موج اعتراض به اعتبارنامه تاجگردون / انتقاد سلیمینمین از پیشنهاد ختم قرآن در مجلس / نمایندهای که نقش مهمی در پیروزی قالیباف داشت / عارف: بسیاری از اقدامات فراکسیون امید نادیده گرفته شد
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
منتخبان ملت هدایا را باز گرداندند
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ارتباط زنده با شبکه خبر درباره بازگرداندن کارت هدیه نقدی که یکی از دستگاههای اجرایی به منتخبان استان تهران در مجلس داده بود اظهار داشت: اخیرا جلسهای با حضور نمایندگان استان تهران و یکی از دستگاههای اجرایی برگزار شده بود که در پایان جلسه دو کارت هدیه به نمایندگان داده شد اما وکلای ملت از این هدیه ناراحت شده و آن را بازگرداندند.
بیشتر بخوانید:
امیرآبادی فراهانی: تمام منتخبان استان تهران هدایای یکی از دستگاههای اجرایی را باز گرداندند
***
اعتراض به اعتبارنامه تاجگردون
علی اکبر کریمی منتخب مردم اراک در مجلس یازدهم شورای اسلامی با اشاره به اعتراض جمعی از منتخبان مجلس نسبت به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران اظهار داشت: 6 منتخب دیگر نسبت به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اعتراض کردند.
وی افزود: به غیر از روحالله نجابت، بنده و علیرضا زاکانی که نسبت به اعتبارنامه آقای تاجگردون اعتراض کرده بودیم، سیدنظامالدین موسوی، مالک شریعتی، احمد نادری، علی خضریان، مجتبی رضاخواه و اقبال شاکری از جمله منتخبان جدیدی هستند که نسبت به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اعتراض کردند.
منتخب مردم اراک در مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: اعتراض این منتخبان نسبت به احتمال جعلی بودن مدرک دکتری، ایجاد شبکه خانوادگی و فامیلی در دستگاهها و شرکتهای مختلف دولتی و غیر دولتی و همچنین کسب منافع اقتصادی ویژه از طریق رانت و سودجویی از طریق سواستفاده از جایگاه نمایندگی بوده است.
لازم به ذکر است روحالله نجابت منتخب مردم شیراز و زرقان و علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در متنی از شعبه دهم مجلس شورای اسلامی نسبت به اعتبارنامه کاظم دلخوش اعتراض کردند. علت این اعتراض زمینخواری توسط کاظم دلخوش عنوان شده است.
بیشتر بخوانید:
اعتراض 3 نماینده مجلس یازدهم به اعتبارنامه تاجگردون
اعتراض به «اعتبارنامه تاجگردون» فراگیر شد
***
نقش مجلس باید احیا شود و به جایگاه اصلی خود برگردد
صادق زیباکلام، تحلیل گر اصلاح طلب به روزنامه آرمان ملی گفت: در قانون اساسی ذکر شده که مجلس باید در رأس تصمیمگیریهای کشور باشد، اما در عمل فاصله وجود دارد. این وضعیت نیز یکشبه به وجود نیامده و ریشه در دهههای گذشته دارد. به نظر میرسد این وضعیت شامل مجلس یازدهم هم خواهد شد. بنده معتقدم مهمترین خدمتی که مجلس یازدهم میتواند برای توسعه و دموکراسی در ایران انجام بدهد این است که نقش مجلس را احیا کند و به جایگاه اصلی خود برگرداند.
زیباکلام گفت: واقعیت این است که از سال آینده دیگر آقای روحانی رئیسجمهور ایران نیست و احتمالا رئیسجمهوری که همراه و همسو با مجلس یازدهم باشد، زمام امور را به دست بگیرد. بنده معتقدم اگر تندروها بتوانند شورای نگهبان را راضی کنند رئیسجمهور ایران در سال 1400 محمود احمدینژاد خواهد بود. اگر تندروها بتوانند کاری کنند که شورای نگهبان محمود احمدینژاد را تأیید صلاحیت کند، قطعا به سمتی حرکت خواهند کرد که احمدینژاد دوباره به ریاستجمهوری برسد، در غیر این صورت به افرادی مانند سعید جلیلی یا چهرهای دیگر از این طیف اکتفا خواهند کرد.
***
تحلیل جریانشناسی رای به قالیباف
آفتاب یزد درباره انتخابات هیئت رئیسه مجلس نوشت:... شاید اصولگرایان سنتی کمترین نقش دراین جایگاه را دارند و بیشترین سهم نصیب جبهه پایداری ها، مدیران احمدینژادی و البته نئو اصولگرایان شده است. قالیباف اما درهمین هیئت رئیسه با کسانی روبه روست که عملا در مقابل او قرار گرفته بودند و این نشان میدهد که کارش آنقدرها هم که فکر میکند شاید ساده نباشد.
علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب در باره ریاست قالیباف بر مجلس گفت: جایگاه قانونگذاری مطمئنا متفاوت از جایگاهی مانند شهرداری است و بنا نیست آن نگاه از بالا به پایین در این نهاد نیز شکل بگیرد اما ایشان از جهاتی دیگر نیز دچار مشکلاتی در درون مجلس خواهند بود، نگاه به ریاست جمهوری توسط او همچنان ادامه دارد نگاهی که اصولگرایان زیادی با آن موافق نیستند و این از بزرگترین چالشهای اوست. اما معتقدم به دلیل باقی ماندن این نگاه در او، قالیباف سعی میکند تا حداقل برای یکسال اول ریاست مجلس بیشتر ژست یک چهره فرافراکسیونی در درون جریان اصولگرایی به خود بگیرد، حتی در این مدت در رابطه با دولت هم از برخوردهای تند خودداری میکند. احساس میکنم که قالیباف سعی دارد تا دریکسال آینده اعتماد سازیهایی شکل دهد تا اگر پروژه ریاست جمهوری را دنبال کرد، رئیس جمهوری برخاسته از مجلس باشد. از همین روست که در مجموع من خیلی شرایط پیچیده و سختی برای یکسال آینده که او را بخواهد در تقابل با دولت قراردهد پیش بینی نمیکنم اما در درون جریان اصولگرا برای همراه کردن خود قطعا دچار مشکل خواهد بود.
فرهیختگان نوشت: از 166 رای محمدباقر قالیباف بخشی بهصورت شخصی متعلق به خود اوست و بخشی دیگر متعلق به حامیان علیرضا زاکانی، نماینده منتخب مردم قم در مجلس؛ کسی که ابتدا کاندیدای انتخابات ریاست مجلس بود و بعدا به نفع محمدباقر قالیباف کنار کشید.
حمیدرضا حاجیبابایی، نماینده مردم همدان و از وزرای دولت دهم در جریان انتخابات درونی فراکسیون اکثریت 57 رای را بهدست آورد. این تعداد را میتوان رای خالص جمع نمایندگان نزدیک به جریان پایداری بهاضافه مدیران و مسئولان دولتهای نهم و دهم دانست؛ آرایی که احتمالا میان این دو گروه حدودا نصف خواهد شد.
سرلیست اصولگرایان در تهران درحالی با 230 رای به ریاست مجلس رسید که در فراکسیون 166 رای کسب کرده بود. برای تحلیل آرای قالیباف میتوان دو فرض را درنظر گرفت؛ اول اینکه کف رای قطعی و البته شخصی وی چیزی حدود 128 رای است؛ معادل همان رایی که محسن پیرهادی نزدیکترین چهره به وی در جریان انتخاب ناظران (کارپردازان) کسب کرد. این 128 رای فاصله 38تایی با آرای قالیباف در فراکسیون دارد که احتمالا مربوط به حامیان علیرضا زاکانی است. بهطور خلاصه حداقل و حداکثر رای شخصی و قطعی رئیس مجلس هماکنون 128 تا 166 رای است... تعدادی از اعضای جبهه پایداری و بخشی از نمایندگان دارای سابقه عضویت در دولتهای نهم و دهم روی محمدباقر قالیباف اجماع کرده و به وی رای دادهاند.
{علیرضا زاکانی} رئیس احتمالی مرکز پژوهشها نقش مهمی در پیروزی محمدباقر قالیباف داشت. او دارای بدنه رای اختصاصی در مجلس است، هرچند پیش از این و بهخاطر وحدت بدنه رای خود را در اختیار جریان غالب در مجلس قرار داد... کسانی که احتمالا قریببه اتفاقشان از اعضای جمعیت رهپویان و ایثارگران انقلاب اسلامی هستند.
جهان نیوز هم نوشت: با انتخاب محمدباقر قالیباف و اعضای هیات رئیسه مجلس با آرای بالا و وحدت مثال زدنی جریان اصولگرا، چندین هفته تلاش رسانه های اصلاح طلب برای ایجاد تفرقه در مجلس یازدهم با شکست سنگینی روبه رو شد... در کنار رفتار جمعی قابل تحسین اکثریت نمایندگان اصولگرا، نقش برخی افراد برای رسیدن به این وحدت و موفقیت اولیه جریان اصولگرا در سامان دادن به مدیریت مجلس از جمله دکتر علیرضا زاکانی قابل تامل و بسیار ویژه به نظر می رسد.
بیشتر بخوانید:
***
گمانهزنیها درباره گزینههای انتخابات ریاستجمهوری
اعتماد نوشت: تجربه تاریخی نشان داده که انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری در ایران معمولا رابطهای مستقیم دارند... در ادوار مختلف هر زمان ترکیب مجلس اصولگرا بوده عمدتا دولتهای اصولگرا بر سرکار آمده و هر زمان معتدل و اصلاحطلب بوده دولتهایی با این ویژگی مستقر شده است... برخی ناظران معتقدند اصولگرایان در صحنه انتخابات ریاستجمهوری بعدی چندان هم بیرقیب نخواهند بود؛ چرا که جریان موسوم به احمدینژادیها نیز عزم ریاست بر قوه مجریه کردهاند. کما اینکه در انتخابات مجلس نیز اگر نگوییم احمدینژادیها تاثیرگذار بودند اما مدیران دستپرورده این جریان نقش مهمی ایفا کردند... البته در میان گمانهزنیها و نامها و شخصیتهایی که از آنها به عنوان کاندیداهای احتمالی ریاستجمهوری یاد میشود، صحبت از گزینهای است که اغلب معتقدند بهرغم شرایط موجود میتواند گزینه خوبی برای اصلاحطلبان باشد، محمدجواد ظریف که پس از برجام به قهرمانی ملی تبدیل شد و برای اصلاحطلبان و اعتدالیها چهرهای موجه. در حالی که برخی ناظران این گزینه را گزینه خوبی برای اجماع طیفهای رنگارنگ اصلاحات و اعتدال میدانند... علاوه بر این گزینهها همواره نام سیدابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف که یکی رییس قوه قضاییه و دیگری رییس قوه مقننه است نیز درمیان مدعیان ریاستجمهوری دیده میشود.
***
نامه عارف به مردم
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در نامهای به مردم ایران و موکلین خود ضمن ارائه گزارشی از عملکرد فراکسیون امید به تشریح چالشهای مهم کشور پرداخته و راهکارهایی برای برونرفت از وضعیت فعلی ارائه کرده است.
عارف در این نامه اعلام کرد: اگر از گذشته میپرسید، از عملکرد دولت تدبیر و امید و یا از عملکرد مجلس دهم شورای اسلامی و یا از کارکرد فراکسیون امید و شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان ایران اسلامی. پاسخ من تصدیق بسیاری از نقدهای شما به ناکارآمدیها و یا فرصتسوزیهاست. پاسخ من همراهی با دیدگاه شما در خصوص وجود تضادها و تقابلهایی است که مانع از عملکرد درست نهادهای اجرایی و تقنینی میگردد. من با شما هم نظرم که میتوانستیم در حوزههای مختلف بهتر عمل کنیم و به انتظارات شما بیشتر نزدیک شویم.
من قطعا بسیاری از نقدهای شما به خودم را به عنوان رییس فراکسیون امید مجلس و یا رییس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، وارد میدانم...
بیشتر بخوانید:
ناکارآمدیها و فرصتسوزیهای دولت و فراکسیون امید را تصدیق میکنم
***
لایحه حذف چهار صفر از پول ملی ابهام دارد
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری با اشاره به بررسی لایحه حذف چهار صفر در شورای نگهبان اعلام کرد: این لایحه نیز مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت زیرا در تبصره یک این لایحه با توجه به قرار دادن تعهدات کشور در مقابل صندوق بین المللی پول به عنوان یکی از معیارهای محاسبه و تعیین برابری پولهای خارجی نسبت به تومان و نرخ خرید و فروش ارز، مصوبه دارای ابهام شناخته شد.
کدخدایی گفت: به دلیل اهمیت این لایحه و پیگیریهای دولت از رئیس کل بانک مرکزی دعوت شد تا در جلسه شورای نگهبان حضور یابد؛ او بیش از یک ساعت در خصوص ابهامات موجود توضیحاتی ارائه کرد اما بعد از این گفتگو همچنان ایرادات فنی اعضای شورای نگهبان باقی بود.
بیشتر بخوانید:
روایت کدخدایی از چگونگی بررسی لایحه حذف 4 صفر از پول ملی
***
خوزستان همچنان در وضعیت قرمز کرونایی
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 10 خرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 282 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد.
وی افزود: از بین مبتلایان جدید، 435 مورد بستری و 1847 بیمار به صورت سرپایی خدمات رسانی شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 148 هزار و 950 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 57 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به 7 هزار و 734 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در استان خوزستان، افزود: وضعیت استان خوزستان، همچنان قرمز است.
بیشتر بخوانید:
وضعیت کرونا در کشور: 2282 ابتلا و 57 فوتی جدید
***
انتقاد سلیمی نمین از پیشنهاد یک نماینده برای ختم قرآن در مجلس
عباس سلیمی نمین، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با تسنیم درباره اظهارات اخیر حجتالاسلام حسین جلالی، منتخب مردم رفسنجان مبنی بر پیشنهاد ختم روزانه قرآن از سوی نمایندگان مجلس گفت: البته که معنویت لازمه تضمین سلامت حرکت انسانها به ویژه در جایگاههای مهم است اما بین توسل به معنویت و تظاهر به معنویت تفاوت وجود دارد. ما در تظاهر به معنویت، نه تنها به رستگاری نمیرسیم بلکه مسیرهای انحرافی و فریبکاری را راهگشا خواهیم بود. در حالی که معنویتی که در خلوت انسان را میسازد موجب قوت در پایداری راه حق خواهد بود.
وی ادامه داد: ما دولت احمدی نژاد را به عنوان نمونهای از فریبکاری در توجه به معنویات تجربه تلخ کردیم. به این خاطر هیچ وقت نباید بگذاریم این تجربه تکرار شود. مقام معظم رهبری در اولین ملاقاتشان با دولت اقای احمدی نژاد یک آسیب شناسی دقیق کردند و گفتند: این اتفاق نیافتد که شما دائم جانماز آب بکشید، اما در این جانماز هیچ نمازی خوانده نشود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه آقای جلالی میتواند برود در خانه خود قرآن بخواند، اما در مجلس که آمد نباید به این امر تظاهر کند، گفت: باید در مجلس طرح بدهد و ذهن مبارکش را به کار بگیرد. این تظاهر کردنها به هیچ وجه برای ملت راهگشا نخواهد بود و فقط عوام فریبی صرف است. مگر پیشنهاد دادن به ختم قرآن گرفتن چه چیزی که است که ایشان آن را مطرح کرده اند؟ این فکر ممکن است به ذهن هرکسی برسد.
***
ایستگاه بعدی تنها رئیس قوه سه دورهای
ایرنا نوشت: با پایان یافتن مجلس دهم یکی از مهمترین سؤالات، آینده سیاسی علی لاریجانی است؛ کسیکه 12 سال رئیس مجلس بود و پیش از آن هم مسئولیتهای مهمی در نظام داشته و به عنوان معتمد رهبری، معروف و یکی از چهرههای وزین میدان سیاست بوده است.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره کارنامه لاریجانی طی 12 سال ریاست بر مجلس میگوید: عملکرد آقای لاریجانی طی بیش از 30 سال مدیریت در نظام موفق بوده است و انباشتی از تجربیات مدیریتی رده بالا دارند؛ البته اینها صرفنظر از نقاط ضعفی است که هر فردی ممکن است داشته باشد. در مجموع، عملکرد ایشان قابل تقدیر است.
ایمانی با بیان اینکه در اعتماد رهبری به ایشان شکی وجود ندارد، میافزاید: گروهی از اصولگرایان کمی دلخوری بابت مواضع ایشان در حوادث سال 88 دارند. گروه دیگری از اصولگرایان بر این باورند که آقای لاریجانی در دفاع از حقوق مجلس در برابر دولت کمکاری کرد؛ در اداره مجلس مسیر فردی را پیش گرفتند و به نظرات و آییننامه داخلی بیتوجه بودند. مجموع این مسائل باعث دلخوری اصولگرایان از آقای لاریجانی و فاصله از ایشان شد.
***
جزئیات اختلاس 25هزار میلیاردی جوان 33ساله!
روزنامه جوان امروز در گزارشی به بررسی پرونده اختلاسی 25 هزار میلیارد تومانی که متهم ردیف اول آن جوان 33 سالهای به نام «امید اسدبیگی» است پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: امید اسدبیگی، مهرداد رستمیچگینی، مجتبی کحالزاده، جواد بصیرانی و علیاکبر میرزایی حسینزاده متهمان ردیف اول تا پنجم پروندهای هستند که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران همتا نداشته است. چند جوان که در ویترین این فساد، 5/1 میلیارد دلار از ارز کشور را که میشد برای بیماران خاص، تولید و کالاهای اساسی کشور هزینه کرد، بهراحتی دریافت کردند و با فروش آنها در بازار ارز، به یکی از بزرگترین اختلاسهای تاریخ کشور دست زدهاند.
برای آنکه بدانیم اسدبیگی تا چه اندازه خود را حقبهجانب میداند، باید بگوییم که او در یکی از جلسات دادگاه وقتی با سؤالات نماینده دادستان مواجه میشود به او تندی میکند و میگوید: «به تو چه!» قاضی دادگاه هم در واکنش به این پاسخ اظهار میکند: «چنانچه متهم و وکیل او، نزاکت جلسه را رعایت نکنند از دادگاه اخراج میشوند.»
با وجود این هنوز مشخص نیست چرا برخی همکاران او بازداشت هستند و با لباس زندان در دادگاه حاضر میشوند، اما اسدبیگی با کتوشلوار و در آزادی مطلق به دادگاه رفتوآمد میکند.