شنبه 19 آبان 1403

ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران

در ادامه رمال‌بازی‌های ورشکستگان سیاسی جبهه اصلاحات، یکی از افراطیون مجلس ششم مدعی شد: مباحث نازلی در مجلس یازدهم مطرح خواهد شد (!)

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

*س_کیهان_س*

آقای مرعشی! اصلاح‌طلبان را مردم از مجلس اخراج کردند

سخنگوی حزب کارگزاران از طریق روزنامه دولت، برای یک‌دست شدن مجلس یازدهم مرثیه‌سرایی کرد.

حسین مرعشی در روزنامه ایران نوشت: مجلس یک‌دست و تک‌جناحی نه تنها پدیده عجیب و جدیدی در ایران نیست که اتفاقا در دو دهه اخیر، پدیده غالب و معمول در کشور همین بوده است. بنابراین مجلس تک‌جناحی و آن هم با سیطره کامل اصولگرایان تجربه‌ای آزموده شده، خصوصا در حدفاصل مجالس هفتم تا نهم است. مجالسی که کارنامه و محصول آنها اکنون مشخص و قابل قضاوت است.

تشکیل مجلس تک‌جناحی و یک‌دست با هر مکانیزم پیش از هرگونه تفسیر و تحلیلی از اساس ناقض و مخالف فلسفه ایجاد پارلمان و دادن نمایندگی مستقیم به مردم در این نهاد است. این موضوع البته وقتی جدی‌تر و حیاتی‌تر می‌شود که متوجه کاهش میزان مشارکت عمومی پای صندوق رای و عدم وجود زمینه رقابت سیاسی در انتخابات باشیم.

اما فارغ از این موضوع که خود مسئله‌ای بسیار بنیادین است، وقتی به تجربه مجالس هفتم تا نهم و البته مناسباتی که تا همین جا بین منتخبین مجلس یازدهم به وجود آمده نگاه می‌کنیم پی می‌بریم که این یک‌دستی به معنای ایجاد یک صف سیاسی مشترک نه تنها در هیچ کدام از این موقعیت‌ها وجود نداشته بلکه خود زمینه‌ای شده برای افزایش چشمگیر اختلافات درون‌جناحی و رقابت‌های داخلی اصولگرایان.

اگر بخواهیم بروز این رقابت و تکثر را در ظرف منافع عمومی و در راستای تامین این منافع بسنجیم، این موضوع در کنار مسئله‌ای که قبلا از آن یاد شد یعنی نقض فلسفه تشکیل پارلمان، می‌تواند مانعی جدی در طرح و بروز دیدگاه‌های مختلف جامعه در سطح حاکمیت و ایجاد انسداد در روابط جامعه و حکومت باشد.

درباره این یادداشت گفتنی است؛ اولا انتخابات با مشارکت فعال اصلاح‌طلبان به‌ویژه کارگزاران - و آن هم در قالب چند لیست و نه یک لیست - برگزار شد و اگر مردم به این طیف (به‌خاطر عملکرد پرخسارت‌شان) رای ندادند، حق طبیعی و حداقلی مردم است. «این جهان کوه است و فعل ما ندا». نکند آقای مرعشی انتظار داشته مردم پس از 3 بار اعتماد در سال‌های 92 و 94 و 96 که نتیجه آن در کوچک شدن سفره مردم هویداست، مجددا به این طیف اعتماد کنند؟ این واقعیت آنقدر بدیهی و آشکار بود که برخی اصلاح‌طلبان نظیر محمدرضا عارف، جرئت نکردند مجددا نامزد انتخابات شوند و حتی 150 نفری هم که خاتمی خواستار نامزدی آنان شده بود، با آگاهی از انزجار مردم، به حرف خاتمی گوش نسپردند.

رای‌های 10 هزار تا 60 هزار نفری نامزدهای اصلاح‌طلب در تهران شدت انزجار مردم را نشان داد.

ثانیا مجلس آتی یک‌دست نیست. از نمایندگان منفرد بگیرید تا سلیقه‌های سیاسی متعددی که در میان منتخبان دیده می‌شود. مگر روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب هر روز ادعا نمی‌کنند میان منتخبان برای ریاست مجلس، اختلاف و رقابت جدی هست؟ مردم، کدام ادعا را باور کنند؟!

ثالثا مجالس هفتم تا نهم نیز برخلاف ادعا یک‌دست نبود. از جمله نشان به این نشان که جدی‌ترین اختلاف‌ها در همین مجلس نهم درباره برجام بروز کرد. همچنین در رای اعتماد یا عدم اعتماد به وزرا نیز چنین دوگانگی بزرگی در سه دوره مورد اشاره دیده شد.

در عین حال هر مجلسی اکثریت و اقلیتی دارد، چنانکه مجلس ششم دارای اکثریت اصلاح‌طلب 220 نفره و اقلیت 70 نفره بود و موجب سرشکستگی اصلاح‌طلبان شد، تا آن که به هنگام اعلام استعفا و تحصن، با بی‌اعتنایی مطلق مردم روبه‌رو گردیدند.

و بالاخره اینکه رویکرد پارلمانی، یک رویکرد درون‌ساختاری است، و حال آنکه برخی افراطیون مدعی اصلاحات، اساسا دنبال ساختارشکنی بودند و این رویکرد به بن‌بست رسیده، هیچ نسبتی با پارلمانتاریسم و کار مدنی ندارد.

آقای رمال! از مجلس ششم نازل‌تر سراغ دارید؟!

در ادامه رمال‌بازی‌های ورشکستگان سیاسی جبهه اصلاحات، یکی از افراطیون مجلس ششم مدعی شد: مباحث نازلی در مجلس یازدهم مطرح خواهد شد (!)

علی تاجرنیا به ایلنا گفته است: مشکل حال حاضر مجلس مشکل ریاست و بخش‌های دیگر آن نیست بلکه مشکلش محدود شدن اختیارات پارلمان در کشور است و مشکل این است که مجلس به انحا مختلف محدود شده و از کارآمدی لازم برخوردار نیست.

وی با بیان اینکه مجلس به جای اینکه جای چهره‌های قوی و عصاره فضائل ملت باشد، تبدیل به جایگاه افرادی شده که مورد تائید شورای نگهبان هستند و نه الزاما از افکار عمومی، ادامه داد: چنین مجلسی به جای اینکه قانونگذار و ناظر خوبی برای امور کشور باشد بیشتر در نقش مجموعه‌هایی قرار می‌گیرد که به فکر امور اجرایی در محدوده حوزه انتخابی خودشان هستند.

تاجرنیا گفت: یک دست شدن مجلس نه تنها منازعات را کم نخواهد کرد بلکه آن را به سطح نازل‌تری تعمیم خواهد داد به طوری که اگر در مجلس ششم اختلاف‌نظر در مورد مباحثی چون مسائل هسته‌ای، قانون و آزادی مطبوعات و نیز اصلاح انتخابات مجلس بود در این مجلس مسائل کم‌اهمیت‌تری محل منازعات خواهد شد.

این عضو نابغه حزب منحله مشارکت توضیح نداده که اولا اگر واقعا مجلس بی‌اختیار است، چرا در طول دو دهه اخیر برای آن سر و دست می‌شکسته‌اند و چرا از فهرست امید حمایت کردند؟ ثانیا در همین مجلس دهم، فراکسیون اصلاح‌طلبان کدام کار جدی و واقعی را برای خدمت به مردم و کشور خواست انجام دهد که اجازه پیدا نکرد؟ نه ده یا پنج مورد، فقط یک مورد را بیان کنند.

آیا برای اصلاح ساختار بودجه همت گماشتند؟ یا در مقابل تورم و گرانی افسارگسیخته چاره‌جویی کردند؟ یا معیشت مردم و کسب و کار و تولید و اشتغال را تسهیل کردند؟

ثالثا مجلس ششم و اکثریت آن، تابلوی تمام‌عیار ورشکستگی سیاسی است. نشان به آن نشان که وقتی قمپز استعفا و تحصن و نامه سرگشاده نوشتن را در کردند، با بی‌محلی مطلق مردم روبه‌رو شدند. همان کسی هم که می‌گفت «اگر مرگ موش مجانی به مردم بدهید، برایش صف می‌کشند»، اکنون به همراه شماری دیگر متواری است.

به راستی، چیزی نازل‌تر از سیاسی‌کاری، حاشیه‌سازی، چشم‌پوشی بر مفاسد نفتی بزرگ و آلت دست برخی مدیران دولتی شدن هم داریم که در مجلس ششم اتفاق افتاد؟!

مجلس ششمی‌ها می‌خواستند برنامه هسته‌ای را به خواست دشمن تعطیل کنند که سرانجام به برجام ختم شد و امروز نتیجه رسوایی آن را بر سر سفره مردم می‌بینیم. درباره قانون مطبوعات و انتخابات هم دنبال این بودند که برای عناصر نفوذی و مفسدان اقتصادی و سیاسی در نشریات و سیاست حاشیه امن درست کنند و فرار بعدی و پناهندگی برخی نمایندگان و مدیران دوره اصلاحات، به روشنی ثابت می‌کند که اینها وطن‌فروش بودند.

و بالاخره باید ابراز تعجب کرد از جماعتی که هفت سال سوءمدیریت و ولنگاری در دولت و مجلس مرتکب شده‌اند اما حال که باید پاسخگو و عذرخواه باشند، به خیال خود زرنگ‌بازی درآورده و مجلسی را که هنوز منعقد نشده متهم می‌کنند. واقعا این مدل رمال‌بازی نوبر است!

خبرآنلاین: مراقب خسارت باشید سود 187 درصدی بورس غیرعادی است

یک سایت دولتی نوشت: بورس در وضعیت غیرعادی قرار دارد و این نگرانی وجود دارد که زیان چهل درصدی متوجه برخی خریداران سهام بورس شود.

خبرآنلاین نوشت: سرمایه‌هایی که تا دیروز راه فردوسی را در پیش می‌گرفتند، حالا خیابان حافظ را ترجیح می‌دهند، حضور در بورس اوراق بهادار تهران. بازدهی بورس تهران در سال گذشته در حالی 187 درصد اعلام شد که سایر بازارهای مشابه بازدهی در محدوده 19 تا 40 درصد داشته‌اند.

تاخت و تاز قیمت‌ها در بازار سهام در حالی ادامه دارد و در شرایطی تعداد تازه‌واردان به بازار سرمایه در حال افزایش است که بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند جمعیت تازه‌وارد آماده رویارویی با واقعیات بورس نیستند.

میثم رادپور کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از وضعیت فعلی بازار سرمایه چیست؟ گفت: نکته مهم این است که بازار وضعیت عادی ندارد. مهم‌ترین نکته‌ای که مد نظر سهامداران و تازه‌واردان به بورس باید قرار گیرد، این است.

وی با اشاره به اینکه عدم واکنش بازار سرمایه به اتفاقات سیاسی و اقتصادی کمی نگران‌کننده است، گفت: در شرایط کنونی اخبار جاری تاثیرگذاری‌اش را بر بورس از دست داده و هر روز بازار سرمایه در حال رسیدن به رکورد تازه‌ای است. در حقیقت مثبت نبودن بازار سرمایه در شرایط فعلی غیر عادی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اقبال مردم به بورس در ذات خود اتفاق خوبی است، گفت: به هر حال در سال‌های اخیر نرخ ارز افزایش سیصد درصدی را تجربه کرده و نوعی احساس جاماندگی در بازار سرمایه شکل گرفته است، از سوی دیگر در شرایط کنونی وضعیت بازار تحت تاثیر مقررات سختگیرانه بانک مرکزی و وضع محدودیت‌های جدی بر نقل و انتقال پول از یک‌سو و محدود شدن دامنه پرداخت سود بانکی از سوی دیگر در کنار جدی شدن دریافت مالیات از مسکن و سکه و ارز، بخشی از سرمایه‌ها را به بورس کشید.

وی تاکید کرد: نگرانی ما اینجا متوجه طیفی است که در عمرش حتی زیان 5 درصدی را تجربه نکرده، اما با ورود به بورس ممکن است با زیان چهل درصدی روبرو شود. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: من برای درک بهتر وضعیت برای تازه‌واردان یک مثال می‌زنم، در شرایط کنونی هر فردی یک جعبه شیرینی در دست گرفته و وارد بورس شده است تا یک جعبه به علاوه یک شیرینی از بورس با خود ببرد، اما در حقیقت نمی‌داند اینجا بازاری است که شاید همان جعبه شیرینی یعنی اصل سرمایه را نیز از فرد بگیرد.

او تاثیر فضای مجازی در رونق بورس را نیز بسیار زیاد دانست و گفت: در شرایط کنونی تبلیغات سنگینی در فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی و... صورت می‌گیرد که سرمایه‌گذاری در بورس بازده بالا دارد در حالی که بسیاری از این سیگنال‌ها مبنای درست ندارد.

وی تاکید کرد: کسانی که وارد بازار شده‌اند، به قصد سود بالاتر از صد درصد و حتی سیصد درصد وارد این بازار شده‌اند در حالی که بورس دیر یا زود واقعیت خود را بازخواهد یافت.

شورای آتلانتیک: تحریم ایران احتمالا به اخراج آمریکا از عراق ختم شود

عضو ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است دولت آمریکا به دلایل متعدد نتوانسته از تحریم بر ایران نتیجه بگیرد و راهبرد فشار حداکثری نتیجه معکوس داده است.

باربارا اسلادین در پایگاه اینترنتی این اندیشکده ضمن بررسی ابعاد و نتایج راهبرد فشار حداکثری بر ایران نوشت: دو سال پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و وعده داد که راهبرد «فشار حداکثری» منجر به نتایج بهتری در مقایسیه با ماندن در برجام خواهد شد.

اما تحریم‌ها نتوانسته‌اند سیاست‌های ایران را آنچنان که ترامپ ادعا می‌کند تغییر دهند. در واقع، تحریم‌ها اوضاع را بسیار بدتر کرده‌اند.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد رویکرد ترامپ در برابر ایران نتیجه عکس داشته است.

ترامپ در سخنرانی خود در 8 مه 2018، قول داد سیاست جدید وی به «از بین بردن تهدید برنامه موشک‌های بالستیک ایران»، «متوقف کردن فعالیت‌های تروریستی ایران در سراسر جهان و مسدود کردن فعالیت‌های تهدیدآمیز آن در خاورمیانه» کمک می‌کند، با این حال، ایران برنامه موشکی خود را ادامه داده و حتی یک ماهواره نظامی را نیز به مدار پرتاب کرده است. ایران در منطقه خاورمیانه، تهاجمی‌تر شده و تنش‌هایی در خلیج فارس و عراق باعث شده است که ایالات متحده و ایران در آستانه جنگ قرار بگیرند. علاوه بر این، این حتی ممکن است ایالات متحده را وادار به ترک عراق کند و این کشور را در برابر ایران آسیب‌پذیرتر کند.

ایران حتی پس از یک سال از خروج آمریکا از برجام به صورت کامل به تعهدات خود پایبند بود، اگر ایالات متحده سعی کند با وجود عدم اجرای توافق، تحریم‌ها را بیش از پیش تشدید کند، ایران ممکن است از برجام و پیمان NPT (مسیری که کره شمالی در پیش گرفت) خارج شود. سیاست ایالات متحده در قبال ایران شکاف را با نزدیک‌ترین متحدین ما در اروپا - که سعی در حفظ برجام دارند - عمیق‌تر کرده است. تجربه نشان داده که فشار بر ایران فقط وقتی عملی و موثر خواهد بود که چندجانبه باشد و دارای اهداف واقعی و قابل دسترس باشد.

دولت ترامپ با تلاش برای مجبور کردن سایر کشورها به پیوستن به کمپین «فشار حداکثری» تحریم‌ها را به عنوان ابزاری در خدمت سیاست خارجی آمریکا تضعیف کرده است. تحریم‌ها، مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، در صورت استفاده بیش از حد، کارایی خود را از دست می‌دهند. با گذشت زمان، ملت‌ها راه‌حل‌هایی (برای عبور از تحریم‌ها) پیدا می‌کنند. وقتی ایالات متحده نیاز به اعمال تحریم در آینده داشته باشد، ممکن است دریابد که تحریم‌ها تاثیر کمی داشته باشند.

خروج ایالات متحده از برجام منجر به بی‌اعتبار شدن دولت حسن روحانی و تقویت «نیروهای تندرو» که به طرز وحشتناکی مخالف روابط عادی با ایالات متحده هستند، شده است. سال آینده، ایران به احتمال زیاد رئیس جمهوری را انتخاب می‌کند که کابینه آن پر از افراد دارای مدرک دکترا از آمریکا نباشد. مذاکره در مورد «توافق بهتر» با چنین دولتی حتی اگر جو بایدن رئیس جمهور شود، سخت‌تر خواهد بود. زمان گرانبها - هنگامی که مذاکرات می‌توانست در مورد برجام 2 ادامه داشته باشد - از بین رفته است.

این عواقب ناگوار در زمانی که بهداشت جهانی بر اثر همه‌گیری ویروس کرونا در وضعیت اضطرار قرار دارد، در حال آشکار شدن است چنین بحرانی می‌توانست توجیهی برای دولت ترامپ جهت رفع تحریم‌های ایران فراهم کند.

با این حال، ایالات متحده نتوانسته قدمی برای کاهش خصومت با ایران بردارد. تلاش برای جلوگیری از اعطای وام 5 میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول به ایران نیز وضعیت را بدتر کرد.

بازندگان این استراتژی فعلی در برابر ایران، در نهایت رهبری آمریکا در جهان خواهند بود. در سراسر جهان، بسیاری از مردم در حال حاضر با ناراحتی به کشور ما نگاه می‌کنند؛ زیرا آمار مرگ و میرها به دلیل همه‌گیری افزایش می‌یابد و دولت فدرال در تقلا برای پاسخگویی است.

درباره ایران، مانند بسیاری موارد دیگر از تغییرات آب و هوایی تا حل و فصل مناقشات دولت ترامپ یا غایب است یا مانع. داشتن مدرک دکتری در روابط بین‌الملل برای درک عواقب چنین رفتارهای بدخیمانه لازم نیست: وقتی ایالات متحده در آینده مطالبه کند، ملت‌های کمتری پیروی می‌کنند.

*س_ایران_س*

ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه

خبر اول اینکه، به‌دنبال شیوع کرونا در ترکیه، تمایل اتباع خارجی برای خرید خانه در ترکیه کاهش داشته است؛ به‌گونه‌ای که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، در ماه مارس، میزان خرید خانه توسط اتباع خارجی با هدف اخذ اقامت و شهروندی ترکیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 78.8درصد کاهش داشته و به 790 مورد رسیده است. برای مجموع چهار ماه نخست امسال، اتباع خارجی جمعا 11 هزار و 738 خانه در ترکیه خریده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 درصد کمتر شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، به گفته مرکز آمار ترکیه، طی این مدت اتباع ایرانی با خرید 157 خانه بزرگ‌ترین گروه خریدار خارجی مسکن ترکیه بوده‌اند و عراقی‌ها با 103واحد، روس‌ها با 61 واحد، افغان‌ها با 54 واحد و چینی‌ها با 40 واحد به ترتیب دومین تا پنجمین گروه بزرگ خریدار مسکن در ترکیه بوده‌اند.

طبق قوانین جدید، اتباع خارجی با خرید خانه‌ای به ارزش 250 هزار دلار و بالاتر می‌توانند شهروندی و تابعیت ترکیه را به دست آورند. از زمان تصویب این قانون، خرید خانه توسط خارجی‌ها رونق زیادی گرفته است.

تکذیب خودکشی زندانی استرالیایی

خبر دیگر اینکه، خانواده زندانی استرالیایی اعلام کردند که وی در وضعیت مطلوبی در ایران به سر می‌برد. به گزارش ایلنا به نقل از اکسپرس، خانواده یک مدرس دانشگاه استرالیا که در زندان ایران به سر می‌برد اعلام کردند که وی از سلامتی خوبی برخوردار است و ادعاهای متناقض مبنی بر خودکشی وی را تکذیب کردند.

خانواده وی روز یکشنبه بیانیه‌ای منتشر کردند مبنی بر اینکه آنها در هفته‌های اخیر با وی گفت‌وگوهای متعددی انجام داده‌اند. آنها می‌گویند که او ادعاهای مبنی بر خودکشی یا شکنجه را بشدت انکار کرده است.

خانواده وی ادامه دادند: به نظر می‌رسد او با توجه به وضعیتش از سلامتی خوبی برخوردار است. ما او را دوست داریم و دلمان برای او تنگ شده است. ما از شما می‌خواهیم به حریم خصوصی ما احترام بگذارید. وزارت خارجه استرالیا نیز تأکید کرد که آزادی این زندانی هم چنان اولویت اصلی استرالیا است.

روایت مطهری از دلایل رد صلاحیتش

دست آخر اینکه، علی مطهری در پاسخ به درخواست روزنامه کیهان که نوشته بود «علی مطهری اگر جرأت دارد علت رد صلاحیت خود را بیان کند» دلایل رد صلاحیت خود را در کانال تلگرامی اش منتشر کرد.

به گزارش خبرآنلاین وی نوشته است: آنچه به بنده به‌عنوان دلیل رد صلاحیت گفتند سه چیز بود. یکی اینکه چرا گفته‌اید «نهم دی اگر موجب تفرقه شود دیگر یوم‌الله نیست بلکه یوم الشیطان است.» گفتم درست است، الان هم همین را می‌گویم. دیگر اینکه گفتند «چرا گفته‌اید ما با آقای ابراهیم یزدی رفتار خوبی نداشتیم؟» گفتم هنوز هم همین را می‌گویم، نیازی نبود آن پیرمرد را بازجویی و زندانی کنیم. سوم اینکه گفتند چرا درباره رفع حصر خانگی محصوران صحبت کرده‌اید؟ شما باید بگویید نظر من بر رفع حصر بوده ولی وقتی نظر رهبری را شنیدم نظرم عوض شد. گفتم اولا من دروغ نمی‌گویم. ثانیا خود مقام رهبری گفته‌اند ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، باید آزاد باشد حرفش را بزند. بعد به آن حقوقدان شورای نگهبان گفتم من متأسفم که شما با این طرز فکر عضو شورای نگهبان هستید. حیف خون شهید مطهری که به زمین ریخت تا من امروز این حرف ها را از شما بشنوم. وی افزوده: بنابراین آنچه که به بنده برای دلایل رد صلاحیت گفتند همین بود و البته اگر به آن حقوقدان شورای نگهبان می‌گفتم «درست می‌فرمایید، من اشتباه کردم» قطعا صلاحیت من تأیید می‌شد ولی من پا روی اصول نگذاشتم و نخواستم این رویه غلط یعنی رد صلاحیت به خاطر اظهارنظر ادامه پیدا کند و این بلا به سر دیگران نیز بیاید.

*س_خراسان_س*

صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!

یک عضو اقتصادی در هیئت دولت با ارسال گزارشی برای تعدادی از مدیران ارشد اجرایی، اعلام کرده با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای حذف مراجعات حضوری به دستگاه های دولتی پس از شیوع ویروس کرونا، در یکی از گام های مهم نسبت به برخط (آنلاین) شدن یکی از خدمات اصلی آن دستگاه آن هم به صورت رایگان اقدام شده که طبق برآوردهای کارشناسی، منجر به حذف 150 هزار مراجعه حضوری به ادارات و یک میلیون برگه کاغذ در طول یک سال خواهد شد.

پای استارت آپ ها به بازاریابی پروژه های دولت باز شد

طبق دستورالعمل جدیدی که در هفته های گذشته برای واگذاری پروژه های دولتی به بخش خصوصی و کاهش تصدی گری ادارات، به مسئولان اجرایی ابلاغ شده قرار است با معرفی نماینده بخش خصوصی، وی موظف به ایجاد زمینه های لازم برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری و بازاریابی این پروژه ها با استفاده از ظرفیت استارت آپ ها از طریق همکاری با اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و سازمان برنامه و بودجه خواهد بود.

*س_آرمان_س*

آتیلا حجازی بستری شد

آتیلا حجازی، بازیکن و مربی پیشین استقلال که چند سالی است به ترکیه مهاجرت کرده است، با علائم یک بیماری مزموز به بیمارستان مراجعه کرده که از او تست کرونا به عمل آمده و نتیجه آن منفی اعلام شده است. با این حال او به توصیه پزشکان، برای انجام آزمایشات بیشتر در بیمارستان بستری شده است. گفته می‌شود مشکل اصلی او، اختلال ویروسی در ناحیه گوش میانی است.

داعشی‌ها از زندان فرار کردند

منابع محلی از فرار گروهی از عناصر داعش از زندانی تحت‌کنترل کردهای سوریه خبر داده‌اند. گفتنی است منابع محلی به خبرنگار خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفته‌اند، تعدادی از عناصر داعش که در زندان الهول در حومه شرقی الحسکه تحت بازداشت بودند، گریخته‌اند. این در حالی است که این زندان تحت‌کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه بوده و اکنون در منطقه حالت آماده‌باش ایجاد شده است

یک پرسپولیس سفیر میراث شد

همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، وحید امیری بازیکن خرم‌آبادی تیم ملی و باشگاه پرسپولیس به عنوان سفیر میراث فرهنگی لرستان منصوب شده است. مدیرکل میراث فرهنگی استان لرستان در مراسمی حکم افتخاری وحید امیری ملی‌پوش بااخلاق لرستانی و باشگاه پرسپولیس را به وی اهدا کرده است. سیدامین قاسمی در این مراسم گفت: استفاده از ظرفیت شخصیت‌های محبوب ورزشی در حفظ و پاسداری از میراث کهن و فرهنگی دیار زیبای لرستان زمینه‌ساز فرهنگ‌سازی و الگوبرداری نسل جوان از آنان خواهد شد.

عذرخواهی شبنم فرشادجو

تصویری از شبنم فرشادجو بازیگر تلویزیون در شبکه‌های مجازی با عنوان کشف حجاب بازیگر تلویزیون، دست به دست شده است. ساعاتی بعد این بازیگر با انتشار پیامی در صفحه‌اش از انتشار اشتباه این تصویر خبر داده است اما متاسفانه این تصویر همچنان در برخی سایت‌ها و شبکه مجازی در حال دست به دست شدن است. این در حالی است که فرشادجو در این باره نوشت: «من می‌خواستم این عکس را برای دوستم فرحناز بفرستم که قرار بود با ما بیاد کویر. متاسفانه اشتباهی چند دقیقه‌ای استوری شد. عذرخواهی می‌کنم. لطفا از انتشارش جلوگیری کنید. این کار عرفا و شرعا خلاف قانونه.»

دستگیری عاملان تیراندازی در آمل

فرمانده انتظامی مازندران در مورد دستگیری عاملان تیراندازی در آمل گفت: عاملان تیراندازی و درگیری در آمل در یکی از شهرستان‌های غرب استان دستگیر شده‌اند. سردار میرزایی در این باره گفت: در پی کسب خبری از مرکز فوریت‌های پلیسی 110 استان مبنی بر عربده‌کشی و اخلال در نظم عمومی در یکی از خیابان‌های شهر آمل از سوی تعدادی اراذل و اوباش و انتشار کلیپی از این درگیری در فضای مجازی، موضوع سریعا در دستورکار ماموران انتظامی شهرستان و پلیس امنیت عمومی و پلیس فتای استان قرار گرفت. سردار میرزایی با اشاره به فرار متهم به تیراندازی، از اقدامات اطلاعاتی و تحقیقاتی پلیس برای شناسایی مخفیگاه این فرد خبر داد و افزود: با تلاش شبانه‌روزی ماموران پلیس امنیت عمومی استان، متهم اصلی این پرونده در یکی از شهرستان‌های غرب استان شناسایی و در عملیاتی ضربتی و غافلگیرانه به همراه 2 همدستش دستگیر شده است.

خودکشی زن جوان به خاطر کرونا

زن جوان به خاطر ترس از ابتلا به ویروس کرونا خود را از خانه‌اش در طبقه ششم به پایین انداخت و جان باخت. گفتنی است مأموران کلانتری 158 کیانشهر عصر جمعه سقوط مرگبار زن جوانی را به بازپرس کشیک قتل پایتخت اعلام کرده‌اند. این در حالی است که در بررسی‌های اولیه مشخص شده است زن جوان از طبقه ششم ساختمان محل سکونتش خود را به پایین انداخته است. نسترن از زمان شیوع ویروس کرونا خانه را ترک نکرده و 3 ماه داخل خانه خود را حبس کرده بود. اما نگرانی و ترس زن 35 ساله از ابتلا به کرونا به حدی بوده که با وجود آنکه هیچ مشکل روحی و روانی نداشته، قرص آرامبخش مصرف می‌کرده است.

هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران

جدا از 2 میلیون یورویی که به او و دستیارانش داده‌اند و 6 میلیون یورویی که درخواست غرامت کرده‌اند و شاید بگیرند و شاید نگیرند، حضور این مربی در تهران خرج زیادی روی دست فدراسیون فوتبال گذاشته است. فقط مراسم استقبال از ویلموتس حدود 30 میلیون و حتی بیشتر برای فدراسیون فوتبال هزینه داشته است. گفتنی است ویلموتس همراه وکیل و مربی دروازه‌بان‌های کادرش در هتل اسپیناس پالاس اقامت کرده‌اند که فدراسیون برای سه شب 12 میلیون تومان پرداخت کرده است. این در حالی است که دو همراه او هم در اتاق‌های یک تخته که هر کدام یک میلیون تومان اجاره‌شان بود و روی هم برای سه شب می‌شد 6 میلیون، اقامت کرده‌اند. فدراسیون در آن روزها گران‌ترین مرسدس بنز تشریفاتی را هم با شبی دو میلیون و 500 هزار تومان اجاره کرده بود.

محکومیت قاچاقچی لوازم یدکی

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس، درباره محکومیت قاچاقچی لوازم یدکی گفت: ماموران انتظامی شهرستان کازرون با یکسری اقدامات اطلاعاتی موفق به شناسایی یک دستگاه کامیون حامل بار قاچاق در حومه این شهرستان شده‌اند. با توقیف این خودرو و بازرسی از آن مقادیر زیادی لوازم یدکی خارجی کشف شده که برای بررسی‌های بیشتر محموله ضبط و پرونده‌ای در این رابطه تشکیل شده است. علی مبشری در ادامه سخنانش افزود: در بازجویی‌های انجام شده از متهم پرونده، وی به صراحت به تخلف خود اعتراف و اذعان کرده است که محموله قاچاق را از جنوب کشور خریداری شده و قصد انتقال آن به شیراز را داشته که به دام قانون گرفتار شده است.

بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه

به دنبال شیوع کرونا در ترکیه، تمایل اتباع خارجی برای خرید خانه در ترکیه کاهش داشته است؛ به‌گونه‌ای که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، در ماه مارس، میزان خرید خانه توسط اتباع خارجی با هدف اخذ اقامت و شهروندی ترکیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 8/78 درصد کاهش داشته و به 790 مورد رسیده است. برای مجموع چهار ماه نخست امسال، اتباع خارجی جمعا 11 هزار و 738 خانه در ترکیه خریده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 درصد کمتر شده است. به گفته مرکز آمار ترکیه، طی این مدت اتباع ایرانی با خرید 157 خانه بزرگ‌ترین گروه خریدار خارجی مسکن ترکیه بوده‌اند و عراقی‌ها با 103واحد، روس‌ها با 61 واحد، افغان‌ها با 54 واحد و چینی‌ها با 40 واحد به ترتیب دومین تا پنجمین گروه بزرگ خریدار مسکن در ترکیه بوده‌اند.

ورود دادستانی به جولان روانشناس‌نماها

در چند ماه اخیر، به دلیل شیوع ویروس کرونا، افراد شیاد و روانشناس‌نماها که هیچ مجوز و مدرک رسمی از نهادهای ذی‌ربط ندارند، فضای مجازی را مناسب سوءاستفاده دیده و از مردم اخاذی می‌کنند. محمدمهدی تندگویان معاون امور جوانان در نامه‌ای به معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، خواستار مقابله با این افراد و ممنوعیت کار آنها شده بود. جواد بابایی معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، به دادستان عمومی و انقلاب تهران دستور داده است که این افراد شیاد و روانشناس‌نما شناسایی شده و از فعالیت و اقدامات مجرمانه آنها جلوگیری شود.

تکذیب خبر تجمیع خودرو در اتکا

روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اتکا خبر و تصویر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر تجمیع خودرو در اماکن مربوط به این سازمان اتکا را تکذیب کرد. متن این تکذیبیه به این شرح است: ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای هموطنان عزیز به اطلاع می‌رساند سازمان اتکا و شرکت‌های تابعه، علاوه بر اینکه هیچ‌گونه مالکیتی در ملک موصوف ندارد در هیچ یک از فعالیت‌های اقتصادی ناسالم نیز حضور ندارد. لازم به‌ذکر است براساس اطلاعات حاصله تصویر به نمایش درآمده و منتسب به سازمان اتکا مربوط به یکی از شرکت‌های خودروساز است که خودروهای تولید شده خود را در آن نگهداری می‌نماید و هیچ گونه ارتباطی با سازمان اتکا ندارد.

ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران 2
ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران 3
ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران 4
ایرانی‌ها، همچنان بزرگ‌ترین خریداران ملک در ترکیه / صرفه جویی یک میلیون برگه کاغذ به لطف کرونا!/ هزینه هتل اقامت ویلموتس در ایران 5