24 اردیبهشت ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها
استانها - ایرنا - رنگهای قرمز و نارنجی کرونایی در برخی شهرها در حال تغییر است و این شرایط نوید عبور از روزهای سخت کرونایی و موج چهارم را می دهد، تداوم کاهش آمار مبتلایان و جانباختگان، همچنان به رفتار مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی و پرهیز از عادی انگاری ها بستگی دارد .
شیوع کرونا در برخی شهرهای کشور پس از چند هفته ای که افزایشی بود در روزهای اخیر روند نزولی را طی می کند اما این به معنای عادیانگاری از سوی مردم نیست و باید همچنان دستورالعمل های بهداشتی توصیه شده رعایت شود و نظارت بر اجرای آنها نیز با قدرت در جامعه ادامه پیدا کند.
با تدابیر اتخاذ شده نظیر اعمال محدودیتها، تعطیلی سطوح مختلف مشاغل در هفته های گذشته، کاهش سفرها ترددهای غیر ضرور و انجام واکسیناسیون روند ابتلا و آمار جانباختگان کرونا تا حدی نزولی شده است و بنا به توصیه کارشناسان تنها راه حفظ سلامتی رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و خودداری از مهمان پذیری و دورهمی است، مردم همچنان باید از برگزاری هرگونه میهمانی و حضور در تجمعات خودداری کنند و به رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه دهند تا سیر نزولی شیوع کرونا همچنان ادامه یابد.
بر اساس آمار اعلامی اکنون 46 شهر کشور در وضعیت قرمز، 263 شهر در وضعیت نارنجی، 139 شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستانهای آبی به صفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آخرین آمار خود اعلام کرد: در طول 24 ساعت گذشته، 202 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 76 هزار و 433 نفر رسید.
در این اطلاعیه آمده است: از دیروز تا امروز (24 اردیبهشت 1400) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 10 هزار و 145 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 545 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 732 هزار و 152 نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تا کنون دو میلیون 196 هزار و 197 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و 468 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین 17 میلیون و 750 هزار و 149 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تا کنون یک میلیون و 713 هزار و 648 نفر دز اول واکسن کرونا و 342 هزار و 950 نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و 56 هزار و 598 دز رسید.
وضعیت کرونا در استان ها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص مراکز فعال برای تزریق واکسن گفت: 117 مرکز روستایی و شهری در استان برای تزریق واکسن کرونا فعال است و 34 مرکز تجمیعی هم برای این کار در نظر گرفته شده است.
دکتر ابراهیم شکیبا افزود: از این تعداد، 17 مرکز شهری و 18 مرکز روستایی در شهر کرمانشاه در حال فعالیت است و هشت مرکز تجمعی نیز در این شهرستان مشخص شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هشت منطقه در شهر کرمانشاه به منظور سهولت دسترسی عموم به مراکز تجمیعی تزریق واکسن کرونا مشخص شده است.
در بجنورد و به نقل از معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون پنج میلیارد و 600 میلیون ریال تسهیلات به جامعه فرهنگی و هنری این استان با عاملیت صندوق توسعه کارآفرینی پرداخت شده است که این روند همچنان ادامه دارد.
علی اکبر طهماسبی با اشاره به اینکه 60 طرح توسط اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان در سامانه درخواست تسهیلات حمایتی فعالان و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی ثبت شد، افزود پس از بررسی های کارشناسی 46 طرح به تایید رسیده و به بانک معرفی شده اند.
وی گفت: بر اساس گزارش معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکنون اهالی فرهنگ و هنر استان بیشترین سهم را از تسهیلات حمایتی با عاملیت صندوق کارآفرینی امید را به خود اختصاص داده اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم گفت: در شبانهروز گذشته از 660 نفر نمونهگیری شده از این تعداد 192 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان شناسایی شدند.
ابراهیم سلمانی افزود: از این تعداد 39 نفر در بیمارستانهای استان بستری شدندو 154 نفر در منزل دوره نقاهت خود را طی میکنند. وی با اشاره به این که امنترین مکان خانه شخصی است از مردم خواست از رفت و آمدهای های برون و درون شهری و برگزاری مراسمهای عزا و عروسی و دورهمیهای خانوادگی در تعطیلات عید فطر خودداری کنند.
در خبری دیگر از هرمزگان و به نقل از سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان، با فوت هفت نفر دیگر در استان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، شمار قربانیان کووید 19 در هرمزگان به یک هزار و 202 نفر رسید.
دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: فوت شدگان شبانه روز گذشته یک خانم و شش آقا در رده سنی 41 تا 89 سال از شهرستان های بندرعباس، رودان و میناب بودند.
وی با اشاره به خطر جدی شیوع ویروس جهش یافته کرونای آفریقایی و هندی در هرمزگان افزود: تاکنون حدود 50 مورد از این نوع ویروس در برخی از مناطق شرقی و غربی استان مشاهده شده و دو نفر نیز بر اثر ابتلا به آن فوت شدند و امروز نگرانی های بسیاری نسبت به گسترش بیشتر این ویروس در دیگر مناطق هرمزگان وجود دارد.
از اردبیل هم خبر رسیده که روند نزولی مبتلایان بستری روزانه کرونا در استان همچنان ادامه دارد و در 24 ساعت گذشته با کاهش 32 نفری نسبت به شبانه روز ماقبل به 28 نفر کاهش یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیا اعلام کرد: هم اکنون در بیمارستانهای استان362 نفر مبتلا به کرونا بستری هستند که از این تعداد 66 نفر در بخشهای ویژه تحت مراقبت قرار دارند.
دکتر شهرام حبیبزاده با اشاره به افزایش شمار بهبودیافتگان بستری در مراکز درمانی در استان اردبیل افزود: در شبانه روز گذشته 44 نفر از بیماران بستری مبتلا به کرونا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با اشاره به وضعیت شکننده همه گیری ویروس کرونا در این استان از شهروندان خواست تا با جدیت در رعایت پروتکلهای بهداشتی از ورود گیلان به موج دیگر جلوگیری کنند.
دکتر آبتین حیدرزاده اظهار داشت: از برگزاری دورهمی ها در این ایام همانند هر زمان دیگر باید به طور جدی خودداری گردد ضمن اینکه از سفرهای غیرضرور نیز باید پرهیز شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون اکثریت شهرستان های استان در وضعیت نارنجی بیماری کرونا قرار دارند، بیان داشت: باید با دقت در رعایت پروتکل های بهداشتی و اهتمام جدی به این مهم به سمت شهرهای با وضعیت زرد و سفید پیش رویم.
هم اکنون جز سه شهرستان گیلان شامل املش، شفت و تالش که در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند، بقیه شهرستان های این استان نارنجی هستند.
خبری از سیستان و بلوچستان حکایت از افزایش شمار مبتلایان دارد این را رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت که با ثبت 180 مورد ابتلا جدید کرونا در سیستان و بلوچستان تعداد مبتلایان این بیماری به 34 هزار و 202 نفر افزایش یافت.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهارداشت: هماینک 173 بیمار حاد تنفسی و 90 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
وی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه حدود 80 درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل میشود.
در البرز هم 15 بیمار کووید 19 طی 24 ساعت گذشته در بیمارستان های استان جان باختند و 111 بیمار بدحال دیگر به تخت های بستری انتقال یافتند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، اکنون 950 بیمار کووید 19 در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
از مجموع هفت شهرستان تابعه البرز، فردیس در وضعیت قرمز، کرج، ساوجبلاغ، چهارباغ و نظرآباد نارنجی و طالقان و اشتهارد زرد کرونایی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم گفت: 6 شهروند این استان در شبانهروز گذشته به دلیل کرونا جان باختند تا مجموع قربانیان ناشی از ویروس کرونا در استان به یکهزار و 788 نفر برسد.
براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا 6 شهرستان لرستان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان های 11 گانه استان در وضعیت قرمز شیوع ویروس قرار دارند.
در ایلام هم 94 ابتلای جدید کرونا در 24 ساعت گذشته در استان ثبت شده که با این احتساب مجموع مبتلایان استان به 37 هزار و 709 نفر افزایش یافته است.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم اکنون شهرستان های ایلام، ایوان، مهران، چوار، چرداول، دهلران، دره شهر، آبدانان در وضعیت نارنجی و سیروان، بدره، ملکشاهی و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.
با فوت 6 بیمار مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته آمار متوفیان استان همدان هم از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به 2 هزار و 76 نفر رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت، از مجموع 10 شهرستان استان همدان، شهرستان اسدآباد در وضعیت قرمز و مابقی شهرستان ها در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.
در خبری از یاسوج آمده که شمار قربانیان کووید 19 در کهگیلویه و بویراحمد با فوت 2 بیمار کرونایی در 24 ساعت گذشته به 637 نفر رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: بیشترین موارد مثبت در شهرستانهای بویراحمد، گچساران، کهگیلویه و دنا بوده است و از هشت شهرستان کهگیلویه و بویراحمد شهرستان های گچساران و دنا در وضعیت نارنجی، چرام در وضعیت زرد قرار دارد و بقیه همچنان قرمز هستند.
گزارش هایی با محوریت کرونا
تلخ و شیرین همزیستی جوانترین پرستار کاشمری با کرونا
تنهایی، خطری بزرگ تر از کرونا برای سالمندان
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود 161 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و 346 هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید19 جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*