شکست کرونا اولویت نخست مسوولان
تهران - ایرنا - کرونا نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تاثیر زیادی داشته که به وضوح در دوران پساکرونا شاهد آن خواهیم بود اما اولویتی که در شرایط کنونی باید مورد توجه همه مردم، مسوولان و نهادها باشد، سلامتی آحاد جامعه و شکست کرونا است.
شیوع ویروس کرونا در 2 ماه اخیر بزرگترین ضربه و خسارت را بر اقتصاد کشورها به ویژه ایران زده است و بسیاری از فعالان اقتصادی دچار خسارت های زیادی شدند اما مهمترین آسیب کرونا اثر جانی است که جنبه سلامتی برای انسانها دارد و همه کشورهای دنیا را درگیر کرده و از دست دادن عزیزان خودش بسیار آسیب بزرگی است در ایران به دلیل تحریمهای آمریکا حتی ارسال اقلام پزشکی و دارویی هم با مشکل مواجه است، بنابراین مسوولان در این شرایط باید اولویت نخست خود را به شکست کرونا و تسکین دردها مردم اختصاص دهند اگرچه آثار، تبعات و دامنه آثار ویروس کرونا هنوز مشخص نیست و نمی شود با قطعیت درباره تحولات آینده در کیفیت و کمیت روابط کشورها در عصر پساکرونا اظهار نظر کرد اما استمرار تحریم در وضعیت جدال جهانی با کرونا و مانع تراشی در ارایه اقلام دارویی، مصداق بارز نقض حقوق بشر بوده و جهان به وضوح شاهد رویکرد سیاسی جریان تحریم به مقوله کرونا است.
رسانه های اصلاح طلب
کرونا نشان داد علم بشر بسیار اندک است
خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو فراکسیون ولایی مجلس پرداخته و آورد:خبرگزاری ایسنا: کرونا به عنوان یک بحران جهانی مرزها را درنوردید و موجب شد بسیاری از مسائل برای جهانیان واضح شود و در واقع پرده برون افتد. غربی ها در تمامی حوزه ها خود را پیشرو و خدایگان عالم می دانستند و تصور می کردند که به ماورای علم دست پیدا کردند، اما امروز مشخص شد که علم بشر بسیار اندک و نادانسته های انسان بیش از آن چیزی است که تصور می شد. درون این غرب اتو کشیده یک حیوان وحشی وجود دارد، آن ها حاضر نشدند که حتی در شرایط بیماری کرونا تحریم ها را بردارند، هنگامی که مردم آن ها با این شرایط مواجه شدند برای خرید اسلحه صف تشکیل دادند، اما این سوال مطرح است در این شرایط کرونا چرا مردم به خرید اسلحه روی آوردند؟ چون مردم می ترسیدند که به خانه هایشان حمله شود، فروشگاه های آن ها غارت شد و ماسک دزدی کشورهای بزرگ از یکدیگر رونق پیدا کرد. در واقع در این شرایط ذات غرب روشن شد، غربی ها خود گفتند که انسان غربی امروز یک انسان متوحش است البته با یک ظاهر آراسته. قطعا این موارد در تصمیم گیری ها و در مبادلات سیاسی و سایر مبادلات میان کشورها، در دیدگاه سیاسی رهبران جهان، در گفت و گوها و در تصمیم کیری ها در در دوران پساکرونا تاثیر می گذارد. موضوع دیگری که روشن شد این بود که مذهب و اعتقاد به خداوند در شرایط بحرانی کشورها به چه میزان می تواند آرامش ایجاد کند، بشری که قرن ها با مذهب مبارزه کرده و مبلغ سکولاریسم بود به این نکته رسید که هنوز هم مذهب نقش آفرین است.
زنان دنیا با کرونا چه کردند؟
خبرگزاری برنا به گفت و گو با اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاحطلب پرداخته و آورد: یک کار مطالعاتی روی این مبحث صورت گرفته است و اینطور نیست که صرفا یک نظر باشد. کشورهای مختلف را در مواجهه با ویروس کرونا بررسی کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که در کشورهایی زنان مدیریت را بر عهده دارند، موفقتر عمل کردهاند و سطح مرگ و میر و مبتلایانشان کمتر است. اشرف بروجردی درباره موفقیت زنان در این مسئله توضیح داد: معتقدم این به دلیل رویکرد عطوفتآمیز مادرانه زنان است. رویکرد آنها چنین نیست که بگویند هر اتفاقی که میخواهد بیفتد. نگاه به افراد مثل یک انسان در مواجهه با این ویروس کمککننده است. همان حرفی که خانم مرکل زد و گفت آدمها عدد نیستند. این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید نگاه جامعالاطراف زنان اظهار کرد: نگاه آنها تک ساحتی نیست بلکه همه شقوق کار را میبینند. یک زن قادر است خانواده مبتلا را ببیند، خود فرد را ببیند و امکانات خود را هم میبیند اما هدفش را بر روی وجه انسانی تنظیم میکند. این ناشی از خصلت مادرانه، عاطفی زنان است. زنان با دقت بیشتری به مسائل نگاه میکنند. همین موارد کمک میکند که آنها در برنامهریزیهایشان از صاحبنظران کمک بگیرند و عمل کنند. او در پایان گفت: بر اساس مطالعههای که صورت گرفته است و فکتها و پارامترهایی که در کنار هم چیده شده است، نشان میدهد موفقیت زنان در کنترل بحران کرونا اتفاقی نیست.
من از پساکرونا بیش از کرونا میترسم
خبرگزاری ایلنا در یادداشتی به قلم رضا دبیرینژاد فعالی فرهنگی آورد:کرونا نرفته پساکرونا آمده است و نشانههایش از الان هویدا شده است. کرونا ما را دگرگوننکرده فقط هرچه بودهایم را دوچندان کرده است. وقتی کارگری میگوید خودش بیمه خودش را میداده و حالا تکلیف چه میشود. وقتی کارهایی تعطیل شده و گروهی بیکار شدهاند، وقتی کسانی میگویند تا دو ماه حقوق و قرارداد ندارند، وقتی دیگر نظام سنتی یاریگری در صنوف نیست. وقتی گروههای شکننده پشتیبانی ندارند. وقتی افراد تغییری نکردهاند و تنها حسرت عقب افتادن روزمرگیها و عادتهایشان را دارند وقتی بیشتر برای برگشتن به آن چه بودهاند عجله دارند و هر کس برای عادتهای خودش حرص میخورد و حتی خودش را محق میداند تا هر کاری بکند، هر توجیهی و هر کلکی. وقتی برای مرگ دیگران توجیه میسازیم و پیشاپیش مرگ و درد دیگری را بیارزش میکنیم یعنی از کرونا عبور کردهایم و با همان کولهبار عادتهای بیخیالی، تعصب، خرافهسازی. خودخواهی و عاقلپنداری خود به پساکرونا رفتهایم. مناز پساکرونا میترسم چون عجول هستیم، صبر نداریم. عجله کردن بازگشت است و نه تغییر برای نزدیک شدن و درک جمعی. همانطور که هنوز باور نداریم سلامتی یکنفر در گرو سلامتی همه و بیماری یک نفر خطری برای همه است. همه میخواهند روال طبیعی شوند و من از این طبیعی شدن میترسم. طبیعی آنگونه که بود و به واسطه عادتها طبیعی شده بود. طبیعی شدن بعد از کرونا نادیده گرفتن این دوران است. طبیعی یعنیفراموش کردن یعنی فرار کردن از دردی که هست، فرار کردن از خانهنشینی، نمیدانم فرار از خانه طبیعیست. فرار از خانه فراخودمان است، فرار از ثبات و پناه بردن به چیزهای گذراست. میخواهند به همه آن خودنماییها بازگردند که بیرون از خانه محل نمایش بود و حالا درهای نمایشگاهها بسته شده است. میخواهند ظاهر شوند و تظاهر کنند به هرچه هستند یا نیستند و حسرتش را دارند. کرونا تظاهرکنندگان را متظاهرتر کرده است. پساکرونا عرصه همه چیزهایی ست که در کرونا بیشتر شده است و من از ظهور آنها میترسم. کرونا بسیاری را فروریخته است از کار و معیشت تا اندک تعلقاتشان. اینگونه کرونا گروهی را فقیرتر کرده است. گروهی را دردمندتر، ضعیفتر، عصبیتر، ناامیدتر و افسردهتر کرده است.
اولویت کشور شکست کرونا باشد
خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با محمد قمی عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی پرداخته و آورد: تمامی مسئولین در شرایط کنونی باید اولویت را بر شکست کرونا قرار دهند، توصیه کرد که افراد در این شرایط از فکر کردن به اهداف سیاسی خود پرهیز کنند. اولویتی که در شرایط کنونی باید مورد توجه همه مردم، مسئولین و نهادها باشد شکست کروناست، اگر عده ای در شرایط کنونی کشور به دنبال اهداف سیاسی خود باشند به آن ها توصیه می کنم که نه تنها در این شرایط بلکه در شرایط دیگر هم از این امر پرهیز کنند، اگر بشر خرد داشته باشد و بنی آدم را اعضای یک پیکر بداند باید اول به فکر سلامتی بشر باشد. این ویروس بر اقتصاد نیز تاثیرگذار بوده است و می بینیم که بسیاری از فعالان اقتصادی دچار خسارت های زیادی شدند. در عرصه بین الملل برخی از کشورها به هیچ وجه به نابودی ویروس کرونا توجهی ندارند و فقط به فکر منافع و اهداف سیاسی خود هستند، برای مثال آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان در یمن و فلسطین آتش افروزی می کنند، آن ها کشور ما را تحریم کرده و برای جلوگیری از ارسال اقلام پزشکی و دارویی به ایران برخی کشورها را تحت فشار قرار می دهند. رژیم صهیونیستی و آمریکا به جای یاری رساندن برای از بین بردن کرونا درصدد تحقق اهداف سیاسی خود بوده و ادعای حقوق بشر نیز دارند، این درحالی است که بیشترین مبتلایان و کشته شدگان کرونا ویروس در خود کشور آمریکا است.
کرونا، بیتاثیر بر مواضع ایران و آمریکا
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم علی بیگدلی استاد دانشگاه نوشت: آنچه طی روزهای اخیر در خلیج فارس بین ناو آمریکایی و نیروهای ایرانی اتفاق افتاد شاید به این دلیل بود که ایران میخواست در برابر نقل و انتقالات نظامی آمریکا به عراق و استقرار موشکهای کروز واکنش نشان دهد و به آمریکا بگوید اگر مدتی در این موضوع تاخیری بهوجود آمده، نشانه ضعف نیست. اگرچه مدتی بود بین دو طرف حتی برخورد کلامی هم بهوجود نیامده بود، این بار این حادثه چندان اهمیتی نداشت و بارها این اتفاق افتاده است. درواقع این یک نمایش قدرت از طرف ما به مقامات نظامی آمریکا بود و با توجه به اینکه حجم حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس هر روز رو به افزایش است و شرکای آمریکایی هم دست به اعزام نیرو زدهاند، دست به چنین اقدامی زدیم. بنابراین دو مساله مطرح است؛ یکی مساله عراق و قولی که مبنی بر اخراج آمریکا از عراق به مردم دادهایم؛ امری که با توجه به امضای موافقتنامه امنیتی بین آقای نوری المالکی با بوش پسر در سال 2007 در کاخ سفید، آسان بهنظر نمیرسد و آمریکا به راحتی خاک عراق را ترک نخواهد کرد. این تمایل در مقامات عراقی هم دیده نمیشود ولی ما به خاطر اینکه قدرت خود را به آمریکا نشان دهیم بر آن پافشاری کردهایم. از طرفی دونالد ترامپ هم از نظر داخلی و سناتورهای کنگره و همچنین سازمان ملل تحت فشار است که در شرایط شیوع بیماری کرونا، فشار تحریمی را بر ایران کم کند و با توجه به تقاضای ایران از بانک جهانی و درخواست وام پنجمیلیارد دلاری که مورد موافقت واقع نشد، اینهم یک واکنش سوم است که نیاز داشتیم دست به قدرتنمایی بزنیم. ترامپ به دروغ هر روز بر طبل اینکه خواستار کمک به ایران است، میکوبد. اگرچه این احتمال که این کمکها ممکن است جنبههای انسانی داشته باشد منتفی نیست ولی ممکن است در مواضع ما تزلزل بهوجود آورد. وزیر خارجه کشورمان اعلام کرد که آماده صدور دستگاه تنفسی هستیم و این جوابیهای برای ترامپ است. کشاکشهایی است که نه جدید و نه خیلی سنگین است ولی نشان میدهد که شرایط کرونا، هیچتغییری در مواضع دو طرف بهوجود نیاورده است.
گردان عمار33 سال بعد
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: شیوع ویروس کرونا، کمر خیلیها را به زمین کوبید. زمین کوبیدنی که فلج کرد حداقل تا مدتی طولانی. مردم شوخی میکردند و میگفتند «کرونا عادل بود. فقیر و غنی رو یه جا بدبخت کرد.» واقعا هم همین بود. کارگر و کارفرما، با هم تلخی مزه خاک سیاه را چشیدند. شاید بام کارفرما وسیعتر بود و زمین خوردنش صدای کوبندهتری داشت اما حالا هیچ کدام توان برخاستن ندارند. حتی حالا که دولت به صاحبان کارگاههای تولیدی اجازه داده به شرط رعایت «موازین بهداشتی» میتوانند فعالیتشان را شروع کنند. کارفرماها همان روز که دولت این حرفها را زد، دستی در جیب خالیشان بردند و چند ورقی از دفتر سیاههشان را زیر و رو کردند و با حساب سرانگشتی از حجم ترسناک چکهای برگشت خورده، دیدند ریالی ندارند برای خرید مواد اولیه و ریالی ندارند برای حقوق کارگر و هزینه آب و برق و گاز کارگاه. پس، صرفه به این است که کلیدی در قفل کارگاه نچرخد تا آن موقع که تکلیف چکهای برگشتی و طلبهای چند میلیونی و چند میلیاردیشان معلوم شود. «آن موقع»، برای خیلی از کارفرماها، نادیدنی است؛ به خصوص برای صاحبان کارگاههای تولید پوشاک. تا قبل از شیوع ویروس کرونا، حداقل یک میلیون و 500 هزار نفر کارفرما و کارگر و فروشنده لباس، روی یک سفره مشترک، نان و پیاز میخوردند؛ یک میلیون و 500 هزار نفری که هر کدامشان؛ دقیقا هر یک نفرشان، نانآور یک خانواده بودند و هر شب، نانی به خانه عیالواری میبردند. حالا، صاحب یک کارگاه تولید پوشاک بچگانه به من میگوید: «کارگرام یه هفته است تلفن میزنن میگن حاجی، به والله، نون نداریم بخوریم. پلههای حسینیه را که پایین میروم و پا به سالن بزرگ کاشیکاری شده میگذارم، سلام و جواب سلام در نفسهای بیوقفه و زمخت 18 چرخ خیاطی صنعتی گم میشود. دور تا دور سالن، 18 نفر پای 18 چرخ صنعتی نشستهاند و مشغول چرخکاری ماسکهای پارچهای هستند. میز برش، به درازای سالن، پوشیده از ماسکهای دوخته شده، پارچههای برش خورده، کش و قرقرههای غول پیکر و سبدهای پلاستیکی حجیم برای بستهبندی ماسکهای استریل است.
ظریف در سوریه زیر سایه کرونا به دنبال چیست
روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم دکتر صلاحالدین هرسنی کارشناس مسائل بینالملل نوشت:دکتر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان صبح دیروز به سوریه سفر کرد. این سفر در شرایطی صورت میگیرد که اغلب سفرها و رایزنیهای حضوری دیپلماتیک در پی شیوع کرونا متوقف شده است و از حجم ترددهای دیپلماتیک کاسته شده است. حال و به دنبال ضرورت اجتناب از رایزنیهای حضوری دیپلماتیک آن هم در زمانه بیداد و غوغای کرونا، پای این پرسش به میان میآید که ظریف در سوریه به دنبال چیست و چه عاملی باعث شده است که او تصمیم به سفر سوریه بگیرد؟ شاید حضور دکتر ظریف در دمشق و گفتوگوی او با بشار اسد از منظر تحولات منطقهای و همچنین از منظر سیاستی که رجب طیب اردوغان در قبال سوریه به ویژه ادلب در پیش گرفته است، بتواند محل توجیه در شرایط کرونایی باشد، اما اگر نیک پنداشته شود نمیتوان دلیل سفر دکتر ظریف را فقط تلاشی به عادیسازی شرایط در شمال سوریه بهویژه آزادسازی ادلب دانست. قطعا ایران یک بازیگر محوری در تحولات سوریه است، اما از آنجایی که سیر حوادث و اتفاقات در سوریه متوقف شده است، انتظار میرفت که نباید شاهد سفر دکتر ظریف به سوریه باشیم. به این ترتیب میتوان گفت که سفر دکتر ظریف قبل از آنکه اهداف منطقهای داشته باشد، اهداف فرامنطقهای دارد.
رسانه های اصولگرا
آمریکا، کرونا و جنگهای بیولوژیک
روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: روزنامه کیهان: شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و قدرت فراگیری آن باعث شده تا بسیاری از آزمایشگاهی بودن این ویروس سخن بگویند و آن را ویروسی دستکاری شده از سوی برخی کشورها بدانند. در این مورد هیچ سند و مدرکی وجود ندارد و صرفا برخی از مقامات کشورهای مختلف بر آزمایشگاهی بودن این ویروس تاکید کردهاند. شاید چند سال دیگر پشت پرده ویروس کرونا مشخص شود و شاید این راز برای همیشه سر به مهر باقی بماند. در این میان استفاده از علم تاریخ میتواند تا حدودی راهگشا باشد. بررسی سابقه کشورها در این مورد، ابزار مناسبی برای رمزگشایی از ویروس کرونا است. پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی باعث شده است تا کشورهای غربی برای مقابله با دشمنان خود به روشهای جدیدتر و متنوعتری روی آورند. با توجه به فشار افکار عمومی در مورد استفاده از تسلیحات رایج نظامی، این کشورها استفاده از ابزارهای نوینی را در دستور کار خود قرار دادهاند که به صورت مستقیم هیچگونه مسئولیتی را متوجه آنها نمیکند چرا که اساسا این ابزارهای نوین هیچ ردی از خود برجای نمیگذارند. یکی از این روشهای جنگی، بیوتروریسم است. جنگ بیولوژیک و یا بیوتروریسم یک نمونه از استفاده انسانها از طبیعت به عنوان سلاحی مرگبار است. آمریکا در این میان بیش از تمام کشورها از این ابزار استفاده کرده و انسانهای زیادی را به کام مرگ فرستاده است. دیکشنری آنلاین کمبریج، بیوتروریسم را اینگونه تعریف میکند: «عمل خشونتآمیز، با استفاده از موجودات زنده، نظیر باکتری، به منظور آسیب رساندن یا کشتن افراد به دلایل سیاسی.» حمله بیوتروریستی، «استفاده از انتشار عمدی ویروسها، باکتریها، یا سایر میکروبها (عوامل) برای ایجاد بیماری یا مرگ در افراد، حیوانات، یا گیاهان» است. بررسی چند نمونه در این مورد میتواند موضوع را تا حدود زیادی روشن کند. کشتار سرخپوستان توسط آمریکا با استفاده از بیماری و ویروس یک نمونه از جنگهای بیولوژیک است. آمریکا با استفاده از این نوع جنگ سرخپوستان زیادی را به قتل رسانده است. شیوع طاعون در آمریکا و در میان سرخپوستان به یکی از بزرگترین جنایتهای مقامات آمریکایی تبدیل شده است. در این مورد طاعون فقط در میان سرخپوستان شیوع پیدا کرد و خود آمریکاییها به آن مبتلا نمیشدند. با رواج یافتن وبا و طاعون در میان بومیان، تعداد زیادی از آنها با این بیماریها از بین رفتند. اما نحوه انتقال طاعون و وبا به سرخپوستان به این نحو بود که آمریکاییها ملحفهها و پتوهای آلوده به وبا را در میان سرخپوستان تقسیم میکردند و سرخپوستان با اعتماد به آنها پتوها را میگرفتند. به این ترتیب، پس از مدتی حدود 100 هزار نفر از بومیان قاره آمریکا به این بیماری مبتلا شده و کشته شدند. در کتابخانههای آمریکا صدها عنوان کتاب وجود دارد که توسط مورخان سفیدپوست نگارش یافته و در آن ادعا شده که میلیونها سرخپوست با بیماریهای گوناگون از بین رفتهاند.
اولویت حفظ جان است
روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت: همه علاقهمندان به فوتبال در انتظار جلسه 15 اردیبهشتماه ستاد مبارزه با کرونا در ورزش هستند تا بلکه تکلیف شروع لیگ برتر مشخص شود. آنچه مشخص است سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اصرار بر برگزاری لیگ دارند تا برنامه فصل بعدشان دچار مشکل نشود اما تا زمانی که ستاد مبارزه با کرونا اجازه تمرین گروهی را به باشگاهها ندهد، این نهادها برای انجام مسابقات اختیاری از خود ندارند. ستاد مبارزه با کرونا از زمان شیوع این بیماری تا به امروز 10 اطلاعیه پیرامون فعالیتهای ورزشی به باشگاهها اعم از فوتبال ابلاغ کرده است که در آخرین شماره از این اطلاعیه ها گفته شده تمام مسابقات تا پایان اردیبهشت لغو شده است و تا 15 اردیبهشتماه باید 28 هزار و 600 باشگاه ورزشی که عمدتا باشگاههای بدن سازی هستند، تعطیل باشند. بازگشایی این باشگاهها منوط به پایین آمدن پیک شیوع ویروس کرونا در استانهاست که در این شرایط ستاد مبارزه با کرونا در ورزش از وزارت بهداشت استعلام میگیرد. در این بین ممکن است وزارت بهداشت اعلام کند یکی از استانها منعی برای فعالیت باشگاههای ورزشی ندارد. در این صورت به ازای هر 100 متر مربع از مساحت باشگاه، بیش از 10 نفر نباید به باشگاه بروند، اگر هم میروند باید نکات بهداشتی به طور کامل رعایت شود. از سویی ممکن است با وجود وضعیت مطلوب یک استان، استان دیگری مثل تهران همچنان در وضعیت قرمز قرار داشته باشد، در این صورت باشگاههای ورزشی تهران همچنان تعطیل خواهند بود. اگر در جلسه بعدی ستاد مبارزه با کرونا در ورزش، پس از بررسی وضعیت کشور اعلام شود باشگاههای فوتبال میتوانند تمریناتشان را پس از 15 اردیبهشتماه آغاز کنند، باید به این باشگاهها مهلت 3 هفتهای داده شود تا بدنسازی خود را انجام دهند و آماده شروع مسابقات شوند. یعنی اگر نیمه دوم اردیبهشتماه اعلام شود منعی برای شروع تمرینات نیست و باشگاهها میتوانند تمریناتشان را شروع کنند، 6 یا 7 خردادماه میتوانیم لیگ برتر را آغاز کنیم. البته قطعا یکسری پروتکلهای ورزشی به باشگاهها ابلاغ میشود که به چه شکلی تمرین کنند. به هر حال اگر باشگاههای ورزشی باز و بازیهای لیگ برتر از سر گرفته شود، این امر به صورت پلکانی خواهد بود. به طور قطع در صورت برگزاری لیگ در این مدت، درست مثل اسفندماه بازیها بدون تماشاگر خواهد بود. همانطور که کشورهایی نظیر انگلیس، آلمان و ایتالیا این موضوع را مدنظر قرار دادهاند که در صورت برگزاری مسابقاتشان، تماشاگری در ورزشگاههایشان حضور نداشته باشد. از طرفی نگرانی باشگاههای فوتبال، فدراسیون و سازمان لیگ از تاریخ برگزاری لیگ بعدی است که اگر لیگ این فصل دیر تمام شود، باشگاه ها زمانی برای استراحت، خرید بازیکن در فصل نقل و انتقالات و شروع فصل بعدی ندارند. اما فیفا راه حلی برای این دغدغه باشگاه ارائه داده و اعلام کرده است که آنها میتوانند فصل بعدی را با تأخیر شروع کنند. از طرف دیگر، برای برگزاری لیگ چندین پیشنهاد ارائه شده که یکی از آنها انجام مسابقات در کیش یا بوشهر است که ابتلا به کرونا در آنجاها کمتر است.
قرمزی پوست از علائم کروناست؟
خبرگزاری مشرق به گفت و گو به هدی عین اللهی متخصص پوست پرداخته و آورد:متاسفانه با افزایش شیوع ابتلا به کرونا شاهد آسیبهای پوستی در میان بیماران مبتلا به این ویروس هستیم. تا امروز علائمی مانند تب، احساس خستگی، سرفه خشک، از دست دادن حس بویایی و چشایی و مشکلات تنفسی نقش اصلی را در ابتلا به کرونا داشتند، اما با انجام تستهای بیشتر علائم دیگری همانند علائم گوارشی و التهاب چشم را هم در میان مبتلایان شاهد بودیم. پزشکان احتمال میدهند که آسیبهای پوستی هم از عوامل جدید ابتلا به ویروس کرونا باشند. طبق اعلام اتحادیه ملی متخصصان پوست فرانسه تورم و قرمزی انگشتان و همچنین قرمزی ناگهانی پوست که گاهی اوقات با درد همراه است، می تواند از علائم ویروس کرونا باشد. بسیاری از پزشکان به علت شرایط موجود و تعطیلی مطب هایشان، امکان ویزیت ندارند و مشاوره ویدئویی و مجازی را فراهم کرده اند تا بیماران بتوانند با آنها در ارتباط باشند. بهترین گزینه این است که در افرادی که این علائم پوستی مشاهده می شود، تست کرونا گرفته شود. افزایش ضایعات پوستی در میان مردم همزمان با شیوع کرونا باعث شده است که پزشکان به احتمال ارتباط این علائم با ویروس کووید 19 مشکوک شوند. فهم این موضوع به هیچ عنوان نمیتواند بیانگر این نکته باشد که در صورت هر ضایعه کوچک در پوست به سرعت نگران شویم و به پزشک مربوطه مراجعه کنیم؛ بلکه در ابتدای تمام عوامل رخ داده بهترین گزینه بررسی وضعیت جسمانی است.
کدام گروه خونی بیشتر مستعد ابتلا به کروناست؟
خبرگزاری مشرق در گزارشی دیگر نوشت:یک آزمایش جدید بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در چین، ارتباط بین گروههای خونی A-B-O و ویروس کرونا را نشان داد. مطابق آزمایشات، این که آیا در افراد با گروه خونی متفاوت عوارض بیماری کرونا بیشتر است یا خیر و یا اینکه صاحبان این گروه خونی دچار مرگ و میر افزونتری نسبت به سایرین هستند، موضوعی ناشناخته و در دست بررسی است. از نتایج مربوط به مراقبتهای بهداشتی که بر روی 1559 فرد در بیمارستان NYP در نیویورک با گروههای خونی مشخص آزمایش شده، این موضوع مشاهده شد که در مقایسه با گروههای خونی سهم مبتلایان با گروه خونی A بیشتر و سهم مبتلایان با گروه خونی O در بین بیماران کرونا کمتر بود. این نکته هم بسیار حائز اهمیت میباشد که در هر دو مورد نتیجه، فقط در گروههای خونی Rh مثبت اتفاق افتاد. مطالعات همچنین نشان داد اثر گروه خونی توسط فاکتورهای خطری که در نظر گرفتهایم (سن، جنس، فشار خون بالا، دیابت، وضعیت اضافه وزن و اختلالات مزمن قلبی و عروقی و ریه) توضیح داده نمیشود. مرگ مبتلایان به کرونا تحت تأثیر گروههای خونی است؟ در بررسی دادههای بیمارستان NYP با دادههایی که قبلا توسط چین گزارش شده، برای گروههای خونی A و B و کاهش گروههای خونی O در بین بیماران مبتلا به کرونا در مقایسه با جمعیت عمومی غنی سازی صورت گرفت، دادههای بدست آمده، شواهدی قوی درباره ارتباط بین گروههای خونی و مرگ در میان بیماران مبتلا به این بیماری را ارائه نمیدهد بلکه تنها فرضیهای مقدماتی از مشاهداتی که در حین شیوع بیماری جمع آوری شده است. افراد با گروه خونی A باید بیشتر در برابر کرونا از خود مراقبت کنند؟ براساس مطالعه انجام شده توسط دانشگاه علم و فناوری جنوبی در چین، صاحبان گروه خونی A ریسک قابل توجهی برای دستیابی به ویروس کرونا در مقایسه با گروههای خونی غیر A دارند. علاوه بر این، طبق گفته محققان، در افراد با گروه خونی O در مقایسه با افراد با گروههای خونی غیر O خطر ابتلا به بیماری به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. این مطالعه به منظور بررسی رابطه بین گروههای خونی A-B-O و واکنش آنها به کرونا طراحی شده است. توزیع گروه خونی در 2173 مورد بیمار مبتلا به کرونا با سندرم حاد تنفسی از 3 بیمارستان در ووهان، شنژن، چین و برخی افراد عادی مقایسه شد و دادهها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه و متاآنالیز تحلیل شدند.
زمین نفس راحتی کشید
سایت خبری قدس آنلاین به گفت و گو با اسماعیل کهرم، بومشناس و فعال محیط زیست پرداخته و آورد:از کرونا به عنوان بزرگترین بحران بشر پس از جنگ جهانی دوم یاد میکنند. این روزها وضع به گونهای است که خیلی از کشتیها لنگر انداخته و شرکتهای بزرگ تولیدی یا تعطیل شدهاند و یا نیمه فعالند. از دورهمیها و مسافرتهای آنچنانی هم خبری نیست و از همه بدتر اینکه هر روز صدها نفر در نقاط مختلف دنیا بر اثر این بیماری جانشان را از دست میدهند. اما از سوی دیگر با فراگیر شدن کرونا و کاهش تعاملات اجتماعی و رفت و آمدهای گروهی، اتفاقات خوبی نیز در حال رخ دادن است. کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوا، پایین آمدن آمار تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در ایران و جهان و... امسال، در روز زمین پاک، زمین هم با آمدن کرونا و خانه نشینی اجباری ساکنان سهلانگار آن نفس راحتی میکشد. اسماعیل کهرم، بومشناس و فعال محیط زیست به ما میگوید: در سالهای اخیر همایشهای بین المللی زیادی با هدف کاهش گازهای گلخانهای برگزار شد تا حجم این گازها که موجب گرم شدن کره زمین شده را به 20 سال پیش برسانند اما این تلاشها توفیق چندانی نداشت. شیوع کرونا موجب شد حجم گازهای گلخانهای به میزان 30 سال پیش برگردد یا همین چند روز پیش بود که کشورهای عضو اوپک و اوپک پلاس تصمیم گرفتند روزانه تولید10 میلیون بشکه نفت را کاهش دهند. این یعنی کاهش آلودگی هوای شهرهای دنیا. البته همین حالا هم کاهش فعالیتهای اقتصادی موجب پاک شدن هوای کره زمین شده است تا جایی که برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم میتوانید کوههای هیمالایا را بدون چشم مسلح از فاصله 245 کیلومتری ببینید. قبلا آنقدر جو زمین آلوده بود که حتی از فاصله 45 کیلومتری هم قادر به دیدنش نبودیم. وی با اشاره به اینکه امسال بهدلیل شیوع کرونا بعضی از آیینهای سنتی مثل سیزده بدر و چهارشنبه سوری، به مانند سالهای گذشته برگزار نشد، میگوید: هر ساله در این مراسمها بهدلیل بی توجهی مردم، هوا و محیط تمام شهرهای ما بهشدت آلوده میشد اما امسال این اتفاق نیفتاد. در واقع ما زمین را به بردگی گرفته بودیم. از همه سوختهای فسیلی، کانیها و... بیرحمانه استفاده میکردیم اما الان با شیوع کرونا فرصتی پیش آمده تا زمین کمی نفس بکشد. الان زمین حالش بهتر از گذشته است و حتی اگر این ویروس تا مهرماه از بین برود باز هم زمین یک استراحتی کرده است. انگلیسیها یک ضربالمثل دارند و مفهومش این است که در حاشیه تاریکترین ابرها یک لبه درخشان نقرهای وجود دارد؛ یعنی اینکه در هر مصیبتی میتوان نکاتی را پیدا کرد که موجب شادی هستند.
*س_پرونده خبری_س*- برچسبها:
- آلمان
- آمریکا
- انگلیس
- تهران
- چین
- حقوق بشر
- خلیج فارس
- رجب طیب اردوغان
- رژیم صهیونیستی
- سازمان ملل متحد
- سوریه
- عراق
- عربستان سعودی
- فدراسیون فوتبال
- فراکسیون امید
- فرانسه
- فلسطین
- فیفا
- کاخ سفید
- گوارشی
- لیگ برتر
- محمد قمی
- محیط زیست
- نقض حقوق بشر
- وزارت بهداشت
- یمن
- آلودگی هوا
- دونالد ترامپ
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا