یک‌شنبه 30 دی 1403

مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی

شخصیت‌های سیاسی به دلیل مراوداتی که دارند، معمولا آشنایی بیشتری با هم پیدا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شخصیت‌های سیاسی به دلیل مراوداتی که با یکدیگر دارند، معمولا آشنایی بیشتری با هم پیدا می‌کنند و روابط دوستانه آن‌ها بعضا با ازدواج دختران و پسران آن‌ها با یکدیگر، به روابط خانوادگی و در نهایت ازدواج اعضای خانواده آن‌ها با یکدیگر ختم می‌شود.

در این گزارش به برخی از معروف‌ترین ازدواج‌ها که بین خانواده‌های شخصیت‌ها و مقامات سیاسی به وقوع پیوسته است می‌پردازیم:

*س_ازدواج علی لاریجانی با دختر شهید مطهری_س*

علی لاریجانی در 20 سالگی با دختر شهید مرتضی مطهری به نام فریده که 15 سال داشت ازدواج کرد. علی لاریجانی اکنون به عنوان رئیس ادوار مجلس شناخته می‌شود و یک دهه رئیس سازمان صدا و سیما و پیش از آن وزیر ارشاد اسلامی و پس از آن دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.

فریده مطهری همسر او درباره ازدواجشان می‌گوید که ارتباط میان پدرم و همسرم مرید و مرادی بود. به قول پدرم ایشان جوان 20 ساله‌ای هستند که چونان پیران پختگی لازم را در عرصه سیاست و علم به دست آورده بودند. از همان اوایل زندگی مشترک باتوجه به تلاش و فعالیت همسرم دریافتم که حضور من در منزل کمک بسیار بزرگی در جهت اداره زندگی است.

*س_ازدواج آیت‌الله صادق آملی لاریجانی با دختر آیت‌الله وحید خراسانی_س*

وصلت آیت الله صادق آملی لاریجانی با دختر یکی از مراجع از دیگر ازدواج‌هایی است که بر اساس سنت پیامبر (ص) و بر پایه ساده زیستی بنا شد. تنها نام یک فرزند ایشان بنام زهرا رسانه‌ای شده است و اطلاعاتی از همسر و دیگر فرزندان او وجود ندارد. آیت‌الله صادق لاریجانی سال‌ها عهده دار ریاست قوه قضائیه بود و اکنون ریاست تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد. او همواره ارتباط بسیار خوب و نزدیکی با پدر زن خود داشته است.

*س_ازدواج دختران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی با پسران آیت الله لاهوتی_س*

ازدواج فائزه و فاطمه 2 دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی با پسران آیت‌الله لاهوتی از دیگر ازدواج‌های دوران انقلاب اسلامی به شمار می‌رفت. مرحوم هاشمی رفسنجانی و آیت‌الله حسن لاهوتی هر دو از مبارزان سیاسی با رژیم پهلوی بودند و همین سوابق و مناسبات سبب شد که فرزندان آن‌ها با هم ازدواج کنند.

فائزه هاشمی در 16 سالگی همسر حمید لاهوتی شد که حاصل آن پسری به نام حسن و دختری به نام موناست. او در 1375 خورشیدی نماینده دوم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شد و به عضویت حزب کارگزاران سازندگی درآمد.

فاطمه هاشمی نیز به عضویت حزب اعتدال و توسعه درآمد که گرایشی میانه رو در میان محافظه‌کاران ایران را نمایندگی می‌کند. او با سعید لاهوتی دندانپزشک ازدواج کرد.

فاطمه هاشمی فعالیت خود را در 1373 در بنیاد بیماری‌های خاص آغاز کرد و در سال 1384 ریاست فدراسیون ورزشی بیماران خاص ورزش‌های همگانی را بر عهده گرفت.

*س_سید یاسر خمینی و ازدواج با دختر سید محمد صدر_س*

سید یاسر خمینی فرزند میانی سید احمد خمینی و نوه امام خمینی (ره) محسوب می‌شود که با دختر سید محمد صدر فرزند نامزد ائتلاف اصلاح‌طلبان برای مجلس هشتم و معاون کمال خرازی وزیر امور خارجه دولت اصلاحات ازدواج کرده است.

یاسر خمینی فرزند دوم سید احمد خمینی همراه همسر و 2 فرزند خود به نام‌های روح الله و فاطمه در قم ساکن و در آنجا به امور حوزوی مشغول است.

*س_سید محمدرضا خاتمی و ازدواج با نوه امام خمینی (ره)_س*

سید محمدرضا خاتمی در نیمه دهه 60 خورشیدی با زهرا اشراقی نوه امام خمینی (ره) ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند به نام‌های فاطمه و علیرضاست.

*س_ازدواج نعیمه اشراقی نوه امام خمینی (ره) با پسر آیت‌الله طاهری_س*

نعیمه اشراقی سومین فرزند شهاب الدین اشراقی داماد امام راحل و صدیقه خمینی هفتمین نوه امام خمینی (ره) با سید محمدحسن طاهری پسر آیت الله طاهری اصفهانی امام جمعه سابق اصفهان ازدواج کرده و صاحب 2 فرزند به نام حسین و نعیمه است. نعیمه اکنون معاون مدیر عامل و عضو هیأت مدیره شرکت مهندسی نفت کیش است.

*س_ازدواج صدیقه خمینی دختر امام خمینی (ره) با آیت الله شهاب الدین اشراقی_س*

از دیگر ازدواج‌های سیاسی بعد از انقلاب می‌توان به ازدواج صدیقه خمینی فرزند سوم امام راحل با آیت الله شهاب الدین اشراقی که در نخستین روز‌های انقلاب از همراهان صدیق امام خمینی (ره) محسوب می‌شد، اشاره کرد.

*س_ازدواج حجت‌الاسلام ناطق نوری و عباس آخوندی با دختران حجت‌الاسلام رسولی محلاتی‌_س*

حجت‌الاسلام رسولی محلاتی دختران خود را به عقد حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری رئیس مجلس چهارم و پنجم و عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی درآورده است. ناطق نوری دارای هشت فرزند است که 2 پسر به نام‌های مصطفی و مجتبی مشهورترین آن‌ها هستند.

*س_ازدواج حسن خمینی با دختر آیت‌الله موسوی بجنوردی_س*

حسن خمینی نوه ارشد امام خمینی (ره) با ندا موسوی بجنوردی دختر آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی عضو سابق شورای عالی قضائی و عضو ارشد مجمع روحانیان مبارز ازدواج کرد که حاصل این ازدواج فرزندانی با نام‌های احمد، نرگس، فرشته و محمدهادی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن خمینی اکنون تولیت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و تدریس در حوزه علمیه را بر عهده دارد و در امر تحقیق و پژوهش بسیار فعال است.

آیت الله موسوی بجنوردی در یکی از گفت‌وگو‌های خود درباره چگونگی ازدواج دخترش با سید حسن خمینی اینطور تعریف می‌کند:

«هشت ماه پس از فوت حاج احمد آقا خانم دکتر فاطمه طباطبایی (والده مکرم حاج سید حسن آقا) و برادرشان دکتر صادق طباطبایی به منزل ما و به کتابخانه‌ام آمدند؛ خانم طباطبایی گفت: حاج احمد آقا قبل از فوت به من گفت خیلی مایلم دختر آقای بجنوردی را برای حسن آقا بگیرم. ما هم الان آمده‌ایم برای خواستگاری.

من گفتم از جانب خودم مخالفتی ندارم، اما از آن افرادی هستم که دختر باید جواب آخر را بدهد. قرار شد حسن آقا شب بعد که برای درس می‌آید زودتر بیاید تا با دخترم جلسه بگذارند که ببیند با هم جور هستند یا نه. من او را به اتاق بردم و خودم بیرون رفتم. وقتی برگشت گفتم چه شد؟ گفت ما با هم کنار آمدیم. بعد از دخترم هم پرسیدم و گفت بله، عقاید ما با هم یکی است.

یکی دو روز پس از سالگرد فوت احمد آقا در حرم امام، عقد را من و مرحوم آیت الله سلطانی خواندیم. فرماندهان سپاه پاسداران و خیلی از مسئولان بودند. بعد از دو سه روز هم بدون تشریفات و مراسم عروسی دخترم ازدواج کرد.»

*س_ازدواج سید ابراهیم رئیسی با دختر آیت الله سید احمد علم الهدی_س*

ازدواج سید ابراهیم رئیسی با جمیله علم الهدی، دختر آیت‌الله سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد یکی دیگر از ازدواج‌های سیاسی تاریخ انقلاب به حساب می‌آید که حاصل این ازدواج دو دختر است.

*س_ازدواج اعظم‌السادات فراحی با محمود احمدی نژاد_س*

اعظم السادات فراحی، در سال 1337 در تهران متولد شد. او در دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل شد و در همان دانشگاه هم زمینه ازدواج او با محمود احمدی نژاد فراهم شد و این دو نفر در خرداد 1359 با هم ازدواج کردند.

او اگر چه از ابتدا در بسیاری از سفر‌های داخلی و خارجی همراه همسرش حضور داشت، ولی مانند دیگر همتایان خود تمایل چندانی به ارتباط با رسانه‌ها نداشت.

*س_ازدواج صاحبه روحانی (عربی) با حسن روحانی_س*

صاحبه روحانی (عربی)، در سال 1347 در سن 14 سالگی به عقد حسن روحانی پسرخاله 20 ساله خود، در آمد.

اطلاعات چندانی از همسر رئیس جمهور در دست نیست و آخرین خبری که از او در رسانه‌ها منتشر شده است مربوط به عیادت او از آیت الله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان در بیمارستان بهمن بوده است.

*س_ازدواج منصوره خجسته باقرزاده و مقام معظم رهبری_س*

منصوره خجسته باقرزاده در سال 1326 در خانواده‌ای مذهبی، سنتی و بازاری متولد شد؛ پدرش حاج محمداسماعیل خجسته باقرزاده از کاسبان دین دار و با سواد مشهد بود.

اوایل پاییز 1343 بود که رهبر معظم انقلاب و خجسته ازدواج کردند و همسر ایشان از همان ابتدای کار در همه فرود‌های سرد و سخت زندگی سیاسی و شاید تک فراز‌های آن در آن روزگار در کنار رهبر انقلاب بود.

خجسته باقرزاده در سال 1372 در گفت وگویی با مجله انگلیسی زبان محجوبه که از طرف بنیاد اندیشه اسلامی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منتشر می‌شود، به بیان خاطراتی از زندگی خود با رهبر انقلاب پرداخته است.

باقرزاده در پاسخ به این پرسش که شما چگونه همسرتان را در مبارزاتشان یاری می‌کردید، می‌گوید: فکر می‌کنم بزرگ‌ترین نقش من حفظ جو آرامش خانه بود؛ طوری که ایشان بتوانند با خیال راحت به کارشان ادامه دهند. سعی داشتم تا ایشان را از نگرانی در مورد خود و فرزندانم دور نگه دارم؛ البته من نیز در زمینه‌های مختلف نظیر پخش اعلامیه‌ها، حمل پیام‌ها، اختفای اسناد و نظیر آن فعالیت داشتم. ولی فکر می‌کنم اصلا قابل ذکر نیستند؛ در آخرین ماه‌های مبارزه در رابطه با پیام‌های تلفنی امام خمینی (ره) از پاریس، من آن‌ها را برای تکثیر و توزیع به مراکزی در مشهد و دیگر شهر‌ها ارسال می‌نمودم و اخبار را از مشهد و دیگر شهر‌های خراسان جمع‌آوری نموده و به پاریس مخابره می‌کردم.

*س_وصلت خانواده مقام معظم رهبری با خانواده حداد عادل_س*

ازدواج حجت الاسلام مجتبی خامنه‌ای فرزند آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب با دختر غلامعلی حدادعادل از مشهورترین ازدواج‌ها به شمار می‌رود. دیگر فرزندان رهبر انقلاب نیز با خانواده‌های مذهبی و سیاسی دارای گرایش‌های دیگر ازدواج کرده‌اند.

سید مسعود خامنه‌ای با دختر آیت‌الله خرازی از مدرسان حوزه علمیه قم ازدواج کرده و مصطفی خامنه‌ای دیگر فرزند رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) هم با دختر آیت‌الله خوشوقت از روحانیون تهران ازدواج کرده است.

همچنین دختر دیگر مقام معظم رهبری با فرزند حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر انقلاب اسلامی ازدواج کرده است.

با مروری بر ازدواج‌های شخصیت‌های سیاسی با یکدیگر می‌توان به این نتیجه رسید که هیچ یکی از این ازدواج‌ها نمی‌توانند دارای معنی و مفهوم خاصی باشند و همه آن‌ها در محدوده خانواده مذهبی و سیاسی انقلاب اسلامی رخ داده است و نشان می دهد که در بین احزاب سیاسی کشور علاوه بر رقابت، رفاقت بسیاری هم وجود دارد.

انتهای پیام /

مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 2
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 3
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 4
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 5
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 6
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 7
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 8
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 9
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 10
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 11
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 12
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 13
مروری بر ازدواج‌های سیاسی کشور از احمدی‌نژاد تا روحانی 14