بختک دلتا روی سینه ایران / قطع زنجیره انتقال با تعطیلی کامل کلانشهرها / ماهانه 5019 قربانی + نقشه و نمودار
کارشناسان درحالی نسبت به روند صعودی کرونا در پیک پنجم هشدار میدهند که با یک حساب سرانگشتی میبینیم از ابتدای همهگیری تا روز گذشته ویروس منحوس متوسط ماهانه 5019 هموطن را به کام مرگ کشانده است.
بهگزارش مشرق، درحالی روز گذشته براساس آمارهای رسمی مجموع جانباختگان کرونا در سراسر کشور از ابتدای همهگیری به 90344 نفر رسید که با یک دودوتای ساده میبینیم در طول این دوره متوسط ماهانه 5019 نفر را از دست دادهایم.
رقمی که کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند نسبت به کل جمعیت ایران رقم بسیار بالایی از نرخ مرگ و میر شناخته میشود و در شرایط فعلی یعنی فعالیت گسترده دلتا در ایران بهترین راهکار برای کاهش هزینههای پیک پنجم تعطیلی کامل و قطع هرگونه جابهجایی غیرضروری است، در غیر این صورت تا پایان مرداد احتمال عبور از مرز 100000 فوتی دور از انتظار نیست، چون کادر درمان با توجه به کمبودهای موجود مجبور به انتخاب ارایه خدمات به بیماران بستری خواهند شد.
این درحالی است که اخبارمنتشر شده از کلانشهرهایی مثل مشهد مقدس، اصفهان و البته خود تهران این واقعیت را نمایان میکند که مراکز درمانی هم اکنون امکان ارایه خدمات مناسب شرایط را واقعا ندارند و موج قابل توجه مراجعه کنندگان به نوعی پیشبینی بحران را در راهروها و محوطه بیرونی این مراکز به واقعیت نزدیک کرده است.
کارشناسان براین باورند که تعطیلات نیم بند گذشته نه تنها هیچ تاثیری در کاهش هزینههای مدیریت پیک پنجم نداشته بلکه به نوعی به آتش زیر خاکستر آن نیز دمیده و اکنون شعلههای ویروس منحوس در جای جای ایران زبانه میکشد که نگرانی زانو زدن نظام بهداشت و درمان بعد از 18 ماه مبارزه نفسگیر را پررنگتر کرده است.
کمبود تختهای بیمارستانی برای پذیرش بیماران، توقف بیش از حد خودروهای اورژانس در محوطه بیمارستان برای تحویل بیمار، کمبود دارو، افزایش موارد فوتی کرونا در اغلب شهرستانها نسبت به پیکهای قبلی همه و همه خبر از سنگینی بختک دلتا بر سینه ایران میدهد که با به شماره افتادن نفسهای کادر درمان میتواند منجر به فاجعه شود.
در این زمینه افزایش 53 موردی شهرستانهای قرمز به مناطق پرخطر و بحرانی هفته قبل بیانگر این نکته است که هر روز تاخیر در تصمیمگیری قاطعانه برای مدیریت کم هزینه پیک پنجم با توجه به فعالیت ویروس جهش یافته دلتا که سرکشتر از انواع قبلی ویروس شناخته شده تنها میتواند به هزینههای مدیریت شرایط افزوده و با از دست رفتن هر جان هزینههای اجتماعی بسیار سنگینتری در آینده را نیز به کشورمان تحمیل کند، چون در این بین تعدادی از خانوادهها سرپرست خود را از دست میدهند.
تزریق شبانه روزی؛ تست رایگان گسترده و قرنطینه علاج واقعه قبل از فاجعه
از سوی دیگر کارشناسان تاکید دارند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و جلوگیری از زمینگیر شدن کادر درمان به دلیل حجم بالای بیماران بهترین راهکار اجرای قرنطینه کامل در کلانشهرها و نقاط بحرانی درکنار تزریق شبانه روزی و غربالگری گسترده است؛ اما آمارهای رسمی منتشر شده حداقل در روز گذشته نشان میدهد باز هم طبق معمول با هربار سیر نزولی بیماری روند واکسیناسیون هم کند میشود چون 8 مرداد تنها حدود 210 هزار نفر موفق به دریافت واکسن شدهاند.
به گفته کارشناسان اینکه مسئولان وزارت بهداشت دائم خبر از ورود محمولههای مختلف میدهند چارهکار نیست بلکه لازم است این محمولهها در کمترین زمان ممکن به مراکز واکسیناسیون تحویل داده شود تا به جامعه هدف تزریق شوند و رفته رفته شاهد افزایش سطح ایمنی جامعه باشیم چون براساس یافتههای علمی افرادی که واکسن دریافت میکنند بعد از 10 تا 14 در مقابل ویروس ایمنی بیشتری خواهند داشت.
این گروه معتقدند مشکلات لجستیکی و کمبودهایی که قبلا هم حتی خود مقامهای وزارت بهداشت به آن اشاره کردهاند عامل اصلی تاخیر در ادامه روند واکسیناسیون است و از دست دادن هر ثانیه به معنی افزایش تعداد بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی است چون براساس آخرین جدول آماری روزانه رسمی وزارت بهداشت تقریبا هر 17 ثانیه یک نفر به تعداد کل مبتلایان اضافه شده است.
این درحالی است که بررسیهای میدانی نشان میدهد در کلانشهرهایی مثل اصفهان صفوف طولانی انجام تست بهگونهای بوده که ارایه خدمات به متقاضیان با مشکل مواجه شده و ادامه این روند تنها به افزایش مراجعه کنندگان در چند روز آینده به مراکز درمانی خواهد شد هرچند همچنان باید منتظر تجربه نتایج تعطیلات 6 روزه اخیر باشیم چون اگر فردی در آن دوره به بیماری آلوده شده باشد احتمالا از امروز با ظهور علایم به مراکز درمانی مراجعه خواهد کرد.
مدیریت سرپایی و انداختن توپ به زمین بیمار
از سوی دیگر واقعیت نگران کننده مدیریت سرپایی و انجام مراحل درمان در منازل نکتهای است که قبلا هم نتایج آن را تجربه کردهایم، چون بسیاری از بیماران اگر قدر به حرکت باشند حداقل برای دریافت دارو و انجام تزریقها و تکمیل مراحل درمان مجبور به تردد در سطح شهر بوده یا اینکه با توجه به سطح حال عمومی خود بعضا در محل کارشان نیز حاضر خواهند شد و شاهد مثالش هم در پیک چهارم با تردد بیش از 40 هزار کرونا مثبت در سطح شهرها وجود دارد.
هرچند حتی اگر فرض براین باشد که سیاست یاد شده امکان مدیریت کم هزینه و کاهش هزینههای مدیریت بحران را ایجاد میکند این سئوال مطرح میشود که این کاهش برای کدام سوی معادله یعنی بیمار یا وزارت بهداشت ثبت شده است؟ نکتهای که اگر دقیقتر به آن نگاه کنیم کاملا واضح است که توپ هزینهها از سمت مراکز درمانی به زمین بیماران بستری در منزل انداخته شده است.
در این زمینه هرچند به گفته مسئولان تختهای بیمارستانی برای ارایه خدمات به بیماران بدحالتر اختصاص داده شده و آنهایی که امکان درمان در منزل دارند مراحل درمانی را در منزل طی خواهند کرد؛ اما نباید فراموش کنیم که انجام تستها و آزمایشهای دورهای، تزریقها و همچنین احتمالا تامین اکسیژن مورد نیاز همه و همه باعث میشود درخوشبینانهترین حالت یک دوره درمان برای فردی که در منزل بستری است چیزی حدود 5 تا 8 میلیون تومان هزینه داشته باشد.
این درحالی است که هزینه هنگفت زمانی ایجاد میشود که این افراد تحت درمان در منزل بهجای قرنطینه، مستقیم یا غیر مستقیم (تردد خانواده مرتبط با بیمار) در جامعه تردد داشته باشند و ویروس منحوس را دست به دست به دیگران منتقل کنند تا نهایتا بهجای مدیریت پیک پنجم زمینه آغاز پیکهای ششم و حتی هفتم را هم ایجاد کرده باشیم.
و اما واقعیت آماری...
بههرحال در شرایط فعلی پیک پنجم با فعالیت گسترده ویروس "دلتا" با سطح سرایت بسیار بالا قرار گرفتهایم و مسئولان مربوطه هم دائم با انتشار آمارهای روزانه در تلاشهستند تصویری واضح از وضعیت در اختیار هموطنان قرار دهند اما واقعیت امر در میان این اعداد و ارقام یا جداول روزانه چیست؟
براساس آخرین آمری که روز گذشته 8 مردادماه 1400 منتشر شده 24715 مورد جدید از بیماری شناسایی شده و 2856 نفر از آنها نیز برای ادامه درمان در مراکز درمانی سراسر کشور بستری شدهاند و در تاریخ یاد شده آمارها نشان میدهد 5384 نفر از بیماران که شرایط حادتری داشتهاند در بخش مراقبتهای ویژه ادامه مراحل درمان را سپری میکنند.
این درحالی است که همین آمارها نشان میدهد در دوره یاد شده 270 نفر از هموطنانمان مشخصا به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دنیا رفتهاند تا شاهد رسیدن آمار نهایی فوتیها از ابتدا تا روز گذشته به رقم 90344 نفر باشیم و درنگاه اول اگرچه نسبت به روز قبل وضعیت کمی بهتر شده اما در دوره بازه زمانی یک هفتهای و 15 روزه ماجرا به شکل دیگری خواهد شد.
برهمین اساس مقایسه آمارهای یاد شده با یک هفته قبلتر یعنی اولین روز مرداد 1400 نشان میدهد در همه زمینهها سیر بیماری کرونا صعودی بوده به صورتی که تعداد مبتلایان روزانه 13.2 درصد، موارد بستری جدید 17.4 درصد، بستری مراقبتهای ویژه 14.6 درصد و نهایتا موارد فوتی با رشدی 28.57 درصدی مهر تاییدی بر واقعیت روند بحرانی پیک پنجم است و شاهد مثال آن هم افزایش 22.8 درصد تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی یا همان نقاط بحرانی در نقشه کشورمان است.
استان اصفهان
آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان 4276 نفر بودند که 1762 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 435 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 246 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2376 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 317 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 13 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 7 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
نجیمی خاطرنشان کرد: تعداد افرادی که برای تست کرونا به مراکز منتخب بهداشت و آزمایشگاههای طبی اصفهان مراجعه میکنند در یک هفته اخیر با اوجگیری موج پنجم کرونا بسیار افزایش یافته است.
وی افزود: به طوری که از حدود 3 هزار نفر از اواسط تیر به 5 هزار نفر در مرداد رسیده و تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در استان اصفهان نیز افزایش چشمگیری یافته و همچنین میزان تست های مثبت کرونا به بیش از 40 درصد رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در مراکز بهداشت منتخب برای تست کرونا با تجمع مراجعه کنندگان مواجه هستیم که خطرات بسیاری برای آنها به همراه دارد، گفت: تعداد بستریهای روزانه از اواخر تیر امسال روند افزایشی به خود گرفت و به حدود 300 نفر رسید اما در ماه مرداد به نزدیک 500 نفر رسیده است.
نجیمی ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارستانها از بیماران کرونایی اشباع شدند حدود 600 بیمار کرونایی بر اساس تشخیص پزشک در منزل بستری هستند و تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
استان بوشهر
سعید کشمیری با اشاره به روند صعودی مبتلایان و بستریهای کرونایی استان بوشهر اظهار داشت: روز گذشته حدود 200 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد بیش از 50 درصد آنان به کرونا مثبت، قطعی است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون 55 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 11 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ثبت 7 مورد فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا خاطر نشان کرد: 4 آقا و 3 خانم با سن بین 37 تا 73 سال روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان فوت کردند و جانباختگان کرونایی استان به یکهزار و 420 نفر رسید.
کشمیری با اشاره به اینکه مبتلایان به کرونا در استان بوشهر از مرز 66 هزار نفر گذشته است گفت: در پیک پنجم کرونا به سبب جهش ویروس کرونا که به شکل خطرناکتر منتقل میشود علاوه بر افراد میانسال و مسن، کودکان و اطفال را هم درگیر کرده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به تسریع در روند واکسیناسیون کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: اکنون روزانه بیش از 10 هزار نفر واکسن کرونا در شهرها و روستاهای استان بوشهر دریافت میکنند.
کشمیری تأکید کرد: افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن کرونا حتما باید در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام و پس از دریافت پیامک نوبتدهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه واکسن بر اساس گروههای سنی اعلام شده در استان بوشهر موجود است تصریح کرد: افزون بر 163 هزار نفر از جمعیت استان بوشهر تاکنون حداقل یک دز واکسن کرونا دریافت کردهاند و این درحالی است که به 24 هزار نفر از مردم استان هر 2 مرحله واکسن کرونا تزریق شده است.
استان کرمان
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و 97 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 647 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 90 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 199 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 82 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 79 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 185 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 28 هزار 573 مورد رسیده است.
وی به فوت 28 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 540 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 325 هزار و 512 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 85 هزار و 405 مورد است.
استان مرکزی
سید محمد جمالیان، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در شهرهای استان مرکزی اظهار داشت: طبق آخرین اعلام رنگ بندی کرونایی استانها و شهرستانهای کشور که از نهم مرداد اعمال خواهد شد، تمام شهرستان های استان مرکزی به غیر از 3 شهرستان خنداب، کمیجان و فراهان که نارنجی اند، به رنگ قرمز در خواهند آمد.
وی افزود: در این رنگ بندی، شهرستانهای اراک، ساوه، خمین، شازند، زرندیه، تفرش، آشتیان، دلیجان و محلات در وضعیت قرمز قرار دارند.
رئیس علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در آخرین اعلام رنگ بندی وزارت بهداشت هیچ یک از شهرستان های استان که تا پیش از در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند، در این وضعیت قرار ندارند و این یعنی استان مرکزی در وضعیت بحرانی و حساسی قرار گرفته است.
جمالیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط برای مردم استان بسیار حساس و سرنوشت ساز است، گفت: باید آرایش جنگی بگیریم و در این راه هرکس و یا هر ارگانی که کاری از دستش بر می آید باید به کمک دانشگاه علوم پزشکی و مدافعان سلامت و کادر بهداشتی بیاید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: هرچند سرعت واکسیناسیون در استان، سرعت خوب و قابل قبولی نسبت به میانگین کشوری است اما نباید این نکته را که تا رسیدن به ایمنی کامل جامعه، رعایت پروتکل های بهداشتی اولین و مهمترین اصل مدیریت این بیماری است را فراموش کنیم.
جمالیان خاطرنشان کرد: استان های اطراف و همجوار استان مان نیز وضعیت خوبی ندارند و باید با دقت و هوشیاری کامل روز ها و هفته های پیش رو را سپری کنیم در غیر اینصورت غافلگیر شده و تلفات به مراتب بدتر و سنگینتری نسبت به موج های قبلی خواهیم داد.
استان فارس
اعلام جدید وضعیت رنگبندی در استانهای مختلف نشان از یک بحران فراگیر دارد، اغلب استانهای کشور یکپارچه قرمز شدهاند که نشانگر خوبی به لحاظ وضعیت گسترش بیماری نیست.
در استان فارس نیز این موضوع کم و بیش شبیه به سایر استانها است، بر این اساس از 36 شهرستان این استان 5 شهرستان اقلید، بوانات، رستم، سروستان و مهر در وضعیت نارنجی، 2 شهرستان خرمبید و فراشبند در وضعیت زرد و دیگر شهرستانها در وضعیت قرمز به سر میبرند.
همچنین بر اساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 72 هزار و 629 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 316 هزار و 62 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی نیز 126 هزار و 359 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 22 هزار و 666 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 338 هزار و 728 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
بر این اساس هم اکنون 3 هزار و 215 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 312 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن 16 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری به پنج هزار و 153 نفر رسیده است.
استان هرمزگان
دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 395942 بوده و در روزهای اخیر اکثر تستها مثبت بوده و روند بیمار یابی افزایش یافته است.
وی افزود: ویروس منحوس کرونا به شدت در کمین است تختهای بیمارستانی تکمیل شده و موارد فوتی رو به افزایش است از مردم خوب استان میخواهیم در خانه بمانید، ماسک بزنید و در دورهمیها شرکت نکنید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در شبانه روز گذشته 224 بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای هرمزگان بستری شدند و مجموع بیماران بستری به رقم 1168 نفر رسید و تختهای بیمارستانی تکمیل شد.
وی تصریح کرد: از این میزان 129 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 23 بیمار وخیم گزارش شده است.
نوروزیان گفت: متاسفانه در شمار افراد بیمار قرنطینه در منزل نیز با شیب صعودی تندی مواجه شده و با عبور از مرز 15 هزار بیمار در نزدیکی مرز 16 هزار بیمار قرار گرفته که اگر رعایت نشود میتواند نگرانیها را افزیش دهد.
وی تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 16 بیمار دیگر شامل 11 آقا و 5 خانم در محدوده سنی 21 الی 94 سال از شهرستانهای حاجیآباد (دو نفر)، بندرعباس (9 نفر)، رودان، پارسیان، بندرلنگه، میناب و قشم هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1682 نفر رسید.
استان آذربایجان غربی
جواد آقازاده، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته 6 نفر در شهرهای ارومیه، چالدران و سلماس به خاطر بیماری کرونا جان باختند تا آمار کل فوتیها به چهار هزار و 898 نفر برسد.
وی تصریح کرد: همچنین 802 نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند تا کل مبتلایان به عدد 194 هزار و 203 نفر برسد و نگرانیها از بابت افزایش بیماری بیشتر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: در شبانه روز گذشته یک هزار و 61 نفر دچار سندروم حاد تنفسی در بیمارستان های آذربایجان غربی شده و 499 نفر نیز به عنوان بیمار مشکوک به کرونا بستری شدند.
وی به آمار واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: 10 هزار و 874 نفر در شبانه روز گذشته واکسن کرونا دریافت کردند تا شمار دریافت کنندگان به 375 هزار و 262 نفر برسد.
استان گلستان
موج پنجم شیوع کرونا بی رحمانه در حال تاخت و تاز است و وضعیت را در استان گلستان به شدت بحرانی کرده است. تعداد موارد ابتلا و بستری با شتاب زیادی در حال افزایش است و محدودیت تختها و تجهیزات بیمارستانی مانند دستگاههای اکسیژن ساز و ونتیلاتور و غیره نگرانیهای جدی برای مدیریت این شرایط در روزهای آینده به وجود آورده است
تداوم روند صعودی کرونا در استان گلستان سبب شده تا حدود نیمی از تختهای بیمارستانی این استان به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص داده و ظرفیت اغلب بیمارستانها نیز تکمیل شود.
وضعیت جمعیتی، فرهنگی، معیشتی و غیره در استان گلستان با بسیاری از استانها متفاوت است؛ از همین روی در دو سه مرحله پیشنهاد واکسیناسیون افراد بالای 50 سال در استان را مانند برخی استانها از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان و غیره مطرح کرد که در سفر روز گذشته جان بابایی، معاون وزیر بهداشت این موضوع اعلام و قرار شد به زودی واکسیناسیون همه افراد بالای 50 سال در استان انجام شود.
در حال حاضر طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان یکهزار و 461 بیمار مبتلا به کرونا در استان بستری هستند که 165 نفر از آنها تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و 51 نفر هم به ونتیلاتور وصل هستند.
با ورود واکسن برکت در روزهای گذشته به استان روند واکسیناسیون سرعت بیشتری گرفته و تا کنون 147 هزار و 642 نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند و نوبت دوم واکسن هم به 39 هزار و 877 گلستانی تزریق شده است.
همچنین از مجموع واکسنهای تزریق شده در استان 12 هزار و 722 دز از واکسن کوو ایران برکت بوده است. ضمن اینکه فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم اعلام کرده واکسیناسیون بدون وقفه همچنان در استان ادامه دارد اما مردم باید بیش از گذشته خطر کرونا را جدی بگیرند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
استان خراسان شمالی
دکتر سید احمد هاشمی امروز در ستاد استانی کرونای خراسان شمالی اظهار داشت: در حال حاضر 446 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند و طی 24 ساعت گذشته 69 بیمار در بیمارستانهای استان بستری و 4 نفر هم متاسفانه فوت شدند.
وی افزود: با توجه به شروع پیک جدید کرونا بیشتر افراد مبتلا به کرونا در گروههای سنی پایینتر قرار دارند. ضمن اینکه درصد تستهای مثبت کرونا در خراسان شمالی بالای 40 درصد است. رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر 56 درصد جمعیت بالای 60 سال خراسان شمالی واکسینه شدند. گروههای سنی 70 تا 80 سال بالای 80 درصد هم واکسینه شدند و گروه زنده هشتاد سال به بالا نیز حدود 80 درصد واکسن کرونا را تزریق کردند اما متاسفانه برخی افراد تمایل واکسینه شدن ندارند لذا تقاضا میشود در اولین فرصت به مراکز تزریق واکسن کرونا مراجعه کنند.
هاشمی تصریح کرد: تنها 49 درصد مردم خراسان شمالی پروتکلهای بهداشت را رعایت میکنند هرچند از میانگین کشوری بالاتر هستیم اما متاسفانه وضعیت خوبی نداریم
وی با انقاد از برگزاری مراسمات عروسی و عزا در استان گفت: هرچند تعدادی از تالارهای مرکز خراسان شمالی به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی پلمپ شدند اما اقدام به پلمپ شرکت کردند. شب گذشته هم تمامی تالارهای پذیرایی بجنورد به سمت مشهد فعالیت داشتند لذا از مراجع قضایی تقاضا میشود همچنان در کنار علوم پزشکی بوده و به جد با چنین مواردی برخورد نمایند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد تختهای بیمارستان های استان اشغال است و از چندی پیش بیمارستان امام رضا نیز فعال شده و بیمارانی که نیاز به تزریق داروی روزانه دارند میتوانند به این بیمارستان مراجعه کنند. تا پیش از شروع پیک جدید کرونا در خراسان شمالی روزانه 150 تا 200 تست کرونا از هماستانیها گرفته میشد اما در حال حاضر روزانه بیش از 600 تست از افراد مشکوک به کرونا گرفته میشود.
استان البرز
محمد فتحی در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 114 بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 53 هزار و 393 نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 1210 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 16 بیمار کرونایی جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 4690 نفر رسیده است.
فتحی با اشاره به اینکه از میزان موارد بستری در مراکز درمانی استان البرز ابتلای 655 نفر به بیماری کرونا قطعی شده است، ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 47 هزار 486 نفر از مراکزدرمانی ترخیص شدهاند.
استان گیلان
16 شهرستان از 17 شهرستان استان گیلان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و تنها شهرستان املش در وضعیت نارنجی است.
با وجود آمار صعودی بستریشدگان کرونایی در شهرستان املش این شهرستان نیز در روزهای آینده به وضعیت قرمز در میآید لذا بیشترین آمار بستریشدگان مربوط به شهرهای آستارا، رودسر، انزلی، رشت، لنگرود و لاهیجان است.
در حالی که وضعیت کرونا در استان گیلان روز به روز به شرایط بحرانی نزدیکتر میشود اما میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در این استان و زدن ماسک همچنان روند کاهشی دارد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر میزان استفاده مردم استان گیلان از ماسک به 35 درصد کاهش پیدا کرده است این در حالی است که یکی از مهمترین و اصلیترین راه مقابله با کرونا زدن ماسک است.
روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا و بستریشدگان در استان گیلان به گونهای است که این استان با کمبود تختهای بیمارستانی بهویژه در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها مواجه است.
بخشهای غیرکرونایی بیمارستانهای گیلان اکنون برای بستری بیماران کرونایی در حال تخلیه است و میتوان گفت تقریبا خدمات درمانی در اکثر شهرستانهای به بیماری کرونا محدود شده است.
تعداد کل بستریشدگان کرونایی در استان گیلان اکنون به هزار و 250 نفر رسیده که 250 نفر از این بیماران کرونایی در 24 ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شدهاند همچنین 200 بیمار نیز در شرایط وخیم به سر میبرند.
شیوع گونههای جهش یافته کرونا در گیلان نظیر ویروس کرونای دلتا و هندی سبب شده تا آمار فوتشدگان ناشی از کرونا در استان شیب صعودی داشته باشد به طوری که 15 بیمار کرونایی روز گذشته در گیلان فوت شدند.
استان همدان
دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: تاکنون مجموع بیماران کرونا مثبت استان در بخش بستری به 19 هزار و 969 و سرپایی 51 هزار و 161 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه در روز گذشته سه بیمار مبتلا به کرونا به علت شدت بیماری جان خود را از دست دادهاند، تصریح کرد: متاسفانه آمار فوتیهای بیماری تاکنون به 2 هزار و 343 مورد رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: در روز گذشته 878 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به اورژانسبیمارستانها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند که از این تعداد 155 نفر در بخش عادی بستری شدند.
طاهری افزود: 18 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 44 بیمار بستری در بیمارستانهای استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز اظهار داشت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همهگیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستانهای اسدآباد 915، بهار یک هزار و 53، تویسرکان یک هزار و 91، رزن 833، درگزین 298، فامنین 329 و کبودراهنگ یک هزار و 96 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تاکنون سه هزار و 727 نفر در ملایر، 2 هزار و 470 نفر در نهاوند و هفت هزار و 684 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.
استان خراسان جنوبی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در 24 ساعت گذشته 105 بیمار جدید در تستهای مولکولی و 137 بیمار در تستهای سریع شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده با بیان اینکه بیشترین بیماران شناسایی شده در این مدت مربوط به شهرستانهای بیرجند و زیرکوه است، گفت: در این مدت همچنین با فوت 3 بیمار دیگر، تعداد فوتیهای ناشی از کرونا در استان به 954 نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: هم اکنون 310 بیمار حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری هستند که 175 نفر مبتلا به کرونای هستند و از این تعداد 19 نفر در بخشهای آی سی یو نگهداری میشوند که حال 8 نفر وخیم است.
وی تصریح کرد: تاکنون در خراسان جنوبی، 101 هزار و 816 نفر نوبت اول و 28 هزار و 282 نفر نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.
مهدی زاده گفت: همچنین بر اساس آخرین نقشه وضع کرونا (سفید، زرد، نارنجی و قرمز) شهرستانهای خراسان جنوبی که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است فردوس هم به جمع شهرستانهای قرمز پیوست.
وی ادامه داد: وضع رنگبندی کرونا در خراسان جنوبی بر اساس آخرین نقشه وزارت بهداشت شامل نقاط قرمز (خیلی پر خطر): بیرجند، زیرکوه، فردوس، قائنات، نهبندان و طبس، نقاط نارنجی (پر خطر) بشرویه، سربیشه و درمیان، نقاط زرد (خطر متوسط) خوسف و سرایان است و هیچ نقطه کم خطر در خراسان جنوبی نداریم.
منبع: تسنیم- برچسبها:
- اراک
- ارومیه
- استان آذربایجان غربی
- استان اصفهان
- استان البرز
- استان بوشهر
- استان خراسان جنوبی
- استان خراسان شمالی
- استان فارس
- استان کرمان
- استان گلستان
- استان گیلان
- استان مرکزی
- استان هرمزگان
- استان همدان
- اصفهان
- اورژانس
- بجنورد
- بندرعباس
- بیرجند
- تهران
- خراسان جنوبی
- خراسان شمالی
- دانشگاه علوم پزشکی
- رشت
- شیراز
- کرمان
- مشهد
- واکسیناسیون
- وزارت بهداشت
- وزیر بهداشت
- همدان
- قاسم سلیمانی
- ویروس کرونا