سازماندهی و نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی عزاداری محرم بررسی شد
نحوه برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهداء و چگونگی فعالیت هیئتهای مذهبی در ایام محرم و صفر در نشست ستاد پیگیریهای ویژه محرم مطرح شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست ستاد پیگیریهای ویژه محرم صبح امروز با حضور نمایندگان دستگاهها و نهادهای مختلف در مجموعه سرچشمه با میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
ایجاد هماهنگی بین سازمانها و نهادهای مرتبط با برگزاری مراسمهای آئینی محرم و صفر، سازماندهی و نظارت فوقالعاده بر اجرای پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در اجرای مراسمهای آئینی محرم و صفر و همچنین تسهیل، ترغیب و تقویت کنشگران مردمی در اجرای مراسمهای آئینی محرم و صفر با توجه به حساسیت و نگرانیهای پیش آمده در ارتباط با بیماری کرونا از اهداف برگزاری این ستاد بود.
در این نشست در خصوص نحوه برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهداء و چگونگی فعالیت هیئتهای مذهبی تصمیمات لازم اتخاذ و مقرر شد هیئتهای مذهبی و مساجد در ایام ماه محرم مطابق با پروتکلهای تعیین شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت داشته باشند.
سازمان تبیلغات اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از این جلسه با برگزاری جلسات متعدد در سطوح مختلف به صورت مشترک مسئولیت نگارش دستورالعملهای بهداشتی عزاداری ایام محرم و صفر را برعهده گرفته بودند.
در جلسه ستاد ملی محرم 1442 هجری قمری که با ریاست حجتالاسلام محمد قمی همراه بود، مسئولان نهادهایی نظیر معاون سازماندهی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی مرکز مدیریت حوزههای علمیه، معاون فرهنگی و تبلیغی شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران، معاون فرهنگی هنری سازمان بسیج مستضعفین، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاون سیما سازمان صداوسیما، رئیس سازمان علمی و فرهنگی و مشاور و معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، نماینده ولیفقیه در هلالاحمر، قائممقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قائممقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت اطلاعات، رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرعامل بنیاد علوی، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، مدیر بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا، معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت آستان مقدس حضرت معصومه (س)، معاونت فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، رئیس گروه فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی، نماینده ولیفقیه در ارتش، نماینده ولیفقیه در سپاه، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد حضور داشتند.
استقرار مراکز بهداشتی در ایام محرم
غلامی معاون اماکن عمومی وزارت بهداشت در این جلسه گفت: هماهنگی لازم برای استقرار مراکز بهداشتی در ماه محرم در نظر گرفته شده تا عموم عزادارن با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانند به عزاداری سیدالشهدا (ع) بپردازند.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای هر سه وضعیت سفید، هشدار و وضعیت قرمز در ماه محرم پیشبینیهایی صورت گرفته است. استفاده از ماسک و جلوگیری از تجمعات آسیبزا و رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی موقلات مهمی است که باید عموم مردم رعایت کنند.
معاون اماکن عمومی وزارت بهداشت با بیان اینکه پایههای کنترل بیماریهای واگیردار، رعایت اصول بهداشتی است، تصریح کرد: رعایت بهداشت محیطی در اولویت قرار دارد. با توجه به حضور مردم در هیئتهای مذهبی و حسینیهها، به موضوع گردش هوای مناسب در فضای محیطی تأکید زیادی شده است.
فرهنگسازی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در هیئتهای مذهبی
حجتالاسلام محمد حسنی نماینده عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه باید فرهنگسازی رعایت پروتکلهای بهداشتی در اولویت هیئتهای عزاداری قرار گیرد، گفت: مداحان و مسئولان هیئتها با توجه به اینکه از اعتبار زیادی برخوردارند باید در این مقوله فعالتر شوند.
وی در ادامه پیشنهاد داد که خیمههای صوتی را در سطح شهر داشته باشیم و نوای یا حسین (ع) در نقاط مختلف شهر طنینانداز شود. همچنین میتوان با استفاده از الگوهایی که در مناسبات قبل استفاده کردیم، در ساعتی از روز بهصورت جمعی زیارت عاشورا را قرائت کنیم و یا پرچم عزای سیدالشهدا (ع) را بر سر در منازل نصب کنیم. ارتش این آمادگی را دارد تا در فضای حقیقی و مجازی خدماتی را در ماه محرم ارائه دهد.
با رعایت پروتکل ها، فرصت از بیگانگان سودجو گرفته میشود
حجتالاسلام یزدی نماینده شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این جلسه با تأکید بر اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در عزاداری سیدالشهدا (ع) فرصت را از بیگانگان خواهد گرفت، افزود: شاید در این جلسه اغلب از مخاطبان هیئتها و حسینیهها سخن به میان آید در حالی که مخاطبانی هستند که که از حضور در هیئتها بینصیباند و رسانه ملی میتواند برنامه مدونی در ماه محرم و صفر داشته باشد.
وی همچنین گفت: امکانات بهداشتی به اندازه کافی در اختیار هیأتهای مذهبی قرار نگرفته است. بنابراین سازمان تبلیغات و دستگاههای دیگر میتوانند این امکان را فراهم کنند تا هیئتها از وسایل و تجهیزات بهداشتی بهرهمند شوند. حتی سازمان تبلیغات برای ارائه مجوز هم میتواند این نکات را لحاظ کند که هیئت حتما باید از وسایل بهداشتی لازم برخوردار باشد.
پیشنهادات اجرایی برای محرمیتر شدن چهره کشور داریم
جواد شیخ اکبری مدیر شبکه قرآن و دبیر شورای معارف سیما در جلسه نشست ستاد ملی پیگیریهای ویژه محرم که صبح امروز در مجموعه سرچشمه برگزار شد، با بیان اینکه محرم امسال با همه سختیها و موانع پیش رو بر اساس سنت الهی برگزار خواهد شد، گفت: برای همگرایی و اتحاد بیشتر باید در حوزه محتوا و پویش به یک شعار واحد برسیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر فعالیتها منسجمتر باشد اقدامات مؤثرتری متصور است، گفت: ما در رسانه ملی به پیشنهادات اجرایی رسیدهایم که میتواند چهره کشور را محرمیتر کند.
شیخ اکبری گفت: با توجه به اینکه امسال آخرین محرم قرن چهاردهم است. ما میتوانیم نگاه تمدنی به محرم قرن دیگر داشته باشیم.
وی به فعالیتهای مجازی هیئتها در ماه محرم امسال اشاره کرد و گفت: باید بسترهای معتبری در حوزه فضای مجازی در نظر بگیریم که این بستر در صدا و سیما وجود دارد.
انتهای پیام /