جهش تولید در گوشه و کنار ایران به روایت ایرنا
استانها - ایرنا - با گذشت هشت ماه از سال «جهش تولید»، اینک طرحها و برنامه های بیشتری در مدار تولید و بهره برداری قرار گرفته اند تا پازل توسعه ایران را تکمیل کنند.
به گزارش ایرنا، با وجود تشدید تحریم ها و تحمیل شرایط کرونایی به کشورمان از روزهای ابتدایی سال 99، همت مسئولان و تلاش فعالان اقتصادی نیز مضاعف بود و دولت با پرچم «تدبیر و امید برای جهش تولید» تلاش کرد چراغ حرکت به سمت پیشرفت کشورمان را همچنان پرنور نگه دارد.
گوشه ای از این تلاش ها در بازه زمانی 21 تا 30 آبان ماه در گزارش خبرنگاران مراکز استانی ایرنا قابل مشاهده است که در کنار بیان برخی مشکلات تولیدگران، طرح های صنعتی، عمرانی و کشاورزی به ثمر نشسته را به تصویر کشیدند که اهم این گزارش ها در لینک های زیر قابل مشاهده است: آذربایجان شرقی
قطب سوم تولید فولاد کشور ظرفیتی برای توسعه صادرات خبرنگار ایرنا در تبریز تلاش کرده در این گزارش به ظرفیت سالانه 100 میلیون دلاری این استان و تاثیر آن بر جهش تولید بپردازد و در این مسیر خواستار توجه بیشتر سازمان های مسوول و رفع موانع تولید شده است.
آذربایجان غربی مقام اول تولید چغندر با کاهش مصرف آب عنوان گزارشی از مرکز ارومیه است که با تبیین جایگاه این استان در تولید محصول راهبردی چغندر به عنوان ماده اولیه صنعت تولید شکر، به روش های بکارگرفته شده از سوی کشاورزان برای کاهش آب بری آن می پردازد. در گزارش روایت پیشرفتی که در آذربایجانغربی 3300 میلیارد ریال هزینه داشت به موضوع آبرسانی به روستاها به عنوان یکی از دستاوردهای دولت اشاره و آمده است: در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید تعداد روستاهای برخوردار از آب آشامیدنی در آذربایجان غربی به هزار و 967 روستا رسیده است.
گزارش توسعه 1400 کیلومتری شبکه برق در آذربایجان غربی نیز بر این نکته تاکید دارد که در حوزه توزیع برق این استان شرایط مطلوبی دارد و علاوه بر برخورداری 100 درصدی شهری، برخورداری بیش از 99 درصدی روستایی، تنها چند روستای زیر 10 خانوار در این استان از آن برخوردار نیستند که آنها نیز به زودی برخوردار خواهند شد.
اصفهان
تحول اقتصادی رهاورد افتتاح 2 طرح زیربنایی در اصفهان عنوان گزارشی است که به بهره برداری از دو طرح راهبردی در این استان افتتاح آزادراه شرق اصفهان و توسعه فرودگاه بین المللی پرداخته و آن را کلیدی برای تحول اقتصادی و توسعه همه جانبه منطقه دانسته است.
اصفهان همچنین در گزارش رشد 34 درصدی بهرهگیری از ماشینآلات در کشاورزی نصف جهان از جهش ضریب استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی برای تولیدات کشاورزی یا همان مکانیزاسیون در این اتسان در هفت سال اخیر سخن گفته که نیرویی محرک در بهبود و توسعه این صنعت محسوب میشود.
البرز
صنعت چرم کشور در انتظار توسعه فناوری عنوان گزارشی است که به مشکلات این صنعت دیرین در خطه البرز پرداخته است؛ در این گزارش می خوانیم: کارشناسان صنعت چرم بر این باورند که با بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته و توسعه فناوری در این صنعت، ضمن ایجاد اشتغال پایدار برای صدها نفر جویای کار در سطح کشور و البرز، زمینه مناسبی برای تحول در صادرات و جهش تولید فراهم می شود.
ایلام
خبرنگار ایرنا در استان ایلام در گزارشی به سراغ بهبود فضای کسب و کار کلید رونق سرمایهگذاری رفته و آورده است: در سایه اجرای دو طرح «اشتغال فراگیر و اشتغال روستاییان» و «طرح کارورزی» نرخ بیکاری در این استان محروم طی تابستان امسال از رتبه هفتم کشوری به رتبه سوم بهبود یافته است.
محرومیتزدایی، ارمغان نظام و دولت برای توسعه ایلام عنوان گزارش دیگری است که ارتقای شاخص های دسترسی مردم استان به امکاناتی چون آب آشامیدنی، برق و گاز بیان شده و آمده است: استان ایلام دارای 607 روستا با جمعیت 182 هزار نفر است که تنها در طول سه سال گذشته در دولت تدبیر و امید چهار هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار در بخشهای عمرانی و خدماتی برای توسعه زیرساخت روستایی و محرومیتزدایی این استان هزینه شده است.
زعفران طفل نوپای کشاورزی ایلام نیازمند نقش آفرینی زنان عنوان گزارشی میدانی از ابتکار کشاورزان ایلامی برای تولید محصول راهبردی زعفران است به طوری که اکنون 20 هکتار از اراضی زراعی استان ایلام در شهرستان های سیروان، چرداول و بدره به زیر کشت این محصول رفته و پیش بینی های برداشت امسال حکایت از 22 کیلوگرم کلاله زعفران دارد.
خراسان شمالی
مرکز بجنورد در گزارش حرکت قطار سوادآموزی در مناطق مرزی خراسان شمالی به سراغ مقوله آموزش به عنوان زیربنای توسعه انسانی رفته و نوشته است: تنگناهای اقتصادی نیز نتوانست بخش فرهنگ و آموزش افراد بیسواد و کمسواد را از ریل توسعه دولت تدبیر دور کرده و به فراموشی بسپارد، به گونهای که درصد باسوادی شهرستان محروم و مرزی رازوجرگلان خراسان شمالی در دولت دوازدهم، با رشدی چهار درصدی، به 89.35 درصد رسید.
خراسان رضوی
احیای مرغ سلامت در خراسان رضوی عنوان گزارشی از مرکز مشهد است که در آن آمده است: هم اکنون 80 درصد مرغ سلامت کشور برای تولید جوجه در این استان قرار دارد.
تیغ دو لبه گلخرها بر گلوی کشاورزان و بازار زعفران عنوان گزارش دیگری است که بیان مشکلات زعفرانکاران در قطب تولید این محصول پرداخته و می نویسد: زمان محدود برای برداشت گل زعفران و جدا کردن کلاله از گل، کمبود نیروی انسانی و افزایش هزینه پاک کردن گل موجب ظهور دلالان و افرادی با عنوان " گلخر" شده که با خرید آن از زعفرانکاران به قیمت اندک، سود بسیار برده و همچنین موجب تاثیر بر بازار زعفران میشوند.
سمنان
مرکز سمنان در گزارش تضمین آینده صنعت مرغداری با توسعه پرورش مرغ لاین از نژاد آرین این نکته را مورد تاکید قرار داده است که منبع اصلی صنعت مرغداری، از انواع گوشتی و تخمگذار، مرغ لاین (استاندارد) محسوب میشود. اکنون به نژاد مرغ لاین به نام آرین در برابر نژادهای خارجی مرغ لاین کمتر توجه میشود و این مساله میتواند غفلت و تهدید بزرگی برای آینده این صنعت در کشور باشد.
سیستان و بلوچستان
صید با قلاب، ظرفیتی برای افزایش اشتغال در سواحل مکران عنوان گزارشی از دفتر چابهار است که می نویسد: صید با قلاب یا لانگ لاین ظرفیتی مهم برای افزایش تولید و اشتغال در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان است؛ ضمن اینکه بازارپسندی، سودآوری، انتخاب صیددلخواه، بالابردن کیفیت آن، حفظ ذخایر آبزیان و اشتغال هزاران نفر از جمله اهداف مهم صدور مجوز صید با این روش به شمار می آید.
قم
حمایت از تولید و جذابیت سرمایهگذاری در قم گزارشی از مرکز قم است که در آن می خوانیم: اکنون شهرکهای صنعتی قم میزبان سرمایهگذاران بسیاری است که در عرصههای مختلف، مشغول تولید محصولات راهبردی و مورد نیاز کشور هستند و همین استقبال خوب موجب شدهاست که مسئولان استان برای توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در قم برنامهریزی کنند تا بتوانند پاسخگوی حجم بالای متقاضیان سرمایهگذاری در این استان باشند.
کردستان
مرکز سنندج در گزارشی با عنوان کشت نشایی، اکسیر زراعت کلزا در کردستان می نویسد: پنج سال از طرح ملی توسعه کشت کلزا در کشور به تبع آن در کردستان گذشته و در این سالها سطح کشت این محصول با فراز و نشیبهایی بین 900 تا سه هزار هکتار روبرو بوده که امسال یک هزار و 10 هکتار از سه هزار و 500 هکتار برنامه ابلاغی زیر کشت کلزا رفته است.
آبرسانی به 136 روستا، دستاورد دولت در کردستان عنوان گزارش دیگری است که در آن می خوانیم: عملیات آبرسانی به 136 روستای کردستان از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید (سال 92) تاکنون با 275 میلیارد تومان اعتبار اجرا شده و تا پایان فعالیت دولت دوازدهم، 75 روستای این استان دیگر از شبکه آب سالم و بهداشتی بهرهمند خواهند شد.
کرمانشاه
مرکز کرمانشاه نیز در گزارش پس گرفتن بازار مرغ از انگلیس با فرهنگسازی و حمایت از «آرین» به موضوع بومی سازی و خودکفایی در صنعت طیور ورود کرده و نوشته است: گرچه ایران فناوری راهبردی تولید مرغ استاندارد را در اختیار دارد اما همچنان بازار مرغ و تخممرغ کشور در اختیار نژادهای خارجی بویژه انگلیسی بوده در حالی که با حمایت از نژاد بومی «آرین» و ترغیب مصرفکنندگان به سمت خرید «مرغ سایز»، این شرایط به راحتی قابل تغییر به نفع کشور است.
این مرکز همچنین در سلسله گزارش هایی بازسازی مناطق زلزله زده استان خود را با گذشت سه سال بررسی کرده است:
بازسازی مناطق زلزلهزده دالاهو با 240 میلیارد تومان
بازسازی التیامی بر آلام مرزنشینان زلزلهزده قصرشیرین
لبخند دوباره گیلانغرب به زندگی
گیلان
ظرفیتهای گردشگری انزلی فرصتی برای اشتغال پایدار عنوان گزارشی از مرکز رشت است که بیان ظرفیت های گردشگری این خطه پرداخته است: بندرانزلی در همه ادوار از شهرهای مهم و حیاتی کشور بوده و موید آن هم لقب "دروازه اروپا" است که از قدیم الایام بر آن نهاده شده و نشانی از جایگاه آن در اقتصاد کشور داشته و دارد.
لرستان
گزارش رونق آبزیپروری در لرستان با تولید سالانه 25 هزارتن محصول به صنعت شیلات در استان لرستان پرداخته و می نویسد: 560 مزرعه پرورش ماهی در لرستان فعال میباشد که سالانه 25 هزار تن انواع آبزیان از این مزارع تولید و به بازار مصرف عرضه می شود که 14 هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در شیلات استان ایجاد کرده است.
مرکز خرم آباد همچنین در گزارش رونق تولید همراه با صرفهجویی، زیر سقفهای شیشهای به کشت گلخانه ای ورود کرده و آورده است: جهاد کشاورزی لرستان باید طبق برنامه ششم توسعه اقدام به توسعه کشت های گلخانه ای به 107 هکتار در افق 1400 کند. دفتر بروجرد نیز در گزارش کارآفرینی تدبیری برای توسعه روستا آورده است: اجرای طرح اشتغال روستایی و عشایری در دولت تدبیر و امید موجب شد تا سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغالزایی کشور از سه درصد به 29 درصد افزایش یابد و به ماندگاری بیشتر روستاییان منجر شود.
مرکزی
مرکز اراک در گزارش بازآفرینی شهری و تولد دوباره بافتهای فرسوده استان مرکزی با ورود به موضوع احیای بافت های فرسوده به عنوان یکی از برنامه های دولت دوازدهم چنین آورده است: 712 هکتار از وسعت استان مرکزی را سکونتگاههای غیرمجاز و یکهزار و 900 هکتار را بافت فرسوده و ناهمگن شامل میشود که 13 درصد جمعیت شهری استان در این مناطق زندگی میکنند.
همچنین دفتر خمین در گزارش پرورش ماهیان زینتی؛ راهبردی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی می نویسد: 16 درصد از مجموع تولید ماهیان زینتی کشور در شهرستان محلات است و این شهرستان از نظر تنوع تولید ماهیان زینتی رتبه نخست و از نظر میزان تولید بعد از اصفهان، جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
یزد
تلاش در اقلیم کویری یزد برای خودکفایی در تولید گندم عنوان گزارشی از مرکز یزد است که در آن تاکید شده در صورت تمایل کشاورزان به استفاده از سامانه های نوین آبیاری، راندمان آبیاری از 35 درصد تا 85 درصد افزایش می یابد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*