28 آبان و اخبار کرونایی استانها
استانها - ایرنا - کرونا در سایه کم توجهی مردم همچنان یکه تازی میکند و شیوع آن روزهای اخیر به حدی رسید که با تصمیم ستاد ملی کرونا، محدودیت ها و شیوه های بهداشتی جدیتری از ابتدای آذرماه به مدت 2 هفته در کشور اجرا می شود.
به گزارش ایرنا، عصر دوشنبه 26 آبانماه، ستاد ملی کرونا نشست فوقالعادهای تشکیل داد تا در پایان آن خبر از تصمیم و مصوبه جدیدی بدهد و در همین زمینه دکتر رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تردد درون شهری از ساعت 21 تا 4 صبح از اول آذرماه ممنوع است و این اقدام در ادامه تشدید محدودیتها در شهرها و مناطق قرمز اعمال میشود.
در این جلسه تاکید شده بود که بحث نظارت و دستورالعملها باید متناسب باشد و برخی اصلاحات نیز انجام شود و یکایک مشاغل مورد بررسی قرار گرفته و جوانب مختلف آنها بررسی شود؛ البته با تعطیلی بانکها در آن جلسه هم موافقت نشد زیرا صنایع کشور فعال است و این فعالان اقتصادی به بانکها وابسته هستند.
به گفته دکتر رئیسی بحث محدودیت در ترددها دو نوع است؛ شهرهای قرمز دو نوع محدودیت درونشهری و بیرونشهری دارد و تهران که جزء مناطق قرمز میباشد با این محدودیتها مواجه است؛ به عنوان مثال شهروند تهرانی با پلاک بومی شاید در خارج از شهر، شغلی داشته باشد ولی قرار نیست وارد شهر دیگری شود و اگر وارد یک شهری دیگر شود، باید جریمه پرداخت کند اما اگر از محدوده شهر خارج شود و وارد شهری دیگر نشده و بار دیگر برگشته باشد، شامل جریمه نمیشود.
نگاهی به محدودیتهای استانها
پیگیری خبری ایرنا از تازهترین وضعیت محدودیت های کرونایی استانها حاکی از این است که شرایط پایتخت حادتر از سایر نقاط است و محدودیت ها با شدت بیشتری اعمال می شود، بر اساس دستور ستاد ملی مقابله با کرونا گروههای شغلی یک یعنی بیمارستان، داروخانه، مطب، آمبولانس، آتشنشانی، سوپرمارکت، نانواییها، امنیت، سلامت، تعمیرگاههای لوازم خانگی و پمپ بنزین به هیچ وجه نباید تعطیل شود، اما گروههای شغلی 2 و 3 و 4 زمانی که یک شهر در وضع قرمز باشد، تا دو هفته تعطیل میشود که تهران نیز در چنین وضعیتی قرار دارد.
رییس پلیس راه هرمزگان نیز از آغاز طرح محدودیت های کرونایی از صبح روز چهارشنبه (28 آبانماه) خبر داد و گفت: متخلفان در این طرح پنج میلیون و یکصد هزار ریال جریمه خواهند شد.
سرهنگ مهدی نیکبخت اظهار داشت: در این طرح ورود خودروهای غیر بومی به استان و خروج خودروهای بومی نیز ممنوع است و براساس برنامه ریزی های انجام شده این طرح در 9 ورودی استان و 4 ورودی بندرعباس اجرا می شود.
این در حالی است که در استان مسافر پذیر مازندران شرایط اعمال محدودیت ها هنوز مشخص نشده و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گمانهزنی درباره وضعیت کرونایی شهرهای مختلف استان را غیرمعتبر دانست و گفت که این محدودیتهای برای مازندران هم که قرار است از اول آذر به اجرا گذاشته شود، هنوز مشخص نشده است.
حسین حسن نژاد افزود: جزییات در این زمینه از جمله وضعیت کرونایی شهرها را وزارت بهداشت مشخص می کند و تاکنون چیزی به استان اعلام نشده است.
اما فرماندار مهدیشهر در استان سمنان نیز خبر داد که با اشاره به قرارگیری شهرستانهای سمنان، مهدیشهر و سرخه در نزدیکی هم، احتمال اعمال محدودیتهای یکسان در این سهشهرستان، در شرایط تعیینشده جدید از یکم آذر وجود دارد.
همچنین کردستانی ها اعمال محدودیت را با قدرت اجرا کردند و در بدو آغاز طرح بیش از 11 هزار و 349 خودرو اجازه ورود به کردستان پیدا نکردند.
علی آزادی فرمانده انتظامی کردستان گفت: ماموران پلیس راه و راهور در ایام اعمال محدودیت در کنار وظایف محوله خود برای 329 خودرو به دلیل عدم توجه به هشدارهای پلیس جریمه 500 هزار تومانی منظور کردند و همچنین در این مدت 2650 دستگاه خودرو نیز به علت تداوم تخطی از محدویتها به پارکنیگ هدایت شدهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین نیز از اجرای محدودیت ها با قدرت بیشتری خبر داد و گفت: قزوین از اول آذرماه به مدت دو هفته قرنطینه میشود.
منوچهر حبیبی اظهار داشت: درحال تکمیل و جمع بندی ابعاد مختلف این محدودیت هستیم و با نهایی شدن آنها اطلاع رسانی میشود.
از ایلام نیز خبر می رسد که محدودیت تردد به تفرجگاهها و آرامستانهای ایلام آغاز و طرح انسداد و اجرای مقررات منع تردد از امروز چهارشنبه 28 آبانماه اعمال میشود.
سرهنگ رضا همتیزاده رییس پلیس راه ایلام اظهار داشت: با توجه به شیوع گسترده کرونا و وضعیت بحرانی استان در افزایش آمار مبتلایان و فوتیها، محدودیتها به شکل سختگیرانه توسط نیروهای انتظامی و پلیس راه و با همکاری راهداری، شهرداری و سایر نهادهای ذیربط از امروز تا روز شنبه هفته آینده اجرایی خواهد شد.
اما معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی نیز جزییات محدودیت های کرونایی اعلامی از سوی دولت در استان را اعلام کرد و بر این اساس در راستای اجرای مصوبه دولت در زمینه مدیریت بیماری کویید 19 از شنبه آینده، در شهرهای دارای وضعیت زرد آذربایجان شرقی از نظر شیوع ویروس کرونا، فقط مشاغل گروه چهار تعطیل است.
علیار راستگو افزود: در شهرهای دارای وضعیت نارنجی از لحظ شیوع کرونا نیز مشاغل گروه سه و چهار تعطیل و شهرهای وضعیت قرمز نیز گروه های شغلی 2، سه و چهار تعطیل هستند ضمن اینکه از شنبه آینده خروج خودروهای بومی پلاک شخصی از شهرهای نارنجی آذربایجان شرقی و نیز ورود خودروهای غیربومی با پلاک شخصی به این شهرها ممنوع خواهد بود و متخلفان 500 هزار تومان جریمه می شوند.
در همین حال رئیس پلیس راهور گیلان گفت که با توجه به شرایط خاص این روزها در کشور و استان محدودیت های تردد وسایل نقلیه در این استان هم از شنبه اول آذرماه همزمان با سراسر کشور اعمال می شود.
سرهنگ امیر طالبی افزود: محدودیت های ترافیکی که قرار بود از ساعت 10 صبح امروز در گیلان اعمال شود، به شنبه اول آذرماه موکول شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در قم گفت: میانگین بستری بیماران کرونایی در یک هفته گذشته 530 تا 550 بیمار و آمار فوتی ها به طور متوسط بین 8 تا 10 مورد در یک تا دو هفته اخیر بوده است ضمن اینکه هم اکنون 125 بیمار بدحال نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
محمدرضا قدیر افزود: آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در قم طی هفته های اخیر روند ثابت با شیب نزولی بسیار خفیف بوده است و این در حالی است که اکثر استان های کشور در حال ثبت رکوردهای کرونایی هستند.
شرایط کرونایی استانها
در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا در جریان مهمترین خبرهای خبرنگاران ایرنا از قرار بگیرید استان لرستان هم اکنون در وضعیت فوق قرمز شیوع کرونا است و غیر از شهر چگنی که وضعیت زرد دارد مابقی شهرهای آن در حالت فوق حاد یا بحرانی هستند و از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ابتلای قطعی50 هزار و 471 شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد 996 نفر جان باخته اند.
بنا به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام؛ تمامی تختهای بیمارستانی پر شده و تنها راه حل کنترل شیوع گسترده کرونا، تعطیلی دو هفتهای تهران و مراکز استان ها است بنابراین باید دقت و نظارت جدی بر اعمال محدودیت ها صورت گیرد.
در شهرستان بروجرد نیز بنا بر گفته سرپرست فرمانداری، وضعیت این شهرستان از نظر شیوع کرونا از شرایط قرمز عبور کرده است و روزانه 90 نفر در بروجرد به کرونا مبتلا می شوند.
شرایط در استان زنجان نیز مناسب نیست بنا به گفته رییس مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان؛ با سازو کارهای انجام گرفته از مجموع تختهای فعال این بیمارستان 155 تخت در هشت بخش به بیماران کرونایی اختصاص یافته که از این تعداد 30 تخت نیز در بخش مراقبتهای ویژه است.
دکتر احمد جلیلوند افزود: در موج دوم بیماری کرونا در استان مقرر شد با هدف کاهش بار بستری هایی کرونایی در بیمارستان ولی عصر (عج) شهر زنجان، بخش کرونایی بزرگسالان در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان نیز فراهم شود.
آذربایجانغربی نیز که طی حدود 9 ماه شیوع بیماری کووید 19 در کشور، سه خیز شیوع را پشت سرگذاشته و به نظر میرسد شاهد خیز چهارم این بیماری در استان باشیم که البته به احتمال زیاد خطرناکتر از گذشته خواهد بود.
رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی در این زمینه گفت: وضعیت انتشار بیماری کرونا در این شهرستان به سمت فوق حاد رفته و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی آحاد جامعه برای کاهش مبتلایان بسیار ضروری است.
فاطمه مقدم تبریزی افزود: ظرفیت بخشهای ویژه کرونا در سه بیمارستان این شهرستان تکمیل شده است.
شرایط استان کردستان نیز به همین منوال است و هم اکنون 6 شهرستان کردستان شامل سنندج، بیجار، بانه، کامیاران، مریوان و سقز در جمع 89 شهرستان دارای وضعیت بحرانی از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا قرار گرفته که در بین این مناطق وضعیت مریوان فوق بحرانی گزارش شده است.
جانشین رییس ستاد مقابله با ویروس کرونای استان قزوین نیز تاکید کرد که: چاره کار مبارزه با کرونا افزودن تختهای بستری و خدمات درمانی نیست؛ بلکه باید به گونهای عمل شود که به این وضعیت نرسیم. حبیبی تصریح کرد: در حال حاضر در سطح استان 600 تخت برای بستری بیماران مهیا است، اما اگر تعداد بستریها به بیش از رقم تعداد تختها برسد، شرایط بسیار سختی خواهیم داشت. وی گفت: شرایط در این استان به حدی حاد است که مقرر شد سه یا چهار مهمانخانه و مسافرخانه در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهیم تا قرنطینه در این مهمانخانهها انجام شود.
وضعیت بحرانی و صعودی شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه دارد و رییس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان در این زمینهگفت: ظرفیت مراکز درمانی استان اردبیل برای پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است و در 24 ساعت گذشته 12 نفر از افراد بستری مبتلا به کووید. 19 جان خود را از دست دادند.
دکتر شهرام حبیبزاده افزود: شهرستانهای اردبیل و مشکینشهر و پاس آباد در وضعیت قرمز، شهرستانهای خلخال، اصلاندوز، نیر و گرمی در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بیلهسوار، سرعین، نمین و کوثر در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
همچنین رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد که همه شهرستانهای استان اکنون در وضعیت قرمز به سر میبرند و باید تمام جوانب احتیاطی و بهداشتی در سراسر استان رعایت شود.
مهدی محمدی افزود: 13 هم استانی دیگر در شبانه روز گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان به هزار و 129 نفر رسید.
اما نارنجی شدن چند شهر استان کردستان در بین این خبرها امید بخش بود و به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان البته شهرهای سنندج، قروه، کامیاران و مریوان همچنان در وضعیت قرمز به لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
آرزو فلاحی با بیان اینکه مناطق زرد با خطر شیوع متوسط، نارنجی پرخطر و قرمز خیلی پر خطر به شمار میآیند، اظهار داشت: شهرستانهای بیجار، سقز و بانه از وضعیت قرمز خارج و اکنون در شرایط نارنجی هستند.
آخرین آمار وزارت بهداشت از جانباختگان کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران گفت: با فوت480 بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید19 در کشور به 42 هزار و 941 نفر رسید و 27 استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
سیما سادات لاری افزود: در 24 ساعت گذشته تا ظهر امروز (28 آبان 1399) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 13 هزار و 421 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد و دو هزار و 837 نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 801 هزار و 894 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون 576 هزار و 983 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین 5712 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و 626 هزار و 631 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.
لاری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*