دوشنبه 7 آبان 1403

اعزام حاجی‌های ایرانی پس از دو سال آغاز شد

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
اعزام حاجی‌های ایرانی پس از دو سال آغاز شد

نخستین پرواز حج 1401 ساعت 5:45 صبح روز یکشبنه 22 خردادماه، تهران را به مقصد مدینه ترک کرد.

با انجام نخستین پرواز حج، اعزام زائران ایران به عربستان برای شرکت در مناسک حج تمتع پس از دو سال وقفه، از سر گرفته شد.

به گزارش ایسنا، نخستین پرواز حج 1401 ساعت 5:45 صبح روز یکشبنه 22 خردادماه، تهران را به مقصد مدینه ترک کرد. این گروه از زائران با حضور نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، رییس سازمان حج و زیارت، وزیر راه و رییس سازمان هواپیمایی کشور، از فرودگاه امام خمینی (ره) بدرقه سفر حج شدند.

امسال قرار است 39 هزار و 400 زائر ایرانی در حج تمتع شرکت کنند که حدود 11 هزار و 300 زائر از 11 استان کشور از فرودگاه امام تهران با 48 پرواز و باقی حجاج از 17 ایستگاه پروازی دیگر در شهر‌های اردبیل، اهواز، یزد، بندرعباس، بوشهر، گرگان، همدان، اصفهان، تهران، زنجان، کرمان، مشهد، ارومیه، ساری، شیراز، تبریز و بیرجند عازم عربستان خواهند شد.

عربستان امسال همانند حج سال‌های 97 و 98 فقط اجازه پرواز با یک شرکت هواپیمایی ایرانی را داده است و زائران فقط با استفاده از ظرفیت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به حج اعزام می‌شوند.

زائران امسال در کاروان‌های 85، 115، 135 و 160 نفره به حج اعزام می‌شوند که از بین آن‌ها 40 کاروان به زائران اهل سنت ساکن در ایران اختصاص یافته که مجموعا پنج‌هزار و 200 نفر را شامل می‌شود. میانگین سنی در کاروان‌های حج امسال بین 50 و 65 است، درحالی که جمعیت زنان غالب بر مردان است. حدود 50 زائر نیز زیر 18 سال هستند و سن کوچکترین زائر به شش سال می‌رسد.

حج امسال با حدود 45 درصد جمعیتِ از هر سال برگزار می‌شود. عربستان همچنین فقط به زائران زیر 65 سال که دو دز کامل واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند، اجازه ورود می‌دهد.

از دیگر شروط سختگیرانه عربستان برای حج، الزام به ارائه تست PCR با اعتبار 72 ساعت است. همچنین زائران ملزم شده‌اند دو واکسن «مننژیت» و «فلج» را پیش از سفر تزریق کنند.

علاوه‌بر این، عربستان انواع محدودی از واکسن‌های کووید را پذیرفته که از بین آن‌ها تنها دو واکسن سینوفارم و آسترازنکا در ایران در دسترس بوده است.

هزینه حج 1401 خورشیدی /1443 هجری قمری نیز یکی از چالش‌های امسال بود. عربستان به بهانه تورم داخلی و کمبود‌های ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، قیمت برخی اقلام را افزایش داد که هزینه حج بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت ایران با یک هزار و 164 دلار افزایش برای هر حاجی به 4500 دلار رسید.

رییس این سازمان درحالی که حج امسال را «گران» اعلام کرد، گفته بود: «اگر نرخ ارز برای زائران در سال 1399 تثبت نمی‌شد، قیمت حج امسال به بیش از 135 میلیون تومان برای هر نفر می‌رسید.» سازمان حج و زیارت سال 1399 پس از آن‌که حج با همه‌گیری کرونا لغو شد، از زائرانی که آماده سفر در آن سال بودند خواست پول‌های خود را پس نگیرند تا با توجه به نوسان ارز، با این پول‌ها ارز 9 هزار تومانی خریداری و در بانک مرکزی نگهداری شود.

در نتیجه هزینه ارزی سفر حاجی‌ها در سال 1401 با ارز 9 هزار تومان محاسبه شد که ابتدا مبلغ آن رقمی بین 34 میلیون و 341 هزار تومان تا 38 میلیون و 400 هزار تومان اعلام شده بود که پس از اعمال افزایش قیمت‌ها در عربستان، هزینه سفر حج از حدود 37 میلیون تومان تا 45 میلیون تومان افزایش یافت.

همچنین در توافقی که سازمان حج با بانک مرکزی داشته، قرار شد به هر حاجی به عنوان ارز همراه یا مسافر به جای 200 یورو، 500 یورو پرداخت شود.

امسال برای هر 400 زائر یک پزشک درنظر گرفته شده که علاوه بر آن 123 پزشک در مراکز درمانی مکه و مدینه مستقر خواهند شد.

طول سفر حج 28 روز است و بازگشت زائران به کشور در هفتم مردادماه به پایان می‌رسد.

در حج امسال که پس از دو سال وقفه به خاطر کرونا برگزار می‌شود، حدود یک میلیون زائر شرکت دارند که حدود هشتصد نفر آن‌ها خارجی هستند.

از میان اخبار

9 قدم برداشتم، دخترانم زیر آوار متروپل ماندند

3 برادر سارقان اصلی بانک ملی