نظر علی جنتی درباره حمایت ایران از بشار اسد / حجاب و بی حجابی از نگاه علی مطهری / شیوه جدید نرخگذاری مشاورین املاک
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 22 تیرماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 5000 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 541 نفر از آنها بستری شدند.
بر این اساس مجموع بیماران کووید19 در کشور به 7 میلیون و 260 هزار و 17 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 5 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 141 هزار و 456 نفر رسید.
در حال حاضر 4 شهرستان در وضعیت قرمز، 14 شهرستان در وضعیت نارنجی، 142 شهرستان در وضعیت زرد و 288 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 64 میلیون و 690 هزار و 848 نفر دُز اول، 58 میلیون و 49 هزار و 598 نفر دُز دوم و 28 میلیون و 99 هزار و 409 نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 150 میلیون و 839 هزار و 855 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 97 هزار و 283 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
نظر علی جنتی درباره حمایت ایران از بشار اسد
علی جنتی، وزیر ارشاد در دولت روحانی و سفیر اسبق ایران در کویت درباره حمایت ایران از بشار اسد به اعتماد گفت: «حمایت ایران از بشاراسد از برخی جهات درست است، چراکه سوریه در میان کشورهای همجوار اسراییل تنها کشوری است که چه در دوره حافظ اسد و چه در دوره بشاراسد حاضر نشد با اسراییل سازش کند. سوریه از طرفی سیاستهای شجاعانهای هم در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی در لبنان و در حمایت از حزبالله دارد. حمایت ایران باعث شد که بشاراسد در قدرت بماند و اگر ایران حمایت نمیکرد سوریه هم به سرنوشتی مانند مصر و تونس دچار میشد.
جنتی درباره نقش حمایت نظامی روسیه در پیروزی نظام سوریه گفت: «پوشش نظامی روسیه بعدها اتفاق افتاد و از ابتدا روسیه حضور فعالی نداشت. آنچه در سوریه سرنوشت جنگ را تعیین کرد روی زمین بود. روسیه حتی در سالهای بعد که در سوریه وارد میدان تنها در حوزه پوشش هوایی فعال بود و پیشرفتهایی که در سوریه علیه جریان داعش و سایر نیروها اتفاق افتاد با حمایت ایران و حزبالله صورت گرفت.
من خودم شاهد بودم که جریانات تروریستی مقابل بشاراسد تا پشت دمشق و کنار زینبیه آمده بودند. چه چیزی آنها را به عقب راند؟ بمباران هوایی روسیه یا حضور (میدانی) جمهوری اسلامی و نیروهای حزبالله؟ قطعا بمباران هوایی روسیه موثر بوده، اما آنچه باعث شد آنها به عقب رانده شده و داعش شکست بخورد، همکاریهایی بود که ایران با بشاراسد داشت.»
جنتی درباره وضعیت کنونی محور مقاومت گفت: «من معتقدم که توانایی محور مقاومت بسیار بیشتر از ده سال قبل است. نیروهای حزبالله در جنگ چند ساله در داخل سوریه مبارزه کردند و در این جنگ میدانی تجربه بسیار ارزشمندی به دست آوردند، تواناییهای تسلیحاتی، امکانات بهتر و اشراف اطلاعاتی خوبی پیدا کردند.
حماس به درجهای رسیده که میتواند موشک بسازد و به اسراییل هم ضربه بزند (صرفا متحمل ضربه نشود). بنابراین در اینکه نیروهای مقاومت توانایی بیشتری پیدا کردهاند، شکی نیست.
اما تحولات دیگری که در منطقه رخ داده است مانند عادیسازی رابطه برخی دولتهای عربی با اسراییل عملا دست آنها را برای مقابله نظامی میبندد ولو اینکه نفوذ سیاسی آنها سر جای خود باقی باشد.
در انتخابات اخیر که در لبنان برگزار شد و برخی ادعا کردند که کرسیهای حزبالله لبنان کم شده اما میزان حضور عناصری که همراه حزبالله و همپیمان حزبالله محسوب میشوند در پای صندوقهای رای، از تعداد آرای همه جریانهای مقابل حزبالله بیشتر بود.»
***
دلایل شریعتمداری برای لازم نبودن برگزاری رفراندوم مجدد در ایران
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان در یادداشتی که در پایگاه شورای نگهبان منتشر شده است نوشت: «گفته میشود و دور از انتظار هم نیست که 70 درصد کسانی که به هنگام پیروزی انقلاب اسلامی در قید حیات بوده اند، از دنیا رفته اند و بر این اساس ادعا میکنند که رفراندوم تعیین نوع حکومت از استواری و اتقان قبلی برخوردار نیست! در این خصوص گفتنیها بسیار است ولی در این وجیزه به چند نکته کوتاه و مستند اشاره میشود:
الف حضور چند ده میلیونی مردم در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و نمونهها مشابه دیگر، به وضوح حکایت از آن دارد که اگر هم مردم به برخی از عملکردها انتقاد داشته باشند که طبیعی نیز هست ولی به اصل نظام کاملاً وفادار هستند.
ب در تشییع پیکر مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی، چند ده میلیون از مردم ایران اسلامی در سراسر کشور حضور یافته بودند و اگر قرار بود به درخواست همه شهرها برای تشییع جداگانه پیکر مطهر آن شهید بزرگوار پاسخ مثبت داده شود، چه بسا که تدفین آن عزیز به چند ماه بعد از شهادتش موکول میشد. حاج قاسم نماد انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و اعتقاد راسخ به امام را حل و خلف حاضر ایشان بود.
ج طی چند ماه اخیر سرود «سلام فرمانده» که با توجه به لطافت آهنگین و صلابت آهنین آن به جرات میتوان گفت که برگه هویت انقلاب اسلامی و شناسنامه ملتهای مسلمان است، با سرعتی فراتر از تصور و با شتابی معجزهگون، نه فقط سراسر ایران اسلامی را فرا گرفته، بلکه مرزهای جغرافیایی را نیز پشت سر گذاشته و هرجا مسلمانی هست و در هر منطقهای که مسلماننشین است، دلها را به تسخیر درآورده است. این استقبال بی نظیر (و نه کم نظیر) به چه معنی است؟!
د و... دهها نمونه غیرقابل انکار دیگر از گسترش روز افزون الگوی جمهوری اسلامی ایران که شرح آن مثنوی هفتاد من کاغذ است و به درازا میکشد. شورای نگهبان از این امانت گرانقدر مردم ایران و به بیان جامع تر از این امانت گرانبهای جهان اسلام و همه ملتهای مسلمان حفاظت میکند.»
***
حجاب و بی حجابی از نگاه علی مطهری
علی مطهری، نماینده سابق مجلس در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «به طور کلی سه گروه طرفدار بیحجابی هستند. یک گروه بانوانی که تحت تأثیر سبک زندگی غربی آن را از مقوله آزادی به شمار میآورند.
گروه دوم، بانوانی که در اثر محروم بودن از تربیت دینی میخواهند میل ذاتی خود به تبرج و خودنمایی را که دست خلقت برای بقای نسل در او قرار داده است ارضاء کنند. و سوم به تعبیر استاد مطهری، مردان شکارچی که میخواهند بانوان برای کامجویی آنها به آسانی در دسترسشان باشند.
به این سه گروه باید گفت اولاً جواز برهنگی از مقوله آزادی انسانی نیست. برهنگی امروز دنیای غرب هم یک بیماری است که درمان خواهد شد.
تا حدود هفتاد سال پیش این وضع رسوا در غرب نبود، بلکه بانوان پوشش تقریباً کامل داشتند. سیاستهای نظام سرمایهداری برای بهرهکشی از زنان این وضع را پدید آورد.
ثانیاً اسلام به خاطر مصلحت خانواده خواسته است که بانوان میل ذاتی خویش به تبرج و خودنمایی را مدیریت کنند. و ثالثاً اسلام نمیخواهد ارزش و احترام زن در جامعه پایین بیاید و زن به آسانی در دسترس مردان شکارچی و هرزه قرار گیرد.»
***
سفر پوتین به تهران ارتباطی به سفر بایدن به منطقه ندارد
روزنامه ایران نوشت: «سهشنبه هفته آینده (28 تیرماه) ولادیمیر پوتین برای شرکت در نشست سهجانبه ایران، روسیه و ترکیه به تهران سفر خواهد کرد...
برخی از تحلیلگران نزدیک به دولت سابق سعی در حاشیهسازی از آن دارند؛ آنها حضور رئیس جمهور روسیه در ایران را که چند روز بعد از سفر بایدن به منطقه انجام میشود به معنای عضویت ایران در بلوک بندی روسیه در شرایط جنگ سرد جدید با امریکا معرفی میکنند. درخصوص این ادعا، چند نکته قابل تأمل است تا سطح نازل این تحلیل را نشان دهد.
یکم؛ نشست سهجانبه تهران، مسکو و آنکارا در حالی در تهران برگزار خواهد شد که برنامه آن مربوط به ماهها قبل بوده است. مسأله محوری این نشست درخصوص موضوع صلح در سوریه بوده که از مدتها پیش با عنوان «اجلاس روند آستانه» مورد توجه همگان بوده است.
دوم؛ آنچه منجر به ورود روسیه به بحران سوریه شد، خواست و اراده جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر مهم شهید حاج قاسم سلیمانی به مسکو بود...
سوم؛ استفاده از شابلون جنگ سرد برای تحلیل جهان کنونی و وزن کشیهای جدید در ورود به جهان چند قطبی، امری غیرعلمی و عوامانه قلمداد میشود. برقراری رابطه «این همانی» بین مقتضیات دوران جنگ سرد و شرایط امروز دنیا امری محال است.
در صورت استفاده از این شابلون ناکارامد، باید ترکیه را هم در زمین بلوک شرق تفسیر کرد و شاهد کاهش جدی روابط برخی کشورهای منطقه با روسیه و نزدیک شدن به امریکا بود. این درحالی است که کشورهای منطقه از مدتها قبل خود را برای نظم جدید و شکل دادن روابط با همه قطبهای قدرت منطقهای و جهانی از جمله ایران، روسیه و چین آماده کردهاند.
چهارم؛ قدرت گرفتن روابط ایران با کشورهای مختلف آسیایی باعث شده یک جریان خاص در داخل کشور با تحلیلهای کاریکاتوری ایران را به عدول از سیاست راهبردی «نه شرقی نه غربی» و تکیه به کشورهای شرقی متهم کند. این تحلیل نادرست درحالی است که توسعه روابط متوازن، مستقلانه و تأمین کننده منافع ملی در دستور کار دولت سیزدهم بوده است.»
***
انتقاد روزنامه اصولگرا از دسته بندی مردم در ارائه خدمات شهروندی
روزنامه جوان نوشت: «حجاب و عفاف اگر چه در کشور ما هم قانون است و هم یک مطالبه عمومی، اما گسترش این معروف الهی و دعوت به التزام به آن نیازمند ظرافتهایی است تا مبادا به ضد خودش تبدیل شود.
در این بین گر چه همه شهروندان ملتزم به اجرای قانون هستند، اما دستهبندی مردم برای ارائه خدمات شهروندی از جمله اقداماتی است که وجهه شرعی، عرفی و قانونی چندانی ندارد و موجب بروز دو دستگی در جامعه میشود. این در حالی است که بخش مهمی از بدحجابیهای موجود در جامعه امروز به واسطه کمکاری دستگاهها در اجرایی کردن قوانینی همچون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر قانون گسترش راهکارهای حجاب و عفاف است؛ مصوبهای که اگر اجرایی میشد، امروز در جامعه با چنین وضعیتی مواجه نبودیم.
بخش دیگری از این بدحجابیها هم به واسطه تلاش سازمانیافته از سوی اقلیتی خارجنشین برای تغییر در باورها و سبک زندگی زنان و دختران کشورمان ایجاد شدهاست. نتیجه اینکه بسیاری از بدحجابان و کمحجابانی که در جامعه شاهد خودنمایی آنان هستیم، خود آسیبدیدگانی هستند که در مقاطع خاص همچون تشییع پیکر شهدا، ایام عزاداری محرم و ماه صفر و شبهای قدر و اعیاد مذهبی با نهایت خلوص قلب در مراسمها و هیئات حاضر میشوند و در بزنگاههای سیاسی همچون انتخابات هم حضوری تعیینکننده دارند.
پس همچنان که در چنین مقاطعی قائل به تفکیک و دستهبندی افراد نیستیم، برای ارائه خدمات شهروندی و عمومی هم نباید چنین دستهبندیهایی را ایجاد کرد.»
توضیحات وزیر کشور درباره اجرای قانون عفاف و حجاب
به گزارش ایسنا، احمد وحیدی، وزیر کشور در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در پاسخ به پرسشی درباره تاکید بر اجرای قانون عفاف و حجاب و دیدگاه دولت در این زمینه، تصریح کرد: موضوع زیست عفیفانه در کشور یک موضوع خیلی جدی است و البته بانوان ما و دختران ما همه غالباً و اکثراً خودشان را متعهد میدانند. ما عفیفتر و باحجابتر از زنان ایرانی در هیچجا نداریم و این جزو افتخارات کشور ماست.
وحیدی یادآور شد: حتی عزیزانی که ممکن است حجابشان کامل و دقیق نباشد و ممکن است مقداری نقص داشته باشد، آنان هم با دل و جان به انقلاب و نظام و اسلام هم اعتقاد دارند و وابسته هستند. حالا در این بین افرادی پیدا میشوند که در اثر سهلانگاری یا بیتفاوتی و غفلت آن حجابی که باید رعایت کنند، نمیکنند و خیلی از آنان هم با یک تذکر مشفقانه مشکل حل میشود و گوش میکنند.
وی افزود: بعضی از موارد خیلی نادر هم پیدا میشود که به هرحال یک مقدار حالت اصرار بر عدم رعایت قانون دارند. به هرحال قانون همهجا قانون است. مصوبات و مقرراتی که معادل قانون است همهجا باید رعایت شود و فرقی هم نمیکند که کجا باشد. در هر حوزهای از ترافیک و راهنمایی رانندگی تا مالیات و در همه مسائل اجتماعی هر مقرراتی وجود دارد باید اجرا شود.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در مورد حجاب هم مقررات و مصوباتی وجود دارد که کارکردی مشابه قانون دارد، اظهار کرد: باید اینها رعایت شود و موارد بسیار اندکی که پیدا میشود که حتی در برابر تذکرات ناصحانه، مشفقانه و محبتآمیز رعایت نمیکنند، آنوقت تذکرات مقداری جدیتر به آنان داده میشود و خیلی از آنان هم بعد از این تذکرات متنبه میشوند و به مقررات توجه میکنند.
***
زمان و مکان مذاکرات به زودی تعیین میشود
به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی سخنگوی جدید وزارت خارجه در اولین نشست خبری در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع مذاکرات برای احیای برجام و رفع تحریم ها تصریح کرد: موضع ایران در خصوص مذاکرات برای رفع تحریم ها روشن است. ما به روند دیپلماتیک و مذاکرات چند جانبه برای حل و فصل اختلافات پایبند و منتظر هستیم و همانطور که وزیر خارجه کشورمان چندین بار اشاره کردند باز ماندن پنجره دیپلماسی و مذاکرات برای حل موضوعات باقیمانده مرهون رفتار مسئولانه و حاکی از تدبیر حکیمانه ایران است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ایران به روند مذاکرات پایبند است، اظهار کرد: مذاکرات به روال گذشته از طریق تبادل پیام چه در سطح گفت وگوهای وزیر خارجه با آقای بورل و چه در سطح رایزنی های آقای باقری با آقای مورا در جریان است و نحوه جمع بندی در خصوص ادامه مذاکرات و همچنین تعیین مکان و زمان مذاکرات در رایزنی ها بین طرفین در حال انجام است و گمان می کنم زمان و مکان مذاکرات به زودی تعیین شود.
کنعانی تصریح کرد: عدم تعیین زمان و محل مذاکرات به معنای پایان مذاکرات نیست، ایران در مسیر مذاکره قرار دارد و تا زمانی که طرف های مقابل به روند مذاکره و دیپلماسی چند جانبه پایبند باشند ایران در این مسیر قرار خواهد داشت. البته همانطور که پیش از این نیز گفته ایم ایران روابط خارجی به ویژه توسعه روابط اقتصادی و تجاری خود را معطل گفتوگوهای برجام نکرده است و نخواهد کرد.
***
شیوه نرخگذاری مشاورین املاک تغییر کرد
به گزارش فارس، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز هیات دولت گفت: در جلسه امروز هیات دولت بسته پیشنهادی که پیش از این از سوی وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار مسکن و اجاره بهای این بازار تقدیم شده بود مورد بحث و بررسی تفصیلی قرار گرفت و به تصویب رسید.
بهادری جهرمی تصریح کرد: برای موجرانی که همراهی بیشتری با مستاجر را در نرخ اجارهبها و تمدید های بلند مدت اجاره مسکن داشته باشند مشوق هایی پیشنهاد شده که وزارت اقتصادبا همکاری وزارت راه در نظر بگیرد.
وی افزود: یکی از نکات مهم این آیین نامه تغییر در شیوه نرخ گذاری خدمات مشاورین املاک است یکی از عواملی که از عوامل مخرب در بازار مسکن است نحوه محاسبه نرخ خدمات مشاورین اتحادیه املاک و مسکن است که درصدی از نصاب معامله بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در این آیین نامه مقرر شد درصدی از ارزش معاملاتی املاک که مطابق قانون مالیاتها مشخص می شود، درصدی از همان ارزش به عنوان حق الزحمه مشاوران املاک تعیین شود.
***
تکذیب شایعه بازگشت ارز 4200 تومانی
به گزارش فارس، سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه بودجه در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره برخی شایعات مبنی بر بازگشت ارز 4200 تومانی توضیح داد: خیر، بحث این است که قیمت گندم تغییر نمی کند، در واقع اسمش 4200 هزار تومانی است اما ما بهالتفاوت ریالی آن را پرداخت می کنیم؛ الان دیگر چیزی به نام ارز ترجیحی وجود ندارد اگر کسی نهاده وارد کند و اگر دولت بخواهد حمایت کند باید طبق قانون بودجه 1401 مابه التفاوت ریالی آن را پرداخت کند که این مابه التفاوت ریالی برای نان و دارو در حال پرداخت است.
وی افزود: پرداخت هایی که در سازمان هدفمند سازی انجام گرفته برای حمایت از مردم برای مابه التفاوتی است که اتفاق افتاده است. امروز یکی از بحران های جدی در کشورهای غربی بحث مواد غذایی و انرژی است که بر همین اساس جهش تورم داشتند. مثلا کشورهایی که تورم در آن ها طی 40 سال صفر و یک بوده است، جهش تورمی داشتند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: ما تلاش کردیم با پرداخت هایی که انجام می شود مردم را در نوسانات قیمت جهانی حمایت کنیم. ما روغن را 700 دلار خریدیم که الان به 2400 دلار رسیده است. مردم ما خیلی رعایت کردند و دولت هم تلاش کرد با استفاده از منابع پایدار که خلق پول نکند و تورم ایجاد نکند، مردم را حمایت کنیم.
***
واکنش رئیسی به ادعاهای اخیر آمریکاییها درباره برجام
سید ابراهیم رئیسی در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت در واکنش به ادعاهای اخیر آمریکاییها در خصوص برجام گفت: آمریکاییها گفتهاند ایران باید به برجام برگردد، در حالی که جمهوری اسلامی هرگز از برجام خارج نشده و این آمریکا بوده که نقض پیمان کرده است.
رئیس جمهور افزود: امروز نه تنها برای اروپاییها به عنوان متحد آمریکاییها در مذاکرات، بلکه برای همه ملتهای جهان سؤال شده است که چرا آمریکا به تعهدات خود در برجام پایبند نماند و از آن خارج شد؟
دکتر رئیسی با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران اظهار داشت: آمریکاییها بارها گفتهاند فشاری که به ملت ایران تحمیل کردند بیسابقه و حداکثری بوده اما سخنگوی وزارت خارجه این کشور رسماً اعلام کرد این فشارها به هیچوجه کارساز نبوده و مفتضحانه شکست خورده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی از مواضع بهحق و منطقی خود عقبنشینی نمیکند، به آمریکاییها توصیه کرد که بهجای تکرار تجربه شکستخورده فشار حداکثری به ملت ایران، واقعیتها را ببینند و از گذشته درس عبرت بگیرند.
آیتالله رئیسی افزود: آمریکاییها باید در طول 43 سال اخیر متوجه شده باشند که نمیشود با زبان زور با ملت ایران سخن گفت؛ این عجیب است که آنها باز هم میخواهند با همان ادبیاتی سخن بگویند که حتماً نتیجه ای برای آنها نخواهد داشت.
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با 1+5 و 1+4 همواره کاملاً عقلانی عمل کرده و خواستههای منطقی خود را مطرح کرده است. امروز هم تیم مذاکرهکننده خواستهای خارج از چارچوبها مطرح نکرده و در تداوم مسیری که تاکنون طی شده، بر اساس موازین عمل میکند.