پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ربیعی: سررسید وام‌ها دو ماه به عقب می‌افتد / مدارس تا آخر هفته تعطیل است

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
ربیعی: سررسید وام‌ها دو ماه به عقب می‌افتد / مدارس تا آخر هفته تعطیل است

سخنگوی دولت کرونا را مساله اول دولت و کشور عنوان کرد و گفت: مردم ما در این روز‌ها بیش از گذشته کنار یکدیگر هستند و به دولت کمک می‌کنند تا با همدلی بر کرونا غلبه کنیم.

«علی ربیعی» ظهر روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: کرونا مساله اول کشور و دولت است البته این موضوع تمام دنیا را درگیر کرده و با قدرت شیوع زیاد در اقصی نقاط جهان شاهد قربانیان آن هستیم.

به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت یادآور شد: دولت جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا با قطعی شدن اولین تست بدون ملاحظه و با شفافیت نظرش را منعکش کرد، صداقت یکی از بدیهیات و پیش درآمد‌های اصل است که ما به آن توجه کردیم.

ربیعی تصریح کرد: تلاش ما این است که با همکاری دولت و همدلی مردم شریف ایران نه تنها این بلای عظیم را پشت سر خواهیم گذاشت بلکه در پسا بحران کرونا سطح سلامت کشور را ارتقا دهیم تنها در این راه است که می‌توان از فاز درمان عبور کرد و وارد فاز‌های دیگر شد.

ایران در زمینه کرونا از شفاف‌ترین کشور‌ها بوده است

وی گفت: کرونا مثل سارس و ایدز تهدید جهانی است ایران جزو شفاف‌ترین کشور‌ها در خصوص اعلام این موضوع بوده است به رغم وجود کاستی‌ها برای ارائه خدمات تلاش کرده است.

سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه برخلاف برخی از کشور‌ها که مصلحت‌های سیاسی، اقتصادی و... را مقدم بر جان مردم خود کردند، عمل نکردیم، اظهار داشت: جان و سلامت مردم ایران را بر همه چیز مقدم دانسته و می‌دانیم. لازم است به اطلاع شهروندان و هم‌وطنان برسانیم براساس روندشناسی این ویروس با افت و خیزی روبه‌رو خواهیم شد و وزیر بهداشت اطلاعات لازم را داده‌اند.

ربیعی ادامه داد: پس از شوک اولیه به سرعت بر اوضاع مسلط شده و در حال کنترل شرایط هستیم. اجازه نمی‌دهیم تحریم، تروریسم و ویروس در زندگی مردم تاثیرگذار شده و برای مردم عادی شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور با بیان اینکه کرونا با شومی خود ارزش حیات را به ما نشان داد، تصریح کرد: دولت بر رسالت اصلی خود بر محافظت از جان شهروندان عمل کرده و می‌کند. آنچه اولویت اول ماست، زندگی شهروندان ماست و دولت از آحاد مردم درخواست دارد با دقت بیشتری بر توصیه‌های وزارت بهداشت عمل کنند.

ربیعی راه موفقیت بر شکست کرونا و گذار از خیز آن را همدلی، همراه و مشارکت گسترده همگانی برشمرد و خاطرنشان کرد: در جلسه هیات دولت موضوع آسیب‌های اقتصادی ناشی از گسترش و شیوع این ویروس بر کسب و کار مردم و کاهش سطح درآمد‌ها مورد بررسی قرار گرفت و وزرای ذیربط گزارش‌هایی دادند.

سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کار‌ها دو ماه عقب می‌افتد

وی با بیان اینکه دولت ستادی را در این باره تشکیل داده تا موضوع را بررسی و راهکار‌هایی را ارائه دهند، ابراز داشت: برای کاهش فشار بر مردم مقرر شد سررسید وام‌های مرتبط با کسب و کار‌ها و برخی دیگر از وام‌ها، دو ماه به عقب بیفتد. این مسئله فردا در شورای عالی پول و اعتبار مطرح و تصمیم‌گیری می‌شود و همتی رئیس بانک مرکزی اطلاع‌رسانی‌های لازم را می‌کند.

سخنگوی دولت افزود: مقرر شد درباره استمهال بدهی‌های مالیاتی تسهیلاتی ارائه شود و اگر لازم بود در جلسه سران قوا مطرح شود. هرچند فکر می‌کنیم اختیارات لازم در دست دولت است و تا آخر هفته در این باره تصمیم‌گیری می‌شود.

ربیعی همچنین گفت: مقرر شد درباره تشکیل مجامع شرکت‌های بورسی و حل مشکلات بیمه‌ای تا آخر هفته تصمیمات حمایتی از سوی دولت اتخاذ شود. از جمله مسائل دیگر مطرح شده هزینه درمان بیماری برای مردم بود که مقرر شد بیمه سلامت متوقف نشود و در این خصوص هم به مردم خصوصا طبقات آسیب‌پذیر فشاری وارد نخواهد شد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: رفع ممنوعیت واردات و لغو سود بازرگانی برای کالا‌های مرتبط با کرونا و اعمال محدودیت صادرات در این رابطه به وزارت صمت واگذار شد.

راه اندازی 107 کارگاه جدید برای تولید اقلام بهداشتی

وی خاطرنشان کرد: همچنین وزارتخانه‌های صمت و بهداشت گزارش دادند که برای رفع کمبود اقلام بهداشتی 107 کارگاه جدید راه اندازی و تغییر کاربری برای تولید مواد ضدعفونی ساده داده شده است. همچنین طبق گزارشی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه دادتولید ماسک‌های نانو n. 95 مخصوص پرسنل بیمارستانی نیز تا پایان هفته به روزی 300 هزار عدد خواهد رسید و کلیه دستگاه‌های تولید این ماسک‌ها در داخل کشور است. سخنگوی دولت اضافه کرد: تمام این موارد به غیر از ظرفیت تولیدات وزارت دفاع است که از جمله مهمترین تولیدات آن‌ها تولید کیت تشخیص بیماری بوده است که توسط متخصصین این وزارتخانه انجام شده است.

برای تولید کیت‌های تشخیصی با پنج شرکت دانش بنیان در حال عقد قرارداد هستیم

ربیعی گفت: در همین زمینه دولت برای توسعه و تولید کیت‌های تشخیص با 5 شرکت دانش بنیان در حال انعقاد قرارداد است.

وی اظهار داشت: ما امروز سیاقی جدید که ناشی از مراعات کنترل این ویروس هست برای جلسه سخنگوی دولت در نظر گرفته ایم و جلسه به شکل مجازی و با استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی برگزار می‌شود. امیدوار هستیم بنا بر تصمیم دولت، تمام تشکل‌ها و مجامع در صورتی که ضرورت ندارند، جلسات خود را برگزار نکنند و در صورتی که ضرورت وجود دارد با استفاده از همین طریق مجازی برگزار کنند. همچنین ما از مردم خواهان همکاری هستیم که مراسم‌های خود را هم تا حد امکان برگزار نکنند.

مدارس تا آخر هفته تعطیل خواهد بود

سخنگوی دولت درباره تدابیر لازم برای تعطیلی مدارس تا پایان سال 98 گفت: بر اساس تماس‌های تلفنی با وزیر آموزش و پرورش و مسئولان مربوطه، مدارس تا آخر این هفته تعطیل خواهد بود و در صورت لزوم برای هفته آینده نیز روز پنج شنبه غروب یا جمعه صبح جلسه ستاد خواهیم داشت و تصمیم گیری خواهیم کرد.

ربیعی با قدرانی از تدابیر و شیوه آموزشی سازمان صدا وسیما گفت: آموزش‌های از راه دور که تدابیر آن از پیش طراحی شده بود، ادامه خواهد داشت.

وی درباره نگرانی‌ها درباره گران فروشی‌ها و احتکار اقلام مقابله با ویروس کرونا گفت: خوشبختانه کالای اساسی مورد نیاز امروز به وفور در کشور وجود دارد، بر اساس وارداتی که قبلا انجام دادیم ذخایر کشور به اندازه کافی در کشور وجود دارد و هیچ نگرانی برای کمبود این اقلام وجود ندارد.

سخنگوی دولت بیان کرد: قیمت‌های ارزاق عمومی از جمله گوشت در بازار کنترل شد و امروز به تعادل خود بازگشته است. حتی در گوشت گوساله مازاد تولید برای بازار داریم و تقاضا نیز کاهش یافته است. در این شرایط دولت به سرعت بازار را از گوشت و مرغ اشباع کرد تا مردم احساس کمبود نکنند.

ربیعی افزود: در مورد ماسک حرکت به سوی تولید یک و نیم میلیون در روز را آغاز شده است و برای رسیدن به این ظرفیت نیاز به زمان وجود دارد. در این زمینه اقدامات اولیه انجام شده است، اما شوک اولیه که خرید ماسک در کشور ایجاد کرد مشکلاتی بوجود آمده که فقط در کشور ما نبود بلکه این موضوع در کشور‌های جنوب شرق آسیا و اروپا نیز این مشکل بوجود آمد که یک واکنش طبیعی از سوی مردم است و اعلام یکباره این بیماری این شوک را در بازار ایجاد کرد.

بیش از 700 داروخانه برای فروش و توزیع ماسک و ژل ضدعفونی تعیین شدند

سخنگوی دولت اظهار داشت: شوک اعلام بیماری مصرف کاذب در بازار ایجاد کرد مردم احساس کردند شاید کمبود ایجاد شود و تقاضای کاذب ایجاد شد؛ این کار دولت را در زمینه ماسک با مشکل رو به رو کرد، به هر حال تصمیم گرفتیم ماسک را وارد کنیم که ماسک وارداتی در حال ورود به بازار است تا به تولیدات داخلی کمک کند.

وی افزود: همچنین از اتحادیه‌های پوشاک را درخواست شد تا تولیدکنندگان برای تولید ماسک تغییر کاربری بدهند که پارچه‌های مخصوص مورد نیاز هم به آن‌ها داده شده است و تولیدات آن‌ها به شوکی که وارد شده پاسخ خواهد داد.

ربیعی در ادامه از ارائه تسهیلات برای صدور مجوز برای راه اندازی کارخانه ماسک و مواد ضدعفونی کننده خبر داد و گفت: تعرفه واردات ماسک را کاهش دادیم و بیش از 700 داروخانه در سراسر کشور برای فروش و توزیع ماسک و ژل ضدعفونی تعیین شده‌اند که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت درباره تولید و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده گفت: در کارخانه‌هایی که الکل و ماسک تولید می‌کنند ناظر مستقر کرده ایم، خود اتحادیه و صنف همکاری خوبی با دولت دارد و آمار‌های تولید به مسئولان در وزارت بهداشت و وزارت صمت مرتب گزارش می‌شود.

ربیعی خاطرنشان کرد: از مردم می‌خواهیم برای خرید اقلام مورد نیاز از فروشگاه‌های آنلاین هم استفاده کنند تا چرخه کسب و کار افرادی که زندگی آن‌ها از این طریق انجام میشود تعطیل نشود. با تلاش‌هایی که انجام شده فروشگاه‌های آنلاین این اقلام را عرضه خواهند کرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: در حال حاضر تولید الکل در کشور حدود 400 هزار لیتر در روز است که به صورت مستقیم در اختیار مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و تولید کننده‌های شوینده‌ها و مواد ضدعفونی کننده قرار می‌گیرد. در این زمینه کمبودی در تولید نداریم و واحد‌هایی هم که خطوط خود را از تولید قبل به محصولات جدید تغییر دادند نیز موجب افزایش ظرفیت‌ها شده اند.

ربیعی با بیان این که توزیع مواد شوینده هم در حال افزایش است، گفت: معاون وزیر صمت امروز اعلام کرد قرار است این مواد در ایستگاه‌های مترو نیز توزیع شود، و در مراکز تردد مردم هم توزیع این مواد صورت خواهد گرفت.

دولت تمهیدات نظارتی برای مقابله با احتکار اقلام بهداشتی را تشدید کرده است

سخنگوی دولت گفت: دولت تمهیدات نظارتی خود را درباره احتکار کالا‌های مورد نیاز در این شرایط به شدت افزایش داده است، از طریق سامانه انبار‌ها همه انبار‌های کشور و فعالیت آن‌ها در حال کنترل است و هیچ انباری امروز بدون نظارت نیست؛ گروه‌هایی هم برای کشف انبار‌های غیرقانونی فعال شده اند.

ربیعی افزود: بیش از یک میلیون و 200 هزار ماسک (احتکار شده) کشف شد که و با مجوز وزارت کشور میان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که در خط مقدم مقابله با بیماری کرونای هستند توزیع و تحویل شد؛ همه کشفیات از انبار‌ها صرفا با حواله وزارت بهداشت توزیع می‌شود و تمرکز این وزارتخانه فعلا بیمارستان و مراکز درمانی است که نیاز بیشتری دارند.

وی اظهارداشت: از ساعت 11 صبح امروز دوشنبه نیز جلسه‌ای با حضور واردکنندگان ماسک در وزارت صمت برگزار شده و میان آن‌ها تقسیم کار می‌شود تا با هماهنگی که ایجاد می‌شود کمبود نیاز بازار تا زمان رسیدن به تولید انبوه جبران شود.

مراودات تجاری با همسایگان بر اساس پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره بسته شدن مرز‌های ایران با کشور‌های همسایه و تاثیر آن بر اقتصاد کشور و تمهیدات دولت در این باره گفت: بخشی از صادرات ما در شرایط تحریم‌های ظالمانه با همسایگان بوده است. در عین حال وجود فرهنگ مشترک و فاصله کم زمینه‌ای شد که ما بخشی از مراودات خود را برای تامین ارز مورد نیاز با همسایگان انجام دهیم.

سخنگوی دولت بسته شدن مرز‌های همسایگان برای اقتصاد کشور را زیانبار عنوان کرد و گفت: اولین تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا، فعال شدن همزمان وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت بود و هیات‌هایی با عراق، ترکیه امارات و افغانستان مذاکراتی صورت دادند. هم اکنون گمرکات عراق باز شده است و بر اساس پروتکل به تفاهم رسیده‌ایم تا ایزولاسیون کالا‌ها و رعایت تمام مسائل بهداشتی برای آسوده خاطر بودن مصرف کنندگان انجام شود.

وی ادامه داد: 250 ماشین به سمت افغانستان ارسال شده است و برای اطمینان بخشی، کنترل‌های وزارت بهداشت در پایانه‌ها هم مرز با همسایگان شروع شده و پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. از ترکیه هم یکسری کامیون وارد شده است. علاوه بر این مرز‌های آذربایجان فعال و ورودی و خروجی‌ها کنترل میشود و با پاکستان مذاکراتی صورت گرفته تا این کشور هم بپیوندد.

ربیعی خاطرنشان کرد: ارتباط نمایندگان ما با کشور‌های میزبان فعال شده و استاندارد‌های مرزی زیاد شده است تا این اطمینان بخشی برای همسایگان ما صورت بگیرد. نمایندگی‌های ما با کشور‌هایی که مراوداتی داشتیم و همچنین سایر کشور‌های جهان، برای امضای تفاهم نامه دوجانبه درباره مسائل بهداشتی و اینکه طرف مقابل اطمینان کافی داشته باشد که کامیون‌ها و کالا‌های ایرانی مشکلی ندارند هم آمادگی وجود دارد.

سخنگوی دولت افزود: در فرودگاه امام خمینی (ره) هم تمهیدات بسیار جدی در خصوص ورود و خروج کالا‌ها آغاز کردیم و وزیر راه در این زمینه گروه‌های ویژه‌ای را فعال کرده است.

با سوداگری‌ها مقابله می‌کنیم

ربیعی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نامه وزیر بهداشت به رییس قوه قضاییه برای برخورد با محتکران و اینکه چرا پس از این که نامه رسانه‌ای می‌شود به آن پاسخ داده شد، پاسخ داد: سوالتان خوب است، ولی نوع سوالتان نباید تردید ایجاد کند قطعا دولت در خط مقدم اول است و از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است، شاید در بخش‌هایی سوداگری وجود داشته باشد، ولی دولت همواره تلاش خود را می‌کند که مانع آنان شود.

وی تصریح کرد: ما در روز چهارشنبه اولین مرگ ناشی از کرونا را اعلام کردیم. روز پنجشنبه به دلیل مشکل یکی از بستگان به داروخانه رفتم و قیمت ماسک 25 هزار تومان بود که این سوداگری است، ولی این که دولت برای انتشار نامه دارد تلاش می‌کند قطعا این طور نیست.

ربیعی گفت: از روز اول تعزیرات متمرکز شد و اقدامات گسترده‌ای در این راستا انجام شده است. علاوه بر این انبار‌ها به صورت آنلاین ملاحظه می‌شوند و هر تولیدی که هر جا صورت می‌گیرد به صورت آنلاین نشان داده می‌شود که این اقدام در شرایط بازار نامتعادل انجام می‌شود.

سخنگوی دولت افزود: با وجود این اقدامات دکتر نمکی از قوه بزرگتر از خود در نامه‌ای درخواست مساعدت کرد که به این مساله کمک می‌کند، زیرا قوای بیشتری نیاز بود. در این راستا وزارت اطلاعات ماموریت پیدا کرده که گزارش آنلاین بدهد و با انسجامی که امروز داریم قطعا موفقیت‌های زیادی برای مقابله با سوداگری‌ها خواهیم داشت.

وی ضمن تشکر از سازمان‌های مردم نهاد به طرح دستیار هلال احمر اشاره کرد و ضمن قدردانی از آن گفت: سازمان‌های مردم نهاد نیز در این راستا به میدان آمدند که این سازمان‌ها در تهران زیر نظر دکتر زالی و در شهرستان‌ها زیر نظر مسوولان استانی کار می‌کنند. در کنار همه این زیبایی ها، سوداگری‌هایی وجود دارد که باید با آن مقابله کنیم.

کمک همه کشور‌ها بجز برخی کشور‌ها که صداقت ندارند را می‌پذیریم

در پاسخ به ایرنا در خصوص دریافت کمک‌های بین المللی برای مقابله با کرونا گفت: ما هرگونه پیشنهاد صادقانه برای ملحق شدن به جامعه پزشکی که برای مهار جهانی کرونا ویروس فعال هستند، دست رد نمی‌زنیم؛ همان هنگام هم که در کانون یک محور چند ملیتی در حال مبارزه با داعش و تروریسم بودیم نیز این کار را انجام دادیم؛ امروز هم در این بیماری همانند تروریسم که در کانون آن قرار داشتیم، امروز نیز جزو کشور‌های مبتلا هستیم و برای جلوگیری از اپیدمی آن با همه کشور‌های دنیا همکاری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه یک کشور به تنهایی نمی‌تواند با همه‌گیری ویروس و ابعاد دیگری مانند تروریسم مقابله کند، گفت: ایالات متحده آمریکا صداقت لازم را در این زمینه را نیز نداشته است، بهتر است به جای بیان اظهاراتی در تحقیر ملت ایران و همچنین عملیات روانی علیه کشور ما، اگر می‌خواهند پیشنهادی دهند به طور عملی باشد، آن‌ها می‌توانند تحریم‌ها را بردارند حتی می‌توانند تحریم‌های مشخص را بردارند.

سخنگوی دولت در مورد رفتار آمریکا در قبال ایران افزود: آمریکایی در بحث کانال سوئیس که آن را خبری کردند وقتی اجازه نمی‌دهند پول انتقال یابد، ریاکارانه عمل می‌کنند، اجازه دهید پول انتقال یابد، اجازه دهید پول‌های خود ما انتقال یابد؛ ما در این موارد دست رد به سینه هیچ کس نزدیم، اما اگر صادقانه هر کشوری جلو بیاید، ما باز هم این روند را با آن کشور‌ها خواهیم داشت.

پیش بینی تخصیص ارزی برای واردات اقلام بهداشتی

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی تولید کنندگان از گرانی و نبود مواد اولیه شکایت دارند، آیا وزارت صمت تمهیداتی برای آن‌ها در نظر گرفته است یا خیر، گفت: در مورد واردات مواد اولیه تخفیفات روی سود بازرگانی در حال انجام است در مواردی که نیاز به قانون باشد، از مراجع قانونی آن را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با وزیر صمت برگزار شد به رغم گران شدن برخی مواد اولیه، تعهد ضد عفونی کننده این بود که سه ماه افزایش قیمت در این زمینه نداشته باشند و برای تخصیص ارز در واردات ضد غفونی کننده‌ها و ماسک - که حتما نیاز داریم - اگر نیاز باشد از طرف رییس جمهوری به بانک مرکزی دستور داده شد و آقای همتی قول مساعد دادند که تخصیص ارزی در این زمینه صورت گیرد.

سخنگوی دولت اظهارداشت: همچنین برای اقتصاد کرونا زده، تصمیماتی اتخاذ شده که تا آخر هفته اعلام خواهد شد.

طرف‌های درگیر در بحران سوریه را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم

ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگار «ایران پرس» درباره پیشنهاد ایران برای نشست سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه و تاثیر آن در حل مشکلات سوریه گفت: جناب آقای دکتر روحانی در یکی دو روز گذشته تماس‌های تلفنی مکرر هم با روس‌ها و هم ترکیه صورت - اردوغان و پوتین - داشته‌اند و مذاکرات مفصلی در این زمینه صورت گرفت، هیات‌هایی از وزارت امور خارجه و نیرو به روسیه خواهند رفت.

وی ادامه داد: وضعیت نگران کننده ادلب را به دقت تحت نظر داریم و نسبت به توافقنامه آستانه نگران هستیم و معتقدیم توافقات آستانه می‌تواند مبنای بسیار خوبی در این زمینه باشد؛ پیشنهاد ایران برای مذاکرات سه جانبه با ترکیه و سوریه در جهت این بود که آمادگی ایجاد شود و قطعا با همکاری‌های آستانه مذاکرات را پیش می‌بریم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه مذاکرات سه جانبه می‌تواند کمک بسیار زیادی برای حل بحران باشد، گفت: وقوع بحران انسانی جدید در سوریه که خارج از تحمل جامعه زخم دیده سوریه است، ما را نگران می‌کند همه طرف‌ها را به طور جدی به خویشتن داری دعوت می‌کنیم از دولت‌های دوست درگیر در این بحران می‌خواهیم که به حقوق حاکمیتی سوریه و توافقات پیشین احترام بگذارند و به جای استفاده از زور و مسائل نظامی به گفتگو بازگردند؛ همه تلاش ما بازگشت به گفتگو‌ها است.

آموزش تعطیل نمی‌شود

وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات آموزش و پرورش برای آموزش آنلاین دانش‌آموزان گفت: وزارت آموزش و پرورش از همه ظرفیت‌های خود برای توسعه آنلاین بهره گرفته است که آموزش دانش آموزان عقب نیفتد. ما از کرونا عبور خواهیم کرد و جامعه‌ای سرشار از شادابی و دانش را باید پسا بحران داشته باشیم بنابراین مساله اصلی وزارت آموزش و پرورش این است که به هیچ عنوان آموزش تعطیل نشود. این استراتژی بود که در دولت بر آن تاکید شد که مدارس تعطیل شوند، اما آموزش تعطیل نشود.

ربیعی افزود: صدا و سیما یکی از روش‌های این آموزش است که هماهنگی بسیار خوبی دارد و بنابر گزارش وزیر آموزش و پرورش تقریبا تمامی مدارس به امکان آموزش آنلاین مجهز شدند و تعدادی کمی مانده است که آن‌ها هم در اسرع وقت به آموزش آنلاین مجهز خواهند شد و دبیران هم اعلام آمادگی کردند که در کنار این آموزش آنلاین باشند.

سخنگوی دولت با بیان این که چند دستاورد خوب در پسابحران بدست آورده ایم، گفت: ما دستاورد‌های خوبی در آموزش آنلاین و سبک زندگی همراه با سلامت بدست آوردیم. برای این که مردم در خیابان آشغال نریزند و چیزی از ماشین به بیرون پرت نکنند خیلی خیلی آموزش می‌دادیم، اما امروز که این نگرانی بوجود آمد همه این را مراعات می‌کنیم و نوعی زیست با سلامت را پسابحران تجربه می‌کنیم.

وی تاکید کرد: سازمان‌های مردم نهاد ما در این بحران خیلی خوب وارد شدند و تجربه خوبی برای سازمان‌های مردم نهاد در بحران‌های اینچنینی بود که کمتر در خصوص بیماری‌های واگیردار وارد می‌شدند.

ربیعی: سررسید وام‌ها دو ماه به عقب می‌افتد / مدارس تا آخر هفته تعطیل است 2