ضرورت رد اعتبارنامه تاجگردون / پاسخ مبهم احمدی نژاد به یک شایعه / احتمال وقوع موج دوم و سوم کرونا / زاکانی و میرسلیم به کدام کمیسیون رفتند؟
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آخرین آمار کرونا در ایران
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 26 خرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 449 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 842 مورد بستری شدند.
وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 189 هزار و 876 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 113 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 8 هزار و 950 نفر رسید.
وی همچنین گفت: استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در استانهای تهران، خراسان رضوی و بوشهر موارد بستری در چند روز اخیر در حال افزایش است.
بیشتر بخوانید:
ربیعی: نمیتوانیم بگوییم کرونا تمام شده است
سیر صعودی فوتیها و مبتلایان روزانه / افزایش بستری در استانهای تهران و خراسان رضوی
احتمال وقوع موج دوم و سوم کرونا در ایران
***
اگر این دولت نبود وضع صد برابر از این خرابتر میشد
علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری با اشاره به مقایسه دولت یازدهم و دوازدهم با دولت قبلی اضافه کرد: کشور در آن دوره با تحریم ترامپی هم روبرو نبود، تحریم ترامپی در نوع خود یک تحریم بی نظیر است، فروش نفت به کشور قبلا بر میگشت.
وی اظهار داشت: در این 56 ماه این نبود که تورم تک رقمی شد و آیا این نبود که رشد 12 درصد را در صنعت تجربه کردیم؟ آیا بازار ارز با ثبات نشد؟ آیا اقتصاد ما قابل پیش بینی نبود؟ آیا ورود شرکتهای سرمایه گذاری به ایران آغاز نشد؟ متوسط اشتغال ما در طول این سالها بالای 450 هزار بود، شما که هفت سال را میگویید این چند سالش را هم بگویید.
ربیعی بیان داشت: ما با پدیده ترامپ نامتعارف ترین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که بر سر یک کشور زورگویی که ابزار نظامی، سیاسی و اقتصادی قوی دارد روبرو بودیم. تحریم را نمیگویند و نمیگویند شما درآمد ارزیتان امسال چقدر بوده و چگونه کالای اساسی مردم را تامین کردید و زندگی مردم را نگه داشتید. من ادعا نمی کنم امروز جامعه خوشحال از زندگی خود است اما علتش را هم بگویید که اگر این دولت نبود شمایی که مدعی هستید وضع صد برابر خرابتر میشد.
***
وزیر بهداشت رفتنی میشود؟
فارس نوشت: سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی علی رغم حضور مستمر در جلسات هیات دولت در سالهای اخیر، در دو جلسه اخیر اعضای کابینه و ستاد ملی مبارزه با کرونا نقش و حضور کمرنگی داشته است. همچنین تصاویر نشان میدهد سکاندار بهداشت کشور در دو جلسه اخیر هیات دولت هم حاضر نبوده است.
این موضوع در حالی اتفاق افتاد که در روزهای گذشته اخباری از استعفای اجباری و یا اختلاف بین نمکی و روحانی منتشر شد. هر چند وزرات بهداشت طی بیانیهای اظهارات نماینده نجفآباد در مجلس شورای اسلامی را که بیان کرده بود، «رئیس دفتر رئیسجمهور، سعید نمکی را تهدید کرده که در صورتی که با دولت هماهنگ نباشد، باید استعفا کند» را تکذیب کرد اما اتفاقات اخیر تایید کننده اظهارات ابوالفضل ابوترابی است.
اما سعید نمکی درباره برخی اظهارات درباره استعفایش گفت: موضوع استعفای بنده صحت ندارد و من استعفایی تقدیم هیأت دولت نکردهام.
وی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل کمرنگ شدن حضورش در جلسات هیأت دولت گفت: طی روزهای گذشته بیشتر وقت بنده صرف رسیدگی به مشکلات استانی بوده است و بیشترین وقت خود را صرف برنامهریزی برای کاهش موارد ابتلا و پیشگیری از شیوع مجدد کرونا در این استانها کردهام.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در واکنش به انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر استعفای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت:
«در شرایطی که کشور نیاز به همدلی دارد حاشیهسازی خلاف مصالح ملی است. دکتر نمکی نه استعفا داده، نه قهر کرده و نه اختلافی با هیچ یک از اعضای دولت دارد. نبرد همهجانبه با کرونا ادامه دارد و ایشان از ارکان این نبرد است؛ رابطه ی وی با رئیسجمهور هم همواره گرم و صمیمانه بوده است.»
علی ربیعی سخنگوی دولت هم در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: امروز شایعات زیادی درمورد استعفای «نمکی» مطرح شده بود. شایعه استعفا را تکذیب میکنم.
بیشتر بخوانید:
***
اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس مشخص شدند
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس که نهاد نظارتی پارلمان به شمار میرود، مشخص شدند.
وی افزود: براساس تصمیم امروز هیأت رئیسه اعضای کمیسیون اصل 90 در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی عبارتند از: حجتالاسلام سیدمحمود نبویان، الهام آزاد، سیدنظامالدین موسوی، علیرضا زاکانی، سیدمصطفی آقامیرسلیم، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، علی خضریان، حسن شجاعی.
بیشتر بخوانید:
زاکانی، میرسلیم و نبویان به کدام کمیسیون رفتند؟
***
تبلیغات 1400؛ راهبرد جدید اصلاحطلبان
مهر نوشت: در هفتههای اخیر و به خصوص پس از آغاز به کار مجلس یازدهم، رسانههای اصلاح طلب و نزدیکان دولت تدبیر و امید با شیب تندی به سمت تبلیغات زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری حرکت کردهاند. در حالی که کشور درگیر ویروس کروناست و با مشکلات اقتصادی مواجه است رسانههای اصلاح طلب هر روز از یک چهره جدید به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان رونمایی میکنند.
در این مدت و از زمان آغاز این پروژه سیاسی، تقریبا عضوی از کابینه دولت نمانده که از طرف این جریان سیاسی به عنوان کاندیدای 1400 معرف نشده باشد! از سورنا ستاری و آذری جهرمی تا اسحاق جهانگیری و محمود واعظی چهرههایی هستند که یکی پس از دیگری روی جلد روزنامهها میروند و رخت ریاست جمهوری را دست کم روی جلد روزنامهها بر تن خود میبینند.
البته لیست کاندیداهای عضو کابینه به همین جا ختم نمیشود، این روزها محمد باقر نوبخت و جواد ظریف هم به جرگه نامزدهای مورد علاقه اصلاح طلبان و حامیان دولت اضافه شدهاند.
***
اصلاحطلبان هنوز به انتخابات ریاستجمهوری 1400 ورود نکردهاند
حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی به ایسنا گفت: نزدیک به یک سال تا انتخابات ریاستجمهوری باقی مانده و معمولا گمانهزنیهای انتخاباتی در این مقطع انجام شده و برخی اسامی مطرح می شوند که طبیعی است، اما تا جایی که من اطلاع دارم، احزاب اصلاحطلب تاکنون به بحث انتخابات ریاستجمهوری ورود نکردهاند.
منتجبنیا با اشاره به مطرح شدن نام سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری، گفت: امام خمینی (ره) راضی نبود اعضای بیت ایشان وارد مسئولیتهای اجرایی شوند. به خاطر جایگاه بیت امام (ره)، مصلحت نیست که سیدحسن خمینی وارد انتخابات شود.
اعتماد نوشت: در میان همه کاندیداهای بالقوه ریاستجمهوری سال 1400 نام 2 گزینه نه تنها عجیب به نظر میرسد بلکه با اما و اگرهایی نیز همراه است و همین مساله شاید این دو نفر را جدا از سایر کاندیداهای ریاستجمهوری که در مورد حضورشان گمانهزنیهایی میشود کنار هم قرار میدهد؛ محمود احمدینژاد و سیدحسن خمینی. اولی یک بار برای حضور دوباره بر راس قوه مجریه اعلام آمادگی کرده اما از سوی شورای نگهبان یا به تعبیری حاکمیت پذیرفته نشده است و دیگری بهواسطه نسبت و نسب خانوادگیاش کاندیداتوریاش به آسانی و سادگی باقی کسانی نیست که یکشبه یا ساعاتی پیش از پایان مهلت قانونی راهی وزارت کشور میشوند و نامنویسی میکنند. با این حال خبرهای رسمی نشان میدهد همانقدر که احتمال کاندیداتوری احمدینژاد رو به کاهش است، احتمال کاندیداتوری سیدحسن خمینی ضعیف به نظر میرسد و شاید هیچکدام از این دو گزینه جنجالی در اردیبهشت سال 1400 کارنامه خود را به رای مردم نگذارند.
***
واکنش پزشکیان به احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری
فارس نوشت: یازده ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و برخی رسانهها از هماینک، گزینههای احتمالی را برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح میکنند که در همین حین، نام مسعود پزشکیان نیز در میان کاندیدای احتمالی اصلاحطلب دیده میشود.
برخی از رسانهها اعلام کرده بودند که احزاب اصلاحطلب مسعود پزشکیان را به عنوان گزینه انتخابات ریاست جمهوری 1400 مورد بررسی قرار داده و در همین رابطه نماینده مردم تبریز در مجلس با رئیس دولت اصلاحات دیدار کرده است.
پزشکیان در پاسخ به این پرسش که آیا به منظور کاندیداتوری در 1400 با رئیس دولت اصلاحات دیدار کرده است؟ گفت: خیر دیداری نبوده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای 1400 نامزد میشوید، گفت: فعلا خبری نیست.
بیشتر بخوانید:
واکنش پزشکیان به احتمال کاندیداتوریاش در 1400
***
هیچ پروندهای را زیرمیز نمیگذاریم
سید ابراهیم رییسی در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه گفت: هیچ پروندهای را در دستگاه قضایی زیرمیز نمیگذاریم و همه پروندهها روی میز قضات هستند و مورد رسیدگی قرار میگیرند و قوه قضاییه در مبارزه بدون تبعیض با فساد مصمم است و آن را با جدیت پیگیری میکنیم.
رییس قوه قضاییه، شایعهسازی و دروغپراکنی و تهمت زدن را سمی مهلک برای مبارزه با فساد دانست که روند دادرسی عادلانه را مختل میکند و بر همین اساس از آحاد ملت خواست اگر گزارش یا مستنداتی درباره تخلف فرد یا افرادی دارند، به دستگاه قضایی ارائه دهند.
بیشتر بخوانید:
رئیسی: دولت متولی قیمتگذاری و کنترل بازار است
***
آینده اصولگرایان در انتخابات 1400 به عملکرد مجلس یازدهم بستگی دارد
ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی اصولگرا به ایلنا درخصوص آرایش احتمالی این جریان سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 بیان داشت: عملکرد مجلس یازدهم هم در این دوره روی آینده اصولگرایان در انتخابات 1400 و انتخاباتهای بعدی بسیار موثر است.
ایمانی همچنین درخصوص لزوم همکاری مجلس و دولت در سال 99 که کشور به طور همزمان با مشکلات اقتصادی و بیماری کرونا مواجه است، ابراز داشت: برخلاف اینکه برخی فکر میکنند به دلیل تفاوت میان خاستگاه سیاسی مجلس و دولت، این دو قوه باهم وارد چالش و درگیری خواهند شد، در اینکه مجلس یازدهم قطعا رویه همکاری با دولت را در پیش خواهد گرفت، تردید نکنید.
***
پاسخ مبهم احمدی نژاد به شائبههای کاندیداتوریاش محمود احمدینژاد، رییس دولت نهم و دهم در گفتوگوی اسکایپی با شبکه یو. اس. ایران به سوال درباره حضورش در انتخابات ریاست جمهوری 1400 پاسخ داد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات پیش رو کاندید می شوید و چه پیامی برای ایران دوستان دارد، گفت: فکر می کنم تا انتخابات خیلی وقت داشته و باید به فکر امروز باشیم. امسال در کل دنیا سال تحولات است و باید خودمان را برای آن آماده کرده و مراقب باشیم تا ملت ها آسیب نبینند. امروز بیشتر از آن که مراقب یک منطقه باشیم باید فکر جهان، اصلاح و تغییر آن باشیم. هر تغییر در ضعف جهان و در ضعف جامعه انسانی رخ می دهد.
احمدی نژاد ادامه داد: من فرد کوچکی از هفت میلیارد جمعیت جهان هستم که دوست دارم جهان آزادی و عزت داشته باشد. درباره انتخابات فکری نکرده و شخصا تمایلی ندارم، اما مثل همه ایرانیان آماده فداکاری هستم.
***
خرید و فروش قبرهای لاکچری در لواسان
جماران نوشت: منطقه لواسانات در شمال تهران و محدوده شهرستان شمیرانات، از دیرباز به دلیل برخورداری از آبوهوای مناسب و نیز نزدیکی به پایتخت خبرساز بوده است و در برهههای مختلف وجود ویلاهای لاکچری، اماکنی مانند «باستی هیلز»، فاصله طبقاتی و... در این منطقه مورد توجه رسانهها و مردم قرارگرفته است.
در اغلب خبرهای لواسان، رد پای اقدامات غیرمجازی مانند کوه خواری، زمینخواری و زد و بندها دیده میشود.
یکی از آخرین مطالبی که از لواسان در فضای مجازی دستبهدست میشود، کلیپی است، که در آن آرامگاه «بهشت فاطمه» لواسان به تصویر کشیده شده و وجود مقبرههای لاکچری در آن موردتوجه مخاطبان قرارگرفته است.
ازایندست کلیپها فراوان است، اما لواسان در کره مریخ نیست، همین نزدیکیها است و از جنوب شهر و کورههای آجرپزی ری تا لواسان در یک روز خلوت و بدون ترافیک راهی کمتر از یک ساعت است، اما فاصله طبقاتی ساکنانش را با صد سال حقوق کارگری هم نمیتوان پر کرد.
در کورههای آجرپزی گاه آرزوهای کودکان برای زندگی به داشتن یک جفت کفش ختم میشود اما در قبرستانهای لواسان برای تزئین روزانه قبور میلیونها تومان گل خریداری میشود.
بیشتر بخوانید:
امام جمعه لواسان پشت گیت قبرستان جنجالی / لواسانی: اقدام عاجل قضایی در خصوص «نجارکلا» صورت پذیرد
***
چه کسی بر صندلی دیوان محاسبات تکیه میزند؟
تابناک نوشت: با توجه به آغاز به کار مجلس یازدهم گمانهزنیهای متعددی درباره گزینههای تصاحب ریاست دیوان محاسبات در محافل و رسانهها مطرح میشود. از لابیهای داخل صحن مجلس و گپوگفت نمایندگان، اسامی همچون محسن اسماعیلی، مهرداد بذرپاش، لطف الله فروزنده و... بیشتر از سایر افراد به گوش میرسند.
محسن اسماعیلی، یکی از کاندیداهای جدی ریاست دیوان محاسبات است که اولین چهره غیرمعمم مجلس خبرگان هم محسوب میشود. پیش از این در محافل مختلف از او به عنوان رییس حوزه ریاست «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی نام برده میشد. حالا بار دیگر نام این عضو حقوقدان سابق شورای نگهبان برای تصدی یکی از مسئولیتها در مجلس یازدهم مطرح است؛ این بار برای دیوان محاسبات کشور و به نظر میرسد اسماعیلی، شانس کمی هم برای تصدی این مسئولیت ندارد.
«مهرداد بذرپاش» رئیس هیات مدیره بنیاد اجتماعی برکت احسان و نماینده مجلس نهم که پیش از آن رئیس سازمان ملی جوانان در دولت احمدی نژاد بود، در کنار «لطفالله فروزنده» دستیار امور استانهای تولیت آستان قدس رضوی و معاون محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق نیز از دیگر کاندیداهای مطرح برای ریاست دیوان محاسبات هستند. نمایندگانی که در فهرست مدیران دولت احمدی نژاد قرار دارند در کنار اعضای جبهه پایداری از موافقان و حامیان بذرپاش برای ریاست دیوان محاسبات به شمار میروند.
بیشتر بخوانید:
همه مدعیان «ریاست» بر کمیسیونهای مجلس
***
جامعه محوری به معنای جد ایی از حاکمیت نیست
محمد صاد ق جواد ی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاحطلب مصاحبه ای با آرمان ملی داشته که در ادامه بخش هایی از آن می آید:
*مگر اصلاحطلبان با جامعه مشکل د ارند و خود را از جامعه نمید انند و حرف جامعه را نمیزنند که عد های میگویند باید جامعه محور عمل کنیم؟ جامعه محوری بد ین معنا نیست که با کانونهای تاثیرگذار حاکمیتی قهر کنید و بگویید ما نیستیم! اتفاقا یک عد های د وست د ارند این اتفاق بیفتد . بحث اینجا است که نباید د ر تقابل بود و الا د ر تعاملبود ن که خطا نیست. د ر تمام د نیا احزاب و جریانهای اصلاحی با حاکمیتهای خود تعامل میکنند . نقد میکنند و پیشنهاد مید هند . آن عد های که میگویند باید از حاکمیت د ور شویم به معنای این است که نباید د ر آن طرف میز و جزء د ستگاههای حاکم قرار گیریم که حرف مرد م را نشنویم. یعنی خود مان تبد یل نشویم به ضلعی که حرف مرد م را گوش ند هیم. این بخش د یگری است که من هم با د وستان همراهم. اما عد های راه افراط و تفریط میروند . یکبار از این سمت می افتند و بار د یگر از آن طرف.
*از نظر اصلاحطلبان شاید بهترین گزینه این باشد که یک گزینه قد رتمند تمامعیار اصلاحطلب و یک گزینه قد رتمند و تمامعیار مستقل و اصولگرا نیز تایید صلاحیت شوند د ر مید ان انتخابات مبارزه کنند . از طرفی واقعا بستری فراهم شود که مرد م تمام این آرا و نظرات را بشوند . نه اینکه باز هم د ر تلویزیون یکد یگر را متهم کنند بلکه راهکارهای برونرفت از شرایط موجود را به جامعه ارائه کنند و از جامعه رای بگیرند . مهمتر از آن اینکه ضمانتی وجود د اشته باشد که هر کد ام از این جریانها رای مرد م را با خود همراه کرد ، بعد از انتخابات توان اجرای برنامههای خود را د اشته باشد . نه اینکه مرد م به برنامهای رای مید هند و آن برنامه صرفا د ر انتخابات مطرح میشود و بعد از انتخابات متوقف میشود و اجازه اجرا نمییابد . باید اجازه د اد ه شود که کشور 4 سال با یک مد ل اد اره شود ، نه اینکه هر کسی چوب لای چرخ برنامه د ولت بگذارد و اجازه ند هد آن مد ل اجرا شود .
***
چرا حجاریان پس از شکست ایدههای دولت روحانی رادیکالیسم را تجویز کرد؟
فرهیختگان نوشت: پس از برگزاری انتخابات دوم اسفندماه و شکستی که اصلاحطلبان متحمل شدند بابی گشوده شد تا فعالان سیاسی این جریان به نقد و بررسی عملکرد خود بپردازند. همانطور که برخی چهرههای این جریان مانند محمدرضا تاجیک میگفتند حداقل مزیت شکست و دوری از قدرت برای اصلاحطلبان این است که با فراغ بال بیشتری بنشینند و به آسیبشناسی خود بپردازند. ببینند چه کردهاند که در انتخابات شکستی به این سنگینی را متحمل شدند و حتی در شهرستانها هم اقبالی نیافتند و رقابت را بهطور کلی به رقیب واگذار کردند. ببینند چه شده که وجیهترین چهرههای آنها که میتوانند روزی گزینه انتخابات ریاستجمهوری باشند، زیر سایه سنگین ناکارآمدی دولتند و رهایی از آن هم سختتر از آن است که فکرش را میکردند. در این میان یکی از بحثهای مهم، صورتبندی سعید حجاریان در گفتوگو با شماره یکیدو روز پیش روزنامه همشهری است...
حجاریان در این گفتوگو تلاش میکند صورتبندی خود را روی دو کلیدواژه «اصلاحطلب واقعی» و «اصلاحطلب غیرواقعی» متمرکز و بر این اساس جریانهایی مانند کارگزاران و حتی افرادی مانند بهزاد نبوی را خارج از دایره اصلاحطلب واقعی معرفی کند... البته معلوم نیست در الگویی که حجاریان میسازد و در آن حتی بهزاد نبوی هم اصلاحطلب نیست چه کسانی قرار میگیرند و اساسا با وجود اینکه او تعریضی هم به حزب مشارکت میزند، آیا بهجز برخی چهرههای خاص افراد دیگر در دایره مدنظر او میمانند یا خیر...
حجاریان در این صورتبندی نشان میدهد دوباره نسخه رادیکالیسم را برای آینده جریان اصلاحات تجویز کرده است و امید دارد با این رفتارها بتوانند بدنه ازدسترفته این جریان در اثر ناکارآمدی دولت روحانی، مجلس دهم و شورای شهر پنجم را متحد کند. سخنان تندروانهای که معلوم نیست اینقدر کشش دارد تا حساب اصلاحطلبان را از دولت روحانی جدا کند و بهاصطلاح آنها را از گردنه حسابکشی افکارعمومی از دولتهای یازدهم و دوازدهم عبور دهد یا خیر.
***
دلایل یک نماینده برای رد اعتبار نامه تاج گردون
علی اکبر کریمی، نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع اعتراض نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اعتبار نامه غلامرضا تاج گردون منتخب گچساران در مجلس گفت: دلایل زیادی وجود دارد که این اعتبار نامه باید رد شود و به تصویب مجلس نرسد.
وی با بیان اینکه برای رد این اعتبار نامه علاوه بر نگرانی که مراجع چهارگانه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی (وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و سازمان ثبت احوال) نسبت به صلاحیت این منتخب هم در دوره های قبل و هم در دوره فعلی اعلام داشتند، مستندات دیگری هم وجود دارد، افزود: اعمال نفوذ در حوزه انتخابیه برای انتصاب بستگان و وابستگان در سازمانها، وزارتخانه ها و نهادهای عمومی و دولتی که لیست بلند و بالایی از اسامی این افراد وجود دارد، یکی از این مستندات است.
بیشتر بخوانید:
تاج گردون / از مدرک تحصیلی غیر معتبر تا نقش در پرونده بانک سرمایه
- برچسبها:
- آستان قدس رضوی
- آمریکا
- اراک
- اصولگرایان
- ایالات متحده آمریکا
- باستی هیلز
- تبریز
- تهران
- خراسان رضوی
- دیوان محاسبات کشور
- شورای نگهبان
- علی ربیعی
- قوه قضائیه
- لواسان
- مجلس خبرگان
- محمد جواد آذری جهرمی
- محمود احمدی نژاد
- محمود واعظی
- نیروی انتظامی
- وزارت بهداشت
- وزیر بهداشت
- اسحاق جهانگیری
- اصلاح طلبان
- سید ابراهیم رییسی
- سید روح الله خمینی
- محمد جواد ظریف
- وزارت کشور
- انتخابات مجلس
- بازار ارز
- مجلس شورای اسلامی
- ویروس کرونا