دوشنبه 5 آذر 1403

30 بهمن ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
30 بهمن ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

استان ها - ایرنا - خطر شیوع سویه جدید کرونا تحت عنوان اومیکرون با توجه به اینکه مردم در مواجهه با آن مقداری دچار ساده‌انگاری شده‌اند بسیار جدی است و البته این سویه بیشتر کودکان را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار استان ها، کاهش آمارهای ابتلا به کرونا طی روزهای اخیر در کشور نباید به عنوان عبور از قله موج ششم این بیماری محسوب شود زیرا سرایت‌پذیری اومیکرون بسیار بالاست و به گفته کارشناسان طبق رفتاری که از این سویه در کشورهای دیگر مشاهده شده احتمالا در موج ششم کرونا چند قله خواهیم داشت.

در همین حال مسوولان بهداشت و درمان معتقدند احتمال دارد که میزان بستری‌های کرونایی تا چند روز آینده به 4 برابر آمار فعلی برسد و در هفته اول اسفند ماه به قله پیک ششم برسیم و ممکن است که این قله تا یک ماه و نیم ماندگاری داشته باشد.

آمار مرگ و میر کرونایی در موج ششم همچنان رو به افزایش است و باور اشتباه جامعه مبنی بر بی‌خطر بودن این سویه نشان داده است که اومیکرون کمتر از دلتا قربانی نگرفته است.

در پیش بودن هفته‌های شلوغ بازار و فعالیت‌ها و رفت‌وآمدهای شب‌های پایان سال نیز نشان از هفته‌های مهم و اثرگذاری است که در پیش رو داریم.

از چند روز آینده به روال مرسوم و هر ساله شلوغی بازار شب عید رخ می‌دهد و پس از آن هم احتمالا رفت‌وآمدها و برپایی محافل خانوادگی در نوروز می‌تواند در همه‌گیری و شیوع این ویروس اثرگذار باشد.

با گسترش سویه اومیکرون در کشور و از سوی دیگر کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز در کشور از 247 به 337 شهر افزایش یافت همچنین 64 شهر نارنجی و 47 شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفت.

متاسفانه در 24 ساعت گذشته، 191 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 134 هزار و 798 نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: از دیروز تا امروز 30 بهمن 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 12 هزار و 58 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که دو هزار و 62 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 925 هزار و 485 نفر رسید.

خوشبختانه تاکنون 6 میلیون 458 هزار و 629 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و چهار هزار و 11 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون 46 میلیون و 540 هزار و 150 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

62 میلیون و 37 هزار و 154 نفر دُز اول، 55 میلیون و 42 هزار و 390 نفر دُز دوم و 22 میلیون و 68 هزار و 114 نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 139 میلیون و 147 هزار و 658 دُز رسید و در شبانه روز گذشته 264 هزار و 547 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

آخرین اخبار کرونایی استان ها

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با ابراز نگرانی از افزایش روند مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی خوزستان گفت: آمار مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان های این استان نسبت به قبل از شروع پیک 10 برابر شده است.

دکتر محمدحسین سرمست اظهار داشت: در شبانه روز گذشته هفت هزار مراجعه کننده به مراکز درمانی خوزستان داشتیم که 6 هزار و 800 نفر به صورت سرپایی درمان و مرخص شدند.

سخنگوی ستاد کرونا خوزستان نیز از شناسایی بیش از یک هزار و 330 بیمار جدید کرونایی در شبانه روز گذشته در این استان خبر داد و گفت: این میزان نسبت به روز قبل از آن 16 نفر بیشتر است.

بر اساس اعلام دبیر قرارگاه مرکزی مدیریت کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی خراسان رضوی، این استان در اوج مراجعه بیماران سرپایی کرونایی و افزایش بیماران بستری شده در موج ششم شیوع این ویروس قرار دارد.

دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: طبق پیش بینی های انجام شده تعداد بیماران کرونایی بستری شده در خراسان رضوی تا 2 هفته آینده روند افزایشی دارد از همین رو دغدغه اصلی ما افزایش ظرفیت تخت ها و مدیریت بهتر تخت های بیمارستانی است.

رییس کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی قرارگاه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز مناطق قرمز کرونایی استان خراسان رضوی که تا هفته گذشته 20 شهرستان بود اکنون به 25 شهرستان افزایش یافته است.

هم‌اینک شهرهای بردسکن، بجستان، باخرز، بینالود، تایباد، تربت جام، تربت‌حیدریه، چناران، خلیل‌آباد، خواف، خوشاب، درگز، داورزن، رشتخوار، سبزوار، سرخس، فریمان، قوچان، کاشمر، کلات، کوهسرخ، گناباد، مشهد، مه‌ولات و نیشابور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز 20 درصد ظرفیت تخت‌های تمامی بیمارستان های آذربایجان‌شرقی باید به بستری‌های کرونا تعلق بگیرد.

بهمن نقی پور بر ضرورت توزیع عادلانه بستری بیماران کرونایی در مراکز درمانی و بیمارستانی تاکید و اضافه کرد: همه واحدهای بیمارستانی استان ملزم به رعایت اختصاص 20 درصد تخت های بیمارستانی به بیماران بستری ناشی از کووید 19 هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: وضعیت کرونایی 10 شهر استان از جمله ارومیه طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرمز شده است.

این شهرستان ها شامل ارومیه به همراه خوی، ماکو و چایپاره در شمال استان و اشنویه، نقده، میاندوآب، بوکان، شاهین دژ و تکاب در جنوب استان است.

بر اساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین ، بررسی‌های جدید نشان می‌دهد 85 درصد بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان، واکسن نزده‌ها یا افرادی هستند که واکسن تکمیلی خود را تزریق نکرده‌اند.

عبدالله دیدبان افزود: 50 درصد بیماران بستری در بیمارستان ها را افراد واکسن نزده و 35 درصد را نیز افرادی تشکیل می دهند که مدت زیادی مثلا چهار تا پنج ماه از ترزیق نوبت اول یا دوم واکسن آنها گذشته و واکسن جدید تزریق نکرده اند.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، تاکنون 25 درصد گروه سنی 9 تا 12 سال و پنج درصد کودکان سنین پنج تا 9 سال استان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دکتر حسن بختیاری افزود: 20 درصد مبتلایان سویه اُمیکرون کودکان هستند لذا واکسیناسیون این گروه اهمیت دارد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در جدیدترین رنگ بندی ابتلا به کرونا و گسترش سویه اُمیکرون، تعداد شهرهای قرمز کشور به 337 شهر افزایش یافت که سنندج، بانه، دیواندره و کامیاران هم جزو این شهرها است.

به گفته بهروز اخوان، با روند کنونی افزایش آمار ابتلا و بستری بیماران، وضعیت استان طی چند روز آینده کاملا قرمز خواهد شد.

وی با بیان اینکه دهگلان تنها شهر زرد کرونا در استان است، افزود: دیگر شهرهای استان در وضعیت پرخطر بیماری قرار دارند و در موج ششم کرونا، علاوه بر تسریع در اقدام برای واکسیناسیون، افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی به شدت الزامی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با توجه به تداوم روند افزایشی میزان بستری مبتلایان و همچنین فوتی‌ها در استان براساس رنگ‌بندی جدید، 12 شهرستان اراک، ساوه، زرندیه، دلیجان، محلات، آشتیان، تفرش، فراهان، شازند، خنداب، کمیجان و خمین در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.

سید محمد جمالیان بیان کرد: پیش از این هفته گذشته شهرستان زرندیه در وضعیت زرد کرونایی قرار داشت.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: در 24 ساعت منتهی به 29 بهمن‌ماه جاری 6 نفر که نتیجه آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شده بود، جان خود را از دست دادند.

مهدی مصری اظهار داشت: دراین مدت 91 بیمار مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی با اشاره به بستری شدن 72 نفر از این تعداد، گفت: 51 نفر که طی روزهای گذشته بستری شده بودند، نیز به تشخیص پزشکان معالج برای درمان در منزل از بیمارستان مرخص شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: یک نفر به دلیل ابتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان جان باخت و شمار جانباختگان به 2 هزار و 712 نفر رسید.

دکتر مریم کوشکی گفت: طی شبانه روز گذشته 352 مبتلای جدید به کرونا در لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان کرونا در این استان به 210 هزار و 781 نفر رسیده است.

11 شهر ایلام در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت و تنها یک شهرستان در وضعیت نارنجی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شهرستان های ایلام، چوار، دره شهر، ایوان، مهران، چرداول، سیروان، آبدانان، ملکشاهی، دهلران، و بدره در وضعیت قرمز و تنها هلیلان در وضعیت نارنجی قرار دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان با تشریح روند تزریق واکسن کرونا به دانش آموزان در منطقه جنوب غرب خوزستان گفت: تاکنون 46 هزار و 667 دانش آموز در این منطقه علیه کرونا واکسینه شدند.

ساسان قربانی اظهار داشت: 56 هزار دانش آموز 12 تا 18 سال در شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان باید علیه کرونا واکسینه شوند که تاکنون 46 هزار و 667 نفر دُز اول و 34 هزار و 181 نفر نیز دُز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

بر اساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان 20 درصد بستری کرونایی‌های این استان افراد زیر 18 سال هستند که در 24 ساعت گذشته 79 نفر بستری شده جدید ثبت شده است.

سعید گل‌فیروزی اظهارداشت: در زمان حاضر با توجه به نارنجی بودن 2 شهرستان رامیان و گنبدکاووس و قرمز بودن 12 شهر دیگر استان، 541 نفر به علت ابتلا به کرونا بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با اشاره به افزایش حدود سه برابری شمار بستری شدگان بیماران مبتلا به کویید 19 کهگیلویه و بویراحمد در بخش مراقبت های ویژه گفت: افزایش مرگ و میر در هفته پایانی پایانی اسفند مهمترین نگرانی مسوولان است.

پرویز یزدان پناه افزود: در حالی که تعداد بستری شدگان در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان در سه هفته پیش چهار نفر بود هم اکنون 14 نفر در این بخش ها بستری هستند.

وی بیان کرد: آمارمجموع بستری شدگان بیماران کووید 19 در بیمارستان های کهگیلویه و بویراحمد که زمستان امسال زیر 10 نفر بود هم اکنون 167 نفر است.

روند افزایشی فوتی‌های کرونا در استان اردییل نیز در روزهای اخیر تداوم داشته و مجموع جانباختگان بیماری کووید - 19 در این استان تاکنون به 2 هزار و 663 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این باره گفت: در شبانه روز گذشته 2 بیمار کووید -19 بستری در مراکز درمانی استان جان باختند و تعداد فوتی های کرونا طی 2 سال گذشته به 2 هزار و 663 نفر افزایش یافت.

دکتر علی محمدیان اردی بیان کرد: روند افزایشی بستری‌های کرونا نیز در استان تداوم دارد و در شبانه روز گذشته با بستری 58 بیمار کووید -19 و ترخیص 48 نفر از بیمارستان مجموع بستری‌های کرونا در استان به 316 نفر رسید.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد: 71 بیمار بدحال کووید 19 طی 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی این استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند.

دکتر شهرام صیادی اظهار داشت: 516 بیمار بدحال کووید 19 اکنون در مراکز درمانی استان البرز بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند.

برچسب‌ها

30 بهمن ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها 2
30 بهمن ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها 3