مجلس در هفتهای که گذشت / از تصویب طرح مقابله با اقدامات صهیونیستها تا به صدا در آمدن زنگ آخر
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی برگزار کرد که مهمترین موضوعات این جلسات، طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت، گزارش تحقیق و تفحص از صنعت خودرو و گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد باشگاههای پرسپولیس و استقلال بود. جلسه علنی روز دوشنبه نخستین نشست علنی مجلس در هفته گذشته صبح روز...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی برگزار کرد که مهمترین موضوعات این جلسات، طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت، گزارش تحقیق و تفحص از صنعت خودرو و گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد باشگاههای پرسپولیس و استقلال بود.
جلسه علنی روز دوشنبه
نخستین نشست علنی مجلس در هفته گذشته صبح روز دوشنبه، 29 اردیبهشت ماه به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور 191 تن از نمایندگان برگزار شد.
نمایندگان در این نشست به اتفاق آرا با کلیات طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه بین المللی موافقت کردند.
همچنین نمایندگان مجلس با مواد این طرح موافقت کردند که بر اساس آن به ترتیب:
1- تمامی دستگاههای اجرایی کشور مکلف به مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و... شدند.
2- وزارت امور خارجه موکلف شد ظرف مدت 6 ماه سفارت یا کنسولگری مجازی جمهوری اسلامی ایران در فلسطین را ایجاد کند.
3- در اجرای ماده (5) قانون الزام دولت به حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین مصوب 11 دی 1387 و ماده 8 قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مصوب 19 اردیبهشت 1369 (با اصلاحات و الحاقات بعدی)، فهرست سازمان ها، سمن ها، موسسات اقتصادی، تجاری، مالی، علمی، فرهنگی، پژوهشی، اشخاص حقیقی و حقوقی و امثال آن موضوع مواد مذکور قوانین فوق به صورت سالانه از سوی کمیتهای متشکل از وزارت خانههای صمت، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت امور خارجه شناسایی و به روز رسانی خواهد شد.
4- صدور هرگونه مجوز برای مشارکت مستقیم یا غیرمستقیم اشخاص حقیقی یا حقوقی از جمله شرکت ها، سازمان ها، موسسات یا سازمانهای مردم نهاد وابسته به رژیم اشغالگر صهیونیستی در کلیه نمایشگاهها و یا هرگونه نمایش یا گردهمایی داخلی و بین المللی یا مشارکت یا معاونت در صدور آن ممنوع است و مرتکب به حبس درجه 5 و محرومیت دائمی از تصدی خدمات عمومی و دولتی محکوم میشود.
5- هرگونه استفاده از سختافزارهای تولیدی رژیم صهیونیستی در ایران و فعالیت سکوهای نرم افزاری متعلق به این رژیم در این کشور ممنوع میباشد. همچنین هرگونه ارائه خدمات شرکتهای ایرانی به این سکوها ممنوع است؛ فرد قاصر یا مقصر و یا مستنکف در اجرای این ماده به حبس تعزیری درجه 5 و 5 سال محرومیت از خدمات عمومی و دولتی محکوم میگردد. مرکز ملی فضای مجازی با همکاری وزارتخانههای اطلاعات و ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است نسبت به شناسایی این سخت افزارها و سکوها اقدام و مراتب را جهت اعمال قانون به دادستان کل کشور اعلام نماید.
6- هرگونه همکاری اطلاعاتی یا جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در حکم محاربه و افساد فی الارض میباشد و مرتکب به اشد مجازات محکوم خواهد شد.
7- هرگونه همکاری، تعامل، توافق سیاسی یا تبادل اطلاعات با نهادها و افراد رسمی و غیررسمی وابسته به رژیم صهیونیستی ممنوع است، مرتکب به مجازات حبس تعزیری درجه 4 و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم میشود.
8- هرگونه اقدامی از قبیل امنیتی، نظامی، سیاسی، فرهنگی، رسانه ای، تبلیغی، مساعدت اقتصادی و مالی مستقیم و غیرمستقیم آگاهانه در جهت تایید یا تقویت و تحکیم رژیم صهیونیستی ممنوع است. مرتکب به مجازات حبس تعزیری درجه 5 محکوم میشود.
9- ورود و عبور هرگونه کالای شرکتها و کمپانیهای وابسته به رژیم اشغالگر صهیونیستی از قلمرو سرزمین جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.
10- سفر اتباع ایرانی به سرزمین فلسطین اشغالی ممنوع شده و در این راستا مجازات متخلفان مشخص شد.
11- دادستان کل کشور با همکاری وزارت امور خارجه و دفتر خدمات حقوقی ریاست جمهوری مکلف است با بهره مندی از ظرفیتهای مراجع و نهادهای داخلی، خارجی و بین المللی نسبت به حمایت از مردم فلسطین و سایر قربانیان نسبت به طرح شکایت و محاکمه و اجرای احکام مجازات سران جنایتکار رژیم اشغالگر صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی، نسل کشی، جنایت و تجاوز و اقدامات تروریستی در داخل و خارج ازسرزمینهای اشغالی در محاکم ذی صلاح داخلی و خارجی و دادگاهها و دیوان بین المللی اقدام نماید.
12- وزارت امور خارجه موظف است تحقق طرح سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای فلسطین با عنوان "برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین" را که با شماره s/2019062 نزد سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است را در عرصههای سیاسی و دیپلماتیک پیگیری نماید و گزارش اقدامات انجام شده را سالانه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه کند.
13- دولت موظف است از فعالیت سایر دولت ها، ملتها و سازمانهای مردم نهاد داخلی و بین المللی و حامی آزادسازی قدس و محکومیت، محدودیت و تحریم رژیم اشغالگر صهیونیستی حمایت کند و اقدامات لازم را برای مقابله با هرگونه تلاش در راستای عادی سازی روابط با رژیم منحوس مذکور و حضور آن در منطقه و جهان اسلام معمول دارد. همچنین موضوع صهیونیسم بدتر از آپارتاید را در سازمانها و مجامع بین المللی تبیین کند.
همچنین در این نشست با موافقت نمایندگان ساز و کار رهگیری تخصیص ارز به کالاهای وارداتی و معیارهای قاچاق ارز تعیین شد.
در ادامه جلسه، نمایندگان مجلس با طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه محیط زیست موافقت کردند. همچنین با موافقت نمایندگان، کلیات و ماده واحده طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه ورزش تصویب شد.
نمایندگان در خانه ملت با طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه احزاب سیاسی موافقت کردند. همچنین با موافقت نمایندگان هیاتهای نظارت بر انتخابات موظف به ارائه استنادات به داوطلبان رد صلاحیت شدند.
نمایندگان در نشست علنی روز دوشنبه در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه انتخابات با کلیات و ماده واحده این طرح موافقت کردند. همچنین با تصویب کلیات و ماده واحده طرح فهرست قوانین و اخبار نامعتبر در حوزه معدن موافقت کردند.
در ادامه نمایندگان در جهت تأمین نظر شورای نگهبان کلیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه شوراها و شهرداریها را تصویب کرده و طرح یک فوریتی تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش را رفع کردند.
در این نشست سخنگوی کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در تشریح گزارش این کمیسیون در مورد بررسی سانحه سقوط هواپیمایای تی آر شرکت هواپیمایی آسمان مسیر تهران - یاسوج، گفت: شرکت آسمان با ارائه گزارش و اظهارات غیرواقعی تلاش کرده است که عدم تجهیز به سامانه هشدار یخ زدگی را کتمان نماید.
همچنین نامه معاون وزیر کشور به نمایندگان در خصوص حوادث آبان ماه در این نشست قرائت شد. در ادامه سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش این کمیسیون درباره تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی را قرائت کرد.
در پایان جلسه روز دوشنبه طرح رتبه بندی فرهنگیان در صحن اعلام وصول و همچنین بیانیه، مهمترین فعالیتهای مشترک نمایندگان اقلیتهای دینی در دوره دهم مجلس قرائت شد.
حواشی صحن علنی روز دوشنبه
حواشی این جلسه پس از موافقت نمایندگان با کلیات طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقه بین المللی، ندای مرگ بر اسرائیل در صحن مجلس طنین انداز شد و رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان به منظور تصویب طرح مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت تقدیر به عمل آورد.
لایحه تجارت در جلسه علنی سه شنبه
نشست علنی مجلس در روز سهشنبه، 30 اردیبهشت ماه به ریاست لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور 193 تن از نمایندگان رأس ساعت 9 صبح برگزار شد.
در این نشست نمایندگان در جریان بررسی لایحه تجارت با برخی مواد این لایحه در فصل 2 در رابطه با حقوق و تکالیف تاجر و با طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه سلامت موافقت کردند.
همچنین نمایندگان مردم در خانه ملت قوه قضائیه را موظف به تشکیل شعب دادگاه تجارت ظرف مدت 3سال از بعد از تاریخ لازم الاجراشدن قانون تجارت در کلیه حوزههای قضایی شهرستانهای مرکز استان کردند.
در ادامه نشست با رای نمایندگان جذب داوطلبان بومی توسط شورای توسعه مدیریت در اولویت قرار گرفت. همچنین نمایندگان مجلس لایحه یک فوریتی ایجاد 8 منطقه آزاد تجاری - صنعتی و ایجاد 13 منطقه ویژه اقتصادی و طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی اعاده شده از شورای نگهبان بر مصوب قبلی خود اصرار ورزیده و براساس آیین نامه داخلی مجلس این طرحها را برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند.
در این نشست با موافقت نمایندگان، گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد باشگاههای پرسپولیس و استقلال به قوه قضائیه ارجاع داده شد.
در ادامه نمایندگان مجلس وضعیت مشمولان را طبق قانون جامع ایثارگران از قراردادی به رسمی قطعی تبدیل کردند. همچنین مصوب کردند که از این پس نیروهای پیمانی نیز بتوانند وظایف ذیحسابانی که استخدام رسمی هستند را انجام دهند.
همچنین نمایندگان مجلس با کلیات و جزئیات طرح الحاق دو ماده به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی که در مورد مجازات اهانت کنندگان به ادیان الهی یا مذاهب اسلامی مصرح در قانون اساسی موافقت کردند.
در ادامه سخنگوی کمیسیون حمایت از تولید مجلس گزارش این کمیسیون درباره روند اجرای اصل 44 قانون اساسی و گزارش کمیسیون متبوعش درباره موانع تحقق اهداف جهش تولید را قرائت و تشریح کرد. همچنین سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس گزارش کمیسیون صنایع و معادن قوه مقننه در خصوص تحقیق و تفحص صنعت خودرو را قرائت کرد.
در پایان بیانیه تقدیر 206 نفر از نمایندگان مجلس از عملکرد رحمانی وزیر سابق وزارت صمت، بیانیه قدردانی 150 نماینده از تلاشهای وزیر بهداشت و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و بیانیه جمعی از نمایندگان در تقدیر از سازمان نوسازی مدارس قرائت شد.
جلسه علنی روز چهارشنبه
آخرین نشست علنی مجلس دهم در روز چهارشنبه، 31 اردیبهشت ماه به ریاست مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس با حضور 192 تن از نمایندگان برگزار شد.
در این جلسه ابتدا نمایندگان مجلس با کلیات طرح ارتقای اعتبار اسناد رسمی موافقت کردند. در ادامه با تصویب نمایندگان دفاتر اسناد رسمی مکلف شدند به درخواست طرفین معامله اسناد مربوط به قراردادهای خصوصی اشخاص را ثبت کنند. همچنین نمایندگان مجلس تصویب کردند تا از این پس تمامی معاملات ثبت شود و در صورت عدم ثبت، این معاملات در ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد.
در ادامه نمایندگان مجلس مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی را مکلف به ثبت پیش نویس قراردادها در سامانه رسمی کردند. همچنین با موافقت نمایندگان دستگاههای اجرایی مکلف به اتصال آنلاین به سامانه ثبت الکترونیک معاملات برای استعلام شدند.
در این نشست نمایندگان مجلس سازمان تامین اجتماعی را مکلف به اعلام آنلاین بدهی خود از طریق سامانه ثبت الکترونیک معاملات کردند. همچنین نمایندگان مردم در مجلس 3 ماه تا یک سال انفصال از خدمات عمومی و دولتی را برای قضات یا ماموران دولتی یا عمومی استنکاف کننده از اعتبار دادن به اسناد رسمی تعیین کردند.
در ادامه با موافقت نمایندگان دفاتر اسناد رسمی موظف به محاسبه و اخذ مالیات نقل و انتقال املاک از طریق سامانه پرداخت الکترونیک معاملات شدند و مراجع قضایی آرای قطعی هر پلاک ثبتی را باید به صورت آنلاین اعلام کنند. همچنین نمایندگان مجلس سازمان ثبت اسناد را مکلف به راهاندازی سامانهای برای ثبت اسناد عادی ظرف مدت یک سال کردند.
نمایندگان در این نشست در جریان بررسی طرح ارتقای اعتبار اسناد رسمی با ماده 12 (ساعات کاری دفاتر اسناد رسمی) موافقت کردند. همچنین نمایندگان مجلس شخص بطلان کننده را در صورت ابطال معامله رسمی مکلف به جبران خسارت کردند.
در ادامه نمایندگان مجلس سازمان اسناد را مکلف کردند در پاسخ به استعلام ثبتی دفتر اسناد رسمی برای تنظیم قرارداد پیش فروش ساختمان برای هر واحد یا سهم پیش فروش شده از یک پلاک ثبتی، شناسه یکتا منظور نموده و مراتب را در سازمان ثبت الکترونیک معاملات درج کنند.
همچنین در این نشست به منظور تامین نظر شورای نگهبان نمایندگان الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را تصویب کردند. در ادامه معاون نظارت مجلس شورای اسلامی گزارش اقدامات نظارتی مجلس در اجلاسیه چهارم دوره دهم را تشریح کرد.
همچنین نامه تقدیر نمایندگان از هیات رئیسه مجلس و بویژه علی لاریجانی و آرزوی توفیق برای خدمتگزاران مجلس یازدهم قرائت شد.
در پایان رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق اختتامیه مجلس دهم، به تشریح دستاوردهای این دوره پرداخت و از برخی تخریبها نسبت به دستگاه تقنینی کشور انتقاد کرد.
حواشی صحن علنی روز چهارشنبه
در حاشیه نشست علنی روز چهارشنبه 31 اردیبهشت 99 مجلس شورای اسلامی، در بین نمایندگانی که به دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی راه یافته اند کارتهای جدید نمایندگی و بین مابقی نمایندگان کارت ادوار توزیع شد. در آخر علی لاریجانی زنگ پایان آخرین نشست علنی مجلس دهم را رأس ساعت 11 و 45 دقیقه به صدا درآورد و نمایندگان یک عکس یادگاری دست جمعی با هم گرفتند.
- برچسبها:
- آموزش و پرورش
- افساد فی الارض
- امور اقتصادی و دارایی
- باشگاه پرسپولیس تهران
- تهران
- جمهوری اسلامی
- رژیم صهیونیستی
- سازمان تامین اجتماعی
- سازمان تبلیغات اسلامی
- سازمان ملل متحد
- سیاست خارجی
- شورای نگهبان
- صنعت خودرو
- علی لاریجانی
- فلسطین
- قانون مجازات اسلامی
- قوه قضائیه
- محیط زیست
- منطقه آزاد
- منطقه ویژه اقتصادی
- وزیر بهداشت
- یاسوج
- امنیت ملی و سیاست خارجی
- بانک مرکزی
- سپاه پاسداران
- نیروی قدس سپاه پاسداران
- اطلاعات سپاه
- کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
- مجلس شورای اسلامی