بودجه
- سازمان بهزیستی
- شرکت دانش بنیان
- صنایع دستی
- صنعت، معدن و تجارت
- گردشگری
- ورزش و جوانان
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
- وزارت ورزش
- وزارت ورزش و جوانان
- بانک مرکزی
- تولید ملی
- ستاد کل نیروهای مسلح
- سید روح الله خمینی
- مجلس شورای اسلامی