دوشنبه 5 آذر 1403

نطق وکلای ملت / تأکید بر طراحی مدل حکمرانی بومی مبتنی بر تعالیم اسلامی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نطق وکلای ملت / تأکید بر طراحی مدل حکمرانی بومی مبتنی بر تعالیم اسلامی

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه 25 مرداد) برگزار شد و تعدادی از نمایندگان به ایراد نطق‌های میان‌دستور خود پرداختند.

در ادامه به مهم ترین موارد اشاره شده توسط نمایندگان پرداخته ایم.

محمد سبزی نماینده مردم ساوه در نطق میان دستور خود گفت: از مردم ولایتمدار ایران اسلامی مخصوصا شهرها و روستاهای ساوه و زرندیه تشکر می کنم که بعد از دوسال محدودیت های کرونایی امسال پرشورتر از هر سال خمیه عزای سید سالار شهیدان اباعبدالله الحسین را بر پا کردند و بدا به حال چهره منفوری که روز عاشورا با سوء استفاده از رأفت اسلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی با بیانیه ننگین خود نقطه تاریک دیگری بر کارنامه سیاه خود افزود و به فتنه گران هشدار می دهیم دست از شیطنت بردارید که مردم آزموده را آموزدن خطا است.

نماینده مردم ساوه در مجلس ادامه داد: ضمن خداقوت به تیم مذاکره کننده اعلام می کنیم فرمایشات مقام معظم رهبری را نصب العین خود قرار دهید، حقوق ملت را در نظر گرفته، از موضع عزت و اقتدار عمل کنید که مردم هم پشتیبان شما است ما ملت امام حسینیم.

وی با گرامی داشت دولت، یاد و نام شهیدان رجایی و باهنر، اظهار داشت: از ریاست جمهور و دولت خدمتگذار بابت همه زحمات و تلاش های شبانه روزی که انصافا در مدت یکسال گذشته توفیقات مهمی در زمینه های مختلف داشته اند تشکر می کنم اما با وجود این زحمات هنوز مسائل پیچیده و بعضا بغرنج در جامعه حل نشده است دغدغه به جای بازنشستگان در مورد افزایش حقوقشان، عدم اجرای رتبه بندی معلمان، تبعیض در حقوق پرداخت ها که ریاست جمهوری هم بارها عنوان کرده است. به عنوان مثال معلمان شریف غیر انتفاعی، کارکنان ثبت احوال و ثبت اسناد با وجود اینکه مراکز حساسی هستند، مراکز آموزش فنی و حرفه ای با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اهمیت این مراکز، کارکنان میراث فرهنگی حقوق ناچیزی دریافت می کنند فیش های حقوقی آنها را می بینیم شرمنده می شویم، این مشکل از کجا است؟

این نماینده مطرح کرد: به نظر می رسد حلقه مفقوده حکمرانی مبتنی بر تعالیم اسلامی است امروز تجویز نسخه های لیبرالی و غیربومی پاسخگو نیست باید نسخه بومی داشته باشیم، مگر مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان نفرمودند بروید سند راهبردی صنعت، معدن، کشاورزی طراحی کنید. حضرت آقا در یکی از سخنرانی هایشان فرمودند اینکه ما در همان ساختمانی که آن طاغوت حکمرانی می کرد حکمرانی کنیم، مثل او هم عمل کنیم که نشد ما با او فرقی نداریم روش مان باید با روش بندگان شیطان متفاوت باشد.

سبزی تاکید کرد: ما بعد از 43 سال هنوز مدل حکمرانی بومی متناسب با فرهنگ و اقلیم جغرافیای خودمان طراحی نکرده ایم. حضرت آقا از ضرورت تحول در همه بخش های حکمرانی کشور سخن فرمودند، در تاریخ 21 اردیبهشت سال 1400 فرمودند مقصود ما از تحول ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی در همه بخش های اداره کشور و همه بخش های حکمرانی کشور و به طور خلاصه حفظ و تقویت اصول و خطوط انقلاب و نو آوری در شیوه ها، روش ها و کارکردها جزو مسلمات این دوره انقلاب اسلامی است. برای گام دوم نظریه تحول مدنظر مقام معظم رهبری کدام است؟ الگوی تحول چیست؟ آیا الگوی مردمی و همیارانه مدنظر است؟ فرمودند وقتی انقلاب تشکیل شد هدف های بزرگی داشت، تبدیل حکمرانی فردی و استبدادی به حکمرانی مردمی.

وی افزود: حضرت امام راحل نیز از همان ابتدای پیروزی انقلاب نهادهای مردمی را ایجاد کردند. امروز با تدبیر حکیمانه حضرت آقا برای تربیت حکمرانان مدرسه حکمرانی شهید بهشتی تاسیس شده که لازم است همه دستگاه های حاکمیتی توجه ویژه ای داشته باشند.

نماینده مردم ساوه در مجلس گفت: به دو موضوع و مطالبه موکلین عزیز در حوزه انتخابیه می پردازم که بی ربط به نوع حکمرانی نیست. دولت باید با زمین خواران، کوه خواران و جنگل خواران مبارزه کند نه با کشاورزانی که با تولید محصولات غذایی در امنیت غذایی کشور نقش دارند. قنات و چاه حتی درختان چند صد ساله بعضی از روستاها را ملی اعلام کرده اند در این شرایط کشاورز کجا باید کشاورزی و تولید کند؟ یک دیوانه ای سنگی در چاه می اندازد صد عاقل نمی تواند سنگ را از چاه در بیاورند. مسئولین زحمت می کشند ولی متاسفانه نتیجه ای حاصل نشده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس اظهار داشت: یک ساختمان در جایی فرو می ریزد، صدا و سیما، رسانه و مسئولین به علل وقع حادثه می پردازند به حق هم همین است آیا باید حتما اتفاقی بیوفتد تا ما به این فکر بیوفتیم؟ امروز در شهر ساوه 500 ساختمان پرونده تخریبی دارد، 200 مورد آپارتمان است مردمی که در این آپارتمان ها زندگی می کنند باید چه کار کنند؟ با چه مجوزی طبقات اضافه ساخته اند امروز چه کسی پاسخگو است؟ از دولت مردمی حضرت آیت الله رئیسی انتظار می رود که مشکلات مردم را با سرعت حل کند.

هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور و فیروزه در نطق میان دستور خود ضمن گرامیداشت 26 مردادماه 1369 بازگشت آزادگان غیرتمند ایران اسلامی، عنوان کرد: اسطوره استقامت و سید و سالار ایثارگران در نقطه‌ای حد فاصل سبزوار و نیشابور به خاک سپرده شده و انتظار داریم به نام این اسطوره استراحت‌گاهی برای زائران امام رضا (ع) داشته باشیم.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر اقتصاد، افزود: مطالبات ایثارگران که 4 دهه به طول انجامیده و ما در بودجه رقمی معادل 40 هزار میلیارد تومان برای این عزیزان در نظر گرفتیم، باید هرچه سریع‌تر پرداخت شود.

وی، همچنین خواستار تأمین داروی جانبازان و ایثارگران شد و خطاب به رئیس جمهور گفت: همانطور که در کرمان به استان شدن بخشی از آن دیار قول مثبت دادید، در شرایط فعلی آیا دولت توانایی ایجاد استان جدید دارد؟ اگر دارد نیشابور بزرگ به عنوان خراسان مرکزی یا بینالود که استعداد استان شدن دارد و مردمان این دیار نیز با دل و جان همراه و همیار دولت هستند را تبدیل به استان نمی‌کنید؟

چنارانی خطاب به وزیر کشور گفت: در خصوص تقسیمات کشوری، سالیان سال است که مردمان خوب میان جرگه و سرولایت نیشابور منتظرند تا مصوبه شهرستان شدن اجرایی شود.

وی تصریح کرد: هدفمند کردن منابع ارزی، جراحی اقتصادی و عملی کردن سیاست‌های اقتصادی قبول اما سئوال این است، چرا دامداران و کشاورزان زحمتکش که از هیچیک از امکانات استفاده نکرده و دولت هیچ خدماتی به آنان نداد، به دلیل گران شدن نهاده‌ها و عدم قیمت گذاری مناسب گوشت قرمز دچار مشکل شده‌اند. امروز دام مولد در این کشور ذبح می‌شود و این خطری جدی برای کشور به شمار می‌آید که منجر به افزایش واردات در آینده می‌شود.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قشر بازنشسته‌ای که همه امید او به این دولت و مجلس بود، باید طبق پیشنهاد مجلس از محل تبصره 2 عملیاتی شود ولی هنوز اجرایی نشده است. تعجب می‌کنیم که چرا حقوق بازنشستگان به موقع پرداخت نمی‌شود. چرا حقوق این عزیزان با این هزینه‌ها و اقساطی که باید بپردازند دیر پرداخت می‌شود، آیا بانک‌ها هزینه دیرکرد به آن‌ها می‌دهند؟

چنارانی در خصوص بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز گفت: مجلس تمام تلاش خود را در زمینه به خرج داد و در بند "و" تبصره 2 لایحه بودجه مبلغ 90 هزار میلیارد تومان مصوب شد که حقوق این قشر عزتمند با توجه به مصوبه هیأت تطبیق 38 درصد افزایش یابد، اما چرا اجرایی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس در سال 1400 اقدام به تصویب رتبه بندی معلمان کرد، افزود: در بودجه 1401 با پیشنهاد دولت رقم 25 هزار میلیارد تومان به 38 هزار میلیارد تومان ارتقا یافت تا این مهم اجرایی شود ولی 5 ماه از گذشت تصویب این قانون گذشته ولی اجرایی نشده است.

سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا و دهاقان نیز در نطق میان دستور گفت: یاد و خاطره همه شهیدان ایران اسلامی به ویژه مدافعان حرم را گرامی می داریم و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری داریم. از دست اندرکاران هیئات مذهبی در سراسر کشور قدردانی کرده و از مردم صبور و بصیر ایران اسلامی که بازهم علیرغم مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی همراه بوده اند، سپاسگزارم.

نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس ادامه داد: آقای رئیس جمهور؛ بیش از یک سال از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشت، بابت تلاش ها واقدامات به خصوص حضور میدانی شما در استان ها و شهرستان ها قدردانی می کنم و یادآور می شوم که در طی این مدت مجلس نیز با هدف بهبود شرایط مردم، بدون حاشیه با دولت همراهی کرده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه تاکید کرد: آقای رئیسی؛ وضعیت بسیار نامناسب معیشتی مردم، شرایط ناپایدار اقتصادی، تورم افسارگسیخته، زخم های عمیق باقیمانده بر تن مردم پس از جراحی اقتصادی بدون برنامه ریزی، عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت و عدم توانایی برخی مدیران در کنترل و نظارت بر بازار قابل چشم پوشی نیست.

وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد کوچک و حتی حذف شدن سفره های مردم هستیم، مطرح کرد: اقشار متوسط جامعه ضعیف و اقشار مظلوم و ضعیف جامعه در حال نابودی هستند.

سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس افزود: پس از گذشت 150 روز از آغاز سال 1401، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بلاتکلیف است؛ احکام حقوقی بازنشستگان، کارمندان و کارکنان دولت، نهادها و نیروهای پرتلاش انتظامی هیچ سنخیتی با تورم این روزها ندارد و دولت باید در حقوق پرداختی سال جاری تجدیدنظر کند.

محمودی با اشاره به موضوع رتبه بندی معلمان مطرح کرد: رتبه بندی معلمان و ساماندهی نیروهای شرکتی و قراردادی دولت در حد حرف باقی مانده است. تبدیل وضعیت ایثارگران در برخی از دستگاه‌های اجرایی به صورت کامل اجرا نشده است.

عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس خاطرنشان کرد: در حوزه زنان و جوانان برنامه قابل قبولی توسط دولت ارائه نشده است. عدم برنامه ریزی و اقدامات موثر در وزارت جهاد کشاورزی، صنعت دام و طیور را در سراشیبی سقوط و نابودی قرار داده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: خبری از تحقق وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال نیست. قیمت دارو افزایش قابل توجهی داشته و وزیر بهداشت نه برنامه‌ای دارد و نه پاسخگو است.

وی با بیان اینکه حمایت موثری از صنعت حمل و نقل و رانندگان پرتلاش در سال جاری نشده است، تاکید کرد: بیمه تکمیلی رانندگان تمدید نشده و کسی هم پاسخگو نیست. توزیع لاستیک های موجودی وارد شده به کشور و تخصیص روغن با نرخ دولتی به انجمن‌های صنفی وضعیت نابسامانی دارد. وضعیت کامیونهای وارداتی در ازای اسقاط کامیون های فرسوده پس از گذشت بیش از یک سال، بلاتکلیف است.

محمودی افزود: وزارت ورزش و جوانان هیچگونه اقدام موثری برای تقویت ورزش پس از تعطیلی دوساله کرونا ای نداشته است و متاسفانه ورزشکاران با دغدغه های جدی مواجه هستند.

دبیر مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس با اشاره به مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهوور مطرح کرد: مصوبات سفرهای استانی در پیچ و خم بروکراسی اداری، بین سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های اجرایی بی نتیجه مانده است و در استان اصفهان باز هم بی‌عدالتی کج سلیقگی و تبعیض در توزیع منابع مالی حاصل از سفر رئیس جمهور، موج می زند و موجب نارضایتی مردم شهرستان ها شده است و گوش شنوایی برای اجرای عدالت وجود ندارد.

محمودی ادامه داد: آقای رئیس جمهور؛ بالغ بر 5 ماه است به بهانه کنترل تورم، پرداخت تسهیلات خرد با مبالغ کمتر از 50 میلیون تومان، بیش از 90 درصد کاهش داشته است؛ به گونه ای که فقط در حوزه انتخابیه اینجانب، بالغ برهزارو پانصد فقره درخواست مردم برای دریافت وام آنهم برای دارو و درمان، گرداخت رهن و اجاره مسکن، خرید اقلام ضروری بدون پاسخ باقی مانده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به سفرهای رئیس جمهور به استان ها، افزود: آقای رئیسی؛ اکنون که سفرهای استانی به اتمام رسده است، لطفا با تمرکز بیش از پیش به مشکلات کلان کشورو تغییر برخی از مدیران ناکارآمدو بی برنامه به فریاد مردم برسید.

نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس مطرح کرد: منطقه ویژه اقتصادی شهرضا در جلسه 31 خرداد شورای عالی مناطق آزاد به تصویب نهایی رسده است و از دولت تشکر می کنم، اما سرمایه گذاری آن همچنان منتظر ابلاغ و جلسه برای عملیات اجرایی هستند. شایسته است دستور تسریع داده شود.

محمودی با مخاطب قراردادن وزیر نیرو، افزود: آقای وزیر؛ بالغ بر 180 هزار نفر از مردم نجیب و شریف شهرستان شهرضا، با وضعیت بسیار نامناسب و به شدت بحرانی در تامین آب شرب مواجه هستند. انتظار داریم که پروژه های انتقال آب با سرعت اجرا شود.

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: وزیر راه و شهرسازی؛ پروژه هرای تقاطع غیرهمسطح شهید سلیمانی، تعریض جاده شهرضا - اصفهان، زیرگذرهای شهر منظریه و روستای بهرویه، جاده یحیی آباد و جمعه زا به علی آباد بدون پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه، یا رها شده اند و یا عملیات اجرایی آن سرعت قابل قبولی ندارد.

وی مطرح کرد: وزیر اقتصاد و دارایی؛ در مالیات ستانی باید تمرکز بر شناسایی افراد و مبارزه با فرار مالیاتی باشد. انصاف در اخذ مالیات و عدم فشار بیش از پیش به اصناف و بازاریان، آنهم در این شرایط اقتصادی نباید فراموش شود.

محمودی خطاب به وزیر کشور خاطرنشان کرد: آقای وزیر؛ عملکرد سازمان اجتماعی به هیچ وجه قابل قبول نبوده و باید برای رفع و کاهش اسیب های اجتماعی برنامه بلندمدت و قابل اجرا به مجلس ارائه شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم پیش بینی دولت در تامین بودجه دارو و درمان جانبازان و ایثارگران، این عزیزان با مشکلات عدیده مواجه هستند که در صورت عدم ورود جدی دولت حوزه دارو و درمان ایثارگران بحرانی و غیرقابل جبران خواد بود.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مجلس شورای اسلامی

جلسه علنی مجلس نطق میان دستور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
نطق وکلای ملت / تأکید بر طراحی مدل حکمرانی بومی مبتنی بر تعالیم اسلامی 2