یک‌شنبه 4 آذر 1403

چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، مدت هاست در محافل ورزشی و اجتماعی بحث ایمنی ورزشگاه آزادی تهران داغ شده و می‌گویند سازه ورزشگاه مطمئن نیست و یا خطر ریزش دارد که البته مسئولان رسمی این شایعه ها را تکذیب می‌کنند.

برخی از مخالفان نظام جمهوری اسلامی هم از این مساله سوء استفاده کرده و می‌خواهند از آب گل آلود ماهی خود را بگیرند و مدام می‌گویند در این 44 سال نتوانستیم یک ورزشگاه مثل آزادی بسازیم و اگر همین ورزشگاه هم نبود معلوم نبود استقلال و پرسپولیس کجا قرار بود مسابقات شان برگزار شود؟

اینکه دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار ما در این سال ها بدون ورزشگاه مانده اند دلایل مختلفی دارد که مهم ترینش سوء مدیریت برخی مدیران وقت این دو باشگاه‌ها در این سال ها بوده است. مدیرانی که حتی چندین برابر هزینه ساخت یک ورزشگاه را حیف و میل کرده اند و به دلیل بی تدبیری میلیون ها دلار پول را به عنوان غرامت به مربیان و بازیکنان خارجی از جیب مردم این کشور پرداخت کرده اند، شاخص ترین آنها استراماچونی ایتالیایی و ژوزه پرتغالی در استقلال و پرسپولیس بوده اند که بدون زحمت میلیون ها دلار پول این مملکت را گرفتند و حتی مربیگری را هم کنار گذاشتند تا بتوانند وقت برای خرج کردن آن پول کلان داشته باشند.

از سویی دیگر با نگاهی اجمالی و ساده می‌توان دید در این 44 سال 12 ورزشگاه ممتاز فوتبال در سراسر کشور ساخته شده است. ورزشگاه هایی که هر کدام می توانند میزبان مسابقات مهم بین المللی باشند. این در حالی است که همین سال گذشته کشور قطر با 8 ورزشگاه میزبان جام جهانی 2022 بود! یعنی ما حتی 4 ورزشگاه بیشتر از میزبان جام جهانی هم در این سال ها ساخته‌ایم و داریم اما گاهی بی تدبیری مدیران باشگاه‌های سرخابی باعث مستاجری این دو باشگاه پر هوادار شده است.

در زیر نام و مشخصات 10 ورزشگاه ساخته شده بعد از انقلاب اسلامی را در کشور می توانید بخوانید:

1- ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد

ورزشگاه امام رضا (ع) نهمین ورزشگاه بزرگ ایران است که در شهر مشهد با گنجایش 27.000 تماشاگر ساخته شد و نخستین ورزشگاه دور مسقف در ایران است. پیش از این ورزشگاه، ورزشگاه تختی تهران که برای بازی های آسیایی 1974 (1353) ساخته شد؛ تنها ورزشگاه نیمه مسقف در ایران بود.

سال تأسیس 1395

مالک آستان قدس رضوی

نوع زمین چمن

هزینه ساخت 200 میلیارد تومان گنجایش 27.000 مستاجر: پدیده خراسان قبل از انحلال

2- ورزشگاه نقش جهان اصفهان

ورزشگاه چندمنظوره نقش جهان اصفهان ورزشگاهی با گنجایش 75,000 تماشاگر دومین ورزشگاه بزرگ ایران است. در پایان دهه 1380، بازسازی این ورزشگاه به شرکتی چینی واگذار شد.

شروع ساخت 1372

بازسازی 1395-1386 توسعه یافتن 1395-1386 بسته شدن 1386 مالک: باشگاه فولاد مبارکه سپاهان گرداننده سپاهان نوع زمین چمن طبیعی هزینه ساخت 850 میلیارد ریال (اکنون ارزش ورزشگاه بیش از 300 میلیارد تومان است) گنجایش 75,000 تماشاگر

3- ورزشگاه فولادشهر در اصفهان

فولادشهر، ورزشگاه خانگی باشگاه ذوب‌آهن و تیم ون پارس نقش جهان است که در فولادشهر واقع در استان اصفهان ساخته شده و این ورزشگاه در سال 1377 افتتاح شد.

شروع ساخت 1373 بازسازی 1397 مالک شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان گرداننده ذوب‌آهن نوع زمین چمن طبیعی گنجایش 15,000 نفر مستاجرها ون پارس خانه ذوب‌آهن ابعاد زمین 105 در 68 متر

4- ورزشگاه شهید سلیمانی سیرجان

ورزشگاه شهید سلیمانی سیرجان 8000 نفر ظرفیت دارد و همزمان با بازی تیم‌های گل‌گهر سیرجان و پرسپولیس تهران در 30 بهمن 1399 افتتاح شد،. مجموعه ورزشی گل گهرسیرجان شامل استادیوم و سایر امکانات ورزشی است از جمله استخر سرپوشیده، سالن چندمنظوره سرپوشیده، کورت اسکواش، سالن کشتی و سالن ژیمناستیک اشاره کرد. این استادیوم صاحب یکی از بهترین چمن های طبیعی موجود در ایران است. و حتی سوپرجام فصل گذشته بین دو تیم پرسپولیس و فولاد در این ورزشگاه برگزار شد.

مالک: باشگاه فرهنگی ورزشی گل‌گهر

ظرفیت: 8,000 نفر نوع زمین: چمن طبیعی گنجایش: 8,000 نفر

5- ورزشگاه شهید باهنر کرمان

ورزشگاه شهید باهنر کرمان یک ورزشگاه چند منظوره در شهر کرمان مرکز استان کرمان است. عملیات اجرایی این پروژه از ابتدای سال 1382 آغاز و در سال 1386 پایان یافت. این ورزشگاه در سایتی با مساحت 54 هکتار واقع شده. زمین فوتبال این ورزشگاه مطابق با استانداردهای بین‌المللی و دارای چمن طبیعی است که به صورت رول اجرا گردیده. سیستم آبیاری چمن به صورت اتوماتیک بوده، پیست تارتان این ورزشگاه هم مطابق با استانداردهای بین‌المللی است و فضای لازم جهت پرش‌های سه گام، طول و ارتفاع و همچنین پرتاب‌های دیسک، چکش، نیزه و وزنه را دارا می‌باشد. این ورزشگاه در حال حاضر ورزشگاه اختصاصی باشگاه مس کرمان است. باشگاه مس کرمان حتی در این ورزشگاه در لیگ قهرمانان آسیا هم حاضر شد.

شروع ساخت تیر 1382

مالک وزارت ورزش و جوانان گرداننده مجموعه ورزشی امام علی (ع) هزینه ساخت 60 میلیارد ریال مدیر پروژه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور گنجایش 15,430 نفر

بهره بردار: باشگاه مس کرمان

6- ورزشگاه شهدای فولاد اهواز

ورزشگاه شهدای فولاد ( فولادآرنا) خوزستان ششمین ورزشگاه بزرگ ایران و ورزشگاه خانگی باشگاه فولاد خوزستان است در 22 آبان 1397 با حضورمعاون اول وقت رئیس‌جمهور و وزیر ورزش و جوانان سابق به‌طور رسمی افتتاح شد.

شروع ساخت 1387

مالک باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد گرداننده باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد نوع زمین چمن طبیعی هزینه ساخت 150 میلیارد تومان گنجایش 30,655 نفر خانه باشگاه فولاد خوزستان

7- ورزشگاه یادگار امام تبریز

ورزشگاه یادگار امام تبریز سومین ورزشگاه بزرگ فوتبال ایران از لحاظ ظرفیتی با گنجایش 70 هزار نفر است. ساخت این ورزشگاه که در دهکده المپیک تبریز قرار دارد، در سال 1368 شروع شد و در سال 1375 افتتاح شد. چند مسابقه بین‌المللی تیم ملی فوتبال ایران، از جمله دیدارهای دوستانه مقابل قطر و کویت و همچنین دیدارهای رسمی گروه تیم ملی ایران در دور اول انتخابی جام‌جهانی 2002 در این ورزشگاه برگزار شد.

شروع ساخت 1368 بازسازی 1401 مالک وزارت ورزش و جوانان گرداننده تبریز سازه نوع زمین چمن طبیعی هزینه ساخت 6 میلیارد تومان (2,401,249 یورو) طراح محمد الوندی گنجایش 70،000 نفر

8- ورزشگاه بنیان دیزل (شهید سردار سلیمانی) تبریز

ورزشگاه شهید قاسم سلیمانی تبریز (نام پیشین: ورزشگاه بنیان‌دیزل) که ورزشگاه اختصاصی باشگاه تراکتور تبریز است. این ورزشگاه در کنار شرکت بنیان دیزل تبریز واقع در منطقه غربی تبریز ساخته شده‌است. گنجایش کنونی این ورزشگاه 10.000 نفر است.

شروع ساخت 1389

در حال ساخت 1389-1390 توسعه یافته 1391 بسته شدن 1396 مالک باشگاه فرهنگی ورزشی اقتصادی تراکتور تبریز نوع زمین چمن طبیعی گنجایش حدود 10 هزار نفر

9- ورزشگاه پارس شیراز

ورزشگاه پارس چهارمین ورزشگاه بزرگ ایران که در جنوب شهر شیراز، ایران قرار دارد. این ورزشگاه گنجایش 50,000 تماشاگر را دارد و ورزشگاه خانگی تیم فوتبال فجرسپاسی است. در سال 1376 ساخت این ورزشگاه در جنوب شهر شیراز و در منطقه‌ای به نام میانرود شروع شد، در ابتدا بودجه‌ای بالغ بر 60 میلیارد ریال برای ساخت ورزشگاه در نظر گرفته شد اما به دلیل نبود دستگاه‌های عمرانی روند احداث این پروژه به کندی پیش رفت، که در دولت بعدی با اختصاص بودجه 540 میلیارد ریالی ساخت و ساز ورزشگاه سرعت یافت [و ورزشگاه پارس در تاریخ 31 فروردین 1396 توسط وزیر ورزش و جوانان ایران افتتاح شد.

شروع ساخت 1376 در حال ساخت 1376-1396 بازسازی 1400 زمین چمن مالک وزارت ورزش و جوانان گرداننده اداره ورزش و جوانان استان فارس نوع زمین چمن طبیعی هزینه ساخت 540 میلیارد ریال گنجایش 50,000 نفر مستاجر فجر سپاسی

10- ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک

ورزشگاه امام خمینی (ره) ورزشگاهی چند منظوره در شهر اراک با ظرفیت 15 هزار نفر است این ورزشگاه از سال 1386 مورد استفاده تیم‌های لیگ یکی اراک و بعدها مورد استفاده تیم بانوان شن سای اراک قرار گرفت و در حال حاضر هم میزبان بازی‌های باشگاه فوتبال آلومینیوم اراک است.

این ورزشگاه نخستین بار در سال 1386 و در بازی افتتاحیه بین یکی از تیم‌های لیگ یکی این شهرستان با تیم پرسپولیس تهران مورد استفاده قرار گرفت و در حالی که بیش از بیست هزار نفر در ورزشگاه بودند بازی با پیروزی تیم اراکی همراه شد اما نخستین باری که این ورزشگاه در یک بازی رسمی پر شد دیدار تیم‌های آلومینیوم اراک و استیل آذین در سال 1388 و در لیگ دسته اول بود که به خاطر حساسیت بازی و رقابت دو تیم برای صعود به لیگ برتر 15000 هوادار سکوهای این ورزشگاه را پر کرده بودند.

شروع ساخت 1381

مالک سازمان تربیت‌بدنی استان مرکزی نوع زمین چمن هزینه ساخت 62 میلیارد ریال گنجایش 15,000 نفر

11- ورزشگاه نفت و گاز اروندان

ورزشگاه نفت و گاز اروندان خرمشهریک ورزشگاه چندمنظوره در شهر خرمشهر ایران است. این ورزشگاه در مهر 1390 ساخت آن شروع شده بود در 3 خرداد 1395 افتتاح شد و تاکنون فینالهای سه فینال جام حذفی در آن برگزار شده است. ورزشگاه نفت و گاز خرمشهر که توسط شرکت نفت و گاز اروندان و منطقه آزاد اروند ساخته شده در 17 شهریور 1395 به اداره ورزش و جوانان استان خوزستان تحویل داده شد.

گرداننده اداره ورزش و جوانان استان خوزستان گنجایش 15,000

12- ورزشگاه شهید زینعلی رفسنجان

شروع ساخت 1385

گنجایش 5,000 مالک شرکت ملی صنایع مس ایران

 مالک باشگاه فرهنگی، ورزشی مس رفسنجان

البته این گزارش نگاه اجمالی به شاخص ترین ورزشگاه های ساخته شده فوتبال در کشور در 44 سال گذشته است. قطعا ورزشگاه های زیادی در سراسر کشور ساخته شده که در این گزارش حتی به آن اشاره هم نشده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

باشگاه استقلال

باشگاه پرسپولیس

ورزشگاه آزادی جام جهانی ورزشگاه های ساخت شده چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟ بیش از میزبان جام جهانی در کشور ورزشگاه ساختیم این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 2
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 3
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 4
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 5
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 6
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 7
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 8
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 9
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 10
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 11
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 12
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 13
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 14
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 15
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 16
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 17
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 18
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 19
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 20
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 21
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 22
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 23
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 24
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 25
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 26
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 27
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 28
چرا استقلال و پرسپولیس ورزشگاه ندارند؟/ بیش از میزبان جام جهانی در ایران ورزشگاه ساختیم 29